- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
HarryPotter
őstag
válasz
leviske #27506 üzenetére
igen, én szerintem is így fog kinézni az elkövetkező pár év. Amd jól megszívta a phenommal, hogy egy cpu de négy mag, az intel közben simán összetokozott két c2d-t, és leverte azzal az amd-t mint vak a poharat. Amd ebből tanult, kijött a x2-es ati kártyákkal ami két szimpla összetokozása, és látszik, hogy az nv meg is izzadt ezzel a megoldással, és gyorsan le is másolta. Szerintem is ez a jövő.
-
katt777
félisten
válasz
leviske #25665 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez off lett volna, abban meg nem nagyon voltam ludas, rég kiszálltam, amikor láttam, mire megy ki a játék.
A segíteni akarás jó dolog, de "csak úgy" nem lehet segíteni, mert a nagy jóindulatod után esetleg szidni fognak, ha a hiányos infók alapján tett javaslataid miatt nem lesz teljesen OK a konfig (és majd azt látja egy akár 19"-os monitorral, hogy nem elég a 3,2GHz-re húzott procija. A tervezett monitor ismerete nélkül egyszerűen LEHETETLEN megfelelő segítséget nyújtani ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Neked is, nekem is, bárki másnak. Táp még OK.
Q6600-at is 3,5-re kéne húzni, meg E8200-at is, én a 7200@3 GHz-re reagáltam, ha figyelmesen elolvastad volna. Éppen azért, mert megnéztem, hogy mit írtál.
Szóval csak a körültekintés szükségességére akartam felhívni a figyelmedet, nem letorkollni.PEACE!
-
katt777
félisten
válasz
leviske #25663 üzenetére
Hajtja a francot, már bocs. 1600-as felbontás felett, minden szűrőt maximumra téve, úgy határeset a 3 GHz. De ha valamelyik game nem tudja valamelyik szűrőből a maximumot, máris nem lesz kihajtva. Előbb kérdezd meg, milyen monitora lesz hozzá, mielőtt rossz konfigot ajánlsz.
25563: "most tervezek venni új gépet 3870X2-vel" Szerinted?
Akkor moddolgassunk, az a király.
UT3 motoros game-ekben máris bukta, sok más is csak 4XAA-t engedélyez, és nem feltétlenül működik a kényszerített AF vagy AA sem.
Ne találgass, másnak is van 3,6-os quad és X2 mellett 3870X2-je. Majd megmondja, és akkor mi is meg tudjuk majd mondani, mi jó alá. Ő nem kérdezett jól, egészítse ki. -
rammstein88
csendes tag
válasz
leviske #25658 üzenetére
Köszi leviske, pont ezen vaciláltam, h az FSP 500W elég-e hozzá, mert egy olyan megoldáson is gondolkodtam h egy 450W-os táp és egy Fortron booster X3 a videókarinak és eredetileg az uj E7200-at terveztem de gondoltam, h kicsit több kakaó kell, az E7200 mennyire hajtaná ki ?
-
katt777
félisten
válasz
leviske #25588 üzenetére
Ha nem OK a játék vagy a driver támogatása, az X2 is csak 1 szimpla 3870 (ha meg OK, látszik, mennyivel gyorsabb), annak a duplája meg semmiképp nem lesz. A 9800 GTX meg gyors.
SLI-t (GX2) meg bizti jobban szereti a Crysis.
dobost: Egyeseknek nem tetszene ebben a topicban, ha megmondanám, milyen karit vegyél, de leginkább szerintem várd meg, mit tud majd a 48xx sorozat, illetve a 9800GT. Saját tapasztalataimat nézd meg itt, különös tekintettel a Vantage (default) tesztre, ahol bővebb összehasonlítást is találsz.
-
TJZ83
csendes tag
válasz
leviske #25593 üzenetére
Amúgy én sem 4 db x16-os PCI-e slotos alaplapra gondoltam, hanem pl MSI K9A2-re vagy valami hasonlóra, amibe bele is fér... am azok is tudtommal csak 8+8x sebességen mennek, páronként, mert a 790FX chipset is csak 2 x16-os PCI-E csatornát tud kezelni...
Am megnézném h egyáltalán elindulna-e a gép
Meg megnézém azt a szerencsétlen tápot is amire rá kötném a cuccot...A 3 2870X2-t meg nem tudod összekötni. mert nincs rajta elég csatinak hely...
Így viszont az órajelbeli különbségek is bezavarnának... (GDDR3 és GDDR4 ramok...) -
katt777
félisten
válasz
leviske #25248 üzenetére
Én egyelőre azt látom, hogy bár DX10, de a pontszámok érdekes szórásokat mutatnak akár ugyanolyan beállításokkal is, akár 100-200 pontot. Vsz. egyébként ez a Vistában zajló háttérfolyamatoknak köszönhető (pedig még az indexelést is kikapcsoltam, de hát nem lőhetek ki mindent).
-
katt777
félisten
válasz
leviske #25176 üzenetére
Mi a problémád?
Nem érdekel, mivel érik el, hanem csak az, hogy mit. Eddig is azt mondtam én magam is (szvsz), hogy majd meglátjuk, ha lesz mit látni.
A gyorsulást meg már 3870 előtt is kalkulálta mindenki (mekkora nV-verő lesz!), rosszul. Mivel az nV az ATI-tól elcsúsztatva hozza ki a 9800GT-t, sztem. simán felturbózza, amennyire szükséges, ha a 4870 nagyon odalépne a 8800GT-nek. Sokadszor is elmondom: majd meglátjuk, és majd csak akkor, ha az nV is frissített ebben a kategóriában. Addig csak szurkolhatunk az ATI-nak (és addig jobb lesz az nV).
(Engem meg meg akartak lincselni, amikor erről az akár 20%-os 3870-lemaradásról írtam.)
Ha meg majd lesznek új karik, leshetjük, mikor érik utol a Catalyst driverek, hiszen még a 38xx-ek tökéletes támogatásától is messze levannak maradva, ettől jobban már csak a CF-től. -
Morden24
nagyúr
válasz
leviske #25049 üzenetére
Jó kérdés, igazából attól is függ, hogy május mikor
Főleg, ha hozzáveszem azt, hogy adott esetben drágábban indul itthon, illetve késik is, akkor már kapásból nem olyan jó a leányzó fekvése.
Az anyagi bukás annyira nem zavar, általában bekrepálásig használom a kártyáimat, esetleg ha túl kitartó és már nagyon elavult, akkor váltok.Az okot még nem lehet tudni, úgy tűnik, hogy többek között a memóriamodulok (egy része) hasalt el. Szóval nem tikkasztó tuning vagy szétfeszelés miatt
És mit gondolsz, megéri azt a minimáltöbbletet a Turbo változatért?
-
-
Bundás22
őstag
válasz
leviske #24953 üzenetére
szerintem csupán pár %-os eltérés
valószínű h a driverek jobban támogatják az újabb karikat, dehát végülis majdnem ugyanaz a kettő, ki tudja
tunning nélkül a 29pro az utolsó 600 mhz-es órajelével ez tutkó
valszeg a 29xt nyer minimálisan a 3870 előtt, tunning nélkül! Tunninggal meg variálhat ezerféleképp -
katt777
félisten
válasz
leviske #24706 üzenetére
Nem ezt írtam, és nem is így, olvasd el +1x.
Nem kéne átértelmezni, amit írtam.
Legyen igazad a 48xx-okat illetően, de a közzétett adatok nem feltétlenül támasztják ezt alá. Azt is írtam, hogy majd meglátjuk, nem is 1x, de ez nyilván elkerülte a figyelmedet.
MSI K9A Platinum lapom volt, a legjobb MSI, ami anno létezett. Nem is veszek többet, szóval sok értelme ennek a beszólásnak sincs, akárcsak a multiGPU-s rendszerekről szólónak.
Amúgy meg tudja az ember, hol vásárol, mert a helyi üzletek túlnyomó többségének irreális árait már igencsak unom.
Amúgy a K9AP AMD chipsetes lap, úgyhogy enyhén szólva nehéz lenne kizárólagos hibaforrásnak az MSI-t kijelenteni.ASUS lapok is szórakoznak ua. chipsettel.
-
katt777
félisten
válasz
leviske #24729 üzenetére
Nekem olcsóbb volt.
És a furcsa rendszerbizonytalanságok is eltűntek a hardverből a váltással (nem túlhajtás-hibák), pl. hogy TV-zés mellett CD-sebesség 1000kbps-re állt, és csak partícióvisszaállítástól lett jó. Ja, és Oblivion is jobban megy, ugyanúgy kihajtott VGA-val. Amúgy az elb.szott CF-es chipset miatt azóta is tele a tököm az AMD-vel.
-
VinoRosso
veterán
válasz
leviske #24619 üzenetére
Na igen de ha az intel az amd-t akarja fojtogatni VGA fronton, akkor az ATI-knál erősebb és olcsóbb vga-val kell előrukkolnia, ami már az NVIDI-at is veszélyezteti! Hacsak nem fog bele önállóan az NV a CPU gyártásba, akkor nem lesz más esélye mint fuzionálni az AMDvel! Nem tom hogy mi lesz jövőre, de nagyot fogunk nézni szentem
-
Beowulf_78
addikt
válasz
leviske #24423 üzenetére
Hagyjuk már ezt a nyáron debütáló HD4800-as szériát...muszály mindenkit félrevezetni??
Közel se biztos hogy nyáron jönni fog, de egyébként is már 1000x kitárgyaltuk, hogy inkább ősz-tél a várható megjelenés.
Főleg aki kártyát akar vanni, nem buzdítsuk arra hogy várja meg a HD4xxx sorozatot, mert a kedves vevő lehet nem akar 2 kószán felröppent hír miatt esetlegesen télig várni a vásárlással...
Miért is nem jó vétel az X2 a maga 70k-s árával?Mert jelenleg ár/érték/teljesítmény arányban ez a best buy vétel.Szóval én nem lebeszélem az X2-ről, hanem inkább rábeszélem.
-
katt777
félisten
válasz
leviske #24315 üzenetére
De szar, ha nem működik mindennel. Pont. Ha csak egyben is nem működik, már szar. És eleve van pár olyan játék, amely nem használja, és amelyet mégsem visz egy 3870 lazán. És ha dupla pénzt fizetek, elvárom a dupla teljesítményt, amit fennen hirdetnek a tesztekben, de 3D06-on kívül semmi nem tudja (legfeljebb 60-70%-ot), az is csak azért, hogy lássam, a gépem hardveresen jó hozzá, tehát megint csak a driver szar. Nincs ezen mit szépíteni.
-
gege71.hu
addikt
válasz
leviske #24132 üzenetére
eddig a gyari hutesnel ahhoz a fekete burkolathoz nem lehetett hozzáérni még alapon se nagyon olyan meleg volt. Befutotte az egesz kva házat.
A középső csip pedig a gyári hűtésnél a két gpu közt pont hogy jól le volt szigetelve és szinte semmi légmozgás és hidegebb levegő nem érte, mert már eleve a belső gpu felől áramlott oda a cucc, de az se érte közvetlenül.Most minden hidegebb jval, még a ház is belül így az északi híd a lapon és a cpu is. Az a fekete fonákoldali burkolat radiátorként fűtötte a környaezetét. A zalman derekasan hűti most az egész kártyát és ramsüniket is kaptak a ramok. -
WesTM
őstag
válasz
leviske #24075 üzenetére
Remlem megnézted már hogy mekkora cpu limit vana játék alatt. Gondolom ez meg sem fordult a fejedbe,de nálam 1280 ba fullon cpu limit van egy 3ghzes core 2 vel. Szal nem a játék rosszul optimalizált,csak proci kell a game alá.És nehogy azt mond hogy 40-50 fps kevés,mert ez a game még 25 fpsel is full jáccható.
-
katt777
félisten
válasz
leviske #23579 üzenetére
Nem nagyobbak az elvárásaim, mint bárkinek kellene, hogy legyenek bármiért, amiért bármennyit is fizetett.
HD2-esek csak egy vész-széria volt nV ellen, semmi több, a HD3-asok viszont kiforrott konstrukciók, még ha nem is éppen a leggyorsabbak.
Beowulf_78: Nem minden konfigon jön elő, csak túl sokon. Ill. pár játékban jó, aztán egyszer csak észreveszed, hogy egy újabban meg kész, vége. Alkalmazásoktól függően is eltérő. Na de egy jó driverrel ez nem fordulhatna elő. Nem nézted meg az X2-est Oblivionban 1 vs. 2 GPU-val?
Dj Dekko!: Én szóltam!
Ha kicsit beleolvastál volna a topicban, 8.3-ast fel sem teszed.
Rootka: legleőször nézd meg CCC-ben az Overdrive fülön, mi a "jelenlegi órajel", segédprogramokkal addig még ne próbálkozz. Ha itt 300-at látsz GPU-nál, akkor nem a driverben van a hiba.
-
keIdor
titán
válasz
leviske #23583 üzenetére
Viszont elfelejtetted azt, hogy a HD2900-al nagyon sok gond volt.
-fogyasztás
-hőtermelés
-minimális haszon 80nm miatt
-minimális haszon az 512bit-es NYÁK miatt
-hibás, bugos UVD
-nem volt még CrossFireX és valamivel válaszolni kell az nV Tri-SLi-jéreEz elég sok "hiba" ha megnézed, tehát indokolt volt az RV670!
RV770-nél viszont semmi ilyen nem lesz, maximum átültetik 45nm-re és kész, de szerintem az nem lesz meg legalább 2009 Q2-ig.athomi Nem persze, csak kéne valami forrás... ennyi erővel én azt mondom 1 hét múlva jön a HD7000 széria 16nm-en!
-
Bundás22
őstag
válasz
leviske #22300 üzenetére
biztos valami ősrégi VGA képe egy roncstelepen GF2 vagy ilyesmi, nem?
reklama! Reklama -
-
katt777
félisten
válasz
leviske #22107 üzenetére
Nem azért, mert az nV támogatta, hanem mert az ATI driverei síxarok. Dolgozik 2 VGA keményen, és 1 eredményét hozzák. Nehogy már ez az nVidia bűne legyen! Nézd meg a tesztoldalamon a Játék teszteknél, mennyire értelmetlen befektetés a CF. Csak az olyan marhák ruháznak bele, mint én, akik hisznek a neves PC oldalak gondosan megválogatott tesztjeinek. A tesztekben szereplő játékokon kívül cseszheted, azokon belül meg van, amelyik 0%-os többletet produkál, van, amelyik akár 60-at is. 8800GTS RULEZ!
-
TTomax
félisten
válasz
leviske #21118 üzenetére
khm... az osszes 8-as driver lassabb mint a 7.12,de hiaba irom le mindenki a 8.1-et 8.2-t ajanlja,eppen most kezdtem ujra a Bioshockot most a 7.12 es driverral 1024X768 kisimult a laggolasa sot szerintem tobb fps-t latok...nade felolem mindenki az a drivert ajanlgatja amit akar,ez nem szemelykedes akart lenni..peace...
-
Bundás22
őstag
válasz
leviske #20928 üzenetére
megbeszélted magaddal
a gtx-et már veri az ultra, szerintem a 512-es gts is(elméleti számolókapacitása nagyobb), a 3870X2 időközben azért páran leelőzték, de tény hogy sokáig ott volt a csúcson, drága is volt, ha valaki ilyet vett egy éve annak ma se kell cserélnie, egy jó darabig, de azért jó drága volt ezt nem tagadhatod szal nem akkora buli -
Bundás22
őstag
válasz
leviske #20903 üzenetére
Azt kijelenthetjük, hogy aki 2006 végén/ ill 07 elején megvette, az élete egyik legjobb üzletét kötötte.
ez hülyeség 160.000 forintért? És a villanyszámla? kicsit drága "jó" üzlet
gondolj már bele... az akkori játékoknak bőven elég volt egy 320-as 8800GTS, sőt egy 86gt/7800GT, ilyesmi aki 1280-ban játszott, csak a krájszisznak kellett, persze aki nagyon nagy felbontáson játszik annak jó volt
én így toltam 7600GT--->minden futott rajta maximumon amit akkor játszottam
8600GT minden futott rajta maximumon amit játszottam, csak a crysis állította meg
3850 eddig jól fut rajta minden maximumon, a crysis is csak alacsony fps-sel és 12500 forint volt a váltás a 86gt-ről, akkor mi a jó üzlet? -
katt777
félisten
válasz
leviske #19553 üzenetére
Abban tré csak igazán. Iszonyat audio-kazettái voltak már, aztán az első 2 cd íróm is P volt, de a 2 hónapon belüli 2. elromlásnál ASUS-ra cseréltem. Aztán dolgoztam boltban, ahol "szakértő" okostojásoknak csak P monitor volt jó, aztán meg sírtak, hogy nem lehet a monitor méretére nagyítani a képet, azaz 1-2" mínuszban voltak a meghirdetetthez képest.
Hangtechnikában nekem a Technics jött be nagyon, igaz anno csúcs cuccokat volt szerencsém megvenni. A Panasonic midi már abból is vacak. Sony OK, de ha igazi minőség kell, akkor Onkyo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest