- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ulius80
tag
válasz Dell XPS #13596 üzenetére
Mielött szétkaptam volna,bekapcsoltam,és megy.Viszont kiírta hogy low cmos battery,de most beengedett a biosba is.Csak elemcserét kell csinálnom,mert ez hosszú távon nem jó.Tudnál segíteni hogy honnan rendeljek?
"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
Ulius80
tag
Gondoltam egyett,bekapcsolnám,és se kép,se hang.Már a zöld led se világít!Ilyenkor mi van?
"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
Ulius80
tag
válasz n0rbert0 #13586 üzenetére
Köszi!Még töltöm a gépet,már zöld a visszajelző led,kb 3órája,mert az aksi is nullás volt.Kerestem neten elemet,de csak külföldi oldalon találtam.Esetleg tudsz ajánlani olyan elemet,ami kompatibilis a laptoppal?Esetleg egy linket.
-
DBC
tag
Sziasztok,
Adott egy tavaly vásárolt z500. Pár hónap után tönkrement a dvd lejátszó, de nem érdekelt. Lecseréltem egy hete SSD-re, tök jó, erre a jack csatlakozó kontakt hibás lett. A cd kivételénél egy matricát át kellett szakítanom.
Garancia él még ilyenkor? vissza kéne tennem az eredeti cd-t, ha beviszem?
köszi -
Ulius80
tag
válasz n0rbert0 #13584 üzenetére
Köszönöm,akkor nem lesz gond!Ahogy elnéztem az elemet a neten,ezt forrasztani kéne,mert rá van forrasztva az alaplapra!Elég h..lye megoldás ez,de találtam olyat is,amire az van írva hogy litium ionos,ergó újratölti magát!?
-
Ulius80
tag
Sziasztok!
Satellite L40-hez megrendeltem a töltőt,szép és jó,csak a töltőre az van írva hogy 19V--4,47A,holott én 19V--3,95A-t rendeltem!Ez befolyásolhat valamit a laptopnál,hogy több az A?A másik kérdésem az lenne,hogy amikor bekapcsolom a lapost,azt írja hogy CMOS Battery low,tehát az elem gyenge,nem indul,én ezt hogy tudom kicserélni?A laptop rég volt bekapcsolva,jelenleg töltőn van,lehetséges hogy az elem feltöltődik?Válaszaitokat nagy tisztelettel várom!"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Az USB 2.0 ; 3.0-ás PCMCI kártyákon található egy plusz tápegység csatlakozó, amit be kell dugni a laptop egy beépített USB csatlakozójába. Ezt a funkciót minden esetben használni kell vagy csak pl. winchesterek esetén? Ha csak pendrive-ok lesznek rádugva akkor nem elég maga a PCMCIA kártya által felvett áram?
Valamint egy régi PIII-as laptopba be tudok tenni minden kompatibilitási problem nélkül egy USB 2.0 ; 3.0 PCMCIA kártyát?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Attila_26
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám a segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Acer E1-531 laptopom, a B820as procit fejlesztettem fel benne i3-2310M-re.Az új i3 processzor nem melegszik,40perc prime test stabil...utána kikapcsol a laptop.(Ez az i3 proci más lapiban órákig prime stabil,szóval az i3mas procinak semmi baja nincs! )Mind bios alatt mind sima windows használat pontosan 40perc után kikapcsol a lapi.Mi lehet a baj mikor full tiszta,alapon 30fokos az egész gép?Terheléssel is max 76. Minden biost(régit és újat) próbáltam rajta és ezt csinálja.Visszarakva a B820 procit hibátlan órákig a gép.Na erre varrjatok gombot.Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz pocokxx #13577 üzenetére
Na az nem lesz egyszerű. Nem találtam bontás alatt lévő G62t, a komplett bill pedig 20000 ft. Hirtelen ezt találtam: Compaq Presario CQ56, CQ62. HP G56, G62 -ezekkel biztos kompatibilis a te billentyűzeted, ilyenek bontására keress rá. Aztán elképzelhető hogy létezik valami olcsóbb megoldás csak az érintett betű problémáira, de én nem tudok róla, hogy külön külön lehetne venni betűket. Mondjuk ha csak betűt akarsz keresni, akkor elképzelhető hogy több noti bontásából is tudsz szerezni mert amiket én felsoroltam azoknak az elektronikája is u.az, mechanikus rész lehet hogy többhöz jó. (Azért csörögj rá a mo.-i HPre, hátha tudnak valami okosat mondani)
[ Szerkesztve ]
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
MurdR
veterán
válasz KonzolKartel #13572 üzenetére
Szerintem 60GB alá ne add, még akkor sem, ha csak XP-t használsz is. A régebbi kisebb SSD-k jónak tűnhetnek 5-6000ért újonnan, mert elvileg az XP-nek elég a 16GB is. (Na egy 16GB-os olcsó SSD-t már kapsz 5000ért is.) De gondolj arra, hogy az SSD technológiája sokat változott adattárolásbiztonság és sebesség téren is. 60GB-os Samu V300 ~13000, de nem csak annyi, hogy ~4x nagyobb a 16os réginél, hanem az írása már nem 55, hanem 450 mega/sec.
Jó hosszúra nyúlt az SSD-s rész, de így tudtam leírni, nem tudom mennyire vagy benne a témában.
A RAM-ra én azt mondom, hogy sok különbséget nem tapasztalsz gyakorlatban a dual-channellel, az akkor rajzolódik ki, hogy ha tömörítesz inkább meg ilyesmi, célzott, és nem általános felhasználással. Nem tölt be gyorsabban a windows, nem lesz gyorsabb a böngészés, stb.
A bővítésről két gondolatom akadt:1. Eladod a 2x1GB RAMot, és veszel 2x2-t. Nem a dual miatt, hanem mert olcsóbban megkaphatod a két kisebb modult, mint az egy nagyot ha összekutatgatod, és elvileg elég is a Te felhasználáaodhoz. Meg ugye úgy is dobsz mellé egy SSD-t.
2. Ha nem találsz emberibb áron 2x2-t, akkor az egyik gigás mellé mehet a 4gigás RAM. A firefox-flash-fb-chrome és társai úgy eszik a ramot mint egy 1500as lada hegymenetben a benzint, és ha tele vagy chrome ablakokkal a böngiben, plussz még YT, akkor el tud fogyni simán a 4GB, és jól jön az a plusz 1GB.
A procinak meg később utánanézek, de szerintem megeszik nagyobbat is, bár a hűtés miatt nem kell eltúlozni, de ez inkább DellXPS kollega szakterülete, én nem vagyok annyira otthon a proci-hűtés témában.
Maga a gépnek elégnek kéne szerintem lennie az 1080ra is a T5700-zal is, de a technika csodákra képes, minden a gyakorlatban dől el.
[ Szerkesztve ]
-
privacy99
senior tag
-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
2 hete küldtem szervízbe az ASUS notebookomat. Alaplapot cseréltek benne, viszont most vettem észre, hogy egyáltalán nem tölti az akkumulátort.
Bedugás után 5-6szor felmegy a csík a jobb alsó ikonon, majd abbamarad, kikapcsolva 1 óra után sem emelkedett a 12%-os töltöttség.
Kivettem, kifújtam sűrített levegővel a csatlakozókat, de semmi. A gép simán megy akksiról, de úgy néz ki, hogy a táp csak a gépet szolgálja ki, és az akksi nem kap belőle. Az elöl lévő töltés LED világít, ahogy kell.
Megint küldhetem szervízbe újabb 2 hétre?
Valakinek ötlet?
Köszi!
-
KonzolKartel
őstag
Szia!
Először is köszönöm a válaszod.
SSDből mi az a minimum, ami kellhet nékem? 60gb? Ramom jelenleg 2x1gb van bent, amit akkor cserélek 2x2-re, vagy ha az is jó, akkor inkább vennék az egyik mellé egy 4GB-s modult. Úgy nem lesz dual-channel, de a rendszert érinti egyáltalán a dualchannel?
Chipsetről ezt találtam aida-ban:
Intel Cantiga GM45[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
MurdR
veterán
válasz KonzolKartel #13565 üzenetére
Szia. Egy SSD mindenképp elférne a rendszer alatt mert ugye nem egy mai gépezetről beszélünk, illetve a Win7nek azért el kell már a 4 giga, hogy kényelmesen tudd használgatni. 1080pre nem tudok most mit mondani, de a flash tartalmaknak egyre nagyobb igényei vannak. Rakj fel egy aidát, és mondj egy chipsetet, hogy milyen a notidnak, és megnézzük mekkora proci fér el benne.
Pocok: oksa
Plussz még annyi, hogy kérdezz már rá, hogy ez milyen win, mert a kódra ránézve egyből egy Acer 5735 jutna eszembe, de ugye HP a gép. Nem lehet hogy acer oem win7et tett rá, és azért ezt a kódot dobja fel, ahol megtalálta?[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz pocokxx #13567 üzenetére
''Windows 7
Home Premium OA Acer Group (X15 - 5375B )''
Én hirtelen ezt találtam, de a többi találat is arra utal, hogy nem a géppel hanem a winnel kapcsolatos. Nem win7 home premium van rajta?Norbert
8GB ramot bír el a géped, de jobban járnál ha bele tennél 2x2 gigát, és egy SSD-t. Vagy mire használod hogy kell a 8Giga?[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Sziasztok! Ismerős laptopjába veszünk most új merevlemezt, és arra gondoltam mivel a táp kábel is megvan törve és ha mozgatja szakad, ezért rendelnénk egy újat. Ezt néztem ki, magasan olcsóbb még a többi eBay-eshez képest is, szóval picit gyanús, de talán ennyit nyom a latba, hogy nincs hálózati kábel (ami nem is kell, a régi jó állapotban van). A típus szám az stimmel, Gateway ADP-65HB BB és a ki- és be meneti adatok is azonosak (egyedül a csatlakozó méretét nem tudom megállapítani), viszont nincs a laptop a támogatott eszközök között itt (talán mert régi, egy Gateway ML6227q típusú készülék). Kérdés tehát, hogy mennyire lőhetek ezzel mellé, valamint ez az ár a gyanúsan olcsó kategória-e?
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Kaptam egy "kódszámot": X15 5375B. Ez milyen noti lehet? (Elvileg valami fehér HP, i3 procival) Google nem hozott ki semmi értelmes találatot. Vagy ez csak valami windows kód lesz?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
n0rbert0
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion dv5-1120eh laptopom, ebbe szeretnék új memóriákat venni.
Jelen 2*1024MB RAM van benne és szeretném bővíteni min. 2*2048MB-ra, de inkább 2*4096MB-ra.
A kérdésem az, hogy ez lehetséges-e, ha igen, akkor milyen memóriákat vásároljak?A segítségeteket előre is köszönöm!
-
KonzolKartel
őstag
Sziasztok!
Van egy HP 6730s notim, amit szeretnék médiaszerverként használni, az az 1080p-t TV-n lejátszani, DLNA szervert futtatni rajta, és torrentezni. A gondom az, hogy néha akadozik még a windows is, pedig minden csicsát kivettem a win7ből. Valamiért a torrent is lassan megy, pedig speedtestel WLAN-on is 20mb-ot mutat. A torrent egy külső wincseszterre megy, a notiban meg egy szerintem elég régi 60gb-s Seageat van. Mind kettőre úgy 2mb/sec-el tudok tölteni . Noti specifikációja: t5700 1.8ghz dualcore, intel gmaHD, 2gb ddr2. Mit cseréljek a notin, hogy viszonylag egy gyors rendszert kapjak? SSD? Nappaliban van, így néha böngészek, online műsorokat is néznék rajta.
Van egy ismeretlen hardverem is, amit az istenért nem találok:
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378&REV_1002
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_11C1&DEV_1040&SUBSYS_103C1378Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Impressa
őstag
válasz aszti93 #13563 üzenetére
Szia!
Szerintem, dobd át a Windows 7 topikba a kérdésedet.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám hogy mikor megnyitom a dosbox-ot a laptopomon akkor a szövegeket megjeleníti aztán mikor ábrát akar megjeleníteni mindíg kiír egy hiba üzenetet hogy nem támogatja a teljes képernyős módot, és mindíg ki akarja rakni teljes képernyőre. 15"-os a kijelzőm és Win7 32bit van rajta.
Tudtok valami megoldást a problémámra?Üdv.: Aszti
-
Tim82
félisten
válasz Nina90 #13560 üzenetére
Ha van fogyasztásmérőd, amit oda tudsz adni egy nap erejéig, egészen pontos adatokkal tudok szolgálni (van itthon T500, ami talán csak a nagyobb felbontású kijelzőben meg az erősebbre cserélt processzorban tér el az R500-tól hardveresen).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Nina90
újonc
Sziasztok!
Egy ilyen gép hány wattot fogyaszt óránként, ha hálózatra van dugva és közben netezek?
-
Kleroo
veterán
Köszi
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
IstvánLászló
senior tag
Sziasztok.
Remélem jó hejre irok nektek.
Segítségeteket kérném szépen alábbi note book hoz hátha találkozott valaki már vele és tapasztaltabb mint én minden segitségnek örülnék.
A konfig xp-s pillanatnyilag.
A gyártó msi cr500 ms-1683.
Firmvare Information,biosban alábbi információk olvashatóak.
Bios build a1683nms, ver 1.0m, 10/07/2009
Ec build 1683ems1, ver 4.07, 09/18/2009
Processor Information.
Brand Intel (R) Celeron (R) Cpu 900
Speed 2.20GHz
Sata Toshiba 320gb hdd,2gb ram.
Északi és Déliid Nvidia Geforce 8200M G (MCP79MVL) everestinfoja szerint.
Bios tipusa: AMI
Bios verzio: A1683NMS V1.0M
A gyártója oldalát átolvastam teljesen.
A feltünő külömbséget tapaszaltam meglepödve duálcoros cput tüntetfel csak és 1magosról semmit sem irnak róla.
A bios frissitést leszedtem az oldalukról,semmijen informáciot nem irnak róla mijen váltózás várható.
Az eredeti gyári biost,frissités elött le szeretném menteni usbs pendrájvra,hogyan csináljam meg fenti okok miatt.
Asztali gépnél tudom mit kell csinálnom de laptopnál nem merek probálkozni nehogy tönkre tegyem.
Teljesen elakadtam mert a leszedett bios frissitésben van egy "FLASH.BAT"állomány és nincs benne hogy lementené-e?? a gyári biost leirom a talmát ami benne van.
@echo off
MCP79_DT.exe
IF ERRORLEVEL 179 goto L179IF ERRORLEVEL 178 goto L178
goto endflash
:L179
@echo on
afu425sd.exe a1683nms.30T /p /b /n /c /e
@echo off
goto endflash
:L178
@echo on
afu425sd.exe a1683nms.10T /p /b /n /c /e
@echo off
:endflashAz a1683nms.30T és a1683nms.10T fájlok hossza:1048576.
[ Szerkesztve ]
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
-
Kleroo
veterán
Kukk!
Az ODD-k ugye szabvány méretűek?
Egy 2006-os Fujitsu Amilo A3667G-ben kell cserélni(IDE)
Kinéztem egy LG gcc-4241n-t, ugye jó bele? 3k-t viszont kicsit sokallom érte. Pofátlan lenne a félár?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
misa025
csendes tag
?
-
bucc
csendes tag
köszi a válaszokat, kellemetlen kitérőtől kíméltetek meg
-
Sheld
senior tag
Tapasztalat. Ha veszel egy a10-es notit, ugyan úgy más lesz az alaplap, más driverek kellenek hozzá stb... Dob egy tripla axelt a win, az tuti.
A virtuális meghajtós téma megér egy próbált. Én azt már használtam, ha nem volt a második rendszerre, simán ment a shift+delete a file-ra és VOLT->Nincs
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
bucc
csendes tag
tehát ha bármi megváltozik a kiépítésben akkor ugrik az egész, de ezt már próbálta valaki vagy ez elviekben van így.
pl.: ha veszek egy a10 es notit
-
Sheld
senior tag
Majd megmondja, hogy mi jó neki. Minden esetre elképzeltem ezt a beszélgetést szemtől szembe.
Akkor sajnos csak a másik SSD a járható út, VAGY!!!
Nem tudom a virtuális meghajtóra hogyan reagálna az adatbázis kezelő progi. Lehet megérne egy próbát, akkor nem kell darabolni. A virtuális meghajtót meg CSAK a virtuális meghajtóra telepített oprendszer látná, a másik alól csak annyi látszana, hogy van egy file, ami 30gigát foglal.[ Szerkesztve ]
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
bucc
csendes tag
köszi a válaszokat
bocsi lehagytam egy fontos infót, az ssd-t egy adatbázis kezelő progi használja aminek egyben van szüksége az egész partícióra, sajnos darabolás ki van zárva
ugyan azzal a win7 el szeretném üzemeltetni mind 2 rendszert, ha 2 op rendszer kell akkor inkább veszek még 1 ssd-t
-
MurdR
veterán
Igen, mert írtam kapásból hogy felejtse el, aztán amikorra elküldtem már ott volt a megoldás, uhh mondom akkor valamit félreértettem. Szerkesztés,megint elolvas. Nem, nem én értettem félre, vissza az egészet, akkor meg már látom hogy Te is kimínuszoltad a hszed... hagyjuk
-
Sheld
senior tag
Vicces volt :d megírtam a hozzászólásom, elolvastam a tiéd, válaszoltam a tiédre, mire törölted, majd én is töröltem, most megint módosítottad HEEEH??? Nézemmmivan?
Egy oprendszert lehetetlen használni két különböző környezetben. Két asztali gép között, ha csak a processzor, vagy a memória mérete változik, (tápegység, optikai meghajtó meg maga a ház sem kezelhetetlen változás), akkor megoldható. Ha az alaplap változik csak, akkor már ütközések lesznek, és akkor nem beszéltünk még, ha különböző proci gyártók gépeit szeretnéd közös oprendszerrel használni. Gondolj csak bele. Sata mód... IDE kompatibilisről elég ha átrakod AHCI-re már elszáll a rendszer.
Ez Windows-al kivitelezhetetlen. A másik lehetőség a Linux. Pl.: Ubuntu Live. Az működni fog, de gyors nem lesz, mire a DvD-ről vagy CD-ről bebootol. Az általam leírt megoldás járható út szerintem.szerk.: Ha AMD-s notit vásárolsz sem megoldás, mivel abban is más lesz az alaplap.
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Két megoldást tudok javasolni:
Nr.1.Szerintem egy egyszerű Dualboot-al jársz a legjobban. Létrehozol 3 partíciót: 1-et az asztali gép oprendszerének, 1-et a laptop oprendszerének, és a maradék területet meghagyod az adatoknak.
Ha jól tudom ezt UEFI boot-al nem tudod megcsinálni. Másrészt mindenképp egy partíciónáló programmal hozd létre a partíciókat, mert a windows szeret magának +1-et létrehozni, ami nem szerencsés, mivel meghatározott számú elsődleges partíció lehet. (Azt hiszem 5, de nem biztos)
Valahogy így kéne kinéznie a partíciós táblának:
1. Windows X.x (desktop) 30GB
2. Windows X.x (notebook) 30GB
3. Data Maradék szabad hely
A telepítés egyértelmű lesz szerintem, és a második operációs rendszernek létre kéne hoznia egy Boot menü-t, amiben ki tudod választani, hogy melyik oprendszert futtatnád.Nr.2.Megoldható egy partícióval is, és akkor valamelyik operációs rendszert egy létrehozott virtuális meghajtóra tudnád telepíteni, azzal olyan szempontból sok a macera, hogy a telepítés folyamán csatolnod kell a virtuális meghajtót a rendszerhez, parancssorból.
Mindkét megoldás esetén, teljesen mindegy, hogy milyen laptopot veszel, annyit javasolnék, hogy könnyű legyen hozzáférni a HDD-hez, ne kelljen szétrobbantani a notebookot.
Én a második variációt használtam, mikor a Windows 8at próbáltam ki, teljesen jól bootolható, ugyan úgy viselkedik, mint egy valós merevlemez. Ha kell, erről tudok adni részletes leírást is.
[ Szerkesztve ]
-
bucc
csendes tag
sziasztok a következő dolgot szeretném valahogy megvalósítani
egy 250 es samu ssd-t szeretnék felváltva használni egy asztali pc ben és egy laptopban(optibay vel)
tehát azt szeretném ha mind két rendszer képes lenne ugyanazzal a win7 el működni.az asztali pc már megvan ami egy a10 es, a laptop az még kérdéses.
tehát azt szeretném h ha megyek valahova egyszerűen kiveszem az ssd-t a pc ből és beledobom a laptopba.
erre az egész műveletre azért van szükségem mert nem szeretnék folyamatosan adatokat másolgatni ha kimozdulok, nem szeretnék 2 ssd-t fentartani, valamint persze az asztali gép sokkal fürgébb.szóval a kérdés az h milyen laptopot válasszak h ez a dolog kivitelezhető legyen?
-
misa025
csendes tag
Üdv mindenkinek segitséget kérnék adott egy asus x58c tipusu régi noti win7 el felszerelve vettem de ugya xp és vista valo rá win 7 hez nagyon nincs is rá driver.Az volt a baja hogy recsegett rajta a hang saját hangszorojával is meg külsővel is gondoltam rakok rá egy xp mert win 7nél irtak róla ilyen problémákat fel is raktam jó is lett a saját hangszórójával nem is recseg de amint rádugok hangszórót vagy fülest azokkal még mindig recseg mi lehet a probléma?(Realtec alc660 as hangkártyája van driverek rendben)
-
s3toraph
senior tag
válasz w.miki #13504 üzenetére
Vagy Macrinum Reflect Free, én ezzel klónoztam már, nem csak HDD-t HDD-re, de úgy is, hogy SSD első partícióját HDD-re, majd erről egy másik SSD-re, és tökéletes, Trim, minden úgy van mint ahogy az eredeti helyén volt a rendszer. Használata könnyű, 4-5 kattintásos, youtube-on vannak róla videók is.
Mindenkihez:
Nekem olyan bajon van, hogy húgom acer laptopjában kicseréltem a webkamerát, de ugyanúgy nem működik. A hibajelenség az, hogy a webkamera valamelyik oldalán össze kell szorítani kézzel a kávát, hogy legyen képe a kamerának, így viszont, folyamatosan szorítva, tökéletes a képe. Ha elengedem, pár cikázás, majd fehérség az egész. Ennek oka valószínűleg az, hogy a káva alsó része már nem fekszik fel tökéletesen a képernyőre, a nyitogatástól torzult ez a drága jó minőségű műanyag - el pedig valamit megnyomhatott belül -, pedig csak középen fogja és kinyitja a gépet, ahogy kell. Kicseréltem egy ugyanolyanra a webkamerát, azzal is ez van, ezért arra gondolok, hogy a kábelével van gond. Ezt a kábelt lehet cserélni egyszerűen, tehát forrasztás nélkül?[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
mr.nagy
tag
Jelenleg a Windows 8.1 van fenn, rendszer:50Gb, adat: 120Gb, egyéb: a maradék. Ebből az egyéb partíciót áldoznám be a Linuxnak, ha látna a telepítő a partíciókat.
Nem rég mikor újra kellet raknom a notit akkor próbáltam a teljesen szűz meghajtónál az előző hsz.-ban leírtakat. Most már nem szívesen törölném a nem rég telepített és belakott Windows-t. Olyan megoldást kellene találni amivel nem sérül a már meglévő rendszer!HMNote10Pro
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Adott egy HP NC6400 laptop, 250Gb SATA merevlemezzel. Most próbáltam egymás mellé feltenni Linuxot és Windows 8-at, de nem sikerült.
Ha a Windowssal hozom létre a partíciókat, a Linux egyáltalán nem is látja azokat. Ha a Linuxxal (Gparted) csinálom a Windows telepítő látja de nem hajlandó ezekre feltelepülni, mondván hogy GPT particionálási stílusú.Tudtok valami megoldást?!
HMNote10Pro
-
gytallian
tag
Sziasztok!
Ismerősöm vedtt egy HP pavilion 17-e113sh laptopot, majd odaadta nekem, hogy tegyek rá neki win7-et. Nagy nehezen összevadásztam a driverek nagyobb részét, de a LAN visszavan, és maradt egy "ismeretlen eszköz"-öm is. Ezekre tud valaki tippet?
Bluetooth, wifi, kártyaolvasó, vga rendben. Valamitől még a fényerő növelés, csökkentés, hangállítás stb. is működni kezdett Ha jön válasz, kérlek írj privit is. Köszönöm előre is.http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gytallian
-
Impressa
őstag
válasz evitiguF #13524 üzenetére
Tim82 kolléga ahogy írta: „A teljes lemerítés nem tesz jót az akksinak.” És nem azért, mert memória-effektus lép fel, hanem az akkuban lévő chip figyeli a cellák feszültségét, és ha nagyon alacsony lesz az egyiknek, vagy mindegyiknek a feszültsége, akkor nem fogja engedélyezni a töltést, és vagy visszahozható akku vagy nem. Az akkuban levő kémiai folyamatot nem tudod leállítani.
Akkor, amikor először jelez, hogy kevés energia áll már rendelkezésre
MurdR fel sem merült bennem, hogy kötözködésből írtad.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
Számít a minőség, de meg nem mondom neked, hogy ezek a tápok milyenek. Bár jóval ritkábban tapasztalok, hallok utángyártott adapterek meghibásodásáról, mint a PC-nél. Asztalinál viszont, ez gyakori jelenség, de ezt te is tapasztalod, olvasod itt a fórumon is. Ennek az is lehet az oka, hogy azokból jóval többet adnak el, mint a notiéból.
Tim82 +1
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz evitiguF #13524 üzenetére
A teljes lemerítés nem tesz jót az akksinak.
Változó, hogy ki milyen metódust talál jónak, mire esküszik. Én arra, hogy mindig bent hagyom az akkut és úgy használom hálózatról is, de beállítom a laptopgyártó által biztosított energiakezelés-szoftverben, hogy mondjuk csak akkor töltse, ha 50% alá esik a töltöttség és akkor mondjuk 80%-ra töltse fel. Havi 1-2 alkalommal pedig lemerítem (nem teljesen, csak olyan 8-10%-ig).
Ez persze csak az én tízfilléresem a témához, más nyilván mást mond, én úgy gondolom, hogy lassan 8 év laptophasználat után nekem a fentiek beváltak. Csodát így sem szabad várni, egy akku élettartama normál használat mellett 2-3 év, utána az idő múlásával egyre nagyobb eséllyel drasztikusan csökken a kapacitása.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Nem volt még laptopom, így a következő kérdésem lehet hogy sokatok számára túl alapvetőnek fog hangzani, nézzétek ezt el nekem, és segítsetek.
Szóval jelenleg akkuról megy ez az új masina, a kérdésem pedig az lenne hogy mikor kell a hálózati töltőre csatlakoztatnom? Akkor, amikor először jelez, hogy kevés energia áll már rendelkezésre, vagy hagyjam teljesen lemerülni, és utána feltölteni? Mivel ez egy hordozható gép, szeretném ha sokáig megőrizné ezt a funkcióját, ennek pedig alapfeltétele, hogy az akksit rendeltetésszerűen használom...
Ha hálózatról használnám, akksi legyen benne, vagy sem? -
Imperius
csendes tag
sziasztok
gyors válaszra lenne szükségemismerősömnek munkahelyi doksik vannak ASUS laptopon, ami bekrepált, de németországban 200 euróért vállalnak adatmentést
kérdés: garancia vesztéssel jár, ha megbontom a hdd-ig a notebookot, vagy csak akkor veszíti el, ha kárt okozok benne? -
Ulius80
tag
Sziasztok!
Kaptam egy Toshiba Satellite l40 tipusú laptopot,viszont töltőt nem!A laptop hátúljára az van írva,hogy DC 19V--3,95A!
A kérdésem az lenne,hogy ez akkor jó?
http://www.mercateo.hu/p/1505-AK(2d)ND(2d)02/Notebook_Adapter_AKYGA_Dedicated_AK_ND_02_Toshiba_19V_3_95A_75W_5_5x2_5_mm.html
Bocsi hogy így linkelek,de telóról vagyok (SE K660I)!
Előre is köszi!"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
MurdR
veterán
válasz w.miki #13515 üzenetére
Coolmat kolléga blogjából:
''Rendszerlemeznek ajánlott HDD-k:
500GB:
ST500LM000 - 5400rpm, 1db 500GB-os tányér, 8GB MLC
NAND cache, 7mm vastag, 3 év garancia *
WD5000BPKT - 7200rpm, 2db 320GB-os tányér, 5 év
garancia
Hitachi Travelstar Z7K500 HTS725050A7E630 - 7200rpm,
1db 500GB-os tányér, 7mm vastag, 2 év garancia
750GB:
WD7500BPKT - 7200rpm, 2db 375GB-os tányér, 5 év
garancia''Ryder1: nem tudom meddig kívánod megtartani a gépet, de ha ennyire a szívedhez nőtt, vagy régi vágyad volt, és sokáigbelég lesz, akkor keress egy komplett burkolatot. Te tudod mik a szándékaid vele.
Mondjuk én ezzel csak akkor foglalkoznék, ha régi nagy szerelmem, egy Dell XPS noti vigyorogna otthon a konyhaasztalomon, attól sosem szabadulnék[ Szerkesztve ]
-
MurdR
veterán
válasz Ryder1 #13512 üzenetére
Nézz körbe vaterán, hogy van-e bontott, ott olcsón ki lehet fogni, akár most is megveheted ha találsz, mert ha kell a zsanér, akkor nem az a gond, hogy drága vaterán a bontott, hanem hogy akkor épp tuti nincs fent.
Ja és ne törd ki a zsanért, az a legfontosabbw.miki csak ne csiga hdd-t vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Lenovo 580-as laptopnál kb mennyibe kerülhet mindkét zsanér cseréje?
Szerencsére nincs baja, csak kíváncsi vagyok, mennyire fájna a pénztárcámnak, ha egyszer muszáj lenne cserélni. -
Devil Gelo
tag
sziasztok!
Tudtok ajánlani egy jó fórumot, ahol tudok keresni egy bizonyos vga csatlakozót egy clevo m55g laptophoz? a helyzet az, hogy, mint iskolai rendszergazda, megkaptam a tanárok által legyilkolt laptopokat, hátha tudok velük mit kezdeni, és most egy letört vga csonkot kéne cserélnem (nem forrasztott, csak a műanyag peckek amik tartották törtek le) boltban sajnos nem találtam eddig ilyen darabot.(a képen a hátulja látszik)[ Szerkesztve ]
-
drmazsi
aktív tag
SZiasztok!
Adott egy 14"-os illetve 15'6"-os laptop.
AZ elsőnek 1600X900-as felbontás, másiknak 1920X1080.Melyik kép élesebb? A kijelző méret miatti különbség szempontjából kérdezem.
Tudom, hogy mindkettő 16:9-es, meg FHD jobb lenne, de 14"-on mennyire látszik a kisebb felbontásból adódó különbség?
Köszi
Don't hate the player, hate the game ...
-
Ruszki
senior tag
válasz w.miki #13504 üzenetére
A ki és beszerelésre találsz videót a tecsőn!Az át klónozásra esetleg az Acronis Tru Image.
WD 500GB van már 13k-ért!
HDD csere
Azt hogy a típus nem egyezik az ne tévesszen meg!Általában egyforma az összeszerelés!Üdv,Ruszki!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
simos
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék :
Vásároltam egy Asus X550 ca notebookot.
Freedos van rajta. Win 7-et szeretnék telepíteni. Enged boot -olni,
de amikor meghajtót kell választani , partícionálni, és telepíteni, ott nem látja a winyót.Mi ilyenkor a teendő? Lehet ez MBR probléma?
Előre is köszönöm asegítséget !
-
w.miki
veterán
Acer Aspire 5735z laptopom van, amiben egy 250GB-os winyó van. (WDC WD2500BEVT-22ZCT0)
Sajnos kevés rajta a hely jó lenne egy nagyobb háttértár... Vagy veszek egy olcsó külső HDD-t, vagy kicserélem a belsőt, ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem:
Hogyan lehet kicserélni egy laptop HDD-jét? Van ehhez a laptophoz, vagy hasonlóhoz egy képes leírás kezdő winyó cserélőknek?
bónusz kérdések:
2. Milyen HDD ajánlanátok, 15e alatt?
3. Milyen egyszerű programmal lehet átklónozni az OS-t az új HDD-re, ha belsőt veszek az új winyóra?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo V330 15.6" FHD / Magyar bill. / i5 8250U / 8GB DDR4 / 256GB M2 SSD / Windows 11
- Lenovo ThinkPad T430 - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I WIN10
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Macbook Pro 14" M1 Pro 8C CPU/14C GPU/16GB/512GB Silver DE
- HP USB-C dock G5 L61609-001