Hirdetés
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Gépötty
üzenetére
Jónak jó de...
- 8x9 jobb mint egy G1WH
- 4x5 jobb mint egy Mobius
- 3x4 jobb mint egy Mini 0805 - 803- 806Mert az ára alapján kellene, lehet hogy vannak plusz szolgáltatásai, de kérdés hogy megéri e ,
pl két Mobius úgy elrejthető elől hátul hogy nem veszi észre senki, nem kell félni a e miatti kocsifeltöréstől, kép minősége is van ilyen és akkor még nem járunk 50e Ft-nál (nekem GPS koordináta sebesség nem számít nem ér semmit részemről)De ez csak az én véleményem
-
gege71.hu
addikt
Ma reggel beszereltem a Blackvue DR650GW-2CH kamot a kocsiba (Mazda 5)
a folyamatos áramellást biztosító kütyüt nem volt idő még betenni, mert ahhoz a biztosítéktáblán kell mókerolni (ez arra jó hogy parkoláskor is vegyen ha esemény/mozgás van. - powermagic pro.)
A beszerelés nem egy 5 perces móka ha igényesen akarja az ember csinálni, de a hátsó és első kamerafejet összekötő vezetéket ha rejteni akarjuk a kárpit ill. a műanyag elemek alá belül, akkor azzal érmes időzni.Itt van kora estéről egy hevenyészve egymásra dobott első/hátsó video.
Eddig elégedett vagyok vele. Ha valami erőseb rázkódás van vagy közelebb jön hirtelen valamelyik közlekedőtárs automatikusan emergency módban vesz amit külön eseményvideóként tárol a microSd-n és könnyű megtalálni a gyári asztali szoftveren és a telefonos app-al is.
egyéb tulajdonságairól a hiv. oldalon olvashattok, de azt hiszem nincs ezzel zsákbamacska, azt tudja amit leírnak róla. Jó minőség, ehhez igazodó elég magas árral, ám ez tényleg nem egy alsó küszöb hulladék
A gyári kieg szoftverek (pc és okostelefon)áttekinthetőek és egyszerűek, a német fw-t angol verzióra upgradelni is gyerekjáték volt, bár ehhez 1-2 percet utána kellett olvasni
német amazonnál kedvezőbb áron nem találtam -onnan rendeltem és jött meg 1 héten belül. Nálunk sajna nem kapható.
-
nemcso
őstag
Ebben a " Changing the Default Set-up" alatt hozza a Loop funkció bekapcsolását.
-
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok
Régebben nekem is volt egy G1WH-m de eladtam nem sokáig használtam. Most újra felmerült bennem, hogy szükségem lenne rá és ahogy olvasva a topikot arra gondoltam, hogy egy mini05 vagy mini06-ot vennék. (a GPS miatt) Tudnátok segíteni honnan szerezhetnék be belőle megbízható forrásból lehetőleg legjobb áron?
-
rover45
őstag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. A kamera: Mini 0805.
Samu és King 32Gb-os kártyákkal próbáltam, fat és ntfs rendszerrel is, a hiba ugyan az. Amint betelik a kártya nem rögzít tovább, a hibaüzenet "Frgmt err need format".
Ha törlök róla, vagy formázom ismét működik, de csak míg meg nem telik újra. -
Moleman
addikt
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Tessék, első kézből. A hangminőség külön megér egy misét.
Én is hülye voltam, az elsőnél nem kérdeztem, aztán jöttem ide sírni.
Azóta itt ragadtam. -
havri1
félisten
Azt hittem sokkot kapok!
Nem szarakodtam végül a sípolással, levágtam rövidre a videót, nincs nekem 6 anyám!!!

-
Gépötty
senior tag
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Őszinte leszek, nem voltam rá kíváncsi. Persze a lehetőség innentől adott, ha valaki szeretne tesztvideót, akkor biztosan tudok kérni, vagy a kamerát kölcsön, hogy magam menjek vele egy kört.
-
TaaT
nagyúr
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Valami hasonlót. [link]
-
Gépötty
senior tag
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Ne is idegesíts, egy nagyon kedves ismerősöm vett most ilyet nemrég...
Semeddig nem tartott volna kérdeznie, de nem...
(#4063) JJ hunter: szívesen!
-
TaaT
nagyúr
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Ezt a vackot árulták már 15.000ft-ért is hasonló stílusú oldalak.

-
tibcsiworld
aktív tag
Felülmúlhatatlan ár egy alulmúlhatatlan kameráért:
-
JJ hunter
aktív tag
válasz
Gépötty
üzenetére
Ertem, koszi szepen

Te hasznalsz vmilyen progit a camhoz? Tudnal linkelni egy kepkockat fullHD vmelyik videodbol? Olyat, amin vannak feliratok(rendszam, tabla, reklam..).
A 2 bolt kozott mi a kulonbseg? A dealextremesek is kinabol hozzak be a cuccot? Melyik a jobb/megbizhatobb?Szerk:
Snoop27: koszi szepen a valaszt. Neked mennyi ido alatt jottek meg a cuccok?
-
Snoop27
őstag
válasz
JJ hunter
üzenetére
Ahogy Gépötty forumtars is
mondtairta, a Gearbest Hollandiabol kuldi a csomagot (legalabbis a csomagon ez all) s nem kell ra vamot fizetni, mar 3 termeket is rendeltem toluk, es egyszer sem kellett vamot fizetnem (bar eloszor en is aggodtam kicsit). Nyugodt szivvel tudom oket ajanlani, megbizhatoak, szepen becsomagoljak a termekeket, s azt kapod amit rendelsz, nem valami gyatra hamisitvanyt. -
Gépötty
senior tag
válasz
JJ hunter
üzenetére
Ár-értékben szerintem a legjobb a G1WH - de csak azért, mert nekem kevés a G1W 120 fokos látószöge, a WH 140-ével viszont maximálisan kiegyezem. Ha neked jó a 120 fok, akkor G1W lehet a befutó, kb. ugyanazt tudják.
Gearbestről Hollandián keresztül postáznak, és megoldják, hogy úgy nézzen ki, mintha EU-ból indították volna a csomagot. -
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Ha a gearbest.com-ról rendelek camot, akkor kell vámot fizetnem? A honlapon azt írják, h Shenzenből postázzák, és itt az összefoglalóban úgy van, hogy EU-n belüli bolt.
Akik G1WH camot használtok, milyen kártyátok van benne? Illetve van kimondottan hozzá szoftver, amin ki lehet kockázni a vidit, vagy csak ez az általános dashcamviewer?
Bekerült a képbe az Overmax 6.1 mellé ez a G1WH. Itt a fórumos leírás alapján eredetinek tűnnek, szerintetek? Dealextreme és a másik Gearbest.
Néztem jópár vidit erről a G1WH-ról is. Az a rövidtávú tapasztalatom, hogy elég sok kameráról van jó és rossz minőségű vidi is, és nehéz eldönteni, hogy melyik legyen a befutó ezek alapján. Engem ezek kezdenek meggyőzni, hogy elég jó ez a G1WH is: 1 2 3 4
Előre is köszi a válaszokat!
-
Gépötty
senior tag
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Figyelj, ha a 12 ezres kamerád beadja a kulcsot, és ez az eladó első szóra ad neked egy másikat helyette, azaz nem kell visszaküldened, várnod egy-két hónapig, mire kapsz egy másik, jó esetben megjavított, működő kamerát, akkor már megérte. Ha nem kapsz, vagy amit kapsz ugyanúgy kuka - lássuk be, azért ez elég sanszos, fogadjuk el, hogy nem vatta újat fognak adni, hanem valakinek a visszaküldött lomjából feltámasztottat - akkor még vehetsz is másikat. Ha nagyon szarul jössz ki, akkor anyagilag ugyanitt tartasz, csak pár hónapig nem tudtad használni. Ha ezalatt szükség lett volna a felvételre, és bebuksz egy kis karosszériázós-fényezősdit, akkor meg többszörösen szarabbul jártál mintha harmincért vetted volna meg ugyanazt, de működne. És akkor lehet, hogy ő tényleg adózik, vámot, járulékokat fizet, azaz hozzájárul a
stadionépítésekhez, meg a Pasaparki lakások méretgyarapodásáhozjóléti állam megteremtéséhez is.
A strand, meg a benzinkúti shop, ahol a félliteres kóla hatszázért lehet a tiéd, na az a lehúzás.
Szerintem. -
Gépötty
senior tag
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Mi ebben az becsapás? Ha tudja azokat a paramétereket, amiket a leírás ígér, akkor mi a probléma?
A viszonylagosan magas ár mögött lehetnek olyan plusz dolgok, ami miatt adott esetben ésszerű is lehet tőle megvenni. -
havri1
félisten
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Hidd el, sokan megveszik.
Itt egyből megkapja, van számla és garancia.. Azért kínából nem ilyen egyszerű. -
-
TaaT
nagyúr
válasz
tibcsiworld
üzenetére
Mint a szél.

-
tibcsiworld
aktív tag
Valakit ennyire be lehet csapni????
-
JJ hunter
aktív tag
Köszi szépen a választ!

Gyorsan néztem pár vidit erről a mio-ról, ez sem rossz, csak ez már kicsit borsosabb
A nappali vidik alapján ugyanolyan, mint az Overmax 6.1. Az éjszakai vidik között, ami Neked van és a jútúbosak között van minőségi különbség? -
Gépötty
senior tag
3,7V 500mAh, és a méretei a lényegesek. Ha befér a helyére, más méretet is vehetsz, túl nagy szórás nem lehet.
eBayen nézelődj, illetve itthon is lehet kapni mindenféle hirdetési felületeken. Azok is ilyenek lesznek, neke is ilyen az első kamerámé, a hátsóra meg befőttes gumival rögzítettem 18650-eset
Ronda, de finom 
-
KL48
tag
G1WH akksija fél év intenzív használat után felmondta a szolgálatot. Nem veszi fel a töltést. Tudnátok linkelni, hol rendelhetnék hozzá akksit? Ez van ráírva: MBT 602035 3,7V 500mAh. Kösz!

-
Moleman
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Persze, nyilván sokat számít az optika is, de mikor megnyitottam a felvételt, ráismertem a saját felvételeimre.
Valamennyivel valószínűleg jobb, pl ha nincs benne a gyári bal szélső homály, mint a G1W-kben. -
Moleman
addikt
Ez alapján tényleg sokkal jobb az Overmax. Viszont, ha azt nézzük, hogy a G1W hardvere van benne (első ránézésre látszik), nem ér háromszor annyit, hiába a nagylátószögű lencse és a GPS. Ennél olcsóbban be lehet szerezni a mini0806-ot, érdemes elgondolkozni rajta. Vagy a Mionál maradva, alig drágább itthon, és az már fel tud mutatni valami pluszt az elvárt minimumhoz képest. Én biztos a mini0806-ot venném, de nyilván van, aki ódzkodik Kínától, és nem vár minden héten 3-4 csomagot, mint én.

-
-
Moleman
addikt
válasz
Gépötty
üzenetére
Pont ezért ijesztő, ilyen autóval főleg. Az egyik barátom vezetett így szimulátorban, igaz, összkerekes autóval, zárt diffikkel. Meglepő módon voltak olyan szektorok, ahol gyorsabb volt így, mint én a lágyabb ívekkel, tapadásvesztés nélkül, és még a gumival is takarékosabb volt.
Nemrég került elő az új Civic Type R videó, ő is nagyon bevállalós.
-
JJ hunter
aktív tag
Sziasztok!
Kameravasarlas elott vagyok, es szeretnem a velemenyeteket kerni. Tudom, jutubon vannak videok, csak ott nem biztos, hogy jo beallitasokkal vannak fent a vidik
Ket kamerat neztem ki. Az egyik az Overmax Camroad 6.1, a masik a Prestigio Roadrunner 560 GPS. Ti melyiket ajanlanatok? Pro-kontra? Hagyomanyos mezei, napi hasznalatra lenne, hosszu tavon
Vagy esetleg ebben a kategoriaban van jobb, amit ajanlotok?
(Ha esetleg lenne valami ekson, akkor legyen kezzelfoghato bizonyitekom.)
A segitsegeteket elore is koszonom!
-
-
Gépötty
senior tag
válasz
Jupik79
üzenetére
Amikkel eddig találkoztam, menüből mindegyiket be lehetett állítani, mennyi idő után kapcsolja le a kijelzőt. Az első egy perc hasznos lehet. Az egyik kamerámon pedig a bekapcsológomb rövid megnyomásával lehet kikapcsolni a kijelzőt.
A fogyasztásuk amúgy nem vészes, engem inkább az zavar, hogy kintről is látszik, főleg este feltűnő. -
Jupik79
újonc
Sziasztok! Autós kamera vásárlásán gondolkodom, egy tesztvideó alapján a Concorde Roadcam HD 50 -et néztem ki. Valaki meg tudja mondani hogy ezeknél a kameráknál felvétel közben a kijelző kikapcsolató-e? Nem is egészen értem ezeknek a kijelzőknek a hasznát, viszont elég idegesítőnek gondolom a felesleges "kis TV"-t, plusz gondolom az aksit sem kicsit meríti ha megy. Illetve nem találtam meg a Neten ennek a kamerának a fizikai méretét, kép alapján elég nagynak tűnik. Ha esetleg valakinek van ilyen leírhatná a szélesség, magasság méretét. Kösznöm!
-
Gépötty
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Értem én, a rossz viccért 11 perc bénázás volt a büntetésem

Az orosz videók alatt általában telitalppal nyomom a féket, itt meg öt percnél már ordítottam vele, hogy "MENNYÉ' MÁ'!!!!"
-
Gépötty
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Fékügyben mondjuk kifejezetten személyautókról volt szó, de ez szerintem így szürkével elfér itt, hiszen pont arról van szó, ami az egész topic alapja -- közlekedési események hátteréről, amit fedélzeti kamerával lehet rögzíteni, és aminek a kiokoskodásához milyen jók is a kamerák.
MaCS
-
válasz
Gépötty
üzenetére
Ennek gazdasági és marketingokai is vannak -- az olcsóbb autóba olcsóbb megoldást tudnak tenni.
A hátsó fék jelentősége egyébként is kisebb (előre nagyobb, jobban adagolható fékerő kell, ABS nélkül is az első keréknek kell előbb blokkolnia), de nem értek hozzá.Egyszer még régen, úgy húsz-huszonöt éve olvastam erről egy cikket valamelyik német nyelvű szaklapban, amiben az volt a végkövetkeztetés, hogy az akkori szokásos egy tonna körüli autókba tökéletesen elég hátra a dobfék, a tárcsa voltaképpen csak eye candy, de hosszú távon, meg ha szeretünk hátra sokat pakolni, azért jobban járunk a tárcsafékkel.
Nekem a sokkal nehezebb jármű jó fékezése azért volt meglepő, mert saccra nem láttam a tömeggel arányosan nagyobb fékberendezést, de ez szimplán szemmérték kérdése. Érdekes kérdés még az úttal kapcsolódó felület nagysága, mert a súrlódás mértékét a felület nagysága ugye elvben nem befolyásolja, gyakorlatban mégis mindig erre hivatkoznak, szóval baromi összetett dolgok ezek.
MaCS
-
Gépötty
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Lehet, hogy bennem van a hiba, de én nem találom olyan különösnek a kamion lassulását, felhasználásra tervezik a féket is, mint az autó többi részét, és ha a követelmények ezt kívánják, akkor ilyen lesz. Én inkább azt nem értem, miért jó az egynégyes-egyhatos autó alá sima tárcsa, hátul dobfékkel ugyanabban a kaszniban, ahol egynyolchoz már elől-hátul tárcsa (elől hűtött) jár. Nem kell kisebb tömeget megállítania annak sem, semmi nem indokolja, hogy ennyire alul legyen méretezve.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Ezt nem is vonta senki kétségbe. Egy konkrét baleset elemzésekor komoly jelentősége van -- a jelen diskurzusban viszont nem erről van szó.
MaCS
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nemcsak a súly számít, hanem az is, hogy az milyen eloszlású...
4010: Persze elméletben minden szép és jó, a vasút is jól működik papíron, ki kell menni az útra, megállítani tíz kamiont, tíz személyautót kipróbálni. ..és úton, nem kifutópályán... Fékezni mindig a lehetőségek határain belül kell, vezetni is. A fiam kamionozik és a tapasztalata, hogy pont azt hiszi a legtöbb sofőr, hogy ugyanannyi idő alatt áll meg egy kamion, mint egy személyautó. Pedig a gyakorlatban nem...
Egyébként a legtöbb balesetnél sokszor nem is métereken, hanem centiken múlik az ütközés. De ez már végképp offba megy itt, van erre topik, folytassuk ott, oda jár kamionos is és buszsofőr is... -
válasz
philoxenia
üzenetére
Az Általad linkelt filmen egyértelműen nem fékez a végén intenzíven a kamionos, de ennek tényleg nincs jelentősége.
Hogy ki mit hisz? Amikor erről tanultam, a csoportból mindenki, engem is beleértve elsőre arra tippelt, hogy legalább másfélszeres a teherautó fékútja -- pedig egy közlekedési szakdiplomás képzésről beszélünk, ahol bár nem mérnökök ültek, de olyanok, akiknek a kenyere volt a közlekedés. Amúgy a tanár is megerősítette, hogy ez az általános vélekedés, és nagyon gyakran még a profi sofőrök sincsenek tisztában a járművük képességeivel, és sajnos nem kevés baleset következik be amiatt (vagy lesznek indokolatlanul komoly következményei), hogy a vezetők (úrvezetők és hivatásosok egyaránt) messze a lehetőségeik alatt fékeznek.
Számomra a filmben egyébként a második fékpróba volt a legérdekesebb, amikor a 40 tonnás kamiont sem igazán tudta kifékezni a 2 tonnás kocsi.
MaCS
-
TaaT
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Mondjuk a videó második felében a kocsit és a kamiont is megpakolják, 40t vs 2.2t

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MaCS_70
üzenetére
Mihez értenek a szakértők? A közhiedelemhez?
Nekem például nem volt olyan elképzelésem, hogy sokszoros a fékút, ellenben valós helyzetben jelentősen hosszabb, mint személyautóval és ez elég, ha csak a jármű hosszát jelenti, ami 16 méter...
Nézd meg itt mennyi idő alatt áll meg a kamerával közlekedő:[link] A videó szerint kb. 20 másodperc. -
válasz
Gépötty
üzenetére
Persze, ezért is írtam, hogy komoly eltérések vannak (pláne egy teherautónál, ahol a rakomány a száraz tömeg többszöröse is lehet), ugyanakkor van egy hivatalos tartomány, és egy vélelem, amely szerint például szabályosan rögzítik a rakományt.
De ismétlem: nem ez a lényeg. Arról van szó (amint azt a filmben a garantáltan nagyon-nagyon hozzáértők boncolgatják), hogy a közhiedelem szerint egy kamion sokkal-sokkal hosszabb fékúton áll meg, mint egy autó. Én is meg voltam erről győződve, egészen addig, amíg nem tanultam balesetek szakértői elemzéséről.
MaCS
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MaCS_70
üzenetére
Vezetsz kamiont? Természetesen nem vonathoz hasonló méretű fékútra gondolok de a a valós különbség egy átlagos kamion és a videóban szereplő kamion között sokkal nagyobb, mint a videóban szereplő szgk. és egy tetszőleges személygépkocsi között. Ott van mindjárt a rakomány kérdése a rakomány súlypontja, a rögzítés módja, a fékek összehangolása stb. ..és akkor még nem beszéltünk tartálykocsiról, vagy különleges rakományokról...
Természetesen így is lehet:[link] de lehet így is:[link] -
válasz
philoxenia
üzenetére
A kérdésfelvetés szempontjából irreleváns. Személygépkocsik esetén is nagy lehet a szórás.
A lényeg az, hogy az általános feltételezés szerint a nagy járművek sokkal nagyobb fékúton állnak meg, mint a kicsik -- holott nincs lényegi eltérés, mivel a fékrendszereket méretezik.
Persze milliónyi tényező játszik közre, akár majdnem egyforma járművek esetén is, a lényeg, hogy nincs kategorikus eltérés.MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- Apple iPhone 11 - népalma
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Xbox One S (1TB) lemezes ,garanciával eladó!
- Nintendo Switch OLED V2 V1 128GB-512GB !okos! CFW RP2040 Picofly Dual Boot Hekate Tinfoil dobozos!!!
- iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium Karcmentes állapotban!
- RETRO GAMER / YOUTUBE STARTER PACK
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azóta itt ragadtam.

Egyébként a legtöbb balesetnél sokszor nem is métereken, hanem centiken múlik az ütközés. De ez már végképp offba megy itt,
sambenez