Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clay
senior tag
Akkor az lehet a megoldás, hogy össze kell hasonlítani a hozzá való HWkit-tel, hogy melyik USB lábon jelzi a gyújtást. Mert a normál táp részének viszont szabvány bekötésűnek kell lennie. A kapcsolási mód szinte biztos, hogy ugyanez, mert azt így kell megcsinálni.
A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
GoNoSz_KiFli
csendes tag
-
Taci
addikt
Na úgy látszik, ez volt a megoldás (a downgrade). Megtettem egy pár órás utat, és megvan minden felvétel, jól működik végre a timelapse, vesz a parkoló mód, amikor mozgatom a kocsit stb.
(És a kamera formázza FAT32-re, mint kiderült, hiszen én exFAT-ként raktam be, de formázást kért, és ez lett belőle.)Nagyon szépen köszönöm még egyszer a segítséget!
(És persze a többieknek is a segítő szándékot! ) -
Rick4
félisten
itt napokon át úgy hagyva tud meríteni.
Volt, mikor a G1W-met bekapcsolva felejtettem, ott kapcsolósra volt megcsinálva pont a parkolás közbeni felvételek miatt, és akkor 7-8 napig is ment a kamera, míg újra beültem a koocsiba. Azonnal indult a gép, csak mikor nyúltam a kapcsolóhoz, akkor láttam, hogy jajj, ez már be van kapcsolva.
Szóval meríteni merítheti, de olyan minimális a fogyasztás, hogy bármelyik kamera több napig mehet egy normális állapotú akksival.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
cikasz
őstag
Nálam azt jelentené, hogy mondjuk 2-3 hetente elmegyünk egy nagyobb bevásárló parkba (ami Vecsést vagy Soroksárt jelent) és ott bekapcsolnám, hogy ha valami barom meghúzza vagy nekimegy akkor legyen róla felvételem.
Otthon garázsban tartom így ott abszolúte nem kell az a feature.
Tulajdonképp itthon semmilyen parkoló módra nincs szükség így arra lennék kíváncsi, ha kilövöm menüből ezt a módot akkor kikapcsol-e teljesen a kamera úgyis ha a HW kit mellette van!?
Az előző autóban egy 70mai 1S volt és az ki is kapcsolt ugye ha kivettem a kulcsot.https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
_NCT
addikt
Nem sajnos, 11.8V dióda után és úgy is lekapcsolt.Dióda előtt 12.2-3V között mértem. Gyújtáson és menet közben működött rendesen.
Használtam így egy hétig, azt hittem az akku gyenge, de töltés után is ez volt. Végül beletörődtem, amúgy is most már Viofo-ra gyűjtök[ Szerkesztve ]
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Már egy Schottky diódát betettem a pozitív ágra (1N5418), ezzel szépen ejti a feszültséget (0.3-0.4 körül multiméterrel mérve dióda előtt és után, bár ezt random mértem,nem tudom hogy a kamera épp vett-e valamit, lehet terhelés sem volt rajta. Táblázat alapján valahol 0.6-0.7V a nyitófeszültsége 0.1A-nél). Így a 11.4V helyett a lekapcsolási feszültség valahol 11.9-12.1V között lesz.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Na, tegnap lemértük mindkét hw kit-et, hogy mikor, hol mit "ad".
Maradt az értetlenség, a 70mai és a viofo is +5V-t a kamera irányába a "piros" lábon, akkor is, ha nincs gyújtás. De a sárgán is, mindkettő +5V-t, ha gyújtás van.Ennek ellenére, a Viofo-s kábellal meg van hülyülve a kamera/nem megy. Ahogy átkötöm a 70mai-ra, fasza minden. Szóval laikusként azt feltételezem, hogy nem csak a feszültséggel játszanak, hanem egyéb jelet is küldenek, de ehhez már tényleg hülye vagyok.
Szóval ha megjött a dióda, akkor megberhelem azzal a 70mai-t és visszakötöm azzal.
A fentiek fényében, lesz egy eladó Viofo HK3 hw kit-em, ha valakit érdekel, baráti áron.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Kezdem feladni, ötletem nincs, hogy merre menjek tovább...
Van hogy bekapcsolva marad a kamera, van, hogy pár mp után sötétül el. Meg van, hogy már úgy indul el, hogy azt írja, hogy nem érzékeli a tápkábelt.Bocs, itt nem dobtam be a képet:
Gondolom szűrő hiánya nem okozhat ilyen issue-t.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Te is a viofo-s kábelt mókoltad meg? Simán, as-is csak átraktad rá színhelyesen a micro USB-s csatit? Az ACC-ot amúgy hogy kéne kimérni? Mert lehet nem is x V-ot kéne rajta keresni...
A szűrőt én leszedtem, ez okozhat esetleg gondot?"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
BBéci
legenda
10 hónapja használom a 70 mai-t, remekül teszi a dolgát, semmiféle támogatásnak, szoftverfejlesztésnek nem érzem szükségét. Így jó, ahogy van. Két évet vártam a vásárlással, a korábbiakkal szemben mindig volt valami kifogásom. Ez kiforrott, remek darab.
Pont azt ítélem, el, amikor kiadnak valami terméket, aztán toldozgatják, foltozgatják, hátha egyszer normális készülék lesz belőle. Nem vagyok hajlandó a béta-teszter szerepre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
at11
aktív tag
Ezek a tükörbe épített kamerák pl. mint ez akkor nagyon hasznosak, ja hátra nincs kilátás, pl. dobozos autó, hátsó ablak nélkül, vagy hasonló. Kiteheted az első kamera képét a tükörre, a hátsó kamera képét, akkor gyakorlatilag tolatókamera, és ki is kapcsolhatod a képet, akkor hagyományos visszapillantó tükör.
-
BBéci
legenda
Félreérthetően fogalmaztam, leírom másképp.
Annyira erős fénnyel világított a tükör, hogy azt 4-5 méterről is észleltem és megállapítottam, hogy 60-80 centiről retina kiégető.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pancsermeste
őstag
Visszapillantós tolató-menetrögzítős kameránál is be lehet állítani, hogy csak tolatókameraként üzemeljen, vagy menet közben is mutassa a képet. Akit zavar, bármikor kikapcsolhatja manuálisan, akár hangvezérléssel, vagy esetleg beállított idő után automatikusan is kikapcsol. Gondolom léteznek fényszenzoros típusok, de manuálisan is csak egy mozdulat levenni a fényerőt a kívánt szintre.
BBéci: Nem vagyunk egyformák. Engem egyáltalán nem zavar az állandó bekapcsolt kijelző, de megértem azt is, hogy vannak akiket minimális fény is zavar. Azt viszont már nehezebben tudom elképzelni, hogy pl. egy új ledes féklámpa felvillanásai mellett (ami néha tényleg kiégeti a retinát) a kijelző fénye legyen zavaró.
-= Pancsermeste® =-
-
BBéci
legenda
Múltkor este dugóban araszolt előttem egy olyan belső visszapillantós autó, eszméletlen zavarónak éreztem még 4-5 méterről is a folyamatos fényét.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TheProb
veterán
Ez nem a timeline. Arra gondolok, hogy az m500-nál egy idősávot tekergetve tudod letölteni a videókat. Ha jól értelmezem, akkor megadhatsz több perces blokkot és akkor úgy szedi le a videókat. Nem kell egyesével belenézegetni az 1-3 perces blokkokba és egyesével töltikézni.
u.i.: Erre gondolok. Kép alapján lehet ezzel sem lehet 3percnél nagyobb etapot egyben lehúzni. De biztos könnyebb így megtalálni a keresett időablakot, mint egyesével belenézegetni a videókba.:
#26101at11: Pedig pont az iOS-es verziót köpködik az értékeléseknél és valami 2,3-as overallja van AppStore-on.
[ Szerkesztve ]
-
at11
aktív tag
A bekötő szettes kameráknál, ahol külön doboza van a direkt kábelen a feszültségvédelemnek, ott a bekötő szett diktálja, hogy megy vagy parkol az autó, attól függően, hogy a bekötő kábel kap-e gyújtást, vagy csak fix 12V-ot. Utóbbi esetben parkol a kocsi. A Blackvue-nál pl. a kamerába van integrálva az akkuvédelem, így használható két eres és három eres kábellel is a parkoló mód, ha két eressel van bekötve, akkor a kamera 5 perc mozdulatlanság (G szenzorok) után parkoló módba vált.
-
steve_p
csendes tag
-
dethroner
veterán
Persze, ez így igaz. De akkor is ott a DE miért? Mi a franc lehet az ok? Próbáltam egy csomó szoftverrel pc-ről lejátszani a 30 képkockát, rángat. Tegnap kipróbáltam amlogic procis kodival, ott is ugyanaz. Vagy kevés a kamera hardver, vagy a kártya, vagy a franc tudja
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Az utolsó mondatod valószínűleg technikailag helyes, de jelen esetben, vagyis a 70mai kamerák esetében az a helyzet, hogy ennek a menüpontnak a beállításától függ a rögzített képkockák száma.
50Hz->25 fps
55Hz->28fps
60Hz->30fps
Tehát ha a szerint állítom be a felvételt, hogy idehaza kültéri lámpák miatt 50Hz a javasolt, akkor nem tudom kihasználni a kamera által kínált 30képkocka/s reklámozott értéket. Tudom hogy az emberi szem 24 fps-től nagyjából folyamatosnak látja a mozgást, de a több képkocka akkor is folyamatosabb mozgást eredményez. Nemhiába vadásszuk az erősebb vga-kat és nem véletlenül drágábbak azok a kamerák, amik 60fps-t tudnak.
És be lehetne állítani idehaza is a 60Hz->30fps értéket, leszarva a kültéri lámpákat, de valami rejtélyes ok miatt a nem 50Hz-n rögzített felvételekben pici rángások, röcögések láthatók. Ebből indult ki a kérdésem, hogy ez vajon miért lehet?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
yodamester10
őstag
Nálam távol áll a hátsó kamera beszerelése.legyen kicsi szinte észrevehetetlen,ne világítson az arcomba elinduláskor sem.Golf GTE-m van és itt ha csak ki állok az udvarból le kell vennem gyújtásról mert ajtónyitásra leállítja a "motort" míg becsukom a kaput visszaszállok és indítok és kezdődik előröl.És nem bontom meg az autót sehol vagy megy szivargyújtóról vagy sehogy Most egy mai 70 lite-om van csak kezdem unni amiket leírtam és reménykedek,hogy az M500-on kikapcsolható az indítás hang.
[ Szerkesztve ]
-
bald.raven
kezdő
Örülök, hogy ennyire értesz hozzá, és láttatlanban megmondod, hogy nálam mi a hiba. De én magam szeretem eldönteni, hogy miként járok el. A garanciának igenis nagyon sok köze van a bekötéshez, mert ha nem szakszerviz végzi el, utána bármilyen elektronikai hibát ráhúzhatnak a nem szakszerű bekötésre, és ugrott a garancia. Elhiszem, hogy szerinted nem, de én inkább hiszek annak a kereskedőnek, akitől az autót vettem. Köszönöm, hogy fáradoztál a poszt megírásával, de a többiektől több segítséget kaptam.
-
bul07
nagyúr
Aki régóta mobilozik annak tuti van a fiók mélyén egy régi telefonra vett védő fólia, még az üvegfóliák előtti időkből
Nekem csomó Samsung S2 való van
Nagyobb gond a kétoldalas ragasztó ami magára a tartóra kell, na az nekem sincs
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
BBéci
legenda
-
Dr.NX
addikt
Mire nem elég a Samsung PRO Endurance microSDXC 128GB 30 MB/sec sebessége (ami egyébként megfelel az U3 specifikációnak)?
Kb. 500 MB egy 180 másodperces fájl, tehát 500/180= durván 3 MB/sec-et kell tudnia, ami egybevág azzal, hogy 24-25 Mbit/s a bitrátája az A800S-nek. Ha még hozzáveszünk még egy FHD videót meg overheadet, mittudoménmit, akkor sincs a közelében sem.Elfogadom a sütiket.
-
ITI-san
tag
A Time laps mód megoldódott. Valóban a 1.0.15 firmware kellett hozzá.
1.0.10 nem készített videót.
Idő közben kipróbáltam véletlenül a hardware kit működését is. Pontosan leállítás után, nem akart time laps módot indítani hanem egyből kikapcsolt a kamera. Nem tudtam mi van, mígnem az autó jelezte hogy alacsony az akku töltöttsége. Szóval az is működik. Igaz, az autó már épp nem volt indítható. Majdnem elkapta de már kevés volt.A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
ITI-san
tag
Koszi Csubi, és neked is Upo. Én sem vagyok nézegetős típus, gyakorlatilag úgy tettem fel a kamerát hogy alig látom. De mivel még új volt és állítgattam, úgy maradt és így vettem észre.
A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"
-
BBéci
legenda
-
at11
aktív tag
Aham, értem, bár a nagyobb gyártók ezeket a káryákat ajánlják autós kamerákhoz, ha nem a sajátjukat használod. De ha neked jó a tapasztalatod, akkor biztos jó az is.
Oroszoknál szerintem sok a hamis márkás kártya. (Ahogy az Aliexpressen is, és sok orosz is rendel onnan, ahogy a magyarok is.) Általában egy év után szoktak lerobbanni ezek (egy téli és egy nyári szezon,), de nem minden kamera jelzi, hogy gáz van a kártyával., azoknál akkor derül ki, mikor baleset után vissza akarják nézni a felvételt.
-
_NCT
addikt
Nekem timelapse van beállítva parkoló módban, de érdekesen működik.Elvileg leállítás/gyújtás elvétel után még 20 percig kellene működnie és rögzítenie (így állítottam be), ez kb 10-ből egyszer volt így (miközben kiírja, hogy timelapse módba kapcsol és látom a kamerán, hogy rögzít. Nem tudom mi alapján, de furcsán érzékel. Amúgy tök jó lenne a folyamatos timelapse mode parkolásnál, merrt mire a kamera bekapcsol surveillance módban, 6x elmegy az elkövető.
[ Szerkesztve ]
-
simonjoe
őstag
..oké, de akkor vagy time-lapse, vagy a beállított idejű felvételek? Ha nincs beállítva a time-lapse akkor az általam beállított 3 perces blokkok kerülnek rögzítésre. Ha viszont a time-lapse ON, akkor csak az kerül rögzítésre. Én így értelmezem, de javítsatok ki, ha nem így van.
Joe
-
atee_83
csendes tag
Egy darabig működött aztán eldobta. A következő indulásnál már nem találta meg (úgy hogy az autóval ugyanabból a pozícióból indultam el mint ahol megálltam). Kipróbáltam most kollégám kocsijában kb ugyanabban a pozícióban mint ahol az enyémben van és 2-3 perc alatt megtalálta a jelet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem nem volt vele szerencsém: én is alkohollal töröltem át a szélvédőt, mégis az első kátyúnál az ölembe esett (volna) a kamera, ha a mazzag nem tartja lógva fent. Második kísérletre simán felragasztottam a saját ragacsával az üvegre, le sem lehetne venni.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Van akciókamerám vagy 5 éve (Sony AS-20). Azonkívül hogy kipróbáltam (motorozáshoz vettem), ment is vissza a fiókba, azóta csak pár havonta az akksiját feltölteni veszem elő. Egyszerűen a képminősége miatt teljesen alkalmatlan útifilm készítéséhez. Fosch, na! Az A500S képminőségével viszont teljesen elégedett vagyok.
Szerk: de nem ez a gondom, hanem hogy a 70mai saját telefonos alkalmazása nem hajlandó az elvárásoknak megfelelően működni.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Watt25
veterán
Bocsi, persze nem neked szántam a kérdést, félrenyomtam. Írtam nekik egyébként, ezt válaszolták:
We suggest you choose the GMT +2 for DST time.
The summer time is very complicated for different countries and areas, we didn't implement this in the camera.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Watt25
veterán
-
VaZso
senior tag
"Az A800-addal persze hogy semmi gond, az még elég új. Az enyém meg a 70mai pro-ból az elsők között van, alacsony sorszámú indiegogo kampányos, az első kiszállításból megkaptam. Mikor az indiegogon csipogtak hogy az övék mikor lesz kiküldve, akkor én már használtam az enyémet. Majd 2 év múlva lehet hogy az A800-al is lesz gond."
Én szedtem szét A800-at a bekapcsológomb beragadása miatt (hidegben), kicsit reszeltem a házon lévő külső műanyag "gombból" (~0.2 mm-t).
Hátul, a címke alatt van két csavar, ezen felül elölről, a kijelző felől körmök tartják.Belül egy 14500-as Li-Ion akkumulátor van benne, ilyet lehet kapni, ill. Philips elektromos borotvában konkrétan cseréltem is már ugyanilyet.
Ha csak ez lesz a gondja, a cserét meg lehet oldani, csak kell valaki, aki szétszedi és kicseréli...
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
Nem nézegetem állandóan a kameraképet, csak egyszerűen érdekelt, hogy mit tud mutatni az applikáció ilyen esetben. Valóban pont elég akkor visszanézni a dolgokat, ha probléma akad.
#21373 sasquach: Nekem sajna csak a sima pro áll rendelkezésre.
#21380 tboldi: Nem valamelyik hátsó lámpára kötésre gondoltam, hanem amit #21382 Upo is írt, valami fix áramforrásra (ha van). Persze, ha nincs, akkor előlről kell valamit hátravarázsolni, ahogy egyébként Te is megoldottad.
#21390 Brekecs: Igen, valami ilyesmit képzeltem, de mint fentebb is írtam, valójában annyira nem lényeges.
-
-
bul07
nagyúr
Vagy én még erre a fóliára is gondoltam hogy kiválthatja
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest