- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #6998 üzenetére
Miért? Itt a kártyád tesztje. Ez az UT3 alatt készült, míg az előző a Furmark alatt. Az 512MB 4850 kevesebbet eszik.
-
diegho
nagyúr
ez elég elszomorító. én is felbontást váltottam 1680-ra, de nem érzem igazából, hogy szükség lenne a vga-t cserélni, mivel amivel játszok (CS:Source) úgyis csak procit kér, szóval azt hiszem bevárom a DX11-es 5670-est. bár még gondolkodok egy gtx260-on. haveromnak szereztem egyet tavaly ősszel 47K!!!!-ért és azóta azt hajtja, azt mondja csendes a hűtése és mindenre elég, ráadásul idle alig fogyaszt.
-
fagy53
nagyúr
Ez elég pontos és ráadásul a VGA fogyasztása, nem az egész konfig van benne.
-
tzsolesz
nagyúr
Úgy is mondhatjuk.
diegho:
Van amelyik tesztnél a 4830 idle-ben kevesebbet fogyaszt, mint a 4670
Jujj. Ez nagyon súlyos. A 4670 asszem valami 18W-ot eszik 2D-ben, és valami 58W-ot 3D-ben. A 4830 az minimum 2x ennyit 2D-ben, és 3D-ben is. Dupla SP, dupla sávszél. Max az órajelei alacsonyabbak, amitől nem pontosan 2X-es a szorzó.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #6991 üzenetére
Azért az sem mindegy, hogy amióta meg van a 4850-esem, állandóan ki be kapcsolgatom a gépem. Ha átugrom a boltba, vagy akármi, mondjuk 10-15 percnél tovább tart, akkor kikapcs, vagy készenlét.
Amíg a 4670-esem megvolt addig meg ment egész nap a gép, mert tudtam, hogy 2D-ben lóf@asz amit megeszik.Már filmeket sem ezen a gépen nézek, hanem a P3-ason, de azzal meg az a baj, hogy egy két keményebb kódolású magasabb felbontású filmnél megadja magát.
Így most össze kell hajítanom egy multimédiás kis fogyasztású gépet, a P3-at meg el kell adnom.Sorolhatnám még...
Jah, mivel van hasonlítási alapom. A 4670 1280x1024-ben legalább annyira meg állja ahelyét, mint a 4850 1680x1050-ben. Mivel én monitort váltottam 1280 @ 1680-ra, így egyáltalán nem drasztikus a teljesítmény növekedés. Hogy is mondjam, majdnem hogy ugyanott vagyok.
Jó dolog ez a 4670, nem kicsit. Eltalálták a GDDR3 128bit-et nagyon, a fogyasztás terén meg állatul.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gyuri27 #6990 üzenetére
El kell dönteni hogy játszani akar vagy 2D-s alkalmazásokat futtatni
Persze nem mindegy a fogyasztás, de túlzás azt mondani, hogy a 4670 azért jobb, mert kevesebbet fogyaszt... sokra mész a kevés fogyasztással, ha nem megy az adott játék a kívánt felbontáson/minőségen.A 4830 se éri meg. Mert +4k és jobbat kapsz (4850).
Ilyen alapon ezt kellene vennie: [link] -
Dolby
senior tag
Re. Gyuri27 és Mcs: Nagy kár, pedig reménykedtem hogy olcsóbban is van jó hűtéssel ellátott 4670, de akkor marad a sapphire. Azért köszi :-) Következő héten ha lesz időm valamikor Iponba ellátogatni akkor meg is lesz szerintem, úgyis kell visszavinnem egy egeret nekik mert megadta magát a görgő netezés közben :-P
-
mcs
veterán
Igen, ilyet vettem. De a ,,Dolby"-hoz nem méltó, szóval ne ezt vedd.
Nem éppen csendes a hűtése, mert kizárólag 100%on pörög, de azért messze nem porszívó, és nem lehet megsüketülni tőle.
Amolyan átlagos, vagy annál egy picit hangosabb. Az Inno3D féle gyári hűtés, és az Asus Glaciator közé tudnám pozícionálni, mert ennyi viszonyítási alapom van gyári hűtések terén. -
Dolby
senior tag
Szia!
Ilyen kártyát vettél? Épp most gondolkodom 4670es vásárlásában a gépembe, de még nem jutottam dűlőre hogy megéri-e a sapphire ddr4-es 19e-ért. Igazából a csend lenne a lényeg, a proci miatt a ddr4 nem számít mert nem hajtja ki amúgy sem bármelyik verziót veszem, de erről volt mindenki egyértelműen jó véleménnyel.
-
mcs
veterán
Óóóó, a Gird lenyűgöző...
Városi pályán megy min 35, és max 45 fps-t. 1280ban, ultrán, 4*msaa és 16*af.
-
mcs
veterán
Hát ennek a Giga jószágnak a hangja teljesen jó még így 100%osan is.
Halkabb, mint az Inno3D 8600GT a gyári hűtésével. -
zodo
nagyúr
Nem tudom miket szedtél le , de ajánlom olvasd át a topikját, mert lehetséges,hogy gubanc lesz a vége !
Ahogy bele olvastam sok mindenre oda kell figyelni, pl.: nem mindegy a mod-ok felrakásának sorrendje, van hogy törölni kell fájlokat egy adott mappából.
Szóval ,előtte olvass és ha már kész vagy és müködik is ,küldhetsz egy élménybeszámolot, priviben. -
zodo
nagyúr
Szia!
A Grid topikba általam linkelt dx10 mod-ot csak ajánlottam, hátha valaki kipróbálja helyettem.
Nem is olvastam utána a témának.
Képek amiket láttál ,pedig a saját mostani Win 7 alatti játék screenshotjaim.
De itt van ez az oldal ,ahol megtalálod ugyenzet a modot ,sok más melett.
Használhatsz akár XP-t is ,mert csak a neve DX10 a modnak.
Szerintem egyszerű kontraszt ,fényerő és a szokásos grafikai beállítások trükközéséről van szó. Nekem alapból szép a játék, ha kell akkor beállítom a játék menüjében esetleg a monitoromat kalibrálom el. -
_Fefe_
tag
Hi !
Ezen a fórumon (német nyelvű) ---> Race Driver: GRID-MOD, sok okosságot találhatsz a témával kapcsolatban.
-
JJános
addikt
A GRID miatt érdeklődnék. Anno belinkelted, hogy van egy program, vagy file, amivel ez a progi a dx10-es lesz. Linkeltél képeket, nagyon szép lett. Érdekelne bővebben, hogy mit kell tennem, és érdekelne a tapasztalat. Esetleg képek, és minden ami ezzel kapcsolatos.
Most, hogy végre ilyen jó kis kártyám van, ami a dx10-et is tudja, legalább is tudtommal, jó lenne, ha a kedvenc játékom is szebb lenne. Please!
-
Chaser
legenda
Sokat eszik
Ez volt az egyik ok amiért ment, a másik ha abban táp vagy lap behal, kb vehetsz egy "újat". Táp megoldásra a barkácsolt cucchoz viszont lett volna korrekt megoldásom, 200W-os mATX tápok enhance gyártmány, befért volna
Újan 7-8k-ért lehet kapni, csak az nem enhance. Én olyan gépet akarok, amibe ha úgy hozza kedvem egy 4870-et is bele lehessen vágni, bár biztos nem fogja úgy hozni a kedvem
de no more off, mert kikapunk
-
Chaser
legenda
-
zodo
nagyúr
Jól van , gondoltam kell mindkét pci slot ezért a bordát is meg kell "ígazítani".
Igen a régi, be nem teljesült minigép elképzelésem: Compaq D530 SFF házából való. Nálam meg a táp okozott fejtörést.
Budapest X.ker.Bár utálom a postát, de dobj egy privit és elküldöm.
-
Chaser
legenda
válasz
jakobinus #6957 üzenetére
Sztem az utóbbi a magyarázat, idle és load hőmérséklet nem ventiszabályzás függvénye
#6958 zodo : Farigcsálásról szó sincs, csak a ventit venném le, mert a kártyára merőlegesen egy 12-es AC venti hűtene
Nem lowprofil ház lesz, a riser semmit nem old meg
Compaq gépből van? A ház 1ébként egy átépített thinkcenter lesz, ha eljutok odáig hogy átépítem. Ha tényleg free adod a risert, akkor lehet kell, menni hova kellene? Sztem 1xűbb a posta, természetesen fizetném
#6959 F.B.I.: Nem mondtam ellenkezőjét
És nem engedek belőlük, utsó pc-m egy jó darabig, olyan lesz amilyennek szeretném.
-
zodo
nagyúr
Megtaláltam a megoldást !
Ingyen ,megoldom a gondodat és még csak farigcsálnod sem kell a ddr4-es gyári ventijét: kapsz tőlem egy ilyet ,ha eljösz érte !
Megfelel ?(#6952) mcs : Azt hittem Sapphire ddr4-t veszel. Délután ,azért linkelgettem.
-
-
fireproof
őstag
Nem tudjátok miért lehet az hogy pl a Sims 3 meg Grid közbe befagy a játék és újraindul a gép? De Gta 4 nél semmi probléma.(Shappire HD 4670 512 mb Gddr3 ) tuningolva 775/915-re.Szőrösfánk se mutatott problémát: szőrösfánk
-
zodo
nagyúr
#6941) F.B.I. és (#6942) Gabis
Amit írtok az rendben van ,de Chaser-nek más miatt fő a feje !
"Lap adott, mATX, jó lenne ha használható maradna a 2 PCI a vga alatt, de nem ártana esetleg a pcie1x esetleges üzembehelyezésének lehetősége sem, akkor meg már a vnf100 se jöhet szóba, se a zafír ultimate. A "sima" zafír viszont igen, nem nagy rajta a borda de biztos nem foglal slotot, és a hűtésére beállított ventim gondoskodna róla kellően."
-
Gabis
őstag
nekem sapphire van és szinte hangtalan normál felhasználás mellett (módosítottam a bios-át és 45C° alatt be sem kapcsol a venti, ha mégis akkor is 2-5% körül pörög csupán jól megépített légszállítást kell kiépíteni)
fireproof: meddig ment a fánkos móka, hangja azt mondod sirály a gyárihoz képest ?
-
zodo
nagyúr
megfogant a gondolataimban egy spéci kicsi gép, aminek hangja konvergál a 0-hoz Én ma már ,meg is vettem: Compaq Ipaq -nak hívják.
Csak a billenytűzeteimet nem akarja megenni, mind ps/2-es.
Komolyra fordítva, Értem az elképzelésed.
Ha esetleg, Low profile bővítő kártyákat szeretnél használni a pci ill. pci 1x-es slotokba, úgy sem férne el a vga kari ,hogy egy flex-riser card-al lenne csatlakoztatva ? -
Chaser
legenda
Ettől tartok én is, majd megkérdezem a tulaját az ex asusomnak, annyi időt nem töltött nálam hogy megnézhessem.
#6933 zodo: Nem a passzívon van a hangsúly, hanem hogy én irányíthassam a hűtést, megfogant a gondolataimban egy spéci kicsi gép, aminek hangja konvergál a 0-hoz, és jó úton haladok
Lap adott, mATX, jó lenne ha használható maradna a 2 PCI a vga alatt, de nem ártana esetleg a pcie1x esetleges üzembehelyezésének lehetősége sem, akkor meg már a vnf100 se jöhet szóba, se a zafír ultimate. A "sima" zafír viszont igen, nem nagy rajta a borda de biztos nem foglal slotot, és a hűtésére beállított ventim gondoskodna róla kellően. Ezt a cube-ot nem olvastam, ránézésre nekem nagyon zafíros
Viszont piros! És bárki bármit mond, ATI vga piros PCB-vel az igazi
Remélem finom áron lehet kapni hamarosan.
-
fireproof
őstag
válasz
CsíkosMókus #6936 üzenetére
Hadd pörögjön.Úgyis szinte hangtalan.Ennek annyi a hangja max on mint az alaphűtőnek minimumon
-
fireproof
őstag
válasz
CsíkosMókus #6934 üzenetére
Én 12 re kötöttem.
-
zodo
nagyúr
Tudom,hogy nagy passzív fan vagy !
Ennek a kivitelezésén töröd a fejed vagy csak az egy slot elvesztése miatt nem tetszik a ddr4 -es hűtése ?
Biztos olvastad, de ez nem lenne jó neked ,ha csak a pci slot a bibi ? -
Tyucsev
csendes tag
Üdvözletem!
Hamarosan én is beújítok egy HD4670-est. Már át is rágtam magam pár teszten és leíráson, A választásom a Sapphire-ra esett. De nem tudom eldönteni: az 1 gigás DDR3-as, vagy az 512-es DDR4-es a jobb teljesítmény szempontjából? Erre nem találtam még választ (igaz, a topicot még nem olvastam végig). -
zodo
nagyúr
Bocs ,nem hagyhattam ki.
Szerintem az asus-nál is ugyanez a helyzet !
-
zodo
nagyúr
válasz
fireproof #6927 üzenetére
Így igaz, max. választhatsz ,hogy a 7 V -ot vagy a 12 V-ot kötöd a kártyára.
Ugye a 7 V a kisebb érték ami kevésbé tekeri a ventit és így halkabb is.
Topikban olvashattál 5 Volt-on járatott ventikről is ,ezért javaslom a 7 Volt-os ág csatlakoztatását.
Nem értek a vezérléséhez , de lehetséges ,hogy a RivaTuner segítségével ez a próblémád is orvosolható, de majd a hozzáértők megmondják.(#6924) mcs Nem fogsz benne csalódni, meglátod ! Nálam nagyon bevált ,egy asus 6600 gt / top karit váltott.
-
zodo
nagyúr
Csak egy venti van a ddr4-en. Igen ,úgy is buksz egy slotott.
Borda legvastagabb pontja ,pontossan az első pci slot közepére esik.(#6925) fireproof Hogy-hogy-hogy ?
A 3 tűs csatit a tápod valamelyik 12 volt-os ágára a 7 vagy 12 V jelőlésűt ,pedig a kártya azonos csatijára. -
Chaser
legenda
Zafír ddr4-es és asus 4670 tulajokhoz szólna a kérdés, ha a ventik nincsenek a fentebb említett kártyákon, csak a borda, akkor is foglalnak maguk alatt slotot?
-
zodo
nagyúr
Kicsit megkésve, nálam ilyen.
2xMSAA , minden effekt bekapcsolva medium-on ,kivéve a szelet.
Természetessen , alap órajelen ! -
Atis707
tag
válasz
TomBoy1986 #6910 üzenetére
Először is köszi a gyors választ! Hm, akkor egy 4670-et is el bír a Chilla..
Még azt szeretném, hogy az energiagazdálkodás hogyan működik ezeknél a kártyáknál? Leveszik az órajel mellet a feszültséget is?
Attila
-
kisza25
félisten
válasz
fireproof #6911 üzenetére
rivatuner
Gabis:12k-ba fájt a csere miután mindent eladtam
8400-at veri a procim alapon 4mag bekapcs kicsit megrántom PH II 940 BE színtjére tudom magam teleportálni 26k-s ár mellett eszembe sem jutott intel
tehát 16,5k-lap(amibe 4mag megy amúgy14k ért is kapni jó lapot)+26k proci= 40k új konfig,eladod régi cumot,vagy beszámíttatod, nem is olyan nagy érvágás az új konfig -
mcs
veterán
Óó, hát akkor pöpec kis kártya ez.
8600GT után hatalmas előrelépés, pedig azzal se volt különösebb bajom a teljesítményét tekintve, elégedett voltam vele. A Gridet szépen vitte az is:2009-04-09 16:38:01 - GRID
Frames: 6894 - Time: 209185ms - Avg: 32.956 - Min: 27 - Max: 401024x768ban, 4xMSAA, 16x AF, minden opció highon/ultrán/bekapcsolva, kivéve az árnyékokat, amit mediumra tettem, és városi grand prix pályán. Alap órajelen.
-
fireproof
őstag
Ti tudtok olyan progit ami grafikont készét a hőmérsékletről pl játék közben?
-
Atis707
tag
Hello 4650/70 tulajok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a 4670+accelero S1 alapórajelen igényel +ventit? Vagy passzívhoz inkább 4650-ben gondolkodjak? Segítséget előre is köszi!
Attila
-
kisza25
félisten
pl GTA4 16-30FPS 1280*1024 medium/High-> 25-55FPS
NFSUC 20-55FPS 1280*1024 all medium 2xAA-> 25-55 1280*1024FPS all High 4xAA
GRID 1280*1024 (nem emlékszem pontosan milyen beállítások mellett néztem)
35-65FPS->55-105FPS
csak lestem azt hittem a kártya kevés már,pedig a proci volt túlkoros, de ennyire
X2 5400+BE-ről váltottam igaz volt lapcsere is Giga GA-M55S-S3-ról jelenlegire
aztán meg memória,de az nem sok vizet zavart
ezek minimum maximum értékek -
Chaser
legenda
válasz
jakobinus #6900 üzenetére
Tudsz csinálni róla egy képet? Vagy egy linket adni amin rajta van? Az enyémen ez a pezsgő szín nem volt, és ott csak 1 fokozat volt, porszívó
A zalmis meg ugye nem ilyen, lehet javították a GB-nél a cuccot, és ez már új rev?
szerk: #6894 atom360: Legalább megvan a hiba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest