- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavics325i
őstag
válasz trencsy #20399 üzenetére
Háááát zárt ládából legalább kettőt. Azért hallod mélyebbnek, mert a nyitottak hangosabbak. De két zárt le tud úgy menni, hogy beszabehu
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
trencsy
csendes tag
válasz kavics325i #20397 üzenetére
Nekem volt anno zárt ládám is, amit szerettem, mert nagyon pontos volt, de váltottam nyitottra.60 literes és mit mondjak adott zenén jóval lentebb megy, mint a zárt.
Tudom ez hangolva is van porttal, de akkor sem ér a másik ennek a nyomába.Neked tapasztalat a dologgal kapcsolatban??
-
trencsy
csendes tag
válasz kavics325i #20388 üzenetére
Szia!
Akkor Te azt mondod, hogy a zárt láda jobb, mint egy nyitott rendszerű mélyebb tartományban. ( pl 20 Hz -en )
És mivel támasztod ezt alá??? Érdekelne -
Krisszer
aktív tag
Lenne
egyhárom kérdésem:
A 2001-es évjaratú Toyota Corollában lehet cserélni a fejegységet?
A '99-es Toyota Yarisban lehet cserélni a fejegységet?- küldve az Atari Portfoliomról
-
MC Pite
veterán
Ha húgomnak adnám az ECX165öt, és hátra csak bedobnám a gyári első 16ost, a rácsába integrálnám a gyári magasat (előző autóban évekig így volt), és csak simán párhuzamosan van kötve, mennyire gáz a gyári fejegységnek? Mondjuk kicsit előre is faderelném, és jellemzően nem hangosan hallgatom. Kinyírhatja a kimenetet a 2 Ohm, vagy ezek a hangszórók ezen a hangerőn erre 'képtelenek'?
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
kavics325i
őstag
Sziasztok! Még csak most kezdtem olvasni ezt a topicot természetesen az első hsz-el kezdtem. És máris egy kérdés. Mióta megy lentebb a reflex mint a zárt?
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
-
gabber01
addikt
Senki? vagy mindenki nyaral?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Blau GTA4 Special erősítőről van vkinek tapasztalata/véleménye?
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
trencsy
csendes tag
válasz devaldkrisz1 #20374 üzenetére
Ha valami nem tiszta nyugodtan kérdezz, valaki úgyis segít!
-
footy
addikt
Ez úgy miért meg hogy?
-
trencsy
csendes tag
válasz devaldkrisz1 #20372 üzenetére
Szia!
Garanciába nem tudom, hogy megcsinálják- e, ha kiderül, hogy mi a baja, akkor tudni fogják, hogy mi is történt.( nem hülyék ott sem )Bár ki tudja próba szerencse, még nem volt dolgom szervízzel ilyen problémával.Próbáld meg, max fizetsz érte, nem egy nagy összegű alkatrészről van szó...
Igen, bekötésnél az RCA az utolsó láncszem a sorban.
-
MC Pite
veterán
Én ECX 16os szettet vettem tízért, ami nem annyira akciós, de én sem kapkodom el, na bumm.
Még akár erölködőre is kivárnék, de
1, a mostan fej minőségben nem méltó erre (gyári clarion vagy vdo)
2, ha az is lenne, nincs rajta rca kimenet, jelillesztőt meg még rárakni erre... nem az igazi
3, lehet hogy eközben valaki nem mondana le a kijelzőről, a távvezérlőről, vagy sebességfüggő hang/tolatóradar hangja, vagy egyéb can buson érkező áldástól. Az már háromszor tizen/huszonezer forint ha veszek egy másik fejet: Azaz 70-80.000 körül tartunk egy alap fejjel és az átalakítókkal, és ezután jöhetne az erölködő még, kerekítsünk szerényen egy százast, mákkal használtban legyen 70(ilyen átalakítók mondjuk a világon nincsenek használtban!) Hozna ez annyit hangban? (Elől-hátul 93dB-es Hertz szett)Szóval érhető, össze lehet mazsolázni jó kis rendszert nem sok pénzből is; de még ha helye van is az embernek, nem biztos hogy egyéb funkciókról mindenki lemondana(mert annyi pénzt nem áldoz rá sztem aki csak javítani akar kicsit az autó hangján) a kicsi jobb hangzásért (amikor már elég sokat ugrott mondjuk jó hangszórókkal és azok rendes beépítésével).
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
gsc73
aktív tag
Kedves Az-X! Én elolvastam, és annak fényében írtam, amit írtam....persze nem csak személyesen neked címezve.
vettem már 16-os Hertz DSK szettet 9e Ft-ért, illetve hallgatható minőségű erősítőt is 6e Ft-ért
Én is "vettem" már rossz erősítőt ingyen, amit 300 HUF-ból megjavítottam, sőt rossz laptopot is 5k-ért, amit 10k-ból javítottam meg. (Core2Duo)....Mázli...ilyen van, de nem jellemző....és nem ez a trend......részemről befejzem, minden okés...peace...
Üdv: g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
trencsy
csendes tag
válasz devaldkrisz1 #20363 üzenetére
Szia!
Valószínű, hogy neked is SMD bizti ment el a fejben, pio -nál ez előfordul.
Lehet egy helytelen bekötés eredménye is, amikor pl erősítő bekötésnél előbb rádugod az RCA-t és egyből utána áramot adsz az erőnek, mert ilyenkor letestel RCA-n keresztül.
Hiszen ugyebár az a "miniatűr" alkatrész nem erre lett kitalálva ...Vidd el szakihoz, kimérik neked, esetleg ki is cseréli a hibás alkatrészt.
Esetleg még RCA kábel törése csatlakozó környékén
Valakinek más ötlet?
-
devaldkrisz1
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdéssel fordúlnék hozzátok, annó autóvásárláskor egy Pioneer fejegység volt a kocsiban csak simán az atóban lévőket küldte, amiért nem akartam lecserélni a sajátomra, hogy piros világítással illett a műszerfelhoz (enyém kék) és usb is volt.
Nade vettem erősítőt, ládát stb..... és főleg kikapcsolásnál tapasztaltam, hogy "puffan" egyet a mélyláda bekapcsnál éppenhogy inkább ha tudatosan figyeltem.
Na mondom ezért hagyhatták benne, beraktam a Sony-mat és megszünt!
Most viszont már tényleg kellett egy usb-s fej és jólenne ha iPhone-t is kezelné ismét a Pioneer jött szóba az MVH-1400UB piros usb iPhone kezelés cd-t évek óta nem használok, így tökéletesnek bizonyúlt!
Megvettem és lám ugyan azt csinálja mint a másik, kikapcsolásnál "puffan" egyet a láda és ha a hangerőgombot 0 és 01 között tekergetem (szól nem szól) akkor is hallani.
Meg van egy kis alap sistergés is nagyon halkan kb 5-6-os hangerőig hallom a zene alatt.
Mi okozhatja ezeket a jelenségeket ez Pioneer betegség vagy mi, lehet valamit csinálni vele nem szívesen cserélnék megint!Én már arra gondoltam a vezérlőszálat megszakítom egy kis kapcsolóval és elöbb lekapcsolom mint a magnót.
Help!Köszi
K
-
t.imi
addikt
Volt valakinek Sony XM2040 erölködője? Èrdemes beruházni egyre?
Köszönöm. -
footy
addikt
Nem valoszinu, hogy belefer az arba es minosegben is elmarad egy epitett rendszertol.
A legtobb esetben az erosito "EQzza" a hangot es halkan hallgatva nem is rossz, de ha tekersz ra egy kis hangerot, akkor torz lesz. (BMW 5-ost hallgattam es Mazda6-ot)
Jelprocesszorral tudod javitani, de az mar arban kicsit huzosabb tetel.[ Szerkesztve ]
-
csyo
senior tag
sziasztok!
BMW 316i kocsimba szeretnék autohifit.
van benne gyérilag már cucc, de nem jol szol...
Nem vélom, hogy leugorjon a fejem tole, de szoljon szépen, dubogjon a basszus, legyen benne szép kozép és magas hang is,
Psychedelic trance-hez kell, ahhoz mindennek szépen kell szolnia, az benne a lényeg:-)Arra gondoltam, hogy AUX catis kellene, mert akkor az MP3 lejatszomat csatlakoztatnam a lejatszora..
De nem tudom milyen lejatszot tegyek bele, milyen hangfalakat, erositot, stb...
kb 30-50 ezer forintom van erre a projektre
Teljesen hulye vagyok a hanghoz...
Mit tanacsolnatok?Legyen szép a napod!
-
endre1989
csendes tag
Ajánlom a JBL-t vagy a Blaupunkt-ot.
A.S.A.P.
-
footy
addikt
Nem keveslem a fej teljesítményét, mert 5 éve csak erősítől hajtok hangszórót, szóval nem is igazán tudom milyen nélküle. A kérdés arra irányult, hogy valaki próbálgatta-e már a dolgot és mik a tapasztalatai. Nem szeretnék bekábelezni egy második autót, mert se időm se kedvem nincs hozzá. Biztos, hogy jobb erősítővel, de párom nem sokat ad a hangminőségre én pedig 1 héten kb 2X10 percet ülök abban az autóban és 1/2-1 éveben belül cserélve lesz az autó, szóval egyszerűen nem éri meg.
--Közben látom írtál--
Ha van a másik 2 csatornán is hangszóró úgy megeshet, hogy mérhető teljesítmény csökkenés, ha mind a 4 csatorna szól.
Ezt a választ vártam, köszi[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz zolikaDB #20348 üzenetére
Úgy hívják, hogy ALPINE MRP-F200. Nekem bőven van hely még felette, pedig le van engedve az ülés teljesen. Viszont hátra nem szivesen tenném, mert egyrészt szét kell bontani a Szűz Máriát is, másrészt ahogy néztem, el se férne egy oldalon annyi kábel, mert kitartaná a burkolatot...
Ha nagyon ellenjavallt valamiért az ülés alá szerelés, akkor hátra teszem, de ha nincs komoly baj vele ott, akkor sokkal kézenfekvőbb lenne!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Az-X
őstag
!!! Teljesen mind1, hogy előre vagy hátra tekered, ha nincs a hátsókon hangszóró úgysincsenek terhelve!
Ha van a másik 2 csatornán is hangszóró úgy megeshet, hogy mérhető teljesítmény csökkenés, ha mind a 4 csatorna szól.
De még1x mondom, nem ez a minimális különbség fogja megváltani a világot!!! Ha kevés a fej teljesítménye akkor be kell tenni egy erősítőt! És lehet kapni azt már 5-6eFt-ért is. A
"fejről jól hajtható"szettek is nagyságrendekkel jobban muzsikálnak akár csatornánként "csak" 30-40W-os erősítővel.:)
-
footy
addikt
Srácok leírom utoljára, hogy nem az a kérdés, hogy kell-e erősítő, hanem hogy van-e mérhető teljesítménykülönbség faderezésnél az első és hátsó csatornák között.
Viszont ezt az Eton szettet szerintem megveszem, most már nem hagy nyugodni a dolog, hogy milyen lehet fejről hajtva.Szóval:
-
Az-X
őstag
Kedves gsc73! Miért nem olvassa el senki a hozzászólásom rendesen? Odaírtam a kérdésre a választ!!! És elnézést kérek, de ha már feltesz egy ilyen kérdést akkor nyilván kevesli a fejegység teljesítményét. Viszont az ilyen jellegű ötleteket azonnal el kell vetni!!!
Amúgy egy fejről hajtott szett sosem fog jól szólni!!! Persze ez viszonyítás kérdése is. No de nem keveredek ilyen vitákba, semmi értelme.
Még annyit, hogy vettem már 16-os Hertz DSK szettet 9e Ft-ért, illetve hallgatható minőségű erősítőt is 6e Ft-ért ez így még csak 15k és nagyságrendekkel jobb az eredmény mintha fejről hajtanál valamit...
No de itt tényleg befejeztem
:)
-
Játékos
addikt
válasz Játékos #20342 üzenetére
Félreértés elkerülése végett: nincs az ülés alatt kihúzható fiók, erre gondoltam, mikor azt mondtam, hogy "nincs elzárva dobozba". Szóval nem az erősítő van megcsupaszítva...
Egyébként érezném a melegét az ülés alól? Halkan hallgatva mennyire melegszenek ezek általában?
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Megérkezett az erősítő is, elég masszív darab, legalábbis engem meglepett.
Kérdésem az, hogy mennyire szokás/szabd/tilos a vezető ülése alá szerelni az erősítőt. Nincs elzárva dobozba, tehát kapna levegőt, és nem lóg ki, tehát elvileg nem jelentünk egymásra veszélyt. Mit gondoltok??Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Joe fiú
senior tag
Minden hangszóró hajtható fejegységről, csak valamelyik jobban megint másik pedig még jobban örül ha normális erősítő hajtja. Amúgy a kérdésedre a válasz: nem kapsz többletteljesítményt a fejegységből ha elfadereled.
Amúgy az a fejről hajtás legnagyobb hátulütője,hogy az átlag felhasználó jól feltekeri a hangerőt, ráadásul még szét is eq-za és a hangszóró olyan kockajelet kap,hogy öröm hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz gabo01 #20339 üzenetére
Nem is arrol volt szo, hogy milyen hangminoseget ad, hanem , hogy hogyan valtozik a teljesitmeny. Egyebkent vannak a car hifi magazin altal magasztalt hangszorok amik fejrol is jol hajthatok. Gyanitom az ottani szerkesztok tobb szettet hallottak mint mi itt a forumon osszesen. Pl erre nagyon kivancsi lennek Eton Pow172[link]
[ Szerkesztve ]
-
gabo01
őstag
Értem én a mondandódat de Tomi nem arra mondta, hogy baromság ha nincs erősítő a rendszeredben hanem erre a fader eltolás kontra teljesítmény dologra szerintem!
Egyébként valóban meg tud szólalni viszonylag normálisan egy fejről hajtott érzékeny hangszóró csak ez még nem feltétlenül meríti ki az autóhifi fogalmát!
-
t.imi
addikt
Urak.
Kinéztem egy alpine V12 MRV-F300 erölködőt. Ez jónak számit? Azt irta valaki, hogy a régi alpinek nafyok kellemesek. -
gsc73
aktív tag
Alapvetően nem az volt a kérdés, hogy kell-e erősítő az autóba vagy sem!!!!
Tisztelt autóhifizők! Értsétek már meg végre, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy erősítőt vegyen, építsen az autójába! Nem mindenki tud komponens szettet venni, 20-30k-ért, talán mert nincs rá pénze, vagy nem akar rá költeni, mert vannak fontosabb dolgok az életében. Értem én a jó szándékot, de szerintem célravezetőbb a kérdésre válaszolni, és csak utána előállni a „B” tervvel.
Tehát a „fader” csak csökkenti a hangerőt a másik oldalon. Tehát ha előretekered, akkor a hátsók hangerejét csökkenti. (szerintem ez a válasz s feltett kérésre)
„Ha autóhifit szeretnél, akkor kell erősítő. Ha cincogást szeretnél, akkor jó a fej is”
Ez egyszerűen NEM IGAZ! Egy fejről meghajtott, jől elhelyezett érzékeny hangszóró, tud jól szólni! (tapasztalat) Tudni kell, hogy mit várhatunk tőle, és nem szabad összehasonlítani egy több 100k-s rendszerrel!
(ahogy olvasom közben a kérdező is reagált, hasonlót, mint én. Ott tartunk, hogy ha nincs vagy nem akarsz erősítőt, már magyarázkodni kell.)
Üdv:g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
-
footy
addikt
Aki ismeri az autoradiok vegfokanak mukodeset attol kerdeznem, hogyha egy fejegyseg tud 4X12W-ot es a fadert mondjuk teljesen elore allitom akkor 2X24W-ot ad le az elso csatornakra? (Mondjuk ha igy is van gondolom, nem linearisan valtozik) Vagy a kimeneti teljesitmeny elol marad es csak a hatsokra lesz kevesebb leadva?
-
trencsy
csendes tag
Szia!
Szerintem meg kellene hallgatnod a Hertz szettet először.Tudom autofuggő is a hangzás, de akkor is ...
Csak hogy legyen valami elképzelésed a dologról.Ha annyira szörnyűnek tartod úgyis keresgélni fogsz még.Én azt mondom, hogy használtan is nyugodtan keresgélhetsz, mert ki lehet fogni jó dolgokat néha "bagóért".Igaz lehet nem épp aznap, amikor rákeresel, de aki keres az találÜdv.:
-trencsy
-
gsc73
aktív tag
válasz trencsy #20322 üzenetére
Szia!
Köszi az információkat. A DLS 226 sem látszik nagyon gagyinak, ezért ha ahhoz képest ég és föld, akkor valószínűleg jelentős előrelépés.
Üvegszál+gyanta komoly dolog. Van ismerős aki foglalkozik ilyesmivel, de időben és ambícióban nem szánok rá annyit.
Ja! Meg a fej kérdése. Nekem egy régebbi JVC van (kd-g322), ami teljesen egyértelműen semmit sem tud az itt emlegetett (100k-s) fejekhez képest (nem kívánom cserélni, mert elégedett vagyok vele). Ennek fényében lehet hogy semmi értelme egy komolyabb szettnek, mint a Hertz.
-
zolikaDB
veterán
válasz LaptopSystem #20325 üzenetére
Namost ebből kb semmi nem derült ki... Ha pedig azt a kínai csodát vetted, amit linkeltél, akkor nem tudom, mi van...
-
őstag
válasz LaptopSystem #20326 üzenetére
aki tud a regisztrációban nekem segíteni az írjon nekem
Köszönöm!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
őstag
válasz LaptopSystem #20325 üzenetére
a Kód megvan hozzá
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
őstag
Sziasztok ezt írja ki a 2Dines fejegységem divix video on comand your registration code
és azota nem játszik le DIVIX-et mi a teendőm hol tudom regisztrálni?
-
t.imi
addikt
Urak, 75 ohmos rca kábel kell nekem v. sima rca a fej ès erősitő közé? Mind a kettő hangátvitelre van.
-
trencsy
csendes tag
Szia gsc73!
Nekem előtte DLS 226 koax volt.Ég és föld a különbség ( bár az "csak" egy koax volt )
Sajnos Lurdy házba még egyszer sem voltam, pedig szívesen mennék, mivel nagyon érdekel minden , ami autohifi, de nekem kissé messze van, Komlói vagyok
Sokat lehetne ott tanulni ...A rendszerről annyit még, hogy egy 9887R -el próbálkozom.
Jelenleg még nem teljes az eleje sem, a héten kapom meg az új GLADEN hsz-kábeleket + jön még egy adag STP Gold is, ezek után finomhangolás lenne a következő, de ez még arrébb van.
A hsz kiemelés már kész ( döntött mdf gyűrűk... ) csak esztétikailag kellene megcsinálnom, de az is meglesz előbb -utóbb. Magasak az "A" oszlopban ( üvegszál+gyanta, csiszolás, flokkolás ..) -
MC Pite
veterán
Hmm, szombat-vasárnap lehet hogy bp-ig is felmegyek rövid időre, eredetileg (Szentendre-)Dömösig terveztem.
A DSK és az ECX is kapott már fa kloccokat a lemez és a kárpit közé, illetve letömítettem a kárpit és lemez közötti részt; jó gagyi ki gyári fejjel
Igaz, haverom amit összerakott a passatban normálisabb fejjel és hangszórókkal és a szigeteléssel sokat pöcsölt, meg csak a magasai annyiba kerültek mint nekem az ECX-ek - ahhoz képest azt mondta ő is hogy hát a pikacsu jobban szól, ennyi melót/pénzt bőven megért .
Megjegyzem az ECX-ekkel még valamit kezdeni kellene - alapból csak beraktam, és nem volt otthon lemezanya sem; a membrán úgy mozgott kis hangerőn is hogy öröm volt nézni, csak hallgatni nem (a kárpit, ill a nem túl fix felfogatáson elúszott a mély. Most sokkal jobb, de lehet hallani (amikor oda van tekerve) hogy tud(na) ez(még többet is), de valami miatt még mindig nem éli ki magát. Addig is elöl a DSK meglepően kulturáltan teszi a dolgát - hát még ha már be is járatódik majd (az új)
Még a CTVPGX010 megérkezik, és szerintem jók is leszünk; autóban 'ennél jobb nem kell'. Közben a szobában nem létezik elég jó
szerk: Nem tudom mennyi lehet az erőlködők energiaéhsége, de amikor a gyári fejjel faderrel játszottam, minden esetben középre érve felkapcsolt a nappali menetjelző[feszültségesésre kapcsol be], olyat esett a feszültség - pedig új az akksi és közép hangerőig tekertem kb Érdekes, gyári hangszórókkal nem rémlik ilyen...
[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
válasz Joe fiú #20318 üzenetére
Azóta is sajnálom, hogy lecsúsztam az Alpine erősítődről....(most nem lenne kérdés, hogy lenne vagy sem...jó lenne valami hasonló jó vétel, akár drágább is lehetne... )
[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
válasz Joe fiú #20310 üzenetére
Sziasztok!
Normális beépítés? Ajtószigetelés (STP), MDF kiemelő gyűrű (Octavia-ra való spec.), tömítés, min. 2*2,5-ös hangszórókábel. Ez a kiindulási alap….
Mivel első körben Hertz-ben gondolkodtam, úgy terveztem (gondoltam), hogy legyen Hertz DSK fejről hajtva, ha elég akkor marad, ha nem akkor erősítő. Ez látszik borulni, de még semmi sincs eldöntve.
Egyre jobban azt érzem, hogy meg kellene hallgatnom a különbségeket, hogy el tudjam dönteni, rááldozom-e a plusz pénzt vagy sem. Szerencsére belefér a plusz költség a keretbe, de fontos az arányosság, amit csak én tudok eldönteni, ha hallom, hogy nekem megér-e plusz 10-20-30k-t egy „jobb” rendszer. (van egy szint, amit nincs értelme tovább fokozni, mert a „célszemély” már vagy nem hallja, vagy nem értékeli a különbséget. Ez a szint mindenkinél más, természetesen. Ez okozza a bizonytalanságomat.)
Hajlanék én az erősítőre……..Pár kérdés ezzel kapcsolatban:
- Előre hova lehet építeni erősítőt?
- Vagy hátra, és akkor oda-vissza kábelezés?
- Ha az ülés alá, akkor pontosan hogyan, hiszen az mozgatható…..Trencsy: előtte mit hallgattál? (esetleg el szoktál menni a Lurdy-házas találkozókra? (én sem tudom pontosan mi a rendszer))
-
CharrDen
csendes tag
Sziasztok!
Új rádiót vennék, viszont hozzáértés hiánya miatt inkább hozzátok fordulok vásárlás előtt. Olyan 15ezer Ft körüli kategóriában kéne egy jó hangzású (főként mp3 formátumban) rádió 3,5 jack bemenettel, mert mobil SDkártyájáról jönne a zene. Miket ajánlotok, miket kerüljek el? Így látatlanban kettőt néztem ki, egy Pioneer és egy JVC.
Üdv,
CharrDen -
WunderKinder
aktív tag
Nekem Kicx ALQ 6.2 van. Nem egy nagy durranás szerintem, a U-Dimension nekem jobbnak tűnt. Főleg a magassal van gondom, nagyon érzékeny az elhelyezésre és hajlamos túlharsogni mindent. Mondjuk ez csak nagy hangerőnél jön elő.
Ja és ránézésre borzalmas a minősége, kifolyt ragasztók, csálén álló fáziskúp van itt minden.[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
válasz zolikaDB #20307 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Másképpen kellene megközelítenem a kérdést:
Van valakinek "itt" Hertz DSK 165.x ajtóba építve, fejről vagy erősítőről hajtva, amit esetleg meg tudnék hallgatni? (Budapest)
talán így tudnám eldönteni, hogy kell-e jobb vagy sem, hiszen nincs két egyforma fül/ember/múlt. (mármint hogy mit hallgatott korábban, és hova kíván eljutni)
-
zolikaDB
veterán
Hertz: alap szett, érzékenysége miatt akár fejről hajtva is megteszi.
uDimension: a márka belépőkategóriása, aktív rendszerben egy 4 csatissal teljesen jó, orbano tud róla mesélni.
Kicx: rooland kollegának van ilyenje, ugyan nem ez a típus, de ő elégedett. -> [link][ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Felmerült egy kérdés, 16-os szett témában. Első körben Hertz DSK 165-ben gondolkodtam, de többen is lebeszéltek róla, annak ismeretében, hogy kicsit több pénzt is tudok rá szánni. (az hogy akarok-e, az már kérdéses) Tehát a számok:
Hertz DSK 165.x : 23k
U-Dimension El Comp 6: 29k (+26%)
(Kicx ALQ 6.2: 30k (+30%))Vajon, ezen utóbbi két hangszóró megér(het)i az árát?
-
footy
addikt
válasz HabyRolika #20299 üzenetére
Nyilvan erdemes fulmeretezni a kabelt, hogyha befer es kesobb egyebkent is tervezel bovitest. Viszont ez meg egy ok hogy minosegi kabel keruljon be. Erdemes odafigyelni arra, hogy nehany olcsobb gyarto rezkabelkent adja el a kabelet ami a valosagban aluminimum rezzel korbefuttatva.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest