Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
Új hozzászólás Aktív témák
-
MMIX
addikt
Ha a haverod 1 év múlva egyszerre "kukázza" a gépet akkor max egy 4650 DDR2-t érdemes bele tennie. Ha hosszabb távon szeretné használni az új videokártyáját akkor vehet egy jó erős kártyát is, feltéve hogy van neki egy erős minőségi tápegysége a gépében. Az újonnan épített gépébe átrakhatja a már meglévő videókarit. Persze hogy forintosítva hogy járna jobban azt számolja ki Ő, vagy Te.
-
Crytek
nagyúr
3ghz-es p4 elég a HD 4670-hez?
4670-es VGA val hogy fut a Cod 5 és a Colin dirt?
-
Solfrutta
tag
Az IGP drivere nincs fenn, nem is volt, csak egy proóba erejéig. SP2-vel is ugyan ez a probléma. Az az érdekes, hogy kb két hónapig tökéletesen működött a dolog, aztán egyik napról a másikra lett ilyen.
Ma megpróbálom XP-vel és Vistával is úgy, hogy egy másik vinyóra telepítem, hátha úgy jó lesz. ha nem, akkor haverral csereberéljük a kártyákat (Sapphire X1650XT). Majd megírom a fejleményeket. -
F.B.I.
veterán
Az alábbiakat olvasva akkor mindegy melyiket veszed ha van egy kis barkács hajlamod, szinte bármelyik jó és csendes lehet. Én egy 4650-et vettem az MSI-től, mert ez volt a legolcsóbb és ráhegesztettem egyCoolviva Z1-et + Noctua venti, meghúzva a 4670-ek nyakán van....és csendes.

-
-
Ukraan
aktív tag
Szerintem az Asus 5V-on hajtva szintén jó választás.
A Sapphire-al nincsenek személyes tapasztalataim, de azt írják róla itt sokan, hogy terhelés(3D) alatt eléggé hangos a hűtése. Az általam említett(és birtokolt) kártya viszont a fent leírt módon használva teljesen csendes és hűvös. A tartósságáról viszont nem tudok nyilatkozni, mivel pár hónapja van csak meg. -
Chabee
tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget/tanácsot/tippet kérni!
Egy ismerősnek össze kell raknom egy gépet és 4670-t szeretnék beletenni.
A jelöltek a következők: (a www.pcx.hu válaszékából)
Asus 4670 512MB DDR3 DI
Gigabyte 4670 512MB DDR3 (GV-R467D3-512I)
Sapphire 4670 512MB DDR3 Lite
A szempontok:
Megbízhatóság (vannak/voltak/lesznek típushibás szériák, rossz konstrukciók,stb., ezeket szeretnék elkerülni)
Zaj (kisgyermekes családba megy a gép, tehát porszívók nem jöhetnek szóba)
Ami nem fog történni a kártyákkal: hardveres vagy szoftveres modding, egyszerűen be lesz építve és csak gyári alap beállításokkal tennie kell a dolgát.
Véleményeiteket, segítő tanácsaitokat előre is köszönöm!
-
Solfrutta
tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 4670-em, az adataimnál látható konfigban. Olyan problémám van vele, hogy ha fel van telepítve hozzá driver, akkor egyszerűen nem tölt be vele a windows (vista 32bit). A töltőkép látszik, viszont amikor az animált windows logo jelenne meg, ott fekete marad a kép. Viszont, ha elindítom a wint csökkentett módban, és onnan indítom újra, akkor tökéleteesn elindul, megy az aero is, és játszani is lehet, nem szemetel a kártya, nem is fagy.
Próbáltam már SP nélküli, és SP1-es Vistával, 9.6 és 9.7-es Catalysttal, mindenhogy ezt csinálja, ellenben ha nincs fenn driver, akkor egyből elindul, illetve az IGP-vel is megy mindenhogyan.Egyszerűen már nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy a kártya hibás. Valaki tapasztalt már ilyent?
Szerk: most totálisan friss a Win, szinte csak a driverek vannak fenn.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Szeva'!
Ez mondjuk egy érdekes felvetés, hogy a vmem hiba mindenhol előjönne, erre eddig nem is gondoltam. A hőmérsékletek a jelek szerint rendben vannak. Most néztem 2 perc Furmarkot, 66-67°C körül mocorgott, de régebbről egy huzamosabb strapálás kapcsán rémlik valami 70-75°C körüli max, de asszem akkor ment 2 Prime is.
Feszültségeket mivel nézzek, kinek higyjek? Bár előbb megnézem másik gépben, addig nem gyártok több teóriát, mert már most tele van a... fejem.

Üdv, és köszi!
Fóbu.i.: Ja, és a tápom csak ne rendetlenkedjen, nem azért vettem sok forintért, hogy gagyizzon, ne fessük az ördögöt!

-
Imperator999
aktív tag
válasz
Imperator999
üzenetére
elnézést, megoldódott, az a .... hotfix

-
Imperator999
aktív tag
SZiasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a 3DMARK06 inditásakor kifagy,
friss xp sp2, friss ati driver, catalist+ microsoft net 2.0 stb...Mi lehet a probléma?
Már régebben találkoztam ezzel a problémával amit meg is oldottam de most hirtelem fingom nincs hozzá.Segítsetek!!!
Szóval a 3dmark06 logó bejön de onnantól semmi, és 20-25%-on dolgozik elvileg a progi de nem tölt be.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
A Xanax megszűnt, Frontin van helyette!
A szoftveres túlhúzás semmi ilyen problémát nem okozhat, az ilyen beavatkozás reverzibilis, bármikor visszaállítható a korábbi állapot. Ez a gond a tuning nélkül is bekövetkezett volna. Az viszont biztos, hogy a vmem hiba minden alkalmazásban kijön még a boot képernyőn is OS és driver nélkül.
Ha időszakos a probléma, ill játékfüggő, akkor a feszültségekre, vagy a hőmérsékletre lehet gyanakodni és ennek utánanézni! Ha másik gépben jó, akkor a tápod rendetlenkedik. A hőmérsékleti gondot meg vagy kényszerhűtéssel, vagy a bekapcsolás utáni terheléssel, amikor még kvázi, hideg a gép és a kártya, ellenőrizni.
-
fer
őstag
válasz
Sebaj Fóbiás
üzenetére
Garancia!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Döglődni látszik a gddr4-es Sapphire 4670-em.
Véleményeket, ötleteket örömmel vennék.Üdv!
Fób -
Chaser
legenda
-
sagesz93
addikt
Hi!
Lehet kezeim közé fog kerülni egy msi hd4670-es.
Valaki elmondhatná tapasztalatait a hűtéséről.
Thx
-
Lacpac
őstag
Hát, nem hiszem hogy lesz 4830-am. Nincs kedvem fizetni érte 20k-t.
Teljesen elég a 3850 is. Nagyon ritkán játszom. Havi egy-két óra. Csak ha eszembe jut, és van rá időm.
Elég lenne a 4670 is, de az a kis sz@r amit hűtőventillátornak hívnak, az őrületbe kerget.
Néha olyan kedvem lenne kitépni a gépből, és füldhözvágni az egész kártyát...
Filmnézés közben a legzavaróbb, süvit mint egy turbina.
Megjön a gariból a 3850, már teszem is be. Ez a 4670 nem bejövős így.
A jó kis hűtőm meg benn pihen a szekrényben, nem tudom föltenni a venticsatlakozótól, beleér az egyik "hítpájp-ba"
Fogyasztásban sincs eget rengető különbség. 3850 nálam 96/800-on teljesített 2d-ben (ATT áldásos hatása), így még kevesebb. -
F.B.I.
veterán
Megvettem a Coolviva Z1-et, holnap megy fel egy 8cm-es Noctuával...remélem halk lesz, aztán meghúzzuk.
-
Stirbi
addikt
üdv all
Hála Istennek cserélték a vga mat garban. remélem ez már nemfog csak ugy elfáradni a semmitől

-
P00By
nagyúr
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
MSI HD4650-re jó lesz egy Cool Viva Z1 passzív,a házban 5 db 12cmes pörög mellette?

-
TA68
őstag
Valószínű, hogy ddr3-ast fognak küldeni, mert ddr4-es már nincs nekik, ahogy látom a honlapjukon. [PCX]
Érdekes, hogy a bátyámnak is rendeltem ugyanitt egy Sapphire HD4670 512mb ddr3-at, és az se tökéletes.
Játékok alatt 5-10 perc után lefagy, de ha a GPU órajelét leveszem 750-ről 725-re akkor teljesen jó.
Viszont amit a gari elintéződéséig vettem Gödöllőn egy kiskerben az tökéletes! Most is azt nyúzom a gépben.
-
TA68
őstag
Egy hónapon belül már a második Sapphire HD4670 512Mb DDR4 videokártyám halt meg! Az első egy napig élt, azt három napos gariban kicseréltettem, a második két hétig bírta. Az elsőnél az NFS Undercover-el játszottam éppen, a másodiknál csak simán neteztem amikor behalt.
Mindkettőnél ugyan az a hibajelenség volt, a monitort kikapcsolta, és az alaplap hangszórója egy hosszú két rövid csipogással jelezte, hogy VGA hiba! Ezután nem adott többet életjelet a kártya 
-
Balázs1621
senior tag
Ok, akkor nem foglalkozok vele, csak nem lessz vele semmi gond...
Köszönöm a sok segítséget!
Üdv: Balázs.
-
TA68
őstag
válasz
Balázs1621
üzenetére
A kártya ventilátor vezérlése nem hibás! Nekem egy is egy ilyen Sapphire kártyám van, csak 1GB-os. (a ddr4-es gariztatni van, arra az időre vettem, hogy tudjam használni a gépet). Ugyan ilyen hőmérséklet, és fordulatszám van nálam is. Ez a GPU maghőmérséklete, ha megtapogatod a kártyát (hűtést) az nem lesz túl meleg. Egyébként 130 fok-nál van a lassulási küszöb! Az újabb Sapphire kártyákon ilyen a vezérlés, hogy halkabb legyen a hűtés. Nyugodtan használd, ne törődj a hőmérsékletével, semmi baja nem lesz! A mérnökök nem hülyék, ha így oldották meg, biztos hogy bírja!
-
Balázs1621
senior tag
Szia!
De az csak akkor annyi ha fullon megy a venti, csak azt nem értem ha autómatára van állítva és felmegy a hőmérséklet 70-75 fokra akkor miért csak 30%-ra állítja a venti sebességét?

-
válasz
Balázs1621
üzenetére
47-48°C 3D alatt az elég jó, szóval az lesz a gond, hogy alapból rossz a kártya venti vezérlése.
-
Balázs1621
senior tag
Igen, jó kártyát néztél nekem is az van, neked játék közben és netezés közben mennyire melegszik fel?
A hűtő sebessége nincs elállítva, mert autó módban van, ő szabályozza a fordulatot.
De ha pl. én beállítom 90-100%-ra a fordulatot akkor játék közben 47-48 fokos szokott lenni, de sztem ez így is sok. -
kriszbon
őstag
-
MMIX
addikt
válasz
Balázs1621
üzenetére
A http:// cím amit beírtál nem működik úgyhogy kénytelen voltam nyomozni. Ezt találtam remélem ugyanarról a kártyáról beszélünk. [link] A 3% venti alapon kevés az már majdnem passzív hűtés. Nekem is ilyen márkájú kártyám van és 12% a minimum fordulatszáma. Szerencsére ezeken a kártyákon kézzel is állítható a fordulatszám a Control Centerben. Lehet hogy nálad a fordulatszám szabályozás el lett állítgatva.
-
Lacpac
őstag
Hmmm...
Megpróbáltam rátenni egy ilyet 3850-et 850-es gpu-val 80 °C alatt tartott, és nem lehettett hallani a hangját.
A felfogatás egyezett volna, de a hőcső beleér a vga ventillátorcsatlakozójába
Nagyon pipa vagok ez miatt, mert nem fogok erre a vga-ra venni 3k-ért egy coolert.
Tehát nagy valószínűség szerint, maradni fog a 3850.
Esküszöm, hogy ez a kis szar itt rajta, kétszer olyan hangos, mint a gépem összes többi része. 2 D-ben!!!! Filmnézéskor mikor "rákapcsol" a vga, kemény 300mhz-s gpu-ra, akkor meg már egyszerűen lehengerlő. -
SpZ
senior tag
válasz
birozoli7800
üzenetére
teljesen korrekt megállapítás, énis a 4670 et ajánlanám a 3850 helyett, teljesítményben nem lesz differencia de újabb kiadású és a fogyasztása kedvezőbb!
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Szereztem egy HD4670-et, addig(?) amíg nem lesz legarizva a 3850-em (512),
Melyiket lesz érdemes megtartani? Mert 3D markban nagyon el van maradva (tudom nem azzal játszunk, de nincs időm semmivel sem kipróbálni).
Ez az elmaradás játékokban is megvan? -
válasz
Balázs1621
üzenetére
Ha az a gyári hűtő sima egy slot-os Sapphire, és esetleg tele van porral, és kevésbé szellőzik a számítógépház, ilyen melegben lehetséges hogy ennyire felmelegszik.
-
MMIX
addikt
válasz
Balázs1621
üzenetére
Melyik gyári hűtő? Egyébként nem normális semelyikkel se. Venti pörög rendesen? Nem áll a por a bordák között?
-
Balázs1621
senior tag
Azt még elfelejtettem, hogy gyári hűtés van rajta, a gyári hűtővel ezek normális értékek?
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy a 4670-es kártyám egy kis játék közben 88 fokos?
Alapjáraton, netezés közben 50-55 fokos, a szobában 29-30 fok van
Segítségeket köszönöm!
-
tzsolesz
nagyúr
Én azt mondom nem olyan vészes az. Ráadásul 2D-ban teljesen kussban van. Tapasztalat, már 2 db ugyan olyan hűtővel szerelt Sapphire-om volt.
3D-ben felemelkedik a hangja, de érdekes módon nem volt zavaró soha. Talán azért mert, bár nagy fordulaton pörgött, nem volt olyan hangos.
-
SpZ
senior tag
kicsi off
Inno és 8600 gt
számomra jó/rossz
8600 gt imád fagyni, minden kiadásban asus inno stb, játékok közben meglepő dolgokat produkál néha meghal a ram stb.
Inno viszont, nos ilyen típusú 8800 gt hajtja a vasam 1éve és kifogástalan bár zabál ahogy illik, szép teljesítménnyel hálalja meg. anno 2 hónappal ezelőtt ref hűtős volt a brutális nyár miatt kapott accelero s1 rev2.-t és nincs vele baj. ref hűtővel se ment 65 fok felé a hő. -
SpZ
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
igen sajnos felment az ára bár az okát nem tudnom miért emelték...
X2 7750 viszont kitűnő választás a konfigodhoz, és igen jó áron vetted 13 700Ft nagyon jó pénz érte. 16 000Ft viszont sok, pont ma láttam 9600 gt-t 2év garival 17 500ért -
elfelejtette
veterán
Hy!
A 4650-es linked alatt most jelenleg 15913Ft-os ár jön be... Enyire felment az ára tegnap óta? Akkor én jól jártam, hogy 13700Ft-ért jutottam hozzá?
Egy X2 7750 kerül mellé, mivel AthlonII-t nem sikerült szerezni, a PhenomII pedig nem fért volna bele a keretbe. Egyébként ez is a HDMI-s változat 1.4ns-os Quimonda ramokkal.
Üdv. -
JJános
addikt
Nekem valahogy a 8600gt első ránézésre nem volt szimpatikus.
A 76gt-be én is zalmant vettem VF700. A mérete miatt, és a nyákja miatt nehezen tettem be, vettem ki. És a gyári pasztát hamar leszedtem, és boltban vettem ezüst színűt, és azt raktam rá.A 4670 mint a cövek úgy áll, bár az enyém dupla slotos is, és ezért két csavarral rögzül.
-
mcs
veterán
Én is szerettem az Innot egészen addig, amíg meg nem vettem a 8600GT-t.
A gyári hűtésével forró volt terheléskor (78-81 fok), és vettem rá pluszba 6 ezerért Zalman VF700-Cu-t. Hiába volt lehűtve így rendesen, 10 hónap után elkezdett sűrűn fagyni, végül bekapcsoláskor sem akart képet adni. A PCI-Express módok véletlenszerű váltogatása is izgalmas buli volt x16ról x8ra. Pedig alapjába véve elégedett voltam a sebességével, hiszen 1024*768ban, 16szoros anizóval együtt mindent játszhatóan vitt.
A gyári rózsaszín rágógumi paszta, és a nyák ferdesége kritikán aluli volt. Főleg, hogy lötyögött is a slotomban, bezzeg a 4670 betonstabilan áll benne, mintha beleolvadna.
-
JJános
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Az átlagos sapphire kávédarálóra gondolsz? Hát az kerreg, de nem hűt.
A 76gt-ről akartam 86 gt-re váltani. Boltos odaadta, megfogtam, megnéztem, és azt mondtam. Köszi, de inkább várok még, és majd jobbat veszek. Bár szerettem az inno-t. Anno
Gf4200Ti-m volt inno.
Időnként szédszedtem, és olajat, vagy WD-t küldtem bele, és megjavult. -
mcs
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Elhiszem, hogy halk a Sapphire, nem is az a gond, de hallottam én már ennél a Gigánál sokkal cifrább hangú megoldásokat is, mint pl. az Asus Glaciator. Mint egy turbina, úgy süvít, annyira beteg hangja van 50-60%os fordulaton.

Az Inno3D 8600GT gyári hűtése is jobban kerregett, mint ez a Gigás.
-
SpZ
senior tag
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
ATT 1.6.9.1386 támogatja már a kártyát rendesen?
Nekem elég érdekes adatokat ír a memória, és a gpu órajelre! (gpu:877mhz, mem:2.5mhz -
mcs
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
Szerintem kissé túlreagáljátok páran a Giga ventijének hangját.
Nem hangosabb ez, mint bármelyik átlagos megoldás, főleg nem porszívó, mert ahhoz nulla köze. Így hosszabb távon engem egyáltalán nem zavar, pedig volt már 8600GT-m Zalman VF700al, amit 1300as fordulaton is járattam, és Asus Glaciator 4850 is kölcsönben, szóval tudom mi a halk, és mi nem.
A Giga 4670 pont átlagos.
Volt két HIS X1600Pro-m is a hőn áhított Silencerrel, és mindkettőnek kerregni, kaparni kezdett a ventije 3-4 hónap után. Ennek ellenére nem beszélek le senkit a HIS 4670ről, mert én jártam úgy az X1600al, ahogy.

Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(még a demo sem)

Véleményeket, ötleteket örömmel vennék.