Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz stultus78 #21284 üzenetére
SOXOR leírtam már ezt a hibajelenséget, nem olvastad a topicot. (Te sem. )
Ha megnézed, CPU-score-nak is el kellett szállnia, nálam a 2/3-ára esett vissza. (24xx-ről 17xx-re, és ez vitte magával a 3D ereményeket is.)
Egyszerűen a 8.3-as Catalyst egy csomag szar. Nálam Vistán is vacakolt, de ma letöltöttem újra, és jó volt (ugyanarra a szűz Vista partícióra felrakva, csak 100 pontot esett a CPU eredmény), szóval sumákban változtattak rajta. (Írtam ezt is.) Letöltöttem +1x XP-re is, hátha azt is kijavították, csak nem verték nagy dobra a hibát, de még nem volt időm kipróbálni.
Nálad UT3-ban felkapcsol 3D módba a 2. kari? Mert nálam simán alap-órajelen ment 8.2-vel, az újat még nem volt időm megnézni Vistán. Oblivion meg mintha észre sem venné, hogy 2 kari van, pedig mind2 rendesen dolgozik, csak az összhang veszik el valahol.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Gabisan #21294 üzenetére
Hát nem ismerem az összes modellt. igazából nem is nagyon foglalkozom ezzel, mert az egyszerűbb (és olcsóbb) verziót építettem: TV tuner a gépben, kimenet a PC monitorra. De ha van szabványos HDMI bemenete, akkor tudnia kell, azért szabvány.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Asmodeus01 #21292 üzenetére
Épp' erre jártam. De amúgy majd linkelj be ilyesmit.
-
Asmodeus01
tag
válasz Jon Mathias #21288 üzenetére
javaslom kersd föl katt777 tesztoldalát,,,
)()--Ne feledd! Attól, hogy valakinek baja van veled, az attól még mindig csak az Ő baja.... .--()(
-
katt777
félisten
válasz Jon Mathias #21288 üzenetére
Igen, csak alig pár napja csesztek le, hogy folyton ide írogatom a teszteredményeimet, mert a legtöbben nem olvasnak vissza 1 lapot sem (még ezen is van).
Szóval lényegében ezen a 2 linken megtalálhatsz mindent: CF teszt, CF és egyéb 3870 tesztek.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
-
Jon Mathias
senior tag
Hali! van valakinek 3870cf eredménye AMD alatt? mostanában vennék ilyen cuccokat.
AMD&Hardstyle 4 ever! A dízel turbó nélkül halott! by bélabá.
-
stultus78
tag
Sziasztok.
Nemrég szert tettem 1 Gigybyte x38 ds5 ös alaplapra és beszereztem hozzá a 2 db 3870 es karit is.
Lefutattama 3d mark -ot és 14449pöttyöt dobott rá.Ez még jó.
DDE
Kicseréltem a biost a lapon, meg a videokariban hogy hatékonyabb legyen a hűtés.
mert addig nagyon melegedett és hangos volt.
megint lefutattam a 3d-t és most is jó volt 14400 körül.
aztán ujra raktam az XP-t és azótta nem jön össze 9000-nél több crossfire-ban.
Ha 1 kari van benne akkor jön a 10000 pötty,
visszaraktam a régi bioszokat mondván lehet az a gond de semmi,
Felraktam a vistát ami alatt jött a 14400 pont.
lejárat után megint visszaraktam az XP-t és lefrissiitettem minden drivert meg biost ami csak létezik.nem lett jobb 9000-nél a kettő. egyedül jobb mint a kettő eggyütt.
nem értem mi van lehet hogy rossz valamelyik karim?
SEGÍTSETEK!!!! -
KiriK
tag
HELP!
Valaki tudna mondani valami okosat, hogy mit próbáljak. Egy újabb 500as WD vinyó láttán beadta a masinám a kulcsot, és a VGA hiányát jelzi pittyegéssel. Szépen leállt, beszereltem, és azóta ez megy. Lehúztam mindent, csak egy vinyó maradt, meg ugye a többi szükséges, és ugyan ez.
HELP!U.i.: Valaki szegedi van-e a totyikon, aki ráérne holnap kipróbálni a karim, meg én az övét az enyémben, hogy tényleg a VGA a ludas? Meghálálnám!!
P5K, C2D E6750@3200MHz, GEIL Value 4x2GB, HIS HD3850 IceQ 512MB, 3*WD500GB, WD640GB, WD1.5TB, Genius SW-5.1 5000, Dell2007WFP, SONY40W5500
-
katt777
félisten
válasz Kecuhun #21275 üzenetére
Ne aggódj, 1440x900-ban is van CPU limit, legföljebb magasabban, ami viszont a prociddal nem jelenthet gondot. Lehet, hogy nem 2,9GHz, hanem 3,2, teszteld ki. Lényegében az van, amit írtam: ha 100 MHz CPU órajel-emeléssel legalább 90-100 3D pont növekedést kapsz, akkor kevés a CPU, ha csak 30-40, akkor játszhatósági határon vagy (azaz nem feltétlenül szükséges feljebb kínozni a proci-t, mert legföljebb %-okat nyerhetsz vele, magyarán egy komolyabb programban tized FPS-eket), viszont ha már csak pár 3D pont az emelkedés, akkor megvan a CPU limit. Adott esetben nem célszerű efölé menni, mert előfordulhat, hogy valamelyik 3D pontszámod már lefelé megy. Innentől már VGA limites a cuccod (Pisti leírta pár napja részletesen ezeknek a limiteknek a működését). Legjobb úgy belőni a rendszert, hogy az általad használt grafikai beállításokkal a VGA és a CPU limit fedje egymást (így egyik sem vár a másikra).
3D06 összpontszámot felejtsd el, mert az egy rendszerjellemző adat. Ha persze rekordra gyúrsz, fel lehet küldeni default 3D06 beállításokon procit és CPU-t is az égbe, csak esetleg másvalaki egy feleannyiba kerülő konfigon ugyanazt a játékélményt fogja kapni, mint te a tiéden.
Ha felhúzod a 3870-et mondjuk az általánosan üzembiztos 860/1200-ra (10% GPU tuning), akkor megint emelkedni fog a CPU limited. Nálam ez azt jelenti, hogy a CF 3,2 GHz helyett 3,3 GHz-en van kihajtva, tehát nálad ez kb. +100-200 MHz-et fog igényelni. Szóval továbbra sem kell aggódnod, a konfigod hardveresen éppen ideális (sőt, a procit még túl is hajthatod a szükségesen), csak hangold be.
Ha régebbi játékban esetleg nem tudsz minden 3D beállítást felnyomni (mert esetleg a kényszerített módban sem működik), akkor CPU-limites leszel, ha pontosan behangoltad a rendszert az újakra, viszont ez semmi hátrányt nem fog jelenteni, mivel a régebbi játékok úgyis magas FPS-szel fognak szaladni.
Remélem, ez így elég kimerítő volt, még ha esetleg megint megró is engem valaki, hogy túlrészletezem, de legalább megspórolok neked egy rakat újabb kérdést.[ Szerkesztve ]
-
Gabisan
tag
Hi All!
HD3870 es kartyat osszekotottem Hdmi kabellel az LCD TV-mel.A kep tokeletes
de a hangot nem viszi at.A Radeon HD Audio driver is fel van rakva.Tud valaki segiteni hogy mi lehet a gond.Elore is kosz.Gabisan®
-
Bali27
addikt
Sziasztok..
Feltettem a Hydravisiont, és rákapcsoltam még 1 monitort a gépermre.. NEm sikerült megoldani hogy egyszerre 2 külön asztalon, vagy átváltással akármi.. tudjak dolgozni...
Csak Clone és Extended azaz kiterjesztett lehetőség volt, és egyikben sem müködött a 2 asztalos megoldás -
Gyuri27
félisten
válasz cowboy_bebop #21262 üzenetére
Reménykedjünk abban utólag megjön hozzá a hybrid támogatás is
Amd - Radeon - Ryzen
-
katt777
félisten
válasz rumkola #21272 üzenetére
Nem látom a HQ minőségi beállításokat, azaz 1600 feletti felbontást, 8XAA-t, 16XAF-et, High Precision beállításokat (a CCC-ből elérhető egyebekről nem is szólva). Már csak a pontszámokból következően is sikerült egy default 3D06 eredményt belinkelned. Már kértem többször, hogy ezt a kábítást mellőzzétek.
Szóval: PEDIG DE.
Amúgy leírom 1000+1x: nagy felbontáson, maximális grafikai beállításokkal van kihajtva, nem 3D06 default értéken, ami semmi másra nem jó, mint az ostobák megtévesztésére, meg villogásra előttük a magas pontszámokkal, mert a hülye játszik AA és AF nélkül egy 3870-nel (vagy 2-vel), kisebb felbontáson is csak legfeljebb kényszerből.
"Politikusok", légyszí, ne linkeljetek mást (az összehasonlítást illetően kamu adatokat), ha cáfolni akartok, hanem végezzetek már el egy kurva HQ tesztet!
X-edszer az eredmény HQ beállításokkal (1680x1050 és a többi):
Crossfire:
3,2 GHz: 9376 (4195/4095/2436)
3,3 GHz: 9427 (4184/4107/2494)
Ha majd azt látom, hogy az említett beállításokkal 2,9GHz-es C2D és 3.0GHz-es C2D, beállításoknál van legalább 30-40 3D pontkülönbség, akkor majd elhiszem, hogy nincs kihajtva akár egy 3870CF 3,3 GHz körüli AMD-vel, illetve 3GHz körüli C2D-vel (de játékok szempontjából itt már ki van, mert pár tized FPS nyerhető csak, nem mint lejjebb, ahol 100 pont fölött is lehet a különbség 100 MHz-enként), addig ámítsátok a maflábbakat (főleg a procival felnyomott összpontszámokkal) - persze, ezt nem kell mondanom, mert megteszitek. Tőled azért ennél többet vártam, nem egy ilyen "rohattdurva" marhaságot. Megj.: Érdekes módon játékoknál is ekörül van a CPU-limit, ha mindent felmaxol az ember, pedig éppen azért van 3870CF-öm, hogy ezt gond nélkül megtehessem.
Kecuhun: javaslom neked is a tájékozódást, és a fentieket.[ Szerkesztve ]
-
rumkola
nagyúr
Katt! CF-esek és X2-ősök!
3870x2 2.66 C2D-vel 13400 pont körül dob.
Ugyanez a VGA C2D 4Ghz-el 19000 pont körül!Ez rohattdurva különbség, 3Ghz körüli C2D nem hajtja ki a VGA-t.
-
Mike 32
aktív tag
fagy53 Neked is THX
Kerti butorok eladók, 3D munkáin https://www.deviantart.com/mikewhite71
-
Gaboman
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
rocket
nagyúr
válasz cowboy_bebop #21264 üzenetére
Lesz az 25k siman, sikerult a dollar arat atszamolniuk forintba ami nem tukrozi a valos arakat meg europa jobbik feleben se
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
fagy53
nagyúr
válasz 19870820 #21261 üzenetére
A kondi csak alig melegebb a környezeténél. A probléma a FET-eket és a stabilizátor IC-t érinti elsősorban és persze a mem modulokat. Gyárilag is ezekre szoktak hűtőbordákat tenni, de ez gyártófüggő. A kondik már szilárd dielektrikummal rendelkeznek, ami a korábbi elektrolit kondikhoz képest többszörös élettartamot jelent.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz TomBoy1986 #21263 üzenetére
Igen, de 20K-ért még így is bőven meg fogja érni.
[ Szerkesztve ]
-
TomBoy1986
veterán
válasz cowboy_bebop #21262 üzenetére
Azt hiszem, itt nem sok értelme lesz húzni a GPU-t. Szemben a VRAM-mal.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
cowboy_bebop
őstag
Áprilisban Radeon 3830 néven jön Európába a Radeon 3690: [link]
20K-ért szerintem igazi best-buy lesz. Annyiért 8600GT(S) van a "másik" oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
19870820
senior tag
most már mind1 ilyen karim lesz annyira csak nem melegszik mint az elödje
-
syckaloz
aktív tag
válasz katt777 #21254 üzenetére
Semmi gond nincsen, 43mat jó árnak tartom, és nembaj ha ezzel egyedül vagyok így. GPU hőmérséktete everest kiírja csak a környezetét nem. Bár játék közben a kártyát megfogva reálisnak tűnik az 55fok. Kb. 3 hónapja kísérem figyelemmel az árakat, tudom, most jön egy jelentős árcsökkentés (pontosabban kinnt már megtörtént , csak ugye ez magyaro. ...) megvárhattam volna, de már nagyon türelmetlen (pedofil ) voltam..
Ha minden a tervek szerint halad, akkor 1-1,5 hónap múlva jön a 2. 70es. Majd akkor segítséget kérek tőled, ha nembánod
-
katt777
félisten
válasz syckaloz #21231 üzenetére
Már most van 40k alatt Elrondnál. Egyébként én is 43k-ért vettem a 2.-at, amikor nem nagyon lehetett kapni 48 alatt, és 46k-ért az elsőt, amikor még 55 körül járt.
Bocsesz, ha leoltottalak, de legalább tudod, miben gondolkodj, ha új konfigod lesz.
CCC is kiírja a GPU hőt, vagy ATT, RivaTuner. GPU-Z amúgy CF-nél (nálam) az egyik kari hőmérsékletét duplázza, ami kicsit gáz, mert az sem pont annyi a többi szerint, az alsó meg 5 fokkal hűvösebb még a hűtésmoddolt bios-szal is.[ Szerkesztve ]
-
Mike 32
aktív tag
válasz 19870820 #21248 üzenetére
Igazad van nekem nincs ilyen a gépemben ,de én mielött veszek valamit azért utánna nézek ha lehet
De legyen szerencséd hozzásyckaloz Azis lehet hogy a P4 nem tudja kihajtani a 3870et és azért nem melegszik
[ Szerkesztve ]
-
SlaveDealer
tag
Szeretnék érdeklődi az ügyben hogy 3870x2 tulaj vagyok és ha vmi 3d-s alkalmazást indítok akkor érdekes hangot hallok a gépből...mintha vga ventillátor lenne, de nem az, lehet furán fog hangzani de olyan a hang mint a kerti locsoló spriccelője
mintha hallanám hogy a 2 gpu hogy kommunikál/számol egymással.
Lehetséges ez?
Különben minden zsir jo, semmi hiba nincs a kártyával, ezen kívül -
19870820
senior tag
mégse ott hanem itt mert nem müxik az msnem.
-
Mike 32
aktív tag
válasz 19870820 #21234 üzenetére
Nagyon melegednek ha vissza olvasól volt akinek gyári bios és játék közben kifagy a hő miatt.Ez csak az én véleményem mielött megveszed olvas vissza pár oldalt vagy a keresöt használd.De azis lehet hogy a melegedös az 70es
[ Szerkesztve ]
-
19870820
senior tag
válasz malcolm007 #21224 üzenetére
hali pont ilyen gigabyteom lesz holnap amit irsz Szerintem elég neki a ddr3as is amugy meg hát ha azt nézzük szinte az összes kari ddr3as és mégse lassuak töle.
-
rumkola
nagyúr
Adalék:
2x16-os PCIe-s lapban (x38 dq6) a 3870x2 + 3870 CF-ben 19396-ot dobott 06-ban, 4Ghz-es 8200-vel.
Mellesleg 450 chieftec és 550-es asus táp nem bírta. 550-es Chieftec bírja eddig... -
fagy53
nagyúr
A Sapphire a memória miatt biztosan jobb, de most mindkettő drága. Áprilisban jelentősen olcsóbb lesz, várj 2 hetet. A Sapphire 3850 256MB már elérte a 31k fogyasztói árat, lassan elindul a 3870 is!
-
Produkció
senior tag
a gigabyte csak gddr3as? épp olyat néztem ki magamnak de a @ se figyelte hogy 3as nem 4es, vagy csak elírás?
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
malcolm007
csendes tag
Sziasztok. 3870-est készülök venni, de nem tudom ezek közül melyik a jobb:
SAPPHIRE HD3870 512MB Sapphire Edition GDDR4 HTD PCIE
GIGABYTE GV-RX387512H HD3870 512MB GDDR3 PCIEValaki tud tanácsot adni?
-
katt777
félisten
válasz fagy53 #21221 üzenetére
Nem tudtam, mert nincs az adatlapján. Egyébként nem tanács volt, csak leírtam valójában mi a FULL grafika Oblivionban. Meg lehet próbálni, és akkor legföljebb kiderül, hogy valójában csak 3-4 FPS lesz az. Csak mielőtt valaki abból indul ki, amit ő írt, aztán kellemetlen meglepetés éri. Én ezért jobb' szeretem, ha oda van írva az a grafikai beállítás, illetve az alatta mocorgó vas.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz fagy53 #21218 üzenetére
Ki váncsi egy P4 véleményére? FULL Oblivion grafikáról volt szó, az meg az, amit írtam. P4 nem játszik (az AMD-m is köhög 3,2GHz-en, CF meg jelenleg nem hoz előnyt). Nem hogy nem egy liga, nem is ugyanaz a sportág.
Valamit sumákoltak AMD/ATI-éknál. Mivel múltkor letöröltem, most újra letöltöttem (azt hittem, uazt), hogy megnézzem Oblivion-t Vista alatt, mert nem hagyott nyugodni a szívások ellenére sem, hogy Obliviont (is) javítottak ebben állítólag. Ugyanarra a szűz Vistára telepítettem fel, amelyen az elméletileg ue a 8.3 Catalyst nem ment, de már az elején kiderült a suttyomban végrehajtott változás: már az installálás után közölte, hogy nincs VGA a gépemben (egy sem). Ez a régiben nem volt, a csöndben kitett javított változatban viszont ezexerint igen. Na, mondom, nem versz át, feltelepítettem (csak a drivert) +1x, aztán már látta. És az eredmény? Ezúttal 9500 körüli 3DMark eredmény helyett 123xx (CPU-score-om most csak 100-zal lett kevesebb, amúgy 12633 volt a 8.2-es). Leírom +1x: Tökéletesen azonos rendszerre, ugyanaz a driver. (Elméletileg.) Oblivionban annyi javulás mutatkozott, hogy míg 1 VGA-val most is 18FPS-en kocogott az előző hsz-omban említett beállításokkal, CF-rel most képes volt 24-es átlagra is felmenni. XP-n még nem mertem megnézni újra.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Szirti
tag
válasz BenceShearer #21215 üzenetére
Ami náluk dollár az nálunk euró, legalábbis igen paraszt módon ezt mostanában az árszabás. :S
"Revenge is a dish best served cold." - old Klingon proverb
-
Bundás22
őstag
-
katt777
félisten
válasz syckaloz #21211 üzenetére
Javaslom, Oblivionhoz tedd fel a QTP3at, a Natural Enhancement és a Better Cities modokat, valamint az Atmospheric Weather System-et. Tégy föl mindent maximumra HDR-rel (nálam 1680x1050-ben döcög), aztán driverből tolj rá 8XAA-t (Edge-detect), 16XAF-et, minőségi adaptív AA-t többszörös mintavételezéssel, oblivion.iniben tedd a megjelenítési távolságot 11-re (én 7-re mertem tenni), aztán kukkants rá +1x az FPS értékekre. Mert ez a FULL grafika (ha az apróbb .ini finomítgatási lehetőségeket leszámítjuk).
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
válasz BenceShearer #21210 üzenetére
Elég durva lenne... 160 dolcsiért 3870
-
BenceShearer
aktív tag
Újabb árcsökkenés? [link]
Bár még az előzőt sem érezni.....
-
bélanéni
őstag
Azt hiszem máris változott a terv, HIS IceQ Turbo3-as kártya érdekelne, mert az szerintem halk, és alapból tuningolt. Ezt lehet valahol már kapni?
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
bélanéni
őstag
Sziasztok,
lenne két kérdésem: 1. milyen halk / hangos és 2. mennyire húzható a Powercolor AGP-s 3850 Heatpipe-os kártya? Nagyon fontos lenne, ezen múlik, hogy lecserélem-e az 1950Pro-mat. Tudom, nem túl nagy előrelépés, de karácsonykor úgyis majd lecserélem kompletten a gépet, addig meg még a maximumot ki akarom hozni a Witcher-ből és a Mass Effect-ből.[ Szerkesztve ]
Ha mindig igazat mondasz, semmire sem kell emlékezned.
-
Kelvin
őstag
Fene tudja lehet,h sok jót írnak róla de elég kis nyamvadt az a hűtő rajta és ha maxon jár biztos hangos.Én előbb meghalgatnám megnézném mit produkál és csak utána adnám el ha nem kell a régi karid az ac s1-el.
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Skizz
addikt
Van valakinek Atomic HD3870 kártyája? Ilyet készülök venni, és kérdéses, hogy eladjam e a mostani karimmal az Accelero S1-et, vagy nincs olyan durva hangja.
Nos?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Spórolós topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Trollok komolyan
- Milyen TV-t vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...