- Home server / házi szerver építése
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bundás22
őstag
válasz Kelvin #23848 üzenetére
hihi nem gondoltam volna h valaki sebbenzinnel nekiesik a számítógépének
igaz félreírtam, de a hűtőre gondoltam egyéb alkatrészeklet nem szabad körömlakklemosóval!!!(bár fene tudja én nem csinálnám de simán semmi baja nem lesz lehet, ki kéne próbálni egy régi nyákon, szal nem tragédia szvsz de azért don't try!)a macskát pedig ne a mikróba rakjátok melegedni ha megázott az esőben
[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
-
Kelvin
őstag
válasz leviske #23894 üzenetére
Ja,nevetséges
De hát sajna valami valóságalapja azért van mivel a 8.3 a multigpu-s kariknak nagyon nem kedvez....mindenesetre érdekes az biztos bár csak fél szemmel néztem meg
Szerintem a drivereknek is gratulálni lehet...[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
leviske
veterán
válasz Kelvin #23893 üzenetére
Nem mondod, hogy az X2 10%-al lemarad a HD3850-től, a 9600GT pedig egy jó 5%ot ver rá a 9800GX2-re!!
Igazi, multiGPU-s kártyákra optimalizált játék...
Most nézem, hogy azért a második DX9-es grafikonon már felzárkózik egymáshoz az összes HD38-as, a 98GX2 pedig már teljesen eléri a 96GT szintjét!!
Fantaztikus játék lett... csak gratulálni tudok a készítőinek.
[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
Hát ez az ál dx10 nem tudom mire jó. Eddig csak a bioshock-ban néztem de ugyanolyan volt mint dx9.Illetve arra jó, h kevesebb fps-t kapjunk és drágább kártyát vegyünk....
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
TTomax
félisten
válasz Solten #23889 üzenetére
most is telepit,de ilyeneket eddig nem láttam...
Parental Control Encoder...ez mi a szent sza...nahh restart...
Naa ez nekem 8.3... na mindegy majd kap egy driver cleanert aztán ismét megprobálom...csak most nincs idom...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz sutyi^ #23884 üzenetére
230M???????Ez igen ...hat mik vannak ebben?Kamuszagot érzek.
Na leért...nézzuk... Ha eltuntem akkor format cé
Hoppá HDMI driver,net2.ö benne automatán települ...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Bali27
addikt
Nooo heee... Hó kétik mán a csódadrájvőr...???
-
fuzik
aktív tag
válasz serito #23872 üzenetére
Szerintem tévedsz... a 8 pines pci-e táp csati két ground -al több. Nézz utána!
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
s1ru2
aktív tag
Egy gyors kérdés. 3870x2 nek PCI Express 2.0 ban kell a két 6 PINes tápcsati bedugás vagy elég egy is ? Csak mert írom ami a dobozon van éshát nem igazán értem. Vk ielmagyarázná. Idézem:
"-550W or greater power supply is with two 2x3pin PCIe power connectors required
-For enhaced performance with Ati Overdrive, a power supply with one 2x3pin and one 2x4pin PCIe power connector required"Most akkor milyen kombókban dughatom össze ?:S Mert én ebből azt veszem ki hogyha max teljesítményt akarok akkor dugjak rá egy 2x3pinest meg egy 2x4pinest.
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
Kelvin
őstag
válasz Tibord #23864 üzenetére
Ide a keresőbe a ph-n írd be,h atibiosedit és elég sokmindent fogsz találni róla.Többet mint amit én egy hsz.-ben leírhatnékHa a fenntlévő biost módosítod és annak is csak a venti kezelését biztos nem lesz gond.Rutin feladat de win alól frissítsd!Ha mégse találnál semmit akkor elmondom a menetét.
[link]
Talán ez a legújjabb[ Szerkesztve ]
-
fuzik
aktív tag
válasz serito #23861 üzenetére
A 8-as tápcsati nem csak két darab fekete táp (ground) zsinórral több véletlenül?
___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....
-
TeeBee73
veterán
Sziasztok!
Tegnap furcsa dolog történt. Úgy döntöttem, megpiszkálom egy kicsit a kártyám bios-át.
Első lépésként lementettem a gyárit. Belőttem a ventillátor/hőfok értékeket, majd ezzel felülírtam a régit. Működött is, erre vérszemet kaptam és a High3D-ben adtam egy 760/1800MHz-es értéket, minimális fesz. emeléssel.Flash-elés után bármilyen 3D alkalmazást elindítva fagyott a kártya.
Ijedtemben visszaraktam a gyári biost, és csodák-csodája, megjavult a ventivezérlés.Alapon kb. 25-30%-on teker, 32-35°-os a GPU, 3D-ben néha felmegy 75%-ra, de még egyszer sem értem el vele a 80°-ot.
Most már csak azt nem értem, ugyanazt a biost visszaírva, mitől "gyógyult" meg a kártya?
Üdv!
gbors: Privi ment.
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
serito
senior tag
válasz Samanbacsii #23853 üzenetére
Olyan vastag, hogy 2 helyet foglal az alaplapon és 2cm-rel túllóg rajta. (X38-DS5)
Kb mint a 2900XT.
Dobozban 2db 6pin tápcsati van de én 1db 8-as és 1db 6-ost használok.
Túlhajtásnál nem árt a többlet fesz. -
Solten
őstag
Hehhehh.. Ennek az oldalnak a mérései is röhejesek...
-egyrészt a 256 MB-os 3850 szinte ugyanazt produkálta mint a 3870;
-a kártyámmal 1280*1024-ban tolom (medium settings 2×AA) gyönyörűen játszható.
Ezt mértem (Catalyst 8.3):
DX10: 1280×1024 no AA no aF, High settings:
Min FPS: 21.83
Max FPS: 63.30
Average FPS: 40.10Saor Alba
-
nagyúr
Sziasztok!
3850 / 3870 tulajok segítségét kérném, E2180 vagy E2160 CPU-val. elkezdtem egy logout cikksorozatot abban a témában, hogy milyen VGA alá milyen CPU kell. az első cikkben a saját konfigomon teszteltem, viszont szeretném kibővíteni a dolgot egyéb CPU-kkal és egyéb VGA-kkal - többek között a két említett Radeonnal is. Pusztán a VGA-k összehasonlításához találok bőven referenciaadatot az Interneten, viszont amikor Radeon kártyám volt, akkor az volt az érzésem, hogy magasabb a CPU-igénye, mint egy GeForce-nak. Ezt a feltevést szeretném igazolni vagy cáfolni egy 38x0 tulaj segítségével. aki szívesen segítene, pls olvassa el ezt a hsz-t, a 2. ponttól kezdve!
Köszi!
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Tibord
senior tag
Helló
Érdekődnék nem tudtok-e olyan 3870-es BIOS-t amin már a jó hűtésv ezérlés van (ez van nekem is) de annyival módosítva van hogy mondjuk 48-49 fokig 2%-on pörög a venti.
Most ez rivatunerrel van megoldva de ha esetleg befigyel még egy kártya akkor ez a megoldás már nem működik
Nem fontos mert még 2-3-4 hónap a +1 kari HA LESZ egyáltalán.Tehát összegezve a problémát: Legyen jó a hűtés csak éjjel legyen kussba
+1 kérdés.
Sokan irtátok hogy a CF nem tul nyerő meg hogy nem dob annyit mint várná tőle az ember.
Meglátásaim (ha nem jó valami akkor jellezzétek légyszi azért írom):1 A CF driverfüggő hogy mennyire megy tehát az m,ég javulhat.
2 Szerintem a több GPU a jövő mivel lassan elérjük a hő, teljesítmény és méret beli határokat. (nem véletlen hogy a procikban a 2 4 8 ... mag a jövő)
3 A régebbi játékok nem támogatják úgy a CF-et de arra meg elég 1 kari.
4 Az új játékokat már nem úgy írják hogy támogassa a CF-et?Durván ennyi igy hirtelen.
Előre is köszi az infót meg a tanácsokat.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Kelvin
őstag
válasz Bundás22 #23849 üzenetére
Bundi! Olvasd már el figyelmesen amit írtam,senki nem beszélt arról h a nedves rongy árt a proc hűtőnek! Ne magyarázkodj már azt írtad,h körömlakklemosót az alkatrészekhez!!!!
-
Kelvin
őstag
válasz Bundás22 #23846 üzenetére
de az altarészeket óvatosan, finoman! esetleg fültsztító pálcákkal(körömlakklemosóba mártva), szal ilyennekkel Erre reagáltam és ez nem a procihűtőre vonatkozik...amúgy a körömlakklemosó szépen leold majd mindent aztán ne csodálkozz ha tönkre megy valami.
-
serito
senior tag
Hali!
Most vettem egy Sapphire 3870 X2-t. Melyik programot lehet hatékonyan használni a túlhajtáshoz?
Próbáltam RivaTunerrel, ahol beállítottam a kívánt értékeket viszont GPU-Z-vel megnézve csak 411Mhz CPU frekit mutat a memóriák is hasonlóan 411Mhz körül vannak. Az rendben van, hogy csak 3D-s alkalmazásoknál tolja fel a max értékre, de a régi kártyámnál (HD2900XT) rögtön megmutatta a beállított értékeket. Itt miért nem azt mutatja amit a RivaTunerben fix-re állítok? A ventillátor fordulatot viszont szépen állítja.Ja 8.3 as Driver van fenn CCC viszont nincs mert nem szeretem!
THX
-
Bundás22
őstag
válasz Calibos #23842 üzenetére
nekem a 1,7 es willamantte cerkával
sztem nem kell 4 házventi elég egy, jól ki kell fújni a dzsuvát a procihűtőből szvsz, esetleg rongyal nekiesni a ház aján lévő piszoknak, de az altarészeket óvatosan, finoman! esetleg fültsztító pálcákkal(körömlakklemosóba mártva), szal ilyennekkel kell pepecselni, 2-3 év után vastag bunda szokott lenni a (procihűtőkön), ha tiszta megnézni javult-e, de gy házventi javasolt szvsz azért telik el neki 5 perc mert annyi kell h átforrósodjon a proci
a porszívót meg ne próbáld!!! állítólag tönkrevághatja a szgép finom elektronikáját, szal azt tartsd távol, rongy, tüdő és fültisztitó pálcika legyen a fegyvered[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Új catalystot akarok
-
Beowulf_78
addikt
Aki kíváncsi hogy a gépe mely játékokra alkalmas...az nézze meg ezt az oldalt.Sok játék van fent, és automatikusan ellenőrzi a minimum és az ajánlott gépigényt.
[link]Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
Ha nem vagy megelégedve a driverrel nem kell felkoncolnod magad ....driver uninstall, majd csökkentett módban Driver Cleaner (fizetős ), vagy a driver sweeper (ingyenes) elindítod Ati kiválaszt és a registry-ben a maradék bejegyzéseket ami a driverből maradt törölni fogja. Ez után bármilyen verziós driver-t telepíthetsz, nem lesz akadás.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
fuzik
aktív tag
válasz Beowulf_78 #23837 üzenetére
Alapvetően 64 bites vistát használok, csak éppen raktam össze egy quados gépet egy ügyfélnek, és akkor már - gondoltam - hogy itt a megfelelő alkarom, megteszteltem a karit, mielőtt lebontom róla a gyári hűtést. Szerencsére nem a 8.3 -al néztem először, mert akkor tuti felkoncoltam volna magam. Így csak kivert a hideg veríték.
Na lényeg a lényeg, hogy kerüljem el a 8.3 -at - illetve ezek szerint nem én b@xtam el.
-
Beowulf_78
addikt
XP alatt egyenlőre 8.2 használj, és Vista alatt mehet a 8.3... remélhetőleg az új 8.4 driverrel nem lesznek hasonló XP-s gondok.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
fuzik
aktív tag
Elnézést, hogy idelámáskodok
Próbálta már valaki a 8.3 drivert MSI 3870X2 OC -al? Nálam olyan "megakadásokat" produkál, hogy .... izé
Konkrétan most WinXP (32bit) lesegetem - vizesítés előtt a karit.
-
-
Bundás22
őstag
válasz Calibos #23820 üzenetére
igen hibázik a cpu és ez különböző anomáliákat hoz elő
80-90 fokosan megnézném miket írna ki neked a procid, mindenféle error/missing... stb üzeneteta2d2: próbáld meg a cpu hűtőventijéből a port kifújni esetleg, vagy venni rá új hűtőpasztát
-
dokar
addikt
válasz rollins #23829 üzenetére
1.1-s patch + vmi hotfix, 8.3 catalyst , 1280x1024, AA nélkül, minden high-on.
így volt 48 FPS körül a gpubench.aztán átállítottam mindent mediumra, ekkor valóban rondább lett a grafika, de az FPS érdekes módon 36 körüli lett csak. gondoltam egyet és visszaraktam highra, a grafika ismét szebb lett, szemmel láthatólag olyan mint az első high-os tesztnél de az FPS már csak 24 körüli lett. úgy látszik első esetben volt egy kis program bug és vmi olyat nem jelenített meg teljes high beállítások mellett, amit szabad szemmel nem vettem észre, de nem húzta le az FPS-t. most próbálkozom újabb 1.2-es patch-el és vmi hotfix-el.
extra - SEXRay
-
SlaveDealer
tag
-
rollins
őstag
Ezt hogy csináltad? Nálam 8.3 -mal 1024-ben is **rul ment a demó, 8.2 -vel, de főleg 7.12 hotfix-szel azért jobb volt. Nemrég benyomtam a demóba a Pinto - Ultra High Quality Custom Config V1.3 FINAL , ezen intenzívebb a hdr, meg valahogy pofásabb a környezet, 1024x768-ban 8.3 driverrel 20 fps az átlag.
-
rucinho
tag
válasz SlaveDealer #23803 üzenetére
azért 20 fps mert nem használja a játék a cf-et!
de az a 20 az nagyon kevés! -
TomBoy1986
veterán
válasz Calibos #23819 üzenetére
Már ATT-t, bár a Riva jobban monitoroz, de az ATT-vel le tudom csökkenteni a VGA hőmérsékletét további 5°C-kal az eredeti 53°C-hez képest.
És legalább biztosan tudom, hogy játék közben nem vált át 2D-be (Riva mellett megtette V-BIOS-ból).
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
a2d2
addikt
Köszi a válaszokat!
Újraraktam minden drivert, directx-et is frissítettem, én is melegedésre gondoltam, vettem egy aerocool házat 4 ventivel, így melegedés már nem lehet a gondja. Az XP-m viszont valóban elég régi, ráférne egy újrarakás. Az volt a fura számomra, hogy videokártya csere után jöttek a gondok, ezért nem gondolkoztam a rendszerújrarakáson.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
zkiss0
tag
Hi!
Oksa, csak bizti akarok lenne, hogy munka közben nem hagy cseben, és nem fagyakozik le állandó jelleggel. A mhelyen (nem menhely!!!) quadro fx 5500-zal lehetett először rendesen dolgozni, ennél nem volt probléma a több szaggatott meg nem bírta, bár a gépben csak 1GB ram volt...
Dúrva nagy képek...beszarás...Remélem igazad lesz
Küsz:zkiss0
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
zkiss0
tag
HI!
32-es vistán nyomtam én is az AC-et 1680*1050, és minden max-al. ( nem dobozos nem gyári a game), ( gXci-krva szép...) el sem hittem ati x1300 után...
Semmi gond nem volt sose, igaz eddig két chaptert léptem előre...de nem hiszem, h. később gubanc lenne... szerintem is a 64-gyel van baj... Ha visszaolvasol látod a konfigom...Próbáld ki szerintem is xp-n vagy telepítsd újra 32-sel!
megj.: egyik win 64-es verziót sem találtam eddig szerencsésnek, lassabb, nincs driver, maceráshajrá:zkiss0
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
HarryPotter
őstag
válasz TomBoy1986 #23817 üzenetére
P(V)ista alatt akkor ez nem téma, ha jól értem. kösz!
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Calibos
addikt
válasz TomBoy1986 #23817 üzenetére
Te a kártyádhoz rivát vagy ATT használsz?
-
TomBoy1986
veterán
válasz HarryPotter #23816 üzenetére
Leszedsz egy új redist-et és elindítod.
Pista alatt egyelőre nem kell vele foglalkozni.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Vettem kb egy hónapja egy ati 3850-est 256 megásat. A gondom az vele, hogy szépen megy crysis is, meg a többi játék is, de csak az első 5 percig. Utána nagyon belassul, és nem számít mennyire veszem vissza a grafikai beállításokat. Amióta megvan az új kártya, azóta CC tiberium wars is kidob directx hibával, out of memory címmel. Cod 4 alatt meg a betöltőképernyő alatt feldob a háttérben egy directx error üzit, és nem tölt be a játék. Van valakinek ötlete? Eddig HD2600pro-m volt 512 megával, és semmi gondom nem volt vele, ezzel meg szívok de nagyon.
UI: olyan mintha kifogyna a memóriából menet közben[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
SlaveDealer
tag
1440*900 és minden maxon frapsal mérve 20fps .. szóval számomra ez nevetséges(még ha advancedre teszem a A.I-t)
ha az aniso-t 3/3-ról 3/1-re tszem akkor meg 28fps
sztem egy ilyen konfigtól ez nem egy elfogadható eredmény, konkrétan haver 8800gts 320mb(g80)-on jobban fut kb! -
Beowulf_78
addikt
válasz HarryPotter #23805 üzenetére
Ami nekem van abba van DX9 és DX10 indítási mód is...én is Vista64 alatt tolom, de nekem se volt gondom....tegnap 1x megfagyott. Kb. ennyi.
-
Kecuhun
senior tag
válasz HarryPotter #23805 üzenetére
Erdekes, en Vista 64bites op.rendszer alatt jatszom vele DX10-ben.1440x900 felbontason, minden grafikai beallitas maxra tolva. Egyszeruen gyonyoru. XP 32biten is probaltam, de ott korantsem volt olyan szep a a latvany, mint DX10-ben.
[ Szerkesztve ]
-
HarryPotter
őstag
történetesen itt van előttem az assasins creed eredeti pc-s kiadása (tegnap vettem át a galaxisnet-nél); még nem telepítettem, de elég egy pillantás a dobozra: "támogatott op. rendszer: Windows XP/Windows Vista (32 bites KIZÁRÓLAG)".
szerintem ez a helyes megoldás, Vágó úr.my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Kelvin
őstag
Ha valaki azt mondta milyen jól fut (40-60fps) az nem jelenti ,h mindent maxra tolt és nagy felbontáson játszik.Sajnos én még nem próbáltam ki, pedig szívesen segítenék neked.
Amúgy ez már végleges (kiadott) verzió v az a feltört félig végigvihető?
Szerintem az a Pista64bit is elég meredek....nem tudom mért nem xp32-n játszol"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
SlaveDealer
tag
Mindenki mondja hogy így jól fut a assassins creed meg úgy, akkor azt nem értem nekem hogy lehet kb 20fps ha mindnet maxra tolok??
Vista64bit
Catalyst 8.2
MSI 3870x2
C2D E8200
Geil Ultra 2GB 1066mhz -
dokar
addikt
kipróbáltam a crysis csodát a HD3850-emmel, 1280x1024 felbontás, AA nélkül és minden high beállítás mellett 40 FPS körül mozog játék közben.
extra - SEXRay
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Home server / házi szerver építése
- Tőzsde és gazdaság
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest