Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
-
M3cK
tag
válasz
Peti66 #23696 üzenetére
De csak most hirtelenjébe kellene valami erősítő, aztán majd ha annyival jobban szólnak a dolgok, akkor valószínűleg cserélve lesznek a hangszórók is meg fejegység is meg mélynyomó meg stb.
Jah tényleg.. Valaki nem tud a gyári fejegységhez 6 lemezes magazint? Mert a múltkori szervizben kilopták belőle... -
erikke17
őstag
Mi a véleményetek a Sony Xplod mélynyomókról?
Havernak van egy RMS-be 450W max 1500W 48cm-es bitang nagy jószág tipust nem tudok, 52L-es ládában (gyári ajánlat) Egy Magnat Edition Four 1000W-ra kötöttük rá tesztképpen igaz édeskevés volt az a erő hozzá de engem nem győzött meg a hangja, olyan üresnek hangzik bár lehet csak vágás volt rosszul beállítva, vagy nagyobb ládát kívánna?.. -
Peti66
senior tag
Szal,felángolt a vita 13 vs 16
Megnyugtatok mindenkit,hogy a Boston-nak volt olyan 10cm-es
szettje ami lement 40Hz-re -
footy
addikt
válasz
PowerBuldog #23678 üzenetére
Ne menj 16-os alá szerintem. A térképzsebet sem kell feláldozni:
-
Osynho
addikt
válasz
PowerBuldog #23681 üzenetére
10cm-es helyre ne tegyél semmit. Max rá egy magasat. Amit a hátsó hangszóróra költenél, azt költsd az első szettre + a beszerelésre, jobban jársz. Az első ajtóba be lehet tenni a 16,5-es mélyközepet.
Pár kép így hirtelen: 1 2 3
Nálam ideiglenesen 13-as első szett megy fejről hajtva, hozzá egy mélyláda. A hátsó hangszórókat lehalkítottam fejről, mert botrány hangjuk volt és amúgy is idegesített hogy hátulról is "szól" valami. Ez a felállás se jó, mert a 13-as nem megy mélyre, így magasabban kell vágnom a subot, de akkor meg csomagtartó hangja van. Most 80hz-en van, de lejjebb kellene, csak akkor meg luk lesz a hangban, mert a kis fosok sehogy se szólnak.Remélem hamarosan betehetem a protectort.
-
g0n21
senior tag
válasz
PowerBuldog #23681 üzenetére
Swiftbe elől 10-esnél nagyobb nem fér be, de abból sem mind, nekem a 3 felfogásos bose-ból reszelni kellett.
Hátra befér a 13x18-as? Biztos ez? Nem emlékszem, hogy ehhez hasonló lett volna a gyári benne (régiswiftem van)...
Legjobb ha a térképezősebb felét feláldozod egy kiemelökeretnek, ami max. 5,5k (tutihifi.hu) és be tudsz rakni egy hertz dsk 165-öt...
Gyári méretekkel szvsz. Ne szarakodj.. -
M3cK
tag
Valaki nem tudja hogy a BMW X5-ösnek, hogyha rákötöm egy erősítőre a hangszóróit meg a mélynyomóját mennyivel fog szebben szólni, vagy mennyivel dobja meg a teljesítményét? Mármint érdemes-e bele venni egy erősítőt, vagy fölösleges mert csak akkora teljesítményűek a gyári hangszórók, amennyit a gyári fejegység elbír?
-
PowerBuldog
veterán
válasz
Osynho #23679 üzenetére
Úgy néz ki a kialakítás, hogy a műszerfalban elől van 2 10cm-esnek hely, hátul pedig 2 13cm-es. méricskéltem, és sajnos nem is nagyon tudnék ennél nagyobbnak helyet fúrni. Ezért is gondolkodtam még a 13x18-as oválon.
Meg is találtam azt a hetz-et.
Meg van jó áron 10cm-es is.
-
Peti66
senior tag
válasz
Szia!
Na,még mielőtt végképp feladnádÉrdemes volna rákeresned a Magnat Stratosra(2.16) vagy és az
XTrema-raBár ez csak 13-as,de ezért a pénzért elképesztően jó
És ez szett
[link]
-
Osynho
addikt
válasz
Ezt hátra tervezed tenni? Találtam 10e-ért új Hertz ECX-130-at egy hazai aukciós oldalon.
Viszont szerintem ennyiért vegyél egy használt 16-os komponens szettet és tedd az első ajtóba kiemelőgyűrűvel.
-
PowerBuldog
veterán
No utolsó kérdés.
Hertz, 13cm-es már úgy ahogy vállalható?
-
orbano
félisten
nem szokás külön magassugárzót odabiggyeszteni sehova. szettben lehet összeillőket kapni, hangváltóval, ami gondoskodik róla, hogy minden rekvenciatartomány egyenlő mértékben szóljon. mid van most? árat is mondhatnál, gondolom nem ilyesmiben gondolkodsz
-
Gampa
aktív tag
Üdv az Uraknak!
A műszerfal tetejére szeretnék magassugárzót! Milyet érdemes venni ebböl?
Hertz,Pio?
-
orbano
félisten
válasz
PowerBuldog #23667 üzenetére
mi köze az autó árának a hifi árához?
ha nem értékes a kocsid, akkor csak szarul szólhat a hifi?
-
Az-X
őstag
válasz
PowerBuldog #23665 üzenetére
Sajnos ezek nem számítanak rendesnek. Ha ennyi a keret, akkor gyakorlatilag vedd meg amit jónak látsz. Válassz szimpátia és ár alapján alapján. Minőségben nem lesz köztük különbség. Nincs is értelme túl sokat rágódnod rajta, időt fecsérelni a válogatással.
-
footy
addikt
válasz
PowerBuldog #23667 üzenetére
Ha nem raksz be egy rendes 16cm-es szettet a mély teljesen hiányozni fog a hangképből.
ui.: Ha nem nagy értékű az autó, miért nem alakítasz ki 16-os helyet?
-
zetecR
addikt
válasz
PowerBuldog #23665 üzenetére
Nem.
Egy Hertz DSK-165 nem fér bele?
-
PowerBuldog
veterán
Racingbazáron ezeket találtam használtan, szegeden:
13-as Sony
10-es Clarion
Ezek úgy rendesnek számítanának? -
Az-X
őstag
válasz
PowerBuldog #23663 üzenetére
Ha egy RENDES 13-ast teszel bele azzal sokkal jobban jársz. De keress a használt piacon valami normális darabot.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
KonzolKartel #23662 üzenetére
Közben néztem macAudio hangszórókat. Azokkal tapasztalat?
Vagy hasonló árkategóriában Clarion?
Ja meg mennyire számít az, hogy 13cm-es rendes hangszórót rakok be (ez a gyári méret) vagy vágok 13x18-asnak helyet és egy ovál? Hangzásban sok különbség lenne?
-
KonzolKartel
őstag
válasz
PowerBuldog #23660 üzenetére
Carstyling, racingbazar, autohifibolt apró.
A lényeg gondolom az, hogy minnèl jobbat kapj a pènzedèrt.
Valószínüleg màr a fejegysèg csere is komoly előre lèpès lesz.Szerk.: főleg, ha nem működik
-
PowerBuldog
veterán
válasz
KonzolKartel #23657 üzenetére
Sokat nem szeretnék költeni rá. Hol érdemes használtan nézni?
-
RM1
aktív tag
Sziasztok!
Astra F-em van, kb. egy hónapja cseréltem a gyári hangszórókat 3 utas Sony-ra. 45mm mélység volt a max, ami befért az eredeti helyre, így a döntés nem volt bonyolult, 3 boltot átnéztem, és csak ez volt megfelelő. Érdekes módon minőségi javulást nem nagyon tapasztaltam az akkori fejegységemmel. Ez a Muse usb-s fejegység a napokban elromlott, kaptam kölcsön egy öreg cd-s JVC-t, amivel sokkal jobban szól a cucc.
Szóval most új hifi kell, de még nem tudtam dönteni. Ti milyet ajánlanátok? Úgy láttam a Pioneer elég népszerű. Árban úgy 25-ig mennék el. Az USB mindenképp kell, a CD nem annyira fontos, BT nem kell.
Másik, hogy szeretnék fejleszteni, de nem tudom hogyan lenne jobb. Hátsó hangszóró a kalaptartóban, vagy mély a csomagtartóban. A kalaptartóba 130mm-s hangszóró fér. Ha mélyládát vennék, akkor valami kisebb, és lehetőleg integrált erősítős kellene. Szoktam még látni mélynyomóknál 1 farados kondit, nem tudom ez kellhet-e, vagy egy kicsi mélyhez felesleges? (pl. Blaupunkt GTB 8A) -
KonzolKartel
őstag
válasz
PowerBuldog #23654 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy itt le fognak beszélni ezekről a cuccokról.
SAL elég silány minőség.
Fejből ezeket szokták tanácsolni a kollégák:
Clarion, Alpine, Pioneer, Kenwood.
Szerintem ilyen árkategóriában A kenwood, és a pioneer háza táján érdemes nézelődnöd.Komponens szettből meg attól függ, hogy milyen a zenei ízlésed.
szerk.: És ahogy Peti is írta, érdemes használt cuccokra vadászni. Sokkal jobb rendszert összehozhatsz JÓVAL olcsóbban.
-
Peti66
senior tag
válasz
PowerBuldog #23654 üzenetére
Szia!
Mi vagy ki csábított erre.Tudom....cash
Használtba, alig többért jóval komolyabbak vannak
-
PowerBuldog
veterán
Sziasztok!
Most sikerült életem első kocsiját beszerezni. A gyári hangrendszer kuka, régi kazettás magnó, nem is jó.
Egy '94-es 5 ajtós Suzuki Swift-ről van szó. Ezeket néztem ki eddig:
fejegység
átalakító (ez szerintetek jó lenne hozzá?)
hangszóró ebben sem vagyok biztos,hogy befér-e, vágni biztos kell, de lehet 4 x 6" biztosabban befér.Ha valaki tud esetleg érdemben segíteni, hogy ezek így jók-e, illetve szerelés terén, azt megköszönném.
-
nemes0309
tag
Szerinteteo egy új varta 95AH, 830 A-os akksi meddig fog ellátni szuflával egy kb 60-80A áramfelvételű rendszert úgy, hogy utána beindítson egy 1.9-es diesel motort izzítással, hidegen, stb??
-
Osynho
addikt
Nem láttam rajta, hogy rendellenesen állna a mágnes. dobozban volt + újságpapírban. Jövő hétre ígérte a szaki, hogy megcsinálja a tekercselést, akkor okosabb leszek.
Addig viszont a magasakkal szenvedek. Meg lett reszelve a műanyag borítása, a befogadó keret sincs meg, szóval ki kell találnom valami tartószerkezetet. Nemrég úgyis téma volt a dolog.
Mai találmányom: 1 2
Tápkieges lapát, pont beleszorul a tweeter.A terv az, hogy a fogóját levágom, bevonom kívülről valami szövettel, a végét kifúrom, és egy állítható lábat erősítek rá. Csak azt nem tudom hol szerzek olyat. Belülről is bélelni kellene valamivel, hogy masszívabb legyen? Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
-
Peti66
senior tag
válasz
Viktor26 #23630 üzenetére
Szia!
Azon csodálkozom még,hogy Orbano,ezt a cat 5 még nem húzta le.Nem baj én megteszem.
Ez, nem jó erre a célracat 6-os,vagy 7-es jó ide
Ha fúrsz,az A oszlop nem 1 réteg lemez ám,hanem 3.A középső nagy szilárdságú acél.Komoly fúrószár kell neki,ez biztosA csatlakozón kell keresni olyan helyet ami nem zavar be a képbe és ott kell azt megfúrni.
És egyben végig vinni a hsz.cablét
Te,szerintem ez a nagy műanyag tepsi, amúgy nem zenész -
Viktor26
tag
Nekem a szobai állóhangfalban elmozdult a mágnes, fel lett lökve a hangfal és felborult.. A négyből az egyik szállt el, halk hangerőn nem is hallani, csak ha hangosra veszem, és nagyon mélyre akar menni.
-
Osynho
addikt
válasz
Viktor26 #23640 üzenetére
El tudom juttatni BP-re is, de van Szhelyen egy szerelő, megkérdezem őt is. Elég az egyiket megcsinálni, vagy párban kellene? Nem változik a hangja?
Jól gondolom, hogy ez nem lehet a szállítás következménye, sokkal inkább a hangszóró túlterhelése miatt következhetett be? Csak hogy mégis hogy tárgyaljak a volt tulajjal...
-
Osynho
addikt
Na, megjött a Protector! Bekötöttem a szobai hifimre és sajnos az egyik mélyközép torzít
Nem látok rajta fizikai sérülést, de elég zavaróan "mellékhangja" van. Mi a legvalószínűbb hiba ilyenkor? Mennyi lehet a javíttatás?
-
Nescafé
őstag
Ha valakit esetleg érdekelne:
[link] -
Viktor26
tag
Ez mind igaz, ha tehetnem, ha meg tudnam gyozni baratnomet, hogy adja fel a 1,5literes palacknak es a kizarolag szemetesnek hasznalt helyeket az ajtopanelban, vinnem is a gulacsydesign-ba
nagyon nagy respekt neki, minden penzt meger a munkaja, gyonyoru beepiteseket csinal extra minosegben! Pedig, ha osszenyithatnank a terkepzsebet es a palacktartot, egy szuper hangszoroval, lenne neki hely, ahol kavarhatna a levegot maga mogott:
Az ajtoba meno vezetekek csatlakozojat meg nem neztem meg rendesen, de lehet, hogy van ott hely nagyobb vezeteknek, mint a BMW-nel... Majd kiderul. Ha nincs, nem tudom mi lesz vele, lehet, hogy marad a furas..
Az utp az cat5-os lengo, rokon vett 100 metert, abbol adott nekem, amennyi kellett... Elotte 1,5 nmm-es Inakustik kabelek mentek az ISO csatiig, de az a szobai hangfalame, szoval arra igenyt tartottam, es probakeppen betettuk az utp-t. Az elso negy hangszorohoz mennek, a magasak vegig azt kapjak, a kickek az ISO csatlakozoig.. Polusonkent 2 vezeteket forrasztottam, igy hangszoronkent 4 kabel megy, a kuszob mar alig megy vissza a helyere, olyan zsufoltsag van alatta. Nagyon maceras, ha sikerulne valahonnan szerezni legalabb masfeles hszkabelt, behuznam valahogy a kickhez is...Meg ha talalnek bontottan jo arban ajtopanelt es A-oszlop takarot, akkor vegre nem lenne gond a gyari kinezettel! De a Modushoz semmi nincs, ha meg igen, aranyarban!
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel #23626 üzenetére
G Astranal is ez a bajos...
Szerelesi anyag: internet ill. doornbos itt vagy CS-on! -
KonzolKartel
őstag
válasz
Viktor26 #23625 üzenetére
Èn is nagyon òckodtam a lyuk fúrástól, de hamar rá jöttem, hogy muszàj. A srác akivel csináltuk Ő arról próbált meggyözni, hogy csináljuk úgy, ahogyan Ti is megvalósítottátok. Nekem is egy csatlakozóval csatlakozott, a hangszóró az ajtónàl, de èn úgy voltam vele, ha azon a gyári hajszál vèkony kábelen bármit is viszünk, az biztos, hogy nagyon sokat veszítünk. Így maradt a fúró ès tömítő paszta kombó.
-
Viktor26
tag
válasz
Peti66 #23607 üzenetére
Szia,
Azt, hogy pontosan milyen tipus a kick, azt nem tudom.. Valamilyen MB Quart, 13 cm-es, az expresszrol vettem, de a kosaron rajta van. Holnap kiszedem, akkor utana tudok keresni az adatainak, hatha talalni rola valamit a neten...
Ezeket aJBL hajtja, az 4X50W RMS-t ad le, hidalva 200W-ot tud, de az MB Quart-okat nem hidalva hajtja... Hangszorokabelnek pedig a sok helyen is magasztalt lan-kabelt probaltam be 3 hete. Nem rossz, de nagy veluk a macera, nagyon sok helyet foglalnak, es ezen a rendszeren nem hallok ki kulonbseget az elozo, normalis hangfalkabelekhez kepest, szoval mar rajta vagyok a cserejukon.
Az a baj, hogy a kickek csak az ISO csatiig kapnak ebbol a hsz vezetekbol, onnan megy tovabb a hangszorohoz az eredeti gyari, nagyon vekony kabel, mert az ajton nem tudtam atfuzni, mert csatlakozoval kapcsolodik az ajtoban levo vezetekekre az utasaterbol. Furni kellene, de nem az enyem az auto, es valahogy mashogy kene megoldani a bekabelezest, a tulaj nem szeretne uj lyukat az autojara... Pedig kellene egy rendes keret is neki az ajtora, mert nagyon fos hangja van igy... Es akkor mar tennek be egy rendes 16,5-es hangszorot helyette, de igy nehez, hogy mindennek gyarinak kell maradnia a kinezetet illetoen.. -
nemes0309
tag
Honnan érdemes "szerelési anyagokat" rendelni? Olyan hely kellene nekem, ahol megtalálok táptól kezdve, biztiházon, biztin keresztül, sarukon át, egyszóval mindent?
-
Osynho
addikt
válasz
Peti66 #23613 üzenetére
Segédkeret nem tudom hogy férne el ott, nem egyenes a felület, sok cucc van a kesztyűtartó alatt. Ma nézegettem, a 4 sarkát tudnám 1-1 lukhoz rögzíteni. Kábelkötegelőre gondoltam, elég kókány megoldás, de erős, szerintem simán bírná.
A kb 2k határ azt jelenti, hogy annál olcsóbbat nem érdemes venni? Tehát ez a sinus live nem lehet olyan fos.Nem egy high end cucc, de a mostani gagyi rca-kat nyugdíjaznám, viszont nagyon drágát nem vennék, ha nem muszáj.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Joe fiú #23615 üzenetére
Hát ezaz... Ha legközelebb a CD megy tönkre benne, akkor azt mondják hogy koszos cd-t tettem bele, nem garis...
Na mind1, azért köszi. Kíváncsi vagyok mi lesz...
Amúgy mondták, hogy sokan jártak már így...A készüléket meg nem szívesen hagynám ott, mert ilyenből már nincs több, csak a 2013-as szériából, az meg élből drágább egy 10essel...
Ha tényleg ilyen 3 rongy körül megcsinálják, akkor az még nem gáz. Csak elő ne forduljon mégegyszer...
Mert az úgy nem vicces.k-feri!
Köszönöm! De a boltban valami test folia-ról beszéltek, hogy azt kell cserélni.
A testelést már kijavítottam, mostmár teljes felületen testel, felcsiszoltam a sarut is. Ennél jobban nem lehet karosszériához testelni az tuti.
Remélem tovább fogja bírni így... Mondjuk 2 hétig... -
k-feri65
senior tag
válasz
PiciPeti #23614 üzenetére
a pio-ba van egy smd bizti, ami kimegy ha az rca-n keresztűl kér testet az erősítő...mert ugye szarul volt testelve az erősítő...nem a meghajtó résszel van a baj..pl aux .
egyszerűen nem kapott rendes testet az erősítőd..más fejekbe ilyen nem nagyon van,,mármint rca biztosítékolás,,azért azoknál ez a gond nem jelentkezik...
-
Peti66
senior tag
válasz
PiciPeti #23610 üzenetére
Ajánlott(tértivevényes levélben) közöld velük) indoklás nélkül,hogy elállsz a készülék további
birtokban tartásától,továbbiakban az általad kiegyenlítésre került összeget haladéktalanul
az Általad megjelölt módon kiegyenlíteni szíveskedjenek.Persze, nyolc napon belül
Tehát, minél hamarabbtípust beírni számla másol
-
Joe fiú
senior tag
válasz
PiciPeti #23614 üzenetére
Passz..nem megfelelő, alulméretezett testelés..kóboráram, én sem tudtam rájönni nekem mitől lett, pedig azóta ugyanaz a kábelezés, 4 féle fejegység volt benne hiba nélkül.
Először én is gariztatni akartam, aztán mondták,hogy beszerelőműhely pecsétje nélkül nem tudják, mert a szervíz visszadobja nekik, ekkor vittem el az autohifioutletbe, ott egyből monták mi a probléma és meg is csinálták, azóta sincs baj vele. -
PiciPeti
őstag
válasz
Joe fiú #23611 üzenetére
Nem "problámázok", segítséget kértem. Amúgy egy rossz szót nem írtam róluk... A készülékválasztásnál valóban segítőkészek voltak, több mint fél órát beszélgettünk, hogy mi is kéne nekem. Szóval eddig nekem is korrektnek tűntek. De mivel ők sem adtak normális magyarázatot, hogy mitől lehet, és mással miért nem, ezért zavar a dolog egy kicsit.
De mitől van, hogy másik készülékkel, sőt telefonnal nem csinálta?Meg szeretném érteni a problémát, vagy rájönni, hogy mit rontottam el, hogy legközelebb ne kövessem el.
-
Peti66
senior tag
válasz
Osynho #23608 üzenetére
Lehet,miért ne lehetne
Én is befaragtam,már 1x 1 Hifo-t(pegazus) így.Igaz nálam a a taposóban volt,kárpitozott
fa és üveg metszett-csiszolt 20mm-es golyóálló üveg mögött : ecetera,ecetera B Klíma fentről lapos csatornából fújta rá
a cuccot...Egyre vigyázz: Ne túl kis ívben vidd a cablékatÉs piszok állat módon rögzítsed .
Segédkeret szinte 100,hogy kell. A Cordial cls-k bőven jók ide.
Rca-nál kb.2k a határ -
Joe fiú
senior tag
válasz
PiciPeti #23609 üzenetére
Pedig hiába problémázol, 99%, hogy nekik van igazuk, rcaról akart testelni, és kiment a bizti, vagy egy fet, én korrekt boltnak tartom, nekem is volt egy ilyen hibás készülékem, megállapították a hibát, felhívtak és megcsinálták. Ha nem szakszervízben szereltetted be, akkor hiába problémázol, nem kötelesek cserélni, mivel te vagy a hibás!
Amúgy a hiba, kb. 3ezer forintos, nekem is ennyiért javították a Kenwoodot.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Osynho #23608 üzenetére
Üdv!
A segítségetekre/tapasztalatokra lenne szükségem.Nemrég vettem egy Pio 3400UB fejegységet, bekötöttem rendesen ISO átalakítóval mindennel. Annyit tudni kell, hogy előtte egy hétig egy másik Pio volt bent a helyén, minden gond nélkül. Ugyanaz a kábelek, felfogatás, minden.... Beszerelésnél természetesen a kulcs nem volt benne a gyújtáskapcsolóban sem...
Bekötöttem a 3400-at, furcsa volt már az is, hogy acc-re fordításnál "megdübbentette" a hangszórókat. De ezt betudtam az erősítőnek (bár előtte sose csinált ilyet). Aztán szépen lassan jöttek elő a gondok, 0 hangerőn a jobb csatorna kattogott, de 4-5 ön már elnyomta a zene. Aztán elkezdett torzan szólni kicsit. USB-ről, rádióról kevésbé, CD-viszont borzasztóan. Végül gyújtásra gerjedt, járó motor mellett pedig az összes zajt felerősítette, és nem is halkult 0 hangerő mellett se. Gyakorlatilag nem lehetett megmaradni a kocsiban...Visszavittem a boltba (Autó-hifi Outlet) , 1 héttel a vásárlás után. Elmondtam mi a helyzet. RCA test hibára gyanakodtak, hogy a fejegységen keresztül testelt az erősítő
Ezt alapból nem tudom elképzelni....
Illetve, amit még furcsállok, hogy a másik 1-es sorozatú Pio-val semmi gond nincs, mostmár 2 hét használat után sem.Megnézegettem a testeléseket, Valóban hagyott kívánni valót maga után, mert nem volt teljes felületen lecsiszolva a festék alatt, de kipróbáltam, és fejegység nélkül is bekapcsol az erősítő.... Szóval eléggé inog nekem ez a feltételezésük.
És amit felháborítónak tartok, az az, hogy ha ez a feltételezett RCA test a hiba, akkor azt nem javítják meg garanciában. Vásárlásnál direkt megkérdeztem, hogy a garihoz kell-e beszerelő műhelyes igazolás, de azt mondták nem, úgysem lehet elrontani. Erre kitalálják, hogy akko mégse garis. Hogy is van ez?Jelenleg ott tartunk, hogy 1 hét után nem sikerült megállapítani a hibát, nemhogy a javításig eljussunk.
Egy 1 hetes készüléknél...Szóval a kérdéseim:
1.: Lehetséges-e, hogy valóban ez a hiba, vagy ezek a tünetek mire utalnak?
2.:Van ilyen, hogy a garancia erre a hibára nem vonatkozik, vagy ki dönti el, hogy mire vonatkozik? Így nem sok értelmét látom a garanciának....
3.: Ismertek-e olyan műszerészt, vagy szervízt, aki vállal ilyen javítást?Nem vagyok egy szikrabohóc, ezért nem szeretném, hogy hülyére vegyenek.
Köszönöm, ha végigolvastad! -
Osynho
addikt
Mennyire elvetemült ötlet a kesztyűtartó alá beszerelni egy erősítőt? Kissé szűkíti a lábteret, de mivel én szoktam vezetni, így ez nem hat meg.
Ülés alá nem igazán fér be, rossz helyen van a púp, ráadásul a klíma kivezetése pont telibe fújná (V40).
A hátul ülők meg szépen rugdosnák a kábeleket, mivel szép nagy tepsi az rx44. Szóval most az az ötletem, hogy beerőltetem az anyós ülés lábteréhez, a kesztyűtartó alá. Így közel lenne a fejegység, akksi, első szett, még a testet is könnyen vissza tudnám húzni az akkuba. Nincs "kedvem" mindenből 5m-t venni, hogy a csomiban legyen az erősítő.
Van 5m cordial cls 225-ösöm, ez menne hátra a sub-nak. Megfelelő erre ez a kábel? Az első szetthez cordial cls 215-öst néztem. Ez az rca milyennek számít? Más ajánlat?
-
Peti66
senior tag
válasz
Viktor26 #23605 üzenetére
A Te konfigodban a passzívat dehogy ajánlottam.
Csak próbáltam érzékeltetni,hogy ennél a szituációnál,miért tudtad magasabbra venni a hangerőt
Persze,hogy jobb aktívban,evidens.
Ez a 30W to kb. 50W rms/csat. nem valami sok.A kick az ugye MB Quartha jól tudom, milyen az érzékenysége dB
-
Viktor26
tag
válasz
Peti66 #23589 üzenetére
Nem is az a bajom a passzív váltóval, hogy elvesz a teljesítményből, mert adok neki több hangerőt, és én, az én füleimmel nem hallom ki ezt. Azt már igen, hogy aktív rendszerben lehet állítani a vágási frekvenciát, és nekem jobban tetszik a hangzás, ha lejjebb vágom a magasakat. Nem mellesleg élettelibb és teltebb is a zene így..
Igen, gondolkodtam közben, hogy a szettem is két gyártó két teljesen különböző terméke, és ha össze vannak állítva rendesen, nagy baj nem lehet.
A magasakat hidalva hajtom, de a szintből levettem. Lehet, hogy már a végére, a fáradtság miatt placebo, de szerintem nem csak hangosabbak több erővel, de jobban meg is nyílnak a HS25-ök több wattra. Nem annyira fátyolos a hangjuk, ha nagyon hangosak kezdenek lenni, már a füleim sem bírják. Remélem nem kapnak egy hirtelen adagot az erőből, és akkor szerintem nem kell félnem attól, hogy elszállnak.
Az Alpine MRV-F303 12V-on hidalva 80W RMS ad le 4 ohm-on, 14,4V-on pedig 120W-ot szintén 4 ohm-on. A max. teljesítménye a könyve szerint 240W ebben az esetben. Érdekes módon azt írja, hogy csatornánként 4 ohm-on csak 30W RMS-t ad le 12V mellett, és 50W-ot 14,4V-on. A max. teljesítménye ekkor 90W/csatorna.
A rendesen megy tovább, azt arra értem, hogy ebben a jelenlegi felállásban, hogy csak a magasakat hajtom róla hídba kötve, nem némul a zene magas hangerő mellett sem. De a FET lábakat átnézem, ha lesz időm szétkapni... Már én is kíváncsi vagyok.
-
PiciPeti
őstag
válasz
KonzolKartel #23595 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Battlefield 6
- Nők, nőügyek (18+)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Óra topik
- World of Warships
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Samsung PM991 -512 gb m.2 Nvm-e SSD (2242)
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest