- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
Eleinte azt hiszem azzal jöttek ki, de mostanában már az üzletekben is azt írják ki hogy 800-as a ram(igaz most eltűntek). Viszont azok között is van amin 87xMhz-es van(valakinek itt is volt/van). Szerintem ha olyan ramokkal szerelik akkor mennek is annyit.
Az adatlapomon ami van kártya(amúgy az a 4670 is az enyém, most is az van bent) azon 1ns-os Samu ramok vannak és simán mennek 2350Mhz-en. A ramon nem igen lehet húzni, nem szeresse. -
tom1945
csendes tag
hello
én vetem egy AGP-s vga-t a neve Sapphire Radeon HD 4650-és az a baj hogy edig Fx 5200-volt benne és kivetem - beraktam utána pedig beinditotam és utána egyböl adta ki a bios-t abol kiléptem és akkor kiirta hogy nincs jel vagy bemenet.Ilyenkor mi lehet a baj?400w-os táp kellene hozzá de nekem csal 300-as van.Lécc segitsetek..ha lehet akkor msn-en mordrag1992@hotmail.com -
Sonky
aktív tag
Sikerült beszereznem egy ilyet: HD4670 1Gb Nagyon jó kari Hűtését megnéztem 100%-on sem hangos sőt kifejezetten halk. GTA4 tökéletesen megy rajta High beállításokkal. Csak ajánlani tudom/tudnám ha lehetne még kapni.
-
MMIX
addikt
Kíváncsiságból utána néztem, remélem egy kártyáról beszélünk. Sapphire 4650 DDR2 64bit.
Gyártó oldalán még nincs ilyen kártya, (mind 128bites), de a kereskedő oldalán szereplő képen tényleg rajta van a 64bit matrica. Van még Powercolornak és az ASUS-nak is 64bit-es 4650-e. XFX-nek pedig van HD 4670 DDR2-es kártyája. -
lsc
nagyúr
Létezik 64 bites 4650 is, ma edigital olyat küldött, természetesen nem vettem át.
-
oszi91
tag
A baj az volt h amit kaptam a vga hoz drivert cd-n az ugye csak win 2000 vagy alatta működöt, vagyis ezt írta ki amikor megpróbáltam win7 re telepíteni. De egy más módszer szerint vista-ra még fellehettet volna rakni én megcsináltam úgy is de úgyse volt jó.(ez is még a cd-ről) A weboldalon meg észrevettem hogy a Display Driver Only az csak egy része mert oda volt mellé írva h 1of 2 ez olyan 30 megás és még alatta volt egy 50 megás ami mellé meg 2of 2 volt odaírva szal lejött rögtön hogy ez kétrész XD. Meg a win 7 is szarakodott mert folyamatosan töltötte le nekem a vga drivert ami nem volt jó. Akkor az eszközkezelőben tudtam csak a vga drivert eltávolítani mert máshol nem találtam, és arra hiába raktam akármit is nem ért semmit. Na szóval sikerült eltávolítani és akkor felraktam először az 50 megás részt majd a 30 asat és most jónaktűnik egyenlőre
A táp az meg egy hároméves codegen/display 350w os táp. Nekem azt mondták h már nem biztos h elbírta volna a 4770 eset. Amúgy is így legalább van egy 460 w os tápom amire lehet építeni mert tavasszal akarok egy intel dual core 2-3 Ghz es procit szóval úgyis kellet volna a jobb táp.
Bocs a hirdetésért -
Stirlitz
senior tag
Nos, csak 3Gb ramom volt, de egy kedves barát, felajánlott érte 8Gb-ot. 0 forintért ment a csere.
Neki sok ramja volt, én meg épp panaszkodtam, hogy már megint elfogyott videovágás közben. De amúgy a legjobb amiért nekem bejött a 8Gb ram, az az, hogy, futt az RFactor, és tálcán melette megy a MW2 is. Ide-oda váltok a két játék közt multiplayerben. És nincs hdd darálás, csak simán vált, mint 2weblap között majdnem
(Vista 64bit az op. rendszer már 1.5 éve. Nekem bejött.)
-
oszi91
tag
Köszi a segítséget sikerült megcsinálnom. Aúgy az én Ati HD 4670 em az Powercolor ddr3 512 ram és nagyon halkan duruzsol és tényleg szabályozza a fordulatot nekem bejött a kari.
Igaz drágábbat akartam(ati HD 4770) csak a tápom kevés volt hozzá. Pénzem meg nem volt több és kellet egy vga meg egy táp is. Ezért vettem egy giabyte 460 w os tápot meg ezt a karit ketten együt kib..szott halká tetteék a gépem!Eladó ati x550 256 mb-ás vga(pci) ajándék táppal (360w). Olcsón megszámítom.Nagyon olcsón
-
Stirlitz
senior tag
A memoria órajele marad 800mhz, a gpu-t szépen visszaveszi. Kb 8w fogyasztás (régebben írta itt vki egy h.sz.-ben) az, ami a memoria miatt pluszban benne marad. (A.T.T.-röl nem tudok semmit, nem éreztem, hogy szükségem lenne rá) Ventilátort szépen szabályozza, és driverböl fix-re is lehet tenni, ahogy a user-nek tetszik. Nagyon csendes, és kellemesen hűs. Nekem ilyenem van, nem htpc-ben, de a csendeség nekem is fontos volt, mivel tv-zek és filmeket is gyakran nézek. Én elégedett vagyok, remélem segítettem a döntésben.
-
KMT
addikt
Egy Zalman hűtős, 1GB-os Gigabyte 4670-en gondolkodom. Olvasgattam a topikot, de lenne pár kérdésem.
Ez akkor tényleg nem veszi vissza valamelyik órajelet 2D-ben? Ezt utólag szoftverrel (ATT pl) meg lehet oldani? Ugyanez lenne a kérdés a ventiszabályzással kapcsolatban is. Az lenne a lényeg, hogy 2D-ben keveset fogyasszon, és egy elég halk gépből ne hallatszódjon ki. Megoldható?
-
oszi91
tag
A display driver only ra gondolsz? Mit értesz azalatt hogy "pontosan melyiket?"
http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-32bit innen töltöttem le szinte mindet de a driver display only val még nem próbáltam, gondoltam amit leszedek abba úgyis benne van a display driver is hiszen 50mb körül van! -
Ukraan
aktív tag
Szevasztok!
Valakinek vannak tapasztalatai az új(9.12) driver-el kapcsolatban? Meglepett, hogy szinte a kiadást követően kijött hozzá egy javítás is, ami nagyobb mint maga az alap meghajtóprogram. Ilyennel szerintem ritkán lehet találkozni. -
oszi91
tag
Hali! tudna nekem valaki segíteni? Vettem egy ilyen ati radeon HD 4670 es videókarit. Win 7 re telepítteme fel és a telepítés után a naplóbejegyzésben ezt írta: Hibaüzenetek
Illesztőprogram telepítés: a megadott illesztőprogram-csomag nem illeszkedő eszközökhöz települt. Már az ati hivatalos honlapjáról is szedtem le drivert ami külön 32-bit es win 7 hez van és annál is ezt írja ki mi lehet a baj? Minden vga drivert leszedtem telepítés előt szal nem gondolom h összeakadt valamivel. -
lsc
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
#51736960 #8760 üzenetére
Jah, nekem ilyen van.
Normál esetben halk, semmi gond vele. Játék közben azért felsüvít és süvít, de nem zörög. Én fülessel nyomom, így nem zavar...meg egyébként sem igazán. (Nekem asztal alatt van a gép.) De hallani, nem egy zalmann VF-700.
Az újaké azért már teljesen jó.
-
törölt tag
sziasztok,
van valakinek sapphire 4650-es karija?
az érdekelne elsősorban, hogy mennyire hangos a hűtője alapjáraton, illetve terhelés alatt. -
] StRucC [
csendes tag
köszönöm a tippeket ! utánajárok, majd jelzem hogy majd hogy sikerült
-
Gyurek
csendes tag
Megnéztem a linken lévő fényképeket, az alapján a kártya 1,5. voltos, de a User Manuálban 3,3 voltot írnak....
Nekem igazából a HDMI kimenet miatt kellene egy AGP-s kártya, de nagyon kevés a választék. -
Gyurek
csendes tag
Tápcsatit ráraktam, köszi a linkeket.
Beleolvastam a belinkelt oldalra, azt írják, hogy a gyártók sokszor nem tartják be a szabályokat és pl. egy 3,3 voltok igénylő kártya belemegy a 1,5 voltot adó alaplap slotjába.
Az az érdekes, hogy először működött jól, kb. egy órát vacakoltam vele állítgattam,
próbálgattam ment rendesen. Aztán el kellett mennem, kikapcsoltam a gépet. kb. 2 óra múlva amikor hazajöttem bekapcsoltam volna a gépet, de csak azt hajtogatta, hogy: "cpu check failed" és nem csinált mást. A régi kártyával teljesen jó. Mindenesetre visszaviszem gariba, (két napja vettem) csak nem akartam teljesen hülyét csinálni magamból........
A másik gép most hirtelen nem jön össze.... -
Gyurek
csendes tag
válasz
tzsolesz #8747 üzenetére
Csináltam gy BIOS alapbeállítást, továbbra sem indul, de a régi kártyával megy.
Kínomban átolvastam mégegyszer az alaplap (ASUS P4C800-E) kézikönyvét, azt írja az apró betűs részen hogy csak 0,8-1,5V feszültségű kártyákat támogat, ez meg ha jól látom 3,3V-os, de akkor miért működött, az első próbálkozásra?
Cinikus megjegyzéseket nem kérek így is van bajom -
Gyurek
csendes tag
Sziasztok
Van valakinek rossz tapasztalata az Asus AH4650/DI/1GD2 AGP kártyával?
Vettem egy ilyet, telepítés után jól működött, egy órát próbálgattam, állítgattam, jó volt.
Majd kb 2óra kikapcsolás után nem indul a gép vele, akármit csináltam! A gép azt mondja, hogy a cpu ellenőrzés hibás.A régi kártyát visszatéve megy rendesen.
Valami ötlet? -
Sziasztok!
Mit tegyek ha az Msi4670 kártyámon barira hangos a venti???
Nagyon búg már bootnál elkezdi! -
Stirbi
addikt
válasz
Methos07 #8740 üzenetére
Üdv
accelero s1 ez viszi passzivan
és ittvan egy aktiv hütö accelero l2 pro -
Methos07
tag
sziasztok!
nekem kellene valami halkabb hűtés a gigabyte 4670-esemre, mivel kicsit sztem csapágyas a ventri, vagy gyárilag hangos nemtom, de nem is szabályozható sajnos.
mit tegyek rá?
esetleg valakinek eladó?ja és ne kerüljön sok mátyás királyba
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8735 üzenetére
7-esben 3 mega cache van, 5-ösben 2, szóval 1 ott a különbség
Én meg azt mondom az úrnak, bőven elég e3200-max feltolja 3G-re "a biztonság kedvéért", e5200-t 4830 mellett használtam alapon, ami 80-100%-kal gyorsabb kb. E7xxx a + cache mellett tudja az SSE4.1-et, és tuningolhatóságban sokkal közelebb van a 8-asokhoz mint E3/5xxx, viszont 2 magosért az sztem drága már, kicsivel többért már k_vadot lehet venni.
-
simos
tag
Üdv. mindenkinek !
HD 4670-es kártyához milyen procit ajánlanátok? ( LGA775 )
Nincs szükségem csúcsra, (ajándékba venném) csak ami frankón kihajtja ezt a vga-t !!!
Ezeket nézegettem : E6300, E6500, E7400......ezek valamelyike megfelelne?
Érdemesebb több pénzt adni az E7400-ért?Előre is Köszönöm a segítséget !!!!!
-
djh
csendes tag
Sziasztok!
[Ezzel] a kártyával van vkinek tapasztalat zaj ügyben?Hogyan viszonyul a Sapphire karioz?
Kössszz
-
Stirlitz
senior tag
válasz
hapci007 #8727 üzenetére
Ez az a hiba jelenség, ami nekem még sosem volt, és remélem sosem lesz. Haver is szívott ezzel, képzeljétek, nála pedig a fali aljzat volt rossz. Egyszerűen elöregedett a vezeték, és nem tudott a gépe 3D-ben csak 10percet. (9600GT, Athlon X2 6000+) Hiába volt minöségi tápja, egyszerűen 10perc után fagyott. 3hétig ment a huzavona a bolt és közte, mirre egyértelműen kiderült, hogy a gép jó, csak az elektromos hálózat hibás. Aztán villanyszerelő kicserélte a kábeleket a biztositékszekrény és a konnektor közt, és azóta rendben minden. Ilyen szívást...
-
hapci007
csendes tag
válasz
] StRucC [ #8724 üzenetére
Nekem a Sapphire 4670-esem produkált ilyen hibát játék közben, mint utóbb kiderült, gyári hibás volt a kártya. Lehet, hogy a tied is gyári hibás.
-
Ukraan
aktív tag
válasz
Első körben én a tápra gyanakodnék. A 450 watt magában semmit nem számít, a márka is fontos. Ez az az alkatrész amin nem érdemes spórolni szvsz, nem éri meg...
-
kisza25
félisten
válasz
biztos, hogy nem kicsi a táp, nekem Phenom II X4 ment 3,3Ghz+ASUS HD4670+2*2Gb RAM+3vinyó egy 350W-os chieftec-el, viszont az lehet, hogy gagyi és a végét járja, vagy esetleg nem jól van benn a VGA, vagy megvan törve monitorkábel...
-
] StRucC [
csendes tag
Sziasztok !
Nemrég vettem egy AGP-s Asus AH 4650-et
[link], minden szép és jó de van hogy néha a monitor kikapcsol mert nem kap jelet azaz no signal ... gép ujraindul, esetleg valaki tudja mi lehet a bibi ? 450 wattos táp van a gépbe lehet kicsi neki ?
-
Sapphire kártyám van.
CCC-ben érdemes unlockolni, hogy a ventit szabályozni tudjam rajta? Sajnos 3D-ben eléggé hangos... próbálkozott már valaki ezzel, hogy meddig lehet levenni? -
Speed®
titán
65°C volt nálam FurMark alatt a maximum..csak házhűtő ventik voltak 700rpmen, meg a vidkaritól ~3 centire egy 90°ban elforgatott (tehát effektíve a vidkarihoz köze sem volt a légáramnak) procihűtő-venti, szintén 700on.
Játékok alatt 62°C fölé nem ment soha, még húzva (830/2300) sem..
A 2 hőcsöves fekete VNF102 10°Cal volt csak gyengébb ugyanezen. -
mcs
veterán
Épp most nézegettem a 4670et 1024x768ban több játékban is, kíváncsiságból.
1280ban is korrekt, de 1024ben végképp elemében van. Mivel 17es CRT moncsim van, lehet, hogy hagyom is 1024ben -
Chaser
legenda
Max 75W lehet loadon kizárásos alapon tápcsati nélkül , mert különben pcie 1.0 vagy 1.1-es lapban nem menne. Idle meg? 5870 valami 20-25W-ot eszik, akkor egy ilyen kis muskátéstól a fele is sok
VNF 100 simán lehűt 4670-et, megkockáztatom ventivel 4830/50-et is. Jobban hűt, mint az egykori msi 26xt-men lévő hasonló kialakítású hűtő 3 hőcsővel. His 26xt-m is volt, azon volt vnf 100 oem változata, ami 2 hőcsöves, az jobban hűtött az MSI verziónálPedig bitang jó hűtő az is, valszeg a vnf 100-ról koppintották anno.
-
DarkChild
senior tag
Köszi
Háááát, úgy fest most maradni fog egy ideig még a régi jó HD2400XT. Addig olvasgattam a monitorokról (új monyi beszerzése miatt akartam a vidkarit is cserélni), hogy lebeszéltek a kinézett TN+Film paneles monitorról. Inkább beruházok egy picivel drágább IPS-panelesbe, de így most nem marad keret az új vidkarira
Remélem ez a 2400-es el fogja bírni 1920x1080-on az új megjelenítőt... -
Vladi
nagyúr
válasz
DarkChild #8670 üzenetére
Szerintem a 4670 csuklóból kitolja magából a swat 4-et. Ha csak simán 2d-ben szüttyög a deszktop, akkor meg alapra veszi a sebességét. hd videókat meg hardversen gyorsítja.
Úgyhogy bőven elég neked. Ami indokolhatja a váltást, az a csendesebb üzem és a takarékosság. Az én kártyám annyival csendesebb az elődjénél, hogy amikor beszereltem meg kellett tapogatni, hogy megy ez a venti??? áááúú... megy.
(#8677) DarkChild:
Na arra azért még várhatsz kicsit.(#8704) Chaser:
Na jó, jó, de megint pont az nem írják, hogy mit jelent wattban a ződ.
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #8698 üzenetére
Deh, megsúgom 4830-ban is volt ilyen, ráadásul ha jól emlékszem 800sp-s, a Triplex követte el. 86W max fogyit adtak meg az 5750-nek , onnan már nem nagy dolog lerántani 10-15W-ot hozzáértő mérnököknek.
szerk: Aggregátor: Ezeket 1.0 kompatibilitással csinálják, 1ébként nem sok értelme lenne.
szerk: PC HD5750 Green
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest