Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ITI-san
tag
válasz
Debilon #14699 üzenetére
Szia! Nekem nem ilyenem van.
Első kérdés, van hozzá GPS-talp? Mert arról könnyen lecsúsztatod.
Így egyszerűbb mi t kivenni a kártyát. Talán ez a csatlakozója tartósabb is, mint esetleg az SD kártyáé.
Bár ebben nem vagyok biztos, de talán ezt is javították (a talpról való lecsúsztatást) valamelyik verzióban.
Másodszor, minek lementeni? ezt párszor megteszed, mert kíváncsi vagy, aztán hagyod, hagy tegye a dolgát.
Így felülírja a régebbi videókat. Én már vagy egy éve nem töltöttem le kész videót. Mit nézegessek rajta. -
Debilon
addikt
üdv!
tegnap végre volt időm és az időjárás is jó volt, "beszereltem" a Viofo A119S V2-met
a kérdés: melyik a jobb verzió a felvételek lementésére a SD mindig kivesz, vagy kamerával együtt vigyem be a géphez? (főleg most érdekes, hogy kell-e állítanom a kamera szögén, a kijelzőjén nem igazán adja vissza)
-
ITI-san
tag
Tudásban, videó képességben hasonlíthat a Viofo A119 V2-re, ami jó, mert az jó. Az OV4689 képérzékelő nem rossz, sőt pár éve még ez volt az egyik topp dascam-ben, de van már modernebb. Nincs vele baj bevált és szép a nappali minőség. Ha videót nézel a Viofo-ra kell hajaznia legalább is hardver alapon. Éjszaka már a Sony érzékelői jobbak tudnak lenni.
Itt annyi a különbség, hogy a Junsun-ban már újabb a proci, ami ennyit tesz, hogy dual kamerás és Wifi-s.
Ebben az árban ha benne van a hátsó kamera is, jó vételnek tűnik. -
Moleman
addikt
Jól gondolkodsz.
Az ilyen autós trafóknál 3A a megszokott, az 5-ösek emlékeim szerint indokolatlanul drágák, és nem is biztos, hogy szükség van akkora tartalékra. Fentebb olvashatod, valaki lemérte, a sima 70mai pl csak 0.7 ampert eszik. Én eddig minden kamerámat 3 amperesről működtettem autóban és motoron is (G1W, mini0806, A119V2, 70mai, Elecam Explorer Elite 4K), nem volt gond.
-
Lomas
tag
Sziasztok,
új vagyok itt, próbáltam rákeresni több módon, de erre nem találtam konkrét választ: szóval vásároltam egy 70mai dash cam pro-t, és az oldalon javasolt módon, fixen szeretném a biztosítéktáblára rákötni, gyújtásos áramu "slot"-ra. Ez a kamera 500mAh beépített aksival rendelkezik, a leírás szerint az input áramfelvétele 5v és 2A. Az oldalon javasolt trafóból több kivitel vásárolható, a 12v-5v átalakítás standard, azonban az áramerősség vonatkozásában lehet vásárolni 1,5-2-3 ampereset is. Vannak elmaradásaim agyilag e téren, de valami olyasmi rémlik, hogy ilyenkor a trafó tekintetében érdemes FELJEBB tervezni az amper "teljesítményt, mint az eszköz leírásban jelzett max áramfelvétele (mint említettem, 2A). (Ezt azért gondolnám így, mert pl. egy 12v-os ülésfűtést, aminek van kb. min 10A áramfelvétele, nem tudsz otthon felfűteni egy 12v-os, 1-2A-es trafóval, illetve ez a megoldás állítólag a trafót is túlterheli, de az eszköznek sem jó.)
Szóval jól gondolom, hogy egy 5v, 2A max áramfelvételű kamerához trafóként 3A áramerősségűt érdemes választani. (Amúgy láttam 12v 5A-es trafót is, az nem lenne még jobb?)
A másik oldalról megközelítve a kérdést úgy gondolnám, hogy az aksinak az sem túl jó, ha jóval fölé lövünk, ezt onnét veszem, hogy a motorokhoz, robogókhoz - amelyekben az autókhoz képest általában kisebb, 4-12Ah-ás aksik vannak - nem szabad autóhoz használatos aksival tölteni, mert nagyon megtolja. Valamikor volt egy 10%-os "szabály" hogy pl. egy 5 amperes motor aksit max 500 mah teljesítményű töltővel szabad tölteni. (Ezen gondolkodás mentén, mivel a kamerában 500mAh-ás aksi van, így egy 12v - 50mAh-ás töltővel lehetne tölteni?)
Szóval mint érzékelhető, kicsit meg vagyok keveredve, ezért valami elektronikához jobba értő szakit szeretnék megkérdezni, hogy miképp illik ilyenkor gondolkodni trafó vonatkozásában?Kitartó figyelmetek köszönöm!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Erről van valakinek véleménye?
https://gearbest.app.link/RCP4RHjRfU
Köszi, Peti
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14690 üzenetére
Ahol érdemes lenne használni a motion detectet, ott annyit érsz vele, mint ha bekötnéd állandóra, úgyis állandóan triggerelné valami. (Nyilvános parkoló, út széle stb.) Én olyat vennék, ami támogat 128-as kártyát (értelemszerűen nem a sima 70mait, vagy akár azt is, ha valahol le van írva, hogy támogatja a 128-ast), levenném a felbontást maximum fullHD-ra, és bekötném állandóra, vagy powerbankra.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
CHIPman #14689 üzenetére
Értem. Tudnátok ajánlani egyszerű, megbízható kamerát, amin motion detect van? És akkor két külön kamerát felraknék előre és hátra, rákötném valahogy fixen áramra, power bankre. A 70mai nem jó, mert az folyamatosan vesz és nyolc óra parkolás után kezdi a felülírást, szóval ezért lenne jó a motion detect vagy timelapse.
Ti mit csinálnátok, hogy javasoljátok?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14688 üzenetére
A jobb power bankok általában tűzbiztos anyagból vannak.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
schferenc77 #14685 üzenetére
Miért nem kötnéd szívesen az akksira? Reális, hogy lemeríti egy kamera? Azért bennem ott a félelem is, hogy a kocsiban rendkívül sokat töltődő, akár 40 fokosra időnként felmelegedő akksi elég tűzveszélyes... Mert ezt a powerbanket azért nem erre találták ki.
-
Ciccuka
veterán
-
tomazin
veterán
válasz
schferenc77 #14685 üzenetére
Miert? Ugyanugy a biztositotablara kotod, mint barmi mast.
-
Moleman
addikt
válasz
kalapacsolok #14682 üzenetére
Egy átlagos powerbank 2 amperral töltődik, ha 0.7-et vesz fel a kamera, akkor kb háromszor gyorsabban töltődik, mint merül. Egy 10.000 mAh-s powerbank így elméletben 14 órán át tudná üzemeltetni a kamerát, és 5 óra alatt feltöltődne, ha kap áramot.
Viszont egyszerre a kettőt valószínűleg nem tudja, vagy tölt, vagy etet. Persze mindenre van megoldás, de nem egyszerű, USB kábeleket kéne relézni hozzá, hogy az autótól érkező töltőáram közvetlenül etesse a kamerát, és párhuzamosan a powerbanket. Plusz még valószínűleg nyomkodni kéne a gombot a powerbanken. -
kalapacsolok
senior tag
Nekem az amper nem mond semmit, hogy két ilyen kamera akkor veszélyes-e az akksira avagy sem...
64 gb a maximum akkor számoljunk azzal - akkor 8 órát vesz fel, utána törlődik. Az azért szíves, du 6-kor lerakom a kocsit, reggel 8-ra ha érte megyek éjfél előtti adatok törlődnek... Tehát timelapse vagy inkább motion detectes videó megoldás kellene, akkor nem csak 8 óra fér rá.CHIPman: jó ötlet, de használta bárki a gyakorlatban? Hogy tud-e powerbankról elég energiát adni, na meg mennyi idő alatt merül le - és mennyi idő alatt töltődik fel? Mert ha lemerül 4 óra alatt, de 8 óra alatt töltődik fel, egy merülés után soha többé nem fog működni... Na meg menet közben is arról kéne működnie, szóval ez nem tűnik túl biztos megoldásnak.
-
tomazin
veterán
válasz
schferenc77 #14661 üzenetére
Be kell kötni hátra. Ez bizonyos autóknál kellemes, szórakoztató program.(aka. sok-sok óra gányolás, esetleg túl hosszú az usb)
-
tyielow
aktív tag
Nincs visszaút, 1-2 napon belül megérkezik a Garmin 55
Majd írok ide is beszámolót.
-
Yocee
aktív tag
Akkor marad az Androidos visszapillantó tükör. Azzal megoldható szerintem, mert az rendesen csatlakozott a wifire. Csak meg kell oldani, hogy álltában ne rögzítsen, így egy programmal már megoldható a sugárzás.
Csak az Androidos tükröm meghalt sajnos, bootloopba került egy totál merülés után, másikat meg még nem vettem. -
CHIPman
nagyúr
válasz
FireFox1996 #14675 üzenetére
A Chromecast WiFi-re csatlakozik, ahol internet kell neki, mert ugye a CC nem egy sima miracast eszköz. Ha rácsatlakoztatod a 70maira, akkor nincs internete, tehát alapból rinyál. De ha itt nem is rinyálna, akkor sem valószínű, hogy működne a dolog.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
FireFox1996 #14673 üzenetére
Ezt azért gondold át...
-
FireFox1996
őstag
válasz
cikasz #14672 üzenetére
Nem kell emulátor! Vegyen egy Google chromecast-ot, és máris mehet a tv-re a kép
-
sambenez
Topikgazda
válasz
FireFox1996 #14669 üzenetére
Nehezen fog ip kamerát találni ami elég kicsi és még wifis is.
-
Yocee
aktív tag
Szevasztok!
Átböngészve a témát, nem találtam ilyesmit.
Olyan dash camot keresek, ami wifis, és esetleg a ház előtt állva, a routeremre kapcsolódva, a házból is nézhetem a képét, esetleg onvif kompatibilis ( ip kamera felvevőre tud csatlakozni)
Szerintetek létezik ilyen?
-
bul07
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14664 üzenetére
0,7A vesz fel max, én ennyit mértem
128Gb-os memóriakártyára majd 17órát tud rögzíteni
Csak kérdés rendesen kezeli e mert gyári max 64GB -
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14664 üzenetére
Feljebb felmerült az ötlet, hogy power bankra kéne kötni a dashcamet, és gyújtásra a powerbankot. Ha használod hosszabb távon, akkor fel tud töltődni a powerbank, és nem meríted éjjel az akksit. 64GB-os kártyára kb 8 óra fullHD felvétel fér, ha jól számoltam.
-
kalapacsolok
senior tag
Értem, de ha jól látom még motion sensor sincs benne, semmi... Szóval nem tudom, egyrészt mennyi idő alatt menne tönkre a benne lévő SD-kártya így, másrészt hány óra fér rá... Lehet, hogy reggelre az estit felülírja?
Na meg kérdés, hogy folyamatosan a kocsi akksijára kötve nem teszi e tönkre azt.
-
válasz
kalapacsolok #14662 üzenetére
A 70mai 1 perces darabokba rögzít.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
CHIPman #14660 üzenetére
Nem fontos egyáltalán! És igen, én is ilyesmi megoldáson gondolkoztam. VIszont a 70mai-nak nincs parkoló módja, nem?
Vagy rákötöm a kocsi akksijára és folyamatosan venne? Nem is timelapseként, hanem konkrétan az egész éjszakánt venné fel loop módban 5 perces darabokban?
Mennyi energiát fogyaszthat ez, nem para, hogy esetleg lemerítené az akkumulátort?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kalapacsolok #14658 üzenetére
Feltétlenül szempont, hogy egy kártyára rögzítsenek? Én vennék két sima 70mait (éppen most 32$, de szokott lenni 30), felraknék egyet előre, egyet hátulra, és bekötném állandóra mindkettőt.
-
FireFox1996
őstag
válasz
kalapacsolok #14658 üzenetére
Amazonnak hiszem, mert ott több felhasználónak tapasztalata van, ha végig elolvastad, akkor látod a pozitív és negatív tulajdonságait, így könnyebb lesz eldönteni.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok #14657 üzenetére
A másik, hogy az egyik legjobb dual dash cam az ajánlott kamerás oldalak alapján pl ez a Mini, ami amazonon 3,5-ös értékeléssel elég rossznak számít és rengetegen írnak hibáról... [link] Szóval nem tudom, ezek után merjen-e az ember a dashcames oldalaknak hinni, vagy inkább amazon értékeléseket nézzem. Ti mit tennétek?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Előre + hátulra szeretnék kamerát, ami parkoláskor is vesz, ha belémjönnének. Ha 24 órán át véd, bírja, az nekem elég.
Kell félnem attól, hogy ha a kocsi akksijáról kapja a feszültséget használja parkolás alatt, lemeríti az akksit? Ez a Junsun, jónak néz ki, de ki is emelik, hogy a 4K miatt nagyon sok áramot fogyaszt, és hogy ha más is rá van kötve a hálózatra, lehet, hogy nem kap elég áramot... Furcsa, szóval ezért félek, nehogy emiatt ott ragadjak valahol.
Néztem ezt a Minit is (ITT), de ez 120 dollár + kb. 50 dollár szállítás.
Azon gondolkoztam, nem éri meg inkább külön venni előre és hátra és Lamax C3-at, rákötni, hogy folyamatosan töltést kapjon és kész? link itt
Olvasgattam itt a fórumban, meg az első posztot is - de abban úgy látom régi infók vannak.
-
proof88
addikt
válasz
schferenc77 #14655 üzenetére
MiVue 792 Wifi Pro-m van MiVue A30 hátsó kamerával, de így hirtelen meg nem mondom hogy duál kamera módban 60 fps-sel vesz-e fel az első kamera. Holnap kipróbálom, ha vezetek. Eddig csak akkor néztem a 30 vs 60 fps különbséget mikor még nem volt bekötve a hátsó kamera.
Azt viszont tudni kell, hogy míg 30 fps-nél 17 Mbit/s a sávszélesség, addig 60 fps-nél csak 20, ez azt jelenti hogy ott erősebb a képtömörítés mértéke, szóval 30 fps esetén kicsit jobb a képminőség, cserébe feleannyi képkockát csinál csak másodpercenként.
A parkoló módot még nem próbáltam, mert még nem kötöttem be fixre.Egyébként a képminőség szerintem hagy kivánnivalót maga után, persze ezt ár-érték arányban mondom, én itthon vettem itthoni bolti garival, de lehet vennék banggood-ról kb feleannyiért Viofo 129 duo-t.
A telefonom jobb minőségű videót csinál, igaz annak sokkal kisebb látószöge van, meg a tartója révén jobban is ugrál menet közben, meg hát ott necces ellátni a navigációs és egyéb feladatokat miközben felvételt akar készíteni az ember, nem erre való.Csak tényként leírom, hogy a 2015-ös telefonom sokkal jobb videófelvételt csinál képminőségre, mint ezek. Talán éjjel jobb a menetrögzítő, de ez is csak azért, mert a MiVue 792-ben a Sony STARVIS érzékelője van, ami éjjel értékelhetőbb képet csinál mint az olcsóbb képérzékelőt ebben a kis miniatűr méretben.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Már régóta foglalkoztat az autós dash cam beszerzése, most elkezdtem belerágni magam a témába, egyelőre nem lettem okosabb, max több kérdésem van :-)
- Én elölre/hátulra is szeretnék, de ahogy látom, ezzel lemondok a 60fps-ről, mert a legtöbb dual kamera, még ha elöl tujda is a 60fps-t, ha már a hátsó is be van kapcsolva, akkor beáll 30fps-re mindkettő. Ezt ki lehet küszöbölni (talán?), ha két sima első kamerát rakok előre/hátulra. Ez kivitelezhető? Ha igen (pl lehet-e megfelelő szögben rögzíteni a hátsó ablakra (Prius+), akkor így az app úgy tekinti, mintha két külön kamera lenne nem?
- használható parkoló üzemmódot szeretnék. Eddig talán a Blackvue-nél láttam egyedül, hogy memória bufferbe rak kb 4-5 mp-et, és ha mozgást/lökést érzékel, akkor ezzel a 4-5mp-cel kezdi az SD-re a felvétel (tehát látszik az előzmény is). Ilyen funkció van más kamerában is? Vagy milyen típust javasoltok, ahol normálisan és használhatóan van megoldva a parkoló mód?
- a rendszám olvashatósága az kulcsfontosságú, érdekes módon pl a Blackvue esetén sokszor elég gyatrán látható a rendszám a teszt videókon.Egyelőre a Viofo A129 duo és a MiVue 792 wifi pro körül gondolkozom, ez még kb az a nagyságrend, amit beruháznék.
Minden tippet előre is köszönök!
-
sgery
őstag
válasz
Balázs0916 #14643 üzenetére
Nekem 1 éve van egy sima 119 V2, teljesen jó. Bár utóbbi pár hónapban folyton pittyogot, nem tudom mi baja volt, ki is húztam. Most veltettem rá a V4-et, egyenlőre nem pittyog, remélem megoldotta a gondot.
Új kocsi van kilátásba, hozzá keresek új kamerát.
Melyik javasolt most abból, ami van olyan pici mint a 119-es viofo de van rajta wifi is? A szolid méretet szeretem, aminél nem is látszik hogy van, csak csendben teszi a dolgát.
A legidegesítőbb a videókat leszedni róla - még ha csak sd kari kivétel, visszarakás is a feladat...
A legjobb az lenne, ha hátsó kamera is lenne hozzá mint a 129-es viofo-nál, de biztos nem akarok előről hátra kábelezni egy új kocsiba... -
-
vargalex
félisten
válasz
Csápájev #14650 üzenetére
De, szimpi az is. Csak néztem videókat és van, ahol azt írják, hogy az Alfawise jobb felvételt készít (főleg éjszaka). Valamint az Alfawise-n van kijelző, elvileg mozgásérzékelő, nagyobb látószög, stb. A szenzor elvileg azonos a két készülékben.
Gondoltam, hátha valaki próbálta már mindkettőt. Árban nagyjából azonosak... -
vargalex
félisten
válasz
Csápájev #14648 üzenetére
A gond az, hogy nagyon nem ebben az árkategóriában gondolkodom. Az utolsó $50 is már nagyon maximum lenne, amit kiadnék érte. Nem kirándulás örökké tartó rögzítésére kellene...
Ezért, ahogy írtam, leginkább a Xiaomi 70mai-hoz hasonlítva érdekelne. Néztem teszt videókat, szerintem nem vészes... -
Csápájev
őstag
válasz
vargalex #14647 üzenetére
Nézz róla pár teszt videót,szerintem nem valami jó a képe.
https://dashboardcamerareviews.com/ oldalon ezeket ajánlják:
Best Dash Cams 2019
BlackVue DR750S-2CH: Live stream car video over internet ($450)
Street Guardian SG9663DC: Best front and rear video ($310)
Street Guardian SGGCXPRO: Best video (front only), rear cam available separately ($220)
Vantrue N2 Pro: Best taxi cam, with IR lights to record passenger cabin ($200)
Mini 0906: Cheapest front and rear cam ($130)
Viofo A119v2: Best value ($80)
Yi Dash Cam: Cheapest decent dash cam ($50)A viofo kamerák a legjobbak között vannak az összes oldalon.
A a 119-es széria V2 változatai (119, 119pro, 119S v2 ) és a viofo129. -
válasz
Balázs0916 #14643 üzenetére
Ha megy az angol, akkor a hivatalos support oldalon elég jól összefoglalják:
Érzékelő
A119: Omnivision OV4689
A119S: Sony STARVIS IMX291
Max felbontás
A119: 2560 x 1440
A119S:1920 x 1080
Látószög
A119: 160°
A119S: 135°
Optika
A119: F1.8 lencse, oldalirányban is állítható
A119S: F1.6 lencse, csak fel-le állíthatóÁltalánosságban elmondható, hogy a simának a nappali, míg az S verziónak jobbak az éjszakai felvételei.
A V2 változat főként a gps talpcsatlakozáson javított mindkettőnél (annak idején volt v1->v2 átalakító kit is). -
vargalex
félisten
válasz
vargalex #14641 üzenetére
Szembe jött meg az Alfawise G70, most kb. annyiért meg lehet venni, mint a Xiaomi 70mai-t (nekem az állítólag most aktuális kupont nem is fogadta el, merthogy egyébként is flash sale). A topicban viszont szinte semmit nem találni a G70-ről. Videók és tesztek alapján nem rossz.
-
Sziasztok!
Újra autós kamerát vennék.
Eddig mindig Viofot vettem, gondoltam most is
A119 V2 és a A119s V2 között mi a különbség?Köszönöm
-
-
Zoleee83
addikt
válasz
FireFox1996 #14634 üzenetére
Köszi a tippet, de sajnos ez sem megoldás, lemez kerítés nem tudom olyan magasra tenni ház falon sem hogy átlásson felette és értelmes videót csináljon
-
FireFox1996
őstag
válasz
Zoleee83 #14633 üzenetére
Az itt látható leírás szerint 110 fokos a kamera, szerintem kuka.
Camerát nem tudok ajánlani, de a többiek majd megmondják.Csak más ötlet: ha ház előtt, akkor egy web camera (ami csak pár ezer ft), ami ránéz a kocsira, és folyamatosan rögzíti külső vinyóra, így elég sok felvételed lehet. Csak mennie kell a gépnek közben...
(Felvétel minősége sok mindentől függhet: távolság + időjárás, kamera minősége) -
Zoleee83
addikt
válasz
FireFox1996 #14630 üzenetére
Nem mindennapos de gyakori, a Prestigio Roadrunner 140-re gondoltam, ebben elvileg van motion detection, és saját akksis, jól gondolom hogy ez magától bekapcsol ha mozgást érzékel maga előtt:
"Motion detection: Turn on or off motion detection. If there is any motion detected while the car
engine is stopped, your car DVR will start recording automatically."Sajnos nem értek hozzá, viszont nagyon bosszant a dolog, és nem várnám meg míg tönkreteszi emberünk.
Kb 10k körül nézegettem, ha tudsz/tudtok ajánlani ebből jobbat hasonló áron szívesen venném.
Nagyon köszönöm a segítséget! -
vargalex
félisten
Sziasztok!
Nem tudom mikor módosult az összefoglaló, így megkérdezném, hogy külföldi rendeléssel az alsó árkategóriából még aktuálisak az ajánlások?
-
FireFox1996
őstag
válasz
Zoleee83 #14629 üzenetére
ha mindennapi, akkor elég ha 24 órában engeded rögzíteni, akár a külső aksiról, és néha ránézel a kocsira, vagy így hagyod menni pár napig... Csak figyelni kell, nehogy felülírja azt a videót, ami kell neked (ezért jobb, ha nagy sd kártyát teszel bele, vagy a videó felbontását kisebbre rakni, hogy minél hoszabb videó férjen el rajta)
A kamerát ilyenkor érdemes kicsit hátrébb tenni (ha tudod), nem a szélvédőre, hogy a tükör is benne legyen
-
Zoleee83
addikt
Sziasztok!
Segítséget/véleményt szeretnék kérni:Adott egy autó városban, ház előtt, sajnos nem látni rá, de kedves járókelőnek az a heppje újabban, hogy felhajtogatja az összes ablaktörlőt, illetve visszafelé az elektromos tükröket...
Az lenne a kérdésem hogy szerintetek egy mozgásérzékelős kamerával tudnék értékelhető videót/képet csinálni a történtekről, amivel esetleg tovább tudok menni a szervekhez' ?
Előre is köszi a választ! -
ITI-san
tag
válasz
FireFox1996 #14620 üzenetére
Láttam már ilyet, mikor kicsit pixelesedik, van amikor kitisztul. Valami összeakadás lehet.
Én főleg telefonon nézem a videókat és van hogy egyiknél egyszer csinálja egyszer nem, néha az az érzésem hogy a telefon miatt van..
Ennél sokkal jobb videót is tud csinálni. Az esti meg szerintem nagyon jó.
Majd tegyél fel egy másikat, kontroll képpen.
Ugye 1080 30fps -re van állítva. Azzal készítsd. Na ja az sem árt ha tiszta a szélvédő.
A két videó azért sem azonos mert a te felvételed 15.20 kor készült borús időben. Február elején. -
FireFox1996
őstag
válasz
Csápájev #14621 üzenetére
Igen tervben van, ha megjön a csípesz tartó, akkor azzal próbálkozom. Az volt eddig mindig a baj, hogy ha jó helyre tettem, akkor zavarja a kilátásomat, már pedig csak tiszta kilátással hajlandó vagyok vezetni
A visszapillantó tükör mögé tűnik a jó hely neki, viszont oda nem tapad a korong, mert ott tele van fekete kis pötyökkel (gyárilag), amik miatt gondolom csak ragasztós tartó használható
tyielow: ha jobb, akkor ne cseréld le!
(Egyébként a Concorde HD50-m 165 fokos, és nem is torzít annyira, mint az sjdash+ 160 fokával
)
-
tyielow
aktív tag
Közben rájöttem, hogy hülyeséget beszéltem, mert nekem Roadcam HD70-em van.
A videókat elnézve: NEM JOBB egyiknek a felvétele seml, mint a mostani HD70-emnek. Viszont ezek 60 fps-ben mennek, a HD70 csak 30fps-ben veszi a 1080p-t. (720p 60 fps van de az vállalhatatlanul pixeles). De hát mindnyájan szeretjük a 60 fps-t, és ezek már egész pofásak, még gondolkozom. -
Csápájev
őstag
válasz
FireFox1996 #14620 üzenetére
Pedig mindenképp olyan helyre kell rakni ahová odaér az ablaktörlő.
Nagyon bosszús leszel ,ha a fontos felvétel nem látszik,mert koszos volt előtte a szélvédő! -
Reaper
őstag
válasz
tyielow #14614 üzenetére
Én pont a HD50-et cseréltem a Viofora és bár van fent itt videó, amit vele csináltam, közben megláttam miért nem tökéletes. Pont a lencse előtt van egy apró kőfelverődés és amikor ablakot törlök, ott megáll a víz.
Szóval a lényeg, hogy nem bántam meg, örülök a viofo a129-nek, annyira, hogy venni fogok egy plusz GPS egységet és kábelt, hogy be tudjam majd simán pattintani a másik autómba is, ha épp azzal megyek. -
Csápájev
őstag
válasz
FireFox1996 #14616 üzenetére
Próbáltam hasonlóan borús időben készült videót keresni.
Szerinted? Szerintetek? [link]
344mb ,letöltve az igazi. -
Csápájev
őstag
válasz
FireFox1996 #14616 üzenetére
Nekem az sjdash képe nagyon gyengének tűnik a videód alapján.
A 3 éves Viofo a118-am képe jobb.
A 119s V2 youtube videok alapján meg mérföldekkel jobb.
Mindjárt feltöltök egy erdeti, a viofo 118c-vel készült videót. -
FireFox1996
őstag
-
tyielow
aktív tag
válasz
FireFox1996 #14613 üzenetére
Már egy ideje az 5 perces fájlokat preferálom, azzal is be tud akadni.
Az SD kártya elvileg / gyárilag megfelelő. Lehet megkopott 2 év alatt?!Közben megnéztem ezt a VIOFO-t. Valóban ígéretes. A menüje ahogy elnézem ugyanaz mint a ConCordé, gondolom ezeket is mind egy helyen gyártják...
Honnan szerezzem be? Ez ilyen atom kínai cucc? -
tyielow
aktív tag
válasz
Csápájev #14610 üzenetére
Kollegám nagy Garminos, leginkább az okosóráiban utazik. Ő adta a tippet, ha jót akarok magamnak a termékek garanciáját illetően, akkor a hivatalos garmin képviseletnél intézzem a cuccokat.
Köszi, ránézek. Igen, csak előre kellA Roadcamról: hosszabb utakon (több videó, több az esély rá) be szokott fagyni a felvétel, megakad a maximális időnél (pl. 10:01), illetve az utóbbi időben hol reagál hol nem a ki/be kapcsoló gombra. Inkább kihúzom a madzagot. Azóta nincs különösebb gondja. Szóval használható még
-
tyielow
aktív tag
SZIASZTOK!
2 év nyúzás után a ConCorde RoadCam HD50-em elkezdett hóbortosan viselkedni.
Újat szeretnék, a Garmin Dashcam 55-öt néztem ki, viszont elég combos az ára: 67 ezer Ft (profi, tudom).
Esetleg tudnátok alternatívát ajánlani valamivel olcsóbban, 35-45 ezer között? (nem szükséges a 2K HD).
-
bul07
nagyúr
Milyen évjárat csakhogy ki lehessen választani a kezelési útautóját[link]
Biztosíték tábla miattDe ha nem is ott van mint a videóban akkor is érdemes az alatt a burkolat alatt bevinni a kábelt és úgy bedugni majd valahova elrejteni a felesleges kábeleket meg az power adaptert
-
bul07
nagyúr
válasz
cikasz #14605 üzenetére
Vagy használod szivargyúrótól. már ha csak gyújtásra van benne feszültség(telefon töltővel tudod tesztelni), és csak a kábelét kell levezetned szépen, bár nem tudom hogy középre hogy lehet szépen elvezetni oldalról, csak valahogy a burkolat mögött de ezért én nem szedném széjjel nehogy utána zörögjön
Vagy veszel olyan kittet és bekötöd a táblába
Amúgy nem ördöngösség ha van pákád meg szigetelőszalagod akkor te is megtudod csinálni
Leg nehezebb része tettest találni a biztosíték tábla közelében, mert ugye már minden műanyag[link] olyan kell amilyen biztosíték van a kocsidban, meg hogy melyiknek a helyére akarod bedugni, legjobb valami nem fontos dolog helyére ami gyújtásra kap áramot , (ránézünk ha a könyvéből csinálsz képet hogy melyik biztosíték mihez tartozik)
Két biztosíték van benne egyik az eredetihez másik meg a kimenethez, kocsi semmit nem érzékel ebből[link] és direkt vettem egy USB kivezetésűt mert mást nem terveztem bedugni
A vett biztosíték vezeték kábelét össze kell forrasztani a Power Adapter piros kábelével, lehet bele toldani vezetékkel ha kell, és bedugni a biztosíték táblába
Power Adapter fekete kábelét meghosszabbítani, majd a kocsi egy test pontjához rögzíteni, én találtam egy nagy csavart a műszerfal alatt oda csavaroztam rá egy csavarral(holnap csinálok képet ha gondolod)És már csak a kamera kábelét kell elvezetni fent a tetőkárpitnál majd le a A oszlopnál, majd le kell venni az oldalsó burkolatot(mint lentebb a videóba) és ott be a kábel
Ha ugyan ott van a biztosíték tábla mint a Octavia 2-nek [link], akkor legegyszerűbb, biztosíték táblába bedug majd ahol a videóba a papír van berakni oda a tápot meg felesleges kábeleket takaró műanyag vissza és kész is -
cikasz
őstag
Octavia 3-om van, és mintha nem igazán lehetne odarakni a visszapillantó mögé rendesen, de majd megnézem.
Van az aliexpressen normális tappancsos megoldás hozzá.Azért kérdeztem a bekötést, hogy akkor vennem kell nekem is olyanokat amit linkeltél? Mert én nagyon nem értek az elektromossághoz, igy amúgy is autóvillamosságishoz vinném.
-
bul07
nagyúr
válasz
cikasz #14602 üzenetére
Kimaradt
70Mai gyári felfogatását nagyon nehéz oldani, és macerás is
Meg mindig be kell állítani hogy jól álljonHa nem veszel hozzá tappancsost akkor nem igen tudod ki be szerelni.
De ez esetben is mindig be kell állítani hogy mit vegyen felHa van a kocsidon szélvédőjén szemöldök csík akkor szinte láthatatlan hogy ott van
-
bul07
nagyúr
válasz
cikasz #14602 üzenetére
Mivel a kocsimba(Touran) szivargyúró folyamatosan feszültség alatt van így a biztosíték táblába van bekötve
Ebben a hozzászólásomba linkelve meg képek
Annyi még hogy a 70Mai nem sokat fogyaszt, alapon 0,35A környékén max ami láttam 0,7A volt, így a fix táp ami nekem van bőven kiszolgálja
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Horgász topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya