-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joe fiú
senior tag
válasz HabyRolika #21396 üzenetére
Nekem sima 1.5-ös kábel volt nyomó és erő között, szvsz. nyomóhoz majdnem mindegy milyet tesz az ember, ~250w-ig elég a 1.5 is.
-
HabyRolika
tag
válasz HabyRolika #21397 üzenetére
ezzel én is szemezek...ESX Quantum QE6.2C
kb 52eBad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
HabyRolika
tag
válasz HabyRolika #21396 üzenetére
pl: ez is Focal Performance P165V33 16,5 cm Komponenten-System 3-Wege 165 mm nem tudom hogy itthon milyen árban van, de kint 265 euró Új bontatlan (~75e)
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
HabyRolika
tag
válasz kavics325i #21395 üzenetére
én nekem ez meg fog felelni szett+erő közé, de nemes0309 kollégának erő és mélynyomó közé nem túlzottan hinném..még én sem tudom hogy majd ha oda jutok mit veszek erő és mély összekötésére...vagy ha van néhány elképzelés megnézem azt is hogy kint milyen árban van.....azt sem tartom kizártnak hogy ha van rá kereslet(tegnap este óta 113méterre volna érdeklődő a CLS225-re) akkor a későbbiek folyamán megint hoznék be akár ilyet vagy akár valami mást.....
-
kavics325i
őstag
válasz HabyRolika #21393 üzenetére
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
HabyRolika
tag
válasz orbano #21370 üzenetére
én olyan vagyok még az autóhifihez, mint kezdő buzi a gőzfürdőben nem tudom hogy mi és hogy a jó nekem teljesen tökéletesen működik úgy is az erősítő hogy az akksitól kapja a plusz a csomagtérben meg egy csavar alatt fémig lecsiszoltam drótkoronggal a kasznit és kb 1 méter kábelon ott kapja a testet....
-
HabyRolika
tag
válasz nemes0309 #21378 üzenetére
A Cordial CLS 225 nem tudom mennyire jó erő és nyomó közé, de szerintem oda már inkább 2x4mm vagy 2x6mm-ert tennék! de ez én vagyok! a nyomó és erő közötti kábelról még én sem érdeklődtem hogy milyet ajánlanak, mert nekem odébb van még a nyomó+erő
-
kavics325i
őstag
Egyébként ne gondold, hogy kétségbe kívánom vonni a szakértelmedet, de minden produkció megítélése szubjektív. A reprodukció megítélése viszont nem lehet az. Egyszerűen azért, mert benne van a nevében. Valamiről azt mondani, hogy 'tere' van úgy, hogy nem voltunk ott a 'téren' nyilván átvitt értelemben az nem lehet valós. Mert amikor az a hang keletkezett vagy volt ott tér vagy nem. A gitár ezen jobban ki jön mint a másikon. Honnan tudod, hogy mennyire kell ki jönnie? Ez kb. olyan mint az, hogy ha egy varró nő egy nap alatt egy kabátot varr meg akkor hány varró nő hány nap alatt hány kabátot varr meg? Nincs definíció vagyis van, de az szubjektív és csak elenyésző töredéke az egésznek. Merthogy meglehet, hogy mindent hallottál, de az, hogy Te valamit úgy hallasz én meg nem az nem jelentheti azt, hogy a Te hallásod jobb. És így tovább. Viszont azt luxusnak tartom, hogy valami amit kemény forintokért meg vettem ott pihenjen a polcon.
Mert én már adtam volna oda mindenemet egy pohár vízért.... De ez csak egy vélemény" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kavics325i
őstag
Sajnálom, hogy ilyen süket a földön két lábon álló ember vagyok. Nem járok autó hifi versenyekre egyrészt, mert ahhoz túlságosan nagyon szeretem magamat, hogy másnak feleljek meg. Más azt mondja arra, hogy nem jó ami nekem jó. Az már mi? Gondolom ott a Petőfi Sándor jazz klubban megtanították neked minden hangszer hangját. Merthogy valami definíciónak csak lennie kell valaminek ahhoz, hogy hasonlítunk két dolgot egymáshoz. De, hogy on legyek és témába vágjak én az olyan autó hifit szeretem ami a számomra legnagyobb hangerőn is még élvezhető és érezhető legyen. Lehet csak azért van így, mert már hallottam sokat hangosan szólni dolgokat mellettem
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
BBéci
legenda
válasz kavics325i #21389 üzenetére
Tizenéves korom óta koncertlátogató vagyok, 16 évesen az Építők Petőfi Sándor utcai jazzklubjába jártam.
A valós és a reprodukált zenével kapcsolatos megállapításaid tévesek, látszik, hogy nincs tapasztalatod a témában, ezért süketek párbeszédét folytatjuk.
Hogy ontopik legyek: autóhifi versenyen, mi alapján döntik el, hogy melyik rendszer, autó szól jobban?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kavics325i
őstag
válasz orbano #21388 üzenetére
Tudjátok egy jó pár éve kenesén nyaraltunk és a budapesti katonai együttes adott az ott nyaralóknak egy koncertet. Inkább modern tánczene volt mintsem komoly művek. Szal azt az energiát "hangnyomást" és úgy amplag hangzást nem tud vagy csak megközelítőleg reprodukálni hangrendszer. Akár hájend akár nem. Amennyiből a közelébe lehet érni az meg szerintem felesleges. Lehetnek itt másfél meg ötmilliós kábelei az embernek elég egy pillanat....és mit sem ér. Talán ha már Ti is ajánlottatok fajin zenét amiért én be sem kapcsolnám a készülékem(nem mondom,hogy nem jó csak én kínzásnak érezném a hallgatását),mert más az izlésünk ezt ajánlom figyelmetekbe Nem fedi az ízlésem csak a mondanivalója miatt tettem be.
Más:csak,hogy értsétek.Most hétvégén volt az FCI munkakutya vb amin másodikok lettek a magyarok csapatban amire talán még nem volt példa.Ha volt is az oly régen volt. Szóval én is legfőképpen kutyákat képzek,de cseppet sem irigylem egyiktől sem az elért eredményt.
Ugyanis nem igazán látok közöttük olyat akinek gyereke volna.Ha van is azt az extrém rá fordított időt ami egy ilyen eredményhez kell szinte kivétel nélkül a gyerekükre rá fordított idejéből veszik el.
Nem tudnám elképzelni,hogy pl. sógorom aki megtehetné inkább egy tízmilliós rendszeren hallgasson zenét minthogy a kereszt fiával legyen.Vagy én,hogy á pontból bé pontba mozgáson kívül inkább a zenét hallgassam uram bocsá kábeleket teszteljek ráadásul úgy,hogy nem voltam ott amikor a felvétel készült és a nemhez hasonlítsam a semmit minthogy a gyermekeimmel legyek.
Szóval nem. Nem sértésnek szánom és legfőképp nem valamiféle negatív kritika ként,de honnan tudja valaki eldönteni azt,hogy valósághűbben szól a másfél millás madzag mint a kétezer forintos.Hiszen ott sem volt amikor a felvétel készült és ha ott is volt csak az emlékeiben él.Ez a hájend nem kézen fogható csupán ennyi a bajom vele.Veletek nincs egyébként bajom...mielőtt bárki is magára venné[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21385 üzenetére
sokan százezreket, milliókat költenek a hifire, és közben rátolják a falra, beválasztanak valami gyenge láncszemet a komponensbe, vagy éppen elfelejtik beméretni a szobát és csillapítani a legnagyobb kiemeléseket. és hát vehetsz Te akármilyen drága kábelt, ha van mondjuk 60hz-en egy "kellemes" kiemelésed, ami elnyomja az összes finom részletet a felsőbb tartományokban... vagy épp ugyanezt teszi egy fincsi kis visszhang az ablakról/dohányzóasztalról/plafonról. akkor aztán kuksizhatod a milliós kábel hangját
A vér nem válik VAZZE!™
-
BBéci
legenda
válasz kavics325i #21385 üzenetére
Rendszeresen beszélgetek egy olyan emberrel, aki ezen a fórumon is aktív és high-end rendszere van a házában.
Lecserélte ezt a kábelt erre. A rendszer hangminősége akkorát javult, hogy alig akartam hinni a fülemnek.
A régi kábel 5000 euróba került, most 2000-ért árulja, nálam volt, használtam bő 2 hónapig. Amikor visszaadtam, egy rövid próbát követően napokig nem volt kedvem bekapcsolni a készülékeimet, pedig nem cukorspárgát kötöttem a helyére.
Ami fontos, nem bánta meg a cserét, pedig komoly összeget bukik rajta. Ja, az új madzag pontosan a duplájába kerül a réginek.(#21386) gabber01
Az a 98% barokkos túlzás. Csak szeretnéd, ha valóság lenne.
Senki nem kényszerít arra, hogy milliókért fejlessz. Sőt, arra sem kényszerítettek, hogy "mjúzikcenter" helyett félmillás rendszered legyen. Mélységesen felháborító annyit költeni hifire, amikor milliók éheznek.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gabber01
addikt
válasz Csygusz #21382 üzenetére
Persze, a határokat feszegetni mindig borzasztó összegeket emészt fel akármilyen témáról is beszélünk. Csak baromira nem mindegy, hogy ezt azért teszi vki vagy vkik, hogy az emberiség is előrébb jusson egy kicsit, tehát hogy a belefeccölt rengeteg pénznek legyen hozadéka is, vagy csak saját, privát szórakoztatásra baszik el vki horribilis mennyiségű összegeket, amitől senkinek nem lesz jobb. Na ez a qrva nagy különbség!
Őszintén! Belefosok, hogy a félmillás rendszerem nem tud, csak mittudomén a zenének a 98%-át visszaadni, de nem fogok azért küzdeni, hogy a maradék 1-2 vagy éppen fél százalékot belerakjam plusz milliók által, és mélységesen felháborítónak tartom, amikor ezeket az összegeket mások a saját hülyeségük helyett hasznosabb dolgokra is fordíthatnák.Nem a high-endel van bajom, hanem ezzel a LOLend kategóriával. Az értelmetlen, öncélú pazarlással. Mert ez az. De persze az életben még rengeteg ilyen van, csak most erről beszélünk.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
kavics325i
őstag
Tudod nem régiben beszéltem olyan emberrel akinek nem is olyan rég egymilliót ért vagyis annyiért vette csak az összekötő kábelét. Aztán felszámolta és nagyon sokat bukott rajta amikor eladta. És sajnálta,hogy ennyit áldozott rá,mert nem érte meg. Tehát még mindig azt mondom,hogy értékrend és mértékrend. Persze nyilván lehet az ellenkezőjét is állítani és azt az oldalt védeni,de akkor én meg had álljak ki a vicc kategóriások mellett.
Sógoromnak egy Honda szivikje van és szereti,mert egy eszköznek tartja ából bébe. Nem igénytelen,de az értékrendje példamutató.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Csygusz #21382 üzenetére
Tetszik a hasonlatod.
(#21383) kavics325i
Rendben, elhiszem, hogy sógorod most úgy nyilatkozna, de ha lenne egy komoly rendszere, amibe az említett kábelt beillesztve, számára valósághűbb, kellemesebb hangzást kapna, talán elgondolkozna a továbblépés, fejlesztés irányán.
Nyilván nem azoknak gyártanak 1-2-5-10 milliós kábeleket, akik átlagos, 150-200000 forintos hifirendszert birtokolnak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kavics325i
őstag
Igen,de maga az eredeti nem fogható kézzel. Pont ez a lényeg. Bármi ami mérhető az reprodukálható. Talán kicsit olyan ez mint a kutyák orra. Van rá mód,hogy szagoljunk és elemezzünk,de úgy mint ők arra nincs. Tehát,hogy értsd(étek) nem a hájendel van bajom SŐT hanem a túl nagy feneket kerítésnek. KB. mint az arany. Értéke nincs fogható csak a köré felállított imidzs az amitől 9000/gr. Ha meg kell enni vagy,hogy ne fázz ott már mit sem ér. Tehát mindenkinek a rendszere hangját kell szeretnie és nem gondolom, hogy azért,mert mondjuk annyiba került. Pl. sógoromnak nem tudnád megmagyarázni,hogy 1 heti keresetén vegyen egy ilyen hangszóró kábelt. Pedig műkedvelő,mert zongorázott(ik). Tehát sajnos azt kell,hogy mondja,hogy ez tényleg már a vicc kategória. Vicc az értékrend felé
-
Csygusz
tag
Valóban, de ez kb. ugyanúgy működik, mint a hangnyomásnál. Minden tized dB = 100 000Ft.
Hangminőségre átváltva ezt az állítást, kb. úgy tudom elképzelni, hogy minden egyes százalék, amennyire hasonlít az eredetihez, az kb. ugyanúgy 100 000Ft. Természetesen ez az összeg az összes alkotóelemre vonatkozik, nem csak hangszóróra és erősítőre.Az ígéret szép szó, ha megtartják.
-
BBéci
legenda
válasz kavics325i #21377 üzenetére
Részben egyetértek, de attól még sokkal közelebb állhat egy high-end rendszer hangja az eredetihez, mint egy olcsóbbé. Azért a feltételes mód, mert találkoztam már drága, de közepes hangú cuccal.
Az autós példa szerintem sem a legjobb, nem én találtam ki.
Mellesleg ez, vagy ez a másik Lamborghini megfelel a tiszai horgászásokhoz is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21377 üzenetére
szerintem a különböző frekik egyensúlyát lehet megtanulni egy hangszer hangjából, amit egy terem pár kiemelése/csillapítása - ami kisebb frekitartományokra korlátozódik - kevésbé befolyásolja a hangszer hangját, mint egy kábel, ami teljesen másként színez...
persze ez csak teória...A vér nem válik VAZZE!™
-
nemes0309
tag
válasz HabyRolika #21366 üzenetére
Ha valóban 15k körül van, és elég lesz egy Volvo S40 kábelezésére, akkor lehet róla szó! Érdekelne még hangszóró kábel is akkor.. Elég vastag ahhoz, hogy a mélynyomó és az erősítő közé tegyem?
-
kavics325i
őstag
Egyrészt ahhoz rengeteg idő kell,hogy megismerd minden egyes hangszer hangját élőben.
Másrészt ugyanabban a környezetben kell,hogy ezt tedd,mert minden hangszer más és más környezetben másképp szól. Sőt pl. zongora és zongora között is van különbség. Úgyhogy én lefosom a bokám ha Te vagy bárki ki hallja,hogy milyen ill. melyik hangszer az és hol egy HI-END rendszeren és ugyanaz nem hallatszik normál jó minőségű(átlagembernek megfizethető) rendszeren. A Kia és Lamborghini sem jó példa,mert ahova az a retek kia elvisz lehet nem visz el egy lam...Pl. horgászni a tiszára" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
orbano
félisten
aki nem tud mit venni a pénzéből [link]
A vér nem válik VAZZE!™
-
Az-X
őstag
Ez elég meggyőző... Igazából olyasmit meséltek róla, hogy picit hasonlít az ezüst vezetővel rendelkező kábelekhez. Nagyon picit félek, hogy a titán magasaim már túl élesen szólnának vele (MB Quart 390-es dobozaim vannak). Ezzel kapcsolatban esetleg volna valami véleményed?
:)
-
BBéci
legenda
Tetszett a VS is, kategóriájában kiváló, de kíváncsi voltam a 8TC-re. Hazavittem kipróbálni és vissza sem adtam. Megfogott.
A vezetőszálai egyenként teflonozottak, kétlem, hogy a hamisítványoké is.
Ennek lassan 10 éve, persze közben pihentettem mert rendszeresen kapok kábeleket tesztelésre. Szombaton váltam meg a Nirvanától, most a SpeakerFluxot használom, egy Vertere a polcon vár a sorára.[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
Tudnál esetleg pár szóban nyilatkozni a 8VS - 8TC témában? Persze tudom ki kéne próbálni, csakhát hozzá kéne jutni valahogy. Használtban meg nem nagyon merek, mert állítólag rengeteg a hamisítvány. Romániából pl rendszeresen kel el eBay-en 25-30e Ft-okért 2x3m "8TC" "WBT" villákkal vagy banánokkal szerelve. Elképzelhetetlennek tartom, hogy ez eredeti, már csak azért is mert ez a pénz kb 2-3db WBT villa ára.
-
BBéci
legenda
válasz orbano #21368 üzenetére
Jogos kérdés, de gondolom költőinek szántad.
Az adott egyén számára kényelmes és önmételyező álláspont, egyfajta struccpolitika a drága termékek kiemelkedő minőségének tagadása.
Ilyeneket szoktak mondani: a Kia is ugyanúgy elvisz A-ból B-be, mint a Lamborghini.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
orbano
félisten
exem mostohaapja egyébként a furukavánál dolgozott ölég magas beosztásban, de pechemre nem volt összeköttetése a japó hangkábelgyártókkal de kompozit magasfesz kábeleket tudok szerezni hátha jó a hangjuk
... ha egyszer lesz pízem, tudi kipróbálok valamit tőlük[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz HabyRolika #21366 üzenetére
5 méter pozitív és 1 méter negatív? az hogyan ér vissza az akksihoz?
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz profi91 #21338 üzenetére
azért a H/K, Denon, meg Marantz nem feltétlenül hight-end, hiába hangzik jól így márka alapján... plusz nem mindegy a szoba pl... nyilván nem kapsz arányosan a pénzedért többet a high-end ben, egyszerűen csak a létező legjobbakból kapsz, a minőségi lista tetejéről. ezt fizeted meg, mert megteheted. ennyi a high-end, ezért hívják így...
A vér nem válik VAZZE!™
-
BBéci
legenda
Direkt összehasonlítást nem végeztem, viszont külön hallgattam mindegyiket, a 12TC-t is. Ezt KS 6xxx után és drámaian vacaknak tűnt, pedig egyébként baromi jó drót. Próbálok felhajtani kipróbálásra KS 3xxx-et, régóta izgatja a fantáziámat, mekkorát dobna a nálam lévő rendszer hangján. Venni biztosan nem fogok, nincs "kedvem" hozzá.
-
HabyRolika
tag
válasz nemes0309 #21357 üzenetére
35-ös tápkábel készlet van 5 méter pozitív 1 méter negatív 5 méter RCA aranyozott csatlakozós és ANL biztosíték ház 100A-os biztivel sarukkal 15e környékén pontos árat ugye nem tudok az euro árfolyam miatt
-
footy
addikt
válasz HabyRolika #21363 üzenetére
-
footy
addikt
Ha mar szobajott a high-end ezt nagyon meghallgatnam.
Szvsz a legszebb fej ami valaha keszult
[ Szerkesztve ]
-
HabyRolika
tag
a Mac Audio Star X 2.16-ról tudtok valamit? eléggé komolynak néz ki és kint csak 38ezer az itteni 60 helyett van értelme ennyiért bepróbálkozni vele?
-
Csygusz
tag
válasz HabyRolika #21358 üzenetére
Akkor én is figyelem az eseményeket, mert lehet, hogy a mélyközépnek és a mélynek 10-11méter jó lenne
Az ígéret szép szó, ha megtartják.
-
nemes0309
tag
válasz HabyRolika #21345 üzenetére
Engem lehet, hogy érdekelne! Esetleg vmi minőségi kábelszettet nem lehet rendelni kintről? Mert most állok kábelezés előtt .. Szal kellene rca is, táp is, meg hangszórókábel is
-
Az-X
őstag
válasz gabber01 #21346 üzenetére
Ez a kábel... és amúgy minden hifi sztori arról szól, hogy egy egységes rendszert kell építeni. Ne legyenek benne kirívó elemek, mert annak semmi értelme. Pl Ne tegyünk egy 200-300e Ft-os rendszerbe egy ugyanennyit érő kábelt mert nem fog kijönni a tudása. Illetve nem érdemes tenni 200-300Ft/m-es kábelt sem mert akkor pedig a rendszer tudása nem fog előjönni a kábel gyatrasága miatt.
Ráadásul az ára mellett még hangban is passzolnia kell az elemekhez. Ezért van az, hogy egy adott ársávban van jónéhány féle kábel, és ezek közül van ami nagyon jónak tűnik, van ami pedig kifejezetten gyengécskének. Ráadásul lehet, hogy egy adott rendszerbe egy 800Ft/m-es kábel nagyon jól passzol, és akkor jobb az eredmény mint egy 4-5eFt/m-es kábellel ami nem passzol a rendszerhez. De ettől függetlenül a rendszerhez passzoló magasabb árkategóriás kábel biztos, hogy jobb lesz! A több százezres kábelekről most nem teszek említést mert autóhifi esetén ezeknek semmi jelentősége. Amúgy autóhifinél kizárólag csak versenyzés esetén javasolnék több ezer Ft/m-es kábeleket. Járó motornál teljesen elveszik a minőség többlet, így nincs értelme megfizetni.
Az, hogy esetleg Te még nem hallottál jól összeválogatott, megépített rendszert, az nem azt jelenti, hogy nem lehet kihallani, hogy egy drágább kábel jobb! Ez a történet sajnos nagyon sok időt, rengeteg próbálkozást, és nem utolsó sorban rengeteg pénzt igényel. Azt mindenki eldönti magában, hogy ezeket rá tudja e szánni, vagy bemegy a boltba, vesz valamit és az szól valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
-
k-feri65
senior tag
-
HabyRolika
tag
válasz k-feri65 #21351 üzenetére
okés! mivel nem a kereskedel számomra a cél!!!
Cordial CLS 225 50 méteres tekercs forintba átszámolva a mai EURO árfolyamhoz 27.170.-
tehát 1méter 543,4ft Angliából haza postázva...még mindig sokkal jobb mint 790ft-ért megvenni kb így kell számolni! én akkor hozatok mindenféleképp egy tekerccsel és amennyi elmegy elmegy...Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
k-feri65
senior tag
válasz HabyRolika #21350 üzenetére
ha esetleg marad egy 10 métert én is átvennék..ha nem kell senkinek...
értem én de le sz@..m
-
k-feri65
senior tag
válasz HabyRolika #21345 üzenetére
dobd fel a CS-en is hirdetésbe,,mert valaki multkor is kereset ott cordiált..
értem én de le sz@..m
-
gabber01
addikt
igen, ahogy a középkorban is (meg mondjuk a mai napig) tudjuk a mindenféle csodaszereknek, meg varázsitaloknak milyen fantasztikus tulajdonságaik voltak (vannak).
a külöNbség az, hogy van aki látja, hogy ami nincs, az nincs is ott, míg aki hinni akar benne, az odaképzeli amit akar, és ettől tényleg elhiszi, hogy vmi több/jobb. erről ezer meg ezer tanulmány van.de biztos az én készülékemben van a hiba, no offense.
-
HabyRolika
tag
Akar valaki mostanság Cordial CLS 225-ös kábelt venni? kintről rendelnék most októberben ott 400ft/m 50méteres dobos kiszerelésben! + posta nekem csak 12 méterre volna szükségem! hátha valakinek ezzel segíteni tudok! és így megoszlik a posta is!!!! amúgy meg 1.4 EURO/méter ha csak darabra rendelik+posta
-
eddhunter
tag
Köszönöm az eddigi tanácsokat.
A nem túl izmos mp3 az tényleg nem 320as,bár ezen lehet javítani.
Annyit tennék még a dologhoz, hogy a hangerő az nem szempont, nem igazán szeretem a hangos zenét, inkább erőteljes legyen..nos. akkor ha jól értem első lépésként vehetnék egy első szettet.én 30k körüli határra gondoltam persze játszhat a használt, csak nem tudom, mire kell figyelni.esetleg konkrét típusokat tudtok ajanlani(nem lenne hátrány,ha a beépítési mélysége ma 6cm lenne.) És akkor ezt nyugodttan rakothetnem erre a mostani blau fejre?
A hallgatást hol lehet megoldani? Két bajom van vele; 1gondolom környezet függő a hang.2nem szeretnék belezúgni egy több százezres hifibe:-D -
gabber01
addikt
és mitől high-end a high-end? az ára miatt, vagy a minősége/tudása miatt? mert hogy ezt az árat amit ezekért elkérnek nem indokolja semmilyen minőségbeli többlet. merthogy ennyivel nem hoz többet a még megfizethető kategoriánál (ahol még tényleg van különbség, hogy vmi 500Ft vagy 2000 vagy 50000, de hogy egy szint fölött már nincs semmilyen különbség, minőségbeli többlet az hótziher) az biztos
nem gúnyolódok én, mindenki azt csinál amit akar, meg ami jól esik neki, és főleg amiben hisz, de ez a kategória számomra érthetetlen.
-
BBéci
legenda
válasz profi91 #21338 üzenetére
Kábeleket csakis az adott rendszerben történő meghallgatás után szabad vásárolni. Aki nem így tesz, az magára vessen.
De egy ilyen esetből ne vonj le messzemenő következtetéseket, mert mások és én is számtalan pozitív példával tudunk szolgálni.
Ezt a Furutechet pár nappal ezelőtt egy összehasonlító tesztünkben (ION erősítő, YG hangdobozok) elverte egy 1500 eurós Nirvana Audio S-L. Ennek ellenére nem egyéb a következtetés, csak annyi, hogy abban a rendszerben az volt a jobb. Nálam, itthon csaknem teljesen egyformának hallottam őket, picivel tűnt jobbnak a Furu.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
profi91
tag
Mégjobb, 2300-nak néztem először.
Az egy dolog, hogy hallok egy 500ft/m illetve egy 5000ft/m értékű kábel között különbséget, de egyszer hallottam már olyan szobai hifit, amibe H/K erősítő volt, Denon lejátszóval, Maranzt hangfalakkal, 20.000ft/m-es Neotech kábelekkel, szép volt nagyon a hangja, meg minden, de a tulaj, akié volt, mondta, hogy kár volt lecserélni a kb fele annyiba kerülő Neotech-et rá, mert semmivel nem jobb.
Ezekután egy 900.000ft környékén lévő kábel számomra a fölösleges pénzkidobás. -
BBéci
legenda
válasz gabber01 #21336 üzenetére
Miért kell a high-end kategóriába tartozó termékeken gúnyolódni?
Az a Furutech csak belépő oda és a linkelt Transparent nagyjából a pózna csúcsa, de nem az egyetlen, abban az ársávban. Majd pár évtized hifizés után Te is fogod értékelni az ilyesmit.Mit mondasz a Rainbow Reference hangszórókra, amit tegnap említettem? Vagy az Alpine Status F#1 fejegységre?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz profi91 #21332 üzenetére
Ha tudsz hozni 3200 eurót 600000 forintért, akkor indulhatsz, privátban megadom a címemet, vevő vagyok rá.
Ezek szerint nem csak az árfolyammal, hanem a high-end kábelek anyagával és árával sem vagy tisztában. Például ennek az ára 34735 dollárnál kezdődik és az csak a 2x8 láb hosszúságú kivitel.(#21334) k-feri65
Nem autóhifis kábel, ahhoz kicsit vastag. KáCsáék talán adnak tesztre, letét ellenében.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz orbano #21330 üzenetére
A nem túl izmos egyenlő a jól kódolt 320-assal? Bocs, nem tudtam.
Ízlés dolga, számomra a legjobban kódolt is élvezhetetlen. Sőt, egy csomó eredeti gyári CD is az, ezért a gyűjteményem feléhez 4-5 éve hozzá sem nyúltam a portörlést kivéve.
Más és off. Tegnap ezt a kábelt kötöttem be a Kimber 8TC helyére. Korábban is volt nálam 2 hónapig, most visszakaptam.[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz orbano #21327 üzenetére
Igen legfőképpen,mert minden eladónak a portékája a legeladóbb. Amit mond az felese igaz se lehet. Mindig két lehetőség van.Vagy utána jár,olvas HALLGAT vagy saját pénzén-kárán tanulja meg.
-
orbano
félisten
válasz kavics325i #21326 üzenetére
meg nem ártana meghallgatnia 1-2 rendszert, hogy összeálljon a fejében mit is kaphat a pénzéért....
A vér nem válik VAZZE!™
-
kavics325i
őstag
válasz eddhunter #21323 üzenetére
Osztom...Inkább jobb fej és egy jó első szett.Ha én ennek az elpájn szettnek adnék 280watt zeneit egyből leszakadna a kosárról a pille. Gondold át mennyit és milyen ütemben tudsz rá költeni. Vegyél egy jó(vadássz) első szettet és irkálj lemezt.Vegyél később egy jó két vagy négy csatis erősítőt és irkálj lemezt. Vegyél később egy jó minőségű fejet. Aztán a többi. De ne vegyél olcsóbbat amit utána el kell,hogy adj,mert azon bux. Vagy hallgasd addig ezt amíg nincs meg mindenre a pénzed
-
kavics325i
őstag
válasz orbano #21321 üzenetére
Nekem ilyen van be kötve.
Lightning Audio 1F kondi
Vannak emlékeim előtte is utána is ugyanaz a rendszer ugyanaz az autó ugyanaz a generátor ugyanaz az akksi." A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
eddhunter
tag
Sziasztok!
Először is: minden tiszteletem az autóhifistáknak! Kis olvasgatás után látom, nem kis munka, idő és pénz áldozattal jár egy jó cucc.
Egy kis sztori..Egy hete örököltem egy régi 306ost (első autóm . Az első gondolatom a zene volt. Eddig gyalogosan rót kilométerek alatt nonstop szólt a fülemben a zene, így ezt az autóban sem szeretném feladni. Zene? Igazából 90%-ban elektronikus "zenét" hallgatok(Drumandbass, break, ukgarage, ilyesmik) ezt is nem túl izmos mp3 formátumban. Na most a kocsiban van egy Blaupunkt london mp35-ös fej, meg a gyári hangszórók. Na az a gond, hogy én nem szeretek cd-t írni, így USB kéne. Gondoltam hát, hogy veszek egy "jókis pájó" fejet 15K-ért és akkor boldog leszek. Hamar rájöttem, hogy azért ez nem így megy.Most azt gondolom, hogy kéne egy fejegység, egy első szett és idővel egy mélyláda erősítővel, aztán talán tavasszal szigetelés..Nem szeretnék túl sok pénzt erre költeni(nincs), ezért az elemeket az alsó kategória körül válogatnám.
Ezek tetszenek:
Alpine 131R fej v Alpine 123?(kicsit drága )
Alpine Alpine SXE-1750S első szett(ez befér a gyári helyre)
Mélyláda+erősítő? ezeket egy-két hónappal később.
Ti mit tudnátok ajánlani? Van értelme ilyen sorrendben építkezni?Köszi!
B -
orbano
félisten
válasz kavics325i #21320 üzenetére
egy ilyen szar kínai papírkondi? attól, hogy lassú, és az első teljesítménycsúcs után már csak szinkronban szívja az akksit az erősítővel.
A vér nem válik VAZZE!™
-
-
orbano
félisten
válasz HabyRolika #21316 üzenetére
nekem pl. Norauto akksim van és egy fikarcnyi kondi sincs bent azokon kívül, amiket az erősítőbe építettek. Ha ÉP az akksi, és JÓ a kábelezés, akkor nem lesz gondod. Legalábbis ilyen villódzásos, ami miatt egyesek beteszik a kondit (pedig ez nem igazán oldja meg, de legalább rontja a hangminőséget).
Persze egy minőségibb rendszernek már dívik egy olyan akksi, ami jobban tudja követni a pillanatnyi teljesítménycsúcsokat. De csakis a hangminőség javulás miatt.A vér nem válik VAZZE!™
-
HabyRolika
tag
válasz orbano #21315 üzenetére
meg látom az ára is azért ott van a szeren 980ft/m
és még egy kérdés...ebben nem tudok dűlőre jutni... : van értelme 1v 2 farádos kondit beiktatni a hifibe a mélyet hajtó erősítő elé?! van aki szerint kell van aki azt mondja hogy ha van egy jó akksi akkor felesleges....igenám, de mi számít jó akksinak?! EXCIDE MAXXIMA 900/DC?! mert az is jó áron van
-
orbano
félisten
válasz HabyRolika #21314 üzenetére
jók, de asszem már nem nagyon kapni őket (legalábbis ami jó volt)
A vér nem válik VAZZE!™
-
HabyRolika
tag
Stinger hangszórókábelről valaki tud valamit?!
-
t.imi
addikt
Lemaradtam a clarionról
Szerintetek aktiv mély és fejről hajtott nem High end első szettre melyik ideálisabb?
Kenwood 316ur, 21000-ért, bolt szerint visszafogottab a magas és mély, plusz nincs rajta woofer rca csak sima.
Jvc 431 19000-ért v. Alpine 131r 30000ft a másik két versenyző.
Àr/hangminőség/tudás szerint melyik lenne a legjobb vétel? -
footy
addikt
válasz orbano #21302 üzenetére
Nekem most ez az aktuális kedvenc:
Secrets - OneRepublic (Cover by Tiffany Alvord & ThePianoGuys) -
orbano
félisten
és hogy a lényegről is essen szó: két fain album
Dave's True Story - Sex Without Bodies
David Crosby - If I Could Only Remember My NameA vér nem válik VAZZE!™
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest