Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
sziasztok ehhez szeretnek ladat epiteni [link] ill egy emphaser 2500D eleg lenne e hozza? es termeszetesen potaksi is lenne melle
-
-
mandras81
senior tag
válasz
norbert1998 #61597 üzenetére
Azért nyugtass meg minket, hogy legalább az akksi közelében biztosítékoltad a tápkábelt.
Egyébként meg igen jó hatásfokú az a 2x100-as erősítő!
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Joe fiú #61596 üzenetére
Igazából. Multi méterrel megmertem, full hangerőn 3A-t vesz fel nagyjából, mint max. Most tegyük fel hogy nem a legmegfelelőbb zene volt. Akkor mondjuk 5A. Oda tuti elég egy 3 eres 220-as kábel. Meg is csináltam, osszeforrasztottam, zsugorcso majd szigszallag. Hallgattam kicsit a zenét. Még csak nem is langyos a forrasztásnal és máshol sem, úgyhogy szerintem jó így.
Azért csináltam így, mert az erősítőt a hozzá járó mindennel ingyen kaptam, annyi volt a hiba, vagy kasztnit fúrók, vagy kábelt toldok. Nem volt bemenet az aksi oldalán, csak a másik felén. Toldottam. Mivel 220-as és egyeb kábelek hegyekben állnak bontatlan.
Ezért nem akartam semmit venni, maradjon meg ez így, költségmentesen -
Joe fiú
senior tag
válasz
tboy93 #61594 üzenetére
Mihez? A 15A-hez ??
Norbert1998: Kábelt így nem toldunk, főleg nem ilyen kábellel. Ha mar mindenkepp told ami akarod, habár olcsobb lenne egy normalis, méretezett kábelt berakni, akkor iktass közbe egy biztosítékot es ahhoz vegyél 1m-nyi, lehetőleg hasonló kábelt.
Janek2: ésszel. Lehetőleg nem fejrol hajtva, agyon eq-zva, Bass boosttal. EgYebkent normálisan hallgatod semmi baja nem lesz.
-
janek2
tag
Sziasztok!
Megvettem a gladen alpha 165-t és a héten be is rakom valamelyik nap. Azt szeretném kérdezni, hogy be kell járatni a hangszórót, és ha igen hogyan?
-
válasz
norbert1998 #61593 üzenetére
Tapkabelt en igy nem toldanek. Hegesztestechnikai boltban vegyel kello hosszusagu 25-os hegesztőkábelt.
-
norbert1998
nagyúr
Üdv.
Adott egy 2*100w-os erősítő, bár egy subot hajt. 15a az ő biztosítéka.
Amit kaptam hozzá nagyon vastag pozitív kábelt, túl rövid. Egy méter toldás kellene neki. Ezt megoldhatom egy 220-as vezeték 3 erevel egyszerre? Tehát hogy a toldott távolság párhuzamosan menne a 3 érben, így a kábelt nem kell szetszednem sem.
Nem akarok házat bontani, ezzel amúgy sem lehet nagyon, remélem elég lesz. -
BBéci
legenda
válasz
kacsa7 #61590 üzenetére
Használat közben az impedancia változik, azért fontos megtudni a minimumát. A névleges teljesen érdektelen, foglalkozni sem érdemes vele.
Tesztjeinkhez nálam hozzáértőbb szakember, villamosmérnök doktor szokta végezni a méréseket, már az Autóhifi magazinos időktől kezdve. Érdekes módon, nem multiméterrel. -
FlDutchman
tag
Alpine UTE-92BT használata közben találkoztatok az alábbi hibával?
Megy a zene Bluetoothon Androidos telefonról, majd átkapcsolok Tuner módba, felprogramozok néhány rádióállomást. Ezután visszakapcsolok Bluetooth source-ra, visszakonnektál a telefonra, majd kiírja, hogy "BT Paused" és csend lesz. Gombokra nem reagál, egy perc után resetel, Demo módban indul, elfelejti a beállított rádiókat, és a telefonnal is Pairing módban kell újra csatlakozni.
Új készülék (3 napos), eddig minden nap eljátszotta ezt, amikor a rádióra is átkapcsoltam és elmentettem a frekvenciákat.
-
kacsa7
őstag
Egyenáramú ellenállás méréssel nyugalmi állapotban megközelítőleg megkapod a névleges impedanciát. Legalábbis eddig akárhány hangszóróra rámértem, működött. Persze ha nem a hangszóró terminált méred, akkor már minden más beleszól, kábel stb. Koaxot még nem próbáltam, így nem tudom ott mérhető-e egyáltalán a szűrés miatt, de ez könnyen kipróbálható.
Ne keverd ide a frekvencia függőt, mert nem impedancia menetet akarunk mérni. Ezt szakújszágíróként igazán tudnod kell. Ráadásul a multiméterrel mért egyenáramú ellenállásnál kb. csak magasabb impedanciát tudsz mérni a frekvencia változásával, ami a rezonancia frekvencián lesz a legmagasabb.
Amit ilyenkor mérsz, azt thiele-small paraméterek között RE-ként találod meg. -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Két fejegység jött szóba:
Pioneer DEH-X5900 BT
vagy
JVC KD-R981 BT
Ti melyiket ajánljátok?
Egy alap rendszerem van, amelyben a mélyláda van erősítőre kötve.
Általában Jazz, Country és Pop zenét hallgatok.Számít valamit hogy a Pioneer-nek 2V-os az RCA kimenete a JVC pedig 4V-os?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
kacsa7
őstag
válasz
idoawc #61582 üzenetére
Multiméterrel rá tudsz mérni, mert neten össze-vissza írják. 2,3 ohm-ra írja, de közben meg azt írja, hogy 3 ohm-os a tekercs.
3 ohm-os hangszórók még szoktak menni fejről probléma nélkül. Ha bármilyen erősítőt alul illesztesz, értsd, alacsonyabb impedanciájú hangszórót kötsz rá, mint amivel elboldogul, akkor leég a végfok. Ez ugyanúgy igaz a fejegység végfokára is.
Hogy ez a szett most milyen is, a leírtakból nincs ember aki meg tudja mondani, csak aki próbálta már. -
Lite
őstag
válasz
idoawc #61582 üzenetére
Ebből a párosból nem lesz barátság... Ha a fej tényleg nem bírja a 4 Ohm alatti terhelést, akkor elég hamar el fog szállni. (Ha bírja, akkor nagyon hangos lesz a cucc.)
De ha a gyári helyre teszed, akkor valószínűleg rosszabbul fog majd szólni, mert nem igazán az ajtóhoz lettek tervezve. Ezeket a hangszórókat célszerű lenne egy pici erősítővel hajtani, azok azért többnyire 2 Ohm stabilak.Ha friss, netes vásárlás, javaslom, élj a 14 napos elállási jogoddal, akkor tudod a legegyszerűbben megoldani a problémát.
-
Lite
őstag
válasz
janek2 #61581 üzenetére
Ezt inkább hallani kéne. Alapvetően a Kicx inkább veretős zenékre remekel, a Gladen-en viszont pont az általad említettekből halottam szólni és az abban (árát tekintve!) nagyon jó volt. Ha van rá lehetőséged és mindkettő van a szerelődnél raktáron, megpróbálhatod, hogy mindkettőt hallgasd meg, aztán, a mi tetszik, azt vedd. Egyik sem rossz, az árkategóriájában nem nyúlsz mellé. Ez tényleg egyéni, hogy mi tetszik...
-
idoawc
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Nem vagyok otthon az elektronikai, autóhifi témában.
A Grande Puntómban szeretném kicserélni a gyári hangszórókat. A kiszemelt már meg is jött és beszerelésre vár. De ismerősöm mondta, hogy figyelnem kellett volna az ellenállásra. A hangszóróé 2,3 ohm, a rádió kezelési utasításában 4-8 ohm van írva. Erősítőm nincs.
Az lenne a kérdésem, hogy mit fognak egymással csinálni, mire kell figyelnem? Neten nem nagyon találtam konkrét választ, olvastam olyat, hogy tönkremegy a hangszóró vagy nem megy tönkre csak jóval halkabb lesz, stb.
Lehet, hogy ez egy alaposan körberágott helyzet itt a fórumban, de nem találtam hasonlót.
Rádióm: JVC KD-X210
A beszerelendő hangszórók: JBL GX-602
Válaszotokat előre köszönöm! -
kissdani
senior tag
Sziasztok. Egy alap autórádiót szeretnék vásárolni 20k alatt lényeg legyen benne usb, de mégis szeretnék a pénzemért a legjobbat választani. Tudnátok ajánlani a nagy felhozatalból melyiket érdemes venni? Tipust illetve márkát is megköszönnék...
-
I'am Dony
őstag
9x1.0 - es jó minőségű kábelt szeretnék vásárolni fejegység és proci összekötésére. Mit javasolnátok?
-
janek2
tag
Sziasztok!
A gladen hangszórót nem sikerült megvennem viszont az egyik eladó rá akar beszélni erre a szettre : kicx icq 6.2.
Jobb mint a gladen?
Köszi előre is a válaszokat! -
Hardtech
aktív tag
Sziasztok!
Az egyik haveromnak kéne egy kis segítség hova tudná kötni a remote szálat a gyári fejegységen ami bekapcsolja az erősítöt. Nem akarja direktbe az aksira kapcsoloval . Az autó Nissan Almeira 2002-es és nem elektromos az antenna.Van még valami lehetőség ? Köszönöm a segítséget.
-
nrbx
tag
Hello, tudtok ajanlani Komáromban vagy Győrben, illetve a környékükön valami megbízható autóhifi műhelyt? Semmi extrát nem szeretnék (nem "nagy zenét" akarok a kocsiba, basszussal sem akarok felvágni stb.), csak fejegység beszerelés, ajtók zajcsillapítása, hangszóró beszerelés lenne. A fejegység valószínűleg Pioneer MVH-X580BT lenne a hangszóró meg valami 13-as komponens szett.
-
janek2
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy gladen alpha 165 hangszórót, melyik bolt ajánlott? Jó lenne személyes átvétel Pesten.
-
Ear001
addikt
válasz
Speeedfire #61566 üzenetére
A magas is kezdhet leégni. A hő hatására deformálódik a tekercs, már nem kőr alakú, így elakad, nem szól, de amikor lehül, ismét tud mozogni, mert kicsit visszanyeri az alakját.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Speeedfire #61566 üzenetére
Próbálj kölcsönkérni cseredarabokat tesztelni. Magassugárzót, erősítőt, fejegységet és ki tudod zárni a hiba forrását.
-
kacsa7
őstag
válasz
Speeedfire #61564 üzenetére
Az hagyján, de PTC sincs benne. Innentől passzolom a kérdést, hátha más mond valami okosat. A jelenség teljesen olyan, mint ha védelem leoldaná a magast, de én ebben a váltóban nem látok ilyet. Mivel 1 csatornáról megy a mélyközép-magas, ezért tuti nem erősítő, mert akkor a mélyközép is elhallgatna.
-
kacsa7
őstag
válasz
Speeedfire #61562 üzenetére
Ha jól emlékszem, a Rainbow a kisebb szetteknél használ PTC-t, de a Profi Line-nál pl. már az izzós megoldás van a váltóban szerintem. Úgy viszont azt hiszem nem hallgat el túlterhelésnél, hanem az izzó viszi el a felesleget, de ezt majd megerősíti vagy cáfolja valaki, aki használt ilyet.
2 csatornáról van hajtva a teljes szett? -
kacsa7
őstag
válasz
Speeedfire #61559 üzenetére
Milyen szett?
Normálisabb hangváltókban van védelem a magas előtt, ami általában egy PTC ellenállás. Túl nagy terhelés hatására ez védi a magasokat a túlterheléstől. Amikor lehalkítod, akkor visszaveszed a terhelést és emiatt kezd el újra szólni.
-
Gábor984
tag
Üdv!
A tegnap érdekes dologgal találkoztam. Kaptam ajándékba egy Alpine fejet és be szerettem volna szereltetni egy erre alkalmas üzletben. Nem mintha nem tudnám installálni, de egyrészt ugye akkor él a rádióra a gari, ha műhely szereli be, másrészt kellene autóspecifikus iso csati, meg fakra antenna csatlakozó, szóval még vásárolni is szerettem volna. A válasz az volt, hogy így nem szerelik be. Gondolom az a probléma, hogy nem ott vettem a fejet. Kicsit meglepődtem, mert úgy látom, hogy egyre inkább szűnnek meg ezek a féle szakboltok, mert nincs rá igény, illetve az újabb autókban már elég macerás a fejegységek cseréje. Emlékeim szerint egy ilyen munka 5-10 percet vesz igénybe, amiért 6-7-8-10 ezret + anyag simán el lehet kérni. Ennyire nem éri meg???
-
Speeedfire
félisten
Sziasztok,
mitől lehet az, hogy néha elmegy a magas hang, ha nagy hangerőn szól? Ha lejebb veszem a hangerőt, akkor újra van magas. Találkozott már valaki hasonlóval? -
-
szaboknak
aktív tag
Ilyen multimédiás eszközt használ már valaki?[link] a mirror link funkció jól működik?
-
Ear001
addikt
válasz
civicfan #61550 üzenetére
A hangszóró az hangszóró, alapvetően mindegy, hogy autós vagy otthoni. Amennyiben a paraméterei és a valós tulajdonságai is olyanok, akkor igen, megérheti egy autós változatot dobozba tenni.
Van viszont pár dolog, amit jó tudni hozzá. Az első, hogy keresztváltót KELL építened hozzá. Az autós szettekhez adott sacc/kábé szintű cuccok ilyenkor legfeljebb kiindulásnak jók, de mivel itt tudod, hogy milyen dobozba kerül, tudsz vele számolni, pontosabb váltót építeni. Ja és az első változat úgy sem lesz jó. Kettő. A gyárilag megadott T-S paraméterek szinte biztos, hogy nem fognak stimmelni, jobb, ha magad mérsz utána. Igazából nem tudom mikor harapódzott ez el, de valahogy nagyon pesszimistán adják meg egy csomó 16-os mélyközép alsó határfrekvenciáját, rezonancia pontját. Talán egy átlagos ajtónyi pár literre kalkulálják, de otthoni dobozba építve elég meglepő dolgokat lehet hallani. Az első doboz nem lesz jó. Hiába számolsz akármilyen ügyes programmal, valami nem fog stimmelni, szóval az első famunkákba még ne ölj nagy pénzt. Persze ez igaz bármilyen hangszóróra is, nem csak autóhifis specifikus. Aztán a végén, mint nagyjából minden DIY dolognál, legfeljebb anyagáron lehet eladni, vagy még annyiért sem. A házi építésnek ez a nagy hátránya.
Én is épp nyakig ülök egy ilyen projektben, de volt már korábban is egy-két ilyen dobozom, szerintem jó móka, ha az ember ügyesen választ egészen remek hangú dobozokat lehet otthon összehozni.
-
civicfan
tag
Üdv!
Autóhifi hangszórót érdemes otthoni hifi ládába tenni? Van valakinek hasonlóról tapasztalata? -
whited
addikt
Üdv
Peugeot 406-ba szeretnék nem túl nagy pénzért első szettet vásárolni a gyári megoldás helyére.
A gyári fejegységet egy ilyenre cseréltem, mivel ez a fej pénzembe nem került.
20-30k-ig mi az ami ajánlható?
Lehet használt és új is.ui. Focal PS 165 mennyire számít jónak mondjuk 30k-ért használtan ?
-
Ear001
addikt
válasz
kacsa7 #61525 üzenetére
Tudod hogy készül a gyári ládák jó része? A faipari üzem ad egy ajánlatot, ahol az a lényeg, hogy minél kisebb hulladékkal tudják kiszabni a ládákat, és nem az, hogy pontosan hangolva legyenek. A legtöbb, olcsó kínai gyártású hangszórónál meg úgyis mindegy, mert akkora szórás van a T-S paramétereik között, hogy 10-20 liter ide vagy oda nem számít.
A tömőanyag persze használható a kész doboz hangolására, de egyáltalán nem kell. Amennyiben jó a dobozterv, akkor pedig kifejezetten árt.
Állóhullámot úgy a legegyszerűbb csökkenteni, ha nem hagyod kialakulni, mondjuk nem használsz párhuzamos falakat, ami egy szubládánál nem lehetetlen feladat. Az akusztikai szivacsoknak tényleg van hangelnyelő tulajdonságuk, tudnak visszaverő felületként működni - csak nem abban a tartományban, ahol a szubládák, tehát olyan 80 Hz és alatta levő tartományban, tehát leginkább díszítő motívumként szerepelhetnek.
Lite - Ja csökkentetted a térfogatot és merevítetted az oldalfalakat, így nem meglepő, hogy feszesebbnek hallottad, de ehhez a szivacsnak nem sok köze volt.
-
evo87
őstag
Amolyan mellékvágányként... az Alpine téli álmot alszik?
-
Lite
őstag
válasz
zsolt19900 #61523 üzenetére
Áramot vezetni jó, de zenére nem illik olyat használni. Pláne magason, ahol a részletezőképesség (is) kifejezetten fontos, az ilyen jellegű kábelnek meg az pont nincs. Csere.
-
-
Tiger.
nagyúr
Imádom ezt az alpine ute 92 bt-t de a random lejátszása az kritikán aluli
-
B-enji
tag
válasz
pengusz77 #61521 üzenetére
Szerintem az még nem is lenne nagy baj, ha a közép a szélvédőre néz, viszont a magas hangokat nagyon teríti, szvsz az A oszlopon sokkal jobb helye van a amagasnak. Meg kérdés, a közép tetejét kell-e vágni, gondolom a koax-on csak egy nagyon kis kondi lehet, ami a magas alját vágja 6db-vel. Ha a mélyközép és a közép együtt szól, eléggé ki fog emelni, és sok fázisproblémát fog okozni.
De ha mindenképp ragaszkodsz a 3 utas felálláshoz, talán nem is koax-ot kéne betenni, hanem a DL-W4 sima 10 centis közepet, magas maradna a mostani helyén, a jelenlegi passzív váltóval vágnád a közepet, az alját az erőn, és a mélyközép tetejét is az erőn kéne vágni, az alját pedig elengedni fullba.
Bár azt nem tudom, hogy a fejeden is van-e plusz csatorna kimenet, vagy Y-elosztóval oldanád meg? -
janek2
tag
Sziasztok!
A gladen alfa 165 mennyire jó ár értékben? Esetleg valami jobb helyette ebben az árban? -
válasz
poli27 #61526 üzenetére
A megoldas az, hogy az erositot bent hagyod, a ladara szerelsz egy speak-on aljzatot, az erositobol kijovo hangszoro kabelre meg egy speak on csatlakozot. Igy az erositorol egy mozdulattal le lehet csatolni a melyladat es ki lehet venni a csomibol. Ez az ajanlott megoldas, az erositot korulmenyes kivenni, ha aram alatt van az se mindegy melyik kabelt huzod ki belole eloszor.
-
poli27
veterán
Hali
milyen csatlakozót ajánlotok arra, hogy a ládát az erősítővel ki tudjam gyorsan venni?Macaudio SX 112BP mélyláda és Toxic TX1000 4 csatornás erősítő ami a ládára van szerelve. létezik ien megoldás gyári?
25mm2 kábel van az erősítőnek behúzva.
-
kacsa7
őstag
válasz
pengusz77 #61521 üzenetére
Így mondjuk a magas ugyanaz, a hangszóró ugyanabból az anyagból van, szóval még lehet is belőle valami. Viszont, a gyári hely hová néz? Szélvédőre felfelé? Mert akkor a magas tartomány irányítottsága el is ment... Magam részéről azt gondolom, hogy nem éri meg a befektetést, mert maga csak a hangszóró 30eFt + a kábelek és mellé a magas irányítottsága elvész, a közép meg pont ugyanolyan szétszórt és nem rád néző marad, mint most a bokádnál.
Sokkal hasznosabbnak és értékelhetőbbnek tartanám, ha a koax hangszóró rád tudna nézni, mert akkor a teljes közép és magas tartomány tengelyben lehetne, az alját meg a 16-os hozná. További probléma, hogy elvileg 180Hz-en tudsz vágni azzal az erősítővel, az meg baromi alacsonyan van szerintem hozzá, legalábbis 3 útban sokkal feljebb szokták összeengedni.
Próba, szerencse, de ezt a befektetést szerintem nem éri meg, főleg időkorrekció nélkül. -
zsolt19900
őstag
az mennyire "gond" a hangvezetés számára egy kábelnél, hogy ilyen hogyismondjam, nem sodort a vezeték a kábelben, hanem egy azafajta merevebb drótszál fut a kábelben végig? ilyen van ugyanis behúzva a csipogókhoz a hangváltóktól és most lenne kedv ill. idő is újrakábelezni és ha a sodort az jobb akkor lehet, hogy kicserélném a kábeleket.... réznek réz, csak -nagy kapkodásomban és mivel kisváros és gondoltam, hogy az eladó emlékszik rá milyent szoktam vásárolni- nem néztem meg amikor vásároltam, hogy milyent adott
-
krisi08
tag
Ha esetleg valakit érdekelne.
https://m.facebook.com/groups/254590974667639/permalink/1260611537398906/?sale_post_id=1260611537398906
-
pengusz77
senior tag
válasz
kacsa7 #61515 üzenetére
Versenyen kaptam ezt a tanácsot olyantól, aki már épített be többet, és adok a véleményére.
A cél a jobb hangzás
Ignisnél a műszerfal két oldalán fent van a gyári hely.
Az erősítő nem gond, mert a Sherwood A50x4 2 csatornája üres (a subnak már raktam be külön).
[link]
Itt pl egy dl-x4-re gondoltam
Pénzben csak a hsz+a kábelezés hozzá (anyósülés alatt van az erő, nem kéne messze vezetékelni. -
Drago1
tag
válasz
Ear001 #61519 üzenetére
Teszek azért bele ártani nem árt a vatelin a láda 23,4 liter lesz pontosan "fekvő" 16 cm magas, szóval inkább egy fekvő téglalap,egy 25 cm -es Gladen RS 10 sub-al.Leírásában 20-22 liter ajánlott ha zárt ládába rakják.
A defektjavító készlet helye lesz ( van ) átalakítva ládára.Így nem foglal helyet és nem is látszik kivéve a hangszóró rács. -
dav<3
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, Debrecenben élek, van egy 2005-ös E53-as BMW X5-ös járgányom, és úgy alakult, hogy szert tettem egy aktív mélyládára, ha pedig már van ki szeretném próbálni hogy szól. Alapból nem rossz a hangzása a rendszernek, 10 hangszórós gyári hi-fi van benne, elég jó a magas és a közép, a mély gyengécske, de a mélyládával pont egyensúlyba kerülne minden, szerintem sokat dobna.
Nos, a probléma, hogy én nem rendelkezem kell szaktudással, hogy beépítsem, és sajnos hozzá értő ismerősöm sincs, ezért szeretnélek megkérdezni titeket, hogy nem-e tudtok valakit aki kellő szakértelemmel rendelkezik és profi munkát tud végezni nem pedig valami kókányolást amiből több kár van mint haszon, vagy esetleg közületek valaki nem-e ismer magára mint szaki.
Ha lenne valaki aki be tudná nekem építeni a ládát, az kérem vegye fel velem a kapcsolatot, természetesen kifizetem, és amiben tudok segítek neki!
Pár infó, a beépítássel kapcsolatban. Rendelkezem magával a ládával, RCA kábellal, táp csatlakozóval és kábellal, valamint hagváltóval/jelerősítővel. Szóval lényegében minden nagyobb tétel megvan hozzá, pár apróbb dolog hiányozhat esetleg de persze ezeket is kifizetem/megveszem.
Véleményem szerint nem lehet annyira nagy kihívás egy hozzáértő profinak, hiszen hátul van a gyári erősítő, ahonnan lehet jelet venni, valamint az akksi is hátul van, így minden helyben van.
Ha bármi butaságot írtam, azért előre is elnézést kérek, nem vagyok hozzáértő, csak paraszt logikával próbáltam gondolkozni.
Szép estét mindenkinek és előre is köszönöm a segítséget!
-
kacsa7
őstag
válasz
pengusz77 #61514 üzenetére
Nem teljesen értem, miért is lenne jobb, mint a jelenlegi felállás. Hol van a gyári hely? Nem az ajtóban?
Mi lenne a cél? 3 út, amiből a mélyközép adná az alját, a koax pedig a közép és magast? Az erősítődön a HPF max 200 Hz kb, az meg elég alacsonyan van hozzá. Milyen koaxot raknál be, ami minőségben megüti a mércét? Továbbá, ehhez kell minimum 2 plusz erősítő csatorna, szóval akkor adódik a következő kérdés, milyen erősítőt teszel be, ami nem rontja el a homogenitást. Sok pénz, és szerintem nem lennél jelentősen előrébb... -
pengusz77
senior tag
Hogy elássuk a csatabárdot (és egy új előkerüljön) bedobok egy eretnek gondolatot, amit a versenyen kaptam tanácsként: Állítólag a kocsimban (Suzuki Ignis) jól szólna a gyári helyen egy 10cm-es KOAX
Természetesen maradna a 16-os mélyközép, csak a magas lenne kikötve, és természetesen nem macaudio koax menne be. Kérdésem az lenne, hogy persze ezek 75Hz-ig lemennek (gyári adat), de a tények talaján maradva mondjuk erősítőről vágva HPF-fel, ha maxra tekerem (majd megnézem hány Hz), akkor nagyon nem lövök mellé? (DL-C6.2-es szett keresztezési frekvenciája 4200Hz). Vagy így túl erős lesz az a tartomány, ahol szól a koax meg a mélyközép is?
-
Peti78
őstag
válasz
troll81 #61511 üzenetére
Mindenesetre köszi!
digitalszalon-tól vásárolt már valaki? Megbízható boltnak minősül? Az mvh-x580bt 37500-ból kijönne postával -
Peti78
őstag
válasz
troll81 #61509 üzenetére
Gondoltam, halászgatok kicsit az ajánlatok között
Bár úgysem értek hozzá, tehát legyen.
elvárások. Bár a mecha nem akadály.37 körül tudok Kenwood x5000bt vagy Pio x5900bt, tehát kalkulálva ezekkel az árakkal, nyilván ezeknél olcsóbban.
-
Peti78
őstag
SZiasztok!
Van valakinek megunt, eladó fejegysége 3 rca-val felszerelve?
-
kacsa7
őstag
-
Highsmith
csendes tag
Üdv
Valószínűleg nem jó helyre írok de azért megkérdezem hátha tudtok benne segíteni.
Kicseréltem a fejegységemet egy Pioneer Deh-X5700BT-re. De nem megy gyújtás nélkül a piros sárga vezetéket kicseréltem ahogy a használtiban volt de így se megy. Az előző simán működött gyújtás nélkül is mi lehet probléma? Előre is köszi a segítséget. -
pengusz77
senior tag
válasz
opeter70 #61487 üzenetére
Nem tudom elment-e az előző
"félaktív 3 utas elsőszett" Sosem hallottam, ez olyan, mint a rezselőzsír, vagy a fázisegyengető kalapács?A [link] megfogalmazása akkor helyes?
Szerintem azért nem lehet ennyire különválasztani a versenyzést az "utcai" autóhifitől. Szerinted oda kik járnak mondjuk aktív kategóriákban? (Vigyázz mit mondasz, mert Peti is szokott indulni
)
Most arra meg mit lehet mondani, hogy otthonról mindenki mondja, hogy ez rossz a versenyszabályzatban, meg az rossz, de nem hogy eljönni, de még FB csoportba írni sem hajlandó hogy gyerekek ez hülyeség, javítsátok már ki. (pedig nyitottak a szabályváltoztatásokra, személyes tapasztalat)
Ott legalább egységes az álláspont, a tanácsok alapján el lehet indulni, fejleszteni a rendszert, tök mindegy, hogy passzív, vagy aktív.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Samsung PM991 -512 gb m.2 Nvm-e SSD (2242)
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest