Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SteamOS helyett Bazzite felé fordul a GPD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legjobb INGYENES programok Windowsra!
- Analóg fényképezés
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Igen, ez a micro lag a gond. Azt írják az oroszok hogy egyre rosszabb lesz, utána már kimaradnak darabok, ugrálni fog. A hang meg marad folyamatos, legalábbis a példa videóban ez volt.
Mióta van benne a kártya?Most rendeltem egy samsungot, egész jó áron sikerült találni, ráadásul U3 A2.
[link]Az A2 performance class kártyák többszörös random írás-olvasásra képesek, command queuing és cachelés is van bennük (ssd-hez hasonló technológiák).
[link]
[link]
Magában az A2-nek nincs még akkora jelentősége a videózásnál, de az U3 az A2-vel kombinálva a legjobb választás és jövőálló. Talán nem fog egy pár hónap múlva egy esetleges kritikus pillanatban úgy belagolni ahogy a sandisk-ekkel tapasztalták. -
Upo
addikt
Megrendeltem a Sandisk Endurance fehér kártyát (bár rázom a lábam a sandisk kártyák és pendriveok miatt, mert nem tetszik a hozzáállásuk).
Utána ránéztem a 4pda oldalára a A500s kamerának. És mit látok?
Sandisk Ultra (U1), Sandisk High Endurance (U3) nem ajánlott, a hozzászólásokból pedig még a Kingston Endurance sem.
A fehér sandisk van akinek már 3 nap után belassult, nem fogadta el a kamera, formázás után sem. Van akinek 1 hónap után lett vége. Más meg írta, hogy beszaggat a videó, vagy ugrál, kimaradnak darabok belőle. Megnéztem a feltöltött videókat, és tényleg durva. Pedig elvileg U3 kártyák (az U1-eket abszolút nem bírja, nekem sem ette meg egyiket se az otthoniakból).
Ha valakinek van ott regisztrációja, akkor itt a hozzászólás a videókkal: [link]
Ja, és sima A500 és A800/A800s-hez se jó.
Valakinek volt már hasonló gondja a fehér kártyákkal?Erősen gondolkozom, hogy ha megjön a héten akkor felbontás nélkül küldöm is vissza.
Eredetileg 128-as Samsung EvoPlus U3-at akartam volna. A 70mai is olyant csomagol a kamera mellé, ha kártyával együtt kéred. Nekem is olyan jött még a 70mai pro-hoz az indiegogo kampányból, egy hologramos 70mai matricás samsung evo volt a dobozban.
Csak nem nagyon találtam a szlovákoknál samsungot. Esetleg valaki tudna egy linket ilyen kártyára csak nem 11000-ért? [link] -
ITI-san
tag
A500s-nél 70mai app ban, mit jelent az útvonaladatok szinkronizálása. Ebben a pontban semmi sincs ha rakattintok. Csak a bizonyos üzenet hogy csatlakoztassak egy ilyen kamerát. De hát csatlakoztatva van.....
Köszi -
Qtya123
őstag
Üdv!
Én megelégedéssel használok egy régebbi kondenzátoros fedélzeti kamerát, amelyet ebay-ről rendeltem.
Most viszont anyám szeretne faternak venni egy fedélzeti kamerát és mindenképp magyarországi webshopból szeretné megrendelni a kamerát+memóriakártyát. Nagy elvárások nincsenek, legyen viszonylag normális kép, de nem kell brutál éles/4k és hasonlók, esetleges ütközésnél tegye írásvédetté az adott videót, illetve egyszerűen kezelhető legyen és 30.000 Ft alá férjen be.
Én elsőre a Xiaomi 70mai A500S kamerát néztem ki. Van esetleg ennél olcsóbb, de még elfogadható kamera, amit itthon is lehet kapni?
Illetve memóriakártyának ez megfelelő lenne? [link]
Köszi!
-
Upo
addikt
A youtube szerkesztőben van ilyen blur lehetőség. Nem automatikusan teszi rá, neked kell kijelölgetned. És egész jól rajta is tartja mozgás közben.
Illetve most nem néztem hogy ez van-e még, 1-2 éve még benne volt. De folyamatosan butítják, nem tudom hogy benne van-e most is.
Szerk: Megnéztem, benne van. Az idővonalon lehet berakni. Arc és egyéni van, egyéniben téglalap és kerek formával. -
Upo
addikt
Át kell nézni az áramkört. Gondolom hogy egy ellenállás osztón keresztül csatolja vissza a bejövő feszt, ha sikerül megtalálni akkor át lehet számolni és egy ellenállás cserével megoldható a dolog.
Csak az a baj, hogy még pár hétig nem lesz itt az autó hogy nekiálljak.
Vagy közben keresgetés közben találtam jó ötletet. A 12V bemenetre sorba bekötni egy diódát. Egy sima 1N4004 azon az áramon ejt 0.7-0.9V feszültséget, úgyhogy a 11.4-ből lesz 12.1-12.3V a diódával. Ha kevesebb elég, akkor a schottky diódák 0.4-0.5V körül vannak, azokkal 11.8-11.9V lenne a lekapcsolási fesz.
Az én kitem még egy első generációs kínai belpiacos darab, az 11.6V-on kapcsol a felirat szerint, oda nekem jó lesz egy schottky, 1N5817 vagy akármi ami tud 1-2A-t és 30V-ot.
Simán be kell menni az első elektronikai boltba és megvenni a megfelelőt, 10-20ft-os tétel. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Megjött az akciós Sandisk Endurance Szlovákiából, úgy tűnik nem hamisítvány:
-
joci86
senior tag
válasz
grozikiki
üzenetére
Hm. Olvastam róla, hogy vannak alaplaphibásak az M5-ből, de összességében még így is több pozitív visszajelzést olvastam róla. Illetve a 2 év gari miatt túlzottan nem is foglalkoztatott a dolog.

Elég jó áron sikerült hozzájutni az akció alkalmával, ezért gondolkodom, hogy inkább tennék vele egy próbát, hátha szerencsém lesz. Gyakran fagyott ki menet közben? Csak mert ha pont egy olyan eseménynél hisztikél a kamera, ami miatt be lett szerelve, akkor kb dísznek van ott.Egyébként vettem Alzától is egy Niceboy Pilot X-et szintén black friday keretében. Úgy voltam vele, ha nem lesz akciós az Emagnál a Truecam, akkor megtartom azt, egyébként meg visszaviszem (bontatlanul).
Nem nagy márka, de elfogadható a képminőség (IMX323), GPS, mágnes, szintén 2 év gari, viszont nincs radarjelzés, wifi, és kondi helyett akku van benne.@WaterWave
Na most örülök, hogy nem vettem meg Jófogáson a gari nélküli "sosem használt" H5-öt.
Nekem nagyon fontos a mágneses rögzítés, egészen biztosan minden alkalommal fel fogom vinni a lakásba a kamerát. Olyan helyen tudok parkolni, ahol annyira nagyon nincs szem előtt a kocsi, és nem kockáztatnék egy szélvédőcserét, ha valakinek megtetszik a kamera. -
Upo
addikt
válasz
sambenez
üzenetére
Nem tudom, de a toyotánál valamit elcs3sztek. A többi hibridnél, sőt a villanyautóknál is általános probléma, hogy eszik a kisakkut. Sokszor 1 évet se bírnak ki az új autóban.
A 10-12 éves prius-okban meg csont nélkül még a gyári akku dolgozik hiba nélkül. Az enyémben is az van, amit a gyártáskor beleraktak, 8 évesen kutya baja.Az a 11,4-11,6V véleményem szerint nagyon alacsony, az már nem az a kategória, hogy még indítható az autó, hanem az, hogy akkor még talán menthető az akku egy külső töltéssel.
Itt is állíthatónak kellene lennie mint a viofo-nál, ott 11.8V, 12V, 12.2V, 12.4V állás van, ami korrekt.
Megjött nekem is az A500s, úgyhogy át fogom én is alakítani a 70mai kitet hogy magasabb legyen a küszöbérték. Az eddigi 70mai pro-nál nem volt nagy jelentősége, mert az csak rezgést figyelt. De ezen a timelapse azért le tudja szívni az akkut, itt már a 11,6 azért kevés. -
_NCT
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Így van. És akkor azt meg sem említettem, hogy a legtöbb akkunál a gyártó is odaírja, hogy ne töltsd és használd egyszerre az akkupakkot-ot, mivel az is eléggé nyírja a teljesítményét. Amúgy külföldi oldalakon is lehet találni olyat, ami bírja a keményebb igénybevételt is, úgy mint a memóriakártyánál itt is érdemes ilyet venni.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
Vismajor01
üzenetére
A hibridnél pont a kisakku ami csak egy relét húz be, legalábbis a Toyotánál így van. Miért lenne háklis a kisakkura? Pont hogy nem kell önindítót forgatnia.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Tommastercs
üzenetére
Linkeltek az akksit, 65 ezer penz.
En is bajban vagyok megrendeltem a kamerat elore+hatra+hardwire, pontosan azert mert draga az autom casco meg nincs rajta es utcan allok. Es akkor parkolasi modszer h felveszi mi tortenik. Az auto v60 phev es mint hibrid plane harklis a kisakkura... :/
-
_NCT
addikt
válasz
Tommastercs
üzenetére
Arra azért gondolj, hogy li-ion akkuval mi fog történni nyáron az autóban, ha mondjuk tűző napon hagyod…Powerbankos megoldással nem szarakodnék, van erre céleszköz,de nem olcsó.
-
Tommastercs
csendes tag
válasz
WaterWave
üzenetére
Valahogy nem szeretném még sem az autó akkumulátorára kötni a kamerát. Mi van ha nem indul be reggel az autó mert a 11.4 volt kevés lesz neki. Nekem elég ha be adj isten a g szenzor érzékeli azt hogy koccanás történt és automatikusan bekapcsol a kamera. De ha a kamera akksija ezt az időtartamot nem bírja, akkor támogatnám powerbankkal. Nekem intenso márkájú van és ez a powerbank nem érzékeli hogyha merül a rácsatlakoztatott eszköz és nem tölti automatikusan.
-
WaterWave
veterán
válasz
Tommastercs
üzenetére
Nem értem miért jobb a powerbankos megoldás számodra.
Így ezt a részét nem tudom, mert fel nem fogtam még
Másik kérdésedre, csak fix csatlakozója van a kamerának. A kamera látószögét tudod állítani le/fel irányban, oldalra már nem.
Talán a 140 fokos széles látószöggel és nem középre, hanem a vezetőoldali ülés baloldali részére felrakni tudsz vele operálni. -
Tommastercs
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Xiaomi 70mai Dash Cam Pro Plus+ a500s kamerát szeretnék vásárolni az autómba. Én a hardware kit-es megoldást nem szeretném. Helyette powerbankra gondoltam 20000mAh-s. Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan powerbank, amire ha rákötném a kamerát, miközben parkolok vele az utcán, akkor ha kell igénybe venné-e a kamera a powerbankot. Ezt azért kérdezem, mert pl. az "intenso" márkájú powerbank csak bekapcsoláskor észlelte a rácsatlakoztatott eszközt és akkor töltötte. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy létezik-e olyan csatlakozója a kamerának, ami nem fix-en előre néz, hanem akár a bal első sárvédő irányába is fordítható. Ezt azért kérdezem, mert már a bal elejét a sárvédőnél háromszor húzták meg az autót. Ha esetleg más kamerát ajánlotok, azt is elfogadom. Segítségeteket előre is köszönöm! -
zoo8800
veterán
Oké, köszi srácok.
-
zoo8800
veterán
Üdv.
Van egy 70MAI M300-as dashcam a kocsiban.
Tegnap este autózás közben láttunk egy meteort vagy hullócsillagot, vagy mittudoménmit, és a felvételt visszanézve kb semmi nem látszik. Nemcsak az égi jelenségből nem látszik semmi, de a felvétel kb. sz@rt sem ér. Becsillannak a rendszámok, az autók meg csak homályos pacák a képen. Normális, hogy ennyit tud egy olcsó, de új kamera? -
WaterWave
veterán
"70mai 2 Months
Firstly, the power on sound problem is on the optimization list already. we will add an option for removing this sound.
Secondly, as for the volume issue. Does "off" option works? Or you prefer lower volume but not completely off?"Ebből semmi se valósult meg.
-
ITI-san
tag
válasz
WaterWave
üzenetére
Köszi. Nem tudom szinkronizálni az útadatokat a mobillal. Pedig az automatikus szinkronizálás is be van kapcsolva
... Mindig egy szöveg jön fel hogy. :
"How to synchronize the route data
1. If you have added a 70mai dash cam that supports the driving route function, please go to the device connection page to connect the device and synchronize the route data on the 70mai APP;
2. If you have not added a 70mai dash cam that supports the driving route function, please go to the device adding page to add the device to the 70mai APP and synchronize the route data; -
WaterWave
veterán
válasz
joci86
üzenetére
Lefagyogatott, nem volt jó a felvétel, akkoriban még nem volt HW kit, szóval ugyan gyújtásra bekapcsolt, de sokszor csinálta, hogy nem kapcsolt ki..
Valamint a foglalatnak volt egy kis játéka (anyaghasználati hiba) és emiatt nem azért kapcsolt ki mert rossz a kamera, hanem mert az áramfelvételt már nem kapta meg a szivargyújtóról, ezért a benne lévő kis akku azonnal lemerült így kikapcsolt a készülék...
Tudásra és minőségre is elmarad a mostani 500s-től, így a azonnal eladtam és vettem a 70mai 500s-tÉg és föld.
Persze ez se tökéletes, de 32 ezerért első-hátsó-hw kit verzió nagyon jó választás.
Ismerősömnek 800s van, az is jó, de nekem nem kell 4k.
Mágneses rögzítésről annyi, hogy a beszerelés elején jó, kocsilezárás elött, leszeded, zsebre rakod, viszed magaddal...
De pár hónap után már lesz*rja az ember, bennemarad nem foglalkozik vele, így okafogyottá válik a mágnes. -
grozikiki
csendes tag
-
ITI-san
tag
Sziasztok! 70mai A500S - nél a legfrisebb firmware az 1.0.15 ? Nekem ezt adta be.
-
joci86
senior tag
válasz
WaterWave
üzenetére
Igazság szerint nem indul könnyen a kapcsolatunk ezzel az M5-össel.
Az EMAG hibás terméket adott, a kamera be sem kapcsol, a GPS modult pedig nem látja a PC...Remélem korrektek lesznek, és adnak helyette egy másikat, ha már voltak kedvesek eleve nem működőt átadni.
A mágneses rögzítés, GPS (radarjelzéssel), kondenzátor, WiFI és viszonylag jó képminőség együttállása miatt esett rá a választás. Ezeket együtt nem nagyon tudja más kamera abban az árkategóriában, amit hajlandó vagyok kiadni érte, szóval bízom benne, hogy a nem túl magas elvárásaimat meg fogja ugorni, ha végre lesz egy működő darabom.

Mi volt a probléma a H5-tel?
-
joci86
senior tag
Végül Truecam M5-öt vettem blekkfrájdéj alkalmával.
A GPS modul adatbázisának frissítése sehogy sem akar összejönni, nem látja a gép sem Win10 sem Linux Lite alatt.
Ha valakinek van vele tapasztalata, megköszönnék egy kis segítséget.
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Hátha találkozott már valaki ilyen gonddal:
Van egy semmi különös concorde roadcam 70 kamerám ( link ) , használtan vettem, kb 2 éve, tökéletesen tette a dolgát, de most észrevettem, hogy nem menti az utolsó felvételeket.
Gondoltam elfáradt a kis 140MAh-s akku benne, már majdnem vettem bele újat, de azért szétszedtem, hogy megnézzem.
Az akku fel volt töltve, 4.1V körüli töltöttséget mértem. Powerbankról szépen működött a kamera, de amint levettem a tápról, kb 2 másodperc múlva kikapcsolt, nem tudta lementeni az utolsó felvételt. (ami ugye mindig a legfontosabb lenne, ha valami baj történne)
Kis akkut lekötöttem, helyette egy tökéletes, 4.15V-os töltöttségű 3000MAh-s Li-ion cellát kötöttem rá. Teszt ugyanúgy powerbankról, de ahogy a tápot elveszem, azonnal brutális áramfelvétellel egy pillanatra felvillan, hogy "akkufeszültség alacsony", és kikapcs, elmenteni, tehát rendesen kikapcsolni még ezzel az akkuval sem tudja a felvételt. Közben a 4.1-ről lerántja az akkufeszültséget 3.5V-ra.
Ezek után szerintem nem akku baj van, hanem mintha irtózatos áramot venne fel a kamera kikapcsoláskor, illetve amikor próbál kikapcsolni.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a gondja? -
_NCT
addikt
válasz
ITI-san
üzenetére
Van autós akkupakk, amit a kolléga is belinkelt azon az oldalon, de ennyit én nem szánok rá. De biztos van olcsóbban is 12V akkupakk, amit tölt a generátor ha be van indítva az autó, illetve a hw kit-et is erre tenném. De ezek már zsebbe nyúlósak…
-
WaterWave
veterán
Most megint megnéztem, most beenged a parking menüben és most jó... Szeretem az ilyen anomáliákat
-
WaterWave
veterán
Nah ilyet se pipáltam még...
Szeptemberben kötöttem be autóvillamosságival a kamerát HW kittel...
Működött, most is működik, de azt vettem észre, hogy most ha beszállok a kocsiba egyből elindult a kamera, mikor eddig csak gyújtásra csinálta..
Csak nem állt le, ég a zöld led.Aztán ami megdöbbent, hogy azt mondja a kamera, hogy nem csatlakoztatom HW kittel a kamerát így a parking mód se érhető el. Reseteltem a kamerát, szóval lehetséges, hogy a forrasztás ment szét a rázkódástól vagy megadta magát a hw kit?
Vagy mi lehet? -
_NCT
addikt
Viofo A129-nél hasonlóan írnak “panaszokat” merülésre, ott ha jól olvastam állítani lehet a hw kit-et, hol legyen a cut-off (Voltage Cut-Off Value 11.8V, 12V, 12.2V, 12.4V) Ez azért jobb, de itt is sokan sírnak, főleg ha gyengélkedik az akku. A legjobb megoldás a plusz akkupakk lenne, de most nem akarok még rálocsolni + 30-40k-t a szettre. Biztos van olyan kamera, ami nagyobb gyári akkuval rendelkezik, de az sem a poor-mans-dashcam lesz.
A táblázat egészpontos, köszönöm!

-
at11
aktív tag
Itt van egy jó táblázat az akku feszültség, töltöttség és hőmérséklet összefüggéséről.
Én 12V alá tuti nem engedném a feszültséghatárt, mert kuka lehet az akksi, mélykisülés.
-
RumiTT
tag
Megneztem a kabeleket, azok jok voltak, viszont valoban elneztem a biztositekot es eosszra kotottem ra. Atkotottem es most mar leall magatol ha leallitom az autot!
koszonom a segitseget! -
ITI-san
tag
Sziasztok! 70mai A500S hez a műanyag tartó konzoljának külön beszerzési forrását keresem.
-
_NCT
addikt
válasz
.Sziszi.
üzenetére
Nos Te sem írtál hülyeséget, megnyugtatlak
Ugyanis ma ránéztem az autóra, hétfő óta folyamatos time-lapse módban ketyegett az A500S első és hátsó kamerája és hát igaz, 30 perces etapokat gyönyörűen rögzítette a kamera hétfő óta, de mivel az autót nem használtam napokig, le is copta az akkut. A belső service menü 30%-os akkut írt, de még tudtam vele indítózni és el is mentem egy darabig. A kamera fogyasztását nem tudtam megmérni, mivel elfáradt a kábel és pont elszakadt a forrasztásmentes biztosítéklopóm, valószínűleg túl erősen roppantottam meg annakidején 
Rámértem itthon, terhelés nélkül az akku 11.9V feszültséget írt, tehát valóban jól mondod, a HW kit 11.4V-os feszültsége már rég lemerült akkut feltételez, ha sokkal hidegebb lett volna, akkor ennyi, az autó ott marad ahol van (Exide EL600 EFB Start-Stop akku, már 5-6 éves). Úgyhogy én azt hiszem maradok a folyamatos time-lapse helyett a maximum 20 perces rögzítésnél leállítás után.
Viszont ez azt is jelenti számomra, hogy nem lett megoldás arra az esetre, ha valaki parkolás közben meglöki az autót, vagy ráütnek vagy bármi, mert mire feléled a kamera és rögzítene, addigra hűlt helye a tettesnek.
Nyilván, ha valaki nap mint nap használja az autót és a generátor folyamatosan tud tölteni, ott szerintem nem nagyon fordulhatna elő ilyen probléma.
-
ITI-san
tag
válasz
sebijani1982
üzenetére
Na ez az amit írsz, én is láttam a Media-ban. Meg is vettem.
Pont ezért csodálkoztam rajta, hogy aki ilyen kamerát akart , gondoltam már beszerezte tőlük, mivel már egy hete ennyiért adják.
Én csak kiváncsiságból vártam meg a pénteket hiába....
Halkan jegyezem meg személyesen üzletükben vettem meg, miközben rendeléskor áruházi átvétel nincs, ezt írja.....mivel nincs áruházi készleten.....
Ja és megadták az online árat, igaz a pénztárnál nem tudták lehúzni azon az áron, külön kellett kiszámláztatni..... -
joci86
senior tag
válasz
Debilon
üzenetére
Nappal jól látszódhat, ha ideálisak a körülmények (időjárási, domborzati, stb viszonyok).
Este, illetve az ideális körülmények hiányában jól jöhet, ha szól a kamera. Illetve nem ismerem a traffik pontos működését, de emlékeim szerint elég messziről be tudnak mérni, lehet késő, mire észreveszed. Nem mintha száguldoznék, de jobb a békesség...
Amúgy nyilvános az adatbázis, akár fejben is tarthatná az ember, pontosan hol érdemes vigyázni, de egy fokkal azért kényelmesebb, ha emlékeztet "valaki", amikor éppen aktuális.@sambenez
Valami ilyesmit akarnék én is a kamerával.
Mondjuk ettől még a mobil mérésbe bele lehet szaladni. Jó volna összekötni a Waze-zel a kamerát, ha már úgyis wifis. Nem kellene más, csak a figyelmeztetéseket átvenni.
-
zsolt19900
őstag
beszélgetünk itt a hw kit nyugalmi fogyasztásáról ill. akku"figyelő" kímélő funkciójáról
amennyiben nekem nem igazán fog olyan helyzet előállni, hogy szabadtéren parkoló stb. ott fogom hagyni hosszú időre, akkor nekem is érdemesebb a kitt nélkül pl. "lopósarus" biztivel elosztanom mondjuk a szivargyújtó biztosítékát és abból kivezetni egy "sima" másik szivargyújtót és abba beledugni a kamerákat?
-
merqree
őstag
válasz
Debilon
üzenetére
Magyarországon és az oroszoknál igazad van, ott minden bazi nagy.
De pl "sógorék" képesek egy csőre felszerelni, vagy faluban az út mellett kapcsolószekrényként "álcázni". A ciki, hogy "sógoréknál" nem lehet használni dashcam-et.A másik hátránya, hogy GPS helyzet alapján riaszt, ami azért fos, mert pl a szigetszentmiklósi Ósan felé haladva a mellékúton jelzi a traffipaxot, ami egyébként az M0n lenne...
-
.Sziszi.
csendes tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Jó ötlet a gyakorlati teszt.
Pláne, ha mondjuk 5°C-os környezetben (is) tesszük.Engem eddig még nem győzött meg a HW kit 11.4V feszültséghatára, pláne télre.
Egy normál savas akku nyugalmi feszültsége 20-25°C esetén:
-teljesen töltött állapotban ~12,72V
-75%-on ~12,4V
-50%-on ~12,2V
-25%-on ~12V
-11,7V alatt lemerültnek tekinthető
Ha a hőmérséklet alacsonyabb, kapacitásvesztéssel is számolhatunk.Sajna a 77Ah-s akku már új korában sem volt 100%-os kapacitású, de ezt méricskéléssel meg lehet(ne) tudni. Teljesen töltött állapotból úgy meríteni 10,5V-ig, hogy "megszámoljuk" a kivett energiát.
-
.Sziszi.
csendes tag
Nem írsz hülyeséget, csupán apró hozzáfűzésem lenne.
Ah/mAh a kapacitás, a fogyasztást A/mA értékkel jellemezzük.
Aztán van a kamera fogyasztása, és a HW kit/szivargyújtós töltő fogyasztása is, mindkettővel számolni kell, ami ráadásul feszültségfüggő is, nem teljesen állandó érték.Nekem 70mai Smart Dash Cam PRO van elöl, 1S hátul.
Pro kamera előtt, 5V-on mérve a normál felvétel:
- kijelzővel 420mA (2,1W)
- kijelző nélkül 380mA (1,9W) (kép)
Szivargyújtó előtt, 12,3V-on mérve a normál felvétel:
- kijelző nélkül 220mA (2,7W)1S kamerán nincs kijelző, 5V-on mérve 450mA (2,25W) a normál felvételes fogyasztás.
A két kamera külön táplálva megközelíti a fél ampert, közel 6W-ot eszik, normál felvétel esetén.
Érdekességképp jó lenne Time-lapse módban is mérni, a HW kit előtt.
-
Vismajor01
addikt
válasz
sebijani1982
üzenetére
Meg is vettem köszi

-
RaGi91
senior tag
válasz
sebijani1982
üzenetére
Én is épp most rendeltem havernak karácsonyra MM-ból, csak az A800s+Rc06+hw kit kombót.
48.490Ft lett a vége. Annyiért szerintem jó vétel. -
joci86
senior tag
válasz
ITI-san
üzenetére
Igen, ez tiszta sor.
Semmi érzékelő nincs benne, csak egy adatbázis alapján jelez adott helyen.
Nem mindig használok navit, a kamera viszont állandóan menne. Nem rossz, ha legalább a telepítettnél szól.Csak ahhoz ugye kell a GPS modul, amiről nem tudni, jár-e a csomaghoz.
-
sebijani1982
senior tag
válasz
ITI-san
üzenetére
Szerintem "korlátozott" db állt rendelkezésre. Laptopot raktam kosárba nyitáskor, mire rákattintottam, hogy akkor fizetném, piros felirat, hogy frissítsek rá, mert hiba van. Ráfrissítettem és a termék nincs készleten felirat fogadott...
De, hogy On legyek:
MediaMarkttól 34 ezerért A500s első, RC06 hátsó kamerák + a harwire kábel, szállítással szerintem jó vétel.
Az A500s 23.456 Ft
Rc06 6.500 Ft
Kábel 3.999
Szerintem jó vétel... -
ITI-san
tag
70mai dash cam pro plus A500S emag -nál vmit 22.500 Ft lehetett. De mire felocsúdtam természetesen nem elérhető. Csak még egy pill. mutatta az árát. Nem is gondoltam hogy ennyien készülnek kamerát venni.. Pedofil e akció nélkül is relatív jó áron lehet beszerezni. Ez így 2000 Ft kedvezmény...
Vagy csak mindegy, vegyük mert akciós volt effektus. -
joci86
senior tag
Aki vett EMAG-nál Truecam M5-öt, kapott hozzá GPS modult?
Nagyon hangsúlyozzák a GPS-t, de sehol sem említik, jár-e hozzá...
Radarérzékelést ír, amit elvileg csak akkor tud, ha csatlakoztatva van a modul. -
BPéter1984
tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nekem szerencsém van , én villanyszerelő vagyok , apum meg autóvillamossági végzettségű . Bár én jobban bütykölök mint ő
.
Viszont az S80-hoz nagyon félve nyúltam még hozzá azért , túl sok a tudása számomra , tele elektronikával. Akkor neked az v60 phev meg mégjobban
. -
Vismajor01
addikt
válasz
BPéter1984
üzenetére
Nekem sajna kell vki aki megcsinálja, műszaki beállitottságom zéró.

-
BPéter1984
tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Szia , igaz nekem A800s van és hardwire kit is plusz hátsó kamera. A hardwire kit bekötése kell neki egy állandó pozitív , akár akksiról biztosítékkal , kell neki egy gyújtás után feszültség alatt levő szál , ( nálam épp a szivargyújtó szálja külön biztosítékkal ) , kell neki egy negatív ( test ) . Az első kamera kap áramot és abba csatlakozik bele a hátsó kamera. Nekem 2009 S80 T6 -ban van így beszerelve , magam oldottam meg .
-
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Topik alapján rendeltem egy A500S Smart Dash Cam Pro Plus+t.
Szeretném ha parkoláskor is aktiv lenne, mert jelenleg az utcán áll az autó. Ezt a hardware kitet milyet kell venni? Hogy kell bekötni? Ha hátra is veszek az honnan kap áramforrást?
Van olyan szaki akinek én oda adom a kamerákat mindenestül és ő szépen elvezeti a kábeleket beköti ahova kell?
Priusnál volt ilyen akit csoportból ajánlottak, elvittem neki a tolatókamerát meg a fejegységet és berakta mindkettőt gond nélkül.
v60 Phev-ről van szó ha ez számit.
-
ITI-san
tag
-
RumiTT
tag
HW kittel kotottem ra a biztositekra, viszont sose igy sose all le, pedig beallitottam, hogy a motor leallasa utan 5 perccel kesobb kapcsoljon ki.
Lehet rossz biztositekra kotottem? -
Sziasztok!
Teszteltem a time-lapse funkciót, pontosabban azt, h mennyire zabálja az akkut. Az alany egy 77Ah-ás Exide Prémium, egy Passat CC-ben. Kamera indításakor az akku 95%-os volt, két nap múlva 65%. Levettem a tápcsatit a kameráról, akku töltőre. Feltöltés után a következő tesztem az, lesz, h a HW kit teszi-e a dolgát, és indítható lesz az autó. Vagy hagyja teljesen lemerülni az akkut. -
ITI-san
tag
Valaki tudna segíteni.
70mai dash cam pro plus A500S Time laps funkciója a hátsó kamerát is tudja működtetni? Köszi -
RumiTT
tag
Sziasztok!
Vasaroltam egy xiaomi 70mai 300 autoskamerat. Kiegeszitonek egy adaptaptert is vasaroltam, hogy a biztositekokhoz betudjam kotni es ne a szivargyujtot akarja hasznalni. Viszont igy a kamera egesznap megy es nagyon nehez visszakeresni egy egy utazas egy egy reszt.
Valaki tudja hogyan kell lekapcsolni vagy beallitani, hogy ha a motor megall akkor kapcsoljon le,
koszonom -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sambenez
üzenetére
Innen szabad vásárolni? Rendelnék én is egy fehér 128-ast, és messze ott a legolcsóbb....
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zsolt19900
üzenetére
Egy HW kit elég, az első kamera intézi a többit.
-
zsolt19900
őstag
válasz
sambenez
üzenetére
rendicsek, köszönöm
gondolom azért kell akkor olyasmit rendelnem, mert ez nem tud "utasítást" adni a hátsónak, hogy mikor kapcsoljon be ill ki stb?
Nézelődtem és olvasgattam a fórumból is pár oldalt vissza, 2.7k ha jól látom elég lesz nekem felbontás ügyileg.... gondolom 1db HW kit elégséges a két kamerás mókához is? A hátsó kamerának az első kamerából hátramenő kábel adja a kraftot, vagy külön tápellátás szükséges ahhoz is?
-
sambenez
Topikgazda
válasz
zsolt19900
üzenetére
Nem lehet, venned kell olyat ami úgy van kialakítva.
A HW kit teljesen biztonságos, ha a gyárit veszed. -
zsolt19900
őstag
sziasztok
Xiaomi Yi Smart Dash első kamerát használtam a régi autómban és az újba szeretném kiegészíteni egy hátsó kamerával is a rendszert.... ehhez a kamerához "hozzá lehet" kapcsolni egy hátsót, vagy ahhoz kell vennem egy megfelelőt, amihez "gyárilag" írva van a specben, hogy csatlakoztatható hozzá?
Illetve a régebbi autómnál a fejegységem hátsó USBjéről ment a kamera, az újban ilyesmi megoldás nem lesz, olvastam ezekről a beszerelő kitekről, ezek mennyire biztonságosak stb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One S (1TB) lemezes ,garanciával eladó!
- Nintendo Switch OLED V2 V1 128GB-512GB !okos! CFW RP2040 Picofly Dual Boot Hekate Tinfoil dobozos!!!
- iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium Karcmentes állapotban!
- RETRO GAMER / YOUTUBE STARTER PACK
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest