- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- CES 2025: amikor a VR szemüveg már nem elég
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz Dealer20 #22296 üzenetére
első szett: uDimension EL Comp 6 kérdezd meg gsc73 véleményét, ő meglehetősen elégedettnek tűnt vele.
egyébként milyen árfekvésben gondolkodsz úgy az egészre?
lehet amúgy az ajtó szigetelésével és egy jó erősítővel szubra sem lesz szükséged...[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
k-feri65
senior tag
válasz Dealer20 #22296 üzenetére
Dinamikus rendszer nem a ládától függ ..szerintem..
de ha már megvan a két oválod..próbáld meg bekötni láda helyett..igazából amit terveztél a hangos lesz,, de nem biztos hogy dinamikus,,ezt a két fogalmat sokan keverik.
Tele lesz az autód fázishibával,,lesznek hangok amik túl erősödnek,,lesznek amik halkulnak..értem én de le sz@..m
-
Dealer20
tag
-
k-feri65
senior tag
válasz orbano #22292 üzenetére
nem inkább a magasból vesz el mint mélyre húz??? ha 50 nél vágod 24 el akkor feljebb is mehet bár ki tudja??? halózni kell ...meg ez a 6-12 akkor a fázissal is kéne görcsölni...na de ettől szép)
én előszőr egy oldalon keresném meg a vágást a meredekséget az időkorrt..aztán ha fázisba van egy oldal. meg nem lóg ki semelyik hangszóró a hangból,, akkor görcsölnék a másik oldallal is...utánna összeereszt..
ja és a 0 késleltetés??? az 0 vagy 400????
[ Szerkesztve ]
értem én de le sz@..m
-
orbano
félisten
válasz k-feri65 #22291 üzenetére
50hz, de a szubot még nem kapcsoltam be, egyelőre keresem a közepén a jó vágást. bár most kezd azt hiszem kijönni a KHS321 rettentően mélybe húzó hangja, lehet visszateszem a CAT6-ot.
középen a 2k/12db + 4k/6db lehet jó?egyébként ezt a részét az állítgatásnak nem értem: 0 késleltetéssel próbálgassam a vágásokat, vagy állítsak be valami alap időkorrt? vagy minden vágáshoz külön állítsak és úgy hasonlítgassam össze?
nehéz melónak ígérkezik ez most[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz Dealer20 #22288 üzenetére
ne, ne nézd, mindenképpen költs rá, tegyél bele ovált hogy elcseszd a hifid hangzását. mert hát egy hangszórórács, vagy selyem a lukra nem elég, kell oda is egy kiksz, mer azajó
jézusom baz+ jól látom, hogy az első szett 15k, az ovál meg 18k újonnan? ennyiért már SQ versenyre való szettet lehet venni újonnan, nem ilyen szarokat
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
-
k-feri65
senior tag
-
KonzolKartel
őstag
válasz KonzolKartel #22278 üzenetére
Kicsúsztam az időből.
Hogy tovább bővítsem az igényeket .
Nem lenne rossz, ha kezelné a telefonom, vagy a feleségemét(iphone, android).
A régi autómban egy pio 88rs volt, amihez vettem egy iphone adaptert, így tök fa*zán kezelte a dolgot, és baromi kényelmes volt, hogy nem kellett a CD-vel bíbelődni.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
KonzolKartel
őstag
válasz orbano #22277 üzenetére
Van egy autóvillamossági barátom, aki ezeket megtudná csinálni pár sörért, szóval ezzel nem lenne gond.
Persze, ha azt mondjátok, hogy érdemes rá áldozni kicsit többet, akkor szépen lassan meg veszegetem a dolgokat. Főleg, mivel hosszú távra tervezek az autóval, és a benne lévő zenével is.
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
orbano
félisten
válasz KonzolKartel #22274 üzenetére
az így éppen necces, de ha pl. az ajtó szigetelését, kábelezést meg tudod magad oldani, akkor talán.
A vér nem válik VAZZE!™
-
KonzolKartel
őstag
Látom nem feni a fogát senki a kérdésemre.
Cserébe itt egy másik:Ha kb. 100k-t szánnék hang cuccra lehetne minőségi cuccot kihozni? A használt dolgoktól sem tántorodom el.
Ha igen, akkor írhatnátok 1-1 párosítást.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
nemes0309
tag
vagy alpine 9813?
-
HabyRolika
tag
Pénteken ismét kint leszek Lurdynál ha valaki még meggondolná magát a Cordial CLS 225-el kapcsolatban illetve a posta is megoldható
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
nemes0309
tag
és ez ? : Pioneer p945r
-
zolikaDB
veterán
válasz orbano #22260 üzenetére
El lehet gondolkodni rajta...
Kollegámnak van egy 3 ajtós Swiftje. Állítása szerint olyan 150k-ból építette a "hifit".
LG fej (kb3x cserélték gariban, mp3-at akkor olvassa, ha nincs mappában), 4 csatis Blau erő (760w!!!!!), és akkor a hangszórók: első ajtóban 2db mnc, plusz 2db magas, kalaptartóban 2db háromutas mnc ovál (40k/pár), 2db magas, plusz a kalaptartó mellett valami műanyagban gyári oválocska 2db, mnc bandpass láda, plexivel, két portcsővel (inkább kupak, meg amúgyis kijárnak), meg 8-as tápkábel.
Yeah. Ő elhisz mindent, de azt, h egy normális fej (9853), egy jól szigetelt ajtó egy pár első szettel (Kicx pro 6020), normális táppal, hszkábelekkel és egy db jó erővel (Steg v Alpine) szebben szólna, mint az övé (szebben??? az szép?), na, azt nem hiszi el. Amúgysem hisz az első szett+láda kombóban. Meg lehet építeni akármennyiért, amikor az övé ennyiből (azt hiszi, olcsó volt) már JÓL SZÓL! Kérdeztem, h milyen gyakran ül a kalaptartón utazás közben, ill. mennyi értlemét látja annak, h az oválban 3 út van és mellete van még egy magas??? Ja igen, egy darab hangváltó nincs az autó 20 méteres körzetében. Meg ő amúgysem hisz a "csipogóban", nem jön abból semmise. (vmi ilyesmit vontam le a beszédéből)
Végülis, örültem, h neki tetszik. -
KonzolKartel
őstag
Jövőhéten meglesz végre az új autóm. A kérdés az az lenne, hogy hogy lehetne megoldani a gyári fejegységgel(Opel Astra H cosmo) pendrive, vagy telefonról való zenelejátszást. Illetve kell e erősítő, ha csak egy mélynyomót akarok berakni hátulra? Állítólag van benne gyári erősítő
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Dealer20
tag
Szerintetek ez milyen párosítás?
Kicx STC 6.2
Kicx ALQ-693 ezek megvannakKicx PRO-300 Sub (ez van olyan jó mint egy dld 124 ?)
Kicx KAP-3M Monoblock
fejegységet jvc-t vagy pioneert akarok valami mechanika nélküli usb et
Jvc kd-x40 (ezen gondolkodom) -
orbano
félisten
válasz nemes0309 #22245 üzenetére
még mindig aktív fejet kéne venned...
Alpine 9887
Pio P88RS, P88RSII, vagy 80PRS
Clarion DXZ958RMCCsatornánkénti jelszintállítás nélküliek:
Alpine 9833,9835,9853,9855Szerintem a sorrend hangminőségben: Clarion < 80PRS < RSII < stb.
Ár/értékben a mostanában fellelhető árakat tekintve az RSII a legjobb (50k alatt hozzá lehet jutni), és az is a leggyakoribb fejegység. A régi alpineok szvsz túlárazottak.[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
nemes0309
tag
vagy esetleg ez : Alpine CDA 9812RB 30 ezret? ezeket tudja :
4x60W max.
MP3/WMA/CD-R/RW kompatibilis
motorosan dönthető, levehető teli előlap
3 pár 4V-os RCA kimenet!!!
4 csatornás állítható digitális időkorrekció!!!
3 pozíciós HP/LP filter (12dB/oktáv)
SUB szint vezérlés és fázis fordítás
Media Xpander
DAB komp.
Max Tune Pro RDS tuner
Radió Text
Autó memória
CD Text
1bit DAC
Lejátszási lista (MP3/WMA)
Digital Servo
MP3 Text info (ID3 Tag)
Bass Engine Plus
DVD tár komp.
infra távirányító
Telefonnémítás
Ai-NET
stb. -
nemes0309
tag
Pioneer FH-P80BT megér 50 k-t?
Kenwood DPX701u megér 35 k-t?
melyiket ajánlanátok jobban? -
nemes0309
tag
válasz kavics325i #22242 üzenetére
Dls az ajtókban fejről hajtva. Majd akkor fogom kábelezni, ha lesz komolyabb fej, mono erő, meg sub is. Nem akarom többször bontogatni.
Viszont van egy olyan gond, hogy nem fogom tudni elvinni az audison hszkábelt a középmélyig teljesen, hanem csak odáig, ahol a fej kábele van, mivel még a gyári hszkábel van benn és nagyon macerás lenne bekötni, mert a svédek egy kötegben vittek el mindent, benne ezt a kábelt is :/ 1 nap lenne mire el tudnám vinni addig.[ Szerkesztve ]
-
xcbiker
addikt
válasz HabyRolika #21402 üzenetére
Tuti fej a PRS. Elégedetten használom már hónapok óta. Előtte RS-II volt, de ez sokkal jobban kihasználható a mindennapokban. (USB/SD - nem kell cd-kkel dobálózni és a BT kihangosítás is tuti)
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
nemes0309
tag
válasz kavics325i #22230 üzenetére
Hogy van az, hogy a pio fejegységem jobban elhajtja a dls szettet, mint az alpine erősítő 75w rms-el????
-
zetecR
addikt
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
13 méter kábele van és ha most helyileg nem tudja el helyezni az anyós ülésnél a hangváltót akkor érdemes már eleve 2-2 ággal indulni.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
kavics325i
őstag
válasz nemes0309 #22225 üzenetére
Azokat az audison kábeleket ne pazarold el! Elméletileg kiadja ha most mellé fekteted a biamphoz a + kábelt. Aztán majd felhasználod később. De ha nem jól darabolod most akkor később kezdheted elölről.
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
k-feri65
senior tag
-
orbano
félisten
válasz nemes0309 #22214 üzenetére
RCA lejöhet a középkonzolnál, a tápkábel meg akár keresztüljöhet az anyósülés előtti lábtéren a szőnyeg alatt, ha elfér. a szub erősítőjét miért nem a vezetőülés alá rakod?
vettél egy 4 csatornás erősítőt a szettnek, biampolod, aztán meg akarsz venni egy olyan fejet, amivel mindez teljesen fölösleges volt? vegyél egy tisztességes aktív fejet, akkor a hangváltóval sem kell sz*rakodni, teljesen elhagyható...
A vér nem válik VAZZE!™
-
HabyRolika
tag
válasz k-feri65 #22211 üzenetére
köszönöm a segítséget a beállításban! egyre jobban tetszik hogy mit is tud a rendszerem....fel is hagyok a hangnyomás tervekkel jah és sikerült még jobban középre igazítani a hangot és a mély is jobb lett fázis fordítással, igaz a teljesítményből is visszább vettem egy kicsit
-
Joe fiú
senior tag
válasz nemes0309 #22220 üzenetére
A R5-nek egyáltalán nem kell visszavenni a magas hangerején, még majdhogynem kevés is, persze függ attól is , hogy hova teszed, nekem az A oszlop tövében van, ott pont jó. Az egyik hangváltóm a kesztyűtartóban van, a másik meg a bal oldali kis tárolóboxba.
[ Szerkesztve ]
-
nemes0309
tag
válasz kavics325i #22215 üzenetére
Aha. És a hangváltókat hova tegyem? Ülés alá rakhatom azt is? Ill olvastam valahol, hogy a hangváltóban "visszább kell venni a magas hangerején", mert nagy hangerőnél zavaróan fog szólni. Igaz ez?
-
rooland
senior tag
válasz zolikaDB #22213 üzenetére
Minden hangszórónak külön kábele van, külön csatornaként kezelendő. Az erősítő egyik csatiját rákötöd a hangváltó tweeter in-jére és onnan a tweeter out-al mész tovább a magas sugárzóhoz. Az erősítő másik csatiját rákötöd ugyanennek a hangváltónak a mid/kick in-jére és onnan mész tovább a kick-hez. Így kész egy oldald. Ugyanaz van a másik oldalon is, az erősítő másik két csatornájával. Így a 4 csatis erősítő minden egyes csatija egy-egy hangszórót hajt. (CH1 bal magas CH2 jobb magas CH3 bal mélyközép CH4 jobb mélyközép)
Így a hangváltó teszi a dolgát ahogy kell. Időkorrekciózni külön tudod mind a 4 hangszórót. -
kavics325i
őstag
válasz nemes0309 #22214 üzenetére
Jobb küszöbnél a táp egyik az ülés alá a másik tovább a csomagtartóba. Középen az rca - kat ugyanúgy elágazva a hangszóró kábelből úgy is van sok azt meg a bal oldalon vagy az anyós ülésnél a láb alatt elkanyarodva mindkét irányba úgy, hogy ne keresztezze a táp kábelt
-
nemes0309
tag
Sziasztok!
Holnap készülök bekötni az anyósülés alá egy 4 csatis erősítőt és egy dls első szettet az ajtókba. Tervezek a későbbiekben egy mono erőt is, ami valszeg a csomagtartóban lesz. Hogyan vezessem el szerintetek holnap a tápkábelt és az RCA kábelt az erőhöz, hogy a későbbiekben ne legyen semmi kavarodás pl generátorzaj, ilyenek(és ha majd meglesz a mono is meg a nyomó is, akkor azzal se legyenek gondok??? ) ??? ..Továbbá kinéztem egy pioneer DEH 5800 MP fejet. erről tudtok vmit? azt olvastam, hogy van kimondottan sub kimenete is szóval nem lehet rossz... szerintem.
-
zolikaDB
veterán
Udv mindenkinek/es fokent roolandnak!
Bi-ampos valtoval a rendszer kabelezese elter a normal hangvaltosokehoz kepest?
Hogy nez ki a bekotes, hiszen 2x4 csati van rajta tweeter in & out +/- es woofer in & out +/-. -
k-feri65
senior tag
válasz HabyRolika #22210 üzenetére
ilyen zajszedő dolgokkal ne nehezítsd az életed,,ha van aktiv fejed
értem én de le sz@..m
-
orbano
félisten
válasz Viktor26 #22203 üzenetére
a kocsihoz való testelés semmiképpen sem jó ómen. amúgy az erősítő is lehet hibás, főleg ha másik erősítővel _egyáltlán_ nem produkálja. a p80mp nem aktív, az a 80prs a mostani kínálatukból.
az RCA tápkábel mellett nem szerencsés, azt azonnal tessék szeparálni. a jobban árnyékolt kábelek biztosan segítenek, de nem 100%.
próbáld ki a khs-321-et, annak "aktív" árnyékolása is vanA vér nem válik VAZZE!™
-
k-feri65
senior tag
-
HabyRolika
tag
válasz k-feri65 #22204 üzenetére
ja hogy a kábelnak is van bejáródási ideje?! én ezt nem is tudtam... mindegy most már ezt is tudom az a lényeg hogy így is hallom a különbséget a 2x1,5-ös NO NAME és a CLS 225 között
jah és viszem este azt a keresztváltót is hátha tudsz mondani arra is valami okosat
[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
válasz HabyRolika #22202 üzenetére
A sok kicsi sokra megy... ha majd aktivban használod, és megtalálod a helyes vágásokat,,majd a hangszórók közti fázishelyességeket (időkorr vágásmeredekség).na akkor hallod majd ki mit is tud egy kábel...
értem én de le sz@..m
-
Viktor26
tag
Koszi a avalaszokat
A fejnel a piros sargat felcserelem, remelem megoldja a dolgot. A tapellatassal viszont nem sokat tudok tenni. A pozitivat nem tudtam a tuzfalon atfuzni, azt az auto alatt vezettem vegig, a csomagtartoba a potkereknel tudtam befuzni. A testkabelt a pozitiv mellett, ahol az a csomiba belep, ott talaltam egy csavart, a kasztnihoz lett kotve. 1 meteres volt a csomagban, mashol nem talaltam egyelore neki helyet. Erdemesebb mashol keresni egy csavart, vagy a legjobb mindenkeppen az lenne, ha visszavinnem a negativat az akkusaruhoz? Egyaltalan problema lehet, hogy az auto alatt es nem az utasterben fut vegig a tapkabelezes? Az RCA kabeleim, amik az erositohoz mennek, filleres kabelek, 5 meteres, de nagyon olcso volt, a hangszorokabelek 1,5 vastagak, az RCA-k mellett futnak vegig a kuszobnel. Par elektromos vezetek fut ott meg gyarilag hatra, oszinten szolva a masik oldali kuszobot nem is neztem meg. Keruljem ki mindenkepp az elektromos huzalokat? Ha Beruhazok egy dragabb, jobban szigetelt RCA-ra, segithet ezen a probleman?
[ Szerkesztve ]
-
HabyRolika
tag
kis is cseréltem az erősítő és a szett közötti 2x1,5mm-es hangszórókábelt a CLS 225-re így első hallásra mintha erőteljesebb és dinamikusabb volna egy kicsit a közép mély
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest