- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Debilon
addikt
válasz
MaCS_70 #31595 üzenetére
a gyári
mint ahogy itt látod: [link]
kombi, a csomagtér felett van az antenna, gondolom a vezetékelése meg ahol a gyárban elvitték (nem tudom)kamera meg elől van, a tükör mellett a pöttyös részre ragasztva, a vezetékelése meg tetőkárpit alatt aztán, "A" oszlop és onnan a szivargyújtóig a kesztyűtartó alatt
-
Cunaja
addikt
válasz
MaCS_70 #24906 üzenetére
Maximálisan igazad van.
Bármilyen média módosítható, manipulálható.
Viszont, van ujjlenyomat szakértő, írásszakértő , illetve médiaszakértő is.
Egy médiáról ( fénykép, hangfelvétel, videó) megtudja állapítani, hogy módosítva lett-e.
Hiába tüntetjük el pl az összes bináris adatát, ami már ugye alapból gyanús, tudni fogják, hogy manipulálva volt és akkor kuka a bizonyító erő.
Egy fénykép, hanganyag és videó megváltoztatásakor is a binerális adatok változnak, amit a szakértő észrevesz. Nem beszélve az amatőr képi illetve egyébb feldolgozásról.
Egyszóval, ha valami nagyon komoly az ügy, akkor igenis igazságügyi szakértő is megvizsgálja a felvételt. Ha nem, akkor azért van bizonyító ereje, mert a vétkes fél, bevallja bűnösségét. Mondjuk erre is van ellenkező pl. a BPI autósok videóiban.
A GPS koordináta is ilyen. Van aki kéri, van aki nem. Viszont ha kérik és nincsen, vagy nem pontos, akkor semmit nem ér a felvétel.at11:
Két kiszemelt volt. Amit linkeltél Viofo és a MiVue™ 818 - Kamerák - Mio
Ugye a Mio nem dual, de kap egy MiVue™ A50 - Hátsó Kamera - Mio -t Azért ez győzött, hiába jobbak a videói a Viofonak, mert van átlag sebesség mérés is, illetve egyéb extrák.. Járok olyan úton, ahol jól jöhet. Fordítható a kamera és nem fix. Igaz nincs CPL szűrő, de majd fabrikálok elé egyet. Kit érdekel, hogy néz ki. Viofo előnye, hogy a hátsó kamera is levehető, illetve a nem sokkal szebb kép. A Mio előnye, hogy a kamera és az Android illetve a Windows alkalmazás is magyar. Amúgy a Mio mindennel együtt 119K. ( Kamera + hátsó + Samartbox + memkari). A 70mai nekem nem tetszik. Akárki akármit mond. Mondjuk az A800S abból is mindenestől 95.000 lenne. Csak magyar üzletekben vásárlok ilyen dolgokat. -
sambenez
Topikgazda
válasz
MaCS_70 #24602 üzenetére
De ha nektek van igazatok, és ez nagy számban fordul elő. Miért akkuval gyártják a legtöbb kamerát?
Nem vitatom, hogy ilyen van, és az én mintám kicsi 2 kamerával de én nem tapasztaltam egyikkel sem semmi problémát.
zött működőt is.
Egyébként gyártanak már litium akksiból -50 +130 fok között működőt is.
Nem gondolom hogy ördögtől való lenne ha ezekben a kamerákban kicsit jobb hőtűrésű akksik lennének. -
dethroner
veterán
válasz
MaCS_70 #24558 üzenetére
Olyan remek utak vannak, hogy az A800-ban lévő 128GB-os kártya fullra írta magát. Jó, én is trehány voltam, nem néztem rá időnként, de tény, 128GB méretű videót pakolgatott a védett mappába pár hét alatt. Ezt a mennyiséget hogy törlöm teló appal ebben a rohadt hidegben? Üljek a kocsiban egy egyesével törölgessem? Nem jobb ha kiveszem és a meleg lakásban törlöm pc-vel?
#24560sambenez Szerintem ugyanúgy rugós dologra gondolt a fórumtárs a kamera esetében is.
-
at11
aktív tag
válasz
MaCS_70 #24531 üzenetére
Na de miért lenne azonos a záridő, amikor itt gyakorlatilag nem fizikailag valósul meg, hanem elektronikusan? Igaza van a kollégának, nem is érzelmezhető itt a záridő kifejezés - de egyről beszélünk, mennyi ideig süti a fény a lapkát egy kiolvasás előtt.
Felteszem a teljes egy másodpercet süti a fény a lapkát FPS kifejezést használva, így az expozíció egy másodperc mindkét esetben, de a CMOS leolvasása, a kép "gyártása és feldolgozása" a 60fps esetében gyorsabb, mint 30fps esetében, másodpercenként 60-szor történik meg. Egyenletesen elosztva az egy másodpercen belül mindkét esetben.
-
-
Hauptmann
veterán
válasz
MaCS_70 #24494 üzenetére
Külföldi fúrumokbnan olvastam, hogy a GoProval voltak gondok a szélvédő mögött (azt nem tudom, melyik változatával). Nemrég valaki belinkelt ide egy videót, ahol össze lettek hasonlítva a videóminőségek, hát a GoPro-nak gyalázatos lett a minősége a rendes, dedikált fedélzeti kamerákhoz képest.
-
dethroner
veterán
válasz
MaCS_70 #21166 üzenetére
5 db fénykép szerepel a rendőrség oldalán az ominózus esetről. Annyit lehet látni hogy az autó távolodik, és az első 4 képen nincs semmi sebesség adat, csak a legutolsón szerepel hogy 73km/h. A saját felvételeim szerint legalább még 4 másodperc telt el, mire az autó elérte ezt a sebességet. Más kérdés, hogy még ez is valamivel a faluvége tábla előtt volt, tehát valós a gyorshajtás, de nem ott és nem abban a pillanatban amit a trafipax kamerája rögzít.
Hogy lehet kiszámolni a sebességet?
-
nünüke1975
aktív tag
válasz
MaCS_70 #20683 üzenetére
Igen csak az a durva ha az előtted lévő menetfénnyel közlekedik ilyen borult időben,mert az ugye hátul nem világít és úgy mész bele akkor is te vagy a hibás mert nem tartottad be a követési távolságot. Mert nem vágja a faszi hogy hátul is kell világítás. Az ilyeneket büntetném.
-
Cheesy
őstag
válasz
MaCS_70 #20669 üzenetére
Tudom, hogy féligmeddig offtopic, de talán mégse.
Mi történik abban az esetben, ha belefut az ember egy ilyen őrültbe, aki büntetőfékez előtte és mondjuk emiatt belehajt hátulról?
Tudtommal mindig a hátsó autó a hibás, mert nem tartotta be a követési távolságot. De ha kamerával felveszi, akkor a vétkes sofőr még mindig megúszhatja azzal, hogy az úton észrevett valami akadályt és vészfékeznie kellett? -
FireFox1996
őstag
-
válasz
MaCS_70 #20665 üzenetére
Köszi a kiegészítést. No és ha rendszám nélkül is egyértelműen beazonosítható? Itt egyenként ki kellett volna maszkolni a jól olvasható rendszámokat/arcokat, és a pótkocsi feliratát?
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
MaCS_70 #18731 üzenetére
És ezt a bejelentést hogyan tetted? Ugyanúgy buntetofekezes, vagy valami más miatt? Nekem teljesen mindegy, hogy be/feljelentés lesz, én nem akarok az üggyel foglalkozni utána, de az illető kapja meg méltó büntetését!
Autós off topicban érdeklődtem amúgy tegnap a mikéntjéről, és ott azt mondták, eredeti, nem szerkesztett adathordozón (ergo a kamera SD kártyáján) kell bevinni, vagy elküldeni, így nem tudja megtámadni az elkövető, hogy nem eredeti vagy ilyesmi....ügyfélkapus dolog egyszerű volna, csak hát a felvétel ~400MB. És 2 is van, mert az előző felvételen látszik mit művelt a pályán...jó sok szabálytalanság. -
törölt tag
válasz
MaCS_70 #18721 üzenetére
Na ezen agyaltam én is. Hogy ha középre teszem, a tükör környékére, ahová mások szokták, oda az ablaktörlő nem ér fel.
Így az anyósülés középtengelyére tettem, ahol a legmagasabbra ér az ablaktörlő. Vagy tehettem volna a saját fejem fölé, úgymond.
Saját fejem felett jobb a rálátás a szembejövőkre, viszont zavaró lehet. Az anyósülés felől pedig a járda felőli oldalra jobb a rálátás egy picivel. Ezen is gondolkoztam sokat, de aztán rájöttem, hogy kb 50cm-1m-ről beszélünk, és hagytam a fenébe ott, ahol van jelenleg is. Sok jelentőssége nincs. Legalábbis nekem ez jött ki a végére. -
tboldi
nagyúr
válasz
MaCS_70 #18613 üzenetére
Igen, ez valid, de a belső tükröt is figyelve azért valamelyest csökkenthető ennek az esélye.
(#18614) sambenez: Én a tükörből is látom a lökhárítót, igaz, egy 2006-os Honda Jazz-t hajtok, B szegmens, és nincs is nagy túlnyúlása (lásd #18608).
Az egyetlen ellenségem az esetleges figyelmetlenség, de mint írtam, ettől a kamera sem ment meg. -
wrrs
tag
válasz
MaCS_70 #18605 üzenetére
Autónál az alapfelszereltség része az a sok tükör... Ha ismered a látott kép szélső holtereit és ilyen segítség kell, akkor már az autót is érzed annyira, hogy berakd a seggét bárhova. Ha már ilyen, akkor rendszámtáblában lévő wifi-s kamera+okostelefon, vagy a klasszik radar, bár a fúrogatás...
Kár amúgy, hogy igenis létezik sok jó alternatíva, csak itthon nem kapható egyik sem. A FENSENS például kiváló cucc! -
tboldi
nagyúr
válasz
MaCS_70 #18605 üzenetére
Egy hátrafelé néző menetrögzítő kamera is bőven jobb tolatási segítségnek, mint a nagy büdös semmi.
Én tükörrel tanultam meg tolatni, ezért eddig akárhányszor próbáltam kamerával (Suzuki Vitara, S-Cross, Swift, Honda Civic), mindig elbaCtam, úgyhogy nekem a "nagy büdös semmi" a legjobb segítség.
De persze a tükör sem mindenható, ha a kedves user nem néz bele, ahogy én sem tettem tavaly októberben, aminek meg is lett az eredménye. De azt hiszem, a figyelmetlenségemen nem segített volna semmilyen radar vagy kamera.
Azóta már helyre lett hozva majdnem 100%-osan, és még egy gyári spoilert is kapott:
[kép1] -> [kép2] -> [kép3] -
Neck
veterán
válasz
MaCS_70 #18554 üzenetére
Nem értek egyet. Ha pl bírósági tárgyalás van, mondjuk egy halált okozó közúti balesetben, és azt kell bizonyítani, hogy nem én hajtottam "túl lassan" vagy "túl gyorsan" a kereszteződésbe, hanem a 170-el haladó majom jött túl gyorsan, akkor szerintem igenis van értelme!
-
ITI-san
tag
válasz
MaCS_70 #13984 üzenetére
Én a gyári ajánlást mondtam 64GB-t.
Az én kamerám az élő példa, kezeli a 64Gb-ot (gyári max-nak megjelölve), de előtte 128 volt benne, hasonló elgondolás végett, mint amit írsz, ami ment 1.5 hónapot majd errorral kiszállt a játékból és újra sem lehetett éleszteni., pedig mindent megpróbáltunk.......
Szóval ment vele, de gajra vágta.... -
bexinho23
őstag
válasz
MaCS_70 #13959 üzenetére
Azt gondoltam, hogy nem egy ismert, gyakori termék a menetrögzítők között. De köszönöm a tanácsot, közben rákerestem itt a topikban, elolvastam az eszmecseréket. Találtam is egy 30€ alatti összegű példányt.
Ha European direct mail-t választok szállításra, akkor ugye az vámmentességet jelent. Gondolom teljesen felesleges egy 30€ alatti terméknél ezt választanom. Jól gondolom? Elég csak a regisztrált szállítás? Paypal-lal úgy is biztosított a csomagom, ha nem érkezne meg.
-
majnkopf
tag
válasz
MaCS_70 #13873 üzenetére
Természetesen az
- akku idő
- fps
- éjjeli rögzítés nem feltétlenül "lényeges"akku idő azért lenne jó, mint ahogyan írtam is, nem kellene közben kábelezni. fps: ha a 30 is tökéletes folyamatosságot nyújt semmi bajom vele. éjjeli rögzítés: csak normális felvételt szeretnék, természetesen nem egy éjjel látó kamera a cél, hogy a távolban is kiszúrjam a nyulat
lehet félrevezető voltam a kritériumaimmal.Bár összességében lehetséges, hogy egy HD akciókamerával jobban járnék amit lehet tappanccsal is rögzíteni
-
majnkopf
tag
válasz
MaCS_70 #13871 üzenetére
Elnézést ha sok baromságot írtam, akkor ezek szerint 10-20 ezres ársávban nem létezik normális minőséggel rögzítő kamera (ami éjjel is jó "képet" rögzít) aminek pl. beépített aksija van amit feltöltök USB-n és menet közben már nem kell azzal foglalkoznom, hogy éppen rá legyen dugva a szivargyújtóra?
-
espista
senior tag
válasz
MaCS_70 #13543 üzenetére
Sajnos sok eladó él ezzel a "csellel", hogy berak valami filléres kiegészítőt a termékhez. Így amikor kiírja a kereséshez az árakat, nála lesz egy olcsó is. Aztán amikor kiválasztod, látod, hogy csak a kamerához, telefonhoz, stb választható kis bizbasz olcsó csak, a konkrét termék már drágább.
-
bul07
nagyúr
válasz
MaCS_70 #13356 üzenetére
Hogy érted a kísérletezést?
Valaki beül melléd és magtarja míg kintről megnézed vagy mentek egy 100m majd visszanézed telefononAmúgy én egy gagyi EAGET T1 TF 32GB-os kártyával használom[link]
3db-ot vettem valami 11.5$-értKérdés
70mai milyen szöveget tud bemondani?
Rendesen zölden pislákol tehát vesz fel és mégis mond valamit, de olyan halkan meg hirtelen hogy nem tudom hogy mi lehet
Manual se segített [link]
Leírná nekem valaki hogy miket mondhat? -
twi452
senior tag
válasz
MaCS_70 #13165 üzenetére
Ebbe én is belefutottam a 70mai-al és egy tourannal.. szépen őrültem, hogy milyen patentül felraktam középre a tükör mögé..a kábelt is végig elrejtettem aztán másnap jött az eső és rögtön ó bazz..pont odáig nem ér el az ablaktörlő
Fóliával együtt leszedtem és odébb raktam. Lett egy két légbuborék alatta mert így kicsit körülményesebb felrakni de az utóbbi 3 hétben nem esett le úgyhogy már nem parázok -
-
flymi
addikt
válasz
MaCS_70 #12952 üzenetére
Értem. Ma is tanultam valamit.
Érdekes, mert egy bolt honlapján azt írja "Micro SD/SDHC adattároló támogatással."Tegnap kicsit visszaolvastam azokra a hsz-re amikben az Overmax 6.1-ről írtak és volt azért pozitív és negatív véleményezés is vegyesen az utóbbi évekből. Szóval kicsit elbizonytalanodtam, ezért is kezdtem el kutakodni kicsit más gyártóknál is, mo-i bolti garival max 30k-ig. Így került képbe a márkásabbnak mondható Navitel.
-
Kukkéro
tag
válasz
MaCS_70 #12870 üzenetére
Köszönöm a gyors választ !
Ami még szempont lehet, hogy bírja a napot mivel nyitott parkolóban van/lesz az autó. Xiaomi-k akkumulátorosak, ha jól tudom a Viofo kondenzátoros ez is a előny a A119-nek igaz?
Szerencsére a hely nem gond, mert hatalmas szélvédője van a ZafirámnakViofo-t hátra is lehet valahogy rögzíteni vagy oda inkább a másik 2 közül valamelyik?
-
válasz
MaCS_70 #12797 üzenetére
Namost ezek a 10-20 ezres kamerák szerinted a "nem gagyi" kategóriából érkeznek? Nem egy fórumtársnak az első szélvédőn, csak a hőváltozástól, az utazás okozta rezgéstől elállítódott a fókusza.
Ugyanakkor biztosan van ellenpélda is rá. Ha már fizikai igénybevétel, akkor hátra valami akció kamerát tennék, ami eleve arra van felkészítve, hogy üssék vágják.sambenez
Azért nem praktikus a dual kivitel, mivel a hátsó kamerával szinte semmilyen kapcsolatod nincs, így ha bármi okból nem indul el, problémát jelez, nem fogod (időben)észrevenni. Induláskor az elsőre csak odapillantasz, hogy van kép világít a felvétel jelző és kész is. A hátsó kamerát nem biztos hogy ellenőrizni tudod a tükörből. -
BBéci
legenda
válasz
MaCS_70 #12795 üzenetére
Ha szigorúan a fizikai meghatározásokat vesszük figyelembe, akkor igen.
Viszont én tapasztalatokra vagyok kíváncsi, olyanokéra, akik legalább egy évig használtak kombira vagy ötajtósra szerelt hátsó kamerát. Napi 6-8 lecsukással számolva. A gyáriak nyilván bírják, pedig azok a rendszám fölé, vagy az emblémába (Mercedes, Skoda, VW, stb.) vannak építve. -
-
válasz
MaCS_70 #12783 üzenetére
Na, sikerült úrrá lennem a helyzeten.
Hátha hasznos:
A probléma onnan eredt, hogy a PC-ben formázott kártyát nem fogadta el a 70mai, de nem is jelzett hibát. Azt, hogy kínaiul mit csiripelt, nem tudom, de három gombnyomásra, illetve az appból szépen vilogott és úgy tett, mintha rendben megformázta volna a kártyát.
Aztán nem történt semmi, PC-be bedugva pontosan az a .bin-fájl volt rajta, mint formázás előtt, a kamera tehát nem nyúlt hozzá.
A kártyát ellenőrizve viszont hibákat talált a kártyaellenőrző program.A megoldás az lett, hogy az egész partíciót töröltem a kártyáról, így már szépen megformázta a kamera, és a PC-ben mehetett rá a FW .bin.
Bedugtam, tápot adtam neki, villogott egy sor, kihúztam, vártam, visszadugtam -- és egyből ment is angolul, még csak hibajelzést sem adott.
MaCS
-
sambenez
Topikgazda
válasz
MaCS_70 #12779 üzenetére
Most kipróbáltam, nem volt 1 perc a villogás, és készen is volt.
SD kártyát a kamerával formáztad?
Az itt linkelt SD_CarDV.bin-t raktad rá?Más:
Találtam egy módszert ha valaki nem akarja hallgatni a kamera szövegelését. De ettől teljesen néma lesz.
Csatlakozni kell a kamera wifijére és chrome-ba beírni:
http://192.72.1.1/cgi-bin/Config.cgi?action=set&property=Camera.Menu.ApkGetVol&value=VOL0Ezután teljesen elnémul a kamera.
-
ITI-san
tag
válasz
MaCS_70 #12717 üzenetére
Ezt értem ez rendben is van. Kérdés, hogy ilyen vészhelyzeti felvétel tárolásra van e egyáltalán szükség. Ha történik valami, gondolom megállsz, tovább rögtön nem mész és ellenőrzöd hogy mi látszik a videón. Tehát ha már foglalkozol vele nem mindegy hogy zárolta e a felvételt?......
Csak gondolkodom rajta. -
Landsmann
addikt
válasz
MaCS_70 #12633 üzenetére
A jótállási, szavatossági szabályok változása a 2014-es PTK változás bejelentése után 60 nappal léptek életbe. Hogy ez miért van így, nem tudom. Tehát nem április 15, hanem május 15-én változott. Áprilisra emlékeztem. Akkor ezek szerint nem bő 1 hónap, hanem csupán nagyjából 10 nap telt el a hatálybalépés és a boltunkban tartott fogyasztóvédelmi ellenőrzés között, aminek tárgya a jótállás, szavatosság ellenőrzése volt. Bizony jelentős változások voltak a korábbiakhoz képest. Egyrészt a résztvevőket nevesíti, amire azért volt szükség, mert a nem lakossági felhasználók kiestek a jótállásal ellátottak köréből. Kivéve, ha ipari célra szánt készüléket vásárol. Egy példával illusztrálom. XY egyéni vállalkozó, aki mondjuk riasztók felszerelésével, telepítésével foglalkozik, ha megvásárol (számlára) egy barkács célú fúrógépet, akkor neki nem jár jótállás, mert nem fogyasztónak minősül, mivel foglalkozáskörében használná a készüléket. (ha ipari célú a fúrógép, akkor jár a jótállás) Az 1 év jótállás + 1 év szavatosság itt is tettenérhető, de nem olyan részletesen taglalja mint ahogy leírtam:
"A jótállás időtartama
A jótállási idő a tényleges teljesítéssel kezdődik, tartamát az ún. kötelező jótállás esetében az azt rendelő jogszabály, míg szerződéses jótállásnál a felek megállapodása határozza meg.A kötelező jótállás időtartama 1 év, amelynek kezdő időpontja a termék fogyasztónak történő átadása, vagy ha az eszközt üzembe kell helyezni és azt a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, akkor az üzembe helyezés napja. Tehát fontos kihangsúlyozni, hogy a jótállási idő nem feltétlenül a vásárlás napján kezdődik.
Mindezek alapján a jótállás időtartama független a szavatossági jogok érvényesíthetőségére irányadó határidőktől, és azokhoz képest akár rövidebb, de hosszabb is lehet.
Látni kell azonban, hogy a gyakorlatban a teljesítéstől (vásárlástól) számítottan „párhuzamosan” telik a szavatossági és jótállási határidő, azok sokszor átfedésben vannak. Amennyiben például a fogyasztó bútort vásárol 10.000 Ft feletti értékben, arra a vonatkozó rendelet alapján egy év kötelező jótállás jár, függetlenül attól, hogy ugyanerre a bútordarabra a forgalmazó 5 év „garanciát” (szerződésben vállalt jótállást) biztosít, és a Ptk. alapján pedig – fogyasztói szerződés esetén - két év jogvesztő határidőn belül érvényesíthetőek a szavatossági jogok."
Az utolsó bekezdéseben van róla szó. A 2014-ben tartott fogyasztóvédelmi ellenőrzés során is elmondta az ellenőr hogy a garancia, jótállás kötelező időtartama 1 év, +1 év szavatosság. A +1 évre ugyanaz a szabályok vonatkoznak mint a szavatosság utolsó 18 hónapjára. Tehát a hibát a vásárlónak kell bizonyítania. Amely termékre a gyártó, forgalmazó 2 vagy 3 évet vállal, ott már nincs a +1 év szavatosság. Cifrázza a dolgot, hogy olyan készülékek esetében, ahol az üzembehelyezéssel kezdődik a jótállás, a szavatossági rész akkor is a vásárlástól számított 2x365. napon jár le. Tehát ebben az esetben nem a jótállás lejártától indul a 12 hónap. Extrém esetben akár el is veszhet, például ha a 400. napon helyezik üzembe a készüléket. Az 1 év garancia onnan indul, de mire az kifut, a vásárlástól számított 2 év letelt, így a szavatossági része elveszett. Itt fent írja is, hogy a gyakorlatban a a vásárlástól számítva párhuzamosan halad a jótállási és a szavatossági idő, de eltérhetnek egymástól. (igen, akkor, ha az üzembehelyezéssel indul a jótállás, nem pedig a vásárlás dátumától)
Egyébként az idézet innen származik: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/157
Abban igazad van, hogy nem pontosan fogalmaztam, mert tényleg nem 1+1 év a garancia. Ez azt szokta takarni, hogy 1 év teljes körű, a másodikban pedig a javítást kell fizetni, az alaktrészeket nem. (nem tudom ilyen van-e még, korábban volt) Pontosítva tehát kötelező 1 év garancia és +1 év szavatosság vonatkozik a jótállásra kötelezett termékekre.
Visszatérve az elejére, a nevesítésnél is van egy kis bukfenc. Az eladót nem kereskedő vagy eladó névvel nevezik meg, hanem mint vállalkozás. A fogyasztó a vevő, ha magánszemély. Később már a foglalkozáskörében a vásárolt terméket felhasználót is nemes egyszerűséggel vállalkozásnak aposztrofálják.
Az a baj, hogy ezeket a jogi megfogalmazásokat szándékosan úgy fogalmazzák meg, hogy azt egy egyszerű halandó fel sem fogja. Ezt beismerte a 4 évvel ezelőtt ellenőrzést tartó egyik ellenőr is. (ok a büntetésre) Ahogy én leírtam és elmagyaráztam, így sohasem fogod megtalálni egyik jogszabályban sem. Nekem is neki kellett esni egy pár alkalommal mire felfogtam miről is van szó. És akkor még nem kevertem a dologbaba a termék és kellékszavatosságot. Ezt hagyjuk is. Több nagyker is jogban jártas szakemberekkel közérthető nyelvre lefordítva elmaygarázták e-mailben a változásokat. Én úgy gondolom, hogy jól értelmezem, mert a 4 évvel és a 2 héttel ezelőtti fogyasztóvédelmi ellenőrzés során sem volt kifogásuk a jótállással, szavatossággal kapcsolatban elmondottaimmal kapcsolatban. Sőt, míg írták a jegyzőkönyvet, akkor vette egy néni egy rádiót és elmondtam nekia szabályokat. MIkor a néni elment, a nő jót nevetett, hogy a néni nem beépített vásárló volt.Még annyit fűzött hozzá, jó, hogy ezt is hallották, így nem is kell kérdezniük semmit.
Még egy dolog, hogy miből is kell nekünk, eladóknak megérteni a dolgokat:
'Fontos, hogy az új PTK. kifejezetten kizárja az elévülés újbóli nyugvását az egyéves és három hónapos „végső határidő” alatt, azaz abban az esetben nem nyugodhat az elévülés, ha a korábbi nyugvás miatt az elévülési időből már kevesebb, mint egy év, illetve három hónap van hátra („nyugvás nyugvása kizárt”).'
Na, ez egy kacifántos mondat. Kérdeztem is az ellenőrt 4 évvel ezelőtt, hogy árulja már el, hoyg ez a mondat mit jelent. A válasz igen meglepő volt: Megmondom őszintén, az irodában ezen mi is tanakodttunk, de nem jutottunk egységes véleményre."
Tehát azok sem értik sokszor a dolgot, akikre az ellenőrzés van bízva. Akkor egy egyszerű halandó egy ilyen halandzsát hogy értsen meg?Azt ígérte, utánanéz és visszahív. Úgy látszik 4 év alatt sem sikerült neki utána néznie.
-
válasz
MaCS_70 #12599 üzenetére
A buhera pedig szerintem a következő módon valósítható meg legegyszerűbben:
Végy egy, a célnak megfelelő háromfüles GoPro-kompatibilis elemet (például, de ezekkel Dunát lehet rekeszteni, minden létező variáció összehozható), és a középső fület foman reszelve vékonyítsd el egy kicsit. Ezzel a 70mai két füle már feszülés nélkül ráhúzható, a két oldal meg sima csavaralátétekkel kihézagolható. Esetleg csillagalátét is használható az elfordulás kiküszöbölésére.
MaCS
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L570 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest