- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
PredatorNo1
aktív tag
Szia
Nem baj ha lassabb lesz, az a lényeg a mostani AGP 7600Gt-mnél jóval többet tudjon még így is.
Nem tudom, hogy ki van-e vágva, régen a 4x AGP foglalat sem volt más mint a 8x, csak az alaplap nem tudta kezelni.
Ilyenről még nem is hallottam hogy ha az alaplap csak 4x PCi-e-es akkor rövidebb lenne a foglalat :SDe nézd meg Te is:
Üdv
-
sirdond
őstag
megjött a hűtő, fel is szereltem, de valami nem oké
idle 55 C, pedig a gyárival 41-42 volt, ráadásul terhelés alatt egyből felugrik 100 C-re
szerintem nem érintkezik rendesen a gpu a réz felülettel, pedig mindent úgy csináltam ahogy a papíron van, ráadásul jobban nem lehet meghúzni a csavarokat (nem is merem, mert az egyik már beletört.még szerencse,hogy van 2 darab pót)valami ötlet?
-
kisza25
félisten
hát ennek a kártyának nem sok értelme van
XFX HD4830 18eFt, ez tuti lesz vagy 25eFt és 4830 640shaderrel 1800Mhz 256bit-el mindig rendelkezésre áll nem úgy mint CF-nél,
azt tudom elképzelni, hogy sok 4670-es chip ragadt be náluk és próbálnak tőle megszabadulni
azt mondjuk nem nagyon értem, hogy HD5670 hogy tartja vele a lépést -
Chaser
legenda
Nagyon tré a forint, mindennnek felment az ára pár héttel ezelőttihez képest. Notit néztem, 156k volt iponban, most mindenütt 170+ k. Nem találtam ilyen 4650-et árlistákban, de lehet lesz, csak az ára kérdéses. A ddr2-es 4650-ek is drágák, szóval sok jóra nem kell számítani.
-
leyo76
senior tag
Ez a beárazás téma azon is múlik hogy hol milyen kínálat van és mennyire lehet hülyére venni az adott területen lakó vevőket. Ha összevetem Szegedi és Bp-i árakat eldobom az agyam, pedig hát mondhatnánk hogy egy kártya itt is annyit ér amennyit bárhol máshol. Sajna ez minden egyes hardvert érint..... (sőt minden más árucikket is)
-
atesss
addikt
Köszi.
És tényleg.Egy kicsit jobban körbenézek, és én is látom rögtön.
Hát ez nem egy jó hír, mert akkor le kell kapnom hozzá az egész hűtést...Amúgy egy kis keresés után megtaláltam a tesztet is, amiből a képet linkelted: [link]
Bele is nézek, hogy írnak-e valami ujdonságot.Chaser
Ja, sajnos ez a helyzet. Köszi neked is a választ.Azon is gondolkozok, hogy elsősorban a VMOD miatt veszek egy csendes hűtést rá.
Ami szerintem AC Accelero S1 Rev. 2 lenne akkor.
Használja valaki ezzel a kártyáját ?
Vagy van valami egyéb ötletetek ?
Csak azért lesz egy kicsit furcsa, mert a kártyát 10500-ért vettem (két hete), és ennek vagy a felét elkölteni a hűtésre.
Plusz még jó lenne egy FET borda is, vagy az S1 alatt az nagyon jól tudna hűsolni ?
Erős VMOD alatt lesz, úgyhogy azzal együtt kellene nézni a dolgot.Ja ha már a VMOD, #9759-re valaki [link] ?
-
leyo76
senior tag
hivatalos oldalon nem találtam...
mod: van piros doboz, piros hűtő, de lap az nemigazán
-
törölt tag
Hali!
Na itt van ismét egy csavar a történetben, mert bár ezt nem említettem, hogy a VGA nyák-ja bár olyan, mint az MSI, de nem piros, hanem kék színű. Olyan, mintha egy hibrid lenne. Egy része Sapphire, más része meg MSI. De az a legjobb az egészben, hogy a hozzáadott kézikönyv, és CD szintén eredeti Sapphire. És ugyanazok a kellékek is megvannak a dobozban, mint amit az első képen látunk. De amíg tökéletesen megy, nem igazán izgat, csak tudni szerettem volna, hogy most éppen mit birtokolok.
-
wwenigma
Jómunkásember
Tény, hogy a szünetmentesem szerint kb. 1-2%-kal csökkent az üresjarati fogyasztas, a homersekletek is csökkentek. Most 32°C a vga core temp 165/300-as frekik mellett, korabban magasabb volt (oldallap nalam levan veve). Megjegyzem, hibamentes a váltás a 2D/low power 3D/3D frekik között, semmi képhiba nincs. Az előző BIOS-ban a feszultseg ertekek fix 1.25V-on alltak, ennel 0,9V/1,25V/1,25V
Ez a mérés amit linkeltél nem tudom mennyire pontos, de nem vonom kétségbe. (szvsz fizikailag kellett volna közbeiktatni a mérőeszközt, akkor beszélhetnénk tized wattokról, addig csak megközelítőleges értékekről)
Hynix RAM-os Sapphire 4670 512MB-os kartyam van, 2db DVI és Svideo kimenettel. [link]
A frissítéshez kell a legujabb ATI Winflash (2.0.1.11) illetve a bios file.
CSAKIS KIZÁRÓLAG A SAJAT KARTYAMMAL MEGEGYEZŐ KÁRTYÁN JAVASLOM A FRISSÍTÉST! Sapphire 4670/512Mbyte gDDR3 - Hynix chip - 750/1000MHz
Winflash nalam hibamentesen futott Win7 x64 rendszeren. Inditas utan a save gombbal lementjuk az eredeti BIOS-t, majd a letöltött fajlbol kicsomagolt image filet betallózzuk a Load image gombbal. Ezutan a Program gombra kattanva beirjuk. Belassul a gep par pillanatra majd ha kesz, ujrainditjuk a gépet.
Ha barmi probléma lenne, egy floppyról bootolva ATIFlash 3.79 segitsegevel tudjuk visszairni az eredeti imaget. Ehhez jól jön egy PCI slotos vga kártya, hogy legyen kép is hozzá.
Lehet csinalok egy logout irast errol, de szerintem ennyi bőven elég.
Más:
Van fent BIOS Quimonda ramos 4670-hez, amin 873MHz-en megy a ram. Ahhoz is van frissebb talan. Ami erdekes benne, hogy a boot ram clock az 1000MHz....
utana veszi vissza.
-
djh
csendes tag
Most kaptam egy ilyen zalmanos gigabyte kártyát és a ventije kerreg...Ráadásul fix fordulaton megy, 7.5 volton.Kipróbáltam 5 volton, de ott is hangos.Gondolom azért ennyire nem kéne kerregnie...
Ja és a memória órajelét nem veszi vissza,csak a gpu frekit csökkenti.Ha erről volt már szó korábban akkor sorry.
-
kriszbon
őstag
Eleinte azt hiszem azzal jöttek ki, de mostanában már az üzletekben is azt írják ki hogy 800-as a ram(igaz most eltűntek). Viszont azok között is van amin 87xMhz-es van(valakinek itt is volt/van). Szerintem ha olyan ramokkal szerelik akkor mennek is annyit.
Az adatlapomon ami van kártya(amúgy az a 4670 is az enyém, most is az van bent) azon 1ns-os Samu ramok vannak és simán mennek 2350Mhz-en. A ramon nem igen lehet húzni, nem szeresse. -
Gyurek
csendes tag
Tápcsatit ráraktam, köszi a linkeket.
Beleolvastam a belinkelt oldalra, azt írják, hogy a gyártók sokszor nem tartják be a szabályokat és pl. egy 3,3 voltok igénylő kártya belemegy a 1,5 voltot adó alaplap slotjába.
Az az érdekes, hogy először működött jól, kb. egy órát vacakoltam vele állítgattam,
próbálgattam ment rendesen. Aztán el kellett mennem, kikapcsoltam a gépet. kb. 2 óra múlva amikor hazajöttem bekapcsoltam volna a gépet, de csak azt hajtogatta, hogy: "cpu check failed" és nem csinált mást. A régi kártyával teljesen jó. Mindenesetre visszaviszem gariba, (két napja vettem) csak nem akartam teljesen hülyét csinálni magamból........
A másik gép most hirtelen nem jön össze.... -
kriszbon
őstag
Én meg a 30-as topikból loptam ezt (4830 16918ft) elég olcsón dobálják ezt a tipust. De ott olvastam hogy hangos a hűtése vagy mi a fene.
-
bagocsi
csendes tag
Köszönöm válaszod! A riva tunerrel hiába állíttom,nemváltozik az órajel. Ezt kéne kikapcsolni ( Engedélyezzük a Rivatunternek az ATI driver kikapcsolását (ATT: ATI HKP killer), valamint hogy low-level driver szinten felülvezérelje VGA-nkat, valamint megadhatjuk az általunk használni kívánt túlhajtási értékeket (rendre: startup 3D, 3D, 2D).Ezt hol találom?
-
Stirlitz
senior tag
Köszi, elsősorban órajel emelést szeretnék, nem csökkentést, mivel elég csendes, a fesz. csökkentés hiánya nem hátrány
(akkor egy olcsóbb karit vettem volna, ha csak a filmeket szeretném nézni) BIOS-t szeretném buherálni, mivel fíx tuningot szeretnék, pont a nagyszerű hűtés miatt.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Jaja, de mind2-t 800-asként hírdetik. Arany asus: fekete bordásról nem tudok, alu bordás fekete ventivel? De abból se láttam még képen se csak HDMI-DVI-DSUB verziósat. Hasonló a hűtése mint a 4830-asnak amit linkeltél, ami über jónak tűnik, ha tényleg 800SP-s ahogy írják, de nem vagyok vele kisegítve ha nálunk nem lehet kapni
Móci: A GW nagy hűtéses 98 green gt-je is jól néz ki, méretben is kb ekkora...na de az nem 4830...
-
zodo
nagyúr
Megnéztem a honlapot, tényleg érdekes a képen lévő ddr3-as új hűtővel és hdmi csatival.
Egész jó kis ddr4 koppintás.
A low profile kártya sem rossz, de itthon tuti nem lehet majd kapni.
(nem értem miért tesznek ddr2-es memoriákat az ilyen karikra, senki nem vesz már olyat)
Akkor már inkább egy ilyet tudnék elképzelni,ha kicsi kell.
Agp-s 4650 meg 19k-t, hát nem is tudom.
Viszont érdekes, hogy a hivatalos honlapon nem látni a dupla hátlapos ddr4-t.(#7606) ps_feri
Én így tenném őket sorrendbe és ez alapján venném valamelyiket:
Msi , Asus, Gigabyte
Sapphire ddr4-re is van keret akkor nyugodtan megveheted az egyik legjobb választás, minden tekintetben.
-
Pala
veterán
Hehh... Nincs mit!
Szerintem tudtad te, hogy mit akartál írni, csak egyszerűen félreírtad (ez egyébként látszik a szövegkörnyezetből is); no hiába, van ez így.... emberek vagyunk.
Node, hogy kicsit témánál is maradjak:
Redneck: mielőtt bármiféle irányban nézelődnél, 2 dolgot kell lefixálnod magadban:
1. Mennyit szánsz a kártyára?
2. Milyen felbontásban használnád?Először mindenképpen ezeket kell tisztázni, mivel a 4670 és a 4850 korántsem egy kategória, sem árban, sem teljesítményben (bár mindkettő nagyon jó ár/érték aránnyal bír)
-
d4nl
tag
en semmihez nem ertek ami szamitogep kb 8) egyszer vettem a faradtsagot es egy het forumozas alapjan osszeallitottam a gepem. a tuningal ugy vok, h inkabb nem buzeralom mielott balul sulne el. es hogy mennyit szeretnek kihozni a videokaribol.. keves jatekkal jatszom, lich king menni fog rajta szepen gondolom, cs1.6 illetve poker se igazan kerdeses. de ki tudja mi fog megtetszeni.. azert is inkabb 4670 mint 4650et valasztottam. koszi segitseget
-
tzsolesz
nagyúr
Igen, ráadásul jobb választás amúgy is az s-video kimenettel rendelkező kari.
S-video-t az istennek nem csinálsz a DVI-ből, viszont DVI-HDMI átalakító alaptartozék Sapphire-nál. Ez a nem mindegy. Én már csak tudom, hogy a büdös életbe nem kötöm rá a tévémre a HDMI-s 4850-em.
-
Köszi a választ
De, jobb lenne egy szimpla 4850, csak lehet hogy majd lesz ingyen egy 4670-em, így pedig mindenképpen megérné
Mire meglesz a másik 4670, addigra lesz CF-es alaplap , cf híd már van ,és táp is van. Mennyivel lenne gyorsabb, ha nem P45-ben lenne a CF , hanem X48-ban?
-
Solfrutta
tag
Az IGP drivere nincs fenn, nem is volt, csak egy proóba erejéig. SP2-vel is ugyan ez a probléma. Az az érdekes, hogy kb két hónapig tökéletesen működött a dolog, aztán egyik napról a másikra lett ilyen.
Ma megpróbálom XP-vel és Vistával is úgy, hogy egy másik vinyóra telepítem, hátha úgy jó lesz. ha nem, akkor haverral csereberéljük a kártyákat (Sapphire X1650XT). Majd megírom a fejleményeket. -
Balázs1621
senior tag
Igen, jó kártyát néztél nekem is az van, neked játék közben és netezés közben mennyire melegszik fel?
A hűtő sebessége nincs elállítva, mert autó módban van, ő szabályozza a fordulatot.
De ha pl. én beállítom 90-100%-ra a fordulatot akkor játék közben 47-48 fokos szokott lenni, de sztem ez így is sok. -
Mercutio_
félisten
4670-em van most, amikkel én játszom azokra elég, talán hetente 5 percig van olyan szitu, hogy beszaggat
Viszont akkor új kérdés: Van-e már downclock-olási tapasztalat 4670-es kártyával?
Szeretném a HIS IceQ-mat amennyire lehet fesz és freki terén visszábbvenni, hogy a lehető legkevesebbet termelje.
Olyasmire gondolok, hogy 2D/3D/3Dmax terheléshez lehet-e valamilyen értékeket megadni? Nem szeretnék kísérletezni, hogy aztán az alaplapi intGPU-n keresztül kelljen bios frissítássel helyrehozni a kártyát -
profi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest