Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #17779 üzenetére
Nem teszi rá a videóra, hanem mellétesz egy felirat fájlt. Bizonyos lejátszók azt automatikusan megjelenítik.
De ha balesetnél a rendőr lemásolja az adott video fájlt, akkor nem lesz rajta semmi, mert külön fájlokba van a felirat.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
törölt tag
válasz alexw801 #17724 üzenetére
70mai Cam Pro + GPS modul, ez van nekem is elöl a tükör mögött.
Reggel 8-kor leparkolok vele az utcán,este 8-kor indulok haza. Ez idő közben,pl ha valaki elöl nekem tolat,vagy nekem jön akkor elindul a felvétel magától? Mit kell beállítani? Hány perces felvételt készít?
Köszi -
Csápájev
őstag
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #17564 üzenetére
Az a táp amit írtál, csak akkor ad áramot a kamerának ha a gyújtás rá van adva (Illetve attól függ, hova van bekötve). Levett gyújtásnál, azaz parkoló módban nem ad tápot rá, akkor a kamera a beépített akkuról megy, a kapacitás miatt nem sok ideig.
Ha állandóra van bekötve, akkor meg nem tudja hogy mikor állt meg az autó és mikor kell a parkoló mód. A dokumentáció szerint ilyenkor a GPS alapján próbálja kitalálni a parkolást, és úgy kapcsol át parkoló módba. Ez az átkapcsolás minimum 20 perc (a régebbi szoftverekkel ennyi, az újabbakban mintha lenne a beállítások között valami állítás, de ott is 20 perc a minimum, és csak növelni lehet).
A 3 vezetékes táp (amit linkeltem) ennél többet tud. Egyrészt állandóan tápot ad a kamerának, ha áll az autó, ha nem. Másrészt a harmadik vezeték segítségével azonnal tudatja a kamerával hogy megálltunk az autóval, azaz a gyújtás le lett véve, de ettől függetlenül még mindig az autóról megy a tápellátás. Így a kamera állandóan kap tápot, de leálláskor azonnal átvált park üzemmódba. A rezgés figyelés és esemény esetén videó rögzítés ekkor is ugyanúgy működik, csak nem korlátozza a kamera beépített mini akkuja, hanem addig megy amíg az autó akku bírja (van a tápban lemerülés védelem).
Nálam is így működik, így használom. Most vettem észre, hogy az 1.0.8-ból is megcsinálták az ssh-gpx-stb. verziót, le is fogom majd frissíteni.
Aztán van ugyanez a kamera hardver, csak kínai szoftverrel. A kínai szoftver más, benne vannak pl. a kínai fix trafipaxok, és jelezni is tud az állampolgárnak ha közelít hozzá. Valamint a parkoló mód is más, a kínai az nem figyel rezgést. Az leállításkor átvált egy timelapse módba, és folyamatosan rögzít amíg a kamera akku bírja. Valamint még egy dologban máshogy működik, kiderült ugyanis, hogy a kínai szoftver nem rögzíti a gps koordinátákat és sebességet egyáltalán.
Az oroszok (Nutsey) csináltak a kínai szoftverre egy modot, a menükben a kínai írást angolra cserélték, a hangutasítás nyelvét és a beszéd fájlokat is kínairól angolra cserélték. Így van egy angolul működő kamera szoftver ami timelapse videót rögzít parkoló módban, de rezgést nem tud figyelni. Egyébként a 3 vezetékes táppal ez is szépen átvált, leálláskor kezdi a timelapse videót. De érdekes a rendszer. Valakinek meghúzták az autóját, és írta, hogy mivel nincs rezgés érzékelés, ezért nincs is megjelölve hogy mikor történt az esemény, azaz lehet nekiülni és végignézni a timelapse videókat.
A másik dolog, hogy a gpx/srt/kml átalakító nem működik a kínai szoftveren. Az angolon a gps infókat (sebesség, koordináták) belekódolja a videó fájlokba, amit ki lehet szedni gpx/srt/kml fájlokba. Ezt a kínai nem csinálja, tehát a kínai szoftverrel rögzített videóba ezt nem teszi bele, ezért nem is lehet kiszedni belőle.
Én is ki akartam próbálni ezt a modolt kínai szoftvert, de ezek után az infók után ki se fogom próbálni. [link]
De a 3 vezetékes táp bármilyen szoftverrel megy, és parkoláskor átveszi a terhet a belső kis akkuról, független hogy a timelapse vagy a rezgés érzékelős szoftver van rajta.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #17528 üzenetére
Ehhez még hozzátenném, hogy megint találtam eredeti gyári 3 vezetékes 70mai tápot amit szállítanak magyarországra. A piros és fekete vezeték a szokásos funkció, a fehér meg megy a gyújtásra. Így a parkolás mód is az autó akkuról tápol, nem korlátozza az időt a kis belső akku. Az enyém már amúgy sincs a topon, az indiegogo kampány első szállítmányából van, majdnem másfél éves. Nekem már sokszor brekegett néhány óra állás után amikor beszálláskor magamra csuktam az ajtót és park videót akart volna rögzíteni, hogy rakjam töltőre a kamerát. Pár hete vettem erőt magamon és beszereltem végre az említett adaptert (hónapok óta a fiókban volt), azóta tökéletesen teszi a dolgát és nem merül le figyelés közben.
Lehet hogy ki is próbálom az angolosított kínai szoftvert amiben figyelés helyett timelapse videó van, annak így már van értelme, a kamera saját akkujáról nem sokat bírna.
Ja, az adapter: [link]Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #17521 üzenetére
Ráadásul az utastéri biztosíték táblán a számozottak közötti, áthúzottan jelölt helyek is működnek, én azokból mértem magamnak állandó és ACC kapcsolt tápot, úgyhogy van bőven tartalék a rendszerben.
A Pro-n meg 30 másodpercre raktam a kijelző kikapcsolást (nincs rövidebb), aztán ennyi.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
tobias40
veterán
válasz alexw801 #17532 üzenetére
Összegezni nem tudom hogy lehet-e,de megnézni a Dashcam viewer-el lehet hogy merre jártál,akár a térképen is mutatja...
Mostanában nem teszteltem rajta semmit,majd ha a sajátomba is bekerül lehet többet foglalkozok vele.De lehet ránézek majd a kártyámra hogy mit lehet még belőle összegezni-infókat kinyerni..
17534:
Én ezt a munkát szakemberre fogom bízni...[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
-
jolti05
őstag
-
cscope
csendes tag
válasz alexw801 #17445 üzenetére
Engem is szórakoztat. Épp most néztem [link] és olvastam a hozzászólásokat. Eldöntöttem, hogy csak dual kamerát veszek. Melyiket lenne érdemes venni amelyik jó felvételt készít. Szerintem fontos, hogy GPS coordinátákat és sebességet is rögzítsen. Megszoktam a DailyRoads Voyager-al, hogy mindez rendelkezésre áll. Volt olyan esetem ahol feltételeztem, hogy belefutottam a trafiba. Utólag visszanézve nyugodtam meg.
-
Doky1988
senior tag
válasz alexw801 #17410 üzenetére
Összefoglaló:
Kicsit utánna néztem dolgoknak, felhoztam a kamerát, kipróbáltam ezt-azt..
- SSH: Tehát akkor ez gyakorlatban annyit jelent, hogy igazából rátudsz csatlakozni mondjuk laptopról a kamerára, és puttyval betudsz sshzni rá, aminek pl számomra sok értelme nincs.
- GPS: Mivel nincs GPS modulom, így ez meginn kicsit fölösleges számomra, hogy kiírja a sebességet meg a pozíciót.
- USB: Ez gyakorlatilag annyi, hogy rádugom a kamerát PC-re, és létrehoz egy USB meghajtót, és tudok matatni a kamerán, igazából annyira ez sem fontos- Autorun: Az mit takar? Hogy automatikusan indítja az usb meghajtót, amint bekapcsolom a kamerát?
Tehát gyakorlatilag ez egy full gyári szoftver, csak van benne egy ssh lehetőség, illetve GPS, valamint USB meghajtó, tehát nem kell kivennem a kártyát a kamerából, hanem tudok rá kábellel másolni, illetve lemásolni róla. Ez mondjuk nem hülyeség, de ha valamit menteni kell telefonra szoktam, aztán onnan gépre.Tehát igazából 1.0.7na gyárija is mehet rá, mert igazából semmit se tartalmaz számomra olyan plusszt, ami fontos lehet.
Más: Néztem Nutsey FW-jét, Multipatch V5-öt, videót róla YouTubeon, hát nekem kicsit sötétebbnek tűnik, legalábbis nappal. Van benne HDR funkció is, ami lesötétíti az eget, vagy másképpen fogalmazva fényességet csökkenti, illetve a tárgyakat kiemeli egy nagyon minimális szinten. Videón nem láttam róla akkora különbséget.
MultiPatch V4 videó: [link]
MultiPatch v5 videó: [link]
Nutsey féle Firmware "HDR ON és OFF" összehasonlítás: [link] vagy [link]Éjszakai verziója meg túl sötétnek tünt, és kevésbé látszanak tisztán dolgok.
Tehát összegezve: Amit te használsz szoftvert az egy stock fw némi bővítéssel.Ha lenne GPS modulom, amit igazából nem tartottam olyan rettenetes fontosnak akkor jó volna valóban az a szoftver, sőt úgy fogalmaznék, hogy talán a legjobb, és legnormálisabb. Ez a MultiPatches történet, amit Nutsey csinál, szerintem csak ront a felvétel minőségén
Bocsi ha kicsit hosszúra sikerült, de most volt időm összeszedni a gondolataimat PC előtt, telefonról nem szeretek pötyörészniDokY | www.zsolti.hu
-
-
Doky1988
senior tag
válasz alexw801 #17423 üzenetére
Akkor áruld el légyszi nekem azt, hogy van 2 firmware fenn 4pda -n!
OTA_34_FULL_70mai_d05_v1.0.7na_20191113_1535_full_ssh_gps_usb_autorun.7z
és
MIXED_1.0.7v5_by_Nutsey_and_SSH+GPS+USB_scripts_by_Shkiper-vr6.zip
Ezek között mi a jóég a különbség?
Illetve melyik az újabb?DokY | www.zsolti.hu
-
Plero
aktív tag
-
Plero
aktív tag
válasz alexw801 #17371 üzenetére
Nekem is az a problémám, hogy a könyvtárakban csak mp4 fájlok vannak. normal_s könyvtárban ugyan azok vannak mint a normal könyvtárban csak rosszabb minőségben és kisebb méretben. ADAS-t konfigurálja. Ja és állandóan megy a kamera kijelzője. Az eredetivel kikapcsolt a kijelző egy idő után.
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
Plero
aktív tag
válasz alexw801 #17343 üzenetére
Felraktam az 1.0.7 Date 2019.11.09 firmware-t az 1.0.4na Date:2018.10.12 helyett.
Az uj firmware nem kezeli a 2GB-s kártyát vagyis szól, hogy cseréljem 8GB-sre vagy nagyobbra. A régi nem írt semmit.Autóban tesztelés később!
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
dewil666
őstag
-
vrsptr
aktív tag
válasz alexw801 #17043 üzenetére
Most mondtál 2 másikat ami olcsóbb, de szarabb/drágább és nem sokkal jobb. Én direkt olyat akartam aminek nincs kijelzője mivel tükör mögé van felrakva és amúgy se nézegetném, ha meg igen akkor arra ott az okostelefon vagy laptop. GPS/sebesség adatokra szintén nincs szükségem.
Én még mindig a 70mai mini-t ajánlom, szerintem a legjobb választás az. És én ~14.000 Ft-ért vettem.
[ Szerkesztve ]
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
-
Doky1988
senior tag
válasz alexw801 #17043 üzenetére
Nekem 70mai Proval ilyen bajom volt, 1.0.4na -t visszatettem, azota jo.Volt aki azt mondta kartya hiba, de ezzel a szoftverrel meg megy.. 1.0.7na volt rajta, gyari.Tehat nem kartya hiba...
A kartya Kingston 64gb U1 Class10
Illetve amit tapasztaltam, hogy 1.0.7-nel mar ajto csukasra is utkozest eszlel a g szenzor.
Tele van buggal a kamera szoftvere.
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
alexw801
senior tag
válasz alexw801 #16985 üzenetére
A keletkezett video fájlok 4-es csomagokban (GPX, KML, MP4, SRT) vannak, mindet ki kell másolni és a VLC Player legújabb verziója (tobias40 szerint is) lejátszások során mutatja a koordinátákat és sebességet. Ha csak a legnagyobb méretű MP4 fájlt másoljuk ki, akkor nem lesznek adatok kijelezve.
Xiaomi Mi A3; Xiaomi POCO X3, 70mai Cam PRO; 70mai Cam 1S; FIMI PALM camera, EKEN H8 Pro; Amazfit Bip; Likebook Ares note, Xiaomi Mi Pad 4 Plus, Mi Band 7 Pro
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #16957 üzenetére
Én is be vagyok. Azt nem mondom hogy tudok oroszul, de a suliból még maradt annyi, hogy kb. fogalmam van róla hogy mit írnak. Nagy néha azért egy google vagy yandex fordító bejátszik, és még azt is észreveszem amikor a google félrefordít (mert rohadt ügyes vagyok ).
Lányom épp nyelvvizsgára készül, az is dobott az én emlékeim visszatérésén is. Ők nagyon ügyesek, versenyeken is jól szerepelnek, tavaly nyáron nyertek 2 hetes jutalom üdülést, 1 nap Москва, 2 hét Чёрное море.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #16946 üzenetére
Igen, a fólia nem tapad a pöttyös részre. Én balra mellé tettem a fóliával.
A szűrőt meg nem lehet felbővíteni belülről ha csak olyan kicsi a különbség? Néztem ezt a B1W kamerát, az is egy vízszintes henger, még az is lehet hogy jól állna a szűrő.
Vagy előre nem lehet kioperálni valahogy az üveget? mert akkor be lehet forgatni ha nem jó.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
lehella
senior tag
válasz alexw801 #16949 üzenetére
Még egy kérés, tudsz segíteni abban, hogy érem el a firmwareket? Akármelyiket válaszoltottam ki a frisebbek közül, egyik sem volt elérhető az oldalon. Írta ezt más is, illetve megoldásként hogy másik böngészőt próbáljunk, de nekem nem érhetőek el. Ezt válaszottam legfrisebb angolt: [link]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #16944 üzenetére
Az a két "mixed" jelölésű, kínai alapú firmware amit linkeltél, pedig csak arra képes. Nincs rezgés érzékelős park mód benne.
Ha esetleg a rezgős kell, az az eredeti angol romban, meg annak a modjában van benne, ott meg timelapse nincs. Erre gondolok: [link][ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #16931 üzenetére
Ránéztem az áramkörre, nagyon egyszerű a gyújtás jelzés, ügyes forrasztós ember fillérekből összerakja. Ha van rá igény, tudok felrakni kapcsolási rajzot.
Az alkatrészlista impozáns, mindenből 1 db kell:
5A biztosíték (32 Ft), schottky dióda (48 Ft), 330nF kondi (15 Ft), 78L05 stab. IC (20 Ft), 100nF kondi (10 Ft), 43k ellenállás (4 Ft).
Az árakat a Hestore keresőben néztem, ha jól számolom akkor összesen 129 Ft.
A mikro usb vég 4-es (ID) lábára megy a jel, gyújtáson 5V megy rá, gyújtás nélkül az ellenálláson keresztül kap testet, gyakorlatilag egy OTG állapotba kerül a micro usb dugó.
A nehézség még annyi, hogy a sima micro usb kábelekben nincs bekötve a 4-es láb a micro usb végén. De pl. szerelhető microusb dugóval és 3 eres kábellel megoldható a bekötés, vagy esetleg más 3 eres parkoló módos hardwire adaptert is át lehet alakítani, ha amúgy nem működik, és a 4-es lábon jelzi a gyújtás levételt.
Közben azért csak lerajzoltam az áramkört:Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
válasz alexw801 #16931 üzenetére
Azt nem is vettem észre. A rendelési előzményeimből vettem a linket.
Én is sokat kerestem annak idején, de ezen kívül csak belpiacos kínai helyeket találtam.
Mintha itt valaki linkelt volna régebben egy más típust amivel állítólag működik, de nem emlékszem pontosan.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest