Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mittu88
senior tag
Pioneer DEH-1000E mennyit ér használtan? 3 éves, kicsit karcos, de tökéletes műszakilag.
-
zolikaDB
veterán
uDimension Element, Morel, Hollywood, AS... Plusz amit én hallottam róla: kell neki kakaó rendesen (CS fórum). Tudom, ez semmire nem elég duma, a Kicx-nek is kell az erő, de kiegyeztünk a fiúkkal, h a HXA45 nagyon is meg fog felelni nekik.
Nevemsincs: "annyiért van szebb, jobb is"
simi81: "Azért "beleugrás" előtt . . . ugye tudod, hogy milyen beépítési mélysége van?"
"Hát nem tudom, az Astrában mennyi hely van; egyszer láttam ilyet beépítve - az a kiemelő nem semmi - meg autó seÉs ott egy VRX végén virított"
garden: "Szettek közül szintén nem ajánlom az olympic goldot, mert vagy 8 cm-es a beépítési mélysége, és ha ez nem is gond, akkor a műanyag fóliás magasai kikergetnek a világból. "
"Nem vagyok ennek a mac szettnek a híve, asszem elég bántó titán (vagy műanyag) magasai vannak. MacAudionál a Protector - Absolute - Maximus jó választás. " -
Mittu88
senior tag
válasz
tropico #23575 üzenetére
köszi szépen, keresgélek majd
Közbe behoztam kocsiból a mostani fejegységet, kíváncsi voltam mi van ráírva, döbbenetes.
Csináltam is egy képet.
Sokkolva vagy az elképesztő "High power 2x25W" teljesítménytől
Ezek a mai 4x50W-osok mitől jobbak? Mármint csak hangerőben van különbség, vagy azért hangminőségben is?
Értéke mennyi lehet ennek? Tökéletesen működik, az előlapja egy nem látható helyen elrepedt. De hát a kinézete olyan amilyen. -
M3cK
tag
Mac Audio Olympic 2.16-os első szettről mi a véleményetek? Vagy ennyiért van jobb is?
-
PiciPeti
őstag
válasz
KonzolKartel #23559 üzenetére
Én írtam, azóta meg is csináltam. Jó cucc. Egyik autóhifis topicban megtalálod kifejtve.
Amúgy darabja 1500 Ft... (50x50-es lapnak) -
Peti66
senior tag
válasz
Viktor26 #23588 üzenetére
Szia!
Tehát, rögtön kezdem is a passzív váltóval.A ráküldőtt Wattok-ból igen vessz el,ha nem is sokat 3-5%
Típusa válogatja
Egyaltalán nem probléma,hogy kűlön erőről megy a kick ill magasÉs, persze hogy nem baj
a különböző erősítő(k) bevetése egy szetten belül is.A lényeg, ki ne nyírd a magasokat túlzott kraftal
Maradhat így is miért ne maradhatna
A hangszóró túlvezérlés védelem nem mindegyik erőben van.Ha van, teljesen elnémul addig nem működik tovább,amíg a hangerőt nem csökkented.Még most is valamelyik FET lábra gyanakszom
De ,ezt a rendesen megy tovább,nem értem.Hány Watt Rms tud/ csatorna
-
Viktor26
tag
Koszonom mindenkinek a segitseget!
Ugy nez ki, az Alpine erosito lesz a ludas az allando nemulasokert... Mint irtam, csak, ha a kicket is rakotom, akkor nemul a rendszer. Amig hangvaltoval ment, ment rendesen, csak amiota aktivban hajtom, azota rosszalkodik. Szamtalan variaciot kiprobaltam mar, a vegen ez maradt:
A magasakat az Alpine hajtja hidba kotve, mert a HS25-oknek kell az eroszak... Az MB Quart kickek a JBL front csatornajarol taplalkoznak, a melyet pedig a JBL rear csatornaja kergeti.Nem tetszik, mert nem egy erositorol kapnak tapot a front hangszorok, de egyelore igy marad teszteles cimen, igy most fel oraja nem nemult el a rendszer nagyon nagy hangeronel sem. A szinteket a fej crossoveren keresztul nagyjabol osszefesultem, erzesre egyben zenelnek, de mar nagyon elfaradtam a sok hallgatasban, es a fejem is megfajdult, szoval holnap folyt.kov....
Kulonben maradhat igy, kulon erositorol a szett hajtasa? Gondolom nem egy bevett szokas, mar csak azert sem, mert nem is egyforma erositokrol van szo, de meg csak nem is markan beluliek...
Es lehet az, hogy az erosito nem bir el a hangszorokkal, es letilt ugy, hogy kozben megy tovabb rendesen? Van bennuk ilyen vedelem? -
Osynho
addikt
Mac protectorról mit tudtok? Megfogadtam, hogy soha többet makkaudio, de 7ezerért le kellett ütnöm.
-
Peti66
senior tag
Egy kis érdekesség csak Nektek, itt és most
[link]
-
zolikaDB
veterán
válasz
cicmanyek #23579 üzenetére
A másodiknál tényleg nem... A lemezre van rögzítve az MDF, ami kibújik a kárpiton, majd kárpit vissza, és a gyűrűk össze vannak dolgozva a kárpittal, majd lebőrözve.
Apropó, a tiédet te csináltad? Szép munka. Gondolom azért van annyira merev még a kárpitra építve is, h nem rezonál! -
Soma01
veterán
válasz
k-feri65 #23572 üzenetére
Toyota Corolla E12 ferdehátú.
Eddig van előre AS Radion flat szett, hozzá erősítő X-ion 70.4 és van egy erősítő külön a leendő mélynek (hídba kötve majd) , ami egy Ilyen Ground Zero GZHA 2350X. Az x-ion erősítőt is valószínűleg hídba fogom kötni míg nem lesz aktiv fejem. -
M3cK
tag
JBL GT5-1204 BR méyláda és MAC MPX 2500 erősítőhöz milyen kábel kell? Csak tápkábel+RCA kábel, meg amivel a 2őt összekötöm? Meg milyen vastag, stb?
-
k-feri65
senior tag
-
Viktor26
tag
Kotogetek ide, kotogetek oda, de a hang meg mindig total random modon el-eltunik egy-egy idore magasabb hangero mellett. Es ez nincs osszefuggesben azzal, hogy az eron mekkorara allitom a gaint. Legalabbis most ugy tunik nekem. A kozepso tartomany nem tetszik a fejnek... Ha azt lekotom, minden ok.
-
Viktor26
tag
válasz
KonzolKartel #23564 üzenetére
Na igen, ezen mar jol latszik, hogy zart
-
Soma01
veterán
Mondjátok már meg nekem légyszi, hogy egy 25ös és egy 30as hangszóró közt hangzásban (vagy akármilyen értelemben) milyen különbség van elviekben? Természetesen ha ugyanolyan tipus mindkettő.
-
Mittu88
senior tag
válasz
gabo01 #23562 üzenetére
Annyit az autóm se ér
Én valami 6-10e Ft-os használtban gondolkozom inkább
Lenne pénzem a 35-60e Ft-osra, csak nincs rá szükségem. Ha nagyon kedvem támad torzítás-mentesen lossless zenét hallgatni, akkor az mp3 lejátszómmal meg a fasza fülhallgatómmal elvagyok. De profi cuccra nincs szükségem, mert a motorzaj úgyis elnyomja.
-
Viktor26
tag
válasz
KonzolKartel #23553 üzenetére
Okes, a kep zavart be kicsit...m:$
-
KonzolKartel
őstag
válasz
zolikaDB #23550 üzenetére
Gugliban találtam az Unix-os zajcsillapító megoldást.
Corolla fórumon írtak róla, és egész jókat.
"40%-os kedvességgel fizettem 1500 forint körül. 500x500-as méretű a tábla, és kb 1.8-2 mm "vastag". Azért választottam ezt, mert egyrészt nem fémes bevonatú, és nem sík a felülete, ergo kevésbé verődik vissza róla a hang. Valamint haveromék már dolgoztak vele, és azt mondják jól kezelhető anyag."
Azaz 1500ft-ért szigetelte a két ajtót.
Az a baj, hogy ez már a túl jól hangzik kategória.
Dynamatból 20.000 et mondott az ajtókra riha kolléga.
A táp 50eres, a bizti 80-as. -
Mittu88
senior tag
Oké, nézek valamit, csak félek, hogy az afromagyar barátaink feltörik a kicsi szuzimat, ha meglátnak mondjuk egy Blaupunkt vagy egy Clarion feliratot a fejegységemen.
Ezek egy mozdulattal kivehetőek amúgy? mert akkor bedobnám a kesztyűtartóba és nem lenne félelmem ezzel kapcsolatban. -
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Azonos árkategóriában a koaxiális vagy a komponens hangszórók adnak szebb hangot?
Más: 1 literes régi swiftem van, aminek a zajszigetelése... hogy mondjam finoman... szóval nincs. Érdemes befektetni egy pár hangszóróba, majd' ha így sincs javulás egy másik fejegységbe?
Amúgy noname a fejegység is, meg a hangszórók is, ha jól emlékszem, de holnap azért még megnézem. Az a helyzet, hogy full hangerőn épphogy csak elfogadható ~háromezres fordulatszám felett. Ja és sistereg mint az állat, bár az lehet, hogy az FM Transmittertől, mert ha rádió szól, akkor valamivel tisztább a hang, valamint jóval hangosabb (az már bőven elég, sok is). -
Viktor26
tag
válasz
KonzolKartel #23547 üzenetére
Ez nem zart, ott van alul a refinyilas... Ket evig volt ilyenem... Hiphopon baromi nagyot tol, nekem egy fearless 1000D hajtotta, elvoltak egyutt, bar elofordult, hogy elegge bemelegedett az ero, olyankor pihentetni kellett, a nyomo birta volna meg boven
jazzen, komolyzenen, de nagyon mar popzenen sem volt mindig a helyen, de ha kellett nyomni a levegot, akkor odatette magat. Szerintem nem egy gyors, foleg nem lagy lada, de kinezetre sem rossz
-
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel #23549 üzenetére
Milyen szigetelő? Küldj linket!
Milyen kábelekkel dolgoztatok? Mekkora a táp és a bizti?
Dynamat-ot kitől és mennyiért szerzed? Ez jöhet privátba! -
KonzolKartel
őstag
válasz
zolikaDB #23548 üzenetére
Az én stílusomhoz úgy gondolom, hogy jól szól. Nem írom, hogy szépen, mert ezekben a zenékben a basszus ami dominál, de teljesítményben nagyon meg vagyok vele elégedve.
Kiemelő gyűrűm egyelőre műanyag, de már megjött az MDF gyűrűm is. Amúgy meglepően jónak tűnik a műanyag is. Onnan nincs rezonancia, inkább mindenhonnan máshol. Sajnos a szigetelés még nem volt meg, mert a dynamat-ot áruló kolléga éppen kifogyott, amikor kérdeztem, de 1-2 héten belül azt is letudom.
Vagy szerintetek érdemes megnézni az Unixban kapható szigetelőt? Oda legalább van 40% -
zolikaDB
veterán
válasz
KonzolKartel #23546 üzenetére
És milyet szól a 9853 a Kicx 6020-al? Ajtó ki van szigetelve? Kiemelőgyűrű mi lett? MDF vagy műanyag?
-
KonzolKartel
őstag
Ha esetleg ráérne valamikor egy budapesti kolléga ránézi a hifim beállításaira, hogy minden stimmel e akkor megvendégelném 1-2 bambira.
A mai nap készült el teljesen a rendszer. Köszönöm még egyszer a türelmet a sok hü*ye kérdesemhez
.
Ez lett a vége:
Alpine 9853R
Kicx pro 6020 szett
egyelőre byamp-al.
Kicx kap45 erő a szettnek
Kicx kap29 a mélynek
És végül egy zárt láda lett egy Mac audio select 12-vel.szerk.: Ha valakit érdekel, akkor még van egy eladó kicx 6020-as szettje a srácnak, akitől vettem. A bolti ár 60%-át kéri érte. Garancia jegy az nálam van, de azt megoldjuk, ha valami van.
Sok mindent nem tudok róla mondani, én racing bazáron találtam, de korrektnek tűnik a pacák.
Garancia jegyen nincs pecsét, de azt mondja, hogy bármikor lepecsételteti, ha szükséges a gariztatás. -
M3cK
tag
Alpine iDA-X001? Igaz használt, de van még rá fél év gari. (35e)
-
Peti66
senior tag
válasz
kavics325i #23528 üzenetére
Áááhh, akkor már ketten vagyunk
-
gabber01
addikt
-
M3cK
tag
Értem, köszönöm a válaszokat!
És az Alpine iDA-X311RR? Még talán beleférne a keretbe. -
g0n21
senior tag
JVC-m egyszer volt, egy Exad-AVX2. Senkinek nem kívánom, főleg nem Alpne IVA után... Én akkor elhatároztam, hogy JVC,JVJ, panasonic, clatronic, seltronic, stb soha... (De sony sem)...
De ha jól emlékszem nemrég válaszolt erre a kérdésedre valaki, hogy Alpine, Kenwood, Pioneer, Blaupunkt, (meg talán sony) amit autóba gyártanak... -
zolikaDB
veterán
válasz
gabber01 #23525 üzenetére
Bocsánat, nem a vas, hanem a Qts.
Ez pl inkább zárt a fenti érték alapján -> uDimension RM208 sub
Vki tud linket adni, ahol részletes infók vannak Hollywood szettekről? Pl beépítési mélység? -
M3cK
tag
JVC KD-X50BT-ről vélemény? Vagy van valami jobb fejegység hasonló árkategóriában, max ~35 ezerért?
-
gabber01
addikt
válasz
zolikaDB #23524 üzenetére
dehogynem, de ezzel jött, és bár az elején nem tetszett, hoyg kevesebbet hoz, mint vártam, de aztán megszerettem a hangját. zárthoz sztem minimum 350-400W-os erő kéne hozzá, refiben az már viszont lehet túlzás. az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért nem bírnak ezek 500W-ot elviselni, inkább olyan 350-400W.
-
gabber01
addikt
válasz
Peti66 #23521 üzenetére
nem hiszem, hogy ez volt a kérdése, de köszönjük.
Amúgy 150W-al nem fog kocsit bontani, se refibe, se semmibe. Én 200W-al hajtom a DLD-m, és hangos, ha akarom, de bontani így se bont, igaz zártban van. A lényeg, hogy kisebb erővel is lehet hangos, de hamarabb fog elkezdeni torzítani, túl kicsi erővel meg teljesen erőtlen lesz, semmi mélyed nem lesz. -
Peti66
senior tag
válasz
nemes0309 #23518 üzenetére
Ha a torzítás határ a kérdés,nos ez elég összetett.
Nem elég,hogy bezárjuk egy akármilyen ládaféleségbe csóringer szórót,ahol is az akusztikai ellenállás
ohmikus ellenállásba megy át s majd a hsz. vezetéken továbbhaladva az erőt kínozza
De a port szájnyílása közelében,ahol normál esetben gömbhullámoknak kéne kilépniük,na ott az un. torzításhatáron, állóhullámok keletkeznek.Ez, még tovább ront a helyzeten.
Mit lehet tenni a láda szemszögéből:1.Nagyobb átmérőjű port ami belül is illesztve van
és még1000
megoldás.És mit lehet tenni a torzítás határ kitolására sub-nál
Na igen tudom egyből rávágja "mindenki"hogy a sub hsz. legalább 2x annyit tudjon Rms-be,mint az erő
Nem. Az erősítőnek a Damping faktorja vagy értéke fogja meghatározni mikor éri el a torzítás határt
az erő sub kombó. Feltételezve, hogy a sub helyesen méretezett ládában trónol.
Személy szerint én, a nagyobb erősítő tartalék pártolója vagyok. Jólehet, soha nem használom ki a sub erősítő
még fölös tartalékait,de ez a fajta tartalék megnyugvással tölt el a torzításhatár minél későbbi elérése
céljából.De ez mondjuk úgy,az én álláspontom -
nemes0309
tag
Páran írtátok itt, hogy a dld 500+ refiben bont.. Akkor is ha csak kb 150 w rms-el hajtanám? Így se lenne élvezhető?
-
footy
addikt
-
Viktor26
tag
Szetszedem, atlesem, milyen a belseje... Holnap meg atkotom a JBL-re, kivancsi vagyok, mit produkal.. Meg visszateszem a hangvaltokat is, kiprobalom ujra, mit szol a passziv modban, csinalja-e vagy nem... Lehet, a fejben szallt el valami, aminek nem kellett volna...
Muszaly rear-re is kotnom az elso hangszorokbol, aktiv rendszernel mindharom kimenetre kotok erosito csatornat, a sub kimetre megy a sub, a frontokra a magashangszorok, a vagasoknal ide vagja a high frekvenciakat.
Ezt kulonben lehet modositani valamelyik beallitasban, hogy melyik tartomanyt melyik kimenetre vagja a proci? A kozeptartomanyok mennek gyarilag a rear kimenetekre. Igy mennek az RCA-k az erosito 4 csatornajara, onnan pedig a hangszorokra. Az erosito minden szuroje offon van. -
Peti66
senior tag
válasz
KonzolKartel #23511 üzenetére
Random
-
Viktor26
tag
Sziasztok...
Na volt most idom foglalkozni egy kicsit a rendszerrel, atneztem a csatlakozasokat, az erosito beallitasokat, a JBL-lel, es a melyhangszoroval tovabbra sincs semmi problema. Az Alpine erositot is kapcsolgattam, ujrakotottem az egeszet, itt sincs gond. Levettem a gaint minimumra, nagyon halkan szoltak a hangszorok, de ha a 9855r hangerejet maxra tekerem, igy is elhalkul a szett bizonyos idokozonkent arra a par masodpercre. Teljesen kiszamithatatlan a dolog, van, hogy 28-as hangeron is birja, van, hogy mar 23-ason elhallgat. Neztem kozben az erositot is, a mukodesjelzo LED vilagit a nemasag kozben is folyamatosan, en ebbol arra kovetkeztetek, hogy az mukodik ebben az idoszakban is tovabb. Ezaltal a fejre gyanakszom. A melynyomo az megy a nema idoszak alatt is folyamatosan, csak a szett nem.
Eddig, amig hangvaltoval ment passziv rendszerben, max hangeronel sem jott elo ez a jelenseg, hidalva volt rakotve az Alpine erosito a fejegyseg rear kimenetere egy Audison RCA-val. Most, aktivban ezt az RCA-t kapta meg a front csatorna, a magasakkal, a kicknek meg vettem a KACSA-ban egy narancsszinu, nem tudom mi a tipusa Kacsa Audio RCA-t, nagyon merev, vastag kulsovel, es nagyon igenyes, aranyszinu csatlakozokkal. Ezt kotottem a front kimenetre. Amikor ez a jelenseg, a nemasag fellep, akkor a SUB kimenet szol rendesen, a front es a rear pedig elhalkul.Arra gondoltam, lehet, hogy tenyleg valami beallitasi hiba lesz a fejegysegben, a belso erositojet ki kell gondolom aktiv hajtas eseten kapcsolni, amit elvileg megtettem, de nincs kizarva, hogy bena vagyok a dologhoz, es nem jol allitottam be az alapokat. Meg kiprobalom majd, hogy megcserelem a ket erositot, tehat a JBL-re kotom a szettet, ha igy is jelentkezik a
problema, tuti a fejnel lesz valami gebasz! Otletem sincs.... -
Peti66
senior tag
válasz
gabber01 #23499 üzenetére
Ha, csak és kizárólag különálló sub erőre szeretnéd felfűzni ott nincs számottevő(észrevehető minőségromlás)
Nálam volt még hajdanán ez az Rto kerek hengeres csoda kb. asszem volt vagy 3500Ft.Na ezt egy Jvc
1pár kimenetesre ráküldtem a hsz vezetékekre onnan tovább a Hifo Brutusra.Gain az erőn volt vagy 60%-on
és gyengélkedésnek vagy burnyogásnak nyoma sem volt
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingatlanos topic!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Battlefield 6
- Anime filmek és sorozatok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest