- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bajusz15 #20097 üzenetére
300 Mega
Bár egész szép
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20092 üzenetére
Na, a jútyúkos videókon aztán van minőség, vazze...
Jobbnak látszik, mert sötétebbre állították az árnyékokat. De nem feltétlenül az is. Csak fényes nappal olyan érzésem van, mintha alkonyat lenne, legalábbis a képek alapján. szóval így nem is tűnik reálisnak, persze játékban lehet, hogy más. -
katt777
félisten
válasz
Foglalt név #20081 üzenetére
Azt tudom, hogy én teszteltem 1680x1050-ben minden VH (Vista), 8XAA, VSync, és driverből 16XAF beállításokkal, úgy produkált 1 db 3870-nel 5 FPS-t, alulról közelítve.
Amúgy az érdekes, hogy nálam az általuk magasnak vélt beállítás már VGA tuninggal volt alig 18FPS, bár ez nyilván az AMD procinak is betudható (Bár B22-nek is az van, szal érdekes). -
-
Bundás22
őstag
válasz
Foglalt név #20081 üzenetére
írd be a google-ba h "crysis ultra"
ez egy külön patch ami még a very high-bál is magasabb, aszem anno a doom3-hoz is volt egy ilyen ami még rátett egy lapáttal
youtube-n is van pár videó róla, a crysis topicba is nemrég tettek fel pár képet[link]
ratyi 1280??? miért te tolnád inkább 1900X1600-ban mediumon vagy 1280X1024 be ultra minőségen? én az utóbbit -
Bundás22
őstag
válasz
Kelvin #20078 üzenetére
milyen kártyával? 8800ultra?
egyébként a dzsip hátsó két kereke hiányzik, de már very high-nál is, ez valami bug lehet, persze lehet vele menni csak nem látszik(az egyik képemen rajta van)
mod: 3870? az jó, tudsz bizonyítékot küldeni? nekem is fölugrott már 26-ra, de azért átlagban 18-19 fps, azért ennyivel nem lehet jobb
-
Bundás22
őstag
válasz
illusiON #20075 üzenetére
ki lehet, de inkább 18 átlag
, 8800GTX-el 30fps átlag(crysis topicból tudom)
szűz XP sp2(net nélkül), 8.3-mas driver, 1.2es crysis patch, XP-tweak,
tunning amit stabilan elbír a cucc, én 75%-on hajtom a ventit 760mhz-es gpu órajellel
ez nem amit beállítasz very high ez annákl is jobb külön kell letölteni, a crysis topicban további infó
végülis ez a legmagasabb látványvilága a crysisnak, majdnem kompromisszumok nélkül(példaul élsimítóval jobb lenne, magasabb fps-sel...stb) -
gombcomp
senior tag
válasz
bakosgabor57 #20071 üzenetére
-
bishopx2
tag
Most telepitetem fel két game-et a Half - life 2 meg a episode 1 és 2 is.
és a lost planet-et is feltettem nah ez a két game ugyan azt a hibát csinálja
a következőt játék közben fehér csíkok jelenek meg és egyszerűen k***ára idegesitő
már hogy bármit veszel semmi nem jó !!!!!!!!!!!!!!nah mind1 ! de a lényeg hogy ha valaki tud erre megoldást akkor légyszi válaszoljon mert
nagyon fontos -
bakosgabor57
őstag
Miért nem nyittok már egy x2 topikot hogy a többiek is válaszhoz jussanak?
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #20069 üzenetére
Fraps-ből kapcsold ki az OSD-t, és állítsd be, hogy mentse fájlba a benchmark eredményeket. Frame-eket, FPS-t folyamatosan menti egy Excel táblába (..\Fraps\Benchmark, de Frapsből is megnyithatod ezt), majd min/max/átlag-ot is számol, megtalálsz mindent. Bill.-re indíthatod a benchmarkot, és azzal, vagy időlimittel leállíthatod.
Az OSD megjelenítése erőforrást von el, ezért is kapsz magasabb eredményt OSD (Fraps) nélkül. Everest, ATT OSD, meg mások is lassítanak. OK, a monitoré nem, mielőtt valaki belekötne, hogy hülyeséget írok.
Linkelés: beszúrsz egy kis képet, hogy lássuk, mi akar lenni, arra meg rálinkeled a nagyot, hogy ne kelljen mindenkinek a képfeltöltő lassúságával szórakozni, hogy megtudja, mit tettél be. -
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #20065 üzenetére
miért mi a baj a belinkeléssel?
hogyan kell a frapsot OSD-vel futtatni? mit kell beállítani
egyébként crysis ultra gpu bench: 18 fps átlagot hozott 1280X1024-ben
végigjátszásra a 18 fps alkalmatlan de így utólag bele bele szagolni arra sztem megfelelő
ilyen látványvilágért -
Titanboy
csendes tag
Hello!
Ha valaki tudna segíteni a 20025-ös hozzászólásommal kapcsolatban, azt nagyon megköszönném! -
Bundás22
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20055 üzenetére
Ott volt a bocsesz-jel is, hogy tévesztettem. Mit okoskodsz?
Ha meg valami érthetetlen, gondold át +1x, én is igyexem 1szerűbben fogalmazni, csak nem mindig szintelek lejjebb.<- Ez is egy smiley. A nem 1x tetten érhető szándékos félreértelmezésekről nem is beszélve, vagy amikor valaki képtelen 2-3 szónál hosszabb szövegrész (főleg mondatok) összefüggéseit felfogni - most nem pont a kifogásolt hsz-szal kapcsolatban, de a lényeg smiley-istól is benne van. Részemről lezárom a témát.
#20061: Nekem meg "pedig de", és mint említettem már párszor, sokaknak meg nem. Akkor is szar a driver, ha csak pár konfigon nem megy normálisan (és az enyém éppen köztük van). Azért nehogy már behaljon egy szűz XP v. Vista installáláson! És a hibák részben különbözőek, tehát egyik driver ebben rossz, a másik meg abban, némelyik meg mind2ben.
-
katt777
félisten
válasz
athomi #20058 üzenetére
De nem is 3870-ed van, lassulások és képhibák pedig azokon jöttek elő, ha jól rémlik, bár nem néztem meg mindenki adatlapját, szóval mindentudóktól előre is elnézést, ha rosszul emléxem.
Viszont nálam rendszer-függetlenül előjött a hiba, és nem tudom megnézni, nem ez is az MSI lap sara-e, mert nincs más.
-
Bundás22
őstag
[link] crysis ultra minőség, még a very high-tól is jobb
mindez egy 3850-en meg s939-en ddr1-es rammal, röhej -
Kelvin
őstag
válasz
#96302336 #20053 üzenetére
Teljes mértékben egyetértünk!Én is így látom a dolgokat....'az elavut technikát' nem nv ellenes hangon mondtam
Csupán tárgyilagos voltam mivel van és volt is nv karim és atim is volt és van
(katt-nak meg akkor érthetőbben kéne fogalmaznia,mert így tényleg hülyeség amit írt)
katt:Mit nem lehet érteni azon a mondatodon?!Szarul fogalmaztál v hülyeséget írtál,ez van!Senki nem akar veszekedni de nehogy már megmagyarázd!Amúgy az első igazi dx10(10.1)-es játék ideje is akkor jön el mikor az nv akarja
Sajna....
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #20051 üzenetére
Elfelejtettem oda is smileyt rakni, ált. ott van, ha kell, mint a következőnél is.
Másrészt hiába a modernebb hardver, ha relatíve gyengébb a támogatás hiánya miatt, azaz semmi nem használja. Attól meg úgy általában, hogy valaki nem ért valamit, nem biztos, hogy én írtam blődséget.
-
törölt tag
válasz
Kelvin #20051 üzenetére
Pont ez az. Hiába a jövőbemutató felépítés, ha semmi sem használja. És még egy darabig így is lesz, mert kell legalább egy év, hogy kijöjjön az új tecnológiát is támogató szoftver.
Másrészről az nvidia logo nem véletlenül van a játékok többségén. Az nv ad fejlesztői hátteret is a szoftverekhez. Így érthető, hogy miért az "elavult" tecnikát használják.
Ha az Ati is olyan szinten nyomná a hátszelet a játékokhoz, mint az nvidia, akkor szerintem sokkal hamarabb eljönne az új technikára való optimalizálás ideje. -
Kelvin
őstag
válasz
katt777 #20041 üzenetére
'Ha majd nem kell ezzel lepleznie a hardver gyengeségét'
Te néha tényleg nagyon a levegőbe beszélsz....pont,h hardver ügyileg ott van az ati (lsd.:x2,38××) az más,h mindent az nv elavult technológiájára nyomnak hisz ő fizet.De ezt már kitárgyaltuk!Hihetetlenül nagy blődséget írtál!(Nem először) -
katt777
félisten
válasz
Dabsol5 #20046 üzenetére
Milyen karira (gyártó, mert gondolom 3870), milyen bios? Adatlapod kissé semmitmondó.
Egyébként AtiTool-lal, vagy RivaTunerrel (ez nem veszi le a feszt, szóval melegedni fog a kari 2D-ben is). Ha csak nem olyan biost tettél föl, amely 1200/1600-ig enged húzni. A kérdésből ítélve nem, szóval kereshetsz ilyet is. -
katt777
félisten
válasz
#96302336 #20044 üzenetére
Azok a szép idők...
Megj.: Nálam a teljesítmény-zuhanás 1 VGA-nál is megvolt.
Catalyst 8.2 RULEZ!
Megj. 2: A 8.2-es SB driver is levesz a prociból (bár keveset), én ezért maradtam az alaplapi original-nál.
Megj. 3: Nagyon az az érzésem, hogy új driver helyett egy ideje már megint csak a régit foltozgatják, moddolgatják, oda tűnik el a teljesítmény (7.9-es előtt/után is ez volt, aztán 7.12, a következő jóra meg még várunk). Ez Ati-nál rendszeres. 3-4 hónapig szaroznak, aztán, amikor már maguk sem értik a drivereiket, akkor készítenek egy használhatót, és kezdődik az egész elölről. -
Dabsol5
tag
Ha felraktam a bios mod-ot, hogy tudok 885mhz fölé menni driverből?
-
XoZ
aktív tag
-
Sárpac
nagyúr
Úgy látom az ATI-nak sikerült ismét felülmúlnia magát a driverfrissítés terén, bár az nv is kezdi átvenni ezt a szokást, hogy egyre szarabb drivert adnak ki!
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
#96302336 #20039 üzenetére
Ha majd nem kell ezzel lepleznie a hardver gyengeségét. Értsd: "majd csak lesz egy jó driver", csakhogy soha nincs, de így többen veszik meg a VGA-kat. Én azért egyelőre elégedett vagyok, mert a 3870CF teljesítményét nem kaptam volna meg ennyiért nV-ban (OK, most már van 9600GT, de akkor még nem volt, ráadásul fele arányban jobb-rosszabb, szóval mindegy). Főleg, mivel abból csak 1 karit rakhatnék a lapomba.
Vsz egyébként úgy gondolták, hogy úgysincs senkinek 1 évnél régebbi lapja, ezért nem törődtek azzal, hogy a nem anyagilag jól eleresztett, nyugati felhasználók sz..nak, mint a torkosborz, már ha az sz..ik egyáltalán. Lehet, X38/X48-as meg 790FX-es lapokban 8.3 sem rossz, csak az rajtam speciel nem sokat segít. -
XoZ
aktív tag
A héten szereztem be a következő videokártyát: XpertVision 3850 256 Mb [link] [link] [link], a képekkel ellentétben a hűtő színe "arany". Néhány érdekesség:
- nem referencia nyák
- 2 slotos hűtés, 6 cm-es ventillátorral, de fix fordulatszámmal (csak két vezetékes): a hűtés viszonylag halk, alapon 45 fok, terhelés alatt (kb. 10 perc crysis benchmark) 65 fok
- nincs powerplay, 2D használat esetén is a referencia órajeleken megy: Everesttel az látszik, hogy a bios 4 különböző állapotot tartalmaz, ezek közül a boot 700/900 Mhz, a többi 670/830, a ComputerBase bios editor [link] 5 állapotot ad, úgyanezekkel az órajelekkel és minden esetben 1,2 V feszültséggel (a módosításhoz még nem volt bátorságom)
- HDMI kimenet (viszont lespórolták a második DVI-t és a standard TV kimeneteket)
- a 256 Mb memóriát a rendszermemóriából egészíti ki 512-re (hypermemory technológiával, ez másnál is így van?), ez a CCC Information Center / Graphics hardware adatoknál látszik (8.3-as catalystot használok)3DMark06 eredmény (minden alapon): 7945
SM 2.0: 3453
SM 3.0: 3969
CPU: 1752
A játékok egyébként jól futnak (DIRT, COD4, Crysis - 1280x720 High) -
törölt tag
Azért ez szomorú. Mikor fog az Ati végre egy normális drivert kiadni?
-
katt777
félisten
Mondasz valamit!!!
De ezzel megvárom még az áprilist, mert volt már tré Catalyst, amelyet aztán javítottak.
Én mindenesetre szívtam vele 1 napig, ugyanis felülírtam a régi rendszermentéseimet teszt nélkül 8.3-assal, szóval pakolhattam mindent újra, merthogy a 8.3-as driver már elcseszte a registry-t, és hiába driver-sweeper, meg pucolás, eltávolítani nem lehetett, reg. hiba meg maradt. Most minden stádiumban ATI driverek nélkül mentettem a rendszerpartíciót (eddig csak Nero nélkül szoktam, mert az a másik reg-gyilkos), így ha legközelebb besz.patna az ATI, nem szívok ennyit. -
katt777
félisten
MSI SB driver gyári telepítő CD-ről
8.2 Catalyst
3DMark06: 12518 (5428/6835/2456)
Na, ezt kapja be a 8.3-as Catalyst a 9-10k körüli pontjaival, a félig működő VGA-kkal, belassult CPU-val. Mégsem a gépem romlott el. -
Mr. Soprano
csendes tag
.
-
bishopx2
tag
Milyen VGA coolert ajánlanátok egy HD3870-re ?
Fontos !!!Köszi !
-
bakosgabor57
őstag
Az mitől van,hogy a CCC elfogadja a húzott beállítást,de a 3DM06 alatt kikapcsol a monitor?
-
bakosgabor57
őstag
válasz
gombcomp #20020 üzenetére
Mivel MSI kártyám van,nekem is fent volt a D.O.T.,de nem igazán volt használható.A 6-féle gyári beállításból kettő volt hajlandó működni.Pl. a 4-nél(ami gyárilag 864/1216) már variálni kellett 861/1206.ATI CCC-t felrakva pl. a Commander beállítást(885/1261) simán failed-elte.
-
katt777
félisten
válasz
gombcomp #20023 üzenetére
Hát én akármit állítottam, az órajel az alapon maradt, egyébként a 300MHz-et is 776-nak látta. RT legalább nem, de az is csak a konstans 769-et mérte 3D-ben, szintúgy 3DMarkban sem volt változás, valamint jóval lassabb volt a 8.2-es Catalystnél. Szóval nekem ez utóbbi marad.
-
Titanboy
csendes tag
Hello!
Nekem egy G33-as alaplapom (ASUS P5K-VM) van, amibe egy HD3870X2-t szeretnék. Kompatibilisek egymással? Légyszi, ha valaki tudja a választ, azt meg tudná írni privátba?
Előre is köszönöm! -
katt777
félisten
válasz
gombcomp #20023 üzenetére
No akkor, ha helyese kövezek, akkor MSI HD3870 VGA-nál kell keresgélnem. Kösz.
Azt írják, speciálisan csak MSI VGA-kon műxik. Én hiszek neked...
Csak XP-t meg Vistát írnak, mindegyikben benne van az x86 és az x64 is? Mert akkor a felét potyába töltöm ilyen jó lassan. -
loree69
aktív tag
egy kis 3d márkó
[link] -
gombcomp
senior tag
Köszi!
Rovernek még nem tettem fel,mert még sejtek benne egy keveset.
Csaknem egy hónapig küzdöttem vele,de a GPU lock szívatott meg, megoldható,
akit érdekel szívesen leírom,de lehet,hogy van egyszerűbb (kizárólag szoftveres megoldásra gondolok, a Vmod nálam nem játszik...)megoldás erre.Azért MSI logo-s az ATI CCC.,mert
ők integráltak egy overclock-progit az eredetibe D.O.T. a neve ami "durván" képes órajeleket módosítani.(az X2-nél nem igazán használható,csak kontrollként használom).
Ajánlom a "szólókártyás" 38XX tulajok figyelmébe nem márkafüggő a cucc,nekem Sapphire
van és működik vele,de nagyon sz@rul jön le az MSI-től.Pillanatnyilag a 8.1 Cat az alapja.Kecuhun:Szerintem csak akkor,ha ezt a verziót akarod a tunning miatt!
-
Gaboman
nagyúr
Az X2 frissítése mikor is lesz kiadva?
-
P00By
nagyúr
-
Bali27
addikt
Látom van újra Hydravision Vista alá..
Eről mit kel tudni? Pl ha van 2monitorom akkor játék alatt egyszerre 2 nézetem lehet, vagy munkánál pl Photoshop és indesign egyszerre megnytva stb?? vagy játékban külön támogatás kell neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest