- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: amikor a VR szemüveg már nem elég
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz orbano #22399 üzenetére
De a passzív, hangváltós megoldás a neutrálisabb, nem? Legalábbis én úgy hallottam,hogy aktívnál megváltozik a zene, kevésbé lesz természetes, nagyobb lesz az alapzaj is, de persze ez mind-mind csak feltételezés részemről, nem hallottam még olyan sok aktív rendszert, kinek a pap, kinek a papné, valaki erre, valaki arra esküszik.
-
orbano
félisten
válasz Joe fiú #22397 üzenetére
arról, hogy nincs proci, csak egy b*zi jó hangú futóműved és a lehető legjobb passzív elektronika van a jelútban az erősítőn és a hangszórókon kívül. teljesen más dimenzió tonalitásban, csak hát nem épp egy egyszerű dolog... a mi közepes szintünkön ez még nem pálya szvsz, egy RSII szintű procit nagyon drága mulatság hangzásban legyőzni passzív cuccokkal szvsz. bár erről is megoszlanak a vélemények
A vér nem válik VAZZE!™
-
tib-bee
tag
válasz orbano #22393 üzenetére
Egyelőre nem sok pénzem van, mint írtam, csak a gyári cuccot akarom kidobni belőle. Majd tavasszal vagy nyáron szeretnék jobban hozzápiszkálni, akkor kapna egy ládát erősítővel, és esetleg egy komolyabb első szettet. Egy Renault Clio 2-be menne amúgy. És nincs kedvem a hideg időben az ajtókárpitot levenni és faragni. Egy 13as szettet pedig pikkpakk bele lehet tenni az ajtóba, minden átalakítás nélkül. A csipogó miatt úgyis le kell szedni a műszerfal tetejét:@. Röviden most minél egyszerűbb csere a lényeg viszonylag olcsón. Ha váltok nagyobb szettre, a 13-as nem fog kárba menni, mert haveromnak tuti kelleni fog.
-
-
footy
addikt
válasz tib-bee #22386 üzenetére
En most is azt mondom, hogy szigeteld ki az ajtot, mert szigeteletlen ajtoban semmi nem megy eleg melyre.
A te esetedben, ha nem megy eleg melyre az elso szett, akkor vagy magasan kell vagni a ladat es hatulrol fog jonni a mely, vagy pedig lyuk lesz a szett alja es a lada kozott.plusz, ha a fej nem tud hpf/lpf-et akkor olyan erosito kell ami tud vagni.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz tib-bee #22382 üzenetére
Ezeket a szetteket felejtsd el, legalabbis a belepo kategoriaban. Ha 20 korul szettet akarsz az vagy Audio System 165MX vagy Herz DSK 165 legyen. Ezek 16osak, 13-as szettek kategoriakkal gyengebbek a 16osoknal. Hasznaltan viszont felso kategoriat is ki tudsz 20 korul fogni.
-
eddhunter
tag
Hétvégén megcsináltam az első ajtók szigetelését. Hát jobb lett:-). Mondjuk a menetzajt ez nem csillapította, úgyhogy menet közben eltűnik a mély.Most a műanyagok rezgeset kéne kiküszöbölni és a panelt előre megcsinálni. Viszont egy fejegységet is szeretnék. Igazából a pio 4400bt-vel szemezgetek, de most láttam a 6400 bt-t.. megéri a drágábbat megvenni? Egyenlőre erről menne a dsk 170.3as szett elektronikus zenével terhelveaztán persze majd 4csatornas erősítő meg egy mélyláda. A fej és a szett közti kábelt érdemes kicserélni?milyenre?
Köszi! -
tib-bee
tag
Én 5-6 évig JVC-t használtam, semmi bajom nem volt vele. Csak most autó csere lett, és gyári benne a fej és a hangszóró is, szeretném minél hamarabb lecserélni. Tudásra valamivel mintha jobb lenne a Pionál. És 19.000 ft-ért meg tudnám venni. Szettre meg Clariont, Magnatot, vagy Piot néztem.
-
Joe fiú
senior tag
9815 az aktív, általában ha jól tudom az 5 végűek aktívak, 9835, 9855
Pioneert egyáltalán nem ismerem, lehet nem véletlenül inkább Alpinet használ mindenki passzív rendszernél.k-feri: Bizonyos mértékig lehet játszani hangszóróelhelyezéssel,hogy minél inkább egy "síkba" legyenek, de engem az ilyen dolgok már nem foglalkoztatnak autóhifi terén, hogy ily mértékű tökélyre törekedjek, kocsiban csak hallgatom a zenét, szobában pedig élvezem, de persze ez így nem egészen igaz, mert kocsiban is nagyon élvezem,csak tisztában vagyok a rendszer gyengéivel.
-
footy
addikt
válasz tib-bee #22366 üzenetére
A helyedben szettet utolsokent cserelnek. Eloszor vegyel normalis fejet, a fentebb ajanlott Pio 1400 meg olcsobb is mint amit raszansz. Aztan ki KELL szigetelni az ajtot es ha nem vagy elegedett, probald meg erovel hajtani a szettet, ha ez meg mindig nem az amit keresel, akkor lenne erdemes szettet cserelni, de mindenkepp 16-osra.
-
erikke17
őstag
válasz zolikaDB #22350 üzenetére
Nem nem ilyen volt, ugyan olyan volt a bordázata mint a 4020-nak csak nagyobb volt és négycsatis lehet, hogy XM-4045-volt de ez most nem lényeges..
XM-4020 mennyire éri meg azt a pénzt..||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Mitre
csendes tag
Sziasztok! Régebben beszéltünk már itt erről de nem találtam meg. A Pioneer meg alpine közül melyik a jó passzív fej? Pionak tudom h van de nem tudom melyik. Alpinébe van egyáltalán?? Köszi
"Mondtam én, hogy szar helyen van ez a kocsi" XD
-
-
tib-bee
tag
válasz gabber01 #22367 üzenetére
Egyelore csak a gyari helyett szeretnek valami hallgathatot, jovore kapna valami komolyabbat, csak kicsit penz szukeben vagyok mostanaban. A 16oshos sokat kellene faragni. Magam szerelnem be, es jon a hideg ifo is. Szoval most csak egy egyszerubb 13as szett lenne a megoldas.
-
tib-bee
tag
Sziasztok. Olcsóbb árkategóriában szeretnék egyelőre egy első szettet és egy fejegységet.
A szett 13 centis legyen és lehet, hogy utálni fogtok, de lehetőleg ne legyen benne hangváltó. Esetleg hangváltós szettet be lehet kötni hangváltó nélkül? Kb. 10-15.000 körül gondolom árban. Lehet használt is.
Fejegység: USB-s és CD lejátszó is legyen, legalább egy pár RCA, lehetőleg alul és felüláteresztő szűrős. Nem fontos szempont, de a piros világítás jó lenne, hogy egységes legyen a műszerfallal. Árban kb: 20-23.000 ft.
Köszönöm szépen a segítséget! -
Banán polo9N
csendes tag
Jó estét!Na végre kezd össze állni a kocsim,egy barátom ma állítgatott a rendszeren,a legvadabb álmomba se gondoltam hogy ilyen lesz a rendszerem.Gaboo köszi az erőt neked!!!még sajnos majd kábeleket kell cserélnem,mert a khs-321 nagyon kevéskének bizonyul.
Renszerem:DLS A4,DLS A3,DLS UR36S,Clarion DXz788R,neotech kábelezés
-
gabber01
addikt
válasz Joe fiú #22362 üzenetére
valamit valamiért
legalább nem foglalják a helyet a hangváltókolyanoknak mondjuk sztem nem is ajánlott mindjárt aktív rendszerrel kezdeni, akiknek ezek a dolgok még kérdést jelentenek. azt szokták mondani a nagy szabadság, felelősséggel is jár.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz nemes0309 #22359 üzenetére
az előbb gondoltam, hogy kiegészítem footy leírását, de aztán gondoltam felesleges, mert elég érthető volt és adta magát a válasz...
szóval, igen, ha meglesz a pioneer fejed, ami egy aktív fej, akkor nem kellenek hangváltók, mivel azokat a feladatokat a fej maga el tudja végezni. ellenkező esetben, ha nem aktív a fejegység, akkor kellenének a hangváltók.
az aktív módszer elvileg jobb, mert lehet változtatni a vágásokon, finomítani a beállításokon, azaz precízebb, míg a hangváltók passzívak, max pár fix beállítás közül lehet választani, és csak a saját hangszóróikhoz vannak kitalálva.u.i.: footy megelőzött
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
footy
addikt
-
nemes0309
tag
És ugy nem lehet h 1-es csati bal magas, 2-es jobb magas, 3-as bal m.közép, 4-es jobb m.közép, és aktiv fejem lesz és hangváltót nem használok? Így nem lehetséges? Melyik módszer a legjobb?
Szóval fejjel elvégezhetem a hangváltó feladatát, hogy ki lehessen iktatni , vagy sem? Pio p88rs2-t tervezek, ez elvileg aktív fej.[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz HabyRolika #22356 üzenetére
Ha ugyis ideiglenesnek szanod, akkor probald ki. Nem ismerem sajnos sem az erot, sem a szettet, de igy adatok alapjan eleg combos erosito kell neki, bar nyilvan ez is jobb mintha fejrol hajtanad.
-
HabyRolika
tag
erre mit tudsz mondani?
Alpine 9855R fej és Mac Audio Olympic Gold 2.16-os szetthez mennyire lesz jó egy Audio System M-line 60.2 erő (nem végleges az erő) egyik haveromnak ez van és most vesz egy ilyen erőt használtba a fej és szett mellé. csak kíváncsi rá hogy mennyire lenne ez egy jó megoldás ideiglenesen, mint fejről hajtani?!
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
footy
addikt
válasz nemes0309 #22352 üzenetére
BI-AMP: amikor minden hangszorot kulon erosito csatornarol hajtassz hangvalton keresztul.
(Vagy van 4db hanvgvalotod, vagy pedig 2db biampolhato hangvaltod(ket "inputos"))Aktiv: ugyanugy kulon erosito csatornarol hajtod a hangszorokat, de a hangvalto nem a hangszoro es az erosito kozott helyezkedik el, hanem a fej beepitett digitalis valtojat hasznalod.
-
nemes0309
tag
még 1 hülye kérdés.. mi a különbség az aktív rendszer és a passzív rendszer között? ezt nem vágom.. az h aktívban nincs hangváltó?
-
nemes0309
tag
válasz zolikaDB #22350 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy dls r5a első szett, és egy alpien 3554 4 csatis erősítő. Jövőbeni tervem egy pioneer p88rs2 fejegység vásárlása , egy jobb mono erősítő meg egy zárt sub.
Kérdésem a következő lenne.. lehet úgy hajtani az első szettet, hogy 1-es csati bal magas, 2-es csati jobb magas, 3-as csati bal m.közép, 4-es csati jobb m.közép? ez lenne az ún. "bi-amp"? ehhez nem kell a hangváltó igaz?más.. milyen mono erősítőt és hozzá zárt minőségi subot ajánlanátok ami már bevált széria és a kettő együtt kb 50 ezerből meglenne?
-
szasza74
tag
Hali!
Némileg átolvastam a fórumot és sokan a 2 din -es fejegység ellen vannak. Ez azért van, mert azok rosszabb hangzásúak, mint az 1 din -esek vagy csak azért mert drágábbak?
Nem tudom eldönteni, hogy milyet vegyek. -
zolikaDB
veterán
válasz erikke17 #22348 üzenetére
Íme egy tesó: Sony XM ZR602
-
HabyRolika
tag
válasz HabyRolika #22347 üzenetére
Alpine 9855R fej és Mac Audio Olympic Gold 2.16-os szetthez mennyire lesz jó egy Audio System M-line 60.2 erő (nem végleges az erő) egyik haveromnak ez van és most vesz egy ilyen erőt használtba a fej és szett mellé. csak kíváncsi rá hogy mennyire lenne ez egy jó megoldás ideiglenesen, mint fejről hajtani?!
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
erikke17
őstag
Üdv milyen ez a Sony XM-4020 erőlködő 2 csatornás, 8500forintért karcmentes hibátlan állapotban megéri?
Első szett hajtására.
Volt egy négycsatis is ebből az XM szériából 9500-ért de már elvitték..
Előre is köszi.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
k-feri65
senior tag
válasz kavics325i #22344 üzenetére
ugyis valaki itt írta nemrég, hogy én vagyok a hsz gyáros...vagy valami ilyesmit.
értem én de le sz@..m
-
szasza74
tag
Sziasztok!
Ezek a hangszóró szettek jók, vagy felejtsem el őket?
Clarion SRP-1722S
http://www.autohifipont.hu/index.php?P=1&FK=3&ID=6379&TN=Clarion%20SRP-1722Svagy
macAudio Pro Flat 2.16
http://www.autohifipont.hu/index.php?P=1&FK=3&ID=3813&TN=macAudio%20Pro%20Flat%202.16Egyenlőre fej még nincs, de Kenwood vagy Pioneer lesz hozzá. Együtt akarom beszereltetni.
-
orbano
félisten
válasz jookomak #22333 üzenetére
mondjuk egy alapabb rendszerhez elég lehet egy pio DEH-3400UB, ez 25k, egy jó hangszórószett (pl. udimension element) 30k plusz kábelek, beszerelés, ajtószigetelés... kb. 20-50k és valami jó erősítő 15-25k használtan.
ha lemondasz az USBről és CD-kkel vacakolsz, akkor 30-35k körül már lehet használtan aktív fejet venni, nem is akármilyet... amitől annyit javul a rendszer, mint ha otthon az teszkós LG DVD olvasót lecserélnéd egy tuningos DAC-os mittomén milyen álom CD lejátszóraA vér nem válik VAZZE!™
-
jookomak
őstag
válasz orbano #22332 üzenetére
Hát kábé majd még egy hasonló összeget, tehát újabb 50-60k környékét. De ezt is úgy, hogy előbb csak az erősítő. Ha az megvan, akkor pár hónap (év?) után a subot. Így lehet akár olyan 30-40k is darabja.
Ez a flac hiány elszomorít. Cd-vel már őszintén szólva nem nagyon akarok szüttyögni, akkor inkább mp3 320kbit. Nem hinném, hogy egy 100k-s rendszeren kocsiban ülve a város zajában úgy nagyon kijönne a minőségi különbség. Mekkora hangzásbeli különbség van egy cd-s (mp3-as?) fej, és egy usb-s közt? Ennyivel gagyibb lenne a többet tudó? Mondjuk láttunk már ilyet a történelemben, pl. a sztereó, és a hm erősítőknél... -
orbano
félisten
válasz jookomak #22331 üzenetére
erősítővel és szubbal együtt madjan összesen mennyit szánnál rá?
FLAC felejtős, WAV-ot tudsz lejátszasni, erősítőben a DAC nem pálya, analóg RCA a divat.
egyébként ha jó hangot akarsz megfizethető áron, akkor lehet lejjebb adsz és maradsz Audio CD vonalonA vér nem válik VAZZE!™
-
jookomak
őstag
Sziasztok! Még a kocsi sincs nálam, de már valami hangzáson gondolkozom.
Első hsz-t olvastam, és nagyjából megvan az elképzelésem. Első körben egy fejegységet+komponens hangszórókat szeretnék, ami később bővíthető egy erősítővel, és sub hangszórókkal. Ergo olyan fej kéne, ami azért magában is tűrhetően szól, de ha később erősítőre kötöm, akkor persze jobb lesz.
(Van ezeken digitális kimenet, illetve az erősítőben dac, vagy ez inkább marad az asztali hifi vonalon, vagy magasabb árkategóriában?)
Mindenképp olyan cuccot szeretnék, ami pendrive-ról működik, esetleg viszi a flac-ot. Cd, dvd nem lényeg, csak usb-ről menne a rock/metál (kicsit talán tájidegen ez a stílus az autóhifihez, de hát na, mindenkinek megvan a perverziója)
Árkategória elsőre olyan 50k, de ha nem lehet ennyiből egy jó alapot kihozni, akkor inkább lejjebb adok az extra igényekből.
Érdekelne még, hogy melyek azok a boltok, ahol nyugodtan lehet vásárolni, és szereltetni, megfelelő felkészültségű szakemberek vannak.
Előre is köszi a segítséget! -
orbano
félisten
válasz Dealer20 #22324 üzenetére
Kicx STC 6.2 volt a típus amit írtál, két helyen is megnéztem 18-19k az ára. Ha ezt 30 ért vetted, akkor csúnyán átvertek. Még normális hangváltója sincs, csak a magason van egy vacak elsőrendű szűrő...
fejegységnél a 2 pár rca legyen meg szerintem, hogy tudd az első szettet és a ládát is külső erősítőről hajtani.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Dealer20
tag
válasz orbano #22299 üzenetére
De ez az első szett 30 ropi.
Nem hallottam még ilyet szólni de biztosan jó.
Egy Pionner DEH-P5500MP megér használtan szép állapotban 15 ezret
vagy pedig Pionner DEH-P6950IB ez is tűrhető állapotban(gondolok itt a külsőre) 25 e
cagy esetleg ez piooner 50UB
esetleg erről a JVC röl mi a véleményetek?[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
-
orbano
félisten
válasz Dealer20 #22309 üzenetére
miért akarsz ilyen aránytalanul sokat szubra külteni? nem is tudom van-e itt a fórumon akárki, aki ennyit költött volna a szubra. nekem az első rendszeremnél megállt 30-ból (roki 2.9x erő + uDim Jr. 25-ös zárt láda) és ott bőven jobb volt az első szekció (amiből gyakorlatilag A ZENE jön).
A vér nem válik VAZZE!™
-
Dealer20
tag
Hat a subra+az erositore 80-90
Egyenlore valami olcso fejegyseget akarok aztan majd kialakul. -
Benvik
csendes tag
Szia Orbano!
Szerintem nekünk egyformák a rendszerünk alapjai,ha gondolod összeröffenhetünk valamikor egy fülelésre?!
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz k-feri65 #22305 üzenetére
én az említett 2.5k/12-ig (vagy 4k/6-ig amin most próbálgatom) nem hallok különbséget, de ez nem jelent semmit. majd eljátszadozom vele viszont M. Gyuri is most tudtommal mindkét hangszórót 2.5/12-vel vágja kocsiban, ez tekinthető referenciának
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz k-feri65 #22301 üzenetére
följebbi frekiken nem kezd el nagyon beleszólni a hangzásba a kick rossz elhelyezése? (sok visszaverő felület, meredek betekintési szög)
üléspozíciót nem tudom hogyan lehet P9ben kapcsolni, csak jobb/bal opció van (ez is csak az értékeket cseréli fel gyorsan jobb és bal között), de kikapcsolást nem láttam.ez hogy szólhat?[link] gondolom jobban mint a kiksz
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest