Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
kommunism
aktív tag
szóval az lenne a kérdésem hogy van 1 geforce 2 es kártyám valaki tudna hozzá jó drivert ajánlani jáccani szeretnék vele(gta3 ilyesmik)?
-
Tomate
veterán
válasz
greatchaos #14597 üzenetére
Nem a méret a lényeg, hanem, hogy....
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>Mi a márkája -
Eastwood
tag
Üdv mindenkinek
Köszönöm szépen a segítséget
Pár napja kaptam itt pár tippeta vacakoló vga miatt.
Az ax1650pro vga tényleg a Codegen 400w-os táptol nem ment jól.
Kipróbáltam egy 550w-os táppal és franko. -
Sish
tag
válasz
koma106 #14503 üzenetére
Nekem az XFX 9600GT nél van ugyanez. Holnap viszik vissza kicserélni... Erre nincs más megoldás mert ez gyári hiba. Bár nálam nem fagy ki a CoD4 (ugyanezen a grafin játszok mint te) de más játékok igen mint pl: World in Conflict, World of Warcraft, Kane & Lynch.
Úgyhogy én csak azt tudom neked javasolni hogy cseréltesd ki te is ha tudod.Mod: Amúgy ennek a hibának black screen of death a neve.
-
wiggen123
senior tag
Ati kártyákhoz van valamilyen beállító program, amivel a driver működése mélyebben befolyásolható? ATT-t használok jelenleg. Ne mondjátok, hogy miért nem elég ez nekem
Nem és kész
Aki tud mást/jobbat kérem írja meg nekem.
-
CséZé
őstag
köszi!
akkor a kettő közül az ATi a nyerő! (?)
nincs valami teszt a mostani driverükkel? -
joi29
őstag
-Azt nem tudom hogy a jelenlegi driver-el mi a helyzet de azt tudom hogy...
...az Nvidia még ha csak diszkréten is,
de hajlik a játékok "shadre-intenziv" irányába való fejlesztésére.
-Ez azt jelenti hogy a játékfejlesztők igen nagy hányada az AMD által,
már korábban megjósolt irányba fognak fejleszteni.
-Vagyis a HD szériát jellemző a shader számolást előtérbe helyező kártyák,
komoly előnyre tehetnek szert e téren a Geforce kártyákkal szemben.
-Tehát ha ma még a 3870 nem is képes legyőzni a 9600Gt-t,
az 1~1.5 éven belül megjelenő játékokban már könnyen előfordulhat,
hogy fordul a kocka és kijön a Radeon majd 2x-es nyers lebegőpontos
számitási teljesitménye. -
qdak
addikt
no leszedtem a hütést ujra paszta a ramra is raktam ahol nem volt, kis venti le 12 cm es rá ---> 53 rol 39 C' igy már barátságossabb majd game után is megnézem
-
CséZé
őstag
Hi!
Tudom h volt már itt a PH!-n 9600GT vs. 3870 teszt, azt is tudom h akkor a 9600GT volt jobb egy picivel. Na igen, de azóta kijött egy "csoda" driver az ATi-hoz. Azóta mi a helyzet a két kártya között?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petya2900XT #14573 üzenetére
Hát előbb utóbb mindegyik beadja a kulcsot. Az a táp nem jó minőségű. Próbáld ki egy másik (márkás) táppal. Cheftech, FSP, Corsair, stb Vagy próbáld megoldani a vga próbát másik erősebb tápú gépben ha lehet...
-
Gyusz
őstag
Ha csak a ház váza van, akkor valahogy közvetlenül a kártyára/kártyához kéne a ventit tenni, hogy elfújja róla a meleget. Egyébként a referencia 6600GT hűtő nem nagy szám, nekem egy MSI volt aminek elég komoly kis hűtője volt, bár még így is melegedett.
Az újrapasztázás szintén jó ötlet, nekem egy X700-as ventije pörgött már ezerrel, mert a paszta csont száraz volt, az újrapasztázás után sokkal hidegebb lett a kártya és a venti sem sivít már.
-
-
mm00
aktív tag
Újra előhozom a dolgot hátha valakinek van még 5lete:
[link]Konfig:
E6750
Gigabyte P35-DS3R
2*2 GB kingmax
Chieftech 460W
Vista Ultimate 32bit SP1Összegezve eddig:
Legfrissebb Nvidia driver van fent.
Memória végigtesztelve memtest-el, dosból. Error nem volt.
Nincs semmi húzva, mindenen gyári hűtő
Videókártya letesztelve ATiTool - Scan for Artifacts, semmi hiba pár óra után se.A probléma előfordulása:
Win elindít, betölt nincs gond. Játékot elindítom, ha már itt elszemcsésedik, akkor nem is javul meg végig ilyen marad. Ha kilépek, és újra valami 3d-s alkalmazást indítok, annál is szemcsésedés.
Másik lehetőség:
Win elindít, betölt nincs gond. Játék elindul, semmi gond és abban a windows sessionban így is marad. Sehol nem lesz szemcsésedés. Restart után meg vagy lesz vagy nem... -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Petya2900XT #14567 üzenetére
Másik táppal sem tudod kipórbálni? Bár, most látom, hogy Modecom tápod van. Kb akkor ki is derült mi a hiba.
-
Helló!
Van nekem egy nagy problémám!Van itt ez a komoly 2900XT meg a többi!A gépem úgy 1 hónapja olyat játszik,hogy 3D-s terhelés hatására olyan 10perc után újraindul!Már minden tuningot levettem és futtattam Everestet is 30percig,de minden flottul megy!Szal ha Everestes terhelés után az alaplap,proci,vinyó, memóriák jók!Honnan tudom eldönteni,hogy a táp-e vagy a vga a ludas!???Sajna azért kérdem itt,mert másik gépbe nem tom belerakni!
Előre is THX!! -
wrezox
tag
Oké. Kipróbálom, de az nv4_disp.dll az a videókártya problémája sajnos..
Csak nem tudom, hogy mi..
-
Genji
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
wrezox #14561 üzenetére
.net framework, tedd fel sok játéknak kell(het). Konkrétan a játékkal nincs tapasztalatom...
-
wrezox
tag
Senkinek sincs ötlete a problémámra?
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Sajna tönkrement a VGA-m egy HIS X800XL. Néhány kilométerrol szállitottam haza a gépem és azóta nem se kép se hang. Nem kapcsolja be a monitort. De a borda megelgszik. Van valakinek 5lete,hogy mi történhetett vele? Esetleg valami trükk amivel probálkozzak?
-
qdak
addikt
csako
a 6600gt m eredeti hütésel felkuszott némi game (cs source) után 101-103 C' ra
nem durva egy kicsit ? v ezt birnia kell ?
ui: venti forog rendesen. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
stevve #14546 üzenetére
bezzeg ha lenne ilyen lehetőség...
bekapcsolod a gépet, megy a 2d egy mx440-en, ami szinte semmit sem zabál, és mikor játszol, akkor átvált a 9800gx2-re, amin meg rendesen megy a játék.
ennek lenne így valóban értelme, vagy hogyha 2d-ben lelehetne szorítani minimálisra a vga fogyasztását ennyire -
band1103
őstag
-
Tomate
veterán
"Az AMD azt állítja prezentációiban, hogy már egy kártyát használva is (tehát még csak CrossFire sem kell) 5–15%-os teljesítménynövekedésben lesz részünk a PCIe 2.0-nak köszönhetően. Tesztjeink nem ezt igazolják, ugyanis a PCIe 2.0 javára semmilyen előnyt nem tudtunk kimérni."
Köszi a linket+ a többit!
-
wrezox
tag
Call of Duty 2-höz nincsenek frissítések, patchek vannak, de egyértelműen a legújabbat kell használni, mert minden szerver azon működik. Windows frissítések nincsenek, de mielőtt újraraktam a gépet, azelőtt voltak. A gép nincs tuningolva, a proci van csak 2,5ghz-re húzva lassan már 1 éve, de eddig nem volt vele baj. A DirectX-et töltöm és telepítem.
-
Tomate
veterán
Kérnék szépen valakit, nagyvonalakban mondja el nekem mi a különbség a PCI-E 1.0 és a PCI-E 2.0 között?? Mivel jobb a 2.0 mint az 1.0?
Állítólag nincs nagy teljesítménybeli különbség a 2 között.
-
Gyusz
őstag
válasz
wrezox #14533 üzenetére
Call of Duty 2 frissítések+ Windows frissítések fent vannak, a gép tuningolva van (ha igen, tedd vissza alaphelyzetre)? Továbbá feltenném még a legújabb DirectX 9.0c-t is.
-
wrezox
tag
Sziasztok! Lenne egy "kis" problémám. A következő a helyzet: Call of Duty 2-vel játszok, és különböző időnként kidob a játékból ezzel a hiba üzenettel, vagy megjelenik a kék képernyő, amin egy nv4_disp.dll fájl hibáját taglalja és után természetesen újraindul a gép. A gépet már újraraktam, cseréltem ramokat, mert először azt hittem, hogy ez a hiba oka. Ezen kívül több vga drivert is kipróbáltam, de mind hiába..
A konfigom: abit kn9 ultra, amd am2 x2 4200+, asus 8600gts, 2gb kingmax ddr2 800mhz-es ram. A gépen semmit változtattam, a probléma magától lépett fel. Nagyon idegesítő sajnos, mert nem kezdő szinten játszom a játékkal, de így lehetetlenné teszi a sikereket.. Akinek van valami ötlete akkor kérem ossza meg velem, mert én már kifogytam az ötletekből. -
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Van egy problémám. Nemrég vettem egy x1950Xt-t, de kifagy vele a gép játék közben.
Nem értem a problémát, az előző 6600 Gtvel is csinált furcsaságokat:S
Van esetleg valami olyan program, ami a hőmérsékleteket folyamatosan menti egy log fileba, vagy vmi ilyesmi? -
14adam
addikt
hy valaki tud segiteni .Probléma az hogy beinditom a gépet és a piros led 2-öt villanik (hd 2900xt).Táp probléma nemlehet mert egy 550-es tápon probáltuk (márkára nememlékszek[Márkásvolt csak arra]) .Semmi képet nemad be
Ha valaki tud segiteni szoljon
-
-
Lyon
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete arra, mitől lehet az, hogy a régebbi athlon64 3700+ procim egy 8600gts-el és sima 400-as ramokkal elveri-elverte a mostani amd athlon x2 6000+ os procit corsair dominator ramokkal ua videókarival?
Több mint 4000 pont külömbség 3DMark03-ban.
3DMark06-ban már nincs nagy külömbség, de azért érdekes egy kicsit.
A válaszokat előre is Köszi!
-
fekeandras
őstag
válasz
Vidori #14500 üzenetére
Mindkettőnek vannak ilyen kártyái.Csak az nVidia pofátlanul sokat kér érte.Ár érték arányban a ATI FireGL V7100 a legjobb.Én is ilyet használok.Használtan már 20k környékén kapni.Felesleges ennél jobbat venni.Bőven megfelel minden felé támasztott elvárásnak.Ha érdekel 25k körül tudok újonnan (oem).Próbagarival.
-
gban
veterán
válasz
band1103 #14513 üzenetére
De ugye nem azt várod hogy a PCI-E kártya képét tudd kitenni a TV-re a PCI kártyával?
A PCI-t amikor betetted, min volt kép? Azon vagy benne volt a PCI-E is?
Elsőnek mindenesetre próbáld meg ha így volt csak a PCI-t betenni, hogy egyáltalán az alaplap kezeli-e rendesen.
Találkoztam nem egyszer olyannal, hogy vagy nem kezelte az ősi PCI kártyát egy modernebb lap, vagy másik slotba kellett tenni. -
band1103
őstag
Üdv a Guruknak!
Szeretnék egyszerre münködtetni a gépembe egy PCI-E-es és egy PCI-os videokarit. Betettem a PCI-ost, az xp felismeri, telepití a driverét, de az mégis ezt írja ki:
"Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)"
Segítséget kérek hogy egyszerre tudjam münködtetni a 2 VGA-t. A PCI-E-oson nincs tv-out ezért kéne a 2. VGA-is amin meg van. AGP nincs a lapon.
-
Seitec
csendes tag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, és a következő kérdéssel fordulok hozzátok.
Az AMD X2 6000+-os processzor 3200 Mhz-en, ki tudná-e hajtani a 4870-es kártyát, ha 1280x1024-es felbontáson játszanék, szűrőkkel?
A teljes gépet, az aláírásban olvashatjátok.előre is köszi a segítséget
-
koma106
senior tag
Nem értem.
Van egy Gigabyte 8800GT turbo force kártyám. A gép amiben van egy asus barebone, 400W Bluestorm II stáppal, 2GB RAM, E4600 proci.
A VGA nem melegszik, gyári értékeken van (nincs húzva), de a játékok egy idő után kifagynak. Kb perc után vagy hamarabb kifagy a STALKER, COD4, Lost Via domus. 1650*1080 felbontáson játszom, nem szaggat, csak egyszercsak beáll a kép és vége.
A zone3d-s "szőrös fánkkal teszteltem, 1650*1080 felbontáson, legalább 2 óráig, semmi gondja nem volt, 80 fok fölé nem ment a hőfok, átlag 33fps)Mi lehet a probléma?
A kártyát használtan vettem itt a PH-n, lehet valami baja?
Ilyen probléma miatt lehet gariban viszavinni?Segítsetek, adjatok ötletet.
-
atomelcon
csendes tag
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OTP Bank topic
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53