Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

félisten

Érdekességképpen -- az alábbi sorokat tartalmazó levelet kaptam a minap:

"Volt egy balesetem, szerencsére nem súlyos kimenetelű. Per lett belőle, de úgy gondoltam semmi gondom nem lesz, mert dashcam vett fel mindent. A felvételen egyértelmű hogy teljesen szabályos voltam és teljesen a másik autós volt a hibás.
    A rendőrség mégis engem hozott ki felelősnek súlyos pénzbírsággal és jogsielvétellel, pedig még csak tilasban parkolásom sem volt eddig. Annyit értek, hogy a nyomok alapján én tűntem hibásnak, de a felvétel mindent teljesen egyértelműen tisztázna.
    A bírósági tárgyaláson erre hivatkoztam de a bíró szerint a felvételem nem biztos, hogy felhasználható mert nem engedéllyel készült és jogellenes felvétel nem lehet bizonyíték. Most elnapolta a tárgyalást hogy eldöntse hogy egyáltalán megnézi-e a felvételt és ki kell kérnie a másik fél engedélyét. Én hivatkoztam arra is hogy a felvételen a GPS adatok is fontosak (a sebesség miatt) de szerinte az végképp nem ér semmit, meg hogy mindenki jön ezekkel a kamerás felvételekkel, pedig semmi értelmük és illegálisak."

Szóval ilyen is van. Szívesen elvállalnám az ügyet.
    A dolog érdekessége, hogy az eddigi bírói gyakorlat szerint indokolt esetben a hozzájárulás nélkül készült felvételeket is fel lehetett használni, de az új Ptk. (és a hozzá kapcsolódó NAIH-állásfoglalás) úgy tűnik, pár bírót elbizonytalanított.

Üdv: MaCS

Új hozzászólás Aktív témák