Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fireproof
őstag
Tudnátok Shappire 4670 512 mb osra hűtőt ajánlani? passzív és aktív is jó
-
Chaser
legenda
Szintetikus, mert nem ad 1értelmű információt egy vga tudásáról. Viszonyítási alapnak talán jó egy ilyen, de én arra se használnám. Ha egy vga teljesítményére vagyok kíváncsi, akkor 10-20 game teszt, különböző felbontásokon és szűrőkkel, és nagyjából képben is vagyok
Stabilist tesztelni viszont tényleg jó..én a 3trémárkokat, everest bencheket, meg a super PI-t se szeretem, bár annál legalább van olyan valós alkalmazás ami tényleg teljesítményében is úgy viszonyul a cpu-hoz, mint amilyen a PI-s pontszáma, de nem jut eszemmbe a neve..nade no more OFF, mert kikapunk
-
fagy53
nagyúr
Pedig a smile-t pont erre találták ki, hangulatjelző és ha az illető jól használja lehet következtetni arra is amit nem írt le, ill. jelen esetben a sorok között bújkáló ironiára.
Mivel nem látjuk a másik fizimiskáját, ilyen mankóval kell élnünk. Chaser jól használta, jól lehetett következtetni belőle a vigyorra az arcán.
A Furmark valóban jó kis tesztprogi a VGA-nak, bár most éppen haragszom rá, mert az egyébként jó VGA-mat szűk 2000 ponttal díjazza, ami számomra több mint érthetetlen.
A melegedés, vagy stabilitás vizsgálata viszont nagyon jó, csak azt sajnálom, hogy a procinál csak egy magot használ.
A terheléséről meg azt kell tudni, hogy kb. 20%-kal jobban terheli a GPU-t, ennyivel többet is fogyaszt, mint a játékok. -
-
JJános
addikt
Üdv! Erre had én válaszoljak.
A Furmark(Futurmark?) az egy olyan teszt, ami csak a gpu-t teszteli. Ellentétben a 3dmark sorozattal.
Gyakorlatilag egy szőrős fánk forgásáról, (?sütéséről szól, miközben némi ponttal jutalmazza a kártyákat.?)
A pontszámokat persze, és a 3dmark teszt eredményeket is meg lehet találni a topicban. -
Chaser
legenda
válasz
vviktor1
üzenetére
Ezzel a megállapítással nem is vitatkoznék, épp ezt mondtam, az ár nem feltétlen tükrözi a teljesítményt..pl ez a 4650-es zafír, ahol én szoktam vásárolni a ddr2-es és gddr3-as forintra ugyanannyiba kerül
és gyakorlatilag az összes 3650 van velük 1 áron, vagy drágábban..az a furmark milyen játék, nem ismerem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
lferi
csendes tag
Na megrendeltem a Sapphiret akkor
. Köszi a segítségeket! Nagyon jó ez a fórum, itt nem érzem azt a felsőbbrendűségi érzet a témában jártasaknál, mint egykét geek oldalon pl. hwsw. (igaz ott utoljára kb 3-4 éve kérdeztem valamit, a fenti okok miatt azóta nem látogattam...de gondolom nem változott a morál) -
tzsolesz
nagyúr
Az MSI alapon egy picit rezonálósabb hangot ad mint a Sapphire mert az 100%-on jár egyfolytában, ezért talán alapon egy kicsit halkabb a Sapphire.
3D-ben változik a helyzet, ott a Sapphire elkezd hangosodni az MSI változatlan marad, de ki lehet bírni, mert nem vészes. Ebben a kategóriában én általában a legolcsóbbra bukok. Sok baj úgy sincs velük.
-
lferi
csendes tag
amúgy MSI-ben halkabb lenne?
Olvastam néhány angol tesztet, 1-2 helyen nagyon hangosnak írják a Sapphiret, míg máshol említést se tesznek róla. Nem értem.
-
Chaser
legenda
1. Semmilyen kapcsolatban nincs..DDR1-es lapba is tehetsz akár gddr5-ös vga-t is.
2. Idleben azt mondják halk, loadon már megjön a hangja.
3. 8600gt is találhatsz 20k-ért is ha nagyon akarsz..ne keress logikát
Nagyker megveszi, kisker megveszi tőle..csak a szokásos haszonkulcsot teszik rá, nem igazán érdekel egy kereskedőt se, hogy olcsóbb esetleg jobb a másiknál..csak szoroznak..ennyi
-
lferi
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Ammenyiben marad ez a kari, akkor futja még +1gb ramra is.Még néhány kérdés mozog a fejemben:
-egy nagyon amatőr: az hogy a videókártya ddr3-as, az nincs kapcsolatban az alaplap által támogatott ddr2 memóriával ugye? (bocs a hülye kérdést)
-egy gyakorlati: mennyire halk a Sapphire? Nem fontos végülis, de azért érdekelne..
-egy árral kapcsolatos: ugyanúgy edigitalnál az MSI DDR2-es változatú egy ezressel drágább, ebben mi a logika? Tudtommal a Sapphire az egyik legjobb gyártó nem?Köszi még1x mindenkinek a segítséget!
-
-
lferi
csendes tag
Szevasztok!
Egy kis helpre lenne szükségem. GB EP31-DS3L, Intel E5200 2.5GHz, 1GB DDR2 géphez szeretnék vidkarit vásárolni, az eddigi kutatások alapján ezt találtam a legjobb ár/értéknek a 15000Ft körüli árszinten:
Sapphire Radeon HD4650 512MB DDR3 PCI 15.400Ft (Extreme Digital)Tudjátok ezt ajánlani, vagy van valami probléma/javaslat akármi?
Nem vagyok nagy gamer, szóval fifa és egykét stratégiai játék amire kellene.
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Feri -
lsc
nagyúr
Még vagy tízen válaszoljatok ugyanarra a hsz-ra, aki kérdezett az meg már több mint egy órája nem aktív .
-
kisza25
félisten
1024-ben valóban elég a 4670 és 1280-ban is, viszont-ha most rászánsz pár+ezrest egy 4830-ra vagy 4770-re a későbbi konfigcserénél,vagy csak procicsere után már kártyát nembiztos,hogy kell cserélned és az erősebb procitól majd előjönnek a vga-bol az ott szunnyadó tartalékok

-
JJános
addikt
-
111111
tag
konfigomhoz megéri venni vagy elég a 4670 is?? 1024*768on tolom..
-
Davidof92
senior tag
válasz
kriszbon
üzenetére
Eddig normálisak voltak, onnan jött a lapom a ramom meg a tápom is(azért , mert vasárnap eladtam a rendelést és csak csütörtökön ért ide, mert a fsp 400hln oem nem volt készleten és csak akkor érkezett nekik, rendesek voltak nem raktak be helyette vmi noname cuccost, csak várni kellett)
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92
üzenetére
Igy van ez elég érdekes helyzet, de dönteni úgy is neked kell, mi csak jól megkavartuk a dolgokat
Abból tudom, hogy nekem is ilyen a hűtése, csak az 256-os, amúgy meg (Itt) van a kettő együtt, a felső piros a refhűtős egyslotos! De jobb ha rákérdezel náluk telefonon is, hogy tényleg azt kapod e ami a képen szerepel(általában normálisan válaszolnak)!
111111: Megközelítőleg (Ennyivel) gyorsabb! -
111111
tag
üdv. 4830 mennyivel jobb a 4670nél??
-
Chaser
legenda
Kijött a cikk a 4770-ről, ott is azt mondják amit én, kis fogyi, de ez mellett van teljesítmény is, kis méret, a 4670-nek még lesz piaca..nem sok mindenben értek 1et flessel de ebben igen
Igaz nem bánnám ha eltűnne, de akkor helyette egy ugyanilyen jöjjön 40nm-en. -
Chaser
legenda
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Én saját tapasztalatra hagyatkoztam
Maradjunk annyiban, jelentős különbség van fogyasztásban a 2 vga közt, a gyártók a maguk szakállára meg tudnak variálni a TDP-vel is, egyes modelleket között 10-20W különbség is lehet. 4830-ból is kidobtak olyat, amin nincs power csati se, ergo max 75W-ot ehet loadon. -
válasz
kriszbon
üzenetére
Nekem mindegy, hogy 20% vagy nem, vagy 30W-tal kevesebbet eszik a gépem a 4670-nel.

De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Mármint? Állítottam valami hasonlót? Amúgy szerintem nem a pillanatnyi fps számot kell nézni. Abban lehet, hogy a 3850 többet hoz 2-3 fpsnyivel, de ott a jobb PowerPlay, jobb UVD, Jobb alap fogyasztás, nem kell külön tápcsati, újabb technológiailag. Ha ezt vesszük nézőpontnak, nagyon is megéri.

-
kriszbon
őstag
Hát a tesztek többségében is csak 20% körüli a különbség, gondolom ez is a referencia fogyasztás, ami általában nem az! A PH tesztekben is csak annyi a különbség!
De egyébként senki nem állította azt hogy rossz kártya, csak annyiért nem biztos hogy jó vétel, a tudásához mérten!
Na szegény Davidof92 most aztán döntse el ezek után, hogy mi is legyen
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz
üzenetére
Megmondom őszintén, hogy nem sok féle játék az amit játszok a gépemmel.
A legkomolyabb a tombraid u. volt, amit szépen vitt.Amire nekem kell, arra a legjobb választás ez a zsuga volt. És még jó is.
Nem a legjobbat akartam, fontos volt a fogyasztás, az ár-érték arány, és a csendes, de jó hűtő.
A 76gt is elég sokat kibírt nálam. Ehhez képest ez egy nagy lépés. És alaplap, proci csere is volt. A manival is spórolni kellett. Szvsz. jól választottam. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Arról nem beszélve, hogy a 4670-ben azért elég jól működik a PowerPlay is, szerintem jobban mint a 3850-ben. Én annó 18K-ért vettem az Alien Computersben, a megjelenést követő napon. Akkor egy 3850 21-22K volt mindenhol. Egy 9600GT pedig 26-27K volt a legolcsóbban. Ez volt a legjobb döntés. Ma sem bántam meg.

-
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ha nem is épp a felét eszi, de majdnem:
[link]
a 3850 itt már nem lesz tendencia... túl régi ahhoz. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Egyébként a 4670-esek elég tuningosak is.
Nincs olyan játék a Crysis-en kívül, amihez ne lenne elég egy 4670. Tapasztalatból mondom. Minimum 25 játékot próbáltam ki rajta. Mindegyiket highon, és 2X vagy 4X AA-val. A Crysis-t nem bírta AA-val, anélkül elég jól ment. A GTA4 is soknak bizonyult neki highest-ben. De 1280x1024-ben high-on, és a csúszkák középen, a proci 3.5Ghz-en, 3Gb RAM-al, totál folyamatosan, és gyorsan ment, átlagosan 30-35 fps fölötti képkockaszámmal. Mind ez XP-én. Vistán nem hajlandó normális sebességet produkálni. Egyszerűen kifogy a szuszból játék közben, tele van laggal, akadozik, textúrák későn rajzolódnak ki, stb.... 
1680x1050-ben, mindent le kell venni 1-5-ös szintre, low, és mediumra kell vágni, és megint csak szépen megy. Ez nem olyan rossz azért.

-
Chaser
legenda
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Kb a felét eszi egy 4670 annak amit egy 3850.
-
Dark KillerX
addikt
Amit linkeltem tesztet az jóval frissebb,és a Stormrise azért mérvadó lehet a Dx10.1 alatti teljesítményt illetőleg,de ezek már olyan mélységek,amihez Abu,vagy Gbors tudású szakik kellenek,de vmi gather4 egység
hiánya miatt van alacsony teljesítménye a 4670-nek Dx10.1 alatt.De inkább egy szakít kérdezz.

-
JJános
addikt
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ez itt a ph tesztje. Mintha kicsit másképp festene. De én nem vagyok szakember, csak amatőr. Lelkes amatőr.
-
kriszbon
őstag
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Na pont ezt akartam linkelni én is
FireKeeper De meg lehet nézni a PH listát is, és az is ezt tükrözi. Tudom nem sokkal gyorsabb, meg nem annyira modern, ráadásul többet is eszik, de ha felhúzod, akkor megközelíti az alapórajeles 3870-et is(a 4670 nem)! Én nem azt mondom hogy rossz kártya, mert nagyon is jó az is
De ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy melyik kell, kevés fogyasztás, vagy egy kicsit nagyobb teljesítmény! -
Dark KillerX
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igen kb egy szinten van a 3850 512MB és a 4670,csak a jövő játékaiban Dx10.1-nél bizony elhasal a 4670 még a 3850-nel is szemben.[link]
-
kriszbon
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én a 4650-re mondtam hogy soványka, mármint teljesítményben! A 3850 meg kb. 8-10%-al gyorsabb mint a 4670!
-
kriszbon
őstag
válasz
Davidof92
üzenetére
Hát elég soványka lenne, mert a 3850 még a 4670-et is megveri, nemhogy ezt, ráadásul a 256-os csak 14.5k most a Pcx-nél 2 év gari(addíg úgysem tartod meg szerintem) Van náluk 512-es (Ennyiért) 3 év garival!
Szerk: Ráadásul 2 slotos, nekem is ilyen van csak 256-os! -
Davidof92
senior tag
4650 ddr3-as esetleg alternatívaként sztetek? annyiba kerül mint egy 3850 256mb. Az msi 4670 dual slotos?
-
vviktor1
aktív tag
válasz
birozoli7800
üzenetére
830 -on a gpu ? 
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27
üzenetére
Azért az bolttól függ, meg a pillanatnyi árfolyamtól hogy van-e 18-19k-ért
Aprót meg hagyjuk, ki lehet fogni néha nagyon jó áron dolgokat, de most új kiskerárakról van szó.#6225 Davidof92: A GB olyan mint a porszívó, jah nem is, rosszabb, nálam a HDMI se volt 100-as..ennyi

-
Davidof92
senior tag
Üdv, Giga 4670-ről valakinek van valami tapasztalata? Esetleg powercolorról? Annak alacsonyabb a mem órajele, ez mennyire fogja vissza a kártyát? 20k-alatt kellene maradjak ha veszek új vga-t és 1440ft a kiszállítás, tehát csak 18560ft-be kerülhet max.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
kovacsroli
üzenetére
Azt a tápot kukázd de sűrgősen! P3-as konfigot még nehezen de rábíznék de 2 magos rendszert ...
-
lsc
nagyúr
válasz
kovacsroli
üzenetére
Elégnek elég, de az a táp nem egy életbiztosítás, ha eldurran viheti magával az egész géped, és mivel nem ma gyerek ezért ez előbb-utóbb várható . Legalább egy ilyet még bele kellene kalkulálnod .
-
kovacsroli
senior tag
sziasztok!
most újítok egy HD4650 512mb DDR3 Lite-ot és azt szeretném kérdezni hogy egy 300wattos codegen táp(ami 4 éve hibátlanul müködik) elég lesz-e neki? 1g ddr2 ram, egy maxtor 160as vinyo, egy dvd íro, egy c2d e2220 @ 2.4ghz proci meg egy gigabyte alaplap van a gépben.

köszi a választ.
bye
-
törölt tag
válasz
vviktor1
üzenetére
Most egy pár napja mentek le megint ennyire az árak, múlt héten mikor kijött a 4770 31-ért akkor még jobb vétel volt ennyi pénzekért a 4670 is, bár várható volt, hogy leesik nagyon a 4770 ára napokon belül, aztán ezzel értékteleníti az alatta levő kategóriákat. Ebben a kategóriában a 4770 a legjobb vétel most (még a kis hibái ellenére is, pl GDDR5 órajelkapuzás), annak az ára irányítja a piacot. Szerencsére nekem már van fasza vevőm a 4670-re, aki még a jövő fizetéskor is ad érte egy 20-ast, egy 2400XT-ről vált a gyerekének

-
vviktor1
aktív tag
Akkor ez fokozottan igaz a 96gt-re szintén 30k-ért amit a 4670 igencsak megszorongat (vgaspeed.hu szerint), ár/értékben helyen van a 4670, én fenttartom hogy jó vétel volt. Használtban is ritka 18 alatt (esetleg még plusz hűtő is kell) akkor meg inkább 20 és legyen új, ha lehet a jobbik hűtős, ezért ajánlottuk itt azt a verziót.
Tudom hogy fél-1 év mulva esetleg csak 10k-t ér majd de nekem még akkor is elég lesz amire nekem kell. -
Speed®
titán
válasz
vviktor1
üzenetére
Szerintem te sem érted hogy jön ez ide..olvass kicsit vissza.
Irreleváns, hogy mennyibe kerül újonnan, huszonezer drága..
Nézd meg mennyiért vannak 3850/256ok, ahhoz lehet leginkább mérni ugye. Ha a 4830 mindenhol 30 felett lenne, akkor lehetne elfogadhatónak titulálni a 20kt. Egyébként fél éve vettem 19ért újan, akkor megérte, persze. Ma már nem. -
JJános
addikt
válasz
vviktor1
üzenetére
Így van. Én speciel az ár érték-arányt néztem elősször, ami a ph szerint ez a kártya az összehasonlítottak között a legjobb.
Azután a fogyasztását néztem, hogy nem egy "kajás" zsuga.
Aztán kezdtem gyártót keresni, majd miután felfedeztem a nagy ventis gddr4-es memóriával, rögtön lecsaptam.
Azt mondtam az elején, ha a 3DMark06 eredmény olyan 8000 petty körül van, akkor megfelel ez a kártya.Mondhatom, hogy minden számításom megtaláltam!

-
Speed®
titán
-
törölt tag
Asszem csak én vagyok szerencsétlenebb amik a hőmérsékletet illeti: [link]
Bedig az én házam aztán szellőzik rendesen
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motoros topic
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3588, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN T4 Plus CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Stabilist tesztelni viszont tényleg jó..én a 3trémárkokat, everest bencheket, meg a super PI-t se szeretem, bár annál legalább van olyan valós alkalmazás ami tényleg teljesítményében is úgy viszonyul a cpu-hoz, mint amilyen a PI-s pontszáma, de nem jut eszemmbe a neve..nade no more OFF, mert kikapunk

Arra céloztam én elhiszem hogy jó pontszámokat nézegetni, de nem mindig van reális alapja teljesítmény értékelésénél ezeknek a szintetikus csodáknak 

ezt?
és gyakorlatilag az összes 3650 van velük 1 áron, vagy drágábban..az a furmark milyen játék, nem ismerem?
.Teljesen összezavarják a leendő vásárlókat.