- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
Gyuri27 #7195 üzenetére
A kül. 3-4e lenne; 22e-től már van 4730, 4830 pedig 24-től, így itt a dif. már 5e.
De mert nincs annyi tápcsatim, ugrott a 4730illetve a fogyasztás/melegedés kulcskérdés, mivel nem szeretem a forró kártyákat, és olyan kellene, aminek kussban van a ventije
Lényegében olyan karit keresek, amin van DisplayPort, ált. 4850 de az drága; aztán a megfizethetőbbek közül lenne Zotac 9600GT 22e körül vagy 9500GT 15e körül. Ez utóbbira meg fáj a szívem lecserélni a 4670-et
-
kriszbon
őstag
válasz
Gyuri27 #7195 üzenetére
Hát már megváltoztak az árak 1 kicsit, a 4830 drágább lett, a 4730 meg olcsóbb [link] de mondjuk azért még mindíg elég jó vétel, mert jól húzhatók, és keveset is fogyasztanak.
Mod.: He az előbb még volt 4830 most meg ahogy visszanéztem a linket már nincs is, amúgy 23.3k volt -
wwhy
veterán
4730-ra (Gddr5) érdmes lecserélni Asus 4670 -et (GDDR3)? mind2 512MB;
-
pufy68
csendes tag
valószínűleg visszaviszem a boltba, mert nem változik bármit csinálok, azt szeretném kérdezni szerintetek megérné-e egy hd4830 ra cserélni?
-
mcs
veterán
-
pufy68
csendes tag
most, hogy visszavettem a gpu -t 725 re még mindíg csinálja pl arma 2-t nyomtam fél órát majd elkezdett piszokúl szaggatni aztán fagyás, monitor kikapcsolt, vártam 3 percet a monitor visszakapcsolt és tele volt a monitor kék, piros, zöld pöttyökkel most mérges vagyok, valaki valamit?
de a stalker clear sky nem csinál ilyetazonban az is igaz hogy az előbb a tálcát nézegettem amikor megint előjött ez a sz*r
-
pufy68
csendes tag
most néztem, hogy az overdriveban 800mhz re volt felvéve a gpu órajele pedig nem is piszkáltam, most leveszem aztán meglátjuk
-
törölt tag
4650-et vennék, akinek van eladó jelentkezzen priviben!
-
Speed®
titán
Bár nem írtad a tápod típusát, fogyasztásbeli gondot így első körben az ezügyben ekvivalens XT miatt kizárnék, marad a procid és a memória, mint lehetséges hibaforrás. Nomeg persze szoftveres nyíg is lehet, driver verzió?
Szóval Prime95/MemTest86 duóval előbbieket le kéne csekkolni, driverből meg pl. egy .NET2.0+Cat8.12 párost ajánlanék, ezzel semmi gondom nem volt.
Catalystból persze a legújabb lenne a legjobb, de nem mindig tökéletes sajna.. -
pufy68
csendes tag
emberek! olyan bajom van, hogy most vettem 1 4670- est és minden szép és jó, mígnem random módon az arma 2, az aa3 alatt kifagy a gép kikapcsol a monitor és cak a rezet segít
, néztem a hőfokot nem ment 50 felé és nem értem mivan? ha valaki tudna segíteni borzasztóan megköszönném, előre is köszönet
-
kisza25
félisten
a jobboldali osztályba sorolás szerintem is, valósabb lehet,de azért támpontnak nemrossz
hiszen régebbi kártyákat már ilyen vassal nem kapod meg
lehet csak az miatt lesz erősebb a gép, de összességében mégis jobb
játékra amúgy is asztali gép, vagy konzol való
de azért más az erő sorrend, mint asztali VGA-k nál -
KasztP
csendes tag
Jó ez a mobility 4650 még ddr2-vel is ...amúgy mobil 9600GT-ig szerintem mindent ver...talán 9650GT-vel lehet pariban így ddr2vel.
Eddig csak GRID-el meg World of Goo-val próbáltam, előbbi egész szépen megy minden maxon (egyedül motionblur van kikapcsolva, mert utálom
).
Az az érdekes, hogy 2x MSAA és 8x MSAA között nincs észrevehető teljesítménybeli különbség 1366x768-ban. Mondjuk mintha lenne ilyen cap...mert egyfolytában 28-35 között van az fps (FRAPS) akármit állítgatok. Erre valami ötlet esetleg?
-
MMIX
addikt
"1 GB-s 4650-ből nincs is ddr3 tudtommal, 512-esből is csak a zafírnak van, ha tévednék javítsatok."
Nem csak a Sapphire gyárt 4650 DDR3-at, bár igaz hogy itt Magyarországon csak ezt forgalmazzák.
Pl: Triplex HD 4650 DDR3 [link]
Apollo HD 4650 DDR3 256MB, Apollo HD 4650LP DDR3 512MB(+tápcsatlakozós!)
Azt írják, de a képen meg nem látom!
A személyes kedvencem: Apollo 4650 GDDR4 256MB [link] -
barnam_
nagyúr
-
KasztP
csendes tag
válasz
kisza25 #7156 üzenetére
Noti 9600 gt-re gondoltam
Amúgy notebookcheck-en láttam ddr3-as noti 4650 teszteredményeket, meg talán valami magyar oldalon is...ezért reménykedtem, hogy Acer-ék se spórolósak.
A típus: Aspire 6930G 644G32NM vagy valami hasonló.
- T6400 2ghz, 2x2 giga 800as ddr2, PM45 chipset, 4650 1Gb a képen látható paraméterekkel, 320-as hitachi hdd, 16" 16:9-es lcd 1330x768-as natív felbontással. Kb ennyi...most ismerkedem vele, de ha van még kérdés szívesen válaszolok. Egyik különlegessége a gépnek pl hogy van egy második hdd hely is benne
-
tzsolesz
nagyúr
-
kisza25
félisten
nem akarlak elszomorítani,de 4650 biztos,hogy gyengébb lesz 9600GT-nél, mert attól még 4670 is gyengébb
de 7600GS/GT-nél sokszorta jobb
meg nagyon tuti a fogyasztásaami notinál jól jön
viszont játékoknál lehet kompromiszumokat kell kötnöd
kíváncsi vagyok a teljesítményéremi van még abban a notiban?melyik Acer pontosan?
Chaser: de ez notiban van -
Gabis
őstag
Hello
A mai napon sikerült beszereznem egy s-video-> scart kábelt, összedugtam - működik faja minden
azonban a videókártya ezek után nem veszi le az órajelet a legkisebbre hanem 300/1000-en beáll
szal nem lehet azt valahogy megoldani, hogy ne érzékelje tv-t folyamatosan hanem csak akkor amikor én akarom ? -
-
KasztP
csendes tag
Üdv!
Ma vettem egy Acer notit, 4650 van benne.
Kérdésem az lenne, hogy milyen drivert ajánlatok, és ti milyen programmal állítanátok az órajelét (és meddig lehet szerintetek le/fel elmenni noti vga-nál)?Másik kérdés, meg hogy HD filmek hw gyorsításához elég a gyári driver, meg egy megfelelően beállított mpc-ht? Valamint linux/unix alatt is előcsalogatható a dolog?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
barnam_
nagyúr
Próbálta már valaki a Call of Juarez 2-t? Mire számítsak?
-
Gabis
őstag
használja valaki a kártya tv kimenetét scart-on keresztül?
ha igen hogyan oldotta meg, mert több helyen azt olvastam, hogy fekete-fehér képet kap -
Gabis
őstag
erre senki
-
vviktor1
aktív tag
-
fagy53
nagyúr
Na ez egy kicsit túlzás! El nem veri, mindössze helyenként megközelíti, a fogyasztása idle-ben valóban sokkal jobb mint a GT fogyasztása, de load hasonlóan fogyasztanak.
fogyasztás
teljesítmény -
mcs
veterán
Az újabb, shaderintenzív játékokban mindenképp megközelíti a 9600GT-t.
Régebbiekben viszont jóval lassabb lehet, ahol inkább a nyers erő érvényesül, és a 9600GT sávszélessége. Én legalábbis úgy vettem észre, hogy régebbi játékokban annyira nem mutatja meg az erejét (Underground 2, Most Wanted), de kétségtelenül elég oda is.
Az előbb említett két játékban csupán 50% a különbség 8600GThez képest. -
Gabis
őstag
Hali
nem akar esetleg megválni az s-video -> kompozit átalakítójától -
JJános
addikt
Hát igen. Mindent sajnos nem lehet écérré.
Alacsony fogyasztás, jó venti, de hát ennek a jó kis kártyának is meg lehet találni a falait. De teszem is hozzá mindjárt, hogy nekem a legjobb választás volt.
Barátommal már hetekkel, hónapokkal előtte stíröltük a zsugákat. Az árfekvés adott volt, és a legjobb ár/érték arányt ez a kártya kínálta. Amikor meg ezt a Sapphire kártyát találtuk, felordítottunk. Ez lesz az! -
-
nixx-21
őstag
Hi srácok valaki próbált már 4650/70-el videót konvertálni? mert nekem az Xcoder nem jön be.....
-
mcs
veterán
A táp attól függ, hogy milyen márkájú.
Ha Chieftec, vagy FSP, akkor bőven elég, de ha valami Codegen vagy bármi más noname, akkor kilőve. Persze ATiék az oldalukon mindig 450 meg 500 watokkat írnak minimumnak a leggyengébb kártyáikhoz is, de az nem kicsit túlzás.
A proci az meg több, mint elég. Ramból mehet még plusz 2 giga, mert a Vistának nem árt. -
Chaser
legenda
Lehet hogy azt se szerette
Régebbi játékoknál könnyebben előjöhet driver gond.
#7118 pmheros: A 4830-am is kb ilyen hőfokokat produkál szintén kellemes hanggal, nem is hangja van, inkább a motornak van valami búgása.
#7124 xil: Bőven jó az a proci 4670-hez, 1 gigásat felesleges venni sztem, inkább a gépbe vegyél még 2-t, annak érezni fogod a hatását.
Többieknek: Alternatíva 4670 helyett, ha erősebbet akarsz vmivel drágábban. Mint kiderült a sapphire egyedi NYÁK-os cuccot csinált, rövidebb is mint a ref, és lecsökkenthette a fogyasztást is, 2D-ben e5200 procival 67-68W-ot mérek, igp-vel volt 50, furmark alatt 140W átlag, de itt már a proci is terhelve van, a vga loadon ehet 75-90W-ot.
-
xil
csendes tag
Sziasztok.
Inno 3d geforce 8600gts 256m ddr2 -es kártyát érdemes lecserélni ATI Radeon 4670 MSI R4670-2D1G/D3 1GB ? -
pmheros
őstag
His HD 4670
csak jót tudok róla mondani. Meg van már pár hónapja(a kedvesem gépébe került) de csak most volt időm vele foglalkozni.
Crysis -t nyomtam vele (2,8 -as C2D mellett) 1280 -ban az árnyékokat és a texturát kivéve minden High -on folyamatos 30-35-40 FPS -t nyomot. A sarokban lévő Fraps -et sűrűn nézegettem, és nagyon elégedett vagyok hogy ilyen képminőségi beállítások mellett ilyen jó értékeket kapok. -
mcs
veterán
Én 8600GTről váltottam ugyebár. Új játékokban 2,5-3szoros különbségek vannak.
Az NBA 2k9 szó szerint kikészült 8600al, amikor rányomtam az élsímítást, és ott csak 1024*768at használtam. UT3ban a Gateway pályán is háromszoros a difi, és a Grid úgyszintén háromszor lett gyorsabb. Ilyen jó zsugám még sose volt, mint ez a 4670.Igazából csak egyetlen egy játékkal van gondom, az UT2004el.
Nem tudom, mi az anyja picsájáért röcizik be, pedig gyönyörűen fut az is fpseket tekintve, átlagban 150-200al. Valaki más is megnézné nekem, hogy vannak-e akadozós gondjai vele? -
mcs
veterán
Na megnéztem, mert én is kíváncsi voltam.
1280*1024ben, MSAA nélkül, mindent maxra, a játékosokat is ultrára téve átlag 35-37 fps.
Viszont átvezetőkben nem megy túl magabiztosan (20-30), gondolom a proci miatt (X2 4800+).
Ahogy leteszem highra a játékosokat, száguld, mint a bolond, lazán megvan 65 átlagban.
Ekkor az átvezetők is folynak, mint a Duna.
HD 3200 után álom lesz, azt garantálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest