- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skipqer
tag
válasz
nebulo5 #21487 üzenetére
Hmm ezt jó tudni... akkor már csak azt kellene valahogy kiderítenem, hogy nálam miért nem megy a vissza szabályozás... ötletem sincsen, 3* telepítettem már Xp-t, 8.1, 8.2, 8.3 drivert is próbáltam de nem akar menni...
A kábelnek nem szabad, hogy köze legyen hozzá, ha normál kép van, akkor mennie kellene. Próbáld meg ezt a progit például: [link]
Erről biztosan tudom, hogy gond nélkül le tudja játszani a DVD-ket, ha ezzel megy, akkor már csak beállítás kérdése a többi program is. -
-
And01
aktív tag
válasz
Skipqer #21485 üzenetére
Nekem is Powercolor pcs-m van.
A ccc,és az everest mérései alapján nekem sem vette vissza az órajelet!
Viszont vettem egy fogyasztásmérőt:
A konfigom idle-ben: 80watt körül.
Terhelve /Ut3/:150-170watt
Ez alapján működik a powerplay de egy progi sem méri helyesen.
konfig:
Msi k9n sli platinum
x2 5600+
powercolor3870pcs
160gb samsung
2gb memória
mindent alapon néztem -
19870820
senior tag
21481es hsz-re valaki válasz?
-
M1k133
tag
Helló
Nekem lenne egy kérdésem (lehet már kérdezték) , de mit érdemesebb venni 3870 X2-t , vagy P35 Dq6-ban 3870 CF-et! Nezegettem teszteket , de nem bírtam igazán eldönteni.
Köszi -
nebulo5
senior tag
válasz
Skipqer #21485 üzenetére
Helló!
Igen, dolgozik rendesen. Alapjába véve tökéletesen megvagyok elégedve az új VGA-val, csak most küzdök egy Istenverte problémával: semmilyen medialejátszón nem tudom megjelenítésre bírni a filmjeimet! A vga-hoz kapott cd-ről telepítettem a "telepít egyszer" menűt, majd feltettem a 8.2 catalystot. A játékok, zene stb... futnak, mint korábban. Csak a dvd formátum megjelenítésével van gondom. Már felraktam az XP-codek pack-ot is, de semmi! Már qrv@ra pipa vagyok, de nem tudom megoldani.
Áttúrtam már a korábban használt media lejátszók beállításait, de nem jöttem rá a probléma megoldására.
A monitoromnak nincs DVI csatlakozója, így a kártyához mellékelt átalakítót használom, és (ha hátulját nézem a gépnek) a jobb oldali kártyakimenetre kötöttem a monitort. Sztem nem qrhattam el, mert akkor a játékok stb... sem jelenne meg. (gondolom én...)
Nincs valami 5leted? -
Skipqer
tag
válasz
nebulo5 #21455 üzenetére
Szia!
Ezek szerint, nálad működik a PowerPlay és 300MHz-re vissza szabályoz?
Az órajelből (800MHz) arra tippelek, neked a PCS hűtős gyárilag húzott kártyád van, nekem korábban azzal sem ment a PowerPlay és a jelenlegi passzív SCS3-mal sem, pedig nem lenne rossz ha olyankor kevésbé melegedne.
A memória órajelet már megválaszolták a többiek, szorozd meg kettővel a CCC értékét. -
munky
őstag
-
rucinho
tag
válasz
nebulo5 #21480 üzenetére
esetleg egy [codec pack] megoldhatja a problémát!
-
19870820
senior tag
hali a cuccaim közt leirt karinál az jo ha 25-28fokon megy alapon,terhelve meg max 40fok de inkább 35-38?
-
nebulo5
senior tag
válasz
TomBoy1986 #21475 üzenetére
Helló!
Köszi a tippet! Egész tűrhető lett a vga hőmérséklet, semmivel nem tudom 78°C-tól feljebb "fűteni". Viszont történt egy ciki dolog: A HDD-n van néhány film, és semmivel (mediaplajer, nero show time...) nem tudom megjeleníteni. Már vagy 1,5 órája túrom a beállításokat, és egyre mérgesebb leszek!
Ugyan ez a helyzet az ODD-be rakott filmekkel is: Elindul a film, hang van, de a monitor tök sötét! Játékok...minden egyébb tök jó, csak ezt nem tudom megoldani! Biztosan valami egyszerű beállítási probléma, csak mostmár mérgemben nem látom a fától az erdőt.
Esetleg Neked, vagy VALAKInek vmi ötlet? -
athomi
veterán
válasz
Samanbacsii #21472 üzenetére
Ez az az oldal, amelyiknek a teszteredményeit soha nem nézem végig.
-
Sanci789
aktív tag
Skacok ezen az Auto-Tune-on még mindig rágom magam...
Tudom, h lerágott csont, de hát akkor is nah...
Az régi alap bios-al 865/1211-re lőtte be, most az új bios-al 875/1351-re. Most akkor ebből vonjak le 20-at/30-at ahogy mondogatták?
Mert igazából tesztelgetni nincs hozzá türelmem, h 1esével huzogassam gém közben a csúszkákat...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Samanbacsii #21472 üzenetére
Ezt a Tomis tesztet azért kicsikét túlzásnak tartom ennyire nem hinném hogy jobb lenne a GX2 az X2-től.
-
Samanbacsii
őstag
... és egy másik, Tamás hardwere: itt kissé mást mértek...
-
snoopy
aktív tag
érdekesek ezek a power adatok.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Samanbacsii #21469 üzenetére
Ez most nem is tűnik olyan hihetetlennek, mint általában az "early test"-ek.
-
Samanbacsii
őstag
Ha esetleg nem látta volna még vki... Póverka teszt.
-
blst
tag
válasz
J.J. András #21467 üzenetére
igen 8-as szorzóval fut nemtom mi a neve ennek a visszaállítgatásnak majd ha újra kell indítani a gépet vagy lekapcsolom majd akkor megnézem
-
J.J. András
őstag
és a RADEON BIOS EDITOR, amit elvileg a TechPowerUp fejlesztett, de én ugyanazt a beállítási lehetőségeket látom, mint a ComputerBase által kiadottban...
a RBE-ben is lehet küszöbértéket állítani, és felpörgetési lépést százalékosan...
vagy csak ez nem működik, van személyes tapasztalatod :???köszi előre is
-
rucinho
tag
válasz
TomBoy1986 #21462 üzenetére
kössz!
rumkola neked is!
-
rucinho
tag
vki látott már tesztet egy 3870x2+3870 crossfirex-ről!
én nem nagyon találtam sehol.... -
fagy53
nagyúr
válasz
TeeBee73 #21456 üzenetére
Üdv!
Szuper, hogy ezt megírtad! Mivel a konfigunk is hasonló össze tudom hasonlítani az aláírásomban szereplő VGA-val ami XT órajelen megy. Nekem a 1280x1024 AA=off minden high - 14 FPS ! 100%-os különbséget saccoltam a két VGA között, ez nagyjából igaz is. Ezért szeretnék 38xx VGA-t venni, és ha rendes ára lesz, meg is veszem. Most a Te kártyád 31k, még várok egy kicsit. -
TeeBee73
veterán
Üdvözlet a Kollégáknak!
Volt egy kis időm tesztelni, (koránt sem elég), és szeretném megosztani a tapasztalataimat.
Az előző konfigomhoz képest (A64 3200+,1GB,7600GST), 3x gyorsabb a mostani, Everest, 3DMark szerint, és ennek örülök is.
De. Bundás22 Kolléga ajnározását látva, hogy "milyen jól megy a kari Crysis alatt Ultra grafikával is", nekiálltam tesztelni.
1280*1024, High.
Alap: Átlag: 30.6 FPS
Patch 1.1: Átlag: 30.1 FPS
Patch 1.2: Átlag: 31.2 FPS
Ultra Mod: Átlag: 19.4 FPS!!!Sajnos, csak 800*600-ban tudja folyamatosan biztosítani a játékélményt, ott viszont TFT-n kockás minden. Szép is, meg csúnya is.
Nem kötözködni jöttem, csak tényeket közölni. Uff.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Skipqer #21425 üzenetére
Helló Skipqer!
Nekem is pont ugyanolyan a kártyám, mint a Tiéd! És ma barátkoztam vele, mert tegnap lett megvéve. A CCC/Ati overdrive-ben nézegettem a frekvenciákat, de nem mertem még bántani.
Lenne több kérdésem is, mert irtó láma vagyok hozzá. A jelenlegi default beállítások:
Idle: GPU-300MHz, Mem-1170MHz. A hőmérséklet: 42°C
Load: GPU-800MHz. Mem-1170MHz. /60°C
Azt nem értem, hogyan lehet a mem frekije mindkét esetben, csak 1170MHz ?
Több helyen is nézegettem a (vásárlás előtt) kártya specifikációját,és mindenütt 2250-2400MHz közötti frekit írtak. Vagy azok eléréséhez van a CCC-ben az overdrive menű?
Alapból nem is tud feljebb menni? Van valamilyen program amivel lehet tesztelni a kártya felső határait?
Tudom, sok egyszerre a kérdés, de ilyen kíváncsi természetű vok, és 3 munkanapon belül visszavihető a kártya, ha pl. valami nem jó rajta...
Egyébként nagyon tetszik, és igazán nem tolakodóan hangos a hűtése. -
Samanbacsii
őstag
válasz
Overlocker #21453 üzenetére
-
Soak
veterán
válasz
Overlocker #21449 üzenetére
Ha ebbol tudni fogja ,hogy mit akarsz akkor kutya legyek.... en is csak 10perc utan jöttem rá
-
rumkola
nagyúr
válasz
Samanbacsii #21439 üzenetére
-
Overlocker
veterán
I
V -
Kecuhun
senior tag
válasz
Nekem egy 500W-os Chieftek tápom van, és bőven kiszolgálja z X2-őt. Az MSI R3870 X2 OC karihoz adnak egy 6 pinről 8-pinre átalakítót, ezért is vettem ilyet.
A többihez tudtommal nincs ilyen adapter, de javítsatok ki ha tévedek.
-
WesTM
őstag
válasz
Átalakítót szoktak adni a kártyákhoz,a tápnak meg bírnia kell.Ha megnézed a ph-s tesztet ott is ha jól emléxek 340w körül volt a fogyasztás kompletten,tehát elégnek kell lennie.
-
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986 #21438 üzenetére
Bizony. De sztem tudtad ezt te előtte is.
VGA-n viszont lehet! (És akkor persze a procin is egy kicsit.)
-
Samanbacsii
őstag
Estét...
Lassan érik egy x2 megvétele. (Max. a ddr4 re vagyok hajlandó várni.) De a tápomon csak egy 6-os vga dugó van. Hol tudnék venni átalakítót molexről?
Ó... most olvasom a (Sapphire-nál) 2db 6-os vagy 1db 6os és 1db 8as kell. Valamint 550w táp minima. Nekem csak egy 500w van. Lehet el sem indul?
Itt az x2-es tulajok mekkora táppal mennek?
-
katt777
félisten
Köszönöm szépen, hogy te vetted a fáradtságot a tesztekre az okoskodás helyett, itt van végre a nagyokosoknak, hogy kihajtja egy 3 GHz körüli proci a 3870-et. Ami nálad (HQ) 5471 (2191/2121/2363), az nálam az AMD-vel szintén 3,2GHz-en 5463 (2191/2092/2472).
Följebb is minimális az emelkedés.
Egyébként a többi eredmény is hasonló (pl. 2,9-en ott vagy, ahol én 3,2-n, szóval CPU-ban itt az ismert 10% különbség) -
katt777
félisten
válasz
Beowulf_78 #21421 üzenetére
Ott van a képeken. Az egyiken van ventiszabályozás, a másikon nincs.
Rumkola: Nem olvastad el a bios leírásánál, hogy a ventiszabályozás "kísérleti jellegű". Minden extrát eltolnak (pl. emelt határértékeket, néztem 860/1200-as biossal, mert ennek a hűtését akartam modolni, ha már unlockolt a GPU), csak alap biosokat lehet velük normálisan moddolni. Más bios-okat hexa editorokkal írnak át szakértők, de erről semmit nem találtam, hiába böngésztem a netet. Szóval Dokar kolléga nagy nekibuzdulásával csak óvatosan. Jó az az editor, csak tudni kell, mire használja az ember (no és mire ne). Arra pl. remek, hogy egy ref. biost feltornássz pl. 860/1200-ra, aztán ne kelljen a gépet lassítani CCC-rel, és mégis meglegyen a tuning-teljesítmény.
-
blst
tag
Unatkoztam és csináltam markokat többféle proc órajelen 3dmark alap és HQ beállításon és vga alapon és húzva! Remélem valakinek hasznára lesz!
CPU:alap VGA:alap 3dmark:alap
CPU:alap VGA:alap 3dmark:HQ
CPU:alap VGA:891/1296 3dmark:alap
CPU:alap VGA:891/1296 3dmark:HQ
CPU:2,9 VGA:alap 3dmark:alap
CPU:2,9 VGA:alap 3dmark:HQ
CPU:2,9 VGA:891/1296 3dmark:alap
CPU:2,9 VGA:891/1296 3dmark:HQ
CPU:3,2 VGA:alap 3dmark:alap
CPU:3,2 VGA:alap 3dmark:HQ
CPU:3,2 VGA:891/1296 3dmark:alap
CPU:3,2 VGA:891/1296 3dmark:HQ
CPU:3,4 VGA:alap 3dmark:alap
CPU:3,4 VGA:alap 3dmark:HQ
CPU:3,4 VGA:891/1296 3dmark:alap
CPU:3,4 VGA:891/1296 3dmark:HQ -
Sanci789
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #21416 üzenetére
Őőő, az meg hogyan??
Linket tudsz adni?
-
rumkola
nagyúr
válasz
katt777 #21418 üzenetére
Így van!
Mellesleg akármit buherkodok a biosokkal, a powerplay azonnal inaktiválódik.
Tegnap és ma kipróbáltam vagy 20 féleképpen módosított biosokat.A végeredmény: - marad a gyári Saphi.
Egyik sem ad több tuningot (plusz fesz kamu), kilövik a power play-t, elbasszák a venti szabályzást (ami szerintem tökéletes a gyári bios-al). Lehet én vagyok balszerencsés, de akármit alkotok a biosokkal, mindig rosszabb a végeredmény mint a gyárival...
-
Skipqer
tag
Sziasztok!
Érdekes dolgot vettem észre a napokban a PowerColor HD3870-es karikkal (SCS, PCS3).
Eddig úgy tűnt nem működik a PowerPlay funkció fixen a megadott órajeleken üzemelnek. CCC-ben fentebb húzva az órajeleket rögtön működik a funkció, ha nincs terhelés, akkor vissza szabályoz, egy probléma van, nem a várt 300MHz-re, hanem csak az alap órajelre...
Esetleg van valami ötlet, hogy mit lehetne kezdeni ezzel az állapottal, nem lenne rossz, ha lentebb is lehetne vinni a vissza szabályzott értéket... -
P00By
nagyúr
-
haspokk
tag
Sziasztok!
Vettem egy gigabyte hd3870 ddr3-at.
Meg vagyok vele elégedve.
Minden létező játék hibátlanul fut.
catalyst 8.3 van fenn.Kicsit hangos a hűtés, de nem gáz, viszont zalman vf700 legalább jól hűt.
Samsung 1.0-ás ramokkal szerelt
alapórajele:780/1900tuning: 891/2200, játékstabilan, kicsit még menne a gpu, de minek?
06-ban vista alatt 11175 pont
06-ban xp alatt 11810 pont
proci e6600 2,4@3,2 -
pisti
őstag
válasz
Mike 32 #21414 üzenetére
Hm. Nálam csak másodlagos opre. a Vista szóval kipróbálom nálam mit mutat ezaz sp1, erre a DX10.1-es demóra is úgyis kíváncsi vagyok. Ráadásul valami csoda folytán mostmár bootol a Vista a Catalyst 8.3-al (eddig ez sem ment neki ezzel a videókártyával és ezzel az Asrock lappal), lehet komolyan foglalkoztak a hibajeggyel amit beküldtem az ATI-nak? Mindesetre perpill minden klappol, meglátjuk milesz az sp1 telepítése után.
-
dokar
addikt
Kedves RV670 tulajok: nincs többé szükség rivatunerre vagy ati tray toolsra a venti szabályozásához, vbios szinten érkezik a megoldás: [link]
-
keIdor
titán
-
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #21406 üzenetére
Ja, jó.
Bővebben: jó szar.
Tedd fel a 8.2-t, ha az újabb nálad éppen hagyja magát eltávolítani.
3Dmarkhoz sysinfo hotfix is kell (februári). -
leviske
veterán
válasz
Ace Ventura #21406 üzenetére
A HD3800-asokhoz annó kellett patch 3dmark-nál. Ha ez azóta változott, akkor viszont nem tudom.
-
Ace Ventura
addikt
Hali.
Lehet hogy volt már ilyen kérdés, de lusta vagyok átböngészni ennyi oldalt.
Szóval új win van a gépemen, éés nem megy a 3dmark.8.3-as driver van fent.Csak driver, semmi más.
Egyébként mi a vélemény az új catalystról?Jó? -
TomBoy1986
veterán
válasz
J.J. András #21399 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest