Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
JockeyEwing #15279 üzenetére
Nekem akku csere előtt (éppen 13 éves volt már a gyári Bosch akku), az 1.9 PDTDI Skoda Superb még simán indult ilyen feszültség mellett.
-
ovoid
tag
Köszi Neked is a tippet!
Igazad van, de valszeg eladósorba kerül az egyik autó nemsokára....
Üdv. -
holderes
tag
válasz
PeterPH #15277 üzenetére
Valszeg nincs ilyen kombód,..
Van a problémakörnek pár beírása,ahol egy idő után a support elhalkul...valszeg van oka. -
ovoid
tag
Tudja e valaki, hogy hol lehet venni a 70min felfogatásához szükséges elektrosztatikus tappancsot, és a kis műanyag tartót?
Néha a 2. autónkba is áttenném a kamerát...
Használt is lehetne...
Üdv! -
CHIPman
nagyúr
válasz
zolikaDB #15285 üzenetére
70mainál egyértelműen jobb a 70mai pro. A G70-nél is jobb a 70mai pro, azt hiszem jobb a szenzor és a látószög is. Nem biztos hogy ezek, de nem véletlenül nem egy ligában versenyeznek, tehát ezek közül is a 70mai pro. A Viofo A119 2v vagy A119S v2 van még a keret tetején, ezek a 70mai pro-val egy szinten vannak kb, felhasználófüggő, hogy kinek melyik a jobb.
-
-Bandi-
tag
Hmmm most kaptam egy sms t dpd tol, hogy nemzetkozi csomag kerult feladasra a szamomra, 2-5 napon belul kiszallitjak.
Ezek szerint eddig vagy fel se adtak, vagy visszament? Erdekes... -
nyikszi
őstag
válasz
JockeyEwing #15284 üzenetére
Akkor szerintem autós topikban érdeklődd meg. Én biztos nem fogom így használni soha. (Na jó, mostanában biztosan nem.)
-
k2laci
tag
válasz
JockeyEwing #15281 üzenetére
Köszi !
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Minél jobb ár/érték arányú kamerát keresek.
Reggelente 5-kor indulok, olyankor elég sötét van még, ha ez fontos tény.
3 kamerát néztem, a Xiaomi 70mai, 70mai pro és az Alfawise G70. Ez utóbbihoz vennem kellene egy mini USB kábelt, mert ha jól tudom, a sajátja egyben van a szivargyújtós töltővel, és az nekem nem jó, mert egy Roidmi 3-as van a kocsiban állandóra, és azt mindig használom.
A 3 kamerából melyik a leginkább ajánlott? Melyik az a Pro érv, ami miatt az adott darab viszi a prímet?
Én egyszer akarom berakni a kocsiba, bele egy 64GB-os kártya, némi hangolás és többet nem nyúlnék hozzá, ha nem muszáj.
Illetve létezik ebben az árkategóriában még ajánlott darab (10-18e HUF között)?
Köszönöm! -
nyikszi
őstag
válasz
De mitől merülne le? Olyan helyre kösd, ami a gyújtás elvételnél nem ad áramot. Vagy parkoló módban akarod használni?
-
JockeyEwing
aktív tag
-
k2laci
tag
válasz
Linket tudsz adni ?
-
JockeyEwing
aktív tag
Megérkezett a banggood eu raktárból a hardwire kit, a holland posta hozta. Viofo A119-hez vettem, 1.5A, elvileg jó hozzá.
Ahogy látom, ez 11.6v-ig meríti az autó akkumulátort, utána kikapcsol, nehogy lemerítse. Van valakinek gyakorlati tapasztalata, hogyha 11.6v-ig merül egy akku, azzal el lehet még indítani a kocsit?
-
skopy
tag
Sziasztok
A Viofo 129, és a 119 között vacilálok, a 129 valóban annyival jobb is ? -
-Bandi-
tag
válasz
nyikszi #15271 üzenetére
No mindegy, most megint jön egy ünnep, nem tudok bemenni se postára már. Majd csütörtökön rákérdek hogy ez most akkor hogy is van, mivel ma se jött meg.
Amúgy kis faluba( bár városnak hívják ) kértem szüleimhez, ahova a postás beteszi a kapun belülre és senki se viszi el, meg ilyenek, szóval ez nem lenne talán opció, hogy bent hagyják. Hacsak nem direkt úgy adták fel, de csak lenne értesítő róla.(#15275) holderes
Előző autómnál szépen össze tudtam párosítani a kamerával, autóban is meg itthon is. Mondjuk itt csak úgy, hogy ha nem gépre dugtam rá, mert akkor az adatokat akarta párosítani és az alkalmazás nem ment, sima töltőre dugva kapcsoltam be és úgy volt jó. -
holderes
tag
Viofo A129 kinek,hogy sikerült az alkalmazásával összehozni? Pixel 1 hotspotjával nem jön össze,csak otthoni wifivel
-
Chrys_
addikt
válasz
Arolotifar #15272 üzenetére
Ilyen értesítős dolgot nálunk is játszott az egyik társaság futára(i), be is panaszoltam a cégnél. Azóta minden csomagot át tudok venni, ha otthon vagyok
-
-
-Bandi-
tag
Sziasztok!
Erről a Banggood oldalról mennyi ideig érdemes várni a csomagra? Rendeltem egy Viofo A129et direkt EU( vagy UK, vagy Francia... ) raktárból 15 ikén, hogy hamar ideérjen, úgy volt 28ig meg kéne jönnie, de még ma se nagyon csengetett a postás, nyomon meg nem nagyon tudom követni ezzel a 14 vagy 16 számból álló kóddal. Érdemes pár napot még várni, vagy valamilyen formában már érdeklődjek náluk, nem tudom ennél a boltnál mi a módi, itt még nem rendeltem sose.
-
fess
őstag
Sziasztok
Egy xiaomi 70mai-t kicsit ferdén raktam fel.
Milyen módszerrel lehet a kamerát vagy a fóliát leszedni? -
sambenez
Topikgazda
válasz
Muszakishop #15259 üzenetére
Azt akarod felvenni ahogy tolatsz? Mert a tolatókamera előremenetben alapesetben nem működik.
-
Muszakishop
csendes tag
Vettem egy autót amibe az előző tulaj tolatókamerát szerelt be, ami sima videojelként jön előre egy kijelzôbe. Lehet itt megoldani valahogy a rögzítést ?
-
_ak_
addikt
Köszönöm a válaszokat. Az autó talán júniban lesz, addig próbálok érdeklődni, hogy milyenre is lesz szükségem.
-
Moleman
addikt
válasz
CHIPman #15254 üzenetére
Viszont nem biztos, hogy pont olyan kell, az új kocsimban mini biztosítékok vannak, de a small verzióval sikerült megoldani a kivezetést, a mini nem fért oda.
Lábak tekintetében az a kettő kompatibilis, van, ahol biztosítékból is a nagyobbat használtam, az volt kéznél.
-
tomazin
veterán
ha szakival akarod berakatni (gondolom itt autószerelőről van szó), akkor neki is el kell menni és venni egy lengőbiztosítékot vagy egy olyat amit linkeltek a srácok (annak nem tudom mi a magyar neve)
-
bul07
nagyúr
Jobb biztosra menni és biztosítékra kötni(három vezetékes kit-nél 2db ilyen kell)
Tehát ha biztosíték táblába lesz kötve akkor igen kell
Az hogy akihez viszed van e neki nagy kérdés, meg hogy hogy fogja bekötniHa nagy városba vagy akkor helyi üzletben is meg lehet venni 1-2e Ft-ért
De nem kell olyan drágán Kínából, itt sokkal jobb áron van
-
_ak_
addikt
Sziasztok, nem rég rendeltem egy Viofo 129 Duót, jön mellé egy Samsung Pro kártya, 3 vezetékes hard wire kit, meg a szűrő. A kérdésem, hogy kell-e ilyen biztosítéktáblába való "átalakítót" rendelni vagy a szakiknak ez probléma? Erre gondolok.
-
sb
veterán
Látom téma a táp/powerbank. Előbbinél végül is mi a konklúzió? Erre mennyire kell figyelni?
PB-nál a napelemes töltés szerintem necces, valami kevésbé napos helyen azért jóval kevésbé lehet meleg. Inkább tenném ilyen helyre és tölteném csak menet közben. (Állva pedig menne róla a parkoló mód). Így használja valaki? -
Azt nem biztos, hogy a kamera érzékeli, hogy a kártyára történő írás ténylegesen sikertelen a kártya elfáradása miatt! Pl. a kártya/interface nem ad vissza hibajelzést!
De részemről mindenki olyan kártyára rögzít, amilyenre akar...
...akár méretre vágott magyar kártyára... -
tomazin
veterán
a kérdés jó, de abból kiindulva, hogy egy class10 alatti kártyával el sem indult, gyanítom (igen, csak gyanítom, úgyhogy lehet megszívom), hogy ha halálozna a kártya is elkezdene csipogni.
tmbp pont azt irtam, hogy max 90fok szokott lenni a kánikulában a kocsiban, annyit el kell tudnia viselni egy pb-nek. nem tesz neki jót, de felrobbannia nem szabad.
-
bkroy
lelkes újonc
Ez a PowerBank-os varriáció engem is érdekelne.
Van egy Wireless Powerbank, amit eddig csak telefon töltésre használtam. Az aksija 3,7 V 8000 mAh 126090 Li-Po. Wireless mellett USB-ről is tölt.
Lehetne ezt a kamerához használni?
Csak azért lenne jó, mert a G1W kamerám aksija gagyi és az idő nem marad meg benne.
Ha azt akarom, hogy az esetleges bizonyítás miatt a felvétel hiteles legyen, akkor minden egyes ki-be kapcsolásnál be kell állítani a pontos dátumot-időt.
Ami ugye elég macerás. -
-
Chrys_
addikt
válasz
CHIPman #15239 üzenetére
Pont az autó remegése miatt írtam, azt kellene kiszűrni, ezért nem lehet a rendszámokat menet közben leolvasni (vagyis csak nagyon közelről). Hiába nagy felbontású a kép. Gondolom ez a feature lesz a fejlődés egyik iránya.
Én valószínűleg beépítek egy BlackVue Cloud-t (a 4K miatt). -
tmbp
újonc
válasz
Arolotifar #15227 üzenetére
Szia. Remelem nem fog robbanni, az ajtoba tartom, es van egy chip benne ami folyamatosan szabalyozza a toltest. figyelni fogom...
-
Chrys_
addikt
Van ezekben a kamerákban valamilyen képstabilizáció?
119 V2, vagy az a 4K kétkamerás rendszer (BlackVue Cloud) -
sumsang
aktív tag
1. Felbontás, Szenzor, Wifi, Bluetoot, látószög a különbség. Felbontásra sztem elég a 1080p, Az A119v2-es készülék szenzora éjszaka talán picit gyengébb, mint az S és 129. Az A119v2-nek állítható vízszintesen is a lencséje.
A 129-et lehet wifin keresztül konfigurálni, visszanézni a felvételeket, valamint van bluetoot funkciója, mely opcionális.
2. GPS-el visszanézheted, h pontosan mikor hol jártál, milyen sebességgel haladtál. A rendőr nem foglalhatja le az SD kártyádat, max. ha történik egy baleset és megkéred hogy tekintse meg a felvételt bizonyítékként. Persze , ha akarja megnézi, de az is lehet, hogy nem érdekli.
3. A GPS funkció a menüben ki/be kapcsolható. De a sebesség és/vagy a koordináta kijelzése külön is kikapcsolható.
4. Lehet itthon is kapni HK-et
5. A CPL a fényvisszaverődést szűri meg. Napfényes időben hasznos lehet, de az éjszakai felvételeket viszont rontja. -
CHIPman
nagyúr
-
vacs
veterán
Segítsetek kérlek eligazodni a Viofo kamerák között!
119 (elvileg már kifutott)
119 v2 (160° + 2560*1440-30fps 1920*1080- 60fps 1920*1080-30fps)
119 pro (130° + 2560*1440P-30fps 2304*1296P-30fps 1920*1080P-60fps 1920*1080P-30fps)
119 s (viofo oldalán A119S V2 néven fut, 135° + 1920*1080-60fps 1920*1080-30fps)129 (+ duo, de az nem kell) (140° + 1920*1080P-30fps)
1. Ezek között mi az érdemi különbség (felbontás és látószögön kívül)?
2. GPS szerintem nem kell, vagy ha igen, akkor miért fontos szerintetek?
(mi van akkor, ha pl a rendőr lefoglalja bizonyítékként a microSD-t, de ezen látszik, hogy én 90 helyett 100-al gyors hajtottam?)
3. A CHIPman által linkelt A119 v2-höz jár a GPS, ezt ki is tudom kapcsolni?
4. A pakkban van usb kábel, de ha én NEM szivargyújtóval akarom használni, akkor kell hozzá a hardwire kit, ez kell nekem (banggood-on nem találtam A119-hez)?
5. A Polarizing Lens CPL Filter mennyire hasznos, érdemes azt is venni? -
válasz
Arolotifar #15227 üzenetére
Autós kamerákhoz a folyamatos írási használat miatt u.n. "High Endurance" megjelöléssel ellátott típusok ajánlottak!
Szaktopik: memóriakártya. -
Sziasztok
Xiaomi YI Dash Cam-hoz milyen microSD ajánlott?
-
tmbp
újonc
Sziasztok, Ajanlom a DDPAI M6 Plus dashcam-t. Nekem nagyon jol bevallt,. magneses csatlatkozas, kicsi es hordozhato, raadasul nem kotottem ra az auto aramra, hanem vasaroltam egy 30,000 Ah napelemes powerbanket, es azzal uzemelem. Nagyon szuper, mindig van aram annelkul hogy az auto elektronikahoz kell nyulni.
-
AndrewBlase
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem. Adott egy A118C (B40) kamera, amin ugye van egy táp-bemenet, egy általános jack adapteres bemenet, és egy videó kimenet.
A középső (általános) bemenetre köthető gps jeladó és második (hátsó) kamera is. Megoldható az, hogy ez a két cucc egyszerre is csatlakoztatható legyen a kamerához?
Láttam már ilyen (ilyesmi) jack adaptert (bár, ha jól rémlik, az inkább hangkimenetet osztott szét), csak vajon le tudná kezelni a két dolgot egyszerre? -
espista
senior tag
Sziasztok!
Sajnos megmakkant a Viofo A119-em és kéne valami helyette. Duál kamerában gondolkodom. Mi ajánlott mostanában? -
CHIPman
nagyúr
Ha olyat szeretnél, ami a képernyőre írja, akkor arra nem jó a 70mai pro. Viofo A119 v2 GPS bgA119 kuponnal 61,99$, EU priority line szállítással ugyanez EU-ból BgAuMotor kuponnal 66,87$.
Esetleg A119S v2 GPS 62,99$ Cardvr30 kuponnal, szintén EU priority. -
zex
aktív tag
Sziasztok!
Életem első dashcam vásárlása előtt állok. Szeretném a tapasztalatotokat és a véleményeteket kérni, hogy a 70mai PRO-ról mi a véleményetek? Olyat szeretnék, amiben van GPS is, meg akár a képre is rá tudja írni. Kb. egy 20-ast tudnék rászánni, láttam, hogy voltak akciók is erre a kamerára.
Köszönöm a válaszotokat!
-
tomazin
veterán
Ha ez a cél, akkor esetleg megfontolandó visszavenni a felbontásból, hiszen alacsonyabb felbontáson is látszódik mi történik az úton (btw ezt nem teljesen értem, miért jelent fel az utas? hogy nem vetted fel vagy mi? mert ugye az nem fog látszódni a felvételen, vagy csak részben) Vagy nem az utat akarod vele kamerázni, hanem az utasteret?
-
CHIPman
nagyúr
Szerintetek egy 70mai pro szintű (tehát elég nagy felbontású) kamera mennyit látna körbe, ha az első szélvédőn tartva valahogy megfordítanám, hogy hátrafelé nézzen? Bekötném állandóra, hogy legyen bizonyítékom az ajtórányitásokhoz és hasonló ügyességekhez, de az is kéne, hogy lásson hátrafelé is azért, hogyha valami menet közben történik hátulról, akkor az is meglegyen.
-
bci22
csendes tag
válasz
tomazin #15209 üzenetére
Olyan helyzetek miatt gondoltam hasznosnak, hogy pl. ha feljelentést kapok egy kedves utastól valami kamu indokkal, akkor azt egy kamerafelvétellel lazán tudom is igazolni, hogy nem úgy történt, ahogy ő állítja. Egyéb hasonló okokból sem árthat szerintem, ha van visszamenőlegesen több felvétel. De adja az ég, hogy sose legyen szükségem arra, hogy bármit is bizonyítanom kelljen.
És ha már úgyis veszek kártyát, gondoltam azt a kis pluszt már megéri a 2x akkora tárhely.
-
CHIPman
nagyúr
Akit esetleg érdekel, ismét van EU kupon A119 v2-re (BgAuMotor 66,87$@banggood), bár í]y is 7$-al drágább, mint eu priorityvel kínából.
-
tomazin
veterán
De miert kell a teljes napot felvenni? Ha van valami, akkor ott ugyis vege a napnak, vagy rosszul gondolom? Tehat nem latom az okot amiert tobbre lenne szukseged, mint par ora. Termeszetesen nem lebeszelni akarlak barmirol.
M3aN: en rendeltem, de meg is jott, de meg lusta voltam azzal felrakni.
-
bci22
csendes tag
válasz
CHIPman #15206 üzenetére
Köszi szépen! Meg is rendeltem egy 128GB-os SanDisk kártyát. Remélem beválik majd, eddig Samsung EVO MicroSD-ket vettem, a 64GB-os tökéletesen működik a Mini0906-ban és az S7 Edge-ben is. Gondoltam most teszek egy próbát ezzel, 16$-t csak megér. Ha valamiért mégsem kedvelné a 128GB-ot akkor legfeljebb kicserélem a telefon 64-esére.
-
CHIPman
nagyúr
fullHD-ből 1 óra 8GB körül van, úgy számolj. Így a 128GB-ra 16h férne, tehát teljes 3 nap valószínűleg nem menne, viszont hivatalosan csak 64GB-ig támogat.
Ennek ellenére kapásból három példa nagyobb kártyát használókra, az egyikük pl. 256GB-ost használ. -
bci22
csendes tag
válasz
tomazin #15201 üzenetére
A cél az lenne, hogy minél többet el tudjon tárolni. Autóbuszban lesz használva, a minimum elvárásom pedig legalább egy munkanapom (7-10 óra) tárolása volna, de lehetőség szerint több is. Ezért gondoltam, hogy vennék bele egy 128GB-os kártyát, az szerintem elegendő felvételt tudna tárolni, hogy szükség esetén talán 2-3 napra visszamenőleg meglegyen ami kellene. Csak nem tudom mennyire boldogulna el 128GB-tal.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Otthoni időjárás-állomás
- 30%-os leépítésnél állna meg az Intel
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával