Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Gazs
tag
HY all! Mennyire számit az 1950pronál az h 512mb-es vagy 256mb-os? Mekkora felbontásnál van ennek jelentősége? Mert én nem jáccok annyira nagy felbontáson, azért érdekelne.
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Armando_19 #2097 üzenetére
Nem rossz
-
Friceee
csendes tag
OFF:
Ja és gondolom a 350W-os Codegen táp nem lesz elég neki...
milyet ajánlotok?(20ezernél többet nem nagyon akarok adni érte) -
HEro
tag
nemtudom, én lehet más bolygón élek de a 7900gt seholsincs 35k alatt...
a radeon 1950pro is 36k, de az még belefér
tehát akkor
asus p5b alaplap, core2duo E4400 proci, egyenlőre 1gb ddr2 800mhz(később majd 2gb ra bővítve) + márkás 400W os táp <- ehhez a konfighoz akkor a LEGMEGFELELŐBB kártya:
Asus EAX1950pro lenne?
bocsi, csak sürgős ;/ (nem nekem lesz) -
Friceee
csendes tag
Kösz a segítséget!
Akko GTS lesz -
BPFeri
senior tag
x1950gt/pro -ASUS ( jó a hűtése) HIS ( iceQ széria.. drágább te talán a legjobb) HIS (sima) és Sapphire.. olcsóbb,mergbízható de célszerű(idővel) hűtést cserélni egy faja kis X2 -re...
7900gs/gt .. ügyben nincs tapasztalatom.... talán vki más segít ! BOCS !
táp ... a MINŐSÉG a fontos.. FSP, Chiftec, Enermax stb.. telj. 350w (max.400w) körül elég kell legyen..
[Szerkesztve] -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Radeon 9500pro , ami csíkoz, nem ad normális képet. Mi lehet a gond, és tudna-e valaki segíteni a probléma orvoslásában?
Előre is köszi! -
HEro
tag
GYORS KÉRDÉS
8600GT vagy 7600GT ? és melyik gyártótól? (max 35ezer ft ig)
esetleg ati kártya amelyik jobb mind2nél azonos árban, van ilyen?
válaszokat köszi előre, sürgős!!! -
Friceee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS X1600Pro videokarim,és le szeretném cserélni vmi felsőkategóriás karira.
Azt szeretném kérdezni hogy megéri-e még DX9-es karit venni vagy nem,mert az MSI X1950XTX 60ezer forintos árával elég csábító számomra?
TX -
Shy
tag
De inno3d hűtéshez nem nyúltam ezalatt nemtom mit értesz de biztos az...
Szóval másnak is van ilyen para ezek szerint...
-
Shy
tag
Sziasztok!
van egy INNO 6600GT-m és pár hónapja a játékokban pixelhibák láthatóak, pl kimaradnak pixelek, illetve oda nem illő hosszú vonaljak jobbra balra torzítva mindent. Szerintetek ez valszeg karihiba, vagy esetleg memória? Próbáltam több drivert feltenni fogalmam sincs mi lehet a gáz.
Ötlet?
Üdv. -
Qru
MODERÁTOR
Hát így elsőre inkább melegedéséi problémának tűnik. Ritvatunerrel montirozd, hogy hogyan alakul a vga hőmérséklete. Tuningolva van a kártya? Hűtés megfelelően üzemel (venti pörög, ugye pl)?
Esetleg lehet, hogy zsíros kézzel véletlenül megfogtad a csatlakozósort. Puha NEM műszálas rongyal óvatosan törölgesd+, esetleg ha van sűrített levegős aeroszolod akkor foglalatba is belefújhatsz. -
Qru
MODERÁTOR
-
Saiyan
csendes tag
Sziasztok,
Minap bekerült a 2db 1950pro CF-ben.Namost egyből dobta az elején :
''No 24 Pin Power found!
Press F1 to Resume''
Namost ezt eddig nem írta ki pedig használtam egy Asus P5AD2-E Premiumot és most ezt a P5W DH Deluxe-t, mindkettőt közép kategóriás vga-val a 400-as PFC Codegennel ami 20tűs.
Most a 2 db vga berakásánál egyből panaszkodik, nemtom ha az egyiket raknám be panaszkodna-e???
Most már légyszi(de aki ért is hozzá és nem csak azt hiszi)mondja már el vki mire való az a +4 pin.
Valami köze biztos van a CF-hez mert most dobta ill. nagy áramfelvételhez lenne köze, amit a 2db 1950pro okozott???
Amúgy a win elindul és minden rendben... -
fera
csendes tag
Más játéknál is jelentkezik. A torzulást, vagyis a színes foltok megjelenését a VGA foglalatban való megmozdításával lehet javítani. Egy régebbi videókártyámnál is volt ilyen eltorzulás probléma, de akkor már bekapcsolásnál jelentkezett.
A táp Coolink CP-5012P 500W. 2006 szeptember óta használom, akárcsak szinte az egész gépet, az optikai meghajtók kivételével.
Egyébként van a régi gépből kimaradt 400 wattos tápom, ezzel kipróbálhatom hogy jó-e.
A probléma nem a játék elindítása után egyből jelentkezik, hanem általában még tudok játszani, majd egyszercsak kész.
A legjellemzőbb probléma megjelenése:
1.Elindítom a játékot.Betölt. Ok.
2. Játszok.
3. Egyszercsak megakad, a kép elsötétül, közben még hallom a hangot akadozni.
Ilyenkor két lehetőség van:
a. kb 1-2 perc várakozás után megy tovább
b. a várakozás után kidob az asztalra, hibaüzenet: nvlddmkm képernyőillesztő nem reagált, majd sikeresen helyreállt.
Általában ez utóbbi a gyakoribb.Egyébként az egész úgy kezdődött, hogy a monitor képernyőjén megjelenő kép kékes-zöldes árnyalatúvá változott. Ekkor a VGA foglalatban való megmozdítása után újra megfelelően működött.
Próbáltam többször is ki majd beszerelni a videókarit, de mindhiába. -
Csákk
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szkorhetz #2056 üzenetére
Belépsz a biosban, post screen után del-gombot nyomkodva. Akkor bejön a bios, és kell lennie ott olyan opciónak, hogy load optimised defaults vagy vami hasonló nevű opciónak. Azzal gatyába rántod.
Illetve előfordulhat, hogy a bios besütése nem sikerül elsőre tökéletesen és maradnak még a régiből adatok. Ilyenkor jöhetnek elő furcsal dolgok (nem tudom milyen lapod van, de főleg a dualbios-osokra jellemző ez). Erre megoldás ha újra besütöd a biost.
Ezért kell előtte alapra visszaállítani mindet, mert így kisebb esélye van, hogy nem sikerül tökéletesre a bios besütés. -
szkorhetz
őstag
most bekapcsolást nem enged ezt írja:
cmos/gpnv checsum bad.
ez mit jelent?
kösz -
szkorhetz
őstag
valaki segítsen pls.
-
jimmy399
senior tag
Hy !
Nos az lenne a nagy kérdésem, hogy otthon van ATI Tray Toolsom. Evvel visszavettem a VGA memó és Mag órajelét. Ez jelent alacsonyabb hőkibocsátást a memó és Masg résézről?
Ezt azétrzt kérdem mert ha nem játszom akkor minek menjen a vga (ATI 9550) fullosan... -
szkorhetz
őstag
az lehet hogy az alaplap meg a videókari valahogy nem támogatják egymást?
de eddig ezzel ment már 5 évet most meg nem?
bár nemrég biost frissítettem és azóta is játszottam már vele.
kösz
a jelenségről videó:
http://videa.hu/main.php?page=play&v=HBhFPdjaIgb1KNpx
légyszi valaki mondjon valami okosat.
[Szerkesztve] -
Wraithlord
csendes tag
válasz
Forest_roby #2019 üzenetére
6150? Ismerős mintha nekem is ilyen kártyám volna
Egy a baj vele:integrált,tehát szar ezért fogok új karit venni
Nekem nem kellett hozzá semmilyen driver. Amúgysem lesz tőle gyorsabb
-
Hacklone
csendes tag
Hi!
Lenne egy kis problémám, hogy van egy kalap kaki vidkarim, 6800 xt és már nagyon rég az a gondja, hogy néha egykét játék közben kékhalál és azt írja ki, hogy valami nv4 diplay fájl al van valami gond, driver frissítés, semmi nem segít...
kösz a segítséget -
Qru
MODERÁTOR
válasz
juliabrilke #2032 üzenetére
7900GS-nél még nem sok hátrányát érzed sztem, de ezt inkább SLI topikban tudnák megmondani mert konkrét tapasztalatom nem sok.
Számszerűleg:
PCI-Express x4: 1,000MBps
PCI-Express x16: 4,000MBps -
szkorhetz
őstag
hi!
van egy kis problémám!
van egy ti 4400-es vid kártyám leg újabb driver-el.
mostanában a monitoromról egyre többször eltűnik a kép és nem tudok vele mit tenni.
olyan mintha ki kapcsolna aztán visszajön , megint elmegy, megint visszajön.
mit lehet tenni?
videókártya vagy monitor hiba?ű
kösz -
juliabrilke
veterán
Na akkor egy kérdés... SLI 7900GS futtatása a cél.
Gond....egyik pci-e 16x-os a másik is 16x-os foglat, de 4x-es sebességgel.
Ebben az esetben csinál valamit az alaplap (tehát modnjuk 2x 8x-os sebessgég) vagy hagyja az eredeti sebességen (16x 4x) a foglalatokat?
Mennyire lenne ez lassú? -
Rekro
aktív tag
válasz
Armando_19 #2027 üzenetére
Másik gépbe már volt tesztelve és a hűtés leszedése újrapasztázás is megvolt már. De ugyanaz a hiba hogy már az elején hibázik a kártya csökkentett módban feljön a windows de máshogy nem.(másik gépen dettó ugyanez amig nem ismerte fel a kártyát feljött rendesen utána már csak csökkentett mód)
-
MooN00
aktív tag
válasz
Armando_19 #2029 üzenetére
Nálam eltűnt a #2028 -as hsz...
-
Armando_19
őstag
Helló!
Érdemes lenne megnézni a kártyádat egy másik gépben is, hogy előjön e ugyanez a hiba.
Emellett egy másik videókártyával kéne megnézned a gépedet.
Akkor kiderül, hogy tényleg a kártya e a ludas.
Ha utána is csinálja, próbálj meg egy újrapasztázást rajta, hátha hátha.
Hőfokokat tudod, hogy mennyin ment utoljára amíg jó volt?
Üdv
Armando -
Rekro
aktív tag
Sziasztok
Nekem egy Gigabyte 7800gt karim és az lenne a probléma hogy már a gép bekapcsolása után hibákat csinál a kártya a windows töltő képernyőn szintén és csak csökkentett módban jön fel a windows. 1,5éves a kártya de a nagykerben ahol vettem pont 1 év a gari(szinte mindenhol máshol 2-3)
A hűtés müködik a kártyán tehát nemhiszem hogy az lenne a gond.
Esetleg valakinek van vmi ötlete hogy megcsináltatható-e a kari ha igen hol vagy nem érdemes már foglalkozni vele.
válaszokat előre is köszönöm. -
MooN00
aktív tag
válasz
Ahogy néztem az nvidia honlapját, már megszünt, hogy a GO karikank külön drivert adnak.
(GO -nak hívják nvidiáéknál a laptopos videókarikat) -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Tuco Ramirez #2022 üzenetére
Ez ugyan nem vetődött fel, de ez sem vitatéma.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
VaniliásRönk #2012 üzenetére
Egyet.
Sem a GF8500, sem a HD2400 nem való játékra.
-
Forest_roby
őstag
válasz
VaniliásRönk #2020 üzenetére
Hat ez nem lesz jo hozza, mindegy milyen verziot probalok meg...
vegulis talaltam drivert a HP oldalan, de nem tudom ez ujabb e mint a mostani...
no mindegy azert megprobalom!
Koszi! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Tudtommal ilyen nincs, bár lehet hogy a válogatott alacsony fogyasztású lapkák kaptak külön nevet, de a chip attól még felépítésében nem különbözik, ugyanaz a driver kéne hogy jó legyen hozzá. Tényleg nem tudom mi lehet a baj, de mondom próbáld meg egy korábbi verzióval, hátha csak az inf fájlt karmolták el.
-
Forest_roby
őstag
válasz
VaniliásRönk #2018 üzenetére
hupss...
GeForece Go 6150, ha ez szamit vmit....
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Forest_roby #2017 üzenetére
Pedig elvileg annak jónak kéne lennie, régebben GeForce 6100-ra nekem felkúszott a ForceWare, igaz XP alatt.
Szerk.: A driver leírásából:
Products Supported:
...
GeForce 6150
...
Esetleg próbáld meg az előző verziót.
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
Hi!
Lassu a netem, ezert nem szeretnek megint vmi szart letolteni, jobb ha kerdezek.
A notimban egy 6150 es nvidia videokari van es akarok ra telepiteni egy frissebb drivert.
Oprendszer: Vista 32bit es valtozata ( bar a proci 64 bites )
Melyik driver jo nekem az nvidia.com -rol?
En megprobaltam a:
Graphics Driver -> GeForce 6 Serie -> Windows Vista 32 bit
de nem volt jo, azt irta ki a telepito, hogy nincs kompatibilis drivere a videokarimhoz....
Tudnatok segiteni?
Koszi! -
-
Geffry
aktív tag
Szó se volt verésről, de nem láttam különbséget, pedig cimborámmal cserélgettük a kártyákat és úgy jutottunk erre.
A 0 hozzáértés meg alaptalan kijelentés, míg nem tudod mire ill mennyre van használva a tulaj által.
Végül meg nem tanács volt csak tipp, érdemes körülnézni a galaxy cuccok közt, ennyi.
Amúgy sajnálom is hogy nem ATI zsebbe ment a pénzem de egy hónapja ez még jó biznisz volt.
SZÓRI! -
Termi16
őstag
válasz
VaniliásRönk #2012 üzenetére
Hát igen, GE ide vagy oda, 16stream-el semmire nem lesz elég, ez biztos. 8600-nál kezdődik a játékra is alkalmas kártyák sora, szerintem
-
Termi16
őstag
válasz
VaniliásRönk #2008 üzenetére
Vagy ottvan a 8600gt is 24k-ért. Az már túrhető választás lenne.
-
AMD Power
titán
válasz
VaniliásRönk #2008 üzenetére
Hát igen. Vagy még hozzá rak kemény 2500Ft-t és vesz egy HD2600XT 256MB DDR3-al.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ember, gondolkozz! 16 streamproci egy kalap sz*rt sem ér, ezért pénzt adni is hülyeség, nem még ennyit.
Még egy 8600GTS-ről vagy egy 2600XT-ről sem mondható hogy egyértelműen jobb DX9 alatt egy X1950Pro-nál (elég vegyes a kép egyelőre), hát még egy 8500-ról... azért komolyan hihetetlen hogy egyesek 0 hozzáértés mellett mernek tanácsokat osztogatni.
22k-ért kaphattál volna 2600Pro OC DDR3-at, ami leiskolázza azt a kártyát... -
Geffry
aktív tag
válasz
attila199207 #1992 üzenetére
A Galaxy féle 8500GE DDR3-at használ és nem is rosszul. 20asért hozzádvágják és egy meglehetősen okos cucc, minden játék éppolyan szépen megy vele mint egy ASUS EAX1950pro-val.
Kipróbáltam a lost planet-et dx 9 illl 10-ben. Látható bár nem földhözvágó a különbség. Majd kiforrja magát De mindenesetre szerintem ilyet érdemes újjítani aztán ha nem lesz elég, mégse 35öt adtál ki a feljebb említett ATI féle reaktorra...
Bár szvsz ATI RLZ hisz AMDdehát most ez a kari győzött nálam.
Sok sikert a bolthoz!
[Szerkesztve] -
MooN00
aktív tag
válasz
Wraithlord #2004 üzenetére
Az a kép talán még reális lehet, ne becsüljük annyira alá a rendszert (dx9)...
ui: látom ügyes szemmel vetted észre a nyílvánvalót, ennek mind örülünk
[Szerkesztve] -
Wraithlord
csendes tag
válasz
attila199207 #1992 üzenetére
Sajnos ez az idő nem ideállis a VGA váltásra
A DX10 még nincs elterjedve se jó kari se jó game nincs még rá
Hát ilyen idő ez, a várakozás ideje egy DX10-es Messiásra aki majd a középkategória ura lesz
Hogy Ati vagy Nvidia kari lesz-e az jó kérdés,de én az Atira tippelek
Egy biztos a 8500GT egy halott széria! Még egy két PH teszten a szerencsés ős a 7300GT is megverte [link]
Ez vicces
Ma már nem szabad olyan karit venni amin nincs DDR3,mert az sokat számít nagyon [link]
Sokszor még az a 80Mhz órajel külömbség sem számít semmit
Aktív témák
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OTP Bank topic
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!