- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Muerte #12999 üzenetére
A Rivals már hozzá van, enélkül nem is megy, mert alapból csak az intelt hajlandó használni, az meg harmatgyenge hozzá.
Sajna nem egyszerű, már végignéztem/próbáltam ami eszembe jutott, de semmi. Azért kérdezem itt, hátha valaki már végigzongorázta..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Muerte
addikt
válasz Barthezz2 #12998 üzenetére
Akkor nem az a probléma amire gondoltam,hanem az intel HD kavar be valamit,de abban nem tudok segíteni sajnos,nincs optimus-os gép most a közelemben Talán annyit meg lehet próbálni hogy NV vezérlőpultban hozzárendeled a játék exe-jét a dedikált vga-hoz és hátha...
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
válasz Barthezz2 #12996 üzenetére
Szia!
Ha konkrétan egy régebbi játékról van szó,akkor az miatt nem teszi ki teljes képernyőre alacsonyabb felbontáson.Itt találsz hozzá esetleg cfg. beállításokat: Widescreengaming/Games
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb hely, de notebook lévén..
Szóval, adott egy Acer Aspire R7 lapos. Integrált HD4400 és dedikált GT750M VGA van benne. Mit kell és hol állítani ahhoz, hogy ha egy játékban lejjebb veszem a felbontást, akkor ne középre tegye, hanem nyújtsa teljes képernyőre?
Ha windows-ban állítom vissza a felbontást, akkor az intel vga beállításaiban állítható a méretezési mód, de csak akkor, ha már desktop-on visszaveszem a felbontást. Ha utána visszarakom HD-ra, és játékban veszem le 720p-re, akkor megint középre teszi.
Az nem valami jó móka, ha előtte kell desktop-on állítgatni folyton..Valakinek valami ötlet?
Everybody lies.
-
Dell XPS
veterán
-
donjohnson
addikt
válasz ExpertEndre #12988 üzenetére
akkor próbáld ezzel.semmi.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
ExpertEndre
tag
válasz donjohnson #12985 üzenetére
Szeretném megköszönni, mert ez jó
Egy dolgot nem értek, onnan szedtem le én is korábban és eldobta erorral, nem értem -
ExpertEndre
tag
válasz ExpertEndre #12987 üzenetére
Mobility Radeon 9000 lesz és nem 9600, ezt már sikerült kitalálnom
-
ExpertEndre
tag
Gyerekek, ehhez a sz@rhoz nem jó semmi és mint írtam a CLEVO honlapján lévő driver nem jó, mert az nem ATI.
-
KISDUCK
addikt
Most cseréltem meg az ssd-t és hdd-t a laposba. Most az ssd az optibay-be került és hot swap van a dolgon, előtte is az volt csak hdd-nél nem érdekelt. A gép pavilion g6-2018sh és az ssd egy icyboxba került. Van rá ötlet, hogy tudom eltüntetni? A rendszer win 8.1.
-
donjohnson
addikt
válasz ExpertEndre #12983 üzenetére
már linkelték neked korábban a clevo honlapját. kiválasztod a géped típusát, utána alatta azt, hogy vga és megkapod a drivert.
Model : D4x0E/M4x0E/D4x0W
Driver Type : VGA[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Arlekim
aktív tag
válasz ExpertEndre #12983 üzenetére
Nem tudom melyik link lesz a kulcs, de itt lesz az első oldalon.
Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
ExpertEndre
tag
Sziasztok!
Van egy CLEVO D400E gépem amiben egy Radeon 9600-as VGA van. Sehol nincs hozzá driver, még a CLEVO honlapján sem. Valaki tudna nekem segíteni egy linkel?
-
xcds
őstag
válasz FanTomasz21 #12980 üzenetére
Én alaplap vagy vga hibára tippelnék. Ki kellene próbálni másik vga-val.
-
FanTomasz21
tag
Sziasztok! Acer Aspire 7520G típusú notim van. Tegnap éjjel 1kor még használtam, most akartam bekapcsolni és a következő történik: felpörög a ventilátor, felgyulladnak a ledek majd kb 3másodperc múlva lekapcsol. pillanatot vár és bekapcsol újra , ekkor a venti már nem pörög fel. Képernyő nem csinál semmit.
Kiszereltem belőle mindent amit lehet szépen sorba: odd hdd , ramok, vga, tv tuner, wifi dea helyzet ugyan az.
Mindig külső monitoron használtam egyébként és hálózatról. Próbáltam másik töltővel, illetve akkuról, mindig ugyan ezt csinálja... az akkut a led visszajelzés alapján tölti! Tanácstalan vagyok mi történhetett...
Talán annyi előjele volt ha hozzákapcsolható, hogy az elmúlt 1 hétben előfordult 3szor hogy windowst mikor állítottam le (8.1) a monitor már kikapcsolt, eltűnt a leállítás szöveg is de a noti nem kapcsolt le, csak ha kihúztam. Köv windows indításkor egyébként nem rinyált hogy nem helyesen állítottam volna le. Ötlet??
-
-
Arlekim
aktív tag
válasz justo00 #12974 üzenetére
Mondjuk úgy hogy majdnem mindent. A feltétele hogy a bios támogassa a removable device boot-ot, ennek a követelménynek a legtöbb gép megfelel. Azért javasoltam a win7et, ert ahhoz van hivatalos microsoft program, amivel karikacsapás.
Az xp sokkal mókolósabb, mint az az általad linkkelt leírásból kiderül. Baj nem történhet, próbálkozzatok nyugodtan, a lapos szinte tuti hogy fog bootolni, csak a boot seqvence beállításánál legyen csatlakoztatva a pendrive.Windows 95 was unable to detect your keyboard. Press F1 to retry or F2 to abort.
-
justo00
tag
válasz Arlekim #12973 üzenetére
Hát az lenne a lényeg hogy ne kelljen pénzt "áldozni rá" mert már nem szeretne és külső dvd írója nincs, azért gondolt pendrive-ra, csak nem volt biztos benne meg én sem hogy lehet pendrive-ról telepíteni.
Akkor most lenne egy olyan kérdésem hogy szted minden laptop-ot, pc-t lehet pendrive-ról telepíteni? -
-
justo00
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy laptop-ja Acer Aspire 3101 wlmi amiben nem működik a dvd rom és windows-t szeretne rátelepíteni.
Az lenne a kérdés hogy meg lehetne oldani usb-ről a telepítést?
Találtam egy linket ahol van egy leírás: [link]
Mi véleményetek a leírásról vagy esetleg tudnátok ajánlani vmi jobbat ha lehetséges az usb-s telepítés?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
akos86
aktív tag
Vásároltam egy HP NC6000 notiba egy transcend 32gb ssd meghajtót de ez a retek nem ismeri fel, nincs valami megoldás erre? Hiszen erre van kitalálva ez az egész, komolyan mondom agyvérzést kapok. Laptop biost is frissítettem de semmi
[ Szerkesztve ]
3dfx, gone but never forgotten...
-
semetka
őstag
RAM bővítésnél érdemes win újratelepítés? Win 8.1 és SSD vel használom a lapost.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
demars
addikt
Sziasztok!
HP EliteBook 8460p-s noti nem ismeri fel a pendrive-ot? Ez egy usb3-as pen... kellene külön driver?
Úgy tudtam, ha nem támogatja az usb3-at pl régi gép, akkor usb2 sebességgel működik... de most nem reagál!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
kromatika
veterán
sziasztok.vettem 2 hete egy új notit.szeretném megkímélni minél jobban az akuját.eddig kb 5-6 ciklust bele raktam ,ugy hogy 20%nál töltőre raktam,majd mikor teljesen feltöltött akkor újra akkuról használtam,majd stb..többnyire asztalon hálózatról van használva. Jó ugy hogy havonta egyszer,be rakom a teljesen feltöltött akut,és használom addig amíg nem figyelmeztet a win alacsony energia szintre,akkor rádugom a töltöl
re,és fulra töltöm,majd elrakom.tehát 1 hónapban egyszer elég használni 1 ciklusra? -
Tim82
félisten
válasz ExpertEndre #12956 üzenetére
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ExpertEndre
tag
Üdv Urak!
Van nálam egy Clevo D400. Tudtok nekem linkelni egy oldalt ahonnan drivereket tudnék leszedni?
-
Impressa
őstag
válasz jfehervari1 #12952 üzenetére
Szia!
A gép gépnek nem lehet ugyanaz az IP címe. A routerben beállíthatod, hogy az IP-címeket hogyan kezelje. Általában DHCP szokott lenni az alapbeállítás a routerekben, így nem kell foglalkoznod vele.(#12951) spezyal_ Üdv.! Valószínű, hogy a chipset hőmérséklete ilyen magas, ami 90°C felett már kritikus. Bár a 80°C fok sem tesz neki jót hosszútávon. A CPU hőmérsékletét kicsit keveslem, de mivel ezt a típust nem ismerem, így nem tudom biztosra mondani, hogy gond lenne a szenzorával.
[ Szerkesztve ]
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Thrawnad
senior tag
Hali!
Kellene nekem egy HP-Omnibook XE3 videokártya driver hogy a tv kimenetet is tudjam használni!
Thrawnad
Hardver hibára ritkán van jó szoftver...
-
jfehervari1
tag
Sziasztok! Lenne egy buta kérdésem ha egy routerről használok 2gépet az ip cím ugyan az lesz?Hogy tudok IP címet megváltoztatni?
-
spezyal_
tag
Sziasztok.
Egy samsung chronos 7 -nél normális hogy az alaplap 80fok körül van folyamatosan, minimális használat mellett is?!
cpu 29, gpu 60-70, hdd-k 32 fok körüliek...szép napot!
[ Szerkesztve ]
18 éve a hardveraprón!
-
Qkackca
őstag
Sziasztok!
Van egy Toshiba A500-1EE gépem, lassan érik bennem egy proci csere gondolata. Most i3-330M van benne (35W-os) és érdekelne valaki tudna támpontot adni hogy a 45W-os pl i7-es procik mennének-e benne, elsősorban a vrm / hűtés izgatna na meg a bios
Próbálta már valaki? Vagy keressek gyorsabb 35W-ost pl i5-520M?
Illetve van benne a ram slot mellett egy JGPS feliratú port, mini pci express-nek néz ki, oda mit lehetne tenni? 3G, tv tuner, esetleg msata? Vagy van valami gps kártya a nevéből ítélve?
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Gyári WIN 8.1 - es Lenovo Z710-ben leklónoztam a disket SSD-re, kicseréltem, és mintha misem történt volna, ment minden frankón. Még újratelepítést is kipróbáltam biztos ami biztos alapon, szóval a művelet tökéletes volt.
Viszont ha a régi winyót beteszem a dwd-rw helyére nem indul el a gép, csak villog a Lenovo felirat.
Lenovo care gombbal indítva, ha a boot menüben kiválasztom az SSD-t akkor pöpecül elindul, látom a régi disket, elérem , particionálom, szóval a rendszer teljesen egybe van, csak a gép indulásánál nem tudja szerintem honnan kellene indulnia, holott a BIOS-ban be van állítva, csak az SSD-n van rendszer.Van valakinek ötlete?
-
MacGyver88
csendes tag
válasz Dell XPS #12946 üzenetére
Nem igazán akarok lemezekkel szórakozni.
Akkor recovery be, aztán dvd1-2-3... sok a maceraEsetleg még az jár a fejemben, hogy boot menübe beteszek egy recovery opciót amely a HDDről betölti a programot aminek betallózom a mentett lemezképet és akkor teljesen lemez mentes a dolog, és félig meddig meg van oldva a recovery gyors elérése.
[ Szerkesztve ]
Mindig legyen nálad Svájci bicska! -Nem holmi gagyi kínai...
-
Dell XPS
veterán
válasz MacGyver88 #12945 üzenetére
Amennyiben lényeges szempont, hogy a lemezkép a merevlemezen legyen, akkor nincs. Én egyébként nem tartom rossz megoldásnak, ha megfelelő programmal kiírják 2-3 DVD-re, és arról boot-olva állítják vissza az "eredeti" (lementett) állapotot.
Üdv, Dell XPS
-
MacGyver88
csendes tag
válasz Dell XPS #12943 üzenetére
Köszönöm válaszod!
A fene vigye el.
Mindegy, akkor marad az a lehetőség, hogy csinálok egy partíciót arra ráteszem a lementett rendszerképet, majd a winből eltávolítom tőle a betűjelet. Így a win be a sajátgépbe nem lesz látható, de amikor bootolok a recovery cd-ről akkor simán vissza tudom állítani a rendszert.Esetleg ennél van valami "jobb" ötleted?
-
Dell XPS
veterán
válasz runner 125 #12939 üzenetére
Szia,
Tudomásom szerintem csak 8GB-os modul van/létezik.
(#12940) MacGyver88 Ehhez a Bios kellene átírnod, nem fogod tudni megoldani. Még azt sem egyszerű megoldani (visszavarázsolni), ha ezt az opciót kezeli, és mondjuk megsérült a helyreállító partíció a lemezen. Legtöbb esetben csak a szerviz tudja megoldani, hogy újra működőképes legyen.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
Impressa
őstag
válasz Rivaul #12941 üzenetére
MX-4, MX-2, vagy Noctua NT-H1 javasolnék. Mindegyiket használom (kivéve MX-2), jó teljesítenek. Az MX-4-nek jobb a hővezető képessége a másik kettőhöz képest.
ARCTIC MX-4
Hővezetése: 8.5 W/m-KARCTIC MX-2
Hővezetése: 5.5 W/m-K (Noctua NT-H1, ehhez van közelebb)Mx-4-nek kisebb a viszkozitása (folyékonyabb), így könnyebben kenhető, mint az MX-2.
De a tesztek során, nagy különbséget nem tapasztaltam a paszták között. ( Kb. 1-3°C)[ Szerkesztve ]
-
Rivaul
addikt
Újra kéne pasztáznom a procit mert mostanában túlságosan melegszik. Van olyan paszta amit esetleg ajánlotok? Leginkább aqua van a környéken így ha lehet onnan
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
MacGyver88
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy valakinek van-e ötlete arra, hogyan tudnám a következőket megoldani!
Szeretnék egy recovery partíciót létrehozni, a következők szerint:
- bootolható legyen (teszem fel F11 vagy bármilyen gomb az mind1)
- teljes visszaállítást tudjon csinálni vagy tiszta windows minimum driverekkel, de lehetőleg tetszőleges állapotot (amit ugye elmentettem) vissza tudjon állítani.
- a visszaállítós partícó ne legyen látható windows alól.Tehát lényegében olyant szeretnék, mint pl a Dell-nek, Hp-nak a rendszer helyreállító szoftvere.
Létezik ilyen? Valaki tud rá valamilyen megoldást?Köszönöm a válaszokat!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Létezhet már valahol Haswell U-s gépekbe való 16gb-s DDR3L memóriamodul?
Köszönöm.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
BNM
csendes tag
válasz KillHates #12915 üzenetére
Az a baj hogy nem értek a Bios-hoz és nem tudom milyen volt a gépen.Most még van egy Asus gépem is amiben meg tudom majd próbálni. Ha nem megy egyik gépben sem akkor élnék egy szervizes lehetőséggel.
Ha privátban tudnál nekem egy árajánlatot adni azt megköszönném. Adatmentés nem kell.csak a jelszót kellene levenni hogy külső dobozban tudjam az adatokat olvasni. A jelszót természetesen megadom. -
Dell XPS
veterán
Én már igen, de nem ennyire szélsőséges esettel. Akku nélkül ha nem melegszik, akkor tudod tesztelni ( HWINFO-, AIDA, stb.) !? Sajnos az északi-hid értékét nem fogod látni (chipset IGP), de előrébb fogunk tartani a processzor hőmérsékletével is. Amikor a helyén volt az akkumulátor, és melegedett rendesen, nem sűvített a ventilátor?
Üdv, Dell XPS
-
s4hu|SyD^
addikt
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E1-571 laptop HD 4000-es kártyával. Most vettem egy 24" full HD monitort. Kérdésem, hogy rá tudom-e bírni a laptopot (videókarit) arra, hogy full HD (1920x1024) képet adjon nekem ne ezt az 1366x768? VGA kábellel csatlakoztatom a monitort egyelőre.
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
-
dik
őstag
válasz Dell XPS #12928 üzenetére
Az a jó kis pasztám elfogyott csak a szilikon van az sem mai gyerek. Kitakarítottam szinte semmi piszok nem volt benne. Az tény ha az aksit nem tettem vissza szinte alig melegedett. Érdekes de ilyennel még nem találkoztam. Felraktam rá a rendszert minden gond nélkül felment most.... Majd verszek pasztát és ledobom és majd elválik... Köszönöm a tanácsokat!
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Dell XPS
veterán
Arra még nem gondoltál, hogy gyorsan kitakarítod, portalanítod, pasztázod? És még annál is gyorsabban megnézed az északi híd hűtését (gap-pad), mert azzal biztosan gond van (IGP - megjelenítési hibák). Egy hőmérsékleti teszt sem ártott volna amikor éppen ment a rendszer, nagyon tud tájékoztatni.
Ha Te ezt eseteleg ezt nem tudod elvégezni, akkor be kell szervezni valakit (barát, ismerős, stb), mert különben nem lehet tovább lépni. Szóval a melegedést ki kell venni a "buliból" mindenképpen, és hát lehet reménykedni..
Üdv, Dell XPS
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz Dell XPS #12907 üzenetére
Köszi a választ, tényleg nem rossz áron van.
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
EnCrypto
csendes tag
válasz spezyal_ #12884 üzenetére
Hello!
Nekem is ugyan ez a gondom csak egy Dell n7110-el mondjuk nekem nincs benne integrált SSD, csak a HDD helyére tettem a SSD-t és optikai helyére a HDD-t. Nekem még ablak se jelenik meg csak egyszerűen nem folytatódik a telepítés az első újraindulás után. A szerviznek ötlete sincs kb mi baja lehet... Hha megtudsz vmit akkor írd meg pls! persze ez fordítva is igaz! Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
Ajjaj elkeseredtem most újra raktam a rendszert ismét eddig megy pár órája ez tegnap is így kezdődött! Aztán jött az örület és a káosz! Kidobtam belőle az aksit így alig melegszik. Tegnap majdnem sütött este az alja a szekérnek. A vinyó szinte égetett. És ha egy ilyen fagyás után vártam kicsit ismét ment tovább egy darabig. Mintha a melegedés is benne lenne a buliban bár nem tudom mi lehet az összefüggés. Hát nem tudom én még ilyennel nem találkoztam életemben sem!
-
dik
őstag
Helló!
Lenne itt nálam egy Acer Aspire 3100 masina, de olyan gondom van gondol egyet és elmegy a kép és kifagy és egyebeket produkál. Van amikor birja egy fél napig van amikor csak 10 perc. Volt olyan is amikor magától bekapcsol. Mi lehet a gondja esetleg valami tipp nekem elfogytak az ötleteim?
Remélem látható lesz itt is ilyesmit is produkál néha:
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-02/72786_dsc_11051.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
AltGr + j (vagy mi van annak a helyén a cirill kiosztásban) nem működik Windows alatt?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MurdR
veterán
válasz Dell XPS #12913 üzenetére
Köszi
Következő hasfájás: Adott egy noti, ami sajnos eredetileg orosz vagy cirill bill.es vagy nemtudom...
A lényeg, hogy igy nincs hosszú i betűnek hely kiosztva.
Arra a naccerű ötletre jutottam, hogy valamiféle klaviatúrakiosztásmódositást ( ) kéne végrehajtanom. Van olyan program, amivel át lehet állitani a bill. hozzárendelést?MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
degu
senior tag
Üdv.
A Toshiba lapim DVD-irója nem hajlandó olvasni a CD-lemezt,csak a DVD-t
Ilyen problémával még nem találkoztam!
Meghibásodott vajjon,vagy a laptop-írók ilyenek gyárilag?[ Szerkesztve ]
verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
nagyúr
Szia!
Nem a márka a lényeg hanem, hogy a BIOS vendor ugyanaz legyen és a titkosítási metódus is ugyanolyan legyen. Tehát, ha tudod milyen gépben volt, akkor nézz utána annak, hogy PONTOSAN miylen BIOS volt azon a gépen és UGYANOLYAN BIOS-os gépbe tedd majd bele.
Szerintem felesleges e miatt venned egy gépet, biztosan meg lehet oldani egy szervizben is (pl nálunk) hogy a jelszó kivételének az idejére berakod az egyik kuncsaft gépébe.A SONY-ban megpróbálhatod, de ha "nem látja" a HDD password-öt alapból nem látja a BIOS, AKKOR NE is próbálkozz beírni jelszót mert a meglévőre rá fogja írni és akkor totál kuka lesz a merevlemezed!
Az USB-s megoldást felejtsd el! Csak SATA buszon megy a password beírása és kivétele! (kivéve speciális esetekben, pl WD Mybook-ok, mert ott az USB-s illesztő elektronikában is van "okosság")
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
BNM
csendes tag
válasz KillHates #12908 üzenetére
Értem. Mindegy hogy márkán belül milyen gépbe rakom ? Csak azért kérdezem mert fontos adatok vannak a gépen és megérne annyit hogy vegyek használtan egy laptopot miatta.
Az nem lehetséges hogy beteszem egy valamilyen másik laptopba ? És ott leszedem a jelszót ? Jelenleg egy Sony-t használok. Vagy egy külső alu dobozba ? A jelszót tudom tehát ez nem lenne akadály.
-
MurdR
veterán
Urak van valahol egeres általános topic? Nem találok...
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
Dr_Syrex
senior tag
üdv
Abban kérném a segítségeteket, hogy kaptop vonalon milyen grafikus kártyák támogatják az OpenGL 3.0-át. Egy ismerősömnek kellene Visual Studo-val való munkára/tanulásra, de a régi Intel 965-ös chipset ezt ugye nem igazán támogatja.
A lényeg, hogy mik a legolcsóbb notebook alternatívák, amik erre alkalmasak, mert lényegében csak erre kellene megfelelő gép.
Esetleg egyes Quadro vagy FireGL kártyával szerelt gépek?Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! *** WoT: Blitzking 43M TURAN - Hungarian Armored Brigade
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz acumen880711 #12869 üzenetére
Én osztom Rivaul nézetét (inkább erősebb GPU), de ha tudod nézd majd meg a gépeket élőben, esetleg próbáld is ki, mert nemcsak árban van közötte különbség. Érdemes benézned még a Dell -topic-ba, hogy milyen illesztő, WiFi, és egyéb más problémával találkoztak eddig a felhasználók. Természetesen a három év garancia az erős tényező. Amennyiben csak a két komponensből kihozható teljesítmény a legfontosabb, akkor a DELL a nyerő.
Üdv, Dell XPS
-
Impressa
őstag
válasz KillHates #12901 üzenetére
Mi köszönjük, hogy megosztottad velünk, mindig tanul az ember.
Gondolhatod mekkora cifra szop@s volt mire erre rájöttem. gondolom, hogy nem kevés időd ment el rá, mire rájöttél.
Úgy látom a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy egy átlag user ne tudja maga telepíteni a rendszert.Köszönöm, hogy BNM fórumtársnak is válaszoltál, segítettél.
A HDD-password is elég kemény dió, ebben a formában.*nem tudod adatok lementeni róla nem tudja az adatokat lementeni róla
-
LyonnaisFan1
őstag
ŰDV!
Samsung RV511 Notebookhoz eredeti töltőt hol lehetne vásárolni és mennyiért?
As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))
-
nagyúr
válasz Impressa #12900 üzenetére
"...köszönjük az infót, ez hasznos lesz másoknak is, és nekem is. "
Nagyon szívesen. Gondolhatod mekkora cifra szop@s volt mire erre rájöttem. Örülök, hogy megoszthatom itt a hozzáértőkkel
"Akkor, ha jól értelek, hiába dugja másik gépbe, nem tudod adatok lementeni róla, csak az általad említett módszerrel?"
Igen, adatvesztés nélkül csak így lehet "kinyitni" egy HDD-t. Adatvesztéssel vannak rá más módszerek is (nem hivatalosak) de ebben az esetben törölni kell a HDD eprom-ját ahol a jelszó van és a HDD tányérján egy bizonyos szerviz részt is ahol megint csak a jelszó van. Abban az esetben, ha csak az egyik történik meg (a legtöbb HIRENS-es program csak erre képes) akkor a HDD "visszaírja" a jelszót és "visszazár".
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001