- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
public73
senior tag
hali!
tudna valaki HD4650-re valami jó és főleg halk hűtési megoldást ajánlani?
a sapphire gyári coolere enyhén szólva is kaki.... -
Sziasztok.
Egy gigabyte 4670 512-es kártya tulaja lettem. -
elfelejtette
veterán
-
fulcrum
tag
válasz
Ateszzero #7795 üzenetére
Főleg régebbi játékokat szeretnék 1600*1200-on játszani (COD2, COD4, FarCry, GTR2, Colin DIRT, Richard Burns Rally, Toca Race 3), és a következőket ki sem próbálnám: FEAR, FarCry2, Crysis, GTA4. Szóval a régebbiekre elég lehet a 4670 512mb, venti nélkül?
Köszi a véleményt. -
Ateszzero
őstag
válasz
fulcrum #7794 üzenetére
Azért arra is gondolj hogy ha már ilyen kártyát veszel úgy is fogsz rá tenni még kíváncsiságból is új,komoly játékot.Ha viszont tényleg keveset játszol, és fontos hogy halk legyen akkor kóstold meg,de a terhelés alatt mit értesz?Játékot?
1600*1200-ban úgysem fogsz tudni komoly játékkal nagy grafikai beállítással játszani.Arra azért készülj fel. -
fulcrum
tag
Sziasztok!
4-5 éve nem figyeltem a vga kínálatot, most egy "SAPPHIRE HD4670 512MB DDR3 Ultimate"-et néztem ki, aminek passzív a hűtése. Havi 3-4 órát játszom, tehát fontosabb a csendes működés, mint a játékteljesítmény. Az a kérdésem, nem sül-e meg egy ilyen kártya venti nélkül, ha meg lesz terhelve? Nem a legújabb játékokat engedném rá, viszont 1600x1200-ban jó lenne ha menne...
Mi a véleményetek?
-
kisza25
félisten
-
Ice_Man22
senior tag
Hali!Lenne egy problemam, van egy HIS HD 4670 es vgam, es mikor be kapcsolom a tv kimenetet csak fekete feherbe mukodik.Win7 es driver van fent es x64 es az op rendszer!A regebbi vga driverrel meg mukodott es tudtam allitani a tv kimenet jelet, de ennel mar nem.
-
MMIX
addikt
-
artiny
őstag
Helotok
Egy hirdetesben latam h elado Asus 4650 [egy ilyen] 40 euroert adjak,,,,meg jotalas alatt van.
Szerintetek megeri megvenni ennyiert? Tudom h jobb lenne egy 4670 ....de nem szeretnek sokat kolteni .....de viszont szeretnek jatszani GTA IV -et....Ezzel a kartyaval tudnak jatszani a kov konfigon: AMD Athlon 4200+ 2.21GHZ, 3 GB ddr2 ram,Asus M2N32 SLI DELUXE,........ugy h neakadozon nagyon....vagy inkabb egy Saphire 2600xt 256MB DDR3
vegyek 25euroert hasznaltan? -
wetomi
aktív tag
válasz
andris21 #7786 üzenetére
ha nem kezelné, mert ebben nem vagyok biztos akkor a biosban bekapcsolod a surround view funkciót, akkor a 4670-el együtt négy megjelenítőt is meg tudsz hajtani, ha másképp nem megy, az hogy alaplapra teszed a monitort, a vga-ra meg a tv-t vagy fordítva szerintem mindegy a kettő külön meg csak kezeli a hdmi-t, de ha gondolod kérdezz még rá az alaplap fórumában, igaz ez gigabyte-os, de az igp ugyan az [link]
eddig csak két d-sub csatis monitorral próbáltam, úgy simán ment -
andris21
tag
Sziasztok,
van 1 video nézésre használt gépem, abba szeretnék VGAt venni, a monitort DVIon hajtanám, a TV-t pedig HDMIn - egyszerre
ezt a kártyát néztem ki:
SAPPHIRE HD4670 1GB GDDR3 HDMI PCIE
http://www.ipon.hu/webshop/product/sapphire_hd4670_1gb_gddr3_hdmi_pcie/114412az a kérdésem, hogy ez a kártya tudja egyszerre hajtani a 2-t? tehát hogy a monitor is menjen és a TV is, mondjuk extend desktop módban?
azért kérdezem, mert a gépben egy alaplapra integrált HD3200 van, és ez nem tud egyszerre HDMIt és DVIt is, igy kénytelen vagyok D-SUB-on hajtani a monitort. amúgy nincs bajom a HD3200vel, filmeket viszi, játszani meg nem játszok. úgyhogy csak azért vennék új VGAt bele, hogy DVI-on menjen a monitor is
de ha ez a VGA sem tudja egyszerre hajtani a 2-t akkor feleslegesen venném meg...
köszi!
-
3shae
aktív tag
válasz
elfelejtette #7780 üzenetére
SZERINTEM halk, de rám ne hallgassatok!
Lövész voltam a seregben...
-
Gyuri27
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #7782 üzenetére
Ha a játékokkal elégedett vagy mit izgat a 3dmark?
Én az enyémmel elégedett vagyok. Cod2-4-waw is megy multiban, battleforge, sf4 mind korrekt rajta. -
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Nem is olyan régen raktam össze egy gépet amiben Sapphire HD 4670 1GB DDR3 kártya ketyeg (Konfig adatlapban).Nem kérdezem a 3dmark eredményeket mert tudom arra van kijelölt topic (azért privátban írhatnátok nekem eredményeket) köszi
Kérdésem az lenne játékok terén mennyire vagytok elégedettek a teljesítményével tudom gép függő de mégis..én általánosságban azt mondom jó kis kártya minden szépen fut,csak mintha 3dmark ban kapna keveset..
Vélemények?
-
Gyuri27
félisten
válasz
elfelejtette #7780 üzenetére
De az sem halk.
Kölök zafir 2 dvi-s 70-e egy cm 33x házban lakik. 12-s venti elöl, hátul. Nem hangos a kicsike.biega: ha ultra halkat akarsz, tákolás nélkül zafir gddr4-t keress. Az enyémet ne is stirold srác.
-
elfelejtette
veterán
Pont az előtted olvasható hsz-ekben tárgyaltuk egy Giga tulajjal, hogy neki nem hangos a giga Zalmi hűtése. Én Sapphire karit raktam még decemberben egy gépbe, annak sem volt zajos a ventije. A leghalkabb az lenne, ha jól szellőző házad van, hogy teszel rá 5k-ért egy AC S1 rev. 2 passzív hűtőt. Igaz, hogy ebből a plusz pénzből már vehetsz a HD4670 helyett egy HD4770-et is, amiben 2x annyi Stream proci van, mint a HD4670-ben...
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Radeon 4670 chip-es VGA vásárlását tervezem, de nagyon fontos, hogy halk legyen a kártya hűtése.
Melyik típust javasoljátok (olvastam, hogy a Gigabyte felejtős)? -
3shae
aktív tag
válasz
elfelejtette #7777 üzenetére
Úgy lesz!
Jó éjszakát! -
3shae
aktív tag
válasz
elfelejtette #7775 üzenetére
Értem,és megköszönöm a segítő szándékodat,hozzászólásodat!
Üdv.
-
elfelejtette
veterán
Nem baj, lényeg az, hogy ezzel a karival nem lesz túlterhelve a tápod.
Ha veszel, akkor Chifit ne vegyél (hacsak nem akarsz 600W környékén venni, az alatt nem éri meg, drága a tudásához képest.)
Árban, mint írtam, FSP 350PNF 6k-ért tökéletes választás. Ilyen viszi az én gépem is X1950Pro-val, ami kicsit többet fogyaszt, mint a HD4670 (ez 47W-ot kajál, az enyém 70W-ot).
Üdv. -
3shae
aktív tag
válasz
elfelejtette #7773 üzenetére
Ha lesz valamikor alkalmam (pénzem) akkor veszek majd egy Chieftec, vagy FSP tápot,de mostanában annyi mindenre kellene költenem,hogy felsorolni is nehéz.
( Egyéb, nem számítástechnikai dolgok )
Látod,hogy a GTO is -számomra- milyen sokáig megfelelt,azt valamikor 2006-ban vettem a táppal együtt. -
3shae
aktív tag
válasz
elfelejtette #7771 üzenetére
LC Power (550 Wattos)
Előtte Codegen volt,de a Prescott magos kazánom kicsinálta
Még szerencse,hogy nem fordítva történt..
Szeretem a Freezert, pedig alig akart felmenni a lapomra. Az északi hídba majdnem beleér,illetve a PWM hűtőbordájától is csak egy hajszálnyira van.
(Abit FP-IN 9 SLI) -
3shae
aktív tag
válasz
elfelejtette #7769 üzenetére
Egy AC Freezer 7 pro,illetve a táp tizenkettes ventilátora van még,mint zajkeltő a gépemben.
-
3shae
aktív tag
Tegnap vásároltam egy Gigabyte HD 4670-es kártyát.
Zalman hűtő van rajta,szerintem nem hangos,és a teljesítményével is elégedett vagyok.X800 GTO-ról váltottam...
-
elfelejtette
veterán
Hy!
Én is hasonlókat tapasztaltam, mint MMIX fórumtárs. A HDMI-s változatot raktam kolléga gépébe 13k-ért, akkor a HD4670-es majdnem 18k lett volna. A venti terhelve 24%-on jár a karin, a hangja elég halknak nevezhető, a max. 75 fok volt a szőrös fánk alatt.
Egyébként a Bjorn3D-s tesztben a 4650-es és a 4670-es kari közötti különbség elég magas, az overclockersclub tesztjében látható eredmények már inkább reálisak... -
MMIX
addikt
Sapphire
HD 4650 DDR3 S-video teszt [link]
HD 4650 DDR3 HDMI teszt [link]
Nem a leghalkabbak és nem is a leghangosabbak. Viszont szabályozható ventilátoruk van. Bekapcsoláskor felpörgeti, de utána visszaáll 12%-ra. Ha meg van izzasztva a GPU akkor felkapcsolja 24%-ra(nálam). Tuningot élég jól bírják, főleg az S-videos verziók. Sajnos manapság felment az áruk, így szerintem nem jó vétel újonnan.(árgép szerint min.16900Ft)
Másfél hónapja még 13500 Ft. volt az ára. Gyári órajel 600/1400MHz. Tuning eredmények a két linkelt tesztben. -
Bone78
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek itt Sapphire 4650 ddr3-as kártyája?
Érdemes beruházni rá?Nem hangos?(ez a fontos!)
Üdv Mindenkinek! -
Speed®
titán
válasz
Gyuri27 #7759 üzenetére
Persze, nyílván nem tudják..pedig 0kmes hűtőügyileg (Chilla és VNF100 volt rajta amíg ment) és 1.5 év kiskergaris. Ráadásul tuningos..
Vétek lenne..nem hinném. Használtam fél évet, kellett az erősebb vas->csere.
VGAt legközelebb majd február körül cserélek, addig elvagyok. CF kihagyós..
4830 tuninggal épp kiszolgál, és a hűtése miatt kellett amíg megvolt a Zenem.
Épp most gariztatom a monitorom, meglátom mit tudok beújítani (P2050 kell).
Szerintem 1600x900ban nem igazán van ami nem fut normálisan, remélem -
Gyuri27
félisten
Na de miért? Én már az apróban sok okossal össze futottam. Mert nem tudja, hogy az új butitott. Meg a giga kávédaróló árához hasonlít.
Szerintem vétek lenne azt a vga-t eladni. Én a 4830-t adnám el (most jó ára van). Addig elvagy a 70-l. Majd válthatsz 5670-re.
Vagy vegyél egy másikat és rakd cf-be. Codoknál dupla fps-t dob a drága. -
-
danih
veterán
Mennyire sürgős, egyébként?
Sokan irták már, én is azt gondolom hogy érdemes várni még egy hónapot ezzel.
Sapphire GDDR4-et találni pedig már nem is annyira könnyű. Amennyibe meg kerül ahol van - hát én akkor már inkább 4770-et vennék -
MMIX
addikt
Sajnos az ASUS-nál is figyelni kell. Az újabb aranyszínű bordás változatoknál csökkent a memória órajele. Arany 512Mb: 1800MHz RAM és nincs CrossfireX csatlakozó. Arany 1GB: 1600MHz RAM és van CrossfireX csatlakozó.
A fekete bordásokon 2008Mhz-s RAM van, és van rajtuk CrossfireX csatlakozó. A fekete bordásokból létezik külön S-videós és HDMI-s változat. Ha jól tudom, egyik ASUS 4670-sem tudja a ventilátorát szabályozni. Utólag kell barkácsolni, ha valaki halkabb hűtést szeretne. -
Powercolor, HIS?! Ezekről tudtok valamit, hogy milyenek?
-
Sziasztok!
Ha minden jól megy a jövőhéten lesz egy Gigabyte 4670-es kártyám, 512 mb rammal. Szerintetek az jó kari?
-
d4nl
tag
everest ultimate edition nem latja a gpu homersekletet. hogyan tudnam figyelni hany fokos a nelkul, h megnyissam atinak a catalyst vezerlojet?sapphire 4670 512
hdmi
-
mcs
veterán
Street Fighter gond megoldva. V-Sync nélkül kb. olyan gyors, mint XP-n...
-
-KP-
addikt
válasz
tzsolesz #7701 üzenetére
régifajta chieftec 360as tápom van. asszem kb 200W körül képes leadni 12V-n. Nem tudom hogy az aláírásomban szereplő konfigot egy 110W-ra specifikált fogyasztású 4830-as kártyával elbírna-e, viszont a 4670-et elbírná.
igazából egy 4650 is elég lenne, mert ut3-hoz kellene 1024*768-as felbontáshoz (CRT monitor), csak azt láttam hogy alig 2-3k a difi a 4650 és 4670 közt, így néztem ki magamnak inkább 4670-et. Lehet megvárom inkább az evergreen debütálását, és októberig várok.
-
kovacsroli
senior tag
válasz
Rókakoma #7731 üzenetére
Énis AGP-s vga-t akartam venni, és ugyanígy rábeszéltek egy teljes cserére, azóta is hálálkodok
Ha elaldod a mostani alkatrészeket kapsz értük annyi pénzt, hogy ne vágjon földhöz az újítás
hajrá
ja és a lite semmivel sem kevesebb, csak nem kapsz hozzá tesztprogramot meg egyéb dolgokat amikre semmi szükség, a kártya ugyanaz.
-
Pala
veterán
válasz
Rókakoma #7726 üzenetére
Akkor elméletileg mennie kellene.
Gyakorlatilag viszont én is azt mondom inkább, hogyha van rá lehetőséged, inkább újíts be egy kis takarékos PCI-E-s konfigba. Giga EP31-DS3L lap, E5200-as proci, mellé 2 giga ram + a 4650-es (bár inkább 70-est érdemes, vagy használtam egy 3850-et), ezeket már egészen olcsón beszerezheted és tisztességes teljesítményt nyújtanának, már a mostani konfigodhoz képest is ég és föld lenne a különbség.
Az AGP-s korszaknak (néhány jószívű gyártó próbálkozásai ellenére) sajnos leáldozott. -
Speed®
titán
válasz
Rókakoma #7724 üzenetére
Add el a lapod/procid/RAMod/VGAd, elég jó áron elvinnék valszeg idővel.
Helyette tudsz venni egy P31/G31 lapot 10 körül, 430as Celka procit 5 körül, 2x1GB memót 5 körül, és egy nomál PCIe 4670et 15 körül.
Össz költséget tekintve valszeg ugyanoda jutsz, de gyorsabb (430as Cerka 3GHzen lever egy azonos órajelű A64 FXet is simán) és fejleszthetőbb (SATA, PCIe, rahedli USB2.0) a géped, ami hamar megtérül ha újítanál vmit.
Ez az én véleményem, ha ilyen téma (AGPs cuccok..halott ötlet szvsz) van.Ha kizárt az ilyen jellegű megoldás, akkorsem javaslom a 46x0 AGP témát.
Szokás szerint szívás lesz a driverekkel, stb. Egy 1950GT/2600XT kell oda.
A procid ígyis-úgyis kevés alájuk is, szóval semmivel sem lesz lassabb
De ha nekem kellene azt a gépet fejlesztenem, simán vennék egy 7600GSt.
Nyílván nem a kiírt áron, de mondjuk 7-8ért már korrekt kis kártya, ma is ;pJa, Ti4200 DX8.0/SM1.1 kompatibilis (FX szériától DX9 és 2.0), azért kevés.
-
Rókakoma
csendes tag
azoknál pipa volt, vagyis a minimumot túllépte. a videókártyánál volt csak nagy piros x.
a redalertnél ennyi a min.: Minimum: DirectX 9.0c compatible video card. NVIDIA GeForce 6800 or better, ATI Radeon X800 or Better
a nwn2-nél: 128 MB DirectX 9.0c compatible Video card with Pixel Shader 2.0 (ATI 9700 Pro+ or NVIDIA 6600+ or better)
-
Rókakoma
csendes tag
sziasztok!
elég analfabéta vagyok a géphez, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
a jelenlegi gépem úgy néz ki, hogy az alaplap (miután 3 perc porszívózás után leolvastam róla) Abit NF 7, a processzor AMD Athlon XP 2500+, van egy giga DDR ramom, és egy GeForce Ti4200 videókártyám. nos eddig el-ellavíroztam minimál módban a játékok közt, de sajnos két nagy kedvencem folytatásáért vérzik a szívem: Red Alert 3 ill. Neverwinter Nights 2.
nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy a Sapphire gyárt AGP-s videókártyát, mert pcie foglalatom sajna nincs. a netes "fut-e a játék a gépeden" tesztek szerint a GeForce-omban a pixel shader 1.1 és 2.0-kell min. amúgy nemtom ez mi =)
szerintetek ha veszek egy 512megás 4650-est, akkor az megfelelő lesz ehhez a konfigurációhoz?
ja és tudja valaki, h mi a különbség a normál meg a "lite" között?
köszi a segítséget
/és ne nevessetek nagyon/
-
kovacsroli
senior tag
Isc
Pala
-
Pala
veterán
válasz
Gyuri27 #7707 üzenetére
Hali!
Neked ez a fajta változat van?
Ha igen, tudsz valamit mondani a hűtéséről? Hangosság, hőfokok idle/load alatt? -
Pala
veterán
válasz
kovacsroli #7711 üzenetére
Vagy a windows, vagy a windows\system32 könyvtárban kell lennie egy Futuremark könyvárnak (most hirtelen nem emlékszem, hogy a kettő közül melyik), ezt töröld ki és ha minden igaz, ezután már menni fog.
-
lsc
nagyúr
válasz
kovacsroli #7711 üzenetére
Letölt, telepít, örül .
-
kovacsroli
senior tag
Hali!
nemtudjátok mi oka lehet annak, hogy nem indul a 3dmark06? elindítom és az üdvözlőképernyőnél többet nem kapok. a gyári driverek vannak fent..caralyst verziószáma, ha jót nézek: 2009.0203.2228.40314lehet hogy frissebb kéne? már ha van
-
mcs
veterán
Felraktam a 64 bites Windows 7et, és nem tudom miért, de pl. a Street Fighter 4 olyan lassú, mint a pitsa. XP alatt a Benchmark 50 fps volt (1280, 4*aa, 16*af, max) ,itt meg legalább 10el kevesebb, de maga a játék is olyan, mint egy lassított felvétel.
-
vviktor1
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #7703 üzenetére
Emlitett játékokhoz bőven jó a 4670, World at War-al kapcsolatban megerősíthetem az előttem szólót, ha a fogyasztás is számít akkor egyértelműen 4670, egyéb játékokban meg [link] Van ahol a 4670 legyűri a 96gt.t. Szvsz plusz 5-6k-t nem adnák a 9600gt-re, én nem bántam meg a 4670-et, ráadásul az enyém egy szinte hangtalan hűtésű példány, de a többi változathoz is találsz itt tippeket visszább olvasva.
Lehet kicsit elfogult lettem vele, (előtte nvidiás voltam) vedd magánvéleménynek. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #7703 üzenetére
Én ott 2500HUF forint különbséget látok csak. Van ott XFX9600GT GDDR3 512Mb 20K-ért. A 4670 PowerColor 17550HUF.
Én inkább nem nyilatkoznék most ha nem baj ezzel kapcsolatban.Nekem volt 4670-em, és 1280x1024-ben az ég adta világon minden ment játszható sebességgel. Sokszor mehetett 4XAA is, főleg COD-okban, a World at War-t is 1280x1024-ben fullgrafon 4XAA-val nyomattam, és meg sem érezte.
Nagyon nagy kár, hogy most nincs a 21K-ós 4830-ból, mert simán azt ajánlanám.
-
válasz
tzsolesz #7701 üzenetére
Hát kb 5-6 k lenne a különbség. (pcx-en néztem)
Amúgy azt mondják, hogy a giga ramos az nem gyorsabb semmivel, nem, éri meg. Igaz?lsc: Amúgy 1440x900-ban játszok.
Leginkább hl2, richard burns rally, codok( a 4-ig bezáróan) Régi MOHAA és kiegészítői.
(Meg az új batmant várom.De arra elég azt hiszem, nem lesz nagy gépigénye úgy tudom.)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo #7700 üzenetére
Háát, a 9600GT erősebb vagy 10%-al, de szerintem drágább is annyival, ráadásul többet is eszik, és tápcsatlakozóról is szívja a szuflát használat közben.
Nem tudom, igazából attól is függ, hogy mennyi árkülönbséggel vennéd a két kártyát.A 9600GT erősebb, ez nem vitás.
(#7699) Atnhony Eddig nem voltak visszajelzések, hogy bármiféle inkompatibilitási problémák adódtak volna azzal a chipset-el. Szerintem semmi bajuk nincs egymással.
(#7698) -KP-: Én ma 2009.08.24-én nem szívesen adnék ki 17K-t 4670-ért.
Nem rég volt a 4830 20K-ért is kapható. Nagyon megérte az elején a 4670, de azóta erősen süllyedt a többi ATI VGA ára, a 4670 17K-s ára viszont majdnem hogy változatlanul maradt ami számomra kicsit érthetetlen. Ha rám hallgatsz vársz 2-3 hetet, érhetnek még meglepetések.
csak nézegesd a webshopok kínálatait. Ezzel nem azt mondtam, hogy ne vegyél 4670-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest