- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- OLED monitor topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
janaman01
addikt
igen azzal csináltam meg én is magamnak..akinek ez már szimpatikusabb az felrakhatja magának a következőképp: letöltöd az update csomagot , kicsomagolod a zipet és az update mappát felrakod megformázott sd kártyára. ügyelj arra hogy a kamera fel legyen töltve és ki legyen kapcsolva . a frissités a következőképp zajlik, legalábbis én igy csinálom....kamera full kikapcs , sd be majd jobb szélső gomb nyomvatart közben a nagy hosszú bekapcsoló gombot megnyomod még meg nem jelenik a frissitési üzenet a képernyőn ..ekkor a bekpcs gomot már elengedhetet...utána ha eltünik az üzenet bekapcsolhatod, nyomsz egy gyári resetet a menüben és kb ennyi..ez már automatikusan generál srt ben gps, sebesség adatokat az adott videóhoz , gpx, klm fájlokat amit a , az sdn lévő config.sh ban meg ki be tudod kapcsolni hogy épp neked mire van szükséged..illetve ssh n tudod fabrikálni magadnak ha valami hang stb nem tetszik és meg akarod változtatni...( kizárólag 70mai pro!!) A 70 mai alkalmazásban meg ki tudod esetleg kapcsolni a logót, de én a paramdef fájlban is off ra raktam. nekem a wdr túlságosan levette a fényerőt éjszaka igy kikapcsoltam
a frissitést itt éred el -
Upo
addikt
válasz
janaman01 #16733 üzenetére
Paramdef editorral (illetve új nevén midrivetools-al) lehet állítani a gyári feliratozás méretét, pozícióját, színét is többek között. Olyant írnak, hogy ha a szín piros komponense <64 akkor a dátum/idő nem jelenik meg, és figyelni kell mert RGB555-be konvertáláskor a színkomponens értékek változhatnak.
Sőt ebben az új verzióban media_app szerkesztő is van, a 70mai logókat lehet vele szerkeszteni. A rendszámot szokták berakni helyette, és a paramdef-el annak is lehet állítani a helyzetét.
Az 1.0.7 mod verzióval meg egész jól belehúztak, ssh és feliratok/gpx/kml mellett már usb storage is került vele, gépre dugva látja a kártyát meghajtóként, config.sh-ból lehet állítgatni ahogy a régebbin.
Illetve autorun funkció is került bele, az sd gyökerében levő autorun_*.sh fájlokat lefuttatja bekapcsoláskor.
Aztán lehet élő streamet nézni a kameráról a
rtsp://192.168.0.1:554/livestream/12
címről, pl. VLC-vel vagy más stream programmal.
Úgyhogy érdemes nézegetni a 4pda-s fejleményeket, mindig van újdonság.Ja, a wdr kapcsolóról az 1.0.8 firmware-ben a link: [link]
-
Ateess
tag
Ebben esetleg tudtok segíteni, jövő héten szeretném megrendelni valamelyiket.
Szóval melyik a jobb választás a Xiaomi 70mai Dash Cam Pro, vagy a TrueCam M5 Wifi?
Az akkumulátortól nem féltek, hogy meleg időben hogyan fog viselkedni, nehogy kigyulladjon az autó?Köszi a segítséget!
-
bul07
nagyúr
Akinek fix tápja van de csak egy ággal mint nekem, olcsó elosztót ne vegyen
Rendelhetek két ágas fix tápot
-
válasz
alexw801 #16734 üzenetére
64 GB-nál ELVBEN nincs váltás, az SDXC 2 TB-ig tart. A 64 GB-ot jellemzően azért írják be felső határnak, mert azzal tesztelték, tehát hacsak nincs valami disznóság a dologban, akkor mennie kell 2 TB-ig akármekkora SDXC kártyával.
Biztos persze csak a próba lehet.
MaCS
-
janaman01
addikt
-
Gyulu25
tag
válasz
Gyulu25 #16729 üzenetére
Ez a Viofo V119 V2 UK raktárból megér kb 22.000-et szállítással? Tréfa erre nem megy, ugye?
Vagy van jobb ajánlat? V2 ajánlott kamera amúgy? Köszi a válaszokat -
Ateess
tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik kamerát ajánlanátok nagyjából 50 eFt összeghatárig?
Visszaolvastam a fórumot pár száz hozzászólásig, nem is tudtam, hogy a 70mai Dash Cam Pro ilyen jó.
Eddig a TrueCam M5 és H5-el szemeztem, előbbibe elviekben március környékén érkezik a GPS modul, másodikhoz már kapható.
Az lenne a kérdésem, hogy ezek közül melyik lenne a legjobb választás, illetve van-e másik alternatíva, amit ajánlani tudnátok?Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Agostino
addikt
ah, értem, túlgondoltam. ha áll az autó ki lesz húzva, induláskor bedugni stb ez egyelőre nem gond. ez a fix táp kiegészítés viszont valóban hasznos, majd egy következő lépés ez lesz.
-
Gyulu25
tag
Sziasztok! Viofo A119-t (nem tudom melyik van még, S/V2 vagy már csak V3) vagy A129-t (nem a Pro-t) EU raktárból megbízható eladótól látott valaki olcsón? Köszi előre is (esetleg ha valami kupon is lenne hozzá...
)
-
bul07
nagyúr
válasz
Agostino #16726 üzenetére
Két lehetőség van
Gyújtásra kap a szivargyújtó feszültséget és ekkor kapcsol be a kamerát, majd gyújtás le kamera kikapcsol
Gyújtás ráadása nélkül is feszültség alatt van a szivargyújtó, ekkor folyamatosan megy a kamera amíg bírja a kocsi akkumulátora, sose kapcsolt ki a kameraNem igazán egészséges egy folyamatos fogyasztó, főleg nem télen
Így ha folyamatosan feszültség alatt van akkor állandóan ki be kell dugdosniNekem is folyamatosan feszültség alatt van ezért is kötöttem egy fix tápot be ami már csak gyújtásra kap feszültséget, itt láthatod hogy hogy csináltam
-
Agostino
addikt
-
bul07
nagyúr
válasz
Agostino #16724 üzenetére
Navitel R600 nincs GPS ha jól látom
Én nem használnék powerban-ot, macerás az egész
Ki be dugdosni majd hordani tölteni a powerbank-otSzivargyújtós töltés simán jó, bár azt nézd meg hogy nem e folyamatosan feszültség alatt van a szivargyújtó mert akkor azt is ki be kell dugdosni
Nekem is ilyen, és míg nem jött meg a fix táp addig dugdostam, hát a végére már nehezemre eset ki be dugdosni
-
Agostino
addikt
szia, köszönöm szépen! az r600-at nézegettem én is, mellette még az a5s volt a truecamtől. de ennek az r1000-nek nagyon jó a képe.
egyébként is mo-n venném, hiszen ajándék lesz, garigondok esetén mégiscsak más ilyenkor a helyzet.
az egyébként működőképes koncepció, hogy nem akarom szétkábelezni az autót, akkor külső powerbankról kap áramot a motyó?
-
bul07
nagyúr
válasz
Agostino #16722 üzenetére
Persze mert elavult a lista
Tényleg ha van valakinek van kedve szerkeszthetné, ha mást nem is az elavult részeket mondjuk az ajánlott kamerák részt ki lehetne venni
Karácsonyra már csak itthoni kínálat jöhet szóba, még ha lenne EU-s raktáron bárhol még az is késhet annyit hogy nem ér ide karácsonyra
Én itthonról a NAVITEL R1000 nézegetem nagyon , 2év garral 28e környékén van
Dashcam teszt: Citroen C3, Navitel MR250, R1000, R600
GPS Dashcam Test: Navitel R1000 Review and side by side with 70Mai Pro
-
Agostino
addikt
sziasztok
néztem a nyitóhszt hogy mit érdemes venni, de sajnos amelyek ott vannak már nem kaphatóak, én legalábbis nem találtam a felsoroltak közül egyet sem. karácsonyra szeretnék venni ajándékba olyan autós kamerát ami true full hd-t tud és gps is van benne, a keret maximum 30k lenne és itthon venném meg.
-
B_Tibi
csendes tag
válasz
janaman01 #16715 üzenetére
Szia! Na ezt szerettem volna én is elérni de nekem nem sikerült... esetleg egy részletesebb leírást lehetne kérni a firmware cserékről és arról hol lehet beszerezni őket? vagy az egészről ahogy csináltad és amit csináltál?? mert nekem csak a telefonon letöltött videókon és a kütyün látszanak a GPS koordináták. 1.07 angol van rajta most.
-
janaman01
addikt
válasz
alexw801 #16719 üzenetére
Igen elég szépen alakulgatnak a finomhangolások is mondjuk ezt a gyártónak kellene csinálnia...de hál istennek vannak elhivatott emberkék főleg az oroszoknál..akik lelkesen csinalják tesztelgetik..pár hónap és meglesz a vegleges verzió is ami kimaxolja ezt a 70mai pro-t 😉
-
Beni2360
félisten
Beszélgettünk a napokban, hogy a videón nem látszik ha lementem a számítógépre a GPS pozició meg a Km sebesség. Na amit ma itthon a szobában csináltam felvételt azt lementettem a mobilra onnan felküldtem a MEGA-ba és letöltöttem a laptopomra. És látszanak a dátumok a koordináták meg a 0 Km sebesség a videón a jobb felső sarokban. Na most akkor hogyan is van ez?
-
S0m30n3
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit közelebb kerültem a döntéshez.
-
janaman01
addikt
érdekes hogy a 70mai pro ban a wdr funkciót csak a kinai firmwaréban lehet bekapcsolni..ezt ma le is teszteltem, illetve a tyúklábak közt is a wdr en belül lehet még változtatni közelire vagy távolira...mindegy ha a kinai t felrakod csinálsz egy fr t majd beállitod a wdr funkciót, és visszarakod az angol 1.07 et majd mondjuk egy v5 multit akkor ez a végeredmény .
mellesleg a kreált klm gpx srt fájlok is megvannak illetve ssh n te is tudod szerkesztgetni ha akarod...egész jól kiforrta magát ez a 70mai pro -
Varshi
aktív tag
válasz
S0m30n3 #16693 üzenetére
Xiaomi Yi dash cammel szemeztem (15k ft) a 165 fokos látószög miatt, de ehhez kellene venni még egy tapadókorongos tartót is, ami ha jól látom 3500-ért már kapható.
3500?? Töredékéért vettem ebayről. Sőt, 2 különbözőt, hátha az egyik szarabb, vagyishogy jobb
, vagy hátha eltűnik valamelyik szállítás közben. Megjött mindkettő, az egyiknek jobb a rögzítője, az ment fel. A másikat odaadom, ha kell.
-
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Romano #16699 üzenetére
Hát mivel fél 10h kaptam meg és itt a szobába próbálom beüzemelni hála a jó istennek nem akar egy kamion se becsapódni.
A kocsiba szerelés még odébb van.
dugynok - Tudtam, hogy keverni fogom.
Moleman - Most csak ez van itthon 64 GB-s de van Samu EVO 32 GB-s is facéran.
Na egy ki kiegészítő az eladó oldaláról a leírásból.
70mai Dash Cam-nek csak TF kártyával kell rendelkeznie, amely képes tárolni a videót. Az eredeti Sandisk Class 10 TF kártya az egyetlen engedélyezett márka a 70mai-tól. Az eladó csak az eredeti Sandisk Class 10 TF kártyát fogja ajánlani a vásárláshoz. Általában a legtöbb vásárló a normál használathoz szeretné megvásárolni a 32 GB-os TF kártyát. -
tomazin
veterán
válasz
S0m30n3 #16693 üzenetére
tapadókorongos tartót kb 1-2$ból tudsz hozzá rendelni, ha kibírod, hogy január végén fog kb megjönni.
tartó vásárlásnál figyelj arra, hogy tartópöcök legyen rajta (nekem sikerült olyan venni amin nincs)De itt egy videó róla, összehasonlítva.
(bár azt berakhatta volna, hogy melyik felvétel milyen, mert sima yi esetén a 1080@30fps az ajánlott, a videón szerintem 60fps van, azért is zajosodik annyira)ott van a leírásban mind 30fps
Illetve én nem értek egyet MaCS kollégával a látószög témakörben, szerintem jobb ha jobban lát oldalra. -
Moleman
addikt
válasz
AndrewBlase #16704 üzenetére
Volt tömeges elhalálozás is, és a garanciális feltételeknek is része, hogy a menetrögzítőben való használat érvényteleníti a garanciát. Más kérdés, hogy utóbbit hogyan ellenőrzik.
Én Transcendet szoktam használni legtöbbször, high endurance-ért nem fizetek kétszer annyit, inkább veszek gyakrabban kártyát, ha elromlana.
-
bul07
nagyúr
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
Moleman #16700 üzenetére
"A Sandisk Ultrával csak óvatosan, köztudottan nem bírják a menetrögzítős használatot."
Ez mitől köztudott? Volt tömeges "elhalálozás"? (Azt leszámítva, hogy a menetrögzítőbe a High Endurance való?)
Csak azért kérdem, mert nekem az egyik kamerában az van évek óta, és köszöni, (még) jól van. -
sambenez
Topikgazda
válasz
HornedReaper #16701 üzenetére
Azért nekem vígan elvan benne a samsung evo nagyjából 2 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Óvodások homokozója
- Jövedelem
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- Asus TUF Gaming A15 (Ryzen7 7435HS + RTX 4060 8GB) gaming latop eladó (bontatlan+garancia)
- Palit Infinity RTX 5070 12GB GDDR7
- MacBook Air 13 M3 Retina Midnight - 16GB/256GB eladó (bontatlan+garancia)
- Switch OLED - 2027-ig garis - makulátlan, tokkal és minden tartozékával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged