- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- ASUS notebook topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hurkaleves
őstag
válasz
J.J. András #41423 üzenetére
a riva tuner alapból úgy kezd, hogy nem biztos, hogy megfelelő driver van fent vagy nem kompatibilis vagy ilyesmi.....szóval alapból nem úgy kezd, hogy "szia felhasználó minden rendben tuningolhat bátran!" de neeem...
ha valami alapból gyíkkal indít az már nem jó jel! de közben rájöttem a sok bios flesselés során, hogy az egyik mag gyárilag, alapból nem támogatja a tuningot!
csak annyit enged amennyit az ATI Overdrive progi tud azaz a gpuk-nak +50mhz a memóknak is +50mhz! atom durva tuning nem?
nomind1 lényeg, hogy megy és egész szépen teljesít így most a rendszerem! egy általános teszt progival szemléltetném ami nem más mint a 3dmark06=> 15700pont
ennyi elég mindenre...
egyébként riva tuner-be néztem már minden ilyesmi kapcsolót, de nem találtam olyat ami engedélyezné a 2.gpu húzását......ahogy írtam már gyárilag tiltott....
én meg nem értek a bios mod-hoz bár már kezdem kapisgálni, de nem ér annyit mert rohadt macerás ha elszáll a gpu és vissza kell hoznod az életbe.... -
Hurkaleves
őstag
válasz
J.J. András #41399 üzenetére
ez más. ez nem cf. nálam olyan van, hogy A.I. és ez szabályozza a két magot...
az tuti, hogy mind a 2 mag megfelelően dolgozik! csak kár, hogy a catalyst-ban csak 878/955-re lehet húzni...szerintem menne többet is! riva tunerrel meghúztam az egyik magot (mert egyet lehet) csak a teszt kedvéért 925/1020-ra....és szerintem még ment volna...
de ha legörgethető ablaknál kiválasztom a másik gpu-t (mert külön látom a gpu 0-át és a gpu1-et!) akkor ott csak a fan funkció jelenik meg...az overclock fül nem..
már felidegel, hogy a több mint 1 éves kártyára nem találtak ki normális tuning progit... -
Hurkaleves
őstag
válasz
J.J. András #41382 üzenetére
az van meg, de csak az egyik magot húzza...
hol lehet akkor ezt állítani, hogy mind a kettőt húzza?
thx. -
izriot
tag
válasz
J.J. András #41257 üzenetére
Értem, de sajnos itt az a gyanúm nem ez lesz a probléma. A mostani tápnak bírnia kéne, azt olvastam valahol, terheléses állapotban kell a kártyának 18-22A, ez itt bőven biztosítva van. A régi chipsettel nem kompatibilis. Úgy sejtem lassan muszáj lesz átállni új architektúrára, valószínüleg eladom a kártyát, veszek valami régit ideiglenesen, amin működik a digitális kimenet, és nyáron vagy amikor jut rá időm összerakok valami komolyabbat. Ez már csak szenvedés.
-
katt777
félisten
válasz
J.J. András #24764 üzenetére
Igen, viszont nem tudod úgy finomhangolni a tuningot, mint biosból (RAM időzítések és hasonlovak), és ha használod, nem műxik a DES, ami az energiaspórolás, mert az EasyTune, az a tuningprogram (persze abban is csinálhatsz negatív tuningot, de minek). DES most 7,2W-ot spórolt nekem 2 óra alatt. Képes az EIST-tel levett feszültség alá menni, így 1V helyett 0,9V-on megy a proci, ha nincs szükség a kakaóra.
-
katt777
félisten
válasz
J.J. András #24766 üzenetére
Nem azt mondtam!
Azt mondtam, hogy 3850-esek tulajai bizonyos kódú bios-okat kerestek a frissítésekhez, és hogy kérdezd meg erről őket. Ezért javasoltam azt, hogy az eredeti bios-t módosítsd. És megjegyeztem emellé, hogy nem feltétlenül kell elsőre órajeleket és feszt is módosítani, valamint azt, hogy tudtommal az átállított feszt nem alkalmazzák a 3850-esek. Mindezek mellé ajánlottam a segítségkérést ebben a topicban a kollégáktól.
Elég rendesen összekeverted. -
Andrew_31
Modder
válasz
J.J. András #24766 üzenetére
Én az eredeti biost alakítottam át, az jól mükszik.
-
blst
tag
válasz
J.J. András #21467 üzenetére
igen 8-as szorzóval fut nemtom mi a neve ennek a visszaállítgatásnak majd ha újra kell indítani a gépet vagy lekapcsolom majd akkor megnézem
-
TomBoy1986
veterán
válasz
J.J. András #21399 üzenetére
Igen.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
J.J. András #21184 üzenetére
2.07 és 2.08-as verziókban van treshold helyett.
-
törölt tag
válasz
J.J. András #21153 üzenetére
-
TomBoy1986
veterán
válasz
J.J. András #21008 üzenetére
Nekem a 2.06-nál írta ki. Természetesen ez nem igaz, akkor is 30%-on ment a ventillátor.
-
katt777
félisten
válasz
J.J. András #21008 üzenetére
Újabb hibát találtunk?
(Hányan szidtak engem, és a képességeimet, amikor idejekorán szóltam, milyen szar a 8.3-as Catalyst...
)
Nem mintha mentegetni akarnám a 8.3-as Catalyst-et, de a RivaTuner 2.08 (de az új ATT is) a 8.2-es verzióig ismeri(k) a Catalyst-eket, szóval nem feltétlenül jelzi(k) helyesen az értékeket (viszont akkor már inkább ATT, az ATI-specifikus, így nagyobb az esély a helyes működésre). -
Tyca
senior tag
válasz
J.J. András #20878 üzenetére
Az 1.4.7-es Ati Tray Tools-al próbálkozz, ez már felismeri és jól is kezeli a 38xx-eket...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
J.J. András #3939 üzenetére
YessYessYess...
Elozetes infoim alapján ez a csodadriver előszele, amit az nV-sek szerint az ATi-sok várnak... 7.12 alázni fog... ez még csak egyszerűen lelohasztja a mosolyukat...
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 (GV-N166TGAMING OC-6GD) Videokártya
- Sapphire PULSE RX 6700 XT 12GB GDDR6 Videokártya!
- Palit RTX 4070 DUAL 12GB GDDR6 VGA! BeszámítOK
- Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC 8GB GDDR6 Videokártya!
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest