- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
A 9.11-es ATI Catalyst csak angol nyelvű, vagy telepítéskor felajánlja-e a magyart?Tehát honnan tölthető le a nemzetközi nyelvű verzió?
-
szabyybp
csendes tag
Üdv All !
Vettem egy Gigabyte példányt a 4670 ből..mondom meglesem mit nyom win 7 alatt ..csoálkozva tapasztalom , hogy nem hajlandó a moncsimat 1920*1080 ban normálisan üzemeltetni, eddig az ati 2600xt-m simán vitte ezt az "akadályt",, xp alatt minden OK .
1600*1050 ben teszi ki szépen a képet...a monitor teljes felbontásában körbe fekete csíkot hagy ..nem tudom sehogy rányujtani a képet meg ilyesmi...és még ugye mosotttak is igy a betük
9.11 es catalyst van fent, de a dobozolt driver sem különbbValaki tud valami okosat? köszi
-
-
kriszbon
őstag
válasz
somesz85 #8678 üzenetére
Szerintem ezekre a kártyákra nem kell 1GB ram, mert nem igen tudja kihasználni.
A különmbség az ára, de ha csak (ennyi) akkor már inkább azt(eladásnál jól jön, meg az ördög nem alszik alapon)!
Aggregátor: Azt hiszem hogy már mindegyiket egyformával szerelik(1800) de van ott is kutyulás mert sok 17xx-on fut. Amúgy ha minden igaz az 1Gb-os mem kezelés végett is lassúbb? -
mcs
veterán
Nézett már valamelyikőtök Underground 2-t 4670en?
Nem tudom, de annyira görényül fut néhány részen, hogy csak nézek ki a fejemből.
Rajtnál lemegy 26-28 fpsre, és a homokos, füstös részek is megülik a gyomrát. Átlagban megvan 60 fps, vagy akörül (1280*1024, max, 4*aa 16*af), csak kicsikét ingázik az ilyen lassulások miatt.
Anno 8600GTvel nem volt ennyire instabil, még ha kevesebbet is futott átlagban. -
somesz85
csendes tag
Érdemes a HD4670-es videokártyából az 1GB-osat vennei az 512MB-ből?
SAPPHIRE HD4670 1GB GDDR3 HDMI PCIE vagy
SAPPHIRE HD4670 512MB GDDR3 HDMI PCIEVan egyéb különbség a kettő között?
-
cudar07
senior tag
egy kis teszt
-
kriszbon
őstag
válasz
barnam_ #8673 üzenetére
Igen nem állja meg a helyét, az 2 egyforma molex, és mindkettőt használni kell, mert úgy szedi össze a kraftot.
De amit én kaptam a Sapphire 4830-hoz az csak egyet használ, mert a Pci-e oldalon vannak az átkötések, viszont a +12 ágat dupla vezetékkel csinálták [átkötések] pocsék a kép de talán látszik valamennyire. Tehát van 2 sárga+12 1 pinbe kötve a molex oldalon 1 szál negatív neki és megint 1 pinbe két negatív.
Teljesen más a bekötése mint a 2 molexesnek, ebből nem hiányzik 1 sem, mert ott is +12 van (3x+12 1 sorban) a negatív rész is másképpen van elrendezve. -
DarkChild
senior tag
válasz
barnam_ #8669 üzenetére
Köszi, közben találtam róla képet
Ennél a két csatlakozót lehet a táp ugyanazon ágán lévő molexekre is kötni, vagy mind a két ágat igénybe kell venni?Gondolom azért túl sok kraftot nem vesz fel erről a hat eresről, pláne, hogy az egész chip TDP-je 100 watt alatt van
Vagy tévednék?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8664 üzenetére
Nekem volt 350-es és 400-as PNF-em, a 400-as halkabb. Volt 400-as HLN-em, az sokkal halkabb. Meg volt egy rakat FSP-m és más tápjaim, most FSP HEN-em van, 400 PNF-hez képest akár hangtalannak is mondhatnám
Minden csak viszonyítás kérdése. 400-as Corsair CX-nél is sokkal halkabb, bár az se hangos...
szerk: a lányok gépében egy Lite-on van, a HEN-nél is halkabb, max 5dB-es lehet vagy annyi se...
szerk: DarkChild: ha játékra nem kell, mért akarod lecserélni?
-
DarkChild
senior tag
Jaja, PNF-es FSP van benne. Azt már most nem akarom cserélni, ki tudja meddig tartom meg ezt a "vasat"
Lényeg, hogy a most beszerzésre kerülő 24 colos HD Samu monyit hajtsa rendesen
Játék nem lényeg - nagy ritkán játszunk haverokkal SWAT4-gyel, de azt még a HD2400-esem is vitte, egész jó felbontáson
A 4830-as XFX-hez milyen tápcsatlakozót adnak? Ami molex-et alakít át 6-eresre?
(Amúgy nekem meglepően halk a 400-as PNF - a házhűtő ventik surrogását jobban hallani, pedig mind a gyári Antec "silent" pörgő, alap fordulatszámra levéve
)
-
barnam_
nagyúr
válasz
DarkChild #8660 üzenetére
Nagyobb teljesítményű vga-t nem akarsz venni? Van 22ért XFX 4830, tápkábelt is adnak hozzá, és a hűtés is jónak tűnik. Nem tudom hogy melyik fajta hűtés van rajta: ez vagy ez.
Mert ha az előbbi, az jó lehet, a másik viszont kétlem hogy halk lenne.
De 4730-t is kapni annyiért, mint a HIS 4670-t, és gyorsabb nála. Ami egy full HD monitornál nem elhanyagolható, ha néha játszani is akarsz.Van 19.3k-ért Powercolor HD4730 AC hűtéssel, az biztos nem fog hangoskodni.
Chaser: szerintem PNF, nekem is az van, nincs rajt 6 tűs pci-e tápcsatlakozó.
-
DarkChild
senior tag
Okay, köszi srácok
Asszem' akkor a HIS nyert
Úgyis pont a legfelső slotba akarom szerelni a házikómban és ott meg a hűtőborba épp beleesik a hátsó 12 centis hűtőventi légáramlatának vonalába, szóval lesz mi elszívja róla a melegebb levegőt -
Chaser
legenda
válasz
DarkChild #8654 üzenetére
Nem mondod, hogy már nálunk is lehet kapni vnf100-as 4670-et?
A zalmis GB-vel se lenne gondod, de ez a HIS csudijó'
GB előnye talán a 3 év gar és hogy olcsóbb, HIS-re csak 2-t adnak. Mind2-vel jól jársz, de számításba veheted az AC-s vagy ultimate Sapphire-t is. Én nem tudnék dönteni
szerk: Ha az ár és a kevesebb gari nem számít, akkor a HIS...
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb. két éves konfigom, amit nem igazán használok játékra, de nagyobb monitor beszerzése miatt (Full HD) kicserélném benne a videókártyát is egy erősebbre (most egy Radeon HD2400XT van benne). A választásom erre a Radeon HD4670 szériára esett, mivel ennél még nem kell plusz tápcsatlakozót bekötni a kártyára. FSP 400W-os tápom van és nincs rajta ilyen 6 eres vidkarihoz való csatlakozó.Lényeg ami lényeg, két karit néztem ki, egyik ez: HIS H467PS1GH HD4670 1GB GDDR3 iSilence4 PCIE, másik pedig ez: GIGABYTE GV-R467ZL-1GI HD4670 1GB PCIE.
Szerintetek melyiket érdemes választani, az aktívat, vagy a passzívat? Nagyon hangos lehet a Zalman hűtő a Gigabyteon? (Antec P182 házam van, nem szeretném ha valami nagyon hangoskodna benne
) Teljesítményben ha jól látom ugyanott vannak, úgyhogy végülis a hűtési megoldás lenne a döntő a kettő között.
Köszi előre is a tippeket -
Chaser
legenda
válasz
CsiguszMaxim #8651 üzenetére
Add el, vegyél helyette AC L2pro-sat, vagy 1 gigás GB-t, azon zalman vf700alcu van, esetleg zafír ultimate, az passzív. Ha veszel rá S1-et, azzal se jössz ki olcsóbban. Feltételezem van gar a tiedre, de ha nincs is, 13k alatt gar nélkülit se láttam, ami volt az kamu
GB zalmis 17-18k újan, de a zafír AC-is akörül van.
-
Stirbi
addikt
válasz
CsiguszMaxim #8651 üzenetére
vásárolsz rá egy accelero s1 hütöt, és passzivan hang nélkül fogja vinni/hüteni.
-
CsiguszMaxim
senior tag
válasz
kelzsoca #8650 üzenetére
Halihó. Pár dolgot végig vettem már de az mind elég költséges meg számomra macerás mert az ősök gépéről van szó viszont a gyári saph 4670 baromi hangos. A kérdésem az lenne, hogy no tuninggal mi szerintetek a legolcsóbb megoldás, hogy halk legyen a kártya. Akár olyan is érdekel, hogy ezt eladom és egy hasonló teljesítményű jön a helyére.
-
Ukraan
aktív tag
Ezt nem vettem észre, köszönöm
!
-
Ukraan
aktív tag
Szevasztok márkatársak!
Érdeklődnék, eddig kinek milyen tapasztalatai vannak a 4670-ek és a Dirt 2 demojának kapcsolatáról.
-
barnam_
nagyúr
Én S775 platformra már nem nagyon költenék, mivel már új foglalat van Intel-nél.
A proci simán tudna 8*400 Mhz-t, az elég lenne egy 4670CF-nek.Amit én most vennék, az moddolható 2 vagy 3 magos Phenom II, ha megy a 4 mag, akkor nagyon olcsón van egy 4 magos procid, csak az a baj, hogy ott is be vagy zárva némiképpen. Mert ha van 4GB DDR2 ramod, minek cseréljed le a semmivel se gyorsabb DDR3-ra? Viszont a DDR2-es AM2+-al már valószínűleg nem lesznek kompatibilisek az újabb AM3 procik.
A Q6600 az egy jó proci, tuningolható is, de sokat fogyaszt, és komoly hűtés kell rá. A 45nm-es quadok jobbak lennének, de az meg nem biztos hogy megy a lapodban.
-
Zenty
őstag
Attól függ mire nem elég most a géped? Játékra?
LC-POWER LC6550 az egy 550watos táp ha jól rémlik?szerintem add el a mostani kártyádat és vegyél egy jobbat.
HD5750 (ha van rá pénzed) vagy egy olcsóbb 4470, esetleg egy 4580 ( de ez mondjuk méretben nagyobb és többet is fogyaszt)a procid szerintem kihajtaná ezeket és ezért nem biztos hogy kéne újat venni ( de ebben nem vagyok biztos). Szerintem játékra túlzás a 4 magos proci. Ha kimondottan játékra kell új proci egy 2.5ghz-3ghz két magos elég a legtöbb játékra.
De ha van pénzed új rendszere akkor vagy az új intel platformból valamelyik. Vagy pedig az amd AM3
-
vacek
csendes tag
válasz
barnam_ #8639 üzenetére
Nagyon köszönöm a segitséget.
Még lenne 1 olyan kérdésem hogy a jelenlegi konfigom :
Gigabyte GA-965P-DQ6
CPU 6400 @ 2.13GHz, 2400 MHz (300*8)
Thermaltake Big Typhoon Fan
2*2 GB Kingston DDR2-800 DDR2 SDRAM
1. meghajtó - ST3250820AS (232 GB)
2. meghajtó - SAMSUNG HD251HJ (232 GB)
3. meghajtó - NEC DVD_RW ND-3500AG ATA Device
Sapphire Radeon HD 4650 512 DDR3 600/700
LC-POWER LC6550
Chenbro Xpider II Review házés ehez még egy HIS HD4670 IceQ 1GB DDR3
és egy q6600 proci mennyire lenne elég a jövöben?Van értelme erre költenem vagy cseréljek másik platformra?
És bocsánat ha nagyon amatőr kérdésekkel támadok XD
-
MMIX
addikt
HD 4670 CrossfireX fogyasztási adat:
Nem gondoltam volna, hogy két crossfireX-be kötött kártya ugyanannyit fogyaszt idle-ben mint egy kártya.(már ha jó a táblázat).Idle-ben csak az egyik kártya megy?
HD 4670 CrossfireX teszt: [link] -
vacek
csendes tag
nagyon szépen kérek mindenkit aki tud legyenszives mielőbb segítsen
-
vacek
csendes tag
Sziasztok. Nekem annyi lenne csak a kérdésem(Lehet hogy ökörség) hogy Sapphire readon hd 4650 512 gddr3 kártyám van és egy Gigabyte GA-965P-DQ6 alaplapom amin van 2 db pcie 16x foglalat és ha szeretnék mégegy kártyát betenni akkor mindenkép kell hogy a kártya tetején legyen crossfire cucc vagy nem? Ja és mi a legolcsobb crossfire combó?Előre is köszönöm a segitséget
-
Zenty
őstag
4770-nek az alapjárat zabálást megoldották már?
Mivel üresjáratban annyit zabál mint egy 9800gt... terhelésnél viszont jó.
De a 4770-nek az lenne a lényege, hogy majdnem eléri a 4850 erejét, de fogyasztásban a 4670 felé közeli. De ha nem javítottak az üresjárat problémán akkor a fogyasztásban sajna nem állja meg a helyét.Egyébként jó szerintem a 4670 még, főleg akinek fontos a fogyasztás is. Amire érdemes lesz váltani az a 5750 lesz szerintem ha kicsit lemegy az ára.
Ha most vennék 4670 szerintem az őméltóságos királyt választanám:
[link]
Non stop gamelés után sem forrósodik, és nagyon halk és egész jó árban is van. -
-KP-
addikt
válasz
kelzsoca #8626 üzenetére
egy delta beles 350es(pl GPS 350) Chieftec vagy egy FSP 350PNF kb 300W tud leadni 12V-n, az enyém meg csak 200W. egy 65nano-s 1,6ról 2,8ra húzott feszemelt régi szériás 65nanos c2d 2140 mellett(tuning nélküli alapfogyasztás 65W), 2vinyóval félek elvérezne a 200W, egy 125W max fogyasztású 4850mellett(amit akkor még nem is tuningoltam). Vagy legalábbis 100% közeli állapotban menne.
-
kriszbon
őstag
Én meg a 30-as topikból loptam ezt (4830 16918ft) elég olcsón dobálják ezt a tipust. De ott olvastam hogy hangos a hűtése vagy mi a fene.
-
Lacpac
őstag
-
Lacpac
őstag
A HD4830 575Mhz-en jár (gpu) A 4730 pedig 750 Mhz-n. Persze hogy ott van a nyakán.
De ha egyforma órajeleken mennek, akkor már 30% hátrányban van a 4830-hoz viszonyítva. Van is rólla teszt a linkelt oldalon, most nincs időm megkeresni.
4730, 4830, és egy 4850 volt összehasonlítva 625 Mhz-es órajellel. -
barnam_
nagyúr
Megnéztem mit kezd a 4670 a Dirt2-vel: [link]
Eredmény: 1280-ban 4xAA-val majdnem maxon simán játszható. Azért ez nem rossz egy kb. 15ezres vga-tól. -
kriszbon
őstag
-
fireproof
őstag
Bakker ezt nem hiszem el...Se hogysem akarja hogy ne dobjon ki a Sims 3
Pedig nincs húzva se a vidikari se a proci... Visszategyek egy régebbi drivert?(most a 9.11 es driver van fent)
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #8610 üzenetére
Szerencsére sokat nem számít a memoria, inkább a gpu
3DMark-okat meg hagyjuk, én nem azzal játszom. De nagyon csendes, és ez a lényeg. Nem volt még olyan kártyám, amin "tiszteséges" gpu hütő lett volna, ez az első darab. de ezentúl csakis olyat fogok választani, amin gyárilag márkás hűtés van, nem hittem volna, hogy enyit számít.
-
kriszbon
őstag
-
Ja. Hát ha gigának az 1 gigásat vettem volna meg, akkor azon is jobb hűtő lett volna... de ahogy olvastam az 1 gigás ram, kevesebb órajelen jár (mikor vetttem a kártyát olvasgattam itt a dolgokat) azért vettem az 512-est. Meg akkor a pénzből nem jött volna ki a "jobb" 4670, így ez maradt. Igen, akkor van, de már elegem van a hangjából, pedig nem szokott zavarni, de valami nem stimmel a ventivel... Mintha ciripelne.
De nem sokáig.
Hát én nem is találtam AC-s kártyát annó... lehet hogy én nem jó helyen kerestem... -
Chaser
legenda
válasz
Sub-ZeRo #8605 üzenetére
Nem azért mondtam 1 gigásat, mert attól gyorsabb lenne, hanem mert azon zalman vf700 al-cu hűtés van gyárilag
Ha eladod a mostanit és megveszed azt, nem fog kevesebb maradni a pénztárcádban, mintha a passzív AC hűtést veszed meg. De ott van a zafír 512-es vagy 1 gigás is AC L2 proval. Persze te tudod
Ilyen buheráknak akkor volt értelme amíg ezek nem voltak, a az AC-s gddr4-es meg drága volt.
-
Akkor biztos vissza veszi ez is.
Jaja, nekem is 0%-ot ír ki rá. Lehet hogy a ccc a bűnos
Chaser: valami olyasmi hangra gondoltam én is
Hát nem akarom lecserélni a kártyát addig még nem döglik ez... most még veszek rá egy hűtőt, a 12 centis artic venti már megvan rá...
Hát nem tudom, hogy ezeknél a kártyáknál számítana-e az 1 giga ram...
Amikkel játszom, azt meg lazán elviszi maxon 1440-ben... -
Chaser
legenda
válasz
fireproof #8599 üzenetére
Nekem az van ami a winnel volt.
Sub-ZeRo: Jah volt hangja, porszívó néven rákereshetsz a topikban
Idén már többen is írták, hogy nem hangos, a GB valszeg javította a hibát, a PP-t meg elbaxta...jobban jársz ha eladod és veszel egy AC-s zafírt vagy zalmanos 1 gigás GB-t, sztem nem lesz drágább, mintha megveszed a hűtőt.
-
Az szép, maxon. Gondolom volt hangja neki.
amúgy nem tudom, nekem a ccc-ben ott az órajeleket 750, 1000-en tartja...
de lehet hogy vissza veszi őket, nem tudm... majd a gpu-z-ét felrakom és remélem kimutatja
ja amúgy nem sokáig lesz rajta a gyári venti, mert accelero s1 r2-őt hamarosan megrendelem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- alza vélemények - tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest