- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
Moleman #16700 üzenetére
"A Sandisk Ultrával csak óvatosan, köztudottan nem bírják a menetrögzítős használatot."
Ez mitől köztudott? Volt tömeges "elhalálozás"? (Azt leszámítva, hogy a menetrögzítőbe a High Endurance való?)
Csak azért kérdem, mert nekem az egyik kamerában az van évek óta, és köszöni, (még) jól van. -
-
alexw801
senior tag
válasz
Moleman #16587 üzenetére
Aha, látom már.
Ilyenek vannak itthon:
https://www.aliexpress.com/item/32581610768.html?spm=a2g0o.detail.1000014.7.4cd532a9eb7SWq&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.146107.0&scm_id=1007.13338.146107.0&scm-url=1007.13338.146107.0&pvid=597db076-1de1-45ce-8f22-bc2778f577e1
A Prius 2-be raktam, ott bírta. Bár nem volt egész évben bekapcsolva. -
laca891
aktív tag
válasz
Moleman #16583 üzenetére
Vagy ilyet!
http://www.mioshop.hu/mio-mivue-smartbox-ii-t333478Vagy állandó tápfeszültséget neki, ami a gyújtás levétele után biztosít áramot.
-
Scooby
aktív tag
válasz
Moleman #16464 üzenetére
Paneltömb előtti parkolóról van szó, így nem kivitelezhető a térfigyelő, és nincs is mert annak már utána jártam. Most a motorház tetőben tett kárt. Azt gondoltam, hogy a szélvédőre rakott kamera ha már az autókat jól kivehetően rögzíti, egy személlyel megbirkózik közelről.
-
Landsmann
addikt
válasz
Moleman #16279 üzenetére
Kondis nekem is volt, nem voltam elégedett vele. 2 naponta elfelejtette az órát, dátumot. Bár jó képeket készített G1W-CB, de a kondi miatt nem voltam elégedett. Nyáron a kánikulában már 24 óra is elég volt az amnéziához. Most egy Navitel R400-as van. Képminősége mintha egy árnyalatnyival jobb lenne, tisztább az éjszakai felvétel. Akku van benne, de ez csak arra szolgál, hogy a táp megszűnése után biztonságosan lezárhassa a fájlt, illetve parkoló módban mozgás hatására elkészítsen 10 másodperces videót. A G szenzor használhatatlan, alegkisebb érzékenységre állítva is majdnem minden felvételt az Emergency kategóriába sorol. Amúgy jó. Egyszerű, gyors, könnyű., olcsó. Akciósan 8900 Ft volt az Alzánál.
-
huan
őstag
válasz
Moleman #16265 üzenetére
Csak mert bizonyos kamerák (pl.Truecam M5 Wifi) a parkoló autókat is figyeli, megmozdulás szempontjából is.
A kamera is lehet vonzó egy tolvajnak? Vagy épp azért mert rögzítést feltételez? -
Rick4
félisten
válasz
Moleman #15862 üzenetére
SD kártyákkal szívtam már én is, a saját gépemben írta, hogy írásvédett, aztán az asszony notijában le lehetett formázni, hp usb tool, androidos telefon, linuxos gép, sok mindennel próbáltam már, és egyetlen egyet nem lehetett visszahozni, de érdemes több készülékben próbálni, ahogy írtam, akár másik win-es gép is formázhatja azt, ami nálad nem megy, ne kérdezd meg, nem jöttem rá, miért van így.
-
Chrys_
addikt
válasz
Moleman #15181 üzenetére
Jó kérdés.
Ha csak szabálysértés, én nem szedném le, mert akkor max. kis pénzbírság lesz belőle, de baleset esetén akkor is iránymutató (lehet(?)) a bíróság felé, ha nem is fogadhatja el bizonyítékként.
Ha bűncselekmény, akkor azért az már más helyzet, de még nem hallottam olyan hírt, hogy valakit nagyon elkaszáltak volna autós dashcam miatt. -
válasz
Moleman #3985 üzenetére
Nekem is 3 CPT táp volt az autóban a 3 kamerához. Pár napja - szerencsére - éppen kb. 10-zel mentünk hazafelé, amikor hosszan elnyúló gyufameggyulladás hangját hallottam, és masszív, füstbombányi füst öntötte el az autót másodpercek alatt és olyan borzalmas szag, hogy még mindig nem szellőzött ki.
Hirtelen nem tudtam, hogy mi a fene van, kétségbeesetten próbáltam feltépni a csomagtartó burkolatát, de hamar kiderült, hogy ez a CPT táp volt az. Szerencsére nem égett, "csak" elfüstölt. Kb. 3 éves lehetett, kaphatott némi extra terhelést, mert az elfüstölés előtt kb. 10x újraindult a kamera rajta (elfelejtettem, hogy azt a kártyát nem szereti).
Én biztos lecserélem ez után a másik kettőt is.
Ugyanitt megbízható tápot keresek
-
CHIPman
nagyúr
-
Debilon
addikt
válasz
Moleman #14703 üzenetére
köszi!
közben Ali-n nézegettem és közben eszembe jutott, hogy kéne hardwire kit is ezt találtam:
HW kit+CPL filter19,2 USD a kettő együtt
-
Reaper
őstag
válasz
Moleman #14338 üzenetére
Oké, akkor ha jól értelmezem a drágábbik az mindenre jó. Parkoló és fix bekötés is. Jó lenne a szivargyújtós is, de az autóm elveszi az áramot róla, amint kiveszem a kulcsot. Gyújtásra van benne kakaó, de indítózáskor megint elveszi.
Végül uk amazonról megrendeltem a kamerát, ezt a hardwiret meg majd akkor valahonnan. Szerintem nem volt rossz deal: [link] -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Moleman #13936 üzenetére
Thanks.
Fogalmam sincs,hogy mennyit szeretnék tárolni. Elég változó az utazási időm. Ez a kártya még elmegy?
-
nyikszi
őstag
válasz
Moleman #13611 üzenetére
"Lehet, hogy hátsó kamera sem ártana..."
Ma én is nagyon örültem volna egy hátsó kamerának, így csak őrültem, hogy egy kamion a s@ggemben volt az M0-áson, olyan 2-3 méterre, mert ugye a 60-as tábla az nem érdekes (nekik)
De legalább nem történt semmi, bár amikor letért, akkor még villogott az idiótája.
-
amargo
addikt
válasz
Moleman #13611 üzenetére
Tavasszal én is pont ezen mentem keresztül ezzel a kamerával, a gps elsőnek nekem sem akart menni. Aztán nem tudom minek köszönhetően, de magára talált és ment újra. De végül cseréltem, mert előtte is volt random leállása (vinnyogás) és az akkumulátor csere után is történt ugyan úgy leállás.
-
air
nagyúr
válasz
Moleman #9864 üzenetére
Ó, dehogyis!
"ha egyszer is nullára meríted, hónapokat veszít az élettartamából"
Ez egyrészt nem igaz, másrészt kíváncsi lennék, hogy ezt hogyan mérted le. Honnan tudod, hogy nullára merítés nélkül mennyi lett volna az élettartama, és abból mennyit vesztett.
Nem mellesleg telefonban akkumulátort nem is lehet teljesen lemeríteni, mert minden készülék előbb kapcsol ki, mint az akku teljesen lemerülne. Egy adott szintnél kapcsol ki a telefon, amikor az akku még messze nem "nulla"."egy ismerősöm mindig nullára merítette, nagyon hamar kuka lett"
Fentiek alapján ez több dolog miatt sem igaz.
Lehet, hogy az az akku eleve rossz volt. Nem lehet nullára meríteni, ezért nem is lehet emiatt kuka.A kérdésre a helyes válasz, hogy az akkumulátor állapotát a töltési-kisülési ciklusok gyakori, gyors váltakozása befolyásolja. Gyakorlati tapasztalat nélkül elég nehéz megmondani, hogy mennyire fogja igénybe venni egy power bank akkumulátorát az ilyen használat.
-
Upo
addikt
válasz
Moleman #9709 üzenetére
Persze, ezért írtam hogy egy jó szivargyújtóst szét kell szedni, a szivargyújtó rész úgyis repül a műanyaggal együtt. A 12V bemenet fix vezetékkel megy a biztosítéktáblához, a panel bekerül egy valami ilyesmi kis dobozba (nyilván amibe befér) a műszerfal alá, kész a fix bekötés. Rendeltem is egy fehéret, a belsejéből lesz egy príma fix dobozkám.
-
Upo
addikt
válasz
Moleman #9705 üzenetére
Ezzel az erővel akkor szétkapok egy szivargyújtós usb töltőt és beépítem fixen a műszerfal alá. Ennek szerintem az lenne a lényege hogy minimalizáljuk a széthúzós csatlakozók számát, minél inkább fix legyen.
De a kis dobozoson is lehet cserélni ha megsérül a kábel, kinyitom a dobozt és beforrasztok egy másik kábelt (amúgy meg mitől sérülne azon kívül hogy rommá töröm az autót?)Most nézem, ez az akciós fehér kuponozás után 4.79$, ennyit lazán megér, használok ilyent régóta. Lehet hogy bedobozolok egyet a műszerfal alá és akkor felszabadul az aljzat.
-
válasz
Moleman #9639 üzenetére
Jó, kérdés hogy a 3. madzag nélkül a kamera elindul-e?
Az hogy nincs csatlakozó a pótakksin az hidegen hagy, van forrasztópákám
Mondjuk ezt ki tudom próbálni, mert van otthon ilyen feszültségű akksim (quadcopetrhez volt), csak méretre fél cm-vel nagyobb, és nem fér bele... na majd ha lesz este kis időm erre először rápróbálok, mielőtt rendelek bármit is. -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPhone topik
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest