Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AI okozta csődhullámra figyelmeztett a Phison vezetője
- Máris elfogytak az idei évre szánt HDD-k a Western Digitalnál
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat

Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
válasz
tibcsiworld
üzenetére
20e ft-ba talán még egy hazai garis G1W (Concorde HD30) is beleférhet, Kínából meg már egész komolyakat is lehet venni ennyiért.

-
TaaT
nagyúr
válasz
tibcsiworld
üzenetére
10-20 mi között?

-
bul07
nagyúr
válasz
Gépötty
üzenetére
Az utolsót nézzétek meg 10:10-től , igaz hogy nem kocsi és nem is DVR
-
gege71.hu
addikt
Nos csak berendeltem Dojcslandból egy ilyen kamerát:
Blackvue DR650GW-2CH. (micro sd-vel meg a hozzá való BlackVue Power Magic Pro-val)
Majd írok tapasztalatokat. -
bajvan2
tag
-
Moleman
addikt
Megjött az emlegetett harmadik CPT tápom is, beszereltem, ez is hibátlan.
Eddig 3/3, aggódóknak is különösen ajánlott. -
Gépötty
senior tag
válasz
Elemental
üzenetére
Így van, kifejezetten utálják a hideget és a meleget is.
Az enyémen annyira megmelegedett nyáron a kijelző előtti plexi, hogy elvált a kamerától, és szép ívesen kihajlott róla. Kb. három percre lehettem attól, hogy ki is essen a helyéről. Ugyanez a kamera utálja a hideget is, egy bizonyos hőfok alatt nem akar bekapcsolni. Az akkuja olyan gyorsan lemerül hidegben, hogy amikor már eléri azt a töltöttségi szintet, amiről akár működhetne is, akkor sem indul el magától, kézzel kell bekapcsolni.
Az akku lesz itt a szűk keresztmetszet, én kicsit félek is lipo cellákat ilyen szélsőséges körülményeknek kitenni. Kíváncsi vagyok, mikor lesz az első bizonyítottan ilyen aksinak köszönhető tűzeset. -
Moleman
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Egyiket sem szereti különösebben, néhány fórumtársnak nem is nagyon akaródzott bekapcsolni hidegen, ha jól emlékszem. Én a kesztyűtartóba szoktam tenni, ott már szerintem nincs akkora hőingadozás (vagy ha van is, legalább nem éri közvetlenül a nap), télen végülis kint maradhat. Nyáron szoktam árnyékolót tenni a szélvédőre, már csak amiatt is le kell vennem.

-
Elemental
addikt
válasz
Moleman
üzenetére
Okés, köszi!
Szerk: még egy kérdés eszembe jutott. A melóhelyen a parkolóban teljes biztonságban lenne a kamera, senki nem törné fel érte a kocsit. Viszont ott nyáron rátűz a nap, télen meg a hidegnek lenne kivéve. Mennyire viselik jól a kamerák a hideget meleget? Érdemes leszedni ezért?
-
Laca1212
őstag
Ez milyen lehet?
-
Rubensboy
csendes tag
Mi a véleményetek a G1WH kamerához a dashcamtalk fórumról letölthető firmwarekről? Érdemes kísérletezni vele? Próbálta már valaki frissíteni? [link]
-
Moleman
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Bármelyik tapadókorongos modell megfelelő lehet. Én csak 1 autóban használom a G1W-t, de minden alkalommal leveszem, tapadókorongostól, jól viseli.
Ha fix tápokat kötsz be az autókba, még egyszerűbb a dolgod, nem kell húzgálni a szivargyújtós töltőt sem (nemrég volt róla szó). -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Egy ideje körvonalazódik bennem az autós kamera vásárlása.
Nálam az a helyzet, hogy 3 autót használok rendszeresen. Szóval olyat kellene vennem, amit csak lecuppantok a szélvédőről, kihúzom a tápot, majd a másikba beszállva könnyedén felteszem.
Van ilyen modell? -
-
Snoop27
őstag
Csak ilyen sofor ne keruljon soha elenk, egy eletre bevonnam a jogsijat : video

-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Elolvasva az első hozzászólást, vajon akkor ez "eredeti"?
Elvileg nem avi-ban rögzít, és van rajta HDMI kimenet.
Esetleg lehet benne még más csavar ami miatt valami gagyi?
Egyébként sok ezek között a selejtes, hibás példány? Esetleg típushiba? -
TaaT
nagyúr
-
rover45
őstag
Srácok, valaki magyarázza el nekem, mi az az LWDS és használjam-e a kamerámban?
-
Moleman
addikt
Ez igaz, de ilyen esetben is látszik bármilyen felvételen, hogy nagyon gyorsan ment az illető.
A súly tényleg sokat számít, bár 2.5 tonna fölötti autót még nemigen vezettem, de még a saját 1180 kilós autóm is teljesen máshogy viselkedik, ha berakok 4 rekesz sört, pár zsugor vizet meg 2 karton öblítőt.
Gyorsulni nem akar, viszont sík úton szinte lassulás nélkül gurul üresben. -
bul07
nagyúr
válasz
Moleman
üzenetére
Jelentős sebesség túllépésnél azért megalapítható mind a két fél felelőssége
Jelentősön van a hangsúly
Egy példa
Lakot területen belül szürkületben lámpa nélkül jön egy motoros vagy 130-al és ahogy a fentebb linkelt videóba balra fordul ki a kocsi és csatt
Na már most a kocsi vezetője alapból a hibás , de megvizsgálva hogy a motoros ha nem 130-al jön hanem a megengedett sebességgel
Elkerülhető lett volna e az ütközés?
Az autós biztonságosan ki tudott e volna fordulni, anélkül hogy a motoros bármiféle reakcióra kényszerítette volna?
Ilyenkor szokott jönni az osztott felelősségKamionoknál szokott még ez kérdés lenni, mert ott akár 20km/h sebességtúllépés több tíz méteres plusz fékutat jelent(megrakva persze), ott van tachográf így egyből tudják mennyivel ment
Vannak itt nagy buszosok és pontosan tudják hogy milyen 50-rő 0-ra fékezni vagy 70-ről, egyáltalán nem mindegy -
Moleman
addikt
válasz
Hauptmann
üzenetére
Ez biztos, hogy nincs így. A másik felelősségének nincs köze a GPS-hez, ha valaki kigurul eléd a stoptábla mögül, mindegy, hogy 40-nel vagy 60-nal mentél, egyértelmű a vétkessége.
(#3949) Razor18
A GPS-es kamerák se mindig írják ki a képernyőre a pillanatnyi sebességet, viszont ha nagyon akarja valaki, a sima videóból is könnyen megállapítható a sebesség (felezővonalak/útszéli oszlopok közti távolság/idő).
Én régen GPS-esre vágytam, és ha mondjuk most vennék 0806-ot, és nem lenne sokkal drágább, GPS-est vennék, de egyáltalán nem hiányzik a G1W-mből. -
Razor18
aktív tag
T. Hölgyek, Urak,
még csak barátkozom a témával, kérdezném: a GPS hiánya (az árkülönbségen kívül) inkább előny, vagy inkább hátrány? Rendben, hogy meg tudom nézni, merre mentem, meg automatikus felvétel indítás opció mozgásra (bár az lehet inkább a G-szenzor alapján történik?), ugyanakkor ha netán valami történik, a GPS-ből "kinézhető" saját sebességtúllépés nem hullik vissza az ember fejére? Vagy az Mo-on csak a hitelesített rendőrségi műszerekből származó adatok alapján "áll meg"? Szóval érdemes-e inkább GPS-es kamerát nézni?
-
Gépötty
senior tag
Pár Dollárért ne szivasd meg magad egy használhatatlan szarral. Szerintem.
G1WH $41,69
Most vettem egy ismerősnek, hibátlan ez is, mint a többi, ami előtte volt ugyanilyen. -
Moleman
addikt
Szerintem az USB elég masszív, jól megoldott csatlakozó, én hasznosabbnak tartom, ha modulárisan cserélhetőek az elemek (ha a táp füstöl el, ha a kábel törik meg).
(#3933) k2laci
Novatek chip van benne, kérdés, hogy melyik. Gyanús, hogy nem a 96650, ami a G1W-ben van, mert olcsóbb annál. Én nem kísérleteznék vele. -
Gépötty
senior tag
Megszívod vele.
Nincs ingyen ebéd.
Ott van a leírásban: AVI-ban rögzít. Ez mindjárt magában hordozza azt is, hogy nem lehet fullHD a felbontása, ha meg mégis 1080 jön le róla, az csak azért van, mert ugyan eredetileg csak maximum 720 volt, arról felnagyítja az elektronika.
Felejtős. -
k2laci
tag
Erről a kameráról mi a véleményetek ?
-
Moleman
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Feltételezem, hogy hűt, bár azt hiszem, az is ki van öntve műgyantával.
(#3929) KL48
Szerintem gyanúsan kicsi, és nagyon drága. Inkább vegyél helyette egy USB-s kockát és 3 m mini végű kábelt, olcsóbb és megbízhatóbb (pont ilyen kábelem van, tökéletes, kicsit vastagabb, mint a gyári adapteré, de még befért az A oszlop élvédője mögé). -
KL48
tag
Szabad venni ilyen táp kábelt converterrel? Ha nem (mert robbanós), milyet ajánlotok? Köszi!
-
Moleman
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Maga a cucc jó, csak én nem tudok még annyira jól forrasztani, hogy megbízható USB csatlakozót csináljak (bár mostanában jó, csak régebben 2 hónap alatt kétszer szakadt meg a felvétel). Én az ára miatt vettem, alig felébe került így is, külön vásárolt csatlakozóval, mint a készre szerelt műanyagházasok akkoriban, most viszont már nincs meg ez az árelőny. Tehát jónak jó, de a munkaigényessége miatt én nem vennék többet.
Ha jártas vagy a forrasztásban, akkor viszont megérheti, kétségkívül igényesebbnek tűnik, mint a műgyantával kiöntött műanyag kockák, a hűtésről nem is beszélve. -
Moleman
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
[1. fémházas, aljzat nélkül], 2.53 dollárért vettem fix áron, hozzá 2 db USB aljzat 1 dollár; [2. micro USB+USB], $3.75 licittel; [3. szimpla USB], 3.74 AUD fix áron, ezzel fogom kiváltani a fémházast.
Most a fémházas hajtja a kamerát, a micro USB-s tölti a telefont. 1.8-2.2 ampert vesz fel róla a telefon, tényleg tudhatja a 3 ampert.A saját USB aljzatommal az a bajom, hogy rövidre kellett zárni a 2 középső lábát, mert különben nem töltőnek, hanem számítógépnek érzékelte a kamera, viszont csak nagy pillanatpákám volt, azzal próbáltam szétmajszolni rajta némi ónt, attól tartok, hogy nem sikerült tökéletesen, és emiatt szakad meg néha a felvétel.
A tápoknak a biztosítéktáblából ezzel lehet kihozni a pozitívot: [oldhatatlan], [oldható]. Nekem oldhatók vannak, kb harmadennyiért vettem őket 1 éve, nem tudom mi történt, hogy így elszállt az ára, de nem feltétlen ajánlom, könnyen szétcsúszik.
Nálam mind olyan biztosítékra van dugva, ami ACC állásban kap áramot, így ha vasúti átjáróban vagy várakozáskor leállítom a motort, akkor is rögzít/tölt. -
Muszakishop
csendes tag
válasz
Muszakishop
üzenetére
Pl ez : [link]
-
Muszakishop
csendes tag
Mi a véleményetek az ALL-IN-ONE megoldásról, miszerint a kamera egy visszapillantó tükörbe van szerelve, esetleg még egy GPS navigátorral együtt ?
-
Gépötty
senior tag
Átlagos erősségű válogatás, de az utolsó videót akárhányszor nézed meg, mindig találsz olyan részleteket, amit addig nem vettél észre. Sírok

-
válasz
Kalandor
üzenetére
Szerintem ez ennyiért sok, dobozolni kellene pluszban. Korábban voltak belinkelve készre szerelt átalakítók, usb kivezetéssel (CPT - car power technology
néven futnak ebayen), olcsóbban.
Ez itt mondjuk éppen CHUANGRUIFA, de 99% alatti eladótól amúgy sem veszek semmit, csak a példa kedvéért.Magam ellen beszélek, mert jómagam ilyet szereztem be , valahogy korrektebbnek tűnt képről mint a puszta műanyagházas, de szerintem belül ugyanaz van...Valamint rendeltem egy állítható relémodult, ami gyújtás leállítás után még ~6s...4p ideig tápot tud adni a kamerának, de elkeverte a posta, így nincs tapasztalatom a fenti táppal sem...
@Moleman: Beváltak ezek az átalakítók?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Kalandor
üzenetére
Igazából ezzel nincs nagyobb biztonságod, hiszen az autó rendszeréhez vagy kötve. Maga a szivargyújtócsatlakozó teljesen biztonságos ebből a szempontból. Túláramvédelemre az általad linkelt megoldás sem jobb semmivel. Ellenben vagy állandóan a kocsidban kéne a kamerának lennie, ami nagyon veszélyes a szélvédő épségére, ha nem mindig garázsban tartod, vagy mindig csatlakoztatnod kell a csavaros módszerrel, ami rosszabb a szivargyújtós módszernél....
-
Muszakishop
csendes tag
Melyik most a legolcsóbb GPS-es HD-s kamera amit már "meg szabad venni" ?
(Vagyis a mini-ktől van olcsóbb ??) -
hzsolee
őstag
Az ajánlott eladótól ma megjött 2 db kártya. Pont 1 hét volt a rendeléstől számítva.
-
Moleman
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Az átmenetes, felül sötétszürke szűrő nekem bejött (bár jobb lenne ha dupla ilyen sötét lenne), éjszaka is jó lenne, mert csak felül sötétít, viszont a közvetlen fény (szembejövő autók lámpája) csúnya fénykarikákat hoz létre a videón, ezért éjszakára le szoktam venni. Ezért is nem vettem még egyet, a széleslátószög miatt már lehet, hogy látszana az optika-alagút, nem csak a tükröződése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Pavilion Gaming 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe új akku gar
- GIGABYTE RTX 5080 12GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Asus Rog Strix G513R // Ryzen 7 6800H // 16GB RAM // Samsung SSD 990 Pro 2TB + 512GB SSD // RTX 3060
- iking.hu Apple iPhone 15 128GB Blue használt, karcmentes 86% akku 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (ELKELTek)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

néven futnak ebayen), olcsóbban.
(Vagyis a mini-ktől van olcsóbb ??)
sambenez