Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rollins
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
értenek ezek hozzá
Szerintem meg inkább felháborító hogy Ati ilyen szarul állította be a hűtést. Sapphire-osok szerint az Ati-tól kapták a biost, ők sem örülnek neki, bár röhely hogy úgy kell kuncsorogni egy jobb bios-ért. Talán az újabb bioseditor-ral már lehet állítani. Nem hinném hogy egészséges az a 90 fok. Aki péld. meg más oprendszert használ, annak esélye sincs Rivatunert használni, de ugyanígy felforrósodik péld memtest86 alatt is, mint írták. -
katt777
félisten
ASUS drivert tettél föl? Nekem anno 1950XT-hez mindig az kellett, és jobb is volt a referenciánál (ill. jó, ha a ref. meg bugzott, mint pl. a 7.11, még Crysis hotfix sem kellett neki). 8.3 egy hányadék, 8.2 pedig mintha nem támogatná tökéletesen az X2-t.
Az mondjuk tény, hogy baromi lassan jön le, de én mindig inkább kivártam. -
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Elméletileg gyári bios-szal nem, máskülönben alaplapot sem frissíthetnél. De még mindig vissza lehet tenni rá a gyárit, ha gond lenne. Hűtővel viszont tuti ugrik, ha csak nem tudod úgy visszatenni, hogy ne lássék. Ezért ajánlott vigyázni a csavarok épségére (óvatos kihajtás egy nem túl éles, de nem is tompa végű csavarhúzóval). Mi a komoly módosítás, ha nem az, hogy a VGA felét kicseréled?

-
Bundás22
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
mire tönkremegy elértéktelenedik addig meg garis szvsz
értenek ezek hozzá, 3 évet biztos bírnak, ráadásul alaphelyzetben elég hűvős(mármint 2D-ben), 3 év után meg 3 ezerért veszel ugyanilyet ha akarsz
gondolj bele ilyeneket eladnak brazilába, ausztráliába ahol elvileg még magasabb hőmérsékletűek, szal a magyar klíma nekik még hűvösnek is számítanak, kár ezen parázni, nem adnak ki selejteteket hidd el, magukkal nem b*sznak ki, ha 90 fokos hát 90 fokos leszarom 120 fokos is lehet tőlem(mint rio de janerio-ban), bírni fogja
-
katt777
félisten
válasz
rollins
üzenetére
Az égadta világon semmilyet.
Betűk olvasása helyett rakd össze a szavakat, majd a mondatokat.
Idézem:
"Tesztoldalamon megtalálod a linkeket 1 kupacban a Letöltéseknél."
Elég egyértelmű, hogy a segédprogramok, ill. bios-ok letöltési LINK-jeit ajánlottam (éppen mert világos volt, hogy 3850-nel van gondja). Ha vetettél volna oda egy pillantást, még azt is láthattad volna, hogy feltüntettem: a közvetlenül letölthető bios-ok kimondottan Sapphire HD3870 512 MB GDDR4-hez vannak.
Elébb meg arról volt szó, hogy megfelelő bios híján lehet a sajátot módosítani.
Ennyit a funkcionális analfabetizmusról. Mindenesetre meglepned sikerült.
-
rocket
nagyúr
-
rollins
őstag
Akinek ilyen Sapphire 3850 256mb pcie vga-ja van: PN:102-B34003-01-AT , SKU:21121-00 itt a jó ventiszabályzós bios, hozzá az atiwinflash.
Vagy ahogy DeSanto írta, a Sapphire fórumán lehet kérni Gr33nGecko -tól
katt777 #21986: milyen Hűtés modolt bios -t ajánlgatsz te a sapphire 3850 vga-hoz?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
katt777
üzenetére
Köszi.
Kicsit parázom a VGA-BIOS-flasheléstől, pedig lehet, hogy nem kéne. Csak azt még sosem csináltam.
Meg gondolom emiatt akkor búcsúzhatnék a garitól. Vagy rosszul gondolom?
Egyébként meg már készül a házi vízhűtés, úgyhogy lehet, hogy ez könnyebben megoldja a problémámat.
Ha leszedem a gyári ventit, attól úszik a gari? Mert ezzel tulajdonképpen komolyabb módosítást nem csinálok. 
-
katt777
félisten
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
120°C a határérték, szóval nekünk bár meleg, 80-90 °C üzemi hőnek számít.
Hűtés modolt bios minden kezelőprogramtól és op. rendszertől függetlenül állítja a hűtést.
Tesztoldalamon megtalálod a linkeket 1 kupacban a Letöltéseknél. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
rollins
üzenetére
Hálás köszönet, majd kipróbálom!

Bundás22: de tudtommal BIOS után közvetlenül, pl. memtest86 futtatása során hiába akarom, akkor sem tudom állítani a fordulatszámot. Pont ezt mondtam, hogy csak Windows-környezetben tudom, a Rivatunerrel.
Egyébként meg miért ne érdekelne...biztos, hogy rövidebb lesz az élettartama, ha folyamatosan brutálmeleg az elektronika. Még akkor is, ha tartósabb alkatrészekből állították össze, az ilyen nagy hőmérséklet nem tesz jót. Az egy dolog, hogy bírja és nem sül meg, de kérdés, hogy mennyi ideig... -
Gaboman
nagyúr
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Annyiban tévedsz hogy a GX2 nem minden esetben gyorsabb mint az X2 kb fele,fele arányban osztoznak a játékoknál ki itt ki ott jobb.
De az árban jelentős az előnye az X2-nek a GX2-vel szemben,már 80E Ft-körül lehetett venni az X2-őt a GX2 meg 120-125E FT között van.
Annyiból az X2-höz hozzákapcsolhatsz még 1+ kártyát!
És akkor már megint csak az ATI van előnyben szinte minden esetben. -
PNagy
csendes tag
Sziasztok,
Mi a teendő, ha a Catalyst telepítése után a rendszer csak 512MB memóriát lát, és nincs Crossfire kapcsolat X2-nél?
Konfig: ASUS Maximus Formula, ASUS HD3870 X2, 4GB KIngston DDR2-800 és Vista 32-bit.
Tudnátok segíteni?
-
loree69
aktív tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
hát milyen árba lesz a kicsike
+
a proci mellé ami kihajtja..
-
Bundás22
őstag
-
DeSanto
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
Én még annyiért vettem.
Nem cserélem le, tegnap éjjel kicsit sok volt a bor.
Egy újabb bios viszont jól jönne mivel véletlenszerűen megy a venti.
Pl COD4 alatt megy alapon, mikor vége a pályának (multiban) akkor pörög fel.
Szóval egy új bios és semmi bajom nem lesz mert már nem költök ebbe a pénznyelőbe.Neked megvan a Sapphire PN:102-B34003-01-AT 0.76-os bios?Ha jól tudom ez az a verzio ami már jól kezeli a ventit.
-
DeSanto
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
55 az a 65fps. "All basic video settings set to ¾ on scroll bar"
Tehát nem is volt minden maxon.
-
Bundás22
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
baja nem lesz(hisz a gyárban értenek hozzá, ne érdekeljen)
de ha 50% fix re állítod akkor sokkal hidegebb marad -
dokar
addikt
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
LOL, a 3850-el trónfosztás történt, mindjárt írok is be a GX2 topikba
kösz a linket
-
TTomax
félisten
Nekem ez a Driver nagyon bejott a 7.12 ota nem volt javulas ezen mintha ereznem amiken teszteltem eddig,Oblivion,The Witcher,Frontlines Fuel of the War,Bioshock.Elnezest ha mar volt de annyi az off hogy nem gyozok visszaolvasni.
Mod:Nekem a CCC information center 8.4-nek irja,amugy a 7.12re tettem fel mert elvileg csak hotfix.
-
rollins
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Ismerjük, sütni is lehet rajta. De van a Sapphire PN:102-B34003-01-AT hoz már olyan bios, ami rendesen pörgeti a ventit. Vagy az Ati Radeon HD38xx/HD36xx Bios-Editor 0.95 amivel lehet állítani a fordulatot.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, úgyh. az SLI szabadon való licenszelése egy jó ideig csak álom marad.
Fura cég ez az NVidia.
Eddig csak azt mondta meg h. ha SLI-t akarsz, akkor az ő chipsetjét kell megvenned.
Most már azt is megmondja h. nem csak az ő chipsetjét kell használnod, hanem a proci felől sem dönthetsz szabadon. Mondjuk ez az AMD-nek kifejezetten jó.De mi lesz így a C2Q-s NVidiás 3DMark rekordokkal?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Produkció: forog, és ezzel kap egy kis tuningot is az a malom.

-
MPowerPH
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Az Nvidia és az Intel viaskodása egyértelműen az AMD malmára hajtja a vizet.

-
cowboy_bebop
őstag
Leszámítva a high-end részleget, nem lesz több Nvidiás chipset Intel alá.
Ami több szempontból is jó hír az AMD-nek.
Multi-GPU téren:
AMD VGA-k mehetnek majd mindkét platformon.
AMD procikkal mehet majd mindkét fajta VGA.
Nvidia csak AMD procival fog menni.
Intel alá csak AMD VGA lesz. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
DeSanto
üzenetére
Akkor a gond valahol nálad lesz: Radeon 3850 NFS:MW 65fps átlagosan@1680x1050
-
DeSanto
őstag
Nah hát életemben nem csalódtam ekkorát egy kártyában mint most! (kivétel annó a 7900GT mikor a Carbon nem ment fullon)
Játszok a NFS:MW játékkal és olyan akadások vannak hogy élvezhetettlen a game.
1600x1200 minden fullon és szaggat
A 7900GT karival ment normálisan.
Ennyi lenne a HD3850 256Mbyte?
Annó a 8800GTX minden fullon ment (2006 dec) 1600x1200-ban.
Ezzel meg semmi.
Valószínű cserélem lefele mert ez így kész káosz.
COD4 1600x1200-ban élsimítás nélkül még éppen elfogatható de ott is lemegy az fps 15-20 ra ha közelről lövöm az üveget kifele.
Nagyot csalódtam ebben a kártyában akárcsak annó a 7900GT-ben de ez most nagyobb.
Szerintem senki ne vegyen HD380 kártyát főleg ne 256Mbyte-ost mert pénzkidobás.
3éves játék szaggasson rajta...
Komolyan mondom agyam eldobom.
Nem tudnék jobb GPU-t tervezni de most eszem megállt(sokk alatt vagyok)
Mod: Hejesírás!
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok
Tapasztalatokra lennék kíváncsi a Sapphire HD 3850 melegedésével kapcsolatban alapjáraton. Bár a topic elején olvasható, hogy "A kártyák hűtése gyári beállítások mellett hangtalan lett, de ezt úgy érték el, hogy egy igen alacsony fix fordulatszámra lőtték be ventilátorokat. Sajnos ez magával hozza azt a tényt, hogy huzamosabb használat után a gpu-k hőmérséklete az egekbe szökik, főként némi tuning esetén.",
de azért az túlzás, hogy 5 órányi memtest86 használata után a videokártya hőmérséklete olyan mértékben az "egekbe szökött", hogy megfogni nem tudtam, tűzforró volt.
Windows környezet alatt ugyan a Rivatunerrel lehet szabályozni a ventit, javítani a helyzeten, de pl. memóriatesztelés közben azért túlzás, hogy a 40 cm-es átmérőjű szobai ventillátoromat kell használnom a hűtésre...
-
MPowerPH
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Ennek már nem sok értelme van. A cpu rengeteget nyom a latba, de csak alapon tesztelték a VGA -t.

-
törölt tag
válasz
Samanbacsii
üzenetére
Kb.
De a GX2 drivert is csiszolgatják, mostanában elárasztották a béták az nvidia oldalakat. És egyre csak gyorsulnak a driverrel a kártyák. Jelenleg az X2 a kettő közül a jobb vétel. -
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
4 magos quad-dal, 6600 feletti CPU score-ral. Persze kell, hogy default beállításokon kihajtsa.
-
Bundás22
őstag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
megalománia, nembaj lélektanilag jó érzés h a leggyorsabb kártya Ati

-
Samanbacsii
őstag
Estét Mindenkinek!
Néhány hete figyelem a topikot. Elmondható-e az, hogy a vasat tekintve (1920x1200):
az X2 előremutatóbb konstrukció mint a GX2,
a X2 kb. 10-15% lassabb mint az GX2,
az x2 többet fogyaszt mint a gx2,
ha reszelik még a drivert akkor nőhet a teljesítménye az X2nek,
és kb 25-30e a különbség közöttük jelenleg.
Ha vhol nagyságrendnyit tévedek akkor írjátok le légyszi.
(Épp vásárolnék...) -
cowboy_bebop
őstag
3DMark teszt alatt a 3 magos 3850
3DMark2003: 94110.
3DMark2006: 24909.
-
Andrew_31
Modder
válasz
katt777
üzenetére
Add el a 2DB karit és vegyél 8800GTS-t. Havernak quaddal 16100pontot csinál 800/2000/2000-es órajeleken. Engem a CF csak azért csábit ,mert ha majd veszek egy nagyobb karit ,akkor a 3850-et berakom mellé hibrid CF-be és nem adom el 10-15K-ért egy év mulva. Én elégedet vagyok vele, amit játszok mindent visz, a Crysis is megy rajta high-ba 1024*768-ba más meg nem nagyon fogja meg.
Nincs olyan kártya ami 30K-ért hozza ezt a teljesítményt. -
MPowerPH
félisten
Szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni? Egy 3870 vagy egy 2900XT?
Elvileg egy 3870 -es az sokkal fejlettebb architektúra, de a 2900XT izomból még nagyon megy. 
-
katt777
félisten
Bioshockban (megnéztem, mert tesztekben szerepel, és talán Jerichot is meg tudom) műxik a CF. Hatásfoka +44%.
Magyarán, még ha pár kiválasztott játékban funkcionál is valamennyire, egy általában és mindenben gyorsabb 8800GTS a jobb választás. -
Bundás22
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
azonfelül nem biztos h a 45nm-es phenomok olyan gagyik lesznek, rágyúrnak egy picit az IPC-ra az órajelekre és megközelíthetik vele akár az intelt
miért az X2-esek se gagyik, nekem a mostani phenomok nem jönnek be, de kitudja lehet túl korai volt kiadni?
szal van ott szellemi tőke ecsém! -
Bundás22
őstag
válasz
katt777
üzenetére
attól h most perpill ők hozták ki a rosszabbat, attól még van szellemi tőkéjük
te kevered a dolgokat
amikor az intel csinált gyengébbet attól még nekik is megvolt a szellemi tőkéjük, lám később ők alkottak jobbat
lehet 3 év múlva az AMD hoz ki jobbat(ha kihúzzák vhogy)
primitívség azt gondolni h nincsen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
rocket
üzenetére
Valamilyen szinten érthetőek a több GPU-s kártyák. Nagyon nem a DX10 elveit követjük fejlesztésben, így alapvetően ugrik az előre betervezett ütemterv és elképzelés. Az AMD most nem fog kockáztatni, alapvetően csak a gyártástechnológia minél jobb hatásfokára hajt, és az idő is nekik dolgozik.
A GT200 elég problémás eset lesz, hiába a 65nm-es technológiával felgyülemlett tapasztalat, 600mm^2-es die még a világ legjobb félvezetőgyártóján is kifoghat. Minden a TSMC-n múlik, gyors lesz a chip az nem kérdés, de a gyártási költségek a selejtarányból komoly mértékben megnőhetnek.
Az Intel is hasonló cipőben jár a Wolfdale-lel, annak a magnak is marha nagy jelenleg a selejtaránya, viszont rohadt olcsó gyártani így hosszútávon jó döntés volt a 45nm. -
rocket
nagyúr
válasz
keIdor
üzenetére
Szerintem folyamatosan rossz donteseket hoznak az AMD-nel, ezekbol a termekekbol SW tamogatas nelkul nem lehet normalis eladhato termeket csinalni, driver fronton meg majusig se fognak olyan dolgok tortenni amik hirtelen a vilag legjobb termeket csinaljak a dual GPU-val szerelt kartyakbol az egykartyas konkurens termekkel szemben, AFR megoldas szakutca rakene mar jonniuk (NV-nek is) , persze sz@rbol nem lehet varat epiteni az AMD eseteben, de ezekkel a termekekkel csak megjobban maguknak artanak, es nevetseges erolkodesnek tunik az egesz

-
keIdor
titán
válasz
rocket
üzenetére
Szerintem is hülyeség... mégnagyobb az Asus 3850 Trinity-je, de igazad van, ilyen kártyákkal lehet a legjobban kiüríteni a raktárakat...
Nekem viszont nem szimpik még ezek a Dupla/Multi GPU-s megoldások... maradok még a Single GPU-nál... majd ha már egy tokban lesznek akkor ok.
-
rocket
nagyúr
válasz
keIdor
üzenetére
Kikell uriteni a raktarakat

Ettol fuggetlenul 3850x2 meg viccnek is rossz, ez megint olyan lepes a reszukrol amivel csak sajat maguk alatt fogjak a fat vagni, hiaba lesz nehol jobb mint a 8800gts 512mb verzioja, ugyanazokba a godrokbe belelepnek ezzel a kartyaval mint a nagytesojaval, es osszesegeben inkabb nevetseges termek lesz egy single GPU kartyaval szemben ar/ertek aranyban, szoval tovabb folytatodik az ATi altal R600 neven elkezdett amokfutas, szerencsere mar latni a veget
-
keIdor
titán
Április-Május: 3830
Május: 3850 X2 -
Stoner
csendes tag
Helló!
Friss 3870 tulajdonosként csak annyi a problémám, hogy a tv-out nem akar működni. Legalábbis a régebben megszokott, s-video kimenetbe s-video-rca átalakító, a tv-be pedig rca kábel megoldás nálam semmit nem eredeményez. Vajon én csinálok valamit rosszul, vagy vihetem vissza a kártyát a boltba?
-
rocket
nagyúr
válasz
loree69
üzenetére
Elavultak a driverek mire a teszt vegere ertek (ezuttal a 8.3 X2-nel gyorsult es nem csak papiron
), ettol fuggetlenul le a kalappal a tesztelok elott, igynezki egy igenyes teszt es nem ugy ahogy 3 ora alatt osszecsapja a hardverrel foglalkozo weboldalak joval nagyobb resze. -
katt777
félisten
válasz
Larry303
üzenetére
A maximalizmus az, ami a nevében van. Szélsőség. Ha nem vagy az, maximalista sem vagy. És igen, próbálkozzon az ember, de ha sokáig nem jön össze, akkor hagyja a fenébe, próbálkozzon mással. Semmi sem klappol elsőre még a legnagyobb zseninek sem, a maximalista viszont addig csinálja újra és újra, amíg tökéletes nem lesz. Aki nem az, az meg megelégszik a szeméttel. És ha senki nem fogadná el a szemetet (a virslitől a ruhákon és a PC-ken át az autókig), a szemétkészítők álla kopna fel, míg csak tökéletes termékek maradnának a piacon. Na, ennek elkerülésére találták fel a marketinget (ezen belül meg a gyors avultatást).
-
aron444
csendes tag
tesztek ben az3870 x2 jobb ugy láttam
najó akkor köszi
-
aron444
csendes tag
oké de hol rakjak hozzászolásban mot reggeltem nem rég ja és ha nem több kártyát akarok összekötni hanem 1 et csak akkor is az ultra a jobb?
-
aron444
csendes tag
bocsi a sok kérdésért csak majd lehet kártya vétel elött állok nem sokára és a legjobbat akarnám amin minden jol fut . d enem a geforc 9800 mert az még árban is elérhetetlen
-
aron444
csendes tag
és ha nem crysis röl van szo akkor sem jobb a 3870 x2?
-
aron444
csendes tag
de az ultránál nem jobb a 3870 x2 többram meg az orajaele is jobb asszem nem?
-
aron444
csendes tag
nem? akor mien kártya kéne hozzá ha maxon akarnám tolni mindennel
? -
aron444
csendes tag
a crysist a 3870 x2 simán viszi maxon dx 10 ben?
-
aron444
csendes tag
ok kösz
-
aron444
csendes tag
Eladó számítógép asus p5gd1 pro alaplap,2.8 intel proci,2.6
GB ram,x1600pro videokártya,100Gb hely 420 w táp
Ár:60000Ft
Tel:06304596013szerintetek ez a gép megér 60 ezret mert el kéne adnom mert csak ugy lehet uj gépem.?
-
-
Larry303
addikt
válasz
katt777
üzenetére
a maximalizmust egy bizonyos határig meg lehet érteni (jómagam is az vagyok)
viszont ez szélsőségekhez vezet, ami ugye nagyon nem jó dolog...szal sztem majd idővel gondold át a maximalizmusod még1x...
végülis te azt mondod, hogy akkor inkább neki se álljon az ember...pedig van különbség...hogy vki veszi a fáradságot és megpróbál vmit, vagy neki sem áll...
hidd el elég furán működne a világ az elveid szerint...lehet már születésedkor ledobtak volna a taigetoszról...
vagy neked minden amibe belefogsz elsőre tökéletesen klappol?
boccs az offért -
katt777
félisten
válasz
TomBoy1986
üzenetére
-
katt777
félisten
válasz
barnam_
üzenetére
Figyi, maximalista vagyok. Ha valami nem jó, számomra annak az értéke ZERO. Attól az ő közegükben még lehet értéke annak a korlátozott tudásnak, de engem, mint felhasználót, kizárólag a végeredmény érdekel. A többiért ők kapnak fizetést, többek között az én pénzemből, tehát elvárhatom, hogy ezért teljesítsenek is, ahogy a szobafestőtől sem tűröm el, hogy akár egy halovány kis foltocska is maradjon a munkája után a falon (mert ettől persze a szaktudása még megvan), csak a hiba elfogadhatatlan.
-
mordel
csendes tag
Reménykedtem benne hogy nem ezt mondod,mert akkor valószínűleg a videókari a rossz.
A kakaót kapja(700watt).intel chipset frissítve,a bios is.Bekapcskor ,Be sem kapcsol.
Mindenesetre érdekes mert újan vettem a kártyát. -
mordel
csendes tag
Hali. Egy kérdés Asus P5B alappal kompatibilis egy radeon hd3870x2??
Ha nem akkor miért?? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Meg gondolom emiatt akkor búcsúzhatnék a garitól. Vagy rosszul gondolom?

Magyarán, még ha pár kiválasztott játékban funkcionál is valamennyire, egy általában és mindenben gyorsabb 8800GTS a jobb választás.