Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
-
nyehu
csendes tag
válasz
tzsolesz #10097 üzenetére
Akkor újrafogalmazva, hadd kérdezzek még egyszer.
Kiinduló feltételek:
-Nem cserélek gépet
-Nem veszek használt kártyát
-ATI Radeon (mert csak, és hogy a szóba jöhetők fele kiessen)
-PCI-e
-Legyen rajta HDMI kimenet, mert a kábel már megvan és nem akarok dvi-hdmi átalakítót venni (ok, gombhoz a kabát, de ez legalább szintén egy erős szűrő)
-Menjen rajta simán a wow és full hd-ben tudja meghajtani a tv-t
-Ha passzív, az külön öröm
És ami a voltaképpeni kérdés:
Ha az X1650 sincs kihasználva, felesleges megvenni a nála minden paraméterében jobb 3650, 2600 kártyákat is, annyira, hogy akár egy 64bites DDR2 kártya is elég?
(Ebben azért már nem vagyok biztos)
Mert akkor pl.
4350
[link]
[link]
Esetleg:
5450
[link] -
kisza25
félisten
válasz
tzsolesz #9590 üzenetére
na és ez az XFX4670-es 1GB-osDDR2
volt szerencsém mindkettőt kipróbálni,
de XFX-nek még a saját oldalán is hibásan vannak jelölve a kártyák64/128bit
igazából az összes HD4650/70 DDR2 kártyája ua. csak a bios más, így lehet csak igazán spórolni -
pepe_g
tag
válasz
tzsolesz #8946 üzenetére
Háááát őőő, nem nagyon akarok 800-as FSB- procit,
mivel 1024Mhz-es ramjaim vannak, és ugyancsak nem tudnám kihasználi őket! Most is csak 900-on mennek. Direkt azért állítottam így össze a lapot!
----> [link] Ja, és igen, a régiből van még, ez vár cserére.
Na most jó szét off-oltuk a topikot! -
pepe_g
tag
válasz
tzsolesz #8930 üzenetére
Ááááááá, csak 541-es!
3.2-es ez is, csak 1M-ás! De 3.6-on hajtom! Alapfeszen, ennyire megy stabilan, nem akarom agyonfeszelni, mert szeret melegedni!
De nem toltam még soha 3D-t. Nincs is. DE lehet töltök le... Most kezd érdekelni a dolog. Melyiket érdemes letölteni?? Tipp? -
Gyurek
csendes tag
válasz
tzsolesz #8747 üzenetére
Csináltam gy BIOS alapbeállítást, továbbra sem indul, de a régi kártyával megy.
Kínomban átolvastam mégegyszer az alaplap (ASUS P4C800-E) kézikönyvét, azt írja az apró betűs részen hogy csak 0,8-1,5V feszültségű kártyákat támogat, ez meg ha jól látom 3,3V-os, de akkor miért működött, az első próbálkozásra?
Cinikus megjegyzéseket nem kérek így is van bajom -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #8698 üzenetére
Deh, megsúgom 4830-ban is volt ilyen, ráadásul ha jól emlékszem 800sp-s, a Triplex követte el. 86W max fogyit adtak meg az 5750-nek , onnan már nem nagy dolog lerántani 10-15W-ot hozzáértő mérnököknek.
szerk: Aggregátor: Ezeket 1.0 kompatibilitással csinálják, 1ébként nem sok értelme lenne.
szerk: PC HD5750 Green
-
Disvid
csendes tag
válasz
tzsolesz #8439 üzenetére
Ismerem a Fraps-et használom is.
Nemsokára lövök párat.
De előljáróban annyit h így néznek ki nálam az árnyékok:S
http://www.rage3d.com/Board/showthread.php?t=33921769
Annyit még hozzátennék,hogy felraktam ma újra a Crysis-t,gondoltam letesztelem ott is az árnyékokat.
Mivel tisztán emlékszek arra,hogy ugyanezzel a karival amit most használok tűéles árnyékokat kaptam egy hónapja.
A helyzet ugyanaz ugyanugy recés pixeles az árnyéktextura a Crysisban is.
Próbáltam régebbi Catalyst driverekkel semmi változás.
Sajnos erős a gyanúm h hardver probléma lesz:S -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #8323 üzenetére
Nagyon csúnya lenne már, ha 4670-hez 2.8G-s c2d kellene, 4850-hez mi kell? Durván 2-2.5x erősebb, ahhoz 4ghz? 5850-hez 5.5Ghz?...én csak annyit mondok neked, 4830 mellett e5200 volt alapon, 1280-ban egy game se "laggolt", "szaggatott" és egyéb nyalánkság. Persze kellhet 2.8G, 1024-ben.
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8325 üzenetére
Hát pff... kivárom mi lesz itt a VGA fronton,addig egy pár hónapig most nem veszek semmit,várom az USB 3.0-ás lapokat az olcsó DDDR3-as ramokat,meg hogy kiforrja magát a DX11...
Addig elvagyok ezzel amit összeguberáltam,ugy sem sok idöm van mostanában játszani,heti pár óra csupán,VGA-t azt vennem kellett a SM3 miatt a többi szinte a "kukábol" van...
Egyébként amikor el tudtam inditani a CoD5-öt a konfigomon,és még türhetöen játszani is tudtam egy kicsit elégedett voltam magammal... -
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8323 üzenetére
Hát nem tudom,az én procim most 2.5GHz-en megy,persze csak egy mag...és például a section8-at tolom 1360X768-ban egyedül a cudat- kell 1-re állitanom,minden 4-en van,néha kicsit laggol mert 1G RAM nem nagyon elég..de nagyon szépen megy,sima folyamatos...
Jut eszembe,eddig probáltam mindenféle drivert ehhez az AGP-s csodához...Rá kellett jönnöm mitöl is jó egy HIS például...
A powercolor oldalán még a 9.7-es drivernél tartanak amikor a HIS WHQL drivert rak ki 2009/10/15-i dátummal az oldalára....(az ICEQ agp-s radeonrol ne is beszéljek)
[link]
Aki esetleg AGP-s 4670-el nyomul annak melegen ajánlom ezt a drivert... -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #8145 üzenetére
Nekem a mérete se tetszik a 4850-nek, pedig tegnap nézegettem egy xfx-et. Zafí 4830 z jó volt, idle tényleg 20W, de az is nagy, bár refhez képest kicsi, meg tápcsatis...ezekből mért nincs olyan mint 98gt-ből?
Vagy csak nálunk nem lehet kapni...
zodo: Bespájzoltak?
Úgy tudom náluk van olyan is, hogy kisker partnerhez viszik le a cuccot és ott át lehet venni, csak a gar miatt lenne fontos, ha esetleg gariztatni kell akkor gondolom oda vissza is lehet vinni.
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #8141 üzenetére
Épp tegnap néztem, de már nem lehet kapni, meg drágább mint az AC hűtéses 1 gigás zafír, valaki linkelt róla képeket, 1000mhz-es ramok vannak rajta, amik 800-on mennek
Én tápomat könnyű elnyomni hangban, tegnap este bekapcsolva hagytam, aztán eladudtam, mikor felébredtem véletlen oda néztem és világítottak BD ramok szewmei
Na innen tudom hogy be van kapcsolva a gép
-
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8074 üzenetére
A héten megrendelem ezt a lapot...
300FSB-t simán tud...12X-es szorzóval az 3.6Ghz... egy E5300 vagy egy E3300 simán elég lesz az uj AGP-s rekordokhoz...
(#8079) Móc
Volt már ilyen lapom, a PCI-E inkább csak disz,viszont elég stabil lap .. ennél jobb jelenleg nincs AGP alá,és nekem megér ennyit a hobbim...
Biztos vagyok benne,hogy lesz egy-két meglepö eredményem -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #7839 üzenetére
2800MHz-es Athlon X2 prociról váltottam 3400MHz-es Athlon2 procira (mindkét érték tuningos, de a memória azonos sebességen megy), nem igazán volt előrelépés, játékban kb. azonos a teljesítmény nálam 1360*768-ban, Mondjuk egy 4850 már biztos jobban megérezné a proci cserét.
Persze 3trémárk biztos mutatott volna látható javulást.
-
-KP-
addikt
válasz
tzsolesz #7701 üzenetére
régifajta chieftec 360as tápom van. asszem kb 200W körül képes leadni 12V-n. Nem tudom hogy az aláírásomban szereplő konfigot egy 110W-ra specifikált fogyasztású 4830-as kártyával elbírna-e, viszont a 4670-et elbírná.
igazából egy 4650 is elég lenne, mert ut3-hoz kellene 1024*768-as felbontáshoz (CRT monitor), csak azt láttam hogy alig 2-3k a difi a 4650 és 4670 közt, így néztem ki magamnak inkább 4670-et. Lehet megvárom inkább az evergreen debütálását, és októberig várok.
-
válasz
tzsolesz #7701 üzenetére
Hát kb 5-6 k lenne a különbség. (pcx-en néztem)
Amúgy azt mondják, hogy a giga ramos az nem gyorsabb semmivel, nem, éri meg. Igaz?lsc: Amúgy 1440x900-ban játszok.
Leginkább hl2, richard burns rally, codok( a 4-ig bezáróan) Régi MOHAA és kiegészítői.
(Meg az új batmant várom.De arra elég azt hiszem, nem lesz nagy gépigénye úgy tudom.)
-
barnam_
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #6998 üzenetére
Miért? Itt a kártyád tesztje. Ez az UT3 alatt készült, míg az előző a Furmark alatt. Az 512MB 4850 kevesebbet eszik.
-
fireproof
őstag
válasz
tzsolesz #6801 üzenetére
Sikerült csak a CCC-újabb verzióját kellet letöltenem.Köszi
Ja és valakinek ajánlat hogy a Shappire HD 4670 512MB-os karit menyire húzzam fel?ÉS csak apránként húzzam és mindig alkalmazzam vagy egyből az általatok ajánlott beállításokra húzzam a csúszkákat és akkor alkalmazzam?És biosban kell állítanom valamit?
-
Gyuri27
félisten
válasz
tzsolesz #6793 üzenetére
Látom átlátod a helyzetet. A kisker a nagykernek viszi vissza! Ha kicserélik akkor is más f.szával vered a csalánt barát! Ráadásul a nagyker kb 30 napra vállalja. De a kiskernek a 15 nap után illik vagy vga-t adni, vagy vissza a pénzt. Tehát ha nem ad vár a nagykerre mocsok. Ha ad és a nagyker nem cseréli akkor meg be szopta.
Szerintem előbb kérdezz ha nem tudsz valamit. -
törölt tag
válasz
tzsolesz #6494 üzenetére
Különben nem mindig így van ám, én most az utóbbi időben voltam 2 számítógépnél is, kint háznál, ATI kártyások voltak. Mindkettőre elfelejtettem feltenni a Framework-ot a CCC előtt, annyi volt hogy nem indult a CCC és megkért a program hogy legyek kedves installálni, tenyér a homlokon
install, és indult a CCC a következő restart után. Lehet ám hogy függ a windows verzió frissességétől is, lehet valami régi SP2-je van még, vagy valami nlite-os cucc, amiből kimaradt ez-az, vagy éppen be lett téve, moddolva, stb...
Kicsit rosszabbul jártam, pár hónapja újraraktam az XP-t, nézem a lemezt, 2008 nov. 11.-ig minden frissítés, int. SP3, WMP11 regisztrálva, stb, oké gondoltam ez jó lesz, majd leszedem update-ről a többi cuccot hozzá, aha. Rádugjuk apám mp4 lejátszóját, felismerte hogy lejátszó, de sehogyan nem tudtunk rá se másolni rá, se róla le, semmit. Lemezről driver felrak, semmi. Driver letölt legújabb, semmi. 2 órát kínlódtam vele, annyit tudtam elérni hogy az eszközkezelőben a típus-száma megjelent!Meguntam, új Win XP SP3 beszerez, 2009 febr 11.i-g felcuccolva, na ez jó lesz. Felteszem, bedugom a lejátszót, egyből felismeri, kiírja kis buborékban a típusszámát, még a képének a sziluettjét is megjeleníti a sajátgépben, sajátgépben oda kerül a walkman logó is, megnyitja egyből, másolok kifele befele boldogan. Szóval vannak érdekes dolgok.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #6309 üzenetére
Teljesen érthető okokat hoztál fel a 4850-re, ha jó BIOS-modder vagy. Biztosan sokkal kevesebbet megy a géped load-ban (ahogy az enyém is), az IDLE fogyasztáson jóval többet lehet spórolni az sokszoros üzemideje miatt. Pont ugyanez nem tetszik nekem sem a 4770-ben, de kénytelen leszek megalkudni! ATI topikokban meg úgyis találkozunk majd mindig!
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #6304 üzenetére
A többiek nevében is köszönöm a megtiszteltetést
Én is akartam kérdezni mért nem 4770-et vettél de már látom..nagyon elqrták az idle fogyasztását, talán a későbbiekben majd lehet orvosolni...
#6305 fireproof: Próbáld ki a tuningot ha nagyon érdekel, de sztem felesleges vesződni vele, ha kicsi a teljesítmény cseréld nagyobbra, olyan nagy különbségekre ne számíts tuninggal, kipróbálod, meglátod, sztem
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #6250 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem sok féle játék az amit játszok a gépemmel.
A legkomolyabb a tombraid u. volt, amit szépen vitt.Amire nekem kell, arra a legjobb választás ez a zsuga volt. És még jó is.
Nem a legjobbat akartam, fontos volt a fogyasztás, az ár-érték arány, és a csendes, de jó hűtő.
A 76gt is elég sokat kibírt nálam. Ehhez képest ez egy nagy lépés. És alaplap, proci csere is volt. A manival is spórolni kellett. Szvsz. jól választottam. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #6009 üzenetére
A Level 5.1 az nem a hangrendszert jelenti, a H.264-es kódolási rendszernek a legújabb szintje. A HD nagyfelbontású filmek dekódolását úgy az ATi mint az nV a H.264 ill. a VC-1 szabvány szerint végzi, a Level 5.1 a legjobb jelenleg, de azt nem tudom, hogy az ATi kártyák ezt miért nem tudják.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- OLED monitor topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Politika
- Külpolitika
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Nvidia Geforce GTX Gigabyte 1660 TI 6gb
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- 27% Számla! GIGABYTE RTX 4090 GAMING OC 24G GDDR6X Videokártya
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest