Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Drfaust
csendes tag
Üdv!
Olyan gondom van hogy nem megy a videokártyám, nincs kép. A haverom 8800 gt kártyájával megy a gépem. Ha berakom az én 1950xtx kártyám az ö gépébe akkor nála működik gond nélkül. Létezhet olyan, hogy az alaplapon elmegy valami és az ati kártya nem működik, de a geforce igen? A speaker videóvezérlő hibát jelez az ati kártyánál (egy hosszú, 8 rövid sípszó)! -
karakpecze21
senior tag
válasz
Cortinaar #24095 üzenetére
Nekem nv 7300 van a laptopomban és egyszer akartam egy friss drivert felrakni.
Le is szedtem az nvidia oldaláról kimondottan a laptopokhoz valót és ehhez a vga-hoz.
Az istennek sem ment fel a driver.Nagyon nem is küzdöttem vele tovább, visszatettem a gyárit.
Nemrégiben ismét megpróbáltam és érdekes módon akkor felmetn.De nem vágom hogy most mért ment fel.Ha a futtatás pontban beírod azt hogy dxdiag utána kiválasztod a képernyő menüpontot, ott sem érthető el a direct3d gyorsítás?
-
Cortinaar
csendes tag
válasz
Narancs #24096 üzenetére
Igen, amit a srác ajánl oldalakat, az az egy driver megy fel rá, de az megegyezik az ASUS által adott driverrel.
Fel is telepíti rendben, azzal nincs baj, s a catalist centerben benne is vannak a 3d-s beállítások, de a directx-ben minden 3d-s cucc le van tiltva, s a diablo2 sem indul el. Olyan, mintha ez az xpress 1100-as nem lenne direct 3d kompatibilis. -
Cortinaar
csendes tag
válasz
karakpecze21 #24094 üzenetére
Igen, net framework 3.0-ás fent van már.
Azért elég vicces, hogy egy 2000-es játék nem indul el.
Azt sem értem, hogy Ati oldalán kikeresem az xpress 1100-as drivert, s nem tudja feltenni. -
Narancs
őstag
válasz
Ace Ventura #24091 üzenetére
Hangosan ciripelő vga topikban le van írva a problémakör elég részletesen, nemrég énis szoptam ilyesmivel. Ha visszaveszik garba, akkor szerencséd van, de ha esetleg mégsem lenne az, a fent linkelt topikban találsz leírást a megoldásra is.
-
Cortinaar
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, mégpedig, hogy van egy ASUS X51RL tipusú laptopom, amiben egy Ati radeon xpress 1100-as videókártya van, de a Diablo 2 nem indul el rajta, azt írja, hogy nem talál videó módot, nem megfelelő a videókártya, vagy annak szoftvere. Na most megnéztem az ati centert (2007.0704.2229.38368-as verziószámú driver van fent), s van benne 3D-s beállítás, de csak annyi, hogy milyen legyen a vonalsimítás, minőség, stb, s az be van állítva, de a directx9.0c-ben le van tiltva a directdraw, direct3d-nál azt írja NEM LEHET ELÉRNI, s még be sem lehet kapcsolni.
Na most megpróbáltam frissíteni az ati drivert, de semmilyen más driver nem megy fel, már vagy 20-at kipróbáltam, hivatalos ati oldalon ajánlott drivereket is próbáltam, omega és hasonlókat is, egyik sem ment fel, azt írta nem kompatibilis a driver. ASUS oldalon lévő drivereket is meglestem, ott csak ezt a verziót lehetett letölteni, ami fent van, semmi mást.
Xp home van fent, laptopban 1 giga memória van, azzal nem lehet gond.
Tudna valaki segíteni, hogy tudnám kicsikarni azt, hogy elinduljon a diablo 2, s hogy a windows felismerje, hogy 3D-s kártya van a gépben? Vagyis a windows felismeri, csak a direcx nem, s nem indul el a D2.
Előre is köszönöm a segítséget.
Corti -
Ace Ventura
addikt
válasz
diablo1984 #24090 üzenetére
Na, látod azt nem tudom, de teszek egy próbát, és visszaviszem garba.
-
diablo1984
veterán
válasz
Ace Ventura #24089 üzenetére
hátha ezzel nem, akkor semmivel! kérdés, hogy mindegyik alaplapban csinálja-e?
-
Ace Ventura
addikt
Nem a ventik okozzák, mert S1 hűtővel is megnéztem.
A tekercsekre, vagy valami karin lévő alkatrészre gondolok.Magas fps számnál hallatszik igazán, de alacsonynál is nyomja.Sőt inditóvideóknál is nagyon hallatszik.Mitől lehet ez?
Ezzel lehet gariztatni? -
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura #24085 üzenetére
Ha alacsony FPS-nél lecsökken vagy megszűnik, akkor a tekercsek okozzák. Ha nem akkor a ventinél kell kutakodni.
-
zsolt1129
addikt
válasz
Ace Ventura #24085 üzenetére
Esetleg kattogást is hallassz? Mert akkor előfordulhat,hogy csapágyas a venti.
-
Ace Ventura
addikt
Sziaztok.
Vettem egy 8800GTS 512 Mb karit használtan.
Ha elinditok egy játékot, azaz 3D-be váltok akkor iszonyatosan elkezd a kari nyöszörögni.Már-már vinnyogásnak hallom.Idegesitő magas hangon, ami bántja a fülem.
Mi lehet ez? -
tizeske
tag
válasz
Andris72 #24076 üzenetére
Ha régebbi a tápod, akkor a teljesítmény csökkenés miatt, illetve az egy-egy vezetéken leadott áramerősség miatt is lehet probléma, javaslom próbáld ki egy nagyobb táppal, számtech üzletben is rákötnek egyet, ha azt mondod, hogyha működik megveszed!
Látom a minőség fontosságára nem kell felhívni a figyelmet! -
Andris72
csendes tag
már mindent lehúztam az alaplapon és a videókártyán kívül a tápról és nem megy
mikor elindul akkor 240 w-ot vesz fel látom a kijelzőn -
Andris72
csendes tag
válasz
Csiborbogár #24074 üzenetére
kitöltöttem
-
birozoli7800
senior tag
válasz
Csiborbogár #24072 üzenetére
Táp szerintem tuti elég a 450-es csifi.
-
Andris72
csendes tag
válasz
Csiborbogár #24072 üzenetére
ha a nyolcpines és a hatpinesre gondolsz azok be vannak kötve
-
Andris72
csendes tag
Hali
segítsetek légyszi
van egy radeon 3870x2 kártya
gigabyte p35c ds3r lapba most tettem bele megvan neki minden táp
elindítom a gépet veszettül sípol
minden 15-20-dik indítás után indul el csak -
Cortinaar
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, mégpedig, hogy van egy ASUS X51RL tipusú laptopom, amiben egy Ati radeon xpress 1100-as videókártya van, de a Diablo 2 nem indul el rajta, azt írja, hogy nem talál videó módot, nem megfelelő a videókártya, vagy annak szoftvere. Na most megnéztem az ati centert (2007.0704.2229.38368-as verziószámú driver van fent), s van benne 3D-s beállítás, de csak annyi, hogy milyen legyen a vonalsimítás, minőség, stb, s az be van állítva, de a directx9.0c-ben le van tiltva a directdraw, direct3d-nál azt írja NEM LEHET ELÉRNI, s még be sem lehet kapcsolni.
Na most megpróbáltam frissíteni az ati drivert, de semmilyen más driver nem megy fel, már vagy 20-at kipróbáltam, hivatalos ati oldalon ajánlott drivereket is próbáltam, omega és hasonlókat is, egyik sem ment fel, azt írta nem kompatibilis a driver. ASUS oldalon lévő drivereket is meglestem, ott csak ezt a verziót lehetett letölteni, ami fent van, semmi mást.
Xp home van fent, laptopban 1 giga memória van, azzal nem lehet gond.Tudna valaki segíteni, hogy tudnám kicsikarni azt, hogy elinduljon a diablo 2, s hogy a windows felismerje, hogy 3D-s kártya van a gépben? Vagyis a windows felismeri, csak a direcx nem, s nem indul el a D2.
Előre is köszönöm a segítséget.
Corti
-
GuB3Ra
aktív tag
Helló.
Nem tudom a 3dmark06-ot elindítani hotfixet is felratam már és ati kártyám van
Elindítom a markot bejön a logó kb 4 másodpercig látom és utána eltünik a logó + nem is indul el. A feladatkezelőben sem látom, hogy menne.
THX -
Narancs
őstag
válasz
dhcodoki #24060 üzenetére
Persze, Hardveraprón 10K körül árulgatnak párat, persze a válság miatt most jóval tovább tart eladni mindent.
-
dhcodoki
senior tag
Sziasztok!
Kártyacsere előtt állok. ATI Radeon HD 2600XT--ről HD 4830-ra. Az előbbit el lehet még adni papírpénzért?? -
V.L.
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Ennek a hírnek a gazdája nem fog örülni.
-
V.L.
aktív tag
Üdv!
A problémám a következő. Widows indításkor boot képernyő után fekete fehér négyzetek jelenek meg, néha világos és sötét két négyzetek. Egy cd-ről bootoló linuxot el tudtam indítani minden hiba nélkül. Xp-t újra telepítettem és addig nem is jelentkezik a probléma amíg a vga drivert nem telepítem. Utána előjön az említett probléma. Csökkentet módban leszedem a drivert, akkor működik rendesen. Másik drivert is kipróbáltam, szintén "zenész". Előfordulhat, hogy a vga adta meg magát? Egy agp 8500gt-ről van szó.
-
Mian
aktív tag
jólvan, akkor megnyugodtam
-
donistvan
csendes tag
válasz
diablo1984 #24048 üzenetére
Igen , most egy másik 8800 GT van benne és azzal simán megy
-
donistvan
csendes tag
Hello
Van egy Gigabyte 8800GT-m és az lenne vele a baj ,hogyha berakom a gépbe akkor a gép annyit csinál hogy felpörgeti a ventiket kb 1 másodpercre utána semmi ... én arra tippelek ,hogy zárlatos lett de azért megkérdezem a profikat is(játszottam és közben kikapcsolt a gép .. többet nem indult)
-
Narancs
őstag
Ahogy az előttem szóló is mondta, egyszerűen összenyomod a nyák hátoldalán lévő kúpos végénél (lehet fogóval is) és magától kipattan. Közben egy ujjal érdemes ellentartani, mert ha a hűtőt csak az egyik oldalon tartja pöcök könnyen megborul arrafelé, a magot meg lesarkazza. Visszatevésnél ugyanígy, legjobb ha egy gyors mozdulattal bepattintod egyszerre mind a kettőt. A lényeg, hogy a magon a hűtő sose billenjen félre.
-
Zarbi
tag
hellosztok!
van egy inno 8600Gt-m. Gondoltam újra pasztázom. Itt ütköztem egy problémába. A hűtőt nem bírom leszedni egyszerűen. ien műanyag pöckök tartják amit nem lehet kiszedni, mert van egy rugó ami visszrántja őket
a kártya pontos verziója: I-8600GT-G5FTCD
képek:
[link]
[link]
[link]
aki tudja hogy kéne leszednem, írjon -
Mian
aktív tag
Hi!
Olyan kérdésem lenne, hogy az normális h a vga-m nagyon hamar hűl le és hirtelen melegszik, olyanokat csinál, h játszok, akkor kb 55fok körül mozog, aztán volt olyan hogy letettem az aztalra kicsit és 2 perc alatt le ment 44fokra, és fordítva éppenhogy bekapcsolom a gépet még tök hideg kb 40fokos, játszok 2 percet, és akkor már 55...
vga: hd 3650
+ 1 kis 8cm-es hütő van hátul meg a tápnak is egy 12es, az is biztos rásegít valamennyit.... -
válasz
Narancs #24037 üzenetére
Három hűátadó lapocska volt ráragasztva, gondolom akkor három alkatrészt hűt. Ha valaki Accelero S1-et vesz és nem 1950Pro-ra, akkor biztosan találhatsz ilyen lapocskát. De ha a legnagyobb érték 115°C terhelve, akkor az még belefér.
Nálam régen a 7900GS-sel voltak ilyen problémák. Akkor egy hűtőbordát feldaraboltam apró részekre és hűvezető ragasztóval felragasztottam a melegedő chipekre és sokat javított rajta (3D terhelés alatt sokszor feketedett el a képernyő). -
-
-
-
Sziasztok,
van egy problémám, de csak a GRID-nél jelentkezik.
Mi lehet a gond,találkozott már valaki hasonlóval?
Win XP 32 bit SP3 Catalyst 9.2Már újra telepítettem a GRID-et is, több verzió Catalystot is próbáltam.
Minden más program tökéletesen megy teszt programok is./3DMark 2006, FurMark stb.Másik felhasználói fiókból tökéletesen működik.
-
users
tag
Sziasztok!VGA szeretnék vételezni és szerintetek melyiket vegyem a gyártó most teljesen mindegy 9800GTX 1GB vagy 9800GX2 1GB ez lenne a kérdés!
-
Narancs
őstag
Hali!
Van egy ASUS X1950 Pro videókarim, aminek játék közben a VRM hőmje 115 fokra megy fel. Normális, hogy ilyen forró?
Semmi hibát nem produkál a kártya, tökéletesen megy minden, de nem szeretném ha kinyiffana vagy ilyesmi. -
drane
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a problémám, hogy játékokban nagyobb terhelésnél rakoncátlankodik a videokártyám(Asus EN9800GT 1gb). Villogni kezd a kép, rossz textúrák kerülnek a szövegek helyére pl., nem olvashatóak a feliratok. Driver frissítést próbáltam, friss windows telepítés van a gépemen. A konfigom egyéb részei megtalálhatóak az adatlapomon. Valakinek valami ötlet?
Köszi,
Drane -
xrvman
őstag
Egyik ismerősőm a 8600GT VGA szeretné lecseréllni egy újabbra. Kb. 40 -045 Eft ot szán rá. Mit ajánlotok?
-
kokoato
aktív tag
Hali!
A 80 fok nem veszélyes! Ez teljesen normális! De ha akarsz fordulatot állitani a catalyst-ben, akkor az ati owerdrive menüben beállitod a manuális szabályzást, és a csuszkát tologatod ahogy a legjobb a hütés, de még halk is egyben! Az alsó csuszka a ventié, a felső kettő a ram meg a gpu frekije, ha nem akarsz tuningolni akkor azt ne bántsd!
-
Rolee DSLR
csendes tag
válasz
Apone33 #24014 üzenetére
Köszi szépen
Lehet hogy másik osztálytárs apukájának a pc boltjában megcsinálják nekem, de ha más nem majd megforrasztja a másikAkkor olyan nagyon nagy gáz azért nincs
De inkább nem rakom be még ilyen állapotban
Pedig szeretném már kipróbálni mit is nyújt nekem ez a kari
-
WD40
aktív tag
Heló mindenki,
vettem egy ASUS 3870-es kártyát, ilyet . Nagyon jó, megy mint a veszedelem, és halk is. Azaz felettébb különösen halk, játék közben is. Először azt gondoltam, nem forog a ventilátor.
De forog az, csak alapjáraton, még akkor is, ha terhelve van. Hőmérséklete ilyenkor 80 fok, ami szerintem nem normális, megolvad a műanyag is rajta.Semmiképp nem akar felpörögni, simán szétégne itt nekem, ha nem lenne Rivatuner, mert abból jól működik a fordulatszám-szabályzás. 9.2-es Catalyst van fent XP-vel. Ötlete valakinek?
-
Apone33
őstag
válasz
Rolee DSLR #24013 üzenetére
Ezt nem muszáj hogy bevidd a szervizbe, nekem anno egy 6800 gt-ről tört le két kondi
Elvittem haverhoz és a két kondit visszarakta rá, és jó is lett a kártya, nyugodtan vidd el az osztálytársadhoz, ha ért hozzá.Nekem haverom simán vissza forrasztotta a kondikat.
nekem még a kondik letörése után is ment a kártya, csak kisebb volt a teljesítménye
-
Rolee DSLR
csendes tag
Sziasztok!
Barátom vett egy egy új videókártyát és a régit odaadta nekem. Egy ati radeon hd 2600 pro. Van vele azonban egy kis bibi, sikerült letörni róla egy kondenzátort. Az egyik lába a kártyán maradt, a másik a kondin.
-Egy kondenzátor hiányával működhet még a kártya?
-Ha beviszem egy szervizbe, mennyiért forrasztják vissza?
-Osztálytársam ilyen szaki forrasztózseni, ha odaadom neki, szerintetek meg tudja csinálni? Tehát nem kell hozzá spéci eszköz. (Jó ezt tőle kéne megkérdeznem)
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Roland
-
sti10p
senior tag
Az új videókártyám dobozán olvastam ezeket, apróbetűs részben:
"WARNING: This product contains chemicals, including lead, know to the State of California to couse birth defect or other reproductive harm. Wash hands after handlig."
És mindezt 5 percni fogdosás után...
Csak jó tudni, hogy mikkel vannak tele a gépeink, elég csak a levegőre gondolni amit a ventik fújnak ki a házból!
-
szabozeee
aktív tag
Üvd!
Van egy nagy gondom.
8800gtx nincs húzva...semmi extra....nem meleg sem..Ezt irja ki kb 2 percenkén... elmegy a képernyő, majd a jobb alsó sarokba kijön egy buborék amibe az van irva hogy az ilesztőprogram nem válaszolt majd helyreállt.... Mi lehet a gond??
Most tettem fel a legújabb drivert is hátha megszűnik a probléma... de nemHELP
-
Tidus
addikt
Sziasztok!
Telepítettem Vista ultimate 64 alá ATT-t 4850-hez! A telepítő végigfutott ahogy kell, állítottam is benne néhány dolgot és műkődőtt! Viszont kikapcs- bekapcs utánn nem indul az ATT, ezt reagálja a gép, [link], [link].
A Windows Defender pedig azt írja: Még nincs Besorolva!
Tud valaki valami megoldást? -
luw2win
őstag
Hali!
Melyik érné meg jobban?
7800GTX vagy 8600GTS?
Rövid távra kellene, csak sürgős eset.
Call of Duty 4-re kellne nem nagy felbontásba, és semmi látványjavító.
Mind2 12k.
Vagy ha 12k-ért tudtok jobbat használtan! akkor szoljatok.
Köszi a segítséget.
Üdv: Máté -
wapee
tag
Hi!
Adott 8800GT, Vista.
Be lehet állítani hotkey-re hogy forgassam a desktopot vagy kell hozzá egy program?
Állítólag régi nvidia driverekben így lehetett profilokat betölteni.Kösz a választ!
Aktív témák
- Gitáros topic
- Háztartási gépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OTP Bank topic
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve