- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crytek
nagyúr
-
katt777
félisten
Most néztem +1x AI-val (bármelyik) és anélkül is, az agyongrafmodolt Oblivionom továbbra is mindössze 17FPS városban. Ez pont akkor lenne játszható, ha CF működne. Megj.: híd nélkül, lapon keresztül is kéne mennie, úgy meg nincs is CF opcióm, ez megint driver. Bár lehet, hogy 19xx-k után ezt már ki is vették. Csak megint az a bosszantó, hogy ha a lapom vacak, akkor miért megy gond nélkül 3D06-ban? Szóval megint driver.
Nem limites a 3850CF-ed (viszont lehet, hogy azoknak a driver támogatása már jó, azért megy neked a CF), csak nem állítottad elég magasra a grafikát és a felbontást (vagy értelemszerűen kis felbontású monitort használsz). Vagy az 1 GB RAM zakkantaná meg? (Neked csak a fele van.) Csak mert láttam már 3870CF-t nem menni X38-as lapban is.
Én kiteszteltem, hogy 3,3 GHz-es AMD-vel már ki van hajtva (tesztoldalamon és logout-on is fent van). Másképp ki sem jönne a 11% VGA-tuning, amikor tuninggal mértem +11%-ra, vagy a +97%-os grafikai teljesítmény (3D06) CF-rel, ezt a tesztek világosan megmutatták. Szóval belegondoltam, és a saját tesztemnek hiszek.
Megj.: Azért az durva CPU limit lenne, 0% telj. növ. CF-rel.Ahol a tuning volt kb 1% 3D06 defaulton (mert ott aztán tényleg nincs kihajtva) 777/1126 vs. 860/1200, az 1 vs. CF még ott is volt +20% (míg felbontást és összetettséget emelve szépen felment majdnem 100%-ra).
-
finest
addikt
Üdv arcok!
Megmondaná nekem valaki, h mire jó valójában az Ati karikra integrált Realtek HD Audio chip?
Köszi! -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23082 üzenetére
igen,nagyon jol fogalmaztal
"Egyszerű matematika, hogy ami 60%-kal nagyobb teljesítményt produkál, az reálisan 60%-kal ér többlet."
Az mas kerdes,hogy neked azert 100%felarat kell fizetned,felhozok neked eh=gy nagyon jo peldat...Ott a GX2,mennyivel is veri az X2-t ahol veri? 10,netan 20%-al?Namost akkor nezzuk csak az arat???De nyugodtan hasonlithatod a 9800GTX-hez is...ez sehol nem igaz,hogy "amennyivel erosebb annyival dragabb"... jo lenne de nem igy vanMas:
Igazad van Xtreme-G-nek van 8.3as Catalystre tamaszkodo driveer,most raktam fel,majd referalok. -
katt777
félisten
válasz
edeleny #23080 üzenetére
Nálam is akkor jött ki a VGA tuning (de még a CF is), ha ki volt hajtva a VGA, az alatt kevesebb lett, default 3D06 tesztben pl. 11% GPU tuninggal +4-5%, CF-rel meg szinte 0. Kihajtással meg megvolt a 10-11% (lásd 3D06 CF tesztem), szóval ez is egy jó paraméter a rendszer pontos belövésére.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #23079 üzenetére
Abból az alapvetően téves feltételezésből indulsz ki, hogy az árlisták árai reálisak, noha azokat marketingszempontok is befolyásolják. Egyszerű matematika, hogy ami 60%-kal nagyobb teljesítményt produkál, az reálisan 60%-kal ér többlet. Tök mindegy, miről van szó.
Luxusautós hasonlat is hibádzik, mert ott a márkanév az, aminek értéke van.Bár mondjuk számomra csak a Ferrarinak, a Lamborghini meg határeset.
Amúgy lehet, hogy majd X38 lesz, de az olyan messze van, hogy addig fölösleges a második 3870-et megtartanom. De még inkább, ha lehet, 1 VGA-s lap. -
edeleny
őstag
válasz
katt777 #23077 üzenetére
Nos.
1, Lehet állitani,de ahelyett,hogy kissebb lenne a kép nagyobb lett,olyan mint ha 800x600 lenne.2, I'm sorry,mindenkitöl bocsánat,el kell ismernem,hogy bizony 1280-as felbontásban CPU limites a dolog.Már ott kezdett gyanussá válni,mikor hiába vittem 1000 MHz fölé a VRAM orajlét semmivel nem kapott több pontot.
20% tuning 10% teljesitmény.
Mivel felbontást nem lehet állitani jöttek a szürök,és ugy látszik 20% tuning 20% teljesitmény.
De még tesztelek.Ugy látszik valami kisegitö ütés kellesz 85-90 fok a kártya.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23077 üzenetére
"Nem, dupla árért a dupla teljesítmény reális. 60%-os teljesítménynövekedés 60%-kal magasabb árért reális."
Nem sajnos ez nem igy van es ez nem csak a grafikus megjelenitoknel van igy.Nezd meg a processzorpiacot is,vagy barmely hardvert.Ugyanugy az elvarhato teljesitmeny novekedesevel nem egyenesen aranyosan emelkedik az ar.Most nem akarok peldalozni de csak nezz ra egy arlistara,akar egy gyarton belul... 60%tobbletert nem 60%-al magasabb arat fizetsz.Egyebkent ez lenne az optimalis de ez sehol sincs az eletben igy,maskent nem lehetne egy luxusautot annyiert arulni amennyi...plSzerk:
Es akkor meg elmondom hogyan lesz nekem CF-em,most jelenleg nagyon eleg a 3850-em a 15-os monitorhoz,mivel P35-os lapom van igy semmi ertelme megegyet vennem hozza.Meg fogom varni mig kijon a HD4XXX-es szeria abbol rogton ki fogom valasztani a legjobb ar/erteket.Ez a kartya megy a 16X slotba a 3850-et pedig nem lesz szivem alkotyavetyelni igyhat az meg megy a 4X slotba rasegitonek ha csak 20-30%-ot dob akkor meg vagyok elegedve.Persze addigra remelem lemennek a 45nm-es intelek arai mert a kis Pentium ehhez keves lesz... nameg akkor .johet a monitorcsere.... -
katt777
félisten
válasz
edeleny #23074 üzenetére
LCD-t nem tudsz natív felbontás fölé állítani. Nálam asszem 7.12-es driverrel hagyta (alighanem visszamaradt valami a CRT monitor driveréből a gépen), viszont az 1900-as felbontás szélei kicsúsztak a képről. Játékokban sem szokott megjelenni más, ha a monitorod driver-e installálva van, és a játék is rendben felismeri.
TTomax: Nem, dupla árért a dupla teljesítmény reális. 60%-os teljesítménynövekedés 60%-kal magasabb árért reális. Azért egy 512MB-os 3850 elég nagy felbontáshoz (mondjuk 1600 körül), és a 3870-nél sem kell még komolyabb kártya. A Crysis meg nem játék, hanem marketing. 1900 feletti felbontásban már lehet, hogy nem optimalizált játékok esetén kompromisszumot kell kötni, de pl. UT3 motoros game-eknél sztem nem, mert azoknál az 1950XT-nek sem kottyant meg különösebben az 1680x1050.
-
TTomax
félisten
válasz
Asmodeus01 #23073 üzenetére
Igen pont most neztem en is,lehet az Sapphire mokolt valamit a 3850-es driverokban.
Illetve az X2-es driver ott van.... -
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23060 üzenetére
"Dupla árért nehogy már reális legyen +60%! "
Az pedig nagyon is realis ennyi jar a dupla arert.A teljesitmenyt meg kell fizetni.a 3D06-ra optimalizalva van ,jatekokban nem fog jonni ugyanez a teljesitmeny sosem.
Igen inkabb 1280 minthogy szurok...igen..a latvany nem jobb szurokkel sem 1024-ben sem 1280-ban egy 15colos CRT-n.Nagyobb monitoron biztosan lathatova valik de ahhoz nem egy HD3850 a javallot. -
edeleny
őstag
válasz
katt777 #23067 üzenetére
Ezért kérdeztem a felbontást,mámint,hogy agy LCD gyári 1280-as felbontás felé is lehet e állitani,károsodás nélkül.
A másik dolog,hogy pl. a 3D06-ban elö sem jön nagyobb felbontás ez a max
,de játékokban is általában nálam,vagy csak vegyem le a pipát a monitor által meg nem jelenithetö felbontások elöl?Ja drusza,nekem is.
-
TTomax
félisten
válasz
Asmodeus01 #23071 üzenetére
az egesz oldalt alakitjak... nezd meg hanyfajta 3850-es meg 3870 lett hirtelen
-
Asmodeus01
tag
A Sapphire eltüntette a HD 38xx drivereit,,(tegnap még ott volt).
Vagy várnak a 8.4-re,,vagy tudnak valamit,,, -
athomi
veterán
válasz
TomBoy1986 #23026 üzenetére
Szóval azt mondod akkor fagy ki mikor 3D-ből 2D-be vált. Ennek lehet is valóságalapja, mert kiléptem a játékból a menübe, amikor kifagyott. Játék közben meg se képhiba, se fagyás.
Akkor tuningolás esetén tegyem állandóan 3D-re a kártyát és akkor jó lesz? -
katt777
félisten
válasz
edeleny #23063 üzenetére
Nem annyira a játék, inkább a VGA a "hunyó". Még a 256MB-os 3850-nek sem kottyan meg az alacsony felbontás, az 512MB-os is csak nagyon magas felbontásban és összetettséggel kezd jobban elmaradni a 3870-től, szóval ezek a 38xx-ek igénybevételre lettek tervezve (magyarán sétálgatnak kis felbontáson, ezért nem érezni jelentős különbséget). És tényleg bírják, tapasztalatból mondom. Egyszerűen KI KELL ŐKET HASZNÁLNI!
-
katt777
félisten
UT3-ban nálam 80 helyett 4 FPS volt az UT benchmark 8.3-mal Vista X64-en a 8.2-essel szemben (details: 5 és játékból, driverből minden maxon, mint az nálam közismert
). XP-n már a 3DMark sem ment (CPU score 24xx-ről 17xx-re pottyant), szóval azt már nem néztem újra.
De legalább tegnap győztünk. -
WesTM
őstag
NA feldobtam a 8.3as catalystot,kicsi javulást érzek,nálam nincs meg a lassulás ami másoknál előjött 1-2 esetben.Szóval még mindig a cf-el van a baj.
-
Komplikato
veterán
válasz
Zsolt89 #23043 üzenetére
"Leírás alapján annyi, hogy a fullos-nál azt írják video bemenetes is a másiknál viszont nem, ez biztos?"
Ez egy marha jó kérdés. Egyrészt mert egyetlen gyártó egyetlen HD sorozatos kártyájánál NEM láttam video bemenet említését, másrészt mert az ATI abbahagyta a videobemenetet kezelő Theatre chipset fejlesztését, és ugye dobta az AIW kártyákat, meg (ezek szerint) a VIVO cuccokét is.
Ehhez képest egy csomó árlistán látok olyat, hogy "VIVO" kártya, meg videobemenetes HD kártya. Na most vagy én vagyok félretájékozódva (ami ugye nem kizárt), vagy a T. kereskedők aakora lámák, hogy dunsztjuk sincs mi a görcs az az AVIVO? mert ugye annak égvilágon semmi köze videobemenethez ...
-
edeleny
őstag
válasz
katt777 #23060 üzenetére
Én a játékba szoktam a grafikát max-ra tenni,és ha még van kraft,akkor nyomom a szüröket.
Én ugy vettem észre,hogy Crysis szintü játékoknál sincs lényegi FPS külömbség 1024,és 1280-as felbontás között.OFF:
a monitorom felbontása 1280x1024.LG 19" LCD
tehetem magasabbra,már ahol lehet a felbontást? -
katt777
félisten
Tudom, hogy nem kötözködsz, azt felismerem.
Na, éppen azért mondom, mert egy rakás ember ismerek, akik vagy bevásároltak egy drága VGA-t egy gyenge rendszerrel, mert azt olvasták, az milyen király kártya, de egyéb hardverre már nem volt pénzük, vagy bevásároltak egy "hű de király" intelt egy bénább VGA-val, mert nekik meg arra nem, szóval nem árt tudni, mi az optimális keresztmetszet. Egyelőre úgy fest, hogy AMD-be kizárólag 1600 feletti felbontásra lehet érdemes beruházni (38xx VGA-kkal), mert különben túlerőben lesz a VGA, azaz CPU-limites a konfig. És még AMD-ben is kell X2 2.9-3.0GHz egy 3870-hez, CF-höz meg 3,2-3,3, én legalábbis ezt mértem ki 3DMark-kal és játékokkal is (mindezek persze teljes HQ minőségi beállításokkal).
Lényeg a lényeg: 1280as felbontáshoz, 38xx VGA mellé Intel C2D kell, aztán azt már ki-ki igényei szerint tuningolja. -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #23059 üzenetére
ENNYI
Végülis mindenki úgy használja ahogy akarja,én nekem maximálisan elég az 1280,és nem is mindig az érdekel hogy néz ki,(lehet vak agyok de én 1280 nál már nem látom kockásnak a képet)hanem hogy jó legyen a játék.
Amugy nem azért írom,hogy kötöszködjek,nagyon is teccik hogy probálsz segíteni embereknek a fórumon,szal nem azé mondom
Hát az enyém minden csak nem a drága kategóriás rendszer,de szerinte ha józen ésszel gondolkozik az ember,és nem a maximalizmusra tör,akkor nagyon fajentos kis gépet össze lehet viszonylag olcsóna rakni,amivel még sokáig el lehet játszani. Ezért vettem core procit,és nem amd-t,mert mivel nem erre költöm az összes zsé-m így legalább egy jó ideig be vagyok biztosítva.(a felvágásra)
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #23058 üzenetére
Dupla árért nehogy már reális legyen +60%!
3D06 miért tud duplázni? Driver, driver...
FELrakod1280x1024-re?Bár az írásjelek nélküli mondatokat kissé nehéz értelmezni: "Nem,nem vagy vele egyedul en is inkabb felrakom 1280X1024-re minthogy szuroket rakjam ra.. a kartyat nem fogja a latvany szebb" (A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz?) Szóval inkább 1280x1024, minthogy szűrő, aztán meg kártyát nem fogja (,?) a látvány (,?) szebb (ez meg talán szűrős)?
Ennyire rossz a szemetek, hogy szerintetek nem szebb a látvány élelmosással?Ha van kis időd, pillant a tesztoldalamon az Oblivion játék-tesztre, ott van egy rakás kép különböző beállításokkal. Hát voltak olyanok, akik "nem kell szűrő" és hasonló életfelfogás után gyorsan elkezdtek komolyabb VGA-ra spórolni.
Moddolt driver-ben a 8.3-as TweakForce a legfrissebb. -
katt777
félisten
Más a nézőpontunk, én pl. azt nem szeretem, ha 3,6 meg 4 GHz-es kihajtásokkal dobálóznak azok, akik az Intel procikkal akarnak felvágni, aztán mások meg széthajtják emiatt a procijukat, vagy kidobnak egy rakat pénzt fölöslegesen.
És pl. rohadtul nem bírom a cikk-cakkos objektumokat (neked lehet, hogy ez tetszik), a kockásodó grafikát, szóval én feltolom AA-t maxra (még azon belül is 24 X Edge Detect módba). És jó játékban nem lassít (ill. megfelelő VGA teljesítménnyel). Mondjuk én megtehetem, mert ha nem maxolok fel mindent, akkor tényleg kevés a procim a 3870-hez. Az meg bírja a terhelést (-Crysis). A vizuális élvezetért vettem inkább nagy felbontású monitort, semhogy alacsony felbontásban, egy kisebb monitoron kevésbé élvezzem, ráadásul egy drágább rendszerrel a VGA alatt. De ez tényleg egyéni PC-építési filozófia kérdése.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #23056 üzenetére
az a 60% az realis lenne csak azt mindenhol tudnia kellene... akkor tenyleg driver..marad az atis bizakodas...majd a 8.4-es Catalyst
Amugy nekem gyanus egy kicsit ,hogy moddolt driverban is a 7.12-re tamaszkodo Omega a legfrissebb,szoval szerintem van valami a 8-as Catalystben ami nem egyszeru
ModWesTM
Nem,nem vagy vele egyedul en is inkabb felrakom 1280X1024-re minthogy szuroket rakjam ra.. a kartyat nem fogja a latvany szebb -
WesTM
őstag
válasz
katt777 #23054 üzenetére
Ezt nem a miatt tette fel hogy toplista stb.,hanem azért hogy lássuk mit ér a tuning.Aztmeg nem rtem mért nyomod állandóan a 8XAA 16x AF cuccot,szerintem te egyedül vagy ezzel,mert én még nem láttam olyan embert aki így jáccik.Én pl. max AF-et szoktam bekapcsolni,mert 1280 ban már az AAnak szerintem nincs olyan sok értelme,ellenben sokat veszítek az fpsekből.
Lehet hogy ezzel csak egyedül vagyok,akkor meg lehet kövezni
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #23055 üzenetére
Lapnak jónak kell lennie, mert 3D06-ban 196%-os teljesítménnyel megy 2 kari 1-hez képest. Ezért okolom a driver-t, amiért a legtöb játékban semmi, amúgy meg max 60%. Ilyen hibával meg nem cseréltethetek lapot, X38-ra meg főleg nincs pénzem (4+16XPCI-E-set meg nem veszek). Még várom Abu tippjeit, de remény nélkül.
-
katt777
félisten
válasz
TTomax #23042 üzenetére
Hajajj!!!
2X16XPCI-E, éppen ezért lenne jó, ha működne. Nem kéne lapot cserélni.
Azt tudja valaki, hogy Vantage-ben miért nem jelennek meg az új 3D tesztek 3870-en, és miért nem ad pontszámot?WesTM: Hát, nem tudom, milyen részét használja az ATI karimnak, hogy be sem jönnek a tesztek, csak a csík jelzi a program ablakában, hogy fut.
Nézd meg a tesztjeidet nagy felbontásban (pl. 1600) 8XAA 16XAF High precision beállításokkal, egyből látod majd, hogy szükségtelen agyontuningolni a procit, mert még aki 3D06 default felbontásban játszik, az sem látványjavítók nélkül, szóval a default teszteket hagyjuk meg azoknak, akik kedvenc játéka 3D06 toplista helyezésük javítása. -
TTomax
félisten
errol van szo...
Hoppa hoppa a kis HD3850 ereje az első 3Dmark Vantage RC1 tesztben -
edeleny
őstag
Én nem látom ezt a nagy javulást.
Az 1 teszt a 4X PCI-E miatt kiesik,kevesebb.Ha nem nézem a proci tesztet,akkor ugyan ilyen ora jelek mellett ugyan annyi SM-HDR pontot kap a kártyám,csak nálam az alap 8700-ról megy fel 9600-ra.
durván nálad is 1000 pont javulás mutatkozott,ami konkrét játék FPS-re átszámolva olyan 3-6 FPS Crysis szinten.
Lejebb több,de ott meg eleve nem jelent gondot a teljesitmény.az orajelek szerint 20-25%ot huztam rajta,ami szerényen számolva is 2000 pont növekedést kellene hogy hozzon,de nem hoz,FPS-ben sincs még 10% növekedés sem.
-
WesTM
őstag
Na srácok készítettem egy kis tesztet.
A lényeg: Bemutatom hogy skálázódik a kártya (3850) külömböző orajelektől.1. teszt:
3dmark 06 default(minden esetben)
Asrock 4 core dual vsta alaplappal (4X pci-e)775/1071mhz
score:sm 2.0:3421
hdr/sm3:3523
cpu :2399
összesen:8134 pont2.teszt
Asrock conroe 1333 alaplappal.(pci-e 16X)
Videokártya alap órajelen(668/828)
sm2.0:3897
hdr/sm3:4220
cpu:2416
összesen:9208 pont3.teszt
Videokártya a biosból engedett maximummal(775/1125)Sm 2.0:4306
hdr/sm3.0:4918
cpu:2456
összesen:10188pont4.teszt
Videokártya az ati tray toolsal az általam utolsó biztonságos/stabil felbontáson/feszültségen 810/1125
Sm2.0: 4527
HDR/sm 3.0: 5011
cpu score:2427
összesen: 10414pontA core2 proci minden teszt alatt 2850 mhzen ment,oprendszer vista ultimate,driver catalyst 7.12
Tehát elég érdemes tuningolgatni,mert igen nagy javulás tapasztalható.
Sajnos a cpu limitet nem tudom megnézni,mert alaplapom miatt nemtok feszt adni a procinak,és így kénytelen 1.176V on menni.Hát kb. ennyi lenne
-
Zsolt89
csendes tag
Hi!
VGA vásárlás előtt vagyok, és lenne 1-2 kérdésem.
Mi a különbség ezen két kártya között?
SAPPHIRE HD3870 512MB Sapphire Edition HTD PCIE
SAPPHIRE HD3870 512MB GDDR4 HTD Full PCIELeírás alapján annyi, hogy a fullos-nál azt írják video bemenetes is a másiknál viszont nem, ez biztos? Nem csak kimenetet tudja, mert a legtöbb helyen az van írva?
(bár a HIS-esnél meg azt írják a hivatalos oldalon, hogy nem tudja a TV/HDTV kimenetet, de azért adnak hozzá kábeleket és ez a leírás van átcopyzva más oldalra is..
)
Vagy csupán annyi lenne a különbség a 2kártya között, hogy a fullos a 2slotos piros, míg a sapphire edition az 1solotos kék nyákos változat?Kösz a válaszokat előre is!
-
rollins
őstag
válasz
fagy53 #23038 üzenetére
SuperPi-re még fLeSs is azt írta, hogy erősen Intel-re optimalizált, nem mérvadó.
Tény hogy gorsabb a C2D, de annyira nem estem hanyatt tőle. Tetszik meg minden, az e4300 feszemelés nélkül megy 2.8ghz-en, ez már 1ghz tuning, ilyet mondjuk nem tud az Amd. Ha most visszacserélnék egy amd-re, mondjuk 6400+ -ra és nem tudnám megnézni semmilyen programmal mi van a gépben, lehet észre sem venném.De azért nem biztos hogy visszacserélném.
-
katt777
félisten
válasz
SlaveDealer #23032 üzenetére
Hogy nem kapcsolod be a hangfalakat, esetleg lehúzol pár ventit, beépítéstől függően, hogy halld a VGA-t.
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #23030 üzenetére
én úgy cseréltem le az s939 x2-esemet hogy jobb gépem lett és még pénzem is lett
akkor már Intel, mivel az meg drága
egy 6000+ x2-est eladsz 20K-ért
10 ezerért meg veszel egy E2140-est és szvsz még gyorsabb is(persze tunninggal), és lesz egy tizesed
egy 965ös lap kábé 12 ezer giga, és eladod amid van, nemhogy drágább de még pénzed is lesz, hülyeséget mondaszérzésre az 1,8 ghz-es c2d gyorsabb mint a 2,6 ghz-es x2-esem, hiába ez más
-
katt777
félisten
válasz
Jon Mathias #23020 üzenetére
Hát én beérném egy DS3-mal is, csak ha lapot kell cserélnem, akkor már Intel, mivel az meg drága, megy az egyik 3870. De várom az eredményeket, különös tekintettel az 1 vs. 2 kari tesztekre, és a nálam CF-képtelen programokra!
-
edeleny
őstag
válasz
gege71.hu #23018 üzenetére
Tömören semmi.
Egy másik vinyo "C" particióján van a Vista.(az XP RAID0-n).
Alaplapi Boot menüböl tudom választani melyik töltödtjön be,nem látják,nem tudnak egymásrol.(XP-Vista),igy bármikor leszedhetem,tehetek fel másikat,pusztán kisérlet szórakozás.
Csak azért van X64-es Vista,mert a Crysis fut 64 biten is,talán,TALÁN valamivel szebben,egy kis kellemetlenség ellenében.
Túl sok progi nincs ami tisztán 64 bites. -
gege71.hu
addikt
Vmi ilyesmivel szerencsetlenkedtunk mi is haver gepevel. bar az gyari catalyst volt. En sose rakom fel az alaplaphoz adott cd-rol ill a videokartyahoz adott cuccrol a drivert. Mindig ATI vagy intel oldalrol (vagy epp ami a csipszet) leszedem a legutsót. Max utilokat szoktam hasznalni a boundle lemezekrol de azok nagy resze is egy kalap szar szvsz.
-
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #23026 üzenetére
nekem a tunning van hotkeyen es ha meghuzom akkor mindig 3D-ben megy en inkabb driverfuggonek erzem...nem tudom mi lehet de van meg a kartyaban eleg sok tartalek
-
TTomax
félisten
válasz
TomBoy1986 #23024 üzenetére
nem tudom,ugy erted amikor atvalt 2D-bol 3D-be?
-
PNagy
csendes tag
Tudna valaki segíteni?
X2-höz új ASUS driver (8.3) telepítésekor driver hibát írt ki, de a naplóból az derült ki, hogy minden sikeresen telepítve lett.
A sikeresség ellenére a CCC-t nem tudom megnyitni advanced módban.
Ez így OK?
-
katt777
félisten
válasz
SlaveDealer #23011 üzenetére
Lehetnek (terhelés). Szem 8.1 az MSI-is, mert 10-e körül adja ki az ATI a drivereket, szóval hagyd. Kéne játszanod néma módban, hogy erősödik-e a zaj, amikor kilép. Persze a legjobb az volna, ha egy másik karival is tudnád tesztelni.
-
athomi
veterán
Sajnos HD3850-nek nem elég az a fesz amit ATT-vel lehet adni neki, ahhoz, hogy 800Mhz-en stabilan menjen. 15perc Cod4 után kifagyott. Érdekes, hogy pont akkor fagyott ki mikor kiléptem a menübe.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
edeleny #23013 üzenetére
Ultimate és idáig nem volt bajom vele
Najó Crysis DX10-ben villognak a fák/bokrok stb, DX9ben fasza de nem nagyon érdekel a game.
Fuel of War-ban is hasonló villogások vannak, de csak próba erejéig játszottam vele és lehet hogy a Catalyst AI-t másra állítva megszűnnének a problémák
( Advanced-en van ). -
edeleny
őstag
válasz
SlaveDealer #23012 üzenetére
Na egy sorstárs.
Az MSI oldalán,csak XP.és Vista driver van,mindkettöben benne van a 32,és a 64 bites driver is.Szerintem ez még a 7.12-es.
Vista x64 alatt,nekem is csinál furcsaságokat.
Van ugy hogy 1 perc után belefagy a Crysis-be,aztán ujra inditás után meg órákat megy.
Xp alatt frankón megy a D.O.T.,Vista alatt viszont aktiv,de nem lehet semmit kezdeni vele.OFF.
Ki milyen Vista X64-et használ? -
SlaveDealer
tag
Ja bocsesz, MSI oldalán utolsó driver update 2008.01.12!! sztem ez a 8.1 ami nekem van fent, sőt még leszedni sem tudnám mert 64bit vistám van és 32bit-es van fent az msi oldalán.
-
katt777
félisten
válasz
gege71.hu #23009 üzenetére
Tweakforce-nak van mindegyik rendszerre. Jó a Vista, csak be kell állítani, teszteltem sokat (x64-et). Mindenesetre egy ideje csak DX10-es game-ekhez használom, mert TV-tunerem és scannerem csak XP alól műxik. Az is igaz, hogy Vistának ugyanúgy lehet problémája más konfigokon, ahogy nálam a CF-nek van.
SlaveDealer: töltsd le a 8.2-es MSI-t, talán abban már javítottak valamit, mert nekem ez driver-problémának tűnik. Tuningopciók megjelennek?
MatyeeAM2: Előre is kösz. De én gondolom rosszul, hogy CF-nek minden CF-lapban működnie kéne, legfőképpen pedig ATI/AMD chipset-esben? Milyen 790X lesz?
-
gege71.hu
addikt
válasz
Jon Mathias #23007 üzenetére
jaja..közben mar megneztem az omega weboldalt...
akkor marad a 8.2 v 8.3 -
SlaveDealer
tag
válasz
katt777 #22954 üzenetére
Nah feltettem a msi gyári cd-röl a drivert(catalyst 8.1), minden okés volt tegnap izzasztottam crysisel meg cod-al semmi baj nem volt.
Ma nyomtam egy kis TDU-t és ugyan az a hiba jött elő, pedig nincs vmi húúú de nagy grafja szvsz.
Csak most azt nem vágom hogyha ilyen időszakos ez a probléma akkor mit mondjak a szervízbe ha náluk nem jelentkezik? -
gege71.hu
addikt
vmelyik omega drivert nem erdemes x2-hoz felrakni inkabb?
Ma va holnap rakom ossze vegre az uj vasat (gigabyte x38as lap) wolfdale 8400as proci, hd 3870 x2.
Csak mivel ugyis uj lesz a rendszer kerdem akkor most melyik drivert hajitsam fel hozza?
gege -
mindfreak
őstag
válasz
Jon Mathias #23001 üzenetére
mod: Hozzászólás törölve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autóhifi
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged