Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
danih
veterán
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetne felújitani a használt, majd leszedett VGA ramsüniket.
1. Hogyan lehet háztartási körülmények között leoldani a ragacsot
2. Honnan lehet szerezni új hővezető ragaszt ilyen célra.
Köszi! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hegyirabló #17297 üzenetére
Akkor driver celaner és a legfrissebb driver. De ne várj csodát ettől a megoldástól sztem... De egy próbát megér.
-
sziasztok! Valaki tudna nekem mondani egy 4850 , és x18xx , vagy x19xx furat távolságot? a gpu küröl. segítsetek pls.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hegyirabló #17295 üzenetére
Felesleges, bootnál is ez fogad, vagy csak a win betöltése után? Ha előbbi rögtön gar, ha utóbbi akkor esetleg megérhet egy próbát a driveclean. Noha sztem ez a vga döglött.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #17283 üzenetére
Azért ne próbáljak még ki egy driver cleant?
-
joi29
őstag
válasz
VaniliásRönk #17289 üzenetére
-Paradoxonokkal nem foglalkozom ép eléggé leköt a tér-idő kontinuum
anomáliáinak vizsgálata.
-A 9500-as pedig képtelen SM3 megjelenitésére úgyhogy e téren egálban vannak.
-A teljesitménybeli különbség viszont magáért beszél,miszerint pixel és texel
kitöltésben a 6600 2x gyorsabb. -
VaniliásRönk
nagyúr
Paradox módon egy DirectX 9b-s Radeon 9500 sok esetben sokkal gyorsabb lehet egy GeForce 6600-nál, mivel utóbbi kénytelen DX9c módban működni, csak 1-2 játéknál lehet manuálisan állítani a használt DirectX verziót.
Az viszont biztos, hogy 10k alatt is van bőven jobb alternatíva egy 6600-nál. -
joi29
őstag
válasz
-A jelenség semmikép nem jelent jót úgyhogy ha nincs lehetőség kipróbálni
egy másik gépben akkor azon nyomban vidd vissza.Ulf
-A Gf 6600-as vagy 2x erősebb a 9500-as Radeonnál,de ha pxi-ex-be lesz
az új kártya, akkor ennél sokkal modernebb és erősebb kártyákat is találsz.sulep
-Igazán nem akarom az Intel-t lenézni de az integrált grafikus megoldásai,
3D-s játékra teljességgel alkalmatlanok. -
zsolt1129
addikt
válasz
Ez elég durva VGA hibára utal. Vissza gariba.Szerintem nem is nagyon fognak variálni,hanem csere.
-
Lefty
addikt
hi, valaki megmondaná, hogy konkrétan a HDMI és HTDI miben tér el?
-
sulep
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy alaplapra integrált X4500 VGA (Asrock G43Twins-FullHD Micro ATX) az sokkal rosszabb teljesítményt nyújt mint egy X1300 pro PCIE (ilyen van most a gépemben) videókari?
Ideiglenesen lenne csak az integrált ezért is kérdezem, hogy miként áll egymáshoz képest ez a két kártya.
-
Ulf
tag
Melyik a jobb?
msi Geforce 6600
[link]
vagy egy 9500-ös Radeon.
A csere azért menne mert a Radeon amivel nagyon megvoltam elégedve sajnos AGP-s, és most PCIE-s alaplapom lesz.
Azt mondták kb egykategória a két kártya. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Vásároltam tegnap egy Radeon 4670-et, de ilyen képe van (bocs, hogy álló fotó, a laptopon nincs fotoprogramom):
Mi lehet ez? RAM hiba? Még csere gariban van, vigyem vissza? Valaki írta korábban, hogy Vindovsz újratelepöcs megoldotta, de én ebben nem hiszek. Előtte nVidia volt benne, de gondosan eltávolítottam a driverjét.
Előre is köszi!
-
Piero89
aktív tag
Hello!
VGA Bios frissítésnek van vmi értelme hogy megcsináljam? Ha Crossfire-be van 2 kártyám akkor egyszerre frissíti mind a 2 kártyámat?
válaszotok előre is köszönöm
-
REDeath
őstag
nem épp friss témájú kérdés, de egy 4MB-os 3.3 Voltos AGP slotos S3 ST300A videókártyát xp felismer vajon?
-
válasz
Steelmanus #17260 üzenetére
[link]AGP
-
Dr.Manó
csendes tag
Helló!
nekem lenne egy olyan kérdésem hogy van egy 8800GT-m
és eddig a vista állandóan kidobott a játékokból hogy
"nvlddmkm.sys hiba etc etc." vagy a másik hogy "képernyő illesztő leált de utánna helyreált" na megtaláltam a megoldást rá! most szimplán annyit csinál hogy elfeketedik a kép vagy nagyobb megterhelésnél megfagy a kép és akkor semmire se reagál.
létezik hogy haldoklik a vgam? vagy én csináltam rosszul valamit?
egyébként nem rég próbáltam meg még a hibák elött egy bios frissitést... azt hiszem ez nem lett egészen jó... dde azóta vannak érdekes dolgai a gépemnek. lehet talán ettől is?
a segitséget illetve a válaszokat előre is köszönöm -
exbow
csendes tag
válasz
korcsi #17236 üzenetére
Leteszteltem 3dmark06-ban (alapon és húzva is) és 1% alatt volt a különbség. Kipróbáltam Dirtben is nem láttam különbséget.
Ráadásul a GPU-Z szerint a 9600GT 2.0 PCIe-ben megy 8-szorosan, úgyhogy semmi gondot nem okoz 7300GT. :-)
Most már csak az a baj, hogy a 7300GT, alapon is 50-52 fokos. Sajnos csak majdnem az álló ház legaljára került és arrafelé már sehogy nem tudok levegőt fújni, csak fölé.
Viszont mivel úgyis csak filmnézésre használom, nincs nagyon terhelve. Ráadásul most 31%-on megy a ventillátora, de hiába vettem vel akár 100%-ra csak 1-2-3 fokkal lett hűvősebb. Viszont jóval hangosabb.
Ugye ezt az 50 egynéhány fokot el kell viselnie egy kártyának, akár még hosszabb távon is?
-
REDeath
őstag
nem próbáltam, nincs mibe belerakni egy 8x agp kártyát, a sípolást pedig úgyértettem hogy legalább egyet szokott pityenni minden indításnál általában a gépek többsége (mikor futnak a tesztek, ilyesmik)
ha tudok szerezni egy vga-t amit belepróbálok, akkor majd kiderül, de a kutyaelrágta verzióra is van esély addig
-
REDeath
őstag
Sziasztok!
Olyan létezhet, hogy az alaplap nem sípol hogy rossz a vga, a monitor mégis azt jelzi hogy no signal? Bár tudtommal ha akármilyenszar vga-t is teszek a monitor kábel másik végére, akor nemkéne ezt kiírja.
ismerősömék gépe, legközelebb megnézem neme rágta el a kutya a kábelt vagy ilyesmi, de akkoris fura jelenség.ui: bár az alaplap semmilyen pittyegést nem ad mikor indul a gép, lehet az adta meg magát?
-
KINIZSI
tag
Hali!
Szerintetek melyik a legerősebb videokártya,amit egy
P4 2.4-es ki tud hajtani??? -
Steelmanus
addikt
Van egy ismerosom akinek meg regi 3.3 V-os AGP sines lapja van es benne egy Asus V3000 kartya 4Mb rammal. Ezt kellene feljavitani egy kicsit, a Vateran keresek kartyat
de sokan nem tudjak megmondani hogy hany voltos a az elado kartyajuk ezert kerek segitseget, mert mar en is elfelejtettem hogy pl a GeForce sorozatban mikor tertek at a 1.5 V-ra. Ezt neztem ki GeForce 4. MX440-8X 128Mb DDR+TV+driver Link: de nagyon gyanus mert az NVidia oldalan Link: a drivereknel
egy kategoriaban van a biztosan 1.5 V-os kartyakkal.
Azt tudom hogy a biztos 3.3 V-os kartyakon a csatlakozoknal csak egy bevagas volt, de volt egy atmenet amikor a ketbevagasost is belehetett tenni meg a regi 3.3 V-os lapokba.
Tudtok ebben segiteni, vagy keressek inkabb GeForce 2-3-ast ami inkabb illene a regi lapba, mert nem szeretnem leegetni a kartyat, es magamat sem -
enamessias
aktív tag
Elso nekifutasnak nem sok infot talaltam az Nvidia 9600M mobil gpu-rol. Tud valaki valamit mondani rola? Esetleg linket is elfogadok
-
czombacs
tag
sziasztok!
6600GT-m van és az alábbi a problémám:
1 hete kb kiírta a gép, hogy hiba van, a kártya nem kap elég energiát és hogy ellenőrizzem
megnéztem a tápcsatlakozót benne, visszakapcs, ugyanez cserélgettem az ágakat, de mindig felbukkant.Rá vagy 1 napra abbahagyta (lehet benyomtam hogy ne jöjjön elő az a figyelmeztetés, nem emlékszem már), viszont a filmeknél vhogy pixelesebb a kép, nem olyan tiszta mint volt. Kodek újra lett rakva, de ugyanolyan, nem tudok rájönni mi lehet a baj.
Valakinek valami ötlet?
SZERK:
rákerestem google-ben:
"Áramellátás-jelző
Problémajelentés
Az NVIDIA rendszerőr jelzi, hogy az NVIDIA által táplált grafikus kártya nem kap elegendő energiát.A hardver esetleges károsodásának, illetve a rendszer összeomlásának elkerülése érdekében a grafikus processzor lecsökkentette a teljesítményét arra a szintre, amely a továbbiakban is lehetővé teszi a biztonságos működését."
500WATT-os tápom van, ezzel megy több éve, eddig semmi gond nem volt....
-
zalika
tag
Sziasztok!
Az a kerdesem hogy mi az a fansink vagy mit is jelent?? -
metapocc
csendes tag
Üdv!
Leadtek PX9800GT 512Mb <------- Erről valaki valamit??? Vajon a hűtője mennyire megbízható?[link] -
dav1dkaah
tag
pls segitsetek MSI P6N SLI V2 lapban hogy a f**zomba kell biost resetelni?
-
Laci59
csendes tag
Szeretném megtudni,hogy erről kinek mi a véleménye:9600GSO -ból 8800GTS bios módosítással.http://lly316.blogspot.com/2008/05/how-to-softmod-9600gso-into-8800gts.html
-
korcsi
veterán
Valahol ezzel kapcsolatban láttam egy tesztet, és 1-2% difi volt, ráadásul volt olyan eset amikor a 8x-os gyorsabb volt. Más kérdés, hogy a 7300Gt PCIe 1.1-es és akkor a 9600GT milyen módba fog menni, mert akkor már a 16x-os 2.0-hoz képest negyede les za sávszélesség, de tényleg egyszerübb egyedül majd mindkét kártyát berakva letesztelni, mit mutat, akár kedvenc játékkal is, úgyis az számit nem a 3dmark pöttyök.
-
Miért nem teszteled le? A teljesítménycsökkenés mérésére még akár a 3DMark is jó. Egyébként simán csökkenhet a teljesítménye, főleg, ha nagyobb felbontást és/vagy szűrőket használsz. A 8x PCIe-nek épp feleakkora a sávszélessége mint a 16x-nek.
Szóval az általad használt felbontásban és szűrőkkel teszteld.
-
exbow
csendes tag
Van egy 9600 GT-m. Észrevehető-e ha a PCI-E csak 8x, nem 16x. Ugyanis most van még egy kártya a gépben (7300GT) és akkor csak 8x a PCI-E. Vagy ez csak játék a számokkal, de észrevehető hatása nincs?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
FireKeeper #17227 üzenetére
ennyi kellene csak...
-
dav1dkaah
tag
hogyan kell biost resetelni ?
-
dav1dkaah
tag
Vettem egy vga-t ugyan olyan vga-mhoz SLI-be! Bekötöttem minden, de csak az egyiket használta a gép ... aztán valamit beállitottam a biosba endabledre akkor valami szert irt ki h vegyem ki a ramokat! jovan kihuztam az árambol és kivettem a kis elemet ami benne volt ... aztán ok lett csak amikor bejön az alaplap " üdvözlő " képernyője akkor lefagy vagy nemtudom mivan! onnan sehova tovább! ez mi baj lehet????
kérlek help !!!
-
SpZ
senior tag
hali
Amd am2 3500+
1gb ddr2 800 mhz ram mellé
melyik lenne a az a videókártya amit még kitud hajtani a gép? -
korcsi
veterán
Egy kis kimeneti problémám lenne a VGA körül, ebbe kérnék segítséget ha van rá mód.
Elmélet:
Egy DVI kimenet (elsődleges monitor) egy VGA kimenet (másodlagos monitor)
probléma: A VGA-s lesz boot alatt az elsődleges ergó, nem látok az elsődlegesen semmit csak ha bejelntkezett az oprendszer (win és linux)Gyakorlat:
HDMI-s Galaxy 8800gt
Egy HDMI kimenet (elsődleges monitor) és egy DVI-n DVI-VGA átalakítóval egy VGA-SCART átalakító (TV)
A probléma adott, a tv-n szart se látni boot alatt (nincs beállítva PAL kimenetre még a vga).Nem tudom hogy 2 DVI-s felállásban is problémás lenne e ez a dolog, az analóg kijelző mindig elsődleges digitálissal szemben, vagy ott lehetne sakkozni, hogy melyikbe mit dugok.
Valakinek hasonló tapasztalat?
Megnéztem Nibitorral a biost, nincsenek ilyen jellegű beállítások.
Válaszokat előre is köszi.
-
Bodin
senior tag
Sziasztok.
Kérdezni szeretnék, remélem tudtok segíteni.
Veszek a héten egy lapit a következő tulajdonságokkal:
Celeron M390 1.7 Ghz
512 DDR2
Via VN800 chipkészlet -----> Via Unichrome Pro VGA, max 64 MBEzen el fog futni a Warcraft3 1024x768-ban közepes beállításokkal? 3DMark 2000-ben 3300 pontot csinált. Sajnos csak DirectX 6-os. Okozhat ez problémát azon kívűl hogy nem lesz olyan szép? Vagy pont emiatt fog jobban menni, mint egy hasonló alja VGA, de DX 8-as kártyán? Illetve egy 3DMark 2001SE pontszámnak is nagyon örülnék. Köszönöm!
-
GML
őstag
Az MVIDIA telepítőprogran nem talált olyan illesztőprogramokat, amelyek kompatibilisek a jelenlegi hardverrel.A tlepítő most kilép"
-
GML
őstag
Üdv sós gondom van. van egy notim, amiben egy 8600GT van, de az envídia oldalán nincs semmi meghajtó hozzá. a gyártó oldalán meg csak 100-as van. a gépen egy MS-VU-x64 van.
Előre is köszi a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest