- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Hát vettem egy DVI-HDMI kábelt,és rákötöttem a 19"-es LCD TV-et a gépre vele,eddig D-SUB-al volt bekötve de ugy gondoltam hátha megszólalt a atv,és akkor levehetem a kiegészitö hangfalakat... hát nem sikerült... amugy a képminöség és a kalibrálhatóság komoly kivánnivalókat hagyott maga után...
Például azonnal 22"-os TV-nek látta a gép a monitort... -
tzsolesz
nagyúr
-
joi29
őstag
-Na tegnap megjött a kártya amit a családi gépbe rendeltem
költséghatékony fejlesztés címén.
-A win7 ripsz-ropsz felismerte de biztos ami biztos a 9.9 meghajtót
felbiggyesztettem melléje gond nélkül.
-2D-ben szépen visszaveszi az órajeleket 300/500-ra és így a hőtermelése is
elenyésző ~34c°.
-A NFS Shift demójában (ugye ez a sláger játék) 1024x768-on minden full high-on
van 8xAA, Trilinear x AF-re beállítva és rezzenés nélkül simán fut.
-Délután megnézem hogyan viselkedik HD videó gyorsítás során.
-Esetleg tudtok free letölthető jó nagy 1080p-s pár perces HD anyagot? -
-
Chaser
legenda
válasz
Stirlitz #8187 üzenetére
Engem a feszültség érdekelt volna főleg.
Van még hasonló árban HIS IceQ is. igaz 2 év garis, de az is 1 gigás, elvileg effektív 17xx ram órajellel. A lényeg, ezen 2 DVI+svideo van, svideo nem érdekes, de pont ilyen 2 DVI-s csodát kerestem. Hangról itt is jókat írnak, de az idle órajel/fesz mennyi? Hátha beesik valaki akinek ilyen van
-
barnam_
nagyúr
válasz
Stirlitz #8182 üzenetére
Aha, azt hittem ez vmi extra bios és a gpu-t 900 Mhz fölé is lehet emelni CCC-vel (ennek csak vmod-nál lenne értelme.)
Amúgy először fel se tűnt, hogy 900 Mhz-en ment nálad a gpu... ahhoz már vmod kellene, a 4670-ek többsége alapfeszen kifullad 850 Mhz körül. A Race07 tapasztalataim szerint kevésbé megterhelő a vga-ra nézve, ezért nem fagyott azonnal 900 mhz-en. -
Chaser
legenda
Jah, a legfontosabb: idle milyen órajeleket használ? Az enyémnek tán volt egy low idle, egy middle, és egy load órajel és fesz értéke.
-
Chaser
legenda
válasz
Stirlitz #8174 üzenetére
Manyualt' ismerem, 512-esem volt, az xarakodott a tv-vel, persze hangot hdmi-n tud minden 4670. vf700 al-cu hűtő van rajta, az magában használtan is 2-3k, szóval ennyiért nem sok a kártya. GV-R467ZL-1GI típusról beszélünk, gondolom ZL takarja a zalman hűtést. A másik 2 ugyanolyan lapos hűtésű mint az 512-esé, az egyik green, specek szerint ahogy nézem ez annyit takar, hogy a gpu 650mhz-en jár. Asszem beruházok rá, legfeljebb megint becopom a tv-t és eladom...
Ez a tuning nem is rossz amit nyomtál neki
-
Stirlitz
senior tag
HDMI-t nem tudtam kiprobálni, de kézikönyve szerint mindent kinyom magábol rajta. Még a hangot is (nem tudom ez új info-e, de hát ott olvastam), de kiprobálni nem tudtam, nem lévén hd tv-m. Nem hallom a hangját, nagyon csendes, a gépemben lévő winyok és a csendes chieftec táp valamint az 1000rpm-el forgó asus silen square hütő hangosabb
A rammok 800mhz-en járnak, és hynix gyártmányúak. (a pontos tipusát elfelejtettem felírni) a mag meg 750en-en. CCC-ben rátoltam amit lehetett, mármint overclokra gondoltam, 900/960 csont nélkül megy neki, 2órát race07-eztem vele. Idle hőfok 37 c. A terheltet nem tudom, elfelejtettem megnézni, amikor kiléptem. Sok nem lehet mert a zalman hütő hangját nem hallottam. Jah, zalman hütő, nem a full réz, hanem az alu-réz kombó van rajta. Mindenkinek ajánlom ezt a kártyát! (3féle 1gb rammal szerelt 4670 van gigabyte-nál, vigyázni, más hütő és ram van rajtuk, ha nem mondtam újjat, akkor bocs
)
-
Chaser
legenda
Beszéltem egy usa bazárossal, sehol nem talált triplexet
Ilyen nekünk nem nagyon lesz...
Stirlitz : Mesélj már róla, ilyet tervezek holnap rendelni, használtra értelmes -árú- ajánlat nem jött. Hangja? HDMI-t esetleg próbáltad tv-vel?
gyuromoj: Nem kell tápcsati. Érdemes volt a zafír gddr4-eset venni, már nem lehet kapni. Most van belőlük ddr3-as szintén AC hűtéssel, némileg csökknetett refhez képesti ram órajellel. Az aszus se volt rossz, de hűtőt váltott, az újat nem ismerem. Az MSI 512-es alu színű változata se rossz, na meg a GB 4670 1GB-osa zalmi hűtéssel, csak jókat írnak róla, ram órajele refhez képest azért itt is butítva van.
-
gyuromoj
veterán
Üdv!
Éppen VGA csere előtt állok és egy másik topikban ajánlották a HD4670-es karit!
Olyan kérdésem lenne hogy milyet érdemes venni?mert elég sok fajta van!
Milyen csatlakozása van az alaplapjoz, esetleg kell-e neki tápcsati, mint a mostani 7900GS-emnek?
HD filmezésre(LCD TV-n) és játékra lenne használva 1280*1024-es felbontásig!
HDMI kimenet előny lenne! -
Stirlitz
senior tag
Hello!
Csatlakozok a társasághoz, egy ilyen karival.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Normál 4830-ből is milyen szépet csináltak
A HIS-nek nálam gyorsan kimúlt a becsülete
szerk: jobban megnézve ez is majdnem akkora mint egy 4670, csak tápcsati valszeg van rajta
-
Chaser
legenda
Jaja, de mind2-t 800-asként hírdetik. Arany asus: fekete bordásról nem tudok, alu bordás fekete ventivel? De abból se láttam még képen se csak HDMI-DVI-DSUB verziósat. Hasonló a hűtése mint a 4830-asnak amit linkeltél, ami über jónak tűnik, ha tényleg 800SP-s ahogy írják, de nem vagyok vele kisegítve ha nálunk nem lehet kapni
Móci: A GW nagy hűtéses 98 green gt-je is jól néz ki, méretben is kb ekkora...na de az nem 4830...
-
MMIX
addikt
Több kérdésedre válaszolok. Én írtam az AC hűtős Sapphire 4670 DDR3-ról, és csak az 512MB-os kártyáról írtam hogy 1000 MHz-s RAM van rajta. Az 1GB-s verzión más típusú, valószínűleg 800-as RAM van. [link] Ezt írtam az új hűtős ASUS 4670-ről [link]. Egyébként létezik tápcsati nélküli HD 4830 is. [link].
-
Chaser
legenda
Asus 4830-hoz meg zafír 4830 képe van kinn, már a szemednek se hihetsz
-
zodo
nagyúr
Ezekszerint, mert van raktáron.
Igen ők sok helyen árusítanak és amelyik tetszik azt a helyet adod meg átvételi pontként a rendelésed leadásakor.Mammut I.
Pólus
Erzsébet krt.
Visegrádi utca
Győr
Miskolc
Szeged
Debrecen
Átvételi pont = központ Bp.Talán nem kell gariztatni, de Szeged lenne hozzád a legközelebb, ha jól néztem.
(#8152) Móci
Szép kártya, de hol lehet kapni?
-
Móci
addikt
4830-ból egy ilyennel egyeznék ki szívesen...
Ha tényleg gagyik lesznek az új kártyák, megpróbálok felhajtani egyet. -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #8145 üzenetére
Nekem a mérete se tetszik a 4850-nek, pedig tegnap nézegettem egy xfx-et. Zafí 4830 z jó volt, idle tényleg 20W, de az is nagy, bár refhez képest kicsi, meg tápcsatis...ezekből mért nincs olyan mint 98gt-ből?
Vagy csak nálunk nem lehet kapni...
zodo: Bespájzoltak?
Úgy tudom náluk van olyan is, hogy kisker partnerhez viszik le a cuccot és ott át lehet venni, csak a gar miatt lenne fontos, ha esetleg gariztatni kell akkor gondolom oda vissza is lehet vinni.
-
Móci
addikt
válasz
elfelejtette #8149 üzenetére
Az 5770 192bit-es lesz, ha minden igaz. Abban azért bízom kicsit.
-
zodo
nagyúr
Én itt vettem a kis lapomat ( köszi ) akár házhoz is viszik neked ingyen az új kártyádat.
Igaz +4k kiadás, de új 2év garival.
-
tzsolesz
nagyúr
Adatlapomon van. Volt egy monitorcserém. 1280x1024 ---> 1680x1050-re. Nah, ezt nem díjazta minden esetben a 4670.
Így eladtam unkaöcsémnek, és meg vettem egy 4850-est.
Azóta a szünetmentes tápom semmit sem ér, ha load-ban "vagyok", és elmegy az áram. Kikapcsol a fenébe.
na, meg ugye a fogyasztás terén is beerősítettem így, ami a legnagyobb szívfájdalmam. Erősen gondolkozok azon, hogy az 5-ös szériából kellene valamire lecserélnem. 27W idle, az nem lenne rossz.
A 4850-nek egy nagy gondja van, a fogyasztása.
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #8141 üzenetére
Épp tegnap néztem, de már nem lehet kapni, meg drágább mint az AC hűtéses 1 gigás zafír, valaki linkelt róla képeket, 1000mhz-es ramok vannak rajta, amik 800-on mennek
Én tápomat könnyű elnyomni hangban, tegnap este bekapcsolva hagytam, aztán eladudtam, mikor felébredtem véletlen oda néztem és világítottak BD ramok szewmei
Na innen tudom hogy be van kapcsolva a gép
-
-
Chaser
legenda
Köszi, 3trémárk nem tudom mit mér, de nem valós 3D teljesítményt az biztos
Hatalmas különbség nem lehet, ddr3-as 4650 se marad le olyan vészesen ref 4670-től, pedig gpu-ja csak 600mhz-en jár, ram meg 700(1400)mhz. Ennél a GB-nél meg gpu 750, ram 800(1600). De megint találtam egy jónak kinéző vga-t, gainward 98gt green, tápcsati nélküli kis mérettel, netto 20k az egyik boltban, a GB 16k lenne...jó amikor van választási lehetőség, de ennyi?
szerk: De szép kis lapot vettél
-
zodo
nagyúr
Hát nem szoktam tesztelni, de ha valamit segít akkor lefuttatam neked egy 3DMark-ot
ccc-ben 800mhz-re állítva , de 1100mhz-ről, mert nekem ddr4-em van.1100mhz 8140p
800mhz 6865p
Ez létezhet, nekem soknak tünik ez az eltérés -300mhz = -1275p ?
Más:
Tudnátok ajánlani valami egyszerű rendszer teljesítmény, tesztelő progit ?
Arról lenne szó, hogy van egy Jetway minix-em amibe bedobnám a karimat és mit tud a régi gépemhez viszonyítva.
Esetleg lehet következtetni egy progi alapján pl. 3DMark ?(#8135) Móci
Igen persze, hogy megoldodott, nem veszek semmit.
-
Móci
addikt
A Giga nagyon jó ajánlat, az Asus már nem annyira... jót moddolhattak a VF700-as seregen, mire rámentek a kártyákra.
Látom megoldódott a kérdés vga-monitor ügyben. -
Chaser
legenda
Az asus mikor kapott új hűtést?
-
Chaser
legenda
Nekem meg a monitort, szintén 19", úh lényegében 4670-nél erősebb vga nem kell. De abból milyet?...
800-as ram mennyire fogja meg a teljesítményt 1000-hez viszonyítva?
Csinált valaki ilyen jellegű tesztet? Az 1 gigás GB nem lenne rossz, azért csak vf700 alcu van rajta, hűtéssel nem kellene mókolni, de a 800-as ram mire elég?...
-
randras
veterán
sziasztok, tudnátok mondani olyan progamot ami frapshez hasonlóan a képernyő vmelyik részébe kiírja a gpu hőfokot?
-
törölt tag
válasz
madmike #8117 üzenetére
hmm, egy 10000ft-os vga-ra 5000ft-os hűtés sztem sok, de biztosan jól néz ki.
mindenesetre köszönöm a választ, én valami kisebbet és olcsóbbat szeretnék.amúgy valaki rakott már fel 4670es biost ddr3as 4650re?
magórajellel nincs probléma, csak a ram para, mert 800 fölött van a vége nem sokkal. -
törölt tag
hi
milyen hűtések mennek fel a sapphire 4650 / 70-es videókártyákra?
én vf700cu-t szerettem volna felrakni, de nem ott vannak a lyukak. láttam vf700alcu-s 4670et, gondoltam rámegy. de nem jött be.
a válaszokat előre is thx, ha meg valakinek van fölös halk hűtése, priviben jelezzen. -
Móci
addikt
Én jelenleg 1680-ban CS Source-al, WoW-al, s a DDO online-al játszom/játszottam. Mindegyik elment ebben a felbontásban, igaz nem full részletességgel.
Bár az én kártyám nem DDR4-es, így egy picit a tied előnyben van.
Ennyit tudtam segíteni, sajna nem sok.
A 22-es is megy 1440x900-ban amúgy... -
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Monitor váásárláson töröm a fejem a 19" wide-ról egy 22" wide-ra.
Visszaolvasva a topikba kb. elegendő lenne hozzá a karim, de kérném a megerősítéseteket.Konfigom:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H,
AMD X2 240@2.8Ghz,
Arctic Cooling Freezer 64 Pro,
Geil Ultra ddr2 PC6400 800 MHz 2x1024Mb,
Sapphire HD 4670 Gddr4,
Samsung HD160HJ + HD642JJ,
Samsung SN-S083A,
Chieftec HPC-420-302-DF,
LG 194WTSajna, nincs sok viszonyítási alapom, mert csak a Grid-et nyúzom 1440x900-ba
kb. Medium beállítások melett. Ami átlag 65-70 fps-el fut.Mennyit venne vissza a játékélményből a nagyobb felbontás miatt az új 22"-os monitor ?
Megéri váltanom vagy meg se próbáljam, mert új vga-t nem tervezek vásárolni. -
Móci
addikt
Szerintem egyáltalán nem látszik a fabrikálás, hiszen a legtöbb rész el van takarva. Legjobban a tartókon lehetne észrevenni (jó kis köszörülés), ha szétszedné az ember a hűtőt.
Valóban jó hatásfoka van, csak az a hátránya. hogy más kártyára nem nagyon fog már felmenni a VF700... bár nagyon nem érdekel, erre lett szánva. -
Polllen
félisten
Köszönöm!
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Én is beálltam a topicba egy MSI 4670 MD512/D3-mal, ez a kártya tuti, hogy halk, nincs zajgondom...^^ (gigabyte superb 460 és egy hyper xt II mellett sem lehet hallani a hangját és a két előbbi cucc sem hangos
)
A kérdésem viszont az lenne, hogy létezik az, 2d-ben GPU 165 mhz és memory clock 250 mhz? Catalyst méri ezeket az adatokat, így 33-34 C...
u.i.: 2600xt-ről váltottam, így fel sem merült bennem, hogy magától már visszavesz
-
zodo
nagyúr
Bocs lejárt az ídő. Például ilyet ?
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8097 üzenetére
Valamiről lemaradhattam, én soha nem láttam jó áron
Jó ár nálam mivel 2 év garis és 2 slotos a hűtője, ami igaz halk, de egy ekkora kártyánál azé' mégse erőltetném..18k bruttó. 1ébként meg végül is mind1, ha most lesz annyiért amit adok érte akkor lesz, ha nem, akkor majd lesz hd5xxx....ráérek és úgyse járok rosszul sztem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest