- OLED monitor topik
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
rollins #22897 üzenetére
ez a meglátás teljesen reális. Crysis nem folyamatosan eszi a vidkarit, hanem burstokben (vö Stalker a folyamatos 99.5-99.9%os gpu kihasználásával), a necces pillanatokban pedig az a pár% életet (de min minframeratet
) menthet. másnál meg nem nagyon lehet térdrekényszeríteni a 38x0ákat 1280ban (konkrétan nekem két 19"essel se sikerült
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
keszegduda #22892 üzenetére
egyik barátomnak is ilyen lapja van (ugye amiatt nagyon jó volt, h ddr1-2, agp + pcie, meg még anno olcsón is vette... a buktatói akkor még nem látszottak 2-3 éve).
az x1600pro (natív 8x AGP) konkrétan bootolni se volt hajlandó vele. elvileg le lehetne 4xre korlátozni, de ez akkor nem jutott eszünkbe... aztán megvette a régi x800gtomat, az elvileg pcie16os, nagyon szépen megy neki (biosban át van állítva pcieX4re). arra viszont számítson, hogy a pcie4x miatt lassabb lesz a kártya kb 20-25%al.
-
rumkola
nagyúr
válasz
keszegduda #22895 üzenetére
Szerintem hülyeséget beszélnek, nekem 7900GTX is simán ment benne....
-
keszegduda
őstag
válasz
TomBoy1986 #22893 üzenetére
Én adtam el egy srácnak egy ilyen VGA-t, még nem kapta meg, de ez aggaszt igazán:
[link]
Lehet hogy valamit melléfrodítottam, de ki kell kapcsolni a BIOS-ban valamit hogy működjön, végefele írja egy srác. -
rumkola
nagyúr
válasz
Jól fog menni, jó az a lap. Natív PCIe x16...
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Nézd meg a BIOS-okat, mert nekem is volt ilyen öszvér lap (4CoreDual-VSTA) és ahhoz adtak ki olyan BIOS-t, ami támogatja a 38x0 kártyákat.
-
keszegduda
őstag
Szerintetek nem lesz semmi gond ha beletesznek egy 3850-es VGA-t egy Asrock Dual SATA II 939-be? Ez egy AGP és PCI.EXP-t is támogató lap, de ugye a 3850 már 2.0-ás PCI Expressz...
Valami rémlik hogy a chipset nem hajlandó működtetni, ennek lehet valóságalapja? -
WesTM
őstag
Ati tray tool-al adtam neki ennyi feszt.Nálam ugy néz ki működik a fesz állítgatás,mert 1.214V ról ha feltolom 1.334V ra azonnal 5-6 fokot melegszik a vga,tehát megkapja a többletfeszültséget.A memóra menne többet is,csak szerintem ddr3tól már ez is igen durva eredmény. A 775/1100körüli rammal megy a cod 4 folymatosan,oda ez bőven elég, a 810es beállítást meg a crysishoz használom,és ott stabil,szóval igy tökkkkéletes nekem
-
Zsoo21
aktív tag
Vga vásárlás előttvagyok lassan és lenne egy kérdésem.Melyik lenne a jobb az atival semmi bajom mert mindig atim volt,de nem tudom eldömteni melyik lenne a jobb sztetek?
NV 9600GT vagy egy 3870-es ati. -
t.imi
addikt
Gyerekek, tud valaki olyan bios editort, amelyiken rendesen lehet macerálni a hőfokhoz tartozó vent értékeket? Giga 3870-hez még nem találtam normáls fan fixes biost.
Atibiosedit 0.97 beta csak egy értéket enged,pl: 70 fok 50%, ha másállítok, akkor elveszik az alöző beállítás, legalább is visszatöltéskor nem látni az előzöleg átírt értéket. -
katt777
félisten
válasz
i are robot #22876 üzenetére
Azért ez ált. azért van, mert esetleg nem is annyira új az a cucc, amit eladnak, vagy lásd alább. A gyártók ált. X év garral adják a termékeiket, de vannak kivételek is. Sajna ezt akkor tudod meg, amikor kiállítják a garanciapapírt. Ált. gyári garpapírt adnak gyári gar-hoz, ha pedig rövidebb, akkor sajátot (persze van, hogy a hosszabbhoz is sajátot, csak akkor nincs miért aggódni). A lényeg az, hogy pl. 1 év után beviszed a cuccot valami hibával (nyilván oda, ahol vetted). Hát, nem garos, javítani nem lehet, hagyd csak ott, úgysem mész vele semmire, vegyél másikat. Tehát veszel egy új hardvert, a bolt meg az original 2-3 év garral kicseréli a cuccot, és máris van egy új hardvere 100% haszonnal, + te még bebuktad a pénzed az ő nyereségükbe. Nem mondom, hogy mindenütt így csinálják, de ez is része a gyakorlatnak. A másik, amikor áll a készlet egy ideje, és mivel neked a vásárlástól számít a garancia, ők nem akarják azt bukni, hogy akkor hibásodik meg a terméked, amikor a gyári gar már lejárt. Értelemszerűen persze az is a vásárlásodtól számít, csak nem akarják maguknak az ezzel járó macerát.
-
rollins
őstag
válasz
i are robot #22873 üzenetére
HIS elég jó márka és ez a leggyorsabb gyárilag tuningolt 3870. Hogy mi történik vele 1 év múlva, azt senki sem tudja megmondani.
-
TTomax
félisten
a memoriat vedd vissza, a GPU-t rakd 776-ra tobb nem fog menni COD4-ben en igy tolom 24/7 es atomstabil,tobb fesz kellene neki mert azert vacakol...
Amugy nekem 810 a teteje de az csak 3tremarkstabil,ami meg erdekes hogy most biosban van igy beallitva de ATT-is pont ide tudom huzni,viszont ha nem az alap bios van fenn akkor kek halal a "jutalmam" ha ATT-al piszkalom
Szerk:Gyanitom ugy van kialakitva a kartya hogy csak vmoddal lehet neki tobb feszt adni,SW-en nem fog tobb menni szerintem....
(es milyen halas 1280X768 a kis tunninger a CoD4)
-
athomi
veterán
válasz
i are robot #22876 üzenetére
Azt nem lehet tudni mennyi ezeknek a kártyáknak az élettartalma, viszont eladásnál nem túl pozitív dolog, ha nincs már gari a kártyán. Tehát amennyivel olcsóbban veszed, annyival nehezebben is adod el, illetve kevesebbet is kapsz érte mint a többi hasonló, de még garis kártyákat.
-
i are robot
senior tag
válasz
katt777 #22874 üzenetére
Értem. Pedig a Ready egyik rendeléses listájában láttam. Szóval azt mondod kerüljem el őket messzire? Nem lehet hogy ebből is van több változat, és értelemszerűen a rövidebb garis olcsóbb?
#22875 athomi: Beelőztél.
A kérdés viszont továbbra is áll. Vagyis lutri, vagy pedig a HIS van annyira megbízható márka, hogy nyugodt szívvel vehetek ilyet?
-
katt777
félisten
válasz
i are robot #22873 üzenetére
Gyárilag tudtommal 2 év, én az ilyen bolttal vigyáznék (vinyókkal is láttam már ilyet).
-
i are robot
senior tag
Üdv!
Érdemes, pontosabban szabad-e ezt a kártyát 1 év garival megvenni?
HIS HD 3870 IceQ 3 Turbo 512MB GDDR4 – 41400,-Azt tudom hogy a HIS kártyák jók, a kérdés inkább az 1 év garanciára vonatkozik, kicsit keveslem.
-
katt777
félisten
válasz
Solten #22868 üzenetére
Marketing!!! Most kitalálták, hogyan adják el a maflábbaknak a DDR2-es RAM-okat. Meglátják, hogy 1GB, aztán rohannak megvenni, mert az X2 is 1GB-os, de az drága.
A 0db meg megint mese, mert kell egy venti, hogy kitolja a meleget a házból. Így szólóban meg az én 3870-eim zajszintje is 0 db.
-
katt777
félisten
Sajna nem tudlak megerősíteni, nem jársz jobban vele. 8800GT-t 40k-tól kapsz, és 50k alatt találsz GTS-verő OC-eket. XFX 8800GT 670M, amelyen még ász tesztelők sem tudtak többet húzni 5%-nál, ami ráadásul bizonytalankodott is, tehát ha nem akarsz tuningolni, neked ez ideális. Vagy itt van a Galaxy külön tápcsatival a tuninghoz. Ezeket bizony, el kell ismerni, a legkomolyabb 3870 OC-k sem fogják be, bármilyen fájó is ez nekünk, ATI fan-eknek.
-
Solten
őstag
YES! Asus agytalankodik.. 1GB DDR2...
-
cotag
senior tag
Lenne egy kérdésem hozzátok.22" monitor,és 6400+ proci mellé keresek 3870es kártyát.Szeretném ha alapból húzott lenne,mert tuning nem lesz. Mi lenne a tökéletes választás?(erősitsetek meg,hogy 3év használatra jobban járok vele mint egy 8800gt-vel?!)
-
WesTM
őstag
válasz
athomi #22860 üzenetére
MEgnéztem a 3850emet,810/1125ön stabil 1.334V-on,viszont gyár hűtéssel 100%on a repülőgépes vagymittoménmien teszt után (25perc) 74fok,de szerintem ez még HAWAII a karinak.
Érdekes hogy a crysis 1 óra után sem fagyizik be ezeken az orajeleken,a cod 4 viszon 1-2 percet bir,775/1100on viszon 24/7lehet vele jáccani. Érdekes...
Igaz a cod 4 nek elég a 775 is, de azért a crysis szereti ha van craft... -
Solten
őstag
válasz
Beowulf_78 #22776 üzenetére
Hm, a 4 DVI oltárán valóban feláldozták ezt az értékes tulajdonságot...
A kétmagos "kistesón" már okosabbak (?):
-
athomi
veterán
Jó az amit Abu ír, meg igaz is, csak a gyakorlatban semmi nem történik meg belőle.
rollins: 1.214-ről 1.254-re emelni nem nagy szám. Nekem alapon olyan 750-760Mhz-ig volt stabil, most kíváncsi leszek feszemelés után mennyi lesz a max. amit stabilan bír. Kíváncsi lettem volna több ember tapasztalatára is, azért egyszer megnézhetnéd mennyit bír stabilan ezzel a kis plusz fesszel.
-
oliba
őstag
válasz
rollins #22857 üzenetére
Na igen, Abu szokta írni és Abunak igaza van
Még jól van az nv köszöni szépen, de nemsokára megjön az intel a vgajával és hát biztos nem DX9-es alapokra kezdi el tervezni, hogy csak jó legyen az nv-nek. Ha két cég árul DX10-es alapú vgat, akkro nem sok babér terem a DX9-es nvnek. Ati ellen könnyű volt marketingolni, meg a fejleszőknek szórni egy kis pínzt, hogy lécci az én karimon jobban menjen a játék. Intellel szemben ez édeskevéslesz
Semmi bajon nem volt nekem sem az nv-vel a GF8-as szériájáig. Volt nekem is 7600-osom, na azt lehetett tuningolni -
rollins
őstag
Ezt Abu85 szokta írni. Nem értek hozzá, de annyi igazság lehet benne gondolom, hogy RV600 -ra lehet alapozni, ha bejön az Ati/Amd számítása, de ez is csak "ha". Ha így lesz, Nvidiának tényleg át kell tervezni a gpu-t, így Atinak már meg lesz az az előnye, hogy van már tapasztalata az ilyen felépítésű vga-val.
flesS, rudi a ph-n azért megjegyezte párszor, hogy amíg Nvidia az úr a piacon, addig az történik amit ők akarnak és ki tudja meddig tehetik ezt meg.
Semmi bajom a zöldekkel, bár volt pár gusztustalan húzásuk a gyártóik fele is. Amúgy egyik cég sem egy jótékonysági intézmény. -
simonek
csendes tag
Üdv!
nemrég érkezett meg az új 3850es kártyám, gigabyte, zalman hűtővel
valakinek lenne ötlete, hogya hűtő fordulatszámát hogyan lehet szabályozni?
rivatunerben semmi, automata mód sem megy, kézivel sem veszi le
amúgy a kártya jóSL
-
oliba
őstag
válasz
rollins #22848 üzenetére
Egyre kevésbbé versenyképes. 9600GT-t is nem tudom ki állat fia veszi 37-ért, mikor 3850 30k és nem nem lassabb annyival, mint amennyivel drágább. 3870 is van 9600GT árban, technológiailag nem kétséges, hogy melyik kártya a jobb. 3870 X2 van 9800 GTX árban lassan. Sokkal több ati fogy, mint korábban és sokkal jobbak az ati gpu kihozatala + olcsóbban állítják elő. Lehet, hogy kevesebb vgat ad el az ati, de lehet, hogy több haszna van belőle, mint az nv-nek. Nameg már a DX11-es DX-re sem kell különv gput fejleszteni, mert lényegében apróbb módossítások után fogja vinni azt is a mostani architektúra, nvnek pedig a gpu 80%-át át kéne tervezni, de valószínű már át sem lesz, hagyják az egészet, mennek kéziszámítógépre.
-
rollins
őstag
válasz
athomi #22845 üzenetére
Már két napja próbáltuk.
Mennyit bír max..., nem néztem, csak 760mhz -en próbáltam 1.254V-on stabil volt, alapfeszen meg nem volt az (1.214V). Szerintem 780mhz is könnyen meglehet, de most nincs kedvem nyaggatni. Ja és oliba írta itt feljebb, hogy 1.254V-nél többet nem ad az ATT.
TomBoy írta, hogy 1.326V-at kap a 3870 gpu-ja alapból.
#22849 oliba: Vagy csak nem törik magukat össze. Mindenhol van versenyképes vga-ják már elég jó áron. Ez van. Ők a górék a piacon. -
katt777
félisten
-
athomi
veterán
Többnapos legújabb ATT használat után sikerült észrevennem, hogy lehet állítani a magfeszültséget.
Kinek mit bír a HD3850-ese és milyen feszen?
HD3870 alapfeszültsége mennyi? -
katt777
félisten
válasz
rucinho #22839 üzenetére
Igen, de mintha Oliba nem tudott volna erről a hsz-a alapján. Nem kell berágni, ha valakinek ez még új.
Esetleg újoncoknak félretájékoztató a részéről, hogy "Egy 2,8-3ghz C2D kéne, hogy markban rendesen kihajtson egy 3850-es karit, nemhogy kettőt", ezért bátorkodtam megjegyzést fűzni hozzá.
Oliba: nem említetted a kijelző méretét, CRT-vel meg 17"-osból is kijön 1600x1200. De akkor monitorba kell beruházni, nem +1 kariba v. X2-be, ami persze megint egyéni döntés kérdése.
-
oliba
őstag
markok eléggé érzékenyek a cpu sebességére. Egy 2,8-3ghz C2D kéne, hogy markban rendesen kihajtson egy 3850-es karit, nemhogy kettőt. Nem hiszem, hogy az asus mérnökei ismernek olyat, hogy tuning 4ghz-re. Játékokban sokkal jobb lesz. 8800 ultra szint. Ennyi pénzért 9800GTX teljesítménynél jobb, nincs még egy a piacon és mindez 60ropogós ezresét.
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Jon Mathias #22831 üzenetére
Elvileg igen. CF-et támogató lap, 4 magos proci, minimum 700W-os táp, 2 db. HD3870X2 és 8.3 Catalyst kell hozzá.
(Jah, és Vista ajánlott.)
-
Jon Mathias
senior tag
2db x2 összeköthetö? drivertámogatás van már hozzá CFX?
-
Jon Mathias
senior tag
Szerintem a X2 780/790x chipsetes lapban megy jól.
-
oliba
őstag
-
gege71.hu
addikt
válasz
Samanbacsii #22822 üzenetére
köszi!
Enermax liberty 500W nem az a fajta amelyik spúrkodna a kraft leadásával. -
oliba
őstag
Na próbálgattam ezzel az új ATT-al tuningolgatni, feszt állítani. Sajnos az egyetlen fesz, ami még működött is, az eggyel magasabb érték 1,254. Ennél följebb hiába állítottam nem rakta be. Lényegében, ami mellett Unsafe volt, nem működött. Ezzel az 1,254V-os feszültséggel elértem a 800mhz-es gpu-t, ami elég vérszegényes sajnos. Várok még 1 hónapot hátha addig lesz normális feszállítás szoftveresen, ha nem, akkor sajnos a grafithoz kell nyúlnom
-
Samanbacsii
őstag
válasz
gege71.hu #22802 üzenetére
Hali!
Nálam ugyan még nincs bent az x2 de u.e. a témában már mozgolódtam. Q6600 B3 3100Mhz (load~1,3v), 3HDD, NVGTS320, 4GB RAM, LAINGD5 szivattyú, PRIME95alatt 310w, 3dMARK2006 futása alatt 280w volt a maximum fogyás. 500W SilentMAXX (ZEN belső). Fogyasztás mérővel mértem. Szóval elvileg menni fog, ha hozza magát a táp. -
katt777
félisten
Egy kis "easter egg" teszt azoknak, akik forrónak tartják a 80°C-os VGA-kat.
-
katt777
félisten
válasz
Mirr-murr #22816 üzenetére
Kevered. A 8.45 a driver verzió (nézd meg a dátumot), nem a Catalyst. Már a 7.x Catalyst driverei is 8.x fölött jártak. A 8.2-es Catalyst tartalmazza a 8.453-as drivert.
Viszont a spéci driverekről jó tudni, hogy nem biztos, hogy újabb referenciadriverekkel működik az a VGA, amelyhez a saját oldalán ez a legfrissebb. Tehát sztem tedd fel az MSI-t, azzal még a CCC-be beépített tuningopciókat is megkapod (ref. driverrel nem, 8.3 meg úgyis egy kupac szemét). -
katt777
félisten
válasz
Mirr-murr #22814 üzenetére
Nagyon úgy fest, hogy nekem a CF a lap miatt nem megy rendesen, meg sokaknak másoknak is, éppen annak kiderítésén fáradozom, hogy vajon milyen lapban működik normálisan, aztán meg, gondolom, majd azon, hogy honnan szerzek pénzt lap- és vsz. procicserére. Ha meg X48, akkor végleg bebuktam.
És vannak olyan játékok, amelyek meg totálisan figyelmen kívül hagyják a több GPU-t (a fogyasztást leszámítva, mert azért a 0 többletteljesítményért megdolgozik ám keményen a második kari/GPU). Én 8.4-et megvárom, aztán minimum az egyik 3870 megy.
-
katt777
félisten
válasz
Mirr-murr #22808 üzenetére
Na, közben küldtek linket, de Guru3D-n, vagy Anandtechen érdemes még nézegetni. TPU tesztjeinek épp mostanában zuhan az értéke. Tesztkörnyezettől függően bizonyos eredmények eltérőek. Leggyorsabb a 9800GX2, a 9800GTX marhaság (új kiadású 8800GTS, nagyjából ugyanazzal a teljesítménnyel, csak15-20k-val drágábban), ár-teljesítményben meg 8800GT-t kell venni. Hasonló árban van (39-45k körül, szóval nehogy már az drága legyen
), mint egy 3870, és jóval gyorsabb. 3870-nek sebességben nagyjából a 9600GT felel meg, mert hol ez gyorsabb kicsit, hol az, az X2 meg a 9800GX2 körül van. Én mondjuk nem ruháznék több GPU-ba (nem duplázódik a teljesítmény, ill. támogatás híján nem is gyorsul), mert jelentősen hardver- és szoftvertámogatás-függő, de ez csak az én véleményem. Mindenesetre jó előtte megnézni, milyen játékokkal és alaplapokkal tesztelték őket.
-
lsc
nagyúr
-
Mirr-murr
csendes tag
válasz
Kecuhun #22807 üzenetére
Köszi.. szóval érdemes atit venni NV helyett.. mert az most elég drága.
80k-ért veszem meg az MSI 3870 X2 OC-t 3 év garral.. akkor szerintem ati-t fogok venni.... az ati kb menyivel lassabb-vagy-gyorsabb a konkurenseknék8800 GTX
8800GT-G92
9600
9800GTX
9800 GX2valaki irjon már egy gyors választ nem kell pontosan csak nagyából..
köszömöm....
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Mirr-murr #22800 üzenetére
Szerintem bivajerős kártya, nekem is ez van. Előtte egy Asus 8800GTX-em volt, és nem bántam meg a cserét! Egyedül a Crysisban tapasztaltam teljesítménycsökkenést. Más játékokban pl. Medal of Honor Airborne, GTR 2., Rainbow Six Vegas 2., Test Drive Unlimited stb. 1,5x-es gyorsulás tapasztalható. Ez főleg az Unreal Engines játékokra igaz.
500W-os Chieftek tápom van, és vígan szalad vele. Fagyás, képhibák sosem voltak. (Legalábbis az eltelt 2 hónap alatt.) 8.2 Catalyst van fennt, mert a 8.3-al nem volam kibékülve XP-n. Állítólag Vistán jól működik a 8.3 is, és jelentős gyorsulást eredményez a Crysisban is.
Valamivel hangosabb, mint a 8800GTX volt, de mivel zárt a házam egyáltalán nem idegesítő.
Alapon 65-70 fokos, terhelve pedig 75-80 fok, ami szerintem egy zárt házban elfogadható.
Remélem tudtam segíteni! -
Mirr-murr
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #22804 üzenetére
úgy általában értettem az x2-re a dolgokat....
mert neked látom hogy régóta van ilyen karid és mik a tapasztalatok.... -
Mirr-murr
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #22804 üzenetére
mindegyik ati x2 hangos???
-
Kecuhun
senior tag
válasz
Beowulf_78 #22797 üzenetére
Már bocsáss meg, de Asusból két típus van.
1. EAH3870X2/G/3DHTI/1G Ház belsejébe fúj
2. EAH3870X2/G/HTDI/1GKifelé fúj
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest