- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
arra tudtok valamit mondani, hogy rivatunerből eltünt a tuning opcio pedig az előbb azzal húztam a kártyát
elkezdtem procit tuningolni, hogy csináljak valami jobb 3Dmark eredményt
aztán mondom belövöm a VGA-nak a 800/1150Mhz-et erre nincs meg az opcio
leszedtem, újraraktam semmi -
Krisinto
őstag
Az összes 4670 512 ddr4 es radeon ilyen rosszul tuningolható?
-
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9687 üzenetére
Ha zafír meg tudja normálisan csinálni akkor nem lehetetlen, azt mondtad asusnál is ok volt a PP. Nem értem mi abban a nagy feladat, hogy a biosba pár karakterrel többet véssenek
De ahogy mondod, sokan nem értenek hozzá és a gyártók ennek örülnek, de PC-tól nem ezt vártam, GB, MSI, stb még talán oké - na azért nem vigyorgok mellé-, kommersz gyártók, nem vga-ra specializálódtak.
-
kisza25
félisten
az igazsághoz hozzá tartozik, hogy bár csak 400Mhz-ig vesz vissza, de 1,25V-ről 0,9V-re visszaveszi a feszültséget ami mellett szinte mindegy, hogy 250Mhz, vagy 400Mhz
az ASUSkari idle 10-12W-ot fogyasztott ez 15-17-et ez kb 5W a memóriának tudható be, de ez nem a világvége -
Chaser
legenda
válasz
knorbert1992 #9681 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
-
knorbert1992
tag
Ezek a kárytyák akkor jók ha pl 1 erősebb int ati káryta van melletük és az elégggé megfejel ia tudásukat.
-
kisza25
félisten
elég szar a szériám 3.kari gyorsban egymás után és mindnek volt nyűgje,de ez legalább gyors
venti szabályzást "megoldottam"így halk és hűvös
nyugalmi állapotban 74-77W a teljes gép fogyasztása
maxra terhelve140-145W,ez tűrhető
a driver gond meg amiatt volt, hogy maradt fent egy csomó szemét a gépen
beletúrtam regeditbe és azóta minden driver szó nélkül felmegy
NFS shift 1920*1080 minden medium textura high 24-40FPS -
Attila978
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Adott egy ati 4670, meg egy samsung 37b530-as lcd, hdmi-vel összekötve.
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha videót indítok a pc-n, akkor a tv-n csak a film jelenjen meg teljes képernyóbe. Windows 7, kiterjesztett képernyő és a színház mód is be van állítva. Azt tudom, ha áthúzom a tv-re a videólejátszó progit, akkor kilehet tenni teljes képernyőre. De ez így nem a legjobb megoldás!
Remélem van valakinek valami ötlete. -
kisza25
félisten
ezt a bios frissítést kicsit kifejtenétek
lementettem az eredeti biost
ezután átállítottam use look up table-ra és ott beállítottam a venti szabályozást,
máshoz nem nyúltam,
ezután megnyomom a Acquire/Flash gombot ott a browse alatt megkeresem ATIWinflash-t,
ezután mi jön? megnyomom a Flash bios gombot és azt menti rá ami éppen be van állítva? -
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9670 üzenetére
"ha itt átváltanék use look up table -ra akkor szabályozná a ventit?"
Az a gond, hogy így is kéne neki. De próbáld ki, hátha.
"emiatt 400/900?"
Igen, az info 01, 02, 03 -at használja.
"emiatt 800/1050 ccc-ben a max?"
Igen.
Egyesével próbáld változtatni a dolgokat, ha nem szereti, töltsd vissza az előző (jó) verziót.
-
kisza25
félisten
köszi srácok próbálkozom
-
kisza25
félisten
válasz
HummeRC #9661 üzenetére
ja procink nagyjából pariban van és a VGA-k is
a hangtalan az túlzás, mert én hallomde közel sem olyan hangos mint ASUS-volt
ennek csak finom szélzaja van nem süvít mint ASUS,
de ennél aktív a venti szabályozás CCC-ben, ASUS-nál semmi sem volt ott,
tehát van még remény,
nekem eddig hangtalan volt a gépem remélem az is marad
ja GTA4 1920*1080 minden medium, árnyék kikapcsolva min28 AVG33 max38 FPS -
kisza25
félisten
azért megnéztem 3Dmark06
alap 750/900Mhz(1800)
6964pont
SM2 2580
HDR/SM3 3212
CPU 2291
800/1050Mhz(2100)
7668
SM2 2948
HDR/SM3 3625
CPU 2225
egyenlőre ennyi, mert CCC-ben nem lehet tovább húzni -
kisza25
félisten
ma egész nap Ausztriában voltam munkát nézni és most értem haza, holnap próbálkozom tovább(kártyával)
leyo76:semmi ilyesmi nem volt fent a HD3200-hoz nem volt rájuk szükség
arcszesz:a bug nálam is jelentkezett két megjelenítőnél, mikor nem azonos volt a felbontás
a húzást meg majd akkor reckirozom, ha már rendesen műkszik a driver -
leyo76
senior tag
válasz
HummeRC #9654 üzenetére
nálam konkréten a két megjelenítő, különböző felbontásnál akadékoskodott, amint visszaraktam a 10.2-t minden helyreállt - ebből vettem azt hogy 'bugos' lehet. Talán ez csak engem zavart, de mintha máshol is olvastam volna a problémáról...
mod: ja egyébként igen, 5670-es karival problémázott..
-
Szia.
10.3-ban mi a bug konkrétan? Én még nem vettem észre hibát, de lehet hogy csak figyelmetlen voltam.
kisza25: Nekem az Ati oldaláról leszedett 10.3-mal egyből jól működött, nem is próbáltam mást. A ventit nekem sem vezérli, pp nekem is 400/900. Ettől függetlenül gyorsan teszi a dolgát és hangtalan.
Ha tudtok valamit, amitől még jobb lehet, ne tartsátok magatokban.
-
kisza25
félisten
a "kapkodást" úgy kezdtem, hogy leszedtem az előző drivert revouninstalerel (10.3-volt)
szépen újraindítottam, felismerte az új hardvert és ezek után saját drivrével(CD) aztán 10.3-al aztán PW oldaláról a legújabbal probálkoztam mindegyik esetben telepítés közben hibát észlelt, mert nem talált kompatibilis hardvert és leállt, most értem haza próbálkozom tovább -
lsc
nagyúr
-
leyo76
senior tag
válasz
kisza25 #9650 üzenetére
Erővel meg szenvedéssel nem lesz tökéletes, kicsit úgy érzem kapkodsz, pedig a jó munkához idő kell.
A korábbi vga-t eltávolítanám előbb hogy a driverek ne keveredjenek, majd telepíteném az újat annak rendje módja szerint. Beállítási lehetőségek csak akkor lesznek használhatóak ha minden rendben van.
Drivert illetőleg a legjobban akkor jársz ha ati oldalról szeded le, 10.2 személyében (mivel a 10.3 bug-os).
Catalystben ha aktív a venti szabályzás akkor annak normális esetben működnie is kell...
-
kisza25
félisten
sikerült felszenvedni, egy drivert, miután telepítő lemezről felraktam PW bumpTop prg-jét
ez érdekes
a venti szabályozás menü aktív, csak éppenséggel nem szabályozza hiába állítgatom
most rakom fel a legújabb meghajtót PW-oldaláról remélem ez segít
PP meg egyenlőre 400/900 -
kisza25
félisten
megjött végre a PW4670-em erre, most nem akar felmenni hozzá semmilyen driver,még a lemezen mellékelt sem
letöltöttem PW oldaláról a legfrissebbet a karihoz az sem
itt van ez a jó kis 24" -os fullHD moncsi és most itt szívok a VGA-val -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9638 üzenetére
Lehet én is beújítok egyet de még nem tudom, van itthon ram dögivel, lesz egy amd konfig x2 240-nel, jól mutatna benne
A ramok is pirosak
de úgyis csak nézegetném mert nem játszok, akkor meg minek?
Talán a krájzisz' 2-t megnézném, de ahhoz meg nyilván kevész lesz alap HD-ban is ez a kártya.
-
Sziasztok.
Sikerült szert tennem egy Powercolor 4670 512mb gddr4 verzióra újonnan.
Egyelőre nagyon elégedett vagyok vele és teljes meglepődésemre 1600*1200 felbontásban is megállja a helyét az általam és asszony által használt programokban. (pl: sims3, dirt, dirt2, +pár régebbi játék...) A kártya szinte hangtalan az előző Sapphire 1950 256mb kártyámhoz képest. Most viszont a hdd hangját találom zavarónak. Eddig fel sem tűnt.
-
kola1234
tag
válasz
kisza25 #9630 üzenetére
felraktam az amd overdriveot.
na most megtudtam a lényegét.
alap vga 165core/400mem
tehát
alap:165/400
1szint:300/400
2szint 650/400
ebből tuningba autotunigal: 740/540.
mióta AC hűtő van rajta elmegy 750/550ig. tovább nem megy a csúszka.a phenomx3 720 meg 2800ról 3400ig.
elöbb rosszul írtam.
tehát első szám a gpu második a memoszal akkor 750gpu/550mem a max.
a phenomx3 nál meg 3500nél elszakat a cérna.nem volt stabil. 3400en vígan alapfeszen gyári hűtővel.A HD4650 miért nem veszi vissza a memória órajelét?
-
kola1234
tag
Nekem is érdekes azért ez 4650.
Nekem gigabyte 4650Oc van
erre írja,hogy 128bites ddr2 ram.
gpu z szerint 165/400on megy, de 650/740ig lehet húzni.
a 650 az nem a gyári alap?
hogy tudom megnézni mit bír? -
törölt tag
válasz
arcszesz #9622 üzenetére
"Úgy látszik minden 4670-en elrontanak valamit."
Nekem MSI HD4670-em van, és a venti fordulatszám szabályzás hiányát nem érzem hátránynak. Sem alaphelyzetben, sem pedig terhelés alatt nem érzem hangosnak, és nem is melegszik egyáltalán. A RAM sem lassú, effektív 2000MHz, GDDR3. Semmi olyan tulajdonsága nincs, ami miatt panaszkodnom kellene rá.
-
Chaser
legenda
válasz
arcszesz #9620 üzenetére
Az AC-s vagy a "sima"? Amúgy meg lehet ám hogy rosszul emlékszem
Az AC-s zafír amúgy sztem pöpec, 100 helyett 873-as ram meg túlélhető, csak lett volna piros akkor nem adom el
kisza25: Sztem nem kell kötnöd semmit 5V-ra, a srác ugyan nem vágja annyira a gpuz rejtelmeit, de sztem hallása rendben van és loadra is azt mondta hogy qssol.
-
arcszesz
aktív tag
válasz
kisza25 #9617 üzenetére
Van benne igazság. A 4670 amúgy sem egy tunning bajnok, ha nagyobb teljesítmény kéne vennék egy combosabbat.
Inkább optimalizálni szoktam. Például gyárilag a gpu visszavett órajelekkel (165/250) is 1,25 V-ot kapott. Átállítottam 0,9-re, ne egyen annyit. Mivel folyamatosan megy a gép ez is számít.A cpu más egy kicsit. Gyakran sok tartalék van benne, és érdemes kivenni a gyári "fojtást" az olcsóbbakból.
-
-
arcszesz
aktív tag
-
kriszbon
őstag
válasz
kisza25 #9613 üzenetére
Hmm véletlenül egy őrült pillanatomban aljas módon bagóért megvettem (10k) hogy csak jó lesz valamire (na meg a kíváncsiság), és nincs szivem eladni szintén bagóért.
Meg soha nem lehet tudni mikor deglik meg a kártyám és akkor csak az integrált marad netre (nem mintha mostanában másra is használnám a gépet).
Egyébként tényleg sajnálnám eladni, minden vackot megtartogatok addíg amig el nem értéktelenedik (a fene sem ért engem).
Azért 1280-ban még elég jól el lehet vele szórakozni halkan kevés fogyasztással. -
kriszbon
őstag
Nekem egy (ilyen) hentereg itt a polcon ami 160/250-re veszi vissza az órajeleket. Csendes és van PP de nem egy tuning őrült mert a ramok (ez) felett már hibáznak (pl.1175).
Na persze hogy van PP ha visszaveszi, és venti vezérlést akartam írni hogy az is műkszik, de úgy látszik aludnom kellene egy kicsit. -
kisza25
félisten
asus meg125/250Mhz-re vette vissza most kerestem ki, mert az előbb rosszul írtam,
hát remélem, hogy nem így lesz, de valóban most már bármit el tudok képzelni,
de a 900 az azt jelenti, hogy egyáltalán nem veszi vissza a memóriát vagy efektiv 900
tehát400/450az már elmenne
ez már megint,hogyan -
kisza25
félisten
asus meg125/250Mhz-re vette vissza most kerestem ki, mert az előbb rosszul írtam,
hát remélem, hogy nem így lesz, de valóban most már bármit el tudok képzelni,
de a 900 az azt jelenti, hogy egyáltalán nem veszi vissza a memóriát vagy efektiv 900
tehát400/450az már elmenne
-
kisza25
félisten
ja van baj a gyártókkal rendesen, ott spórolnak ahol tudnak, de valahol érthető is, de ez már tulzás
4650-es kártyán 64bites memória, 4670-es kártyán DDR2, ASUS 4670-es nem szabályozza a ventit...
akkor mi a pecsnek raktak rá egy AC hűtőt?
Na az jó hír, hogy halk, PP-re kiváncsi leszek, mert ASUS-on működött rendesen,
de pl. a két XFX-ben csak a GPU ment vissza 220Mhz-re a memória maradt 800Mhz-en -
Chaser
legenda
válasz
kisza25 #9573 üzenetére
Kicsit visszaolvastam, láttam hogy xfx-szel próbálkoztál, már akkor tudtam hogy baj lesz
kötsög egy banda az biztos...én is a PC gddr4-es 4670-et nézegetem, piroc pcb, AC venti..nyami-nyami
írtam egy srácnak akinek aláírásában az van, mit mutat powerplayben meg ventiszabályzásban. Én ahogy elnéztem 5670-et nem veszek, túl nagy az árkülönbség és annyival talán nem is tud többet, dx11-re meg karcsú...
szerk: Ezen meg 1800-on mennek a gddr4-es ramok?
-
kisza25
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest