- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Ha van türelmed és kis időd rá, nézd meg a tesztoldalamon (CF & Játék tesztek), mert elég sokat kísérleteztem vele (ráadásul feltoltam úgy a VGA beállításokat, hogy ne legyek CPU limites). Én aztán kipróbáltam mindenféle Catalyst beállítást, de alig néhány játékban működött, ott sem volt jobb a hatásfoka 60%-nál, kivéve 3D06-ot, ott a kihajtásos beállításoknál majdnem megvolt a dupla teljesítmény. Ha ezt hozná, nem is lenne bajom vele, viszont a játékok többségénél csak az áramot fogyasztja duplán, a teljesítménye 0,1FPS-nyit sem nő, vagy még csökken valamelyest a párhuzamosítás miatt. Ha mondjuk Oblivion-hoz tudnál egy jó beállítást mondani (de a többi működésképtelen game-hez is jó lenne), annak örülnék, csak attól tartok, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen. Erős a gyanúm, hogy még az újabb lapoknál néhol működik (bár ott sem 100%-on, ezért nem is nagyon tesztelik ilyen összehasonlításban), addig pl. a magamfajta csóró 580X tulajokat messziről lesz.rják. nagyjából ennyi. Előre is kösz, ha tudsz valami megoldást.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #22981 üzenetére
Mi is pontosan a baj a CF-fel, mert nekem eddig tökéletes. Annyi az egésznek a trükkje, hogy az egyik játék a Standard Catalyst AI beállítást szereti, míg a másik játék a Catalyst AI kikapcsolását. Más problémám nem volt leszámítáva, hogy a szaros kis húzott Core 2-mel, folyamatosan CPU limites vagyok.
-
Oxi
aktív tag
Kevésnek tűnt a 137xx pont a 3D06-ban egy 3870CF konfiggal( (8x8PCI sávszél) 3,6GHz-n futó C2D-vel, ezért kipróbáltam a P5W64 WS pro alaplapban a 16x4PCI-t. Az eredmény 127xx lett.
Ezek szerint a VGA-k nagyobb teljesítményt tudnak leadni a 8x8PCI konfigurációban, mint a 16x4PCI-ben.
Mekkora teljesítmény növekedésre lehetne számítani a 16x16PCI felállásban?( sajnos ezt az alaplapom nem támogatja).
-
t.imi
addikt
Köszi fiúk!!
Sima alap változat a game, már elkezdtem játszani így nem merem patchelni, mivel nem tölti vissza a mentéseket különben.
Most 8.1 van fent, 30 percet ment és nem dobott ki video illesztő hibával -
proci985
MODERÁTOR
1.006ot rakd fel, kb két hete jött ki. eliminálták az utolsó bugokat is (hihetetlen, ugye?
), már nem lépked ki azóta (5+1 végigjátszás alapján van tapasztalatom). vista sp1el és 8.2vel betonstabil. 1.000ánál nekem úgy kezdte, hogy max 5percen belül valamiért meghaltam (mint utólag kiderült, az időgyorsítás és a fegyverváltás nekem egy gombon volt, ami miatt folyamatosan éhenhaltam), vagy desktopra dobott. a SiN/Deus Ex 2 óta nem láttam ennyire bugos retail játékot, de szerencsére folyamatosan patchelgetik a fiúk, mostanra max az eszméletlen hangulatáért különleges.
az újraindulgatásért viszont nem az felelős.
-
TTomax
félisten
-
Jon Mathias
senior tag
Köszi a válaszokat! intelem sose lesz! inkább 790x el próbálkozom
-
katt777
félisten
válasz
Kelvin #22980 üzenetére
Látom, ezúttal is hozod az eszed.
Catalyst-ről szóltam, mint idézted is, nem kizárólag a CF-ről. Mert a 8.3 1 VGA-val is szar (mint az közismert). MÉG MINDIG NEM MONDTAM, hogy jó lenne az SLI, és ha vetnél akárcsak egyetlen pillantást az aláírásomra az okoskodás helyett, magas is láthatnád, "h××××gyerek". Nem említettem még, hogy hülyeségekkel hagyjál?
-
katt777
félisten
válasz
Asmodeus01 #22975 üzenetére
Az a baj, hogy az újabb hardverekre fejlesztenek, a régiek tulajait meg magasról lesz.rják. Szóval én nem várom meg, hogy hátha. És ha a 8.4-es Catalyst is szar lesz, részemről az ATi úgy, ahogy van, felejtős lesz.
-
Kelvin
őstag
válasz
Asmodeus01 #22975 üzenetére
Reméljük addigra katt7777 lecseréli egy ajnározott 8800gt-re
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #22965 üzenetére
Akinek beállítás kell a RivaTuner 2.08-hoz, a tesztoldalamra most tettem föl frisset XP és Vista alá is. Mivel GPU hőmérséklettől függ, nem csak 3870-en műxik, de azon így GPU Caps Viewer Stress Test alatt (Fur Rendering):
Játékokban elvan 65 °C alatt, és spec. a 3870 hűtésjavított biosának 40%-a helyett 35%-on is elkóricál a venti. Ha módosítani akarjátok, a Scheduler-ben kell a sávok hőfok-határértékeit állítani. Amúgy a terhelés végeztével, mint látszik, gyorsan vissza is hűl a kari.
-
TTomax
félisten
azert ez az ATT csak adhat valami feszt mert 30fokrol 2D-ben 45 melegszik a kari idle (790/990)
-
katt777
félisten
válasz
Jon Mathias #22969 üzenetére
X2-vel jobban jársz, azt kevesebb alkalmazás nem támogatja, mint a CF-t.
Gaboman: Gyenge a CF máshol is. -
Kelvin
őstag
válasz
Jon Mathias #22969 üzenetére
A cf akkor éri meg ha már esetleg van egy 70-es karid és x38 -as lapod és idővel bővíteni szeretnél.Hülyeség 2db 70-est venni cf be egyszerre!x2-t vegyél mindenképpen!
-
Jon Mathias
senior tag
Tudom hogy sok baj van a CF-el de hogy járnék jobban 1db x2 vagy 2db 3870ddr4
-
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #22964 üzenetére
2.08-nál már nem a monitorozásnál kell megadni a sávokat, hanem az új fülön, a schedulerben, ha a profilok már megvannak.
-
bakosgabor57
őstag
válasz
bakosgabor57 #22964 üzenetére
Bocs,de már megint nem vettem észre valamit,a core clock legördülő ablaknál még van egy kis kék színű opció gomb/ajszem fölveszem mind a két szemüvegem/.
-
t.imi
addikt
Tudnátok nekem mondani egy normális, stabil drivert vista alá? Stalker állandóan kilép v. nyom egy restartot a gép
8.3/8.2 nem jött be, nincs kedvem végigpróbálgatni az egészet -
Bali27
addikt
Sziasztok.. Az érdekelne hogy ha CCCben Extendedre állitom, azaz kiterjesztem a monitort pl a TVre, vagy egy másik monitorra, és ugy szeretné,m használni a továbbiakban, akkor az valamiféle + gpu, cpu stb használattal jár-e a procim vagy vgam számára??-
-
katt777
félisten
válasz
rollins #22956 üzenetére
Azon vagyok, nem kell okítani. Másrészt Láttam olyan teszteket, amelyekben hasonló eredményt produkált az X2 hasonló beállításokkal, mint nálam a CF, ergo tuti az sem megy +100%-on. A többit meg láthatod az aláírásomban.
(És ha valaki CF-et akar, én ugyan figyelmeztetem a hátulütőire, mert roppant ritkán olvas valaki vissza a topicban.)
TTomax: CF-et a lapom tudja, a driver nem támogatja (pedig annak kutya kötelessége lenne, vagy cserélje ki a lapomat az ATI), nem az a bajom vele.
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #22942 üzenetére
3870 X2-vel van tapasztalatod? Na látod. Azokra mintha nem panaszkodnának annyit. Már az az érzésem, hogy rajtad kívűl már nincs itt olyan, akinek CF-ben menne. Eladod a 2db 3870-et és veszel 1 db X2 -est. Hm? Vagy veszel valamilyen bika Nvidia vga-t és meg van oldva a problémád és nem kell minden nap leírni, hogy milyen szar a CF. Nem jó ötlet?
Nem kell félre érteni, teljesen megértem hogy átba**nak érzed és hogy nagyot csalódtál, de lehet is tenni ellene a vga cserével. -
katt777
félisten
válasz
SlaveDealer #22952 üzenetére
Ált. kell a gyári driver, ASUS-szal is így voltam. Ezenkívül MSI CCC-ben gyárilag vannak tuningopciók direkt MSI karikhoz, tehát bizonyosan nem lesz 100%-os ref. driverrel. MSI oldaláról tölthetsz le drivert, az övék Catalyst 8.2-es, ha jól tudom (8.45). Csak válogass a szerverek közül, mert vagy nem mennek, vagy lassúak, de asszem a 4. ált. működik, onnan pár óra alatt lejön a csomag. (De ha az van a telepítődön, akkor ezt megspórolhatod.)
MSI: Szívesen máskor is.
Crytek: Sztem erről páran párszor már linkeltek be eredményt.
-
Solten
őstag
Ipon tesztelget...
-
Crytek
nagyúr
Akinek 3850 vagy 3870-es VGAja van kérem futassa le a Crysis bin32 mappájában lévő Benchmark_GPU.bat tesztet!
A beállítások 1280*1024 HIGH 16x Q AA és a driverben 16x AF.
Előre is köszönöm! -
katt777
félisten
válasz
SlaveDealer #22944 üzenetére
A kulcskérdés: MSI driver van-e fönt?
Kondizajjal meg cseréltetheted, ha reprodukálható (azaz tényleg nem szűnik). -
katt777
félisten
válasz
bakosgabor57 #22943 üzenetére
Nézd meg a cikket erről logout-on, egyébként profilokat kell létrehozni, azokat futtatni hőértékektől függően. De e topicban is volt kicsit visszább.
-
SI
tag
Hali!
Tudja valaki,hogy melyik Intel processzor hajt ki egy 3870-es videókátyát?
választ előre is kösz. -
SlaveDealer
tag
Helloka!
Az mitöl lehet hogy ma reggel nyomom neten a CoD4-et és eggyik pillanatról a másikra fekete képernyő és a Vga-m(3870x2) hűtője 100% pörög mint egy pórszívó, na mondom biztos tulmelegedett(bár eddig semmi ilyen problema nem volt, egy 25cm és kettő 12cm-es hűtő "vigyáz" a gépre)!!! Bekapcsolom ujra ... CoD4 elindít 2 perc game után megint, na jó mondom akkor nyomassunk egy 3dmark-ot, közbe belöttem a ATT-t hogy mutassa a hűfokot. Namármost a hajós viziszörnyes tesztrésznél ugyan ez volt és a hőfok "csak" 70°C.szóval? mi a teendő szerintetek? Különben nem csak ez a baj a kártyával 1 hónapja van meg és szünninemakaró kondizaj van 3d alaklmazásokban.
Config:
Asus P5E
E8400
Geil Ultra 2*1gb 1066mhz
Msi 3870x2 OC
Csifi 550W -
bakosgabor57
őstag
Hali!
Csak az én MSI 3870 OC-mnak nem teccik a Riva 2.08,vagy más is így van vele?Venti szabályozás csak fix opción működik,szépen le is megy akár 25%-ra.A táblázatban megadott értékekkel viszont sehogy sem tudok mit kezdeni. -
katt777
félisten
válasz
rollins #22935 üzenetére
Én meg személyes tapasztalatokról nyilatkoztam. (A tesztről meg annyit, hogy a Dirt hivatalosan nem támogatja a CF-t.) De elhiszem én, hogy azokban a bizonyos alaplapokban működött (azért nem annyira, hogy arra is kidobjak egy valag pénzt), csak nekem nem olyan van (meg azoké is más volt, akik hasonló chipset-tel teszteltek). És ha az amúgy CF-támogató lapomban nem működik a CF (vagy szarul), akkor az nyilvánvalóan átbaszás marad a felhasználók többsége számára. Azért nézd csak meg, milyen "hétköznapi" alaplapokkal teszteltek.
Erre írtam anno, hogy válogatott hardverekkel nyomják, éppen a bepalizás miatt. És majd ha az én lapomban (vagy az ismerősökében) rendesen működik, akkor hajlandó leszek más álláspontot képviselni, mert egyelőre a sajátom nyert bizonyítást. És még mindig nincs ott abban a tesztben 1 db 3870/8800GT teljesítménye (nem véletlenül), a másikban meg az X2+3870 esetében is látszik a CF tré hatásfoka.
-
-
TTomax
félisten
most jatszottam kb egy orat a CoD4-el 790/990-en 1280X1024-ben minden maxon nem megy 50fps ala,es csak nagyon ritkan roccen meg stabil 75%-os fordulatszam mellett 52-53fokig melegszik a VF900al en nagyon elegedett vagyok
-
barnam_
nagyúr
válasz
fagy53 #22915 üzenetére
Hmm... 1.4ns Hynix... Gigabyte-ot se veszek/vennék
-
Bermi
aktív tag
válasz
katt777 #22933 üzenetére
kipróbálom a 8.2-t
igen a logoutban olvastam már az írásaidat, szép munka.
nekem úgy jött le, hogy 3870cf-el meg vagy (legtöbször) elégedve, de ha jól látom az aláírásod: soha többé
gondolom visszakéne olvasnom, hogy mi váltotta ezt ki nálad
szívesen megveszem a teljes konfigod
, mivel múlt héten adftam el egy majdnem u.ilyet gondolva, milyen jó lesz az új gépem. aztán sehol sincs egész cucc az elődhöz
-
katt777
félisten
Hát, én is próbálkoztam pár szerkesztővel. De ebben is fok/százalékban állítod. Mindenesetre megnézem azt is. 50/45 jó kiindulási alap, de a steepness-t biztos hogy feljebb kell vinned, mert ez így melegedni fog, és pont a magasabb tartományokban lesz kevés, míg ha magasabb hőfokról indítot, nagyobb lépésekkel, akkor egyre jobban fog hűteni. De majd kitapasztalod a saját házadban.
-
katt777
félisten
8.2
Nézd meg a tesztoldalamon a tapasztalataimat, különös tekintettel a CF-re 3D06-ban és játékokban. A lényeg: 3D06-hoz megcsinálták, hogy lehessen mire hivatkozni, abban a pár játékban meg, amelyben használható, szar a teljesítménye kihajtva is.
Eddigi tapasztalatok alapján CF nem műxik normálisan 580X, P35, X38 chipsetes lapokban, te csatlakozhatsz a 790X-szel a klubhoz. -
-
rollins
őstag
Szerintem szard le a 3dmarkot. Játékok alatt mit tud? Ha ott sem működik, az gáz. X2 CF tényleg pénzkidobás, hacsak nem történik valami ugrás az eljövendő catalystban.
TomBoy1986: quake warsban nem zavaró, de lehet hogy máshol igen, mint ahogy írtad. powerplay az már akkor megszűnik működni, ha tuning van. -
katt777
félisten
Nehogy! Akkor 80°C-nál fogja elkezdeni a hűtés emelését!!!
Azért az a határ, mert onnan emeli, amit megadsz, ezért melegednek nagyon a régi bios-okkal szállított karik. 73/50-es beállításokkal is felhevül 85-90°C-ra! A hőhatár legyen 50-65°C, a steepness pedig min. 55. Inkább ezzel kezdd, mérd ki, és csak utána módosítsd, nehogy elégjen valami!
-
Bermi
aktív tag
azt hiszem valamit rosszul csináltam
, alaplap: GA-MA790FX-DQ6, pehenom proci-val, egy darab 3870x2 16e pöty körül csinált 3dmark06-ban, de ma vettem még egyet (külön megnéztem szintén jól szerepelt) és most beüzemelve a két 3870x2: 8e pötty.
kicseréltem őket, újra raktam mindent, de u.ennyi. van valakinek ötlete?
-
Crytek
nagyúr
Akinek 3850 vagy 3870-es VGAja van kérem futassa le a Crysis bin32 mappájában lévő Benchmark_GPU.bat tesztet!
A beállítások 1280*1024 HIGH 16x Q AA és a driverben 16x AF.
Előre is köszönöm!
-
t.imi
addikt
Fagy53 ez nagyon tuti, azt csinálsz amit akarsz
Ajánlom mindenkinek, aki buherálná a biost: Radeon Bios Editor 1.09 -
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem apró, de nem tud valaki OEM 3850-et, olcsón? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Kelvin #22907 üzenetére
tudom, h nem dx10esek. viszont very high beállítások mellett elviekben már dx10et is használnia kéne. vagy csak simán nincs optimalizálva rendesen. a dolog nekem innentől amiatt volt érdekes, mert Crysis "dx10"en próbálgatják a hardver nyers erejét (mert mással még egy 24"esen se lehet nagyon kifektetni egy 3870est épeszű AA beállításokkal)... és ilyen egyenletlen kihasználtságot ritkán szoktam látni (ahol nem megy a natív dualmonitor támogatás, ott a másodikon a CPUZ és a Rivatuner fut egy taskmanagerrel). mert okés, a 3870nél van gyorsabb vidkari (de nekem ez is megfelel), de hogy egy 3ghzs quadon ilyen körülmények között botoljak cpulimitbe, azt picit erősnek tartottam.
rumkola: alapból is terhel két magot. csak ott volt a bibi, hogy cput bencheltem, ami alatt az egy magon futó fizikánál kifutott a prociból. és nem is akárhogy
-
rollins
őstag
válasz
katt777 #22914 üzenetére
id Software motorjait elég jól optimalizálták szerintem. Quake 4 (+patch) volt úgy tudom talán első többszálas engine, ahol volt is értelme a 2 magos cpu-nak. Quake Wars (+1.4patch) elég jól fut multiban is, alig van lag és elég jó graf beállításokkal is mehet multiban.
Na szóval, 8.3 catalyst és megnéztem ATT-vel is (1.4.7 1159) quake wars-ban, nyílt terepen tényleg ritkán, de épületekben ha nem nagyon rohangálok, max séta, akkor visszaveszi az órajelet 300mhz-re huzamosabb ideig is. Amúgy játék közben sem nagyon melegszik. Fear-ben például az elejétől a végéig max gpu sebességgel megy és ott jobban is melegszik. -
fagy53
nagyúr
válasz
katt777 #22914 üzenetére
Üdv!
Megtaláltam azt a tesztet, amely a 3850 512MB GDDR3 és a 3870 512MB GDDR4 hasonlítja össze úgy hogy a GPU-k azonos órajelen vannak, a memóriák pedig: 3850 - 900MHz, 3870 - 1125MHz.
Valóban, a 225MHz-cel alacsonyabb memória frekvencia ellenére a 3850 ott van sőt egy hajszálnyit előbb mint a 3870.. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Nem, nem tudod úgy. De ha beállítod a hőhatárt, meg az emelés mértékét, tényleg váltogatja felfelé a fordulatszámokat gond nélkül, nem kell külön lépcsőket megadni neki. Én is így emeltem feljebb a biosomat, hogy ne hangoskodjon fölöslegesen, miközben max 65-70°Cra hevül, hanem menjen mondjuk 70-75°C-ig, de csak igazán komoly terhelés alatt lehessen zavaró a venti hangja. Magyarán magasabb hőhatárt, és nagyobb emelési lépcsőket adtam meg, hogy max-ra kiegyenlítődjön.
-
rollins
őstag
válasz
TomBoy1986 #22904 üzenetére
TomBoy1986, proci985: nem csak töltés közben, hanem játék közben is volt jó párszor 300mhz és 50 fokos a gpu. Ha mégsem igaz, akkor a RivaTuner hazudik.
-
Bali27
addikt
Kiváncsi leszekl mad a 8.4 re... megüti -e a 8.2 szintjét?
Hát még a 8.4 fix .. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
rumkola #22901 üzenetére
elnézést, ASrock lapokban annyira nem vagyok otthon.
rollins: mentés/pályavisszatöltés közben a dolog teljesen normális. Crysisen fura, h nem gyorsít, pár helyen nekem GPU bottleneck jött elő benchelés közben. más kérdés, hogy a 3ghzn járó quadommal is sikerült CPU bottleneckbe ütköznöm... miközben a négy magból 3 henyélt, egy meg nem bírta a terhelést
itt kezdtem el gondolkodni, h mennyire is sikerült a dx10es optimalizálás
-
rollins
őstag
válasz
proci985 #22900 üzenetére
cod4 -re gondoltam, crysisban még anno nem gyorsult nálam tuning miatt. A legfurább gpu terhelés az opengl-es quake wars-ban van nálam, gyakran a gpu 300mhz-en jár, vagyis a powerplay is közbelép játék közben, de nincs semmi teljesítményvisszaesés. Úgy látszik az opengl-es játékok kevessebbel is beérik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest