Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Kompakt vízhűtés
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Google Chromecast topic
- ZIDOO médialejátszók
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Valaki volna szíves elmondani nekem, hogy jelenleg egy ATI HD 4850 / 4870 mennyivel gyorsabb egy 512 megás 8800 GT-nél?
-
Toolss
csendes tag
HI,
még mindíg én vagyok az Ati 4850-el. A kölcsön kapott MEdal Of Honor Airborne is hasonlókat működik. Bekockásodik az is. Szerintetek kompatibilitási problémák lehetnek? Szerintetek megérni egy 9800GTX-re cserélni?
IGazából azt olvastam jobb a 4850.Mit lehetne tenni?
-
-
boldikem
csendes tag
Sziasztok!
Voltmod -os topikot keresek, egy pár hónapja olvastam de már nem találom: Asus EN8600 GT 256MB-os videokarin akarok feszthúzni. Jó lenne egy szájbarágós, egyről a kettőre, képes, ilusztrációs leírás ami konkrétan erre a kártyára készült és természetesen magyar nyelven.
Előre is köszi!
-
qdak
addikt
-
dokee78
félisten
Egyik ismerősöm játszik a MOHA Airbornnal és azt mondja 1024x768-ban fullon fut.
Ez elég hihetetlen egy 64bites HD3450 es kártyával akár 256,akár 512 DDR2-vel nem? -
krystman
őstag
Üdv. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van nekem egy 8800GT és 2D-ben 48fok körül van +-2fok különbség van, viszont full terhelés alatt, játék alatt, 62fok körül van. Ez elfogadható még? Vagy ez mennyire jó érték egy ilyen kártyánal?
-
-
joi29
őstag
válasz
kozyadam #16373 üzenetére
-Igazán nem akarlak elszomoritani de a procid messze nem elegendő,
ezekhez a kártyákhoz.
-Neked először egy elfogadható sebességű processzort kellene beújitanod,
ezt 4-5k-bol megteheted mivel a használt piacon tonnaszám kapni olcsó,
2400+< Barton vagy Sempron magos procikat.
-Csakis ezen beruházást követően szabadna kacérkodnod,
a videó kártya csere gondolatával. -
Kal-El
senior tag
válasz
z0d1AK #16377 üzenetére
Én nem mondtam egy szóval sem hogy nagyon rosszul állok, de ha nincs értelme fejlesztenem mert nem használom ki akkor nem érdemes.
Egyébként én sem a nagyon jó minőségű, legjobb paneles monitorokban gondolkozom hanem a gyengébb minőségű TN+Film paneles monitorokban.
28"-os ilyen panellel készült monitor már 89e-ért is kapható, persze olyan is a minősége, de úgysem grafikai munkára kell majd, hanem csak otthonra.
Akkor a 3870 amit max bele lehet gyömöszölni ebbe gépbe a proci+memória fejlesztéssel?
Ennek már elméletileg vinni kéne egy nagyobb monitort is ha nem fps játékokra, hanem csak olvasásra,böngészésre,kevés szövegszerkesztésre és filmnézésre használnám. -
Kal-El
senior tag
válasz
Csiborbogár #16374 üzenetére
Hát igen 3-4 évente cserélek/újítok gépet.
Nincs igazán szükségem a fejlesztésekre csak most monitorvásárláson gondolkozom és 22-28"-ban főleg.
Ezekhez meg állítólag, majd kelleni fog egy jó videókártya főleg 24" és a felett.
Köszi a segítséget mindkettőtöknek! -
qdak
addikt
hi ojan kérdésem lenne :
hogy ccsak 1 táp csati jut a 7800gtx hez a 2 hejett! attol még használhatom vagy hazavágja a 350 es fsp igy ? -
kozyadam
tag
sziasztok!
elég régi a konfigom, és lassan videókályhát szeretnék cserélni benne, más komolyabb fejlesztés sajnos a szűk keretből (értsd: 1 buznyákom sincs rá) nem telik ki egyenlőre.
a konfig a következő:
CPU: AMD Athlon XP, 1466 MHz (11 x 133) 1900+
MB: Asus A7V8X-X
GPU: Sapphire Radeon 9600 XT
DIMM1: 256 MB
DIMM2: 512 MBehhez néznék AGPs videókarikat, a következőket találtam:
Sapphire Radeon HD 2600PRO 512M DDR2 AGP VGA / TVO / DVI-I LITE
Sapphire Radeon X1650 PRO 512M DDR2 VGA/TVO/DVI-I AGPez a két termék jön számításba az ára miatt. ki mit tud ezekről, megéri váltani a mostaniról? mekkora teljesítményjavulást eredményezhet a váltás?
-
-
Kal-El
senior tag
válasz
Csiborbogár #16368 üzenetére
Ilyen kategóriában a geforceok gyengébbek vagy miért mindenki a radeont hozza példának, nem tudom mik a sikeresebb szériák, csak feltűnt hogy kizárólag radeont ajánl mindenki?
-
Kal-El
senior tag
válasz
Kal-El #16359 üzenetére
Utólag látom hogy elírtam.
Nem hangkártya az hanem videokártya akart lennni.
Az alaplapom lehetővé teszi az AMD X2 procik használatát és ha beletolok egy
AMD Athlon64 X2 6000+ AM2, meg még 1 giga ramot akkor mi az amit max bele lehet rakni?
Bár egyenlőre nem hiszem hogy Radeon 2600XT-nél erősebbet rakok bele, csak érdekelne megéri e fejleszteni és mennyi hozható ki belőle. -
Lenne egy kis gondom:
Megnyitok egy videofájl-t és egy idő után a kép elmegy videolejátszás
közben.
Miután teljesképernyős módból visszaváltottam ablakosra a kép visszajön
a lejátszó ablakába, aztán újra visszaváltom és jó lesz.
Néha lejátszás közben megáll, lefagy a video. (több is)
Most pl. a Mediaplayer Classic döntött úgy hogy nem olvassa be a
feliratot. (subtitle rész szürke, a file és a sub neve ugyanaz)
Vannak érdekes kockák is a nyilak helyén. (képek lentebb)
Szerintetek a videokártya ludas? (7300GT PCI-E)
http://kepfeltolto.hu/i/?223004&t=img
http://kepfeltolto.hu/i/?223003&t=img
-
Toolss
csendes tag
HI, ha jóltudom 100mhz az alap és ahoz nem nyúltam és nem is volt. Másnál nem tudom mert ismerősi kör ben akinek van annak garos a gépe és nem akarja megbontani
. De szerintetek a proci miatt nem lehet hiba? Így nem nagyon értek hozzá sajna, hogy a proci miket befolyásol így.
-
Toolss
csendes tag
Természetesen tettem mert alaplapot is vettem újat. Az az igazság kezdem nem érteni a dolgot. Mivel ez a teszt úgy mond hiba nélkül lement. A 3Dmark06 is hiba élkül ment. Mondjuk szerintm a 7000 pont kicsit kevés. De ezt mondjátok meg ti, hogy a leírt gépemhez képes elég e. A 8.8-as catalyst is ugyan úgy viselkedett. Az az igazság, hogy a Grid minimumon (a leges leg low-abb grafikán is) ugyan úgy viselkedik mint maxon (mondjuk maxon kilép). Egy kérdés nincs hasonló proci tesztetetek mint az amit a VGA-hoz adtatok? A CPu-val úgy jártam, hogy tesó rakta össze a gépet mert én akkor rohantam és nemvoltam itthon, mire haza jöttem a 800FSB-ből az alaplap gyári felfogása szerint 1066lett é sa 3000-ből 3200 MHZ-lett. Előszőr észre se vettem csak a 3dmarknál furcsáltam miket ír ki. Vissza tettem 800mhz-re és 3000-re. Szóval most nincs húzva.
Ötletek?
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Egy új hangkártya vásárlásán gondolkozom és szeretném tudni hogy a jelenlegi konfighoz mi az a kártya amit még ki tud hajtani a gépem?
Tehát a max amit még bele lehet tenni egy ilyen gépbe és van is értelme, mert jól kihasználja.
Konfig
Alaplap: ASUS A8N-SLI Deluxe
Ram: DDR 400MHz 2 * 512 MB
Mostani videokártya: Gigabyte X-800 GTO
Proci: AMD Athlon 64 3200+
Táp: Chieftec 450W -
Toolss
csendes tag
HI, megnéztem minden részért és a Fur rendrert is. Amit tudtam ráadtam, felment 98 fok ig de nem volt semmi. Akkor szerintetek mitől lettek a kék kockák? A proci miatt hibázhat ilyet a játék? Nekem kicsit furcsán hangzik.
A frequencia álítás az az Atinál gyárilag van? hogy 500- 625 re ugrik? (mondjuk a rivatuner szerint csak akkor ha dolgozik.)
Ötletek? -
Toolss
csendes tag
Még elfelejteettem
Nem egyszer jött elő ez a kék brkockásodás és a Crysisnél ki is fagyott. A Windows SP3-as. Kimaradt a 3.
Rendben most azonnal ki is próbálom! ÉS köszönöm! MAjd írok mi lett!
-
syC
addikt
válasz
Toolss #16350 üzenetére
szia!
szerintem az a proci kevés lesz hozzá, de persze ettől még nem kellene hibáznia. futtassd egy kicsit a gpucapsviewer-t, elvileg ez a program a szart is kihajtja a kártyából, ne csodálkozz ha ezzel 100fok fölé kúszik a hőmérséklet. Ha itt is hibázik, akkor vidd vissza. (egyébként igen, a refhűtős 4850esek nagyon forróak - ez sajnos normálkis)
-
Toolss
csendes tag
Hi
Most szerdán vettem egy Ati Sapphire 4850 kártyát és van vele pár problémám.. Hát teljesítményebn nem olyan mint vártam de mindjárt leírom mi van a gépben.ALaplap: Gigabyte GA-G31M-S2l
Video Kártya: Ati Sapphire 4850 512mb
Memória: 2x 1GB Kingmax 800mhz Dual Channelben
Proci: Intel Pentium D 3,00 GHZ 800mhz FSBTovábbá egy Sata 2-es winyó és XP SP alatt fut minden.
A problémám az, hogy nemtudom mitől van az, hogy egy egy játék pl Crysis (legfirssebb patchel is) olyat csinált, hogy kék kockák (de jó sok) jelent meg egy framig, mintha hibázna a kártya. Bioshocknál is láttam csak ott piros volt, a GRID menüje meg belassúl.
A kártya ha dolgozik felmegy 95 fokra is! AMit még furcsálok, hogy ingadozik a magórajel.
500ról hírtelen 612-re és vissza.A gyári driverrel és a legujjabbal is ugyan ez van. A crysis a 7600GT men is majdcsak úgy mint mint ezen.
Gyárihibás a kártya? Vagy valamit nagyon nem csíp? Segítsetek, hétfőig meg kell tudnom, mert ha rosz adig tudom vissza vinni.
ÜDV!!!
-
syC
addikt
google.com a barátod
-
Bocaa
senior tag
a haverom gépébe ti 4800 se van lenne 1 kérdésem,hoyg a DX9-es játékokat támogatja-e?Ha igen milyen pixel shader tud?1. vagy 2? ilyen régi kártyákhoz nem értek THXX
-
syC
addikt
válasz
easy...rider #16341 üzenetére
Szia!
Én 512mb-os gigabyteot vettem, mert +1000ft és +1év gar. jár hozzá. Nekem is ez a felbontásom van, mint neked és mindent visz a kártya fullon, szóval jó választás!
-
Bigfoot666
csendes tag
Helló! CollerMaster 520M a táp, az elég neki biztos, végülis csak felvillannak az elején, gondolom akkor csak ellenörzés miatt! Aztán sikerült rájönnöm a hibára és a memória volt a ludas, P5Q PRO alaplapban nem akar menni egyszerre a 2 új kingmax 1066-os 1 gigás modul ha kivettem a másodikat akkor elindúlt a gép, most akarom kipróbálni hogy a másik jó-e egyáltalán. Én is vártam a csipogást de semmi, akkor már értem, hogy a pc hangszórón csipog, nem pedig a ház csipogóján?! Köszi a segítséget!
-
válasz
Bigfoot666 #16343 üzenetére
Másik vga kártyával is próbáltál elindítani a gépet? Tipp: lehet hogy nem elég neki a táp vagy csatlakozd a PC hangszórót és figyeld meg hogy mennyi rövid és hosszú sípolást ad-e. Például a folyamatos rövid sípolás a memória hibára utalhat.
-
Bigfoot666
csendes tag
Hali egy sürgős kérdésem lenne! Most rakok össze egy gépet, de nem akar elindulni az istennek sem, vagyis elindul de kép nincs és a referencia Gigabyte HD4850-es hátulján felvillan 2-szer a két kis piros led ami fogalmam sincs hogy mit jelent, de gondolom azért nem indul. A másik hogy CM 520M táp van a gépben és azon is van egy piros led ami szintén felvillan, azt tudom hogy az miktől lehet (túlterheltség,túlmelegedés,rövidzár,alacsony fesz...) de elvileg minden jó, jópár gépet összeraktam már de ez valamiért ezt csinálja. Az összes többi komponens szépen a helyén van bekötve, a 4850-en is rajta van a 6tűs tápcsati, bekapcsnál egy pillanatra felpörög maxra a venti, ez még oké, azt rögtön villan a piros kis led és resetel a gép majd újra ez és szépen megy a gép, pörögnek a ventik, de kép sehol, billentyű, egér semmi életjel. Segítsetek mielőbb lécci! Ha kell még infó kérdezzetek! köszi!
-
válasz
easy...rider #16341 üzenetére
Szinte mindegy, ha referencia, legtöbben Sapphire-t mondják, de ahhoz csak 2 év garit adnak...
512 elég... -
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Azt kérdezném h HD4850-ből melyik gyártóét ajánljátok, és h 512MB vagy 1024MB rammal érdemes venni. Megcélzott felbontás 1680*1050
Zajosság - hűtés mind1 mert vizet kap
-
z0d1AK
nagyúr
h kihalt ez a jó kis topic...
pár hónapja még percenként repkedtek bőven a hozzászólások -
joi29
őstag
-A leg egyszerübben Atitool-al tesztelheted,attól függetlenül hogy legtöbben
tuningra használják,diagnosztikára is kiváló.
-A kondikra a melegedés nem hat oly vészesen mint mondjuk az egyéb nyomtatott áramkörökre mint pl a feszültség szabályozás szempontjából fontos mosfet-ekre.
-A kondenzátorok meghibásodásának általában igen látványos füstölgős,
púpos fortyogós vége szokott érni. -
aor
tag
és az mennyire normális, hogy a lapka szélén lévő kondenzátorok elég melegek, már-már forróak?
Egy-két hónapja feltűnt egy hibajelenség, hogy ikonok feketedettek el, szétcsúszott a kép.
Nem rég szétszedtem, kitisztítottam.
Nem tudom eldönteni, hogy a hűtőventi nem dolgozik jól és azért, vagy tényleg a saját memóriája kezd beszarni(anno ezt a tippet kaptam, hogy valszeg RAM hibás).
Mivel érdemes terhelni?
Zolio -
-
aor
tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos/gyors kérdésem hozzáértőkhöz??
Egy 6600GT videokari hány fokos lehet "alapjáraton"(net,word stb), hány terhelten, pl. játék közben(mondjuk mass effect, neverwinter stb).
"Alapjáraton az 53-55 fok sok???Extra thanks a válaszokért!
Zolio -
joi29
őstag
-Ha húzol rajta 200-300Mhz-et akkor egy 2600xt-is simán kihajt.
Tucoramirez
-A TV látszik egyáltalán mint másodlagos megjelenitő? -
Tucoramirez
csendes tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Asus EAH3650 karit,az a gond hogy s-videon nem lehet összekötni a tv-vel. A control centerben nem lehet engedélyezni a tv-t,és az ikont sem lehet odahúzni második megjelenítőnek.Tudnátok esetleg segíteni?
-
den80
tag
sziasztok
van egy 7600gs karim, igaz régi, de jól teljesített
most nem voltam otthon 3 napig, lakótársam használta a gépet játékra
hazajöttem, és nem ad képet windows alól
bios, meg betöltéskor ad képet, csak keresztül kasul sárga csíkokkal.
safe modban windowsnál ad képet, kitöröltem az nvidia drivert, és úgy adja a képet normál belépéssel.
de ahogy felraktam a frissen letöltött drivert
megint nincs kép, a moncsi meg villog, hogy nem kap jelet
lehetséges hogy haldoklik már a kari?
most ugy megy a gép, hogy nincs fent driver, netezni épp elég, de azt sem sokáig mert talán 60hz-n megy a monitor -
woci
csendes tag
Sziasztok!
Milyen videokártyát Tudnátok ajánlani egy AMD 4200+ X2 proci , Gigabyte GA-MA74GM-2SH alaplap ,2 X 1 GB RAM összeállításhoz,amit még ez a proci is kiszolgál?
előre is köszWöci
-
uszkart
tag
Hi!
Laptop vásárlás előtt állok. Valszeg Intel X3100 HM-mel szereltet veszek. (Acer 5620z)
Az már kiderült, hogy ez nem játékra való. De eddig csak FPS-ekkel kapcsolatos véleményeket olvastam.Én kalandjátékokkal szeretnék játszani: Tunguska, FBI Confidential, stb., valamint World Snooker Championship 2005.
Nameg képszerkesztés, CAD.
Ezekre a dolgokra elég ez a videókari!
-
Lenry
félisten
válasz
Madarame #16321 üzenetére
ez a teszt szerint már nem nagyon
-
Madarame
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne,
Egy Athlon 64 X2 6000+ alap órajelen 2gb 1066mhz-s rammal, ki tudna e hajtani egy hd4850-et? Alaplapom giabyte ga-ma-78g-ds3h
Elöre is köszi a válaszokat. -
válasz
hola fa főnö #16308 üzenetére
Minden alapra van belőve? Semmi sincs húzva? Esetleg az alaplap nem bírja a memóriákat, vagy már öregszik a táp.
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok. Kérdezném, hogy ez a kártya: Asus EAH2400XT/HTP/256M tud kezelni egyszerre 2 monitort? Az adatlapján [link] mintha jelezve lenne, de azért megkérdezem. Vagy esetleg tudtok olyat ami biztos jól kezel, és hasonló (vagy még olcsóbb) árban van?
Köszi! -
koma106
senior tag
Sziasztok!
Van egy P4 3GHz / 1GB RAM PC-m, amibe szeretnék egy jó paszívos PCIe VGA-t, 10k alatt. (A ház jól szellőzik)
Én egy HD2600XT vagy PRO kártyára gondoltam.
Jó lesz bele? Ajánljatok valamit!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
SaiyanJin #16310 üzenetére
Nem érdemes, mert a néven kívül semmi sem változott. Később lesz ugyen 55nm-es gpu-s 9800 GT, de ez sem éri meg a felárat, mert semmivel sem jobb csak kevésbé melegszik hangyányit.
Második kérdés: HD4870, mert veri a GTX260-at. Márka mindegy végülis, amelyikre több a gar illetve olcsóbb. Mind a kettő referencia darab ha jól tudom (vagyis csak a matrica meg max a körítés más).
-
SaiyanJin
csendes tag
Hi,
Érdemes lecserélni egy EVGA 8800 GT Superclocked-et egy Gigabyte 9800 GT 512mb-re ??? vagy esetleg ugyanez 1024mb-s verziójára.
Következő kérdés amennyiben az előző "nem" :
Gigabyte GTX 260 ill. Gigabyte 4870 512???
Gondolom inkább Gigabyte mint Sapphire...bár nálunk Sapphire többe kerül 2-3 e ft-vel(nagyker).Előre is köszönöm.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hola fa főnö #16308 üzenetére
64bit-es wint is próbáltad?
-
hola fa főnö
csendes tag
Sziasztok!!!
Kezdeném a gépem adataival utánna leíróm a problémámat remélem valaki tud majd segítséget adni: Alaplapom egy Gigabyt EP43-DS3L procim egy Intel E8200 a memóriáim 4X 1Gb A data 800+ extrem edition vga 9800gtx egy 250 winyó egy dvd író a tápom 450W Chieftec.
A problé pedig. hogy vga install után változó időközönként ez lehet fél per lehet 30 perc fogja magát és lefagya gép és ujra kell indítani, próbáltam már 4 windowsal de mindnél ezt csinálta megnéztem több drivert mindnél csinálta
Üdv......
Cs -
klambi
addikt
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W