- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
Új hozzászólás Aktív témák
-
madmike
őstag
na most segitsetek. megvettem az accelero s1 rev2-t. felraktam,pasztáztam minden. bekapcs, inditom a gpu-z-t. terheletlenül 35C, terhelve 2 másodperc alatt felugott 100-ra.
gyorsan kikapcs, leszedtem,felraktam ujbol. most 10 erc szörös fánk után venti nélkül a furmark szerint 78C, a GPU-Z szerint 66C.
Mi lehetett a gond? -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #8088 üzenetére
Jaja, lehet maradnom kéne az LE7500-nél
Generals és Q3-at viszi
, de win7-en még azok se indulnak el
szóval qrva sokat játszok.
Powercolor..hát nálunk éppen nem olyan olcsó, netto 200-zal olcsóbb az asusnál, GB-nél meg drágább, ha már hűtőt is kéne cserélni a legolcsóbbat venném. Asusnál biztos nem kell hűtőcsere, 5V és kész, vagy egy 12-es külső venti és készcsak tudnám mit mívelne a tv-vel...jah meg 2 évvel adjáka power csodát, azért az se mind1.
-
Atombalu
senior tag
Sziaztok!
Októberben veszek egy Dell XPS 16 típusú laptopot, amiben ilyen videókari van: ATI Mobility RADEON® HD 4670 – 1GB. Négymagos procival.
Az érdekelne, hogy egy ilyen videókártya "mennyire jó" ? Értem ez alatt, hogy ez már komolyabb játékra is megoldás lehet ? Ugyanis Battlefield-beteg vagyok és 2010 márciusában jelenik meg a Battlefield Bad Company 2.
Eldöcög rajta ?
Köszönöm
B. -
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
Hogy egy kicsit a topichoz is.... ezt az AC hütéses 4670-et merem ajánlani mindenkinek,rendkivül csendes igy "kézrátétellel" pedig olyan 60 fok körül tartja GPU-t egy jó fél óra CoD5 után is...
(#8086) Chaser
Én most kiprobálom,mert én is egy HD ready 19"-os TV/monitorral használom... éppen a kábeleket nézegettem... -
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8085 üzenetére
S-video nem kell, a tv-n van HDMI, nice lcd tv
, csak natív hdmi-s kártyákkal nem akar normálisan működni, kábelre gyanakodtam mert olcsó volt, boltban vettem 1400ft-ért 3 v 5 m-est, elvileg aranyozott csatis...de pl a mostani kis nv kártyával is remekül működik minden, natív hdmi-s atiknál meg restartolni kellett
bios+dos szinten nem is tudtak a tv-re képet adni. Meg ami qrvára zavart, cvsak attól, hogy rádugtama kábelt a hdmi-re, 20W-ot ugrott a gép fogyija, ha be volt kapcsolva a tv, ha nem. Felqrta a 2D-s magasabb órajelekre a kártyákat 1ből, de hogy mért?
szerk: asus 4670-em egy du. erejéig volt, arra cseréltettem a GB-t, mert elegem lett a xarságaiból, de kipróbálni sajnos nem tudtam, mert eladtam, ha azzal is úgy járnék...
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #8077 üzenetére
Nem is rá akarom tenni, csak mellé vagy mögé, ha nagyobb a hőleadó felület az azért csak jobb. Belegondolva meg jobb lenne olyan, amin nincs natív HDMI, olyanokkal nem akart normálisan menni a tv
DVI-HDMI átalakítóval meg lazán, most egy 7500LE van a gépben, úgy kezeli a tv-t mint egy álom, a hdmi-s GB 4670 és zafír 4830 meg mint egy rémálom, dvi-s msi 3850 az jól kezelte, ma gondoltam bele, lehet valami összefüggés...
-
tzsolesz
nagyúr
Ez jó lap nagyon.
Ahhoz képest hogy VIA PT880-al van szerelve, elég sok mindent tud, néztem már én is korábban, amikor egyik haverom vett ilyet, mert az X1950Pro-ja AGP-és volt, és nem akart tőle megszabadulni bagóért.
Azt viszont nézd meg, hogy a 45nm-es CPU-kat támogatja-e, mert nem vagyok benne biztos. -
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #8074 üzenetére
A héten megrendelem ezt a lapot...
300FSB-t simán tud...12X-es szorzóval az 3.6Ghz... egy E5300 vagy egy E3300 simán elég lesz az uj AGP-s rekordokhoz...
(#8079) Móc
Volt már ilyen lapom, a PCI-E inkább csak disz,viszont elég stabil lap .. ennél jobb jelenleg nincs AGP alá,és nekem megér ennyit a hobbim...
Biztos vagyok benne,hogy lesz egy-két meglepö eredményem -
Móci
addikt
Az előbb el kellett mennem, így sajnos csak így tudok mutatni 2 képet a kártyáról. A képek. A másodikon, amin hátulról van fotózva látszik, hogy kb. mennyit kellett kireszelni oldalirányban a felfogatásból. Kellemes kis délelőtti szórakozás amúgy.
Ha ráeszitek, arra vigyázzatok, hogy rendesen feszüljön a gpu-n a hűtő! Nekünk is kellett köszörülni pár millimétert, mire jó lett. -
-
TTomax
félisten
Hát igy hirtelen... baromi csendes... még nem tudok sokat mondani rola,hatalmas procilimitem van.Még csak azt sem tudom megnézni amugy,hogy éppen hány fokos... imádom az ilyet máris nézek valami jo kis AGP-s öszvér lapot és aztán meglátjuk hátha meg tudok dönteni néhány rekordot...
Ez az igazi kihivás... -
barnam_
nagyúr
válasz
randras #8066 üzenetére
A memória hőmérsékletét nem tudod mérni a vga beépített szenzoraival, mert a memory io a memória vezérlő hőmérsékletét méri (ezért van hogy szinte mindig ugyanannyi, mint a gpu-é).
De a kérdésedre válaszolva, ha a gpu 80°C alatt marad tartósan, akkor nem lehet baja. Rövid időre felmehet akár 90-100°C-ra is, kifogja bírni.(#8065) Def26: A VF700 lefogatójából kell 1-2 mm-t lereszelni. Itt van pár kép amin talán látszik miről van szó.
Chaser: hajrá, sok sikert
szerk.: én azért az MSI-t is számításba venném, 5V-ra kötve ugyanolyan jó mint az Asus. Csak arra figyelj hogy szürke hűtős legyen és 1Ghz-es ramokkal. -
Chaser
legenda
Ha valakinek esetleg lenne eladó 4670-e keressen itt
szerk: off...
-
randras
veterán
sziasztok!
érdemes felrakni a legújabb ati catalystot ha a gyárival (9.6) minden tökjól megy?
a másik pedig, hogy meddig szabad engedni melegedni a gpu-t és a memóriát biztonságosan? -
Klite törölve, cccp felrakva, ua csinálja....
-
Köszönöm mindenkinek.
De a power dvd 9-el is ezt csinálja... az is klite hiba?
-
Sziasztok!
Lehet hogy ne mjó helyre írok... Raktam fel egy xp sp3-at, angolt, klite packot, meg az új 9-9 ati drivert... A kártya 4670... Amikor dvd-ét nézek a gépen kiakad a rendszer, és csak az újraindítás segít... Sztetek a kártya csinálhatja? Vagy a klite csomag?
Bocsi, ha nem ebbe a topickba tartozik, de már nagyon unom, hogy mindig meghal a gépem, egy dvd-től... A gépen vannak fent iso-ban... De mindegy hogy melyik lejátszt használom, az eredmény ugyan az... -
TTomax
félisten
Sziasztok,most vettem egy ilyet...
-
kelzsoca
félisten
válasz
madmike #8046 üzenetére
Szerintem dobok majd egy 12es ventit rá,mert van egy fölöslegesem. Annyiban segíthetnétek még, hogy hova kell dugni a ventit hogy ne 12V-ot kapjon hanem csak 5-öt,mert szétpörgi az agyát. Chanel Fan?Power fan? vagy hova?
Csak ha átkötnéd 5V-ra akkor lenne jó, de ha van esetleg otthon PWM-es ventid akkor azt a megfelelő helyre (és persze ha a lapon van ilyen csatihely) kötve csendben tenné a dolgát
-
madmike
őstag
válasz
kelzsoca #8044 üzenetére
Igen ez a lapom, meló után megyek a hűtőért
Nekem a gyári hűtővel :
idle:45C
load:85C (szőrös fánk)
Plusz társul hozzá olyan ventilátorhang hogy szerintem a szomszéd is hallja
Ez a 85C nemtom mennyire sok,de lehet hogy NFS Shift alatt tovább is mászik,mert 15-2 perc játék után idönként belassul. Nem beszaggat,hanem 1-2 másodpercre lelassul. Az melegedéstől van,nem?Szerintem dobok majd egy 12es ventit rá,mert van egy fölöslegesem. Annyiban segíthetnétek még, hogy hova kell dugni a ventit hogy ne 12V-ot kapjon hanem csak 5-öt,mert szétpörgi az agyát. Chanel Fan?Power fan? vagy hova?
-
madmike
őstag
válasz
kelzsoca #8044 üzenetére
Igen ez a lapom, meló után megyek a hűtőért
Nekem a gyári hűtővel :
idle:45C
load:85C (szőrös fánk)
Plusz társul hozzá olyan ventilátorhang hogy szerintem a szomszéd is hallja
Ez a 85C nemtom mennyire sok,de lehet hogy NFS Shift alatt tovább is mászik,mert 15-2 perc játék után idönként belassul. Nem beszaggat,hanem 1-2 másodpercre lelassul. Az melegedéstől van,nem? -
-
randras
veterán
válasz
kriszbon #8031 üzenetére
igen, de ez csak azért van, mert pénteen megvettem a 4650 emet 19kért. habár az aquaban még mindig uannyi.
ha az a 13ks 3850 kamu akkoris vehetnék most dupla ennyi memóriával ugyanilyen kártyát +500 forintért.. na mindegy xD
ha minden teljesen tökjól megy az alap driver cdre rakott ati catalystal akkor felrakjam a legfrisebbett? lesz akármi változás? -
madmike
őstag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlotok a karira? Ma voltam egy boltban,de nem mertem semmit elhozni,mert a srác azt mondta hogy a hűtők nagy része nem jó a 4670-re,merthogy a gpu nagyon alul van rajta. Valami olcso hűtőt keresek. AC s1 rev, ac s2, vagy valami halkabb ventis is jó lenne. -
akisbandi
aktív tag
Sziasztok!
Egy Asus P4P800 as alaplapos, s478-as P4 2,4 GHz-es FSB800 procival rendelkező gépbe keresek AGP-s videokártyát.
Eddig egy 4650 esre gondoltam, de a hozzászólások elbizonytalanítottak.
Hol a határ? Mi az, amit még érdemes beletenni? -
-
Chaser
legenda
Én meg ezt a GB 4670-et nézegettem, zalman vf700alcu a hűtés ha jól látom, de csak eff. 1600-as ramok vannak rajta
-
Chaser
legenda
A powercolornak is van passzív 4650-e, nem sok jót írnak róla, és elég elfuserált alsó hűtést kapott.
-
barnam_
nagyúr
válasz
hudyfiu #8005 üzenetére
Milyen alternatívák lehetnek hűtő csere nélkül?
Nagyon egyszerű: fogsz egy 4pin molex -> 3pin venti adaptert, amin külön van vezeték a 12V és külön 5V-nak (Zalman csinált ilyet), rádugod a vga venti csatlakozóját 5v-ra, és öröm és bódottáLényegében nálam is így van megoldva, csak nálam az alaplapi usb-ről kapja az 5v-t. Nem kell attól tartani hogy túlmelegszik, az Asus-on jó hűtő van, csak hangos ventilátor.
-
hudyfiu
senior tag
Rivával a fun control az működik is vagy csak tudjátok állítani?
Nekem állítani engedi de akár mit csinálok úgy megy ahogy ő akarja
Asus 4670, Win7 32bit -
barnam_
nagyúr
Elég érdekes a problémád. Az ATT-t még megértem (amúgy se támogatja a HD4600-t), de Overdrive-nak kellene lennie. Meg a Rivatunerben is kellene olyan funkciónak lennie.
Ja most nézem hogy pci-e x4 megy... lehet emiatt, de nem biztos.Ezt a programot próbáld ki: AMD gpu clock tool
Kinézetre egyszerű mint a faék, de általában működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Ingatlanos topic!
- Nintendo Switch 2
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- PlayStation 5
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Drón topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest