Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
sziriusz
csendes tag
üdv mindenkinek.
7600 gt kártya hiba. egyik napról a másikra történt .beröffentem a gépet már csikos a monitor aztán tölteni próbál nyomorult és lekapcsol a monitor a gép berreg.elvittem szerelőhöz mondtam a kinom megnézte azt mondta hogy kuka a kártya.nézegettem otthon aztán vga modba eltudtam inditani ja persze csikos a kép 16 szin alig látok valamit.letöltöttem tesztelö progit valami artifact -ot. nem indul el valami kinnya van .megkérdezem a szakikat gondoltam ,mielött kivágam a szarba ja és 1 és fél éves egy vagyon volt azt hittem többet bir még v.mi beépitettem a szekrényembe a gépet de mikor járattam akkor kinyitottam többnyire az ajtaját mer amugy nagyon meleg lett ben az pedig nem tesz jót neki.lehet a hőtől ment szarrá?
mit tegyek emberek
köszi a választ. -
Vertigo18
addikt
válasz
Biliskmer #22089 üzenetére
Nekem X1950 Pro-n tökéletesen működik. A titka nálam, hogy mindkettő monitor ugyanabban a felbontásban megy, és a másodlagos monitort "kiterjesztett"-ként használom...
Egyiken nézem az UFC-t (ketrecharc), mellette a másikon böngészek... Semmi probléma vele. (AtiTrayTools)
-
vergilx
őstag
Hali!
Egy MSI HD3870X2 OC összeakadna egy EVGA NForce 680i SLI lappal? -
Papesz01
tag
Üdv! Napokban vettem egy Gef 7600gt vga-t müködik gond nélkül szépen, csak gondoltam megtunigolom, ATItool-s progival csináltam picit felhuztam ramokat... elmentettem progiból kilép teszt.... minden okés... nagyobb pontot is kapok.. kise fagy semmi, csak mikor gépet kikapcsolom vagy restartolom, a ramok vissza álnak gyárira
én csinálok valamit rosszul és még kell valamit álitani? vagy mi lehet a baj?
-
Biliskmer
aktív tag
Szevasztok!
Van egy apró problémám!
Az eddigi összes videókártyáim (ATI 9800, X800XT, HD3850) közül egyikkel sem sikerült rendesen a 2 monitoros működtetés!Van egy állandó jelenség... mégpedig, hogy az egyik monitoron páldául filmet néznék, a másikon meg futtatnék egy alkalmazárt, akkor a másodlagos monitor mindha lefagyna, hirtelen összeugrik a kép (mindha 640*480 -ra váltana a felbontás), elfeketül , ezután addig így marad , amíg le nem állítom az elsődleges monitoron a futtatott alkalmazást.
Még egy olyan kis igényű játék esetén is, mint a starcraft.
Miért lehet ez a hiba, elrontok valami beállítást, vagy ehez még kell telepíteni valami mást is?
Kösz a segítséget!
-
-
AgentSmiths
tag
válasz
werszomjas #22085 üzenetére
Te is megjártad a kettes szériájú ATI-val... respect!
Neked is kb ugyanez a bajod a játékokkal, mint nekem... ez egy vicc...
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Következő a gond.
A gép bekapcsolás utan bejön a win, és mikor töltené be a futó programokat (óra mellett) megáll, lefagy a tálca, az egér mozog de nem tudok semmit csinalni.
Ezutan reset és másodjára már betölti rendesen
Ha sikerresen feltámad a gép, akkkor fut szépen gond nélkül.
Ezutan ha elkezdek játszani, kb 1 percig fut a játék, majd a hang beakad és fagy az egész gép, ki is kapcsol a monitor, na ezutan is reset van.
A videokartyara gyanakodtam eloszor, nade.... ha ismét betöltött a win a reset utan, és ismét indítom a játékot akkor meg már megy, tegnap is pont ez volt, először lefagyott, utana meg 3 órát ment gond nélkülEz a 2 jelenség mondhatni rendszeres.
Ja és néha a windows is összeomlik, csakugy magától, kékhalál, ugye a rendszer hibat talalt, es a karosodas elkerulese erdekeben inkabb leallt üzenettel.Nem tudom ezek a jelenségek alaplap, memória, vagy vga hiba?
A win frissen van telepitve, tehat azzal nem kene hogy gond legyen.
A gép:
MSI K8N Diamond Plus
DualCore AMD Athlon 64 X2 4400+
2*1GB CorsairValueSelect DDR KIT
ATI HD2900XT 512mb
Corsair VX450.Köszi aki tud mondani valami okosat, erre a nem igazan stabil működésre.
-
AgentSmiths
tag
Mennyit ér egy HD2600Pro AGP Sapphire kártya? Mert szerintem nem fér össze az alaplapi chipsettel (nForce 3)
-
KubanitoS
veterán
Szia!
Elsősorban a videókártyára kellene gyanakodni, elképzelhető, hogy elromlott rajta a memória. Ha a géped régebben jó volt és csak mostanság jött elő ez a dolog, akkor ennek igen nagy az esélye. Ezt a hibát sajnos nem lehet javítani, viszont garanciában cserélik. Érdemes lenne a kártyádat más gépben is kipróbálni, hogy ott produkálja-e ezt a dolgot. A te gépedbe is lehetne keríteni egy másik videókártyát és azzal tesztelni egy pár napig.
-
webdeejay
aktív tag
Viszont lenne egy kérdésem. Adott egy X1650XT és Win7. Hogy lehetne a felbontást 1152*864-be állítani? Alapból a 800*600-at, 1024*768-at, 1280*960-at és az 1280*1024-et ajánlja fel a windows. Próbáltam egy Resolution Changer nevű programmal, de ezzel se lehet erre a felbontásra beállítani. Valahogy meg lehetne oldani?
-
rum
tag
üdv
erre tud valaki valami okosat mondani?:
[link]
[link]
kiszámíthatatlan időközönként ilyen lesz a monitor.valamikor napokig nem csinálja.játék közben még nem csinálta.(monitor áramtalanít,várok 2percet,de utána is.gép reset és utána minden jó megint) konfig.:amd 5000+,sapphire hd4670,gigabyte ga-ma770,2gb ram,winxp,ccc8.12.
mitől lehet ez a baj? -
dave93
őstag
Üdv!
Adott egy AGP-s Radeon 9600 256mb-os VGA. Szeretném valamelyik 3DMark verzióval tesztelni. Melyiket ajánljátok? 2003 vagy 2005? Esetleg régebbi? -
Oczu
senior tag
üdv, valaki segítsen!
Adott egy 3870-es videokari és egy GB EP35 lap. Addig semmi baj nincs, míg Ati driver-t nem telepítek fel. Miután feltelepítem, a win bejelentkezik, majd 10mp után lekapcsolja a monitort. Ugyanezt csinálta egy 2600Xt-vel is. Több drivert is próbáltam. Valakinek ötlet?
-
trialboy
tag
válasz
Steelmanus #22071 üzenetére
nyugodtan tegyél bele 2.0 ás kártyát, tesómnak a p5k-jába is 2.0-ás 9600gt-van medig nem is tudja a 2.0-át a lap!!!
-
Davidof92
senior tag
Üdv, egyik ismerősöm jóvoltából rámszakadt egy 6800ultra, ami végülis nemrossz, azt szeretném kérdezni, hogy a 8500gt-t vagy az ultrát használjam inkább?
-
kriszbon
őstag
válasz
Szia! Nyugodtan belerakhatsz tök új típusu kártyát! Nem rossz lap ez, csak hát egy magos prockókat kezel 3.8Ghz-ig ramot 4G-ig Dulban, ráadásul ennek 16x-os a sebessége nem úgy mint az enyém 4x-es! Ugyan is az ennek a butított változata(volt ilyenem csak FM-es) A tied jobban tuningolható is! A hátulján érdemes megnézni hogy nem kezd e barnulni a panel, mert a feszstabok fűtenek rajta rendesen[link] én raktam rá bordát öntapadós hővezető ragasztóval, a kireszelés a kondik végett van [link] a két kicsi bordárol nincs már képem. Na szóval már olvastad hogy megy benne egy kártya
-
TTomax
félisten
válasz
Nyugodtan belerakhatod,nem is fogja visszafogni,nem a 1.0 PCI-E csatoló lesz majd a szűk keresztmetszet.
-
Kloden
senior tag
Hellótok, az lenne a problémám, hogy eleddig az adott gépben az alaplapi vidkari volt használva, de most kicseréltem egy 8400gs-re, és ezzel villog a kép! LCD monitorról van szó, 60Hz-en fut és villog. (hozzáteszem az alaplapival is 60Hz-en ment, és nem villogott)
Nvidia drivert feltettem természetesen...
Valami ötlet mi lehet a bibi? -
trialboy
tag
Szasztok!
valaki azt mondja meg nekem, hogy adott egy inno3d-s 8600gt 256mb-os és a ph listán az inno3d-s 8600gt-ket miért tudták addig húzni, és én miért csak 50 mhz-et tudok húzni ezen az istenverte kib@szott kártyán és utána kifagy ez a sz....???????
-
Oczu
senior tag
üdv, valakin segítsen!
Adott egy 3870-es videokari és egy GB EP35 lap. Addig semmi baj nincs, míg Ati driver-t nem telepítek fel. Miután feltelepítem, a win bejelentkezik, majd 10mp után lekapcsolja a monitort. Ugyanezt csinálta egy 2600Xt-vel is. Több drivert is próbáltam. Valakinek ötlet?
-
törölt tag
válasz
MegalodonS #22060 üzenetére
Nem, kipróbáltam. A venti halk lenne, csak valami kis zörgést ad ki most már. Az elején nekem is jó volt. És biztos a vga, mert ha 40%-ra veszem le, elhallgat.
-
Alister71
nagyúr
válasz
MegalodonS #22060 üzenetére
Azért azt csak észreveszi valaki!
-
törölt tag
válasz
tizeske #22056 üzenetére
Nincs baj a hűtés hatékonyságával. A zajjal van problémám. Mivel nem használom játékra, szeretném visszavenni a fordulatszámát, hogy semmi hangja ne legyen. Jelenleg a Rivatuner 40%-on tartja, de manuálisan. És ha netán eredeti órajelen mégis 3D-re használom és elfelejtem feljebb venni a venti fordulatot, leég. Szóval ezért akarom a BIOS-ban a gyári értéknél kisebbre venni.
-
tizeske
tag
válasz
#68216320 #22055 üzenetére
A hűtés hatékonyságán nem fog változtatni a BIOS állítás, illetve külső program sem, ha alacsonyabb fordulaton megy, jobban fog melegedni.
Javaslom a külső tényezőkön változtass! (a legolcsóbbnál kezdem, ha még nem tetted meg, 1. takarítsd ki a bordákat, és a ventit a VGA-n, 2. lehetőség, házhűtés erősítése, csendes ventivel, vagy tedd messzebb a fűtőtesttől3. hűtő csere a VGA-n)
-
törölt tag
Van egy MSI 8800GTX-OC vidkártyám. Nem igazán használom játékra, csak ritkán. Az órajeleket alacsonyra (core 144MHz - mem 500MHz) szoktam venni. Viszont a venti min. 60%-on pörög. Szeretném megoldani, h maradjon az automatikus szabályozás a fordulatszámnál, de min 30%-ra vegye vissza, ha lehet. Gondolom ehhez a BIOS-ban kell valamit állítani. Ebben szeretnék segítséget kérni. Azért bíznám a BIOS-ra, nehogy megsüssem, ha mégis játszom és elfelejtem visszatenni a szabályozást. Már majdnem baj lett 1x, a RivaTuner-el manuálisra tettem és meghajtottam. Szóval maradnék az automatikus-nál csak alacsonyabb fordulaton.
-
Khemmo
csendes tag
válasz
MegalodonS #22029 üzenetére
Köszi az segítséget! Hát akkor majd várok én is a karira, nincs mit tenni
-
Bucy86
csendes tag
Sziasztok.
Van egy problémám, remélem ti majd tudtok segíteni. KB. 2 hónapja vettem a gépemet.
Benne egy Gigabyte hd 4850 es van zalman hűtővel.
Counter strike sourceot szoktam vele játszani kb 250-290 fps környékén
A konfig tökéletesen ment tegnapig mikor. Elindítottam a CS-t és felmentem egy szerverre, meglepődve tapasztaltam hogy 20-60 fps...
Nem tudtam mi lehet ezért, steam, cs, gép resit toltam.
Újra megpróbáltam de nem ment.
Bármelyik játékot kipróbáltam ami eddig ment normálisan (cod4,cod5,nfs,cs) mind szagatott!
Mi lehet a megoldás erre? -
Amoroso
aktív tag
Kifejezettem érdekes fejleményekkel tudok szolgálni.
Kaptam képet, de hogy?
Gép bekapcs, kép nincs, monitor ki-be, és hoppá.
Villogva és szemetelve adott képet, ad-nemad-ad-nemad-ad-nemad.1-2sec váltogatja
Megpróbáltam úgyis, hogy a tápkábelt kihúztam, és ugyan ezt pródukálja.
Ötlet?
Köszönöm -
Dízeles
aktív tag
Háj
Köszönöm az infókat 7600gt-vel kapcsolatban.
báj -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Amoroso #22041 üzenetére
Slotban rendesen benne van a kártya? Ha a monitort a vga másik csatlakozójára kötöd akkor sem ad képet? TV-out-ra nincs semi kötve ugye?
Végső esetben próbáld ki egy másik gépben ha tudod. Ha ott sem megy akkor elég gyanús hogy az a gpu halott...
Tápod röhögve elviszi a konfigodat még ha szénné is van húzva, szóval az sem lehet gond. -
Amoroso
aktív tag
Üdv!
Milyen hibára utal az a jelenség, hogy a vga kapcsolja a monitort, de képet nem ad
Tehát gép bekapcs, a monitor kattan, de fekete marad.
Köszi! -
dan31
csendes tag
Sziasztok.
Inno3d 8800GT kártyának,hogy tudom a hőfokát előrángatni?
Ez a sima ref.hütős változat.
Köszi Dani -
MZsoltee
veterán
Köszi de akkor igazából ezek ilyen fantom kártyák, voltak és már azok is maradnak és nem én vagyok az aki lemaradt. Amúgy sztem a 3690nek a 3830nak és a 3850nek nincs túl sok értelme, teljesítményben nagyon közel lennének egymáshoz. valószínű hogy már akkor tezstelgették ogy melyik megoldás lenne olcsóbb a belépőszintre (shaderek száma 128 vs 256 bit) és ennek lett az eredménye a mai 4670/4830/4850 kínálat.
-
MegalodonS
őstag
válasz
Khemmo #22011 üzenetére
Nekem is hasonlo volt csak fuggoleges csikokkal,de nekem nem csak a jatekok alatt hanem allandoan.Memoria hiba tehat csere lesszl!Az enyem lassan 3 hete lett visszakuldve de, semmi hirem rola, az Asus ul rajta.Vannak itt masok is akinek mar honapok ota nem csereltek ki,ugy hogy szerezz be egy masik karit is mert soka jon a valtas
!
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Valaki régen linkelt egy .xls táblázatot Shappire vagy Radeon kártyák összehasonlítása volt a táblázatban.
Feltenné mégegyszer?Köszi!
-
jaja1981
addikt
válasz
AgentSmiths #22021 üzenetére
Add el a 2600-at, és vegyél más fajtát.
Lehet, hogy csak valamivel nem jön ki.
Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás. -
joi29
őstag
válasz
AgentSmiths #22021 üzenetére
-
AgentSmiths
tag
Hali
A probléma továbra is fen áll!A gép lefagy játék közben!
Konfig:
Asus K8-N alaplap
AMD Sempron 3000+ cpu @ 2 ghz
1 GB Kingmax DDR RAM @ 400 MHz
Sapphire HD2600 Pro AGP-s 512MB
160+30 GB Maxtor vinyó
Optiarc AD7173 DVD-RW
Creative Soundblaster PCI 128-as hangkártya
Netgear WG311v2 WLAN kártya.
Chieftec:410W tápDriverek terén már mindennel probálkoztam!
3Dmark06:simán lefutott rajta!Vajon mi lehet a GOND??
-
Dízeles
aktív tag
Üdv fórumozók.
AGP-s Gf 7600gt256MB ddr 3 -as (galaxy) kártyához elegendóő A64 3200s754 2200MHz .1.5Gb RAM-mal.Esetleg kell-e +MHz?
HY -
chatran
őstag
Sziasztok!
Az nvidia kezelőpanelben hol tudom beállítani az opengl alatti játékok világosságát (brightness, gamma)?
A játékon belül sajnos nem működik. -
Egy 24"-os monitorhoz elég-e egy GeForce 7600GS?
Leginkább filmeket néznék rajta FULLHD-ban. -
Khemmo
csendes tag
oké, és köszi. valószínűleg csak hnap tudom megnézni, de majd leírom mi lett.
-
Khemmo
csendes tag
Üdv! Szeretnék kérdezni, van egy videókarim, Zotac 8600 GT amp. 1 éves múlt nemrég, és 2 napja olyan gond van vele, hogy játékoknál kockás a képernyő. Belestem az nvidia vezérlőpultba, és az ottani forgó embléma szintén kockás. Újratelepítettem a gépet, de nem lett ilyen egyszerű
Lehet vmit csinálni, vagy cserebere van kilátásban? köszi előre a választ!
-
Mach5
aktív tag
Jolvan kösz a segitségeket
-
KubanitoS
veterán
Léteznek a különböző gyártóknak speciális, általuk gyárilag túlhajtott kártya. Ezek általában maximum 10%-kal gyorsabbak a "mezei" társaiknál, viszont sokszor aránytalanul drágábbak is. Egyébként az adott kártya nevében a tuning külön jelölve szokott lenni.
Ha nem tuningos, akkor szinte mindegy melyiket veszed, de inkább az olcsóbbat. Az árat még a kártyához adott plusz extrák tudják megdobni. +Egyre több kártyán van 1 giga memória, amely szintén megdobja az árukat, de igazából 512 mega is bőven elég.
-
Mach5
aktív tag
Sziasztok az mindegy hogy milyen fajtát veszek nvidiábol?Mert van olyan pl. 9800 gt-nél hogy Galaxy,XFX stb. és áruk viszont nem is ugyanaz akor pl. egyik gyorsabb mint a másik vagy mi?
-
KubanitoS
veterán
válasz
tucsike86 #22002 üzenetére
Volt már ilyen gondja valakinek régebben. Ha jól emlékszem, az volt a lényeg, hogy az ATI hivatalosan nem támogatja az AGP-s 2600pro/XT-t. Szal bizony sajnos maradnia kell az ezer éves drivernek, de emiatt ne aggódj, ezek nem mai kártyák, az új driverrel sem lenne nagyobb a teljesítményük. Bőven jó a régi is!
-
tucsike86
tag
Sziasztok!
Nem akarok duplikálni, de gondoltam itt többen vannak, ezért ha nem gond, beilleszteném ide a problémámról szóló hsz [linkjét]. Ha valaki tud segíteni, előre is köszi!
-
KubanitoS
veterán
válasz
molnarka #21999 üzenetére
Ez bizony eléggé érdekes kérdés. Ha jól emlékszem annó a 8800GT után adták ki a 9600 GT-t, amely egy az egyben a 8800GT volt más néven. Viszont a 9800GT is ugyanaz, mint a 8800GT, csak a gyártástechnológia modenebb, a sebesség viszont szinte ugyanaz. A két kártya között szerintem igen minimális a teljesítmény különbség. Javítsatok ki, ha tévednék!
Ha nekem kellene választani, akkor maradnék az ATI HD4830-nál.
Ha csak a kettő közül lehet választani, akkor persze inkább a 9800 GT legyen, hiszen azon 1 giga RAM van (nem mintha ennek olyan nagy jelentősége lenne jelenleg) és ha minimálisan is, de elméletileg gyorsabb a 9600 GT-nél.
Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia