- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila199207
tag
Sziasztok! HP laptopom Thunderbolt 4 csatlakozós, szeretnék egy HUB-ot venni, egyrészt több perifériát használok, másrészt nem koptatnám a laptop csatlakozóit. Olyat szeretnék, amin van 6-8 csatlakozó, itt van a probléma, nem szeretnék 50 -100 ezret költeni rá, viszont ha már 40 Gbps-t tud a csatlakozó, gyors HUB-ot szeretnék, végig néztem az alzás termékeket, más webshopokban is, nagyrésze USB3.1 5 Gbps, vagy maximum USB 3.2 Gen1 10 Gbps, én vagy már USB4-s, vagy minimum USB3.2 gen2 2x2 20 Gbps-s dokkolót szeretnék, tudnátok ajánlani valamit?
-
attila199207
tag
Jelenleg 1x16GB rám van a laptopban amit vettem (HP Elitebook 840 G10 I7-1355U). Kérdés, hogy gyorsulna ha lenne benne még 1 memóriamodul?
-
attila199207
tag
Sziasztok!
Üzleti notebookot keresek 15,6", kérdés melyiknek a legjobb a webkamerája? Sok Teams, a jelenlegi Dell Vostro-nak a kamerája olyan mint a kaputelefon lenne.
Köszi.
-
attila199207
tag
Sziasztok, szépen lement az m.2 PCIE ssd-k ára. Kérdésem, hogy érezhető e a változás egy 2015-ös középkategóriás SSDről ( Kingstone V300 240GB) és egy ilyen SSD között? A laptopban van m.2 foglalat.
(6.gen i7, 8GB ram) Tesztet olvastam, tapasztalatokat várok.[ Szerkesztve ]
-
attila199207
tag
Sziasztok valaki próbálta már használni az Intel XTU (Extreme Tuning Utility) programját? Aki próbálta már azt szeretném kérdezni töle, hogy csökkentett feszültségekkel lehet e javítani az üzemidőn/ energia takarékos módban a hűvösebb működést? ( i7 6500U)
-
attila199207
tag
Mai nap mindkét laptoppot összeraktam újra telepítettem és lefuttattam néhány teszt programot. Érdekelt vajon a 3. generációs i5 és a 6. generációs ULV i7 között mi a különbség. Mindkét laptopban 4+4GB DDR3 1600 ramok voltam, szűz Windows 10, minden energia takarékos beállítás : teljesítmény centrikusra állítva.
Pontosítva a régi laptoppomban I5-3210m 2,5-3,1GHz 35W TDP az új pedig I7 6500u 2,5-3,1GHz 15W TDPWinrar 5.31 és AIDA 5.6 futtattam :
Memória kezelésben nem történt változás de mivel ugyanazok a ramok vannak benne így nem lepett meg. De Winrarban az I5 3971Kb/s az i7 4020Kb/s tudott ami hibahatáron van, de abból a szempontból érdekes hogy a fogyasztása a töredéke mégis a teljesítmény azonos. AIDA64 Teszteket is végig futtatva mindenhol legalább 10% volt az előnye az i7-nek pár helyen pedig 20-30% is -
attila199207
tag
válasz adika4444 #27418 üzenetére
Szia
letöltöttem de nem támogatja ( nincs a listában az én laptoppom) megnéztem van egy frissebb bios amit letudok szedni, de kell hozzá a flash program akkor pedig azt írja ki az asus laptopomra hogy csak asus laptoppot támogat, úgy hogy hivatalos oldalról szedtem le, a laptoppom driverei között. -
attila199207
tag
válasz attila199207 #27416 üzenetére
Bocsánat linkként akartam beszúrni
-
attila199207
tag
sziasztok vásároltam egy ASUS K501UX tipusú gépet. A gondom vele. hogy a ventilátor kezelése borzalmas.
2 ventilátor található benne. Nem tudom melyik pörög és hogyan, de 1 percenként kikapcsol majd süvit utána megint leáll és megint süvít. Telefonos applikáció szerint 34 bB hanggal zárt szobában. Aidával megnéztem a hőmérsékleteket és CPU 40 fok a magok 38 fokosak. Létezik program amivel ezen lehetne finomítani és egy halkabb működés érdekében magasabb hőfokon tartsa a rendszer mondjuk (45-50) fok között?
Beraktam energia takarékos módba min fényerővel minden alkalmasból kilépve is ezt csinálja, feladatkezelő szeint 2% terhelésen van 0,7 GHz sebességen, friss operációs rendszer, hűtőpadon és a proci sem egy energia vámpír I7-6500U 15W. köszönöm a segítséget
képek:[ Szerkesztve ]
-
attila199207
tag
Sziasztok a mai nap veszek egy Asus rog gl752vw-t4156d. Mivel nagyon jó áron van szerintem, de magyar tesztet nem találtam róla ezért csinálnék egy logoutos cikket róla. Plusz összehasonlítást a mostani Lenovo Z580 notimmal. A szintetikus tesztekhez milyen programokat célszerű használni? Mindkettő noti i5-s még a frekvencia is hasonló ( i5 3210m 2,5-3,1Ghz, i5 6300hq 2,3-3,2 Ghz) lelehetne mérni kb azonos órajelen mennyi a gyorsulás, azonban a régi 2 magos az új 4. Léteznek olyan programok amik kényszeríthetők 1 vagy 2 magos működésre. Milyen játék benchmarkokat használjak?
Köszönöm a segítséget. Van e olyan program ami tudja mérni az IGP teljesitményét?[ Szerkesztve ]
-
attila199207
tag
Sziasztok HP 250 G3 notebookot kaptam, hogy telepitsem újra. Nem tudtam boolni sehonnan sem. Ezért kivettem a merevlemezt és a saját laptopomban megformáztam, újra particionáltam és elkezdtem telepíteni a windows-t. majd vissza tettem a merevlemezt az eredeti (hp) gépbe és ez a kép fogad akármit is csinálok:
bocsánat a rossz kép minőségért.
Amit próbáltam :
bios elemet kivettem
másik merevlemez
de nem tudok innen túl lépni.
Köszönöm a segítséget -
attila199207
tag
Sziasztok egyik barátom vett egy HP 250G2 tipusú laptoppot freedos op rendszerrel.
Erre szeretném feltenni a windows 7 op rendszert, de nem járok sikerrel hiába választom ki, hogy honnan bootoljon nem teszi. Mindig egy ablakot dob ki amin 2 választás van: FreeDos illetve Hp dokuments majd
C:\> és itt meg áll
a segítséget előre is köszönömUI: nem lehet kivenni a merevlemezt a teljes hátlap bontása nélkül.
-
attila199207
tag
Sziasztok Leadtam a Lenovo Z580 típusú gépemet garanciális szervizbe, nem olyan állapotban kaptam vissza mint ahogy elküldtem, készítettem képeket de sajnos erről a részletről nem. Letörték az egyik műanyag pöcköt.
Legutóbb az alját karcolták össze, főleg arról csináltam képet, erről az alkatrészről nem készítettem külön képet. Nem gondoltam volna hogy ilyen megtörténhet. Milyen jogorvoslattal élhetek?
Vajon járható út, hogy szerzek egy ugyanilyen gépről fényképet?
köszönettel:
Attila -
attila199207
tag
Lenovo z580 Windows8 van rajta és 2 hét alatt kétszer szállt el a wifi driver. Elvileg windows 8 driver van már rajta :S Újra telepítem lan+wifi drivert és működik . Mi lehet az oka?
-
attila199207
tag
sziasztok Lenovo Z580-nak a billentyűzetét hogyan lehet kiszedni ? ( kipucolás céljából) illetve a touch padot
kipattintós vagy nagyon szétszedős? -
attila199207
tag
Sziasztok csoporttársamnak felszeretném tenni a laptopjára msi VR600X (celeron 1GB ram) 64 bites windows 7 et mert az iskolában autocad 64 bites ( ezt a diák verziót lehet legálisan letölteni )
csak 2D-re kellene. Kérdésem hogy kompromisszumosan de működhet a dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T470, 14" FHD IPS, i5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1
- Lenovo Thinkpad T470, 14"HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Lenovo Thinkpad T460, 14"HD/FHD, i5-6200U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, W10, 27% áfás számla, 1 év garanc
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500