- Apple MacBook
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
Hát pedig teljesen felesleges abba a gépbe új kártyát venni! Használtak között sokkal jobbakat lehet találni, és nagyon olcsón, mivel nem agp-s (5-6K)! De egy prescott 3.0 - 3.4Ghz-es procit dobhatnál bele (5-6k), azt azért megéreznéd! P4 3.00 GHz / 1M / 800MHz Socket 478
-
nyehu
csendes tag
válasz
tzsolesz #10097 üzenetére
Akkor újrafogalmazva, hadd kérdezzek még egyszer.
Kiinduló feltételek:
-Nem cserélek gépet
-Nem veszek használt kártyát
-ATI Radeon (mert csak, és hogy a szóba jöhetők fele kiessen)
-PCI-e
-Legyen rajta HDMI kimenet, mert a kábel már megvan és nem akarok dvi-hdmi átalakítót venni (ok, gombhoz a kabát, de ez legalább szintén egy erős szűrő)
-Menjen rajta simán a wow és full hd-ben tudja meghajtani a tv-t
-Ha passzív, az külön öröm
És ami a voltaképpeni kérdés:
Ha az X1650 sincs kihasználva, felesleges megvenni a nála minden paraméterében jobb 3650, 2600 kártyákat is, annyira, hogy akár egy 64bites DDR2 kártya is elég?
(Ebben azért már nem vagyok biztos)
Mert akkor pl.
4350
[link]
[link]
Esetleg:
5450
[link] -
tzsolesz
nagyúr
Gratulálok az alaplapodhoz.
Nagyon fajintos. s478-as, és PCI-E-es. De jól jött volna már nekem egy ilyen egyszer.
Viszont a rossz hír:
Abba a gépbe inkább vegyél egy használt HD3650-et, vagy 2600XT, de ha még olcsóbban tudsz szerezni akár NV, akár radeon inkább még ezektől is gyengébb, és kevesebbet fogyasztó kártyát nézz.
Teszem azt 8500GT, vagy 2400pro/XT,. Még az 1650 pro-d is csak fél gőzzel megy most is. Tehát ki sem használod azt sem. -
nyehu
csendes tag
Rendben van mesterek, a 9800-as hsz-ig olvastam vissza, már tudom, hogy HD4670 DDR3 128bit 512MB. Csak azt nem tudom, van-e értelme megvenni ezt a kártyát ebbe a kb 4 éves gépbe:
alaplap: P4VM900-SATA2
proc: Celeron 2,4GHz
mem: 1GB RAM
Egy X1650 Pro-t akarok lecserélni, mert tönkrement a dvi kimenet, és a tv-re is rá akarom dugni a gépet hdmi-n. Szóval jól tudja érezni majd magát ebben a házban? -
Jasy
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Megrendeltem a cuccost.
-
Gardo
tag
Szombaton jutok hozzá egy ilyen kombóhoz, már alig várom, hogy kipróbáljam...
Remélem venti nélkül is "hidegen" tartja a cucc... -
Jasy
csendes tag
Sziasztok!
ASUS EAH4670/DI/512M-es kártyám van, egész pontosan ez:Sajnos elszállt rajta a hűtőventillátor. Milyet érdemes rá venni? Ilyen gyárit nem szeretnék rá rakni megint. Most egy rábarkácsolt ventillátor hűti, de nem akarom így hagyni. Mindenképpen rendes hűtést szeretnék rárakni.
-
MMIX
addikt
válasz
sirdond #10079 üzenetére
Előkerestem neked a leírást, de sajnos a képek már nincsenek benne. Talán találsz benne valami hasznosat. Szeretnék segíteni, de látatlanban nem tudom megmondani, hogy mit néztél el.
Szerintem is a pontos érintkezéssel van valami gond. Ha mindent jól csinálsz, akkor kizárt, hogy a csavarokat erőltetni kéne. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy szedd szét, olvasd el a leírást és kezd előröl. Ne "tépd" meg a csavarokat, mert tönkreteszed a kártyát. -
sirdond
őstag
válasz
sirdond #10079 üzenetére
na, valóban nem érintkezett rendesen ezért volt olyan magas a hőfok, de nem mertem jobban meghúzni a szegény csavarokat, mert így is beletört 2 darab
még szerencse,hogy minden szir-szart elrakok azzal az indokkal,hogy majd jó lesz egyszer és most valóban így lett
volt itthon 4db ugyanolyan méretű csavar, már kinézetre is masszívabbak, ezekkel szereltem fel és egyből jobb lett
idle 32 fok 5perc szőrös fánk után a furmarkban 49 fok
ugyanez gyárinál idle 41-2 fok, 5 perc fánk után 81 fok
szóval valóban sokkal jobb és persze sokkal halkabb is -
sirdond
őstag
megjött a hűtő, fel is szereltem, de valami nem oké
idle 55 C, pedig a gyárival 41-42 volt, ráadásul terhelés alatt egyből felugrik 100 C-re
szerintem nem érintkezik rendesen a gpu a réz felülettel, pedig mindent úgy csináltam ahogy a papíron van, ráadásul jobban nem lehet meghúzni a csavarokat (nem is merem, mert az egyik már beletört.még szerencse,hogy van 2 darab pót)valami ötlet?
-
sirdond
őstag
Sziasztok!
Nekem még az első szériás sapphire 4670 van, 2 dvi csatlakozós.
A hűtésével lenne gondom, ugyanis túl hangos, főleg,ha nagyon beindul
Nem igazán tudom,hogy milyen vga hűtők mennek rá, szóval tudnátok ajánlani valamit? Vagy valami házi barkács esetleg? -
kisza25
félisten
válasz
csubi8 #10072 üzenetére
a 8800GTX már igen régi darab
a legerősebb ezek közűl a 9600Gt, majd HD4670 és 240 GT GDDR3,
ha 25eFt-od van VGA-ra vegyél egy XFX4830-at (18500Ft)az mindegyiknél erősebb, azonos magórajel esetén 2*olyan erős mint a HD4670 és veszel rá egy Accelerot és csendes is leszés meglesz 25eFt-ból
teszt
HD4830 topik -
csubi8
csendes tag
sziasztok,
először is, bocs de eddig NVIDIÁS voltam, most viszont gépet szeretnék fejleszteni és a tanácsotokra van szükség (a 9000-es sorozat után teljesen elvesztettem a képet a Geforcenál).
Mivel 65 órát gugliztam, nem találtam semmilyen oldalt ami VGAkat hasonlítana össze, szóval kérlek, hogy tegyétek sorrendbe nekem "tempó" szerint az alábbi VGA-kat. KÖSZI
1. Radeon HD4670
2. GEFO 9600 GT
3. GEFO 240 GT
4. GEFO 8800 GTX
(vagy ajánljatok nekem 20-25 ezer környékén Radeont, ami "nagy" (8 cm) ventillátoros, mert a csend ritka fontos errefelé) -
kishawer
csendes tag
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Ati Radeon HD 4650-es Agp-s kártyám van! Ha letöltöm hozzá a legújabb drivert (az ati oldaláról), valami hiba történik. Utána már csak 4 bites
színminőséget engedélyez, és a felbontás is max 640 x 480-as. Már többször próbáltam, és kifejezetten ügyeltem rá, hogy az agp-s drivert telepítsem! Mi lehet a probléma? -
kishawer
csendes tag
.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nightvision1 #10066 üzenetére
A teljesítmény semmit, viszont hiba esetén nem indítja újra a driver a VGA-t, szóval lefagy a gép.
-
Nightvision1
tag
válasz
Badman 4ever #10065 üzenetére
Ha kikapcsolom a VPU Recoveryt,miben fog változni a teljesitmény?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nightvision1 #10064 üzenetére
Igen, így gondoltam, viszont a 49 fok terheléssel az nagyszerű, nem ez lesz a gondod, az biztos.
Drivert próbáld meg újratelepíteni vagy kapcsold ki a VPU Recoveryt. -
Nightvision1
tag
Most nézem terhelés alatt.Elinditottam a Modern Warfare II játszottam 1 órát és 49 fok lett belőle.(Ha igy gondoltad a terhelést)
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Nightvision1 #10062 üzenetére
Az tökéletes, terhelés alatt mennyi? Például FurMark mellett.
-
törölt tag
válasz
Nightvision1 #10060 üzenetére
GPU-Z-vel, vagy Everest-tel mérd le a kártya hőfokait. Nézd meg, hogy a VGA ventije nem lassult-e le a kosztól, vagy effélék. Ha igen, nem árt egy kis takarítás.
-
Nightvision1
tag
Sziasztok!
Adott egy Ati HD 4650 és elfeketedik a kép ,majd visszajön pár perc mulva ugyanez.
A VPU Recoverje áll le,én túl melegedésre tippelek.Mit tudok vele csinálni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. -
darkdead
tag
Nekem agy palit radeon 4670 super HD-m van és teljesen megvagyok vele elégedve!
Bátran merem ajánlani mindenkinek!!! -
Serrano
csendes tag
Thermaltake, ASUS tápok? Ezekről van valakinek véleménye?
-
Serrano
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Serrano #10047 üzenetére
Szia!
A kék halál biztosan nem attól van, hogy a VGA-d nem támogatja a DX11-et. Nekem is HD4670-em van, Win7 alatt tökéletesen megy. Attól még, hogy nem DX11-es, a DX9, DX10-es programoknak menniük kell Win7 alatt is. A hivatalos ATI meghajtóval jól kell mennie, az amit a Win7 alapból feltesz, nem minden esetben jó, hiába van Aero.
-
kisza25
félisten
válasz
leyo76 #10046 üzenetére
ja csak a 4830-ban 640 stream van vs 400 meg a textúrázóból is több van, de most már mindegy is mert megrendeltem a 4830-at
ez tényleg gyors teszt de sok nem derül ki belőle, gyakorlati használathoz
Serrano:biztos, hogy nem az miatt van
nincs valami tuningolva?
esetleg valami hűtő megállt milyen tápod van?... -
Serrano
csendes tag
Sziasztok! Nemrég telepítettem fel a W7-et,egy Gainward HD 4670-es konfigurációra. Ahogy olvastam a kártya nem támogatja a DirectX11-et. Létezik rá valami program, amivel gond nélkül tudom használni? Néha beüt a kékhalál - én ennek tulajdonítom.
Előre is kösz' mindenkitől! -
leyo76
senior tag
válasz
kisza25 #10045 üzenetére
itt megint csak a DDR5 vs 256bit van versenyben egymással, persze a busz szélesség többet ér, de a gyors memó sem elvetendő
Egyébként egy 5670 jóval fiatalabb és itt egy kis gyors teszt alátámasztás ként.
-
kisza25
félisten
hát ennek a kártyának nem sok értelme van
XFX HD4830 18eFt, ez tuti lesz vagy 25eFt és 4830 640shaderrel 1800Mhz 256bit-el mindig rendelkezésre áll nem úgy mint CF-nél,
azt tudom elképzelni, hogy sok 4670-es chip ragadt be náluk és próbálnak tőle megszabadulni
azt mondjuk nem nagyon értem, hogy HD5670 hogy tartja vele a lépést -
MMIX
addikt
-
válasz
Badman 4ever #10038 üzenetére
AZ igen ezt jol benéztem
-
Sziasztok
Van itt nekem egy 4670es 1gb-os AGP Asus vga de sehol nem találok rá drivert tudnátok esetleg likket adni?Azati honlaján azt írja hogy nincs
Vagy én csinálom rosszul.
Egyébként xp32bit-re kell.Köszönöm szépen
-
kriszbon
őstag
válasz
kisza25 #10033 üzenetére
Ja igen emlékszem rá amikor azt kaptad, és én gondoltam is hogy azokról van szó, csak másnak lehet nem az jön le.
Ebből a 4830-as kártyából már vettek páran, és eddíg nem írtak rosszat róluk. Húzni is elég jól lehet őket, meg a P.P. is megoldható rajta. Idle nem annyira hangos a gyári hűtő sem, de azért pár csendmániás már cserélte. Ennyiért újat ekkora teljesítménnyel nem igen kap az biztos. -
kisza25
félisten
válasz
kriszbon #10031 üzenetére
konkrétan a nálam járt kártyáktól és az általa kiszemelt kártyától óvom,
a nálam járt
XFX-ek
HD4650 OC DDR2 64bit 1GB
HD4650 DDR2 128bit 1GB
HD4670 DDR2 128bit 1GB
amit ajánlottam az 4830 paraméterek alapján jónak tűnik és az ára nagyon ott van, de mint írtam óckodok tőle -
Maniac84
csendes tag
Köszi mindenkinek a segítséget!
Az itt elhangzottak meg némi utánaolvasgatás után valószínűleg az XFX Radeon HD4830 512MB DDR3-as karit fogom majd megvenni jövő hét elején. (Baromi sokat változott a VGA piac 4 év alatt, kellett segítség is meg idő is utánaolvasgatásra, hogy újra képbe kerüljek.)
-
kisza25
félisten
válasz
Maniac84 #10025 üzenetére
azt a fost@licskát meg ne vedd
én kerítettem egy pár XFX-et teszt erejéig, járt nálam 3 különböző darab
siralmasak voltak
ez sincs rossz árban
meg ez, de ettől óckodok
még ez sincs rossz árban
ettől csak a hűtése rettentene el -
Maniac84
csendes tag
Köszi a segítséget, akkor az a kártya kilőve. Marad a 4670 512MB DDR3 vs 4830 512MB DDR3. Már nézegetem is a 4830-hoz a teszteket meg a fórumot.
-
kriszbon
őstag
válasz
Mint ahogy előttem írták, nehogy megvedd mert DDR2-es, és ezekre felesleges az 1GB ram. Akkor inkább (ezt) ajánlom, mert árban közel van ahhoz amit írtál, teljesítményben viszont messze előtte a kinézett kártyának. Igaz a hűtése lehet hogy hangos lesz load, de ha benézel a topikjába, ott tudsz érdeklődni róla, mert páran vettek.
-
Ventur@
senior tag
válasz
Hola!
Amennyire követtem itt az eseményeket és a jobban hozzáértők hsz-eiből kivettem, én azt mondom neked, hogy ne vedd meg. Egyrészt mivel DDR2-ramos (lassú! Valainek volt egy ilyen XFX kártyához "szerencséje" itt a topikban és maradjunk annyiban, hogy nem volt jó véleménnyel róla
.) másrészt meg, hogy 1 Gb. A hozzáértők azt írták, hogy felesleges erre (vagy akár a 4650-re) az 1Gb VRAM. Ha ilyen 17k a keret, akkor keress Gigabyte, Sapphire, MSI vagy Asus HD 4670-et. Lényeg, hogy GDDR3 alá ne ad!!! Ha tudsz akkor GDDR4, de amennyire tudom az kincs és arany áron mérik
.
De biztos hogy bekukkant majd jobban hozzárértő fórumos, aki esetleg jobb ajánlattal áll elő (akár PH! apróról 48xx szériából, használtan).
Én csak leírtam ami eddig innen rám ragadt
.
Nekem egy MSI féle HD 4670-en van. 512 Mb GDDR3. Igaz most szervízben van, de ez ne tántorítson el egy későbbi vételtől, mert szerintem jó kis kártya
.
-
Maniac84
csendes tag
Sziasztok! Egy 4650/4670 VGA vásárláson gondolkozom mivel a 7600GT-m majd 4 év szolgálat után megadta magát. Maximum 17k-m lenne a dologra, elsősorban az XFX 4670 1GB-os karit néztem ki. [link] Mi a vélemenyetek erről a kártyáról?
Másrészt ha ezt nem tudnám beszerezni akkor egy 4670-es de csak 512MB-os vagy egy 4650-es de 1GB-os kártya éri-e meg jobban?Konfigom: Asus M2N-E alaplap benne Athlon 64 X2 5000+, 2GB DDR2
-
kecz
aktív tag
Sziasztok! Mostanában a meleg nyári napokon előfordul, hogy egyszercsak elkezd sípolni a gép. A Warhammer 40k-val játszok full minimumon, kivéve a felbontást, mert az 1920x1080. El kezd egy idő után sípolni, megnézem a hőmérsékletet és a vga ilyen 70-75 fokig felmegy és a cpu is jócskán 60 fölé. A cpu-n is és a vga-n is gyári hűtő pihen. Szerintetek megérettek egy cserére?
-
Badman 4ever
őstag
válasz
kovacsroli #10018 üzenetére
Köszi!
A driver lelőhelyet meg már megmutatták. -
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli #10018 üzenetére
Tessék (itt) gubizhatsz drivert.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Badman 4ever #10014 üzenetére
Én is gondoltam erre, hisz ez a legegyszerűbb, de letöltöttem 2 helyről is és mindkettő hibás volt.
Esetleg ha nem fáradtság és neked még meg van, nem küldenéd el nekem mail-be?
Egyébként grat a 10000-ik hsz-hez -
-
Badman 4ever
őstag
válasz
kovacsroli #10007 üzenetére
Amikor én ilyenbe futottam, tényleg a telepítő volt a rossz és letöltöttem újra. Úgy már működött.
-
Szkeptik
tag
Nagy problémám van a HD 4670-es kártyámmal!
Időnként a képernyőn kis sárga és zöld négyzetek jelennek meg, majd vagy kékhalál és újraindul a gép, vagy visszaáll minden normálisra és kiírja, hogy
"Az AMD illesztőprogram nem válaszolt, majd sikeresen helyre állt."
A legújabb ati driver van rajta (10.7), de a 10.4-essel is ugyanezt csinálta, bár akkor talán gyakrabban. Ha minden Ati drivert leszedek és a Win 7 alap driverje van csak rajta akkor semmi probléma, de akkor meg gyenge a kari teljesítménye.
Valaki tud valami megoldást erre a problémára?
-
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli #10010 üzenetére
Nos nem igazán értem hogy mit csináltál, de rendesen uninstallálni kell a drivert, majd amit írtam azokat futtatni leginkább a Driver Sweeper-t hogy leszedjen minden maradék Ati cuccot. Néha még így is marad Ati mappa én azokat akkor kézzel törlöm. Meg a registry pucolás sem árt, mert ott is maradnak bejegyzések és azok is bekavarhatnak. Ha ennyire bekavarodtak a cuccok még néha segít driver telepítés előtt egy friss DirectX telepítés is.
-
kriszbon
őstag
válasz
kovacsroli #10008 üzenetére
Letakarítottad előtte rendesen a drivert? Értem ez alatt Driver Sweeper csökkentett módban, esetleg még rendszerbetöltés után Ccleaner és/vagy Registry Cleaner futtatása, és csak utána az új driver.
Erre meg: "Esetleg valaki tudna segíteni mielőtt a falnak megyek?"
Előtte jól párnázd ki. -
kovacsroli
senior tag
válasz
kovacsroli #10007 üzenetére
na már a furmark is akad.
-
Stirlitz
senior tag
Nem tudom volt-e már, de talán lesz akinek jól jőn, a Zalmanos 1GB-os HD4670 Gigabyte gyártmányú VGA-hoz van új bios. F12 a jelzése.
-
Sonec
tag
válasz
kovacsroli #10004 üzenetére
Nekem HD4670 hez még anno a 9.9-es vált be a legjobban.
-
kovacsroli
senior tag
Hali!
Játszik valaki esetleg a Blur nevű játékkal? Csak azért kérdezem, mert érdekelne, hogy másnál is fennáll-e a következő hiba:
Változó periódusonként először csak a VPU Recover nyöszörgött, hogy valami hibát észlelt, ez még nem is lett volna gond, ha nem 3 felbontás-váltással meg tálcára helyezéssel járt volna, na mindegy azt kikapcsoltam, semmi gáz.
Utána játszok-játszok egyszer csak megakad a hang, klasszikusan ismételt ugye egy szólamot, áll kép, egyszer csak monitor kikapcs.
Mondom jó, restart és gondoltam felteszem a 8.x-es ccc helyett a 10.7-et. Letöltöttem a hivatalos honlapról, majd telepítés közben kiírja, hogy a telepítőcsomag hibás, bocsi heló.
Oké felajánlotta a resit, megtettem, így most a catalyst 10.7-es, a DD meg a 8.x-es maradt.
Én így is megpróbáltam játszani, viszont most meg azt írta, hogy a DD szállt el, mindezt 6 színben és 640x480-ban közölte velem.Esetleg valaki tudna segíteni mielőtt a falnak megyek?
Előre is köszönöm!
-
Ventur@
senior tag
válasz
Badman 4ever #10000 üzenetére
Ezt a VRAM hűtős dolgot még kipróbálom. Van otthon egy Zalman VF1000LED-em, ahhoz adtak ilyen ramsüniket. Rádobom hátha segít (meg rádobom a hűtőt is.Hátha alapon
). De őszintén megmondom, hogy kezdem elveszíteni a hitem
. Tegnap leszedtem a 10.5-őt majd feltettem a 10.4-et. Gyári órajelen mind GRiD és mind FurMark alatt gond volt (kb. 2-3 perc után már jelentkeznek a gondok!). Levettem 750-re a VMEM órajelet. Ott is gond volt. 720-on nincs gond
. Komolyan kezd idegesíteni már ez a vga
.
Tippet köszi
. Jön a hétvége lesz időm vele szöszmötölni. Aztán ha nem jó hétfőn megy garba. Jobbat már nem tudok kitalálni
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Hardcore café
- Bluetooth hangszórók
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest